PDA

View Full Version : core duo και αξιοποιηση

Bullet
13-01-2007, 16:53
λοιπόν έχουμε win xp και θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον διπλό πυρήνα στο άκρο

δηλαδή να έχουμε έναν να δουλεύει για την (παράδειγμα) defragment δίσκου και τον άλλο για το dvd encoding (λέμε τώρα)

τι ρυθμίσεις θέλουμε,γιατί δε μπορώ να πω πως είμαι σίγουρος ότι από μονο του καταλαβαίνει το τι και πως (άλλωστε πάντα στο process viewer είναι τικαρισμενα και τα δυο cpu σε οποιαδήποτε εργασία)

παίζει να το έχω καταλάβει και λάθος εγώ το όλο θέμα ,οποτε δώστε τα φώτα σας

cloud
13-01-2007, 17:47
Το έχεις καταλάβει λάθος, η καλύτερη αξιοποίηση 2 πυρήνων είναι θέμα κώδικα του κάθε προγράμματος. Απο εκεί και πέρα το λειτουεργικό έχει κάποιες ενσωματωμένες ρουτίνες για καλύτερες επιδόσεις, και φυσικά την μεγάλη διαφορά την βλέπεις στο multitasking. Υποτίθεται πως το τελευταίο το αναλαμβάνει το λειτουργικό απο μόνο του.

Bullet
13-01-2007, 18:10
οι οποιες ειναι;

Deggial
13-01-2007, 19:28
Δεν μπορείς να αποφασίσεις σε επίπεδο χρήστη ποιά διεργασία θα πάει σε ποιόν επεξεργαστή (εξάλλου, στην πράξη δεν πρόκειται να πάει ένα ολόκληρο πρόγραμμα στον ένα κι ένα ολόκληρο πρόγραμμα στον άλλο).

Τα Windows θα προσπαθήσουν αυτόματα να αξιοποιήσουν τους δύο επεξεργαστές, ωστόσο το βασικό σημείο είναι κατά πόσο μία εφαρμογή μπορεί από μόνη της να αξιοποιήσει πολυεπεξεργαστικά συστήματα.

Bullet
13-01-2007, 19:30
στα vista θα υπάρχει τέτοια επιλογή?

13-01-2007, 20:01
Είναι windows.

Εδώ τα 95 ψεύτικο multitasking είχαν, τι να λέμε;