View Full Version : The Tool phenomenon
Parasight
27-12-2006, 14:25
Ξεκίνησε συζήτηση σχετικά με το τι σκατά συμβαίνει τελικά με τους Tool σε άσχετο thread (συγκεκριμένα εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=602445#602445)) και είπα να ξεκινήσω ένα σχετικό.
Απλά, ενώ οι Metallica πήραν μια πιο "μη-metal" στροφή (πράγμα που προσωπικά δε με χαλάει) και άρα τους άκουσε πιο πολύς κόσμος, κατ'εμέ οι Tool ποτέ δεν έκαναν συμβιβασμούς ηχητικά για να το καταφέρουν αυτό. Η σαρωτική επιτυχία τους σε οπαδούς τόσων διαφορετικών ακουσμάτων χρήζει μελέτης, μου φαίνεται ανεξήγητο. Από τη μια καταλαβαίνω ότι είναι και πολλοί που έγιναν "οπαδοί" των Tool απλώς και μόνο λόγω hype, από την άλλη αδυνατώ να καταλάβω πώς στο διάολο δημιουργήθηκε αυτό το hype εξ'αρχής.
Προσθέστε απόψεις, ενστάσεις, κραξίματα, σοκολάτες.
The Good Son
27-12-2006, 14:34
ΩΡΑΙΟ ΘΡΕΝΤ!!!~!!~`1!~!`1`1~~!~!!~~!!~!@1`1`
http://i6.photobucket.com/albums/y209/thegodeater/1166884853759.gif
Parasight
27-12-2006, 14:44
Ίσως είναι η μεγαλύτερη μαλακία thread που υπήρξε ποτέ, όμως το ότι ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ απλά να το αγνοήσεις αλλά νιώθεις την ανάγκη να πεταχτείς σαν σερβιέτα δείχνει πόσο καθυστερημένος είσαι.
The Good Son
27-12-2006, 14:49
βηχω και ξεροβήχω, σου κατουρώ τον τοίχο.
Parasight
27-12-2006, 14:50
Ουφ καλά δε βαριέσαι, είναι και χρονιάρες μέρες.
verdictdenied
27-12-2006, 15:01
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι να σχολιάσουμε. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα στην μουσική βιομηχανία με μπάντες που ήταν ασυμβίβαστες (φαινομενικά ή μη) και παρόλα αυτά τελικά πέτυχαν καθολική αναγνώριση γιατί μάλλον "έπιασαν" τον παλμό του κοινού.
Φαντάζομαι ότι οι Led Zeppelin, οι Pink Floyd, οι Black Sabbath, oi Metallica, oi Tool, oi Mastodon είναι τέτοια παραδείγματα.....Τυχαίνει μάλλον και χαρακτηρίζουν μια εποχή.
Ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι να πούμε. Το θρέντ προβλέπω ότι ουσιαστικά θα συγκεντρώσει εκδηλώσεις θαυμασμού στα εν λόγω συγκροτήματα....
Απλά, ενώ οι Metallica πήραν μια πιο "μη-metal" στροφή (πράγμα που προσωπικά δε με χαλάει) και άρα τους άκουσε πιο πολύς κόσμος, κατ'εμέ οι Tool ποτέ δεν έκαναν συμβιβασμούς ηχητικά για να το καταφέρουν αυτό.
οι Μetallica ηταν γνωστοί σε τόσο κόσμο που οι tool δεν εχουν ονειρευτει καν, ακόμα και στις καρα-μεταλ μέρες τους
SpiritCrusher
27-12-2006, 15:10
Ωχ..
Parasight
27-12-2006, 15:17
Σε μη-metal κόσμο δε νομίζω να ήταν και τόοοοσο γνωστοί πια οι Metallica (για metal δεν το συζητάμε) έως και το Justice. Το πρώτο τους βίντεο ήταν μόλις το One. Και δε συγκρίνεται η προ-Black Album περίοδός τους με την μετέπειτα εμπορικά, ούτε στο ελάχιστο.
Το θέμα είναι όμως ότι ακόμη και το metal είναι πιο προσβάσιμη μουσική από αυτό το "πράγμα" που παίζουν οι Tool. Μακρόσυρτα κομμάτια, ακαθόριστες "μελωδίες", παντελής αδιαφορία για τυπικές μουσικές φόρμες (κουπλέ, ρεφρέν κλπ), κι όμως η αποδοχή από πλευράς κόσμου είναι καθολική. Είναι λίγο μυστήριο, δεν;
Ωτορινολαρυγγολόγοι και ψυχολόγοι από όλο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν λύση στο μυστήριο.
Not_saved
27-12-2006, 15:27
Σε μη-metal κόσμο δε νομίζω να ήταν και τόοοοσο γνωστοί πια οι Metallica (για metal δεν το συζητάμε) έως και το Justice. Το πρώτο τους βίντεο ήταν μόλις το One. Και δε συγκρίνεται η προ-Black Album περίοδός τους με την μετέπειτα εμπορικά, ούτε στο ελάχιστο.
Το θέμα είναι όμως ότι ακόμη και το metal είναι πιο προσβάσιμη μουσική από αυτό το "πράγμα" που παίζουν οι Tool. Μακρόσυρτα κομμάτια, ακαθόριστες "μελωδίες", παντελής αδιαφορία για τυπικές μουσικές φόρμες (κουπλέ, ρεφρέν κλπ), κι όμως η αποδοχή από πλευράς κόσμου είναι καθολική. Είναι λίγο μυστήριο, δεν;
Diavase Metal Hammer ta eksigei ola
Σε μη-metal κόσμο δε νομίζω να ήταν και τόοοοσο γνωστοί πια οι Metallica (για metal δεν το συζητάμε) έως και το Justice.
ρε δεν εισαι κανα πιτσιρικι...τι λες;
Parasight
27-12-2006, 15:30
Εμ δε μου φταίει κανένας. Αυτά παθαίνει όποιος σκυλοβαριέται. Αργία μήτηρ κλπ. :P
edit: Τουλάχιστον σχολάω σε 10 λεπτά 8)
Dr. Death
27-12-2006, 15:32
εκανες θρεντ με quote του οικοτσοπανη
Parasight
27-12-2006, 15:35
Σε μη-metal κόσμο δε νομίζω να ήταν και τόοοοσο γνωστοί πια οι Metallica (για metal δεν το συζητάμε) έως και το Justice.
ρε δεν εισαι κανα πιτσιρικι...τι λες;
Ρε τεσπα, παίζει να είναι και θέμα άποψης και αντίληψης των πραγμάτων. Και άλλωστε μιλούσα για το να είναι κάποιος οπαδός, όχι απλά να τους έχει ακουστά σαν όνομα.
Το θέμα είναι ότι δεν είναι αυτό το θέμα μας :P Ούτε κάνουμε σύγκριση Tool με Metallica, δε γίνεται αυτό. Απλά αναφέρθησαν οι τελευταίοι.
When Black Roses Bloom
27-12-2006, 15:39
Ωτορινολαρυγγολόγοι και ψυχολόγοι από όλο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν λύση στο μυστήριο.
Profanws ekei panw pou leei "Tool" 8a mporouse na eixe opoiadhpote mpanta pou kanei megaluteres pwlhseis "eishthriwn apo tous Manila Road e, opws p.x. oi Aera Patera kserw gw. To 8ema omws den einai auto.
Pisteyw oti einai apla gnwsto pleon, oti merika sugkrothmata den anteksan ston xrono. Nai men, exoun to stnadard koino tous, alla otan tragoudas 4000 tragoudia gia to pws ftiaxnetai to atsali kai me posous diaforetikous tropous mporeis na apokefaliseis enan daimona, na pieis mia mpura kai na gamhseis mia ksan8ia panw se mia xarley, e barietai o pitsirikas, akoma kai autos pou diabazei Tolkin kai paizei ad&d. Apla merika sugkrothmata bgalan kai kati parapanw apo apla "hitakia". Dhladh, kai me tous Limb Biskit den uphrxe hype? H me tous Linkin Park otan prwtobghkan? Kai to kafeneio me ta papoudia sthn gwnia tou dromou epaize kai kapoio xitaki tous. Oi Biskit telika dialu8hkan, kai psilomalakizonte ta melh tous dw8e-kei8e (gia tous Linkin Park den kserw ta wereabouts). Apla kapoies mpantes PREPEI na bgazoun kati parapanw. Kai me auto ton tropo epibiwnoun. Edw mexri kai oi SunO))) ginan hype re :P
Δεν νομίζω οι Metallica να κάναν μεγάλη μουσικη στροφή για να έχουν αυτή την επιτυχία. Το Justice ήταν κάργα αντιεμπορικό και το One δεν τηρούσε καν τα στάνταρ ενός χιτ σε σημείο αν θυμάμαι καλά να βγάλουν μια πιο προσιτή έκδοσή του. Η επόμενη δουλειά ήταν πιο προσεγμένη σε παραγωγή και σε πιο προς Pantera στυλάκι που είχε πιο πολύ πέραση και με μερικά πιο εύπεπτα κομμάτια, όμως πάλι συνολικά το μπλακ δεν ήταν για ευρυ κοινό. Ηταν όμως η εμπορική στροφή τους.
Οι Tool πάλι, έχουν πολύ λίγα κομμάτια που θα άγγιζαν κάποια στάνταρ για hit (πχ schism, lateralus και ένα ακόμα στον τελευταίo τους) και 1-2 στα undertow & aenima. Ομως αυτά τα κομάτια άρεσαν πραγματικά, ίσως γιατί και διαφημίστηκαν περισσότερο οι Τοοl αυτη τους την περίοδο.
Σε γενικές γραμμές πάντως, η επιτυχία των Τοοl δεν συγκρίνεται ΠΟΣΟΤΙΚΑ με αυτή των Metallica. Metallica άκουγαν και ακούν ακόμα και οι λάτρεις των πιο εφήμερων χορευτικών επιτυχιών. Tool ακούν μεν πολλοί αλλά κυρίως κοινό που ναι μεν ακούει εμπορικά σχήματα αλλά με αρκετή δόση μέταλ στοιχείου (grunge, nu, stoner, κλπ).
ο τέμπορα ο μόρες λοιπόν, η ευρύτερη αποδοχή "μεταλλοειδών " σχημάτων ακόμα και με τραχύ ήχο και φωνητικά την σήμερον ημέρα κάνει χώρο και για τις μελωδικές "τουλιές" σε ένα ευρύτερο μουσικό κοινό.
One Colour Black
27-12-2006, 17:06
Εγω απο την άλλη , δεν ξέρω εναν άνθρωπο που να μπορεί να με πείσει οτι πραγματικά του αρέσουν οι tool , και δεν το κάνει μόνο και μόνο απο hype.Προσωπικά τους θεωρώ απίστευτα υπερεκτιμημένους.
Stormrider
27-12-2006, 17:14
oi tool einai apo ta sigkrotimata pou den exoun hitakia.
dld an rwtagate 10 atoma pou akoune tool " ti thes na akouseis live?" eimai sigouros pws i setlist ekeinou tou live tha ksepernage tis 3 wres.
oi tool einai apo ta sigkrotimata pou den exoun hitakia.
dld an rwtagate 10 atoma pou akoune tool " ti thes na akouseis live?" eimai sigouros pws i setlist ekeinou tou live tha ksepernage tis 3 wres.
στο ραδιόφωνο πάντως ακούγονται 4-5 συγκεκριμένα (αυτά που ανέφερα, (prober λέγεται και το πιο πιασάρικο στο undertow)) και εννοείται όχι ολόκληρα.
Phantom Duck
27-12-2006, 17:41
(prober λέγεται και το πιο πιασάρικο στο undertow)) και εννοείται όχι ολόκληρα.
http://www.membrana.ru/images/articles/1055255898-1.jpeg
ikonoklast
27-12-2006, 18:41
η αλή8εια είναι οτι πρόκειτια για σιωνιστές.
(prober λέγεται και το πιο πιασάρικο στο undertow)) και εννοείται όχι ολόκληρα.
Πανω που σκεφτομουνα να σχολιασω το "Pantera στυλακι", απλα ανεβαζει τον πηχη απο μονος του.
Παρακαλώ να δωθεί παραπάνω χώρος για τα signatures μας. Είναι κρίμα να χάνονται τέτοια διαμάντια.
_UnHoLyMaRtYr_
27-12-2006, 20:17
3. Αν είστε βλάκες μη γραφτείτε. Δεν έχουμε κάτι με τη βλακεία, αρκεί να μη βρίσκει το δρόμο της για την οθόνη του υπολογιστή μας μέσα από το Electric Requiem.
Τι θα γίνει πια με αυτό το μπαν στον καντιρου.
Γιατί δεν κάνετε ένα poll οι πιο παλιοί ρε ανχόλι?
_UnHoLyMaRtYr_
27-12-2006, 20:52
Στο ίδιο τόπικ με το πετυχημένο πολλ περί σόλο ή θες σε διαφορετικό ας πούμε.
Έχεις δίκιο. Καμιά ελπίδα λοιπόν..
lost_icon
27-12-2006, 22:41
στο ραδιόφωνο πάντως ακούγονται 4-5 συγκεκριμένα (αυτά που ανέφερα, (prober λέγεται και το πιο πιασάρικο στο undertow)) και εννοείται όχι ολόκληρα.
:fear:
Parasight
27-12-2006, 23:28
Μπορώ να πω ότι είμαι γενικά καλόπιστος άνθρωπος και αναρωτιόμουν γιατί να υπάρχει τέτοια εμπάθεια προς τον καημένο Candiru. Αυτό μέχρι σήμερα.
lost_icon
27-12-2006, 23:33
Εγω απο την άλλη , δεν ξέρω εναν άνθρωπο που να μπορεί να με πείσει οτι πραγματικά του αρέσουν οι tool , και δεν το κάνει μόνο και μόνο απο hype.Προσωπικά τους θεωρώ απίστευτα υπερεκτιμημένους.
ma an htan oloi oi toolfans sthn kathgoria "akouw tool gia na to paiksw dianooumenos h open minder" tote xese mesa.egw proswpika den exw na apodeiksw se kanenan pou den exei epafh me to group to an mou aresoun pragmatika h oxi,tous akouw gia mena.kai kopste thn karamela "yperektimhmenos" kai vreite kati allo gia na tous xarakthrisete.
lost_icon
27-12-2006, 23:35
Μπορώ να πω ότι είμαι γενικά καλόπιστος άνθρωπος και αναρωτιόμουν γιατί να υπάρχει τέτοια εμπάθεια προς τον καημένο Candiru. Αυτό μέχρι σήμερα.
to ksesento malakias tou den exei teleiwmo.
Not_saved
28-12-2006, 00:52
exeis dikio
The Good Son
28-12-2006, 04:52
ακούς μπλακμέταλ;
καλά, ρε, ένα γραμματικό λάθος μια και προσπάθησα να το θυμηθώ από μνήμης: Sober, όμως το προηγούμενο κομμάτι είναι το Prison sex και στο μυαλό μου μπερδεύτηκαν οι λέξεις. Γεράματα!
Μήπως δεν τα θεωρείτε και (σχετικά πάντα) πιο προσιτά σε έναν μέσο ακροατή χιτακιών, ειδικά με την κατάλληλη προώθηση;
Τίποτε άλλο πιο δημιουργικό για την άποψή μου για το φαινόμενο Τool σε σχέση με την συγκυρία της κυριαρχίας στην μουσική αγορά "μεταλλοειδών" ακουσμάτων;
και γιατί οι metallica του black δεν έχουν ομοιότητες με Pantera; Αυτό το post-thrash στυλάκι ήταν ανερχόμενο εκείνη την εποχή.
Parasight
28-12-2006, 11:48
και γιατί οι metallica του black δεν έχουν ομοιότητες με Pantera; Αυτό το post-thrash στυλάκι ήταν ανερχόμενο εκείνη την εποχή.
Ρητορική ερώτηση;
πρόσεξε μερικά κομμάτια του black και του vulgar display και θα βρεις και παραπάνω ομοιότητες από γενικές ομοιότητες μουσικού genre :wink:
Parasight
28-12-2006, 12:07
Ε ναι, είχαν και οι δύο κιθάρες, μπάσο, τύμπανα και παίζανε metal. Και το ίδιο και δεκάδες άλλοι εκείνη την εποχή, που αν καθίσουμε να τους προσέξουμε έπαιζαν κι εκείνοι παρόμοια. Και;
Αρχίζω να σε χάνω επικίνδυνα.
Kveldssanger
28-12-2006, 12:12
ξεχασες οτι είχαν και τραγουδιστή
Parasight
28-12-2006, 12:16
Σωστά. Γι'αυτό άλλωστε ήταν post-thrash και όχι post-rock.
Phantom Duck
28-12-2006, 12:35
ξεχασες οτι είχαν και τραγουδιστή
Αυτό δεν είναι ομοιότητα, οι άλλοι είχαν τον Ανσέλμο.
When Black Roses Bloom
28-12-2006, 12:50
Den einai ligo koutamara na sugkrineis to upertato Doom II soundtrack me ena glukanalato alboum gia na xoreyoun ta zeygarakia sta party? Dokimase allo paradeigma Kantirou.
Parasight
28-12-2006, 12:56
Ωχ, μην τον προκαλείς :shock:
metamelia3
28-12-2006, 13:24
Έχω βαρέθει να ανοίγω το ραδιόφωνο και να παίζει τουλ!!!
το black είναι για να χορεύεις με γκομενάκια σε πάρτυ; Αναρωτιέμαι ποιός λέει μαλακίες σε αυτό το τόπικ.
Αν οι Pantera είχαν το προμο των Metallica μια χαρά θα χόρευες με γκομενάκια το Pchyco holiday καπάκι με το Εnter sandman :P
metamelia3
28-12-2006, 13:26
Θα μου χαρίσετε αυτό το μος;
Έχω βαρέθει να ανοίγω το ραδιόφωνο και να παίζει τουλ!!!
o 98 rainbow που ακούω πιο συχνά βάζει τα πιο πιασάρικα των tool, μέχρι και ένα την ημέρα.
ειδικά άμα τα ζητήσει κανείς, μπορεί να πέσουν και 2 την ημέρα.
Επίσης ο 1055 rock βάζει αλλά λίγο πιο σπάνια, όμως παίζει συχνά το πιασάρικο από το 10000 days.
για άλλους από Θεσσαλονίκη δεν ξέρω.
When Black Roses Bloom
28-12-2006, 13:47
το black είναι για να χορεύεις με γκομενάκια σε πάρτυ; Αναρωτιέμαι ποιός λέει μαλακίες σε αυτό το τόπικ.
Αν οι Pantera είχαν το προμο των Metallica μια χαρά θα χόρευες με γκομενάκια το Pchyco holiday καπάκι με το Εnter sandman :P
Koita filaraki, an esu xorophdouses me to parakatw setlist (1. Mouth For War 2. A New Level 3. Walk 4. Fucking Hostile 5. This Love 6. Rise 7. No Good (Attack The Radical) 8. Live In A Hole 9. Regular People (Conceit) 10. By Demons Be Driven 11. Hollow)
sta party san na bghkes me thn fullh sou apo thn sphlia kai na brhkate 4+1 rizes gia faghto den sou ftaiw egw. Egw me to Unforgiven pantws exw xorepsei kai ena-duo blues.
metamelia3
28-12-2006, 13:50
Egw me to Unforgiven pantws exw xorepsei kai ena-duo blues.
great!!!
http://www.kiegwkanwheadbangingmemuddywaters.com/panagiamou/tilete
When Black Roses Bloom
28-12-2006, 14:08
Egw me to Unforgiven pantws exw xorepsei kai ena-duo blues.
great!!!
http://www.kiegwkanwheadbangingmemuddywaters.com/panagiamou/tilete
:midfinger:
metamelia3
28-12-2006, 14:09
:pink:
Parasight
28-12-2006, 14:12
Τσάμικο με Slayer να δοκιμάσετε.
When Black Roses Bloom
28-12-2006, 14:17
Ela re, mhn mou peite oti den exete xorepsei blues me to Unforgiven. Eleos dhladhs. Den uparxei periptwsh.
metamelia3
28-12-2006, 14:18
Να'τος! Πάλι το'πε!
Parasight
28-12-2006, 14:20
Ela re, mhn mou peite oti den exete xorepsei blues me to Unforgiven. Eleos dhladhs. Den uparxei periptwsh.
Δεν είχα γκόμενα τότε :cry:
When Black Roses Bloom
28-12-2006, 14:24
Να'τος! Πάλι το'πε!
ΜΠΛΟΥΖ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΣ! ΜΠΛΟΥΖ! ΓΙΟΥ ΝΟΟΥ, ΤΣΙΚ-ΤΟΥ-ΤΣΙΚ!!!
MastodontoideaPliokenous
28-12-2006, 14:36
αυτο δεν ηταν εκπομπη με το τηλεσκουπιδι σια λιαροπουλου?
metamelia3
28-12-2006, 14:38
WBRB behave yourself
Απλά, ενώ οι Metallica πήραν μια πιο "μη-metal" στροφή (πράγμα που προσωπικά δε με χαλάει) και άρα τους άκουσε πιο πολύς κόσμος, κατ'εμέ οι Tool ποτέ δεν έκαναν συμβιβασμούς ηχητικά για να το καταφέρουν αυτό. Η σαρωτική επιτυχία τους σε οπαδούς τόσων διαφορετικών ακουσμάτων χρήζει μελέτης, μου φαίνεται ανεξήγητο. Από τη μια καταλαβαίνω ότι είναι και πολλοί που έγιναν "οπαδοί" των Tool απλώς και μόνο λόγω hype, από την άλλη αδυνατώ να καταλάβω πώς στο διάολο δημιουργήθηκε αυτό το hype εξ'αρχής.
Kat'arxas to black album einai pio metal apo polla "metal" albums.
2on an to evgaze mia opoiadhpote allh mpanta kseroume poly kala oti tha tous epairnan pipes kai ta diseggona sas apo sevasmo. Ta exoume ksanapei ayta.
Oi tool ti symvivasmous na kanoun? Ok oute paganistiko black paizoun, oute kati spastic ink-izon. Isos merikoi tha eprepe na ksekollhsete ta aytia sas apo tous kathysterhmenous faflatades kai na ta estiasete sth mousikh.
"Xrhzei meleths"? Na to anathesoume se kapoio diakekrimeno episthmona kata th gnomh mou. Eimai sigouros oti to "fainomeno tool" syzhteitai edo kai polla xronia sta panepisthmia olou tou kosmou.
Oso gia to hype, vale mia polyethnikh ston kolo sou kai na sai sigouros oti ayrio tha psaxnei na se gamhsei kai o ET. Prosthese se ayto kai ena karo kathysterhmenous provatofantasioplhktous kai idou to thayma.
Parasight
28-12-2006, 15:11
Πρώτα απ'όλα χαλάρωσε λίγο, κάνουμε κουβέντα όντας αργόσχολοι (εγώ που την ξεκίνησα τουλάχιστον)., δε σου βάζει κανείς το μαχαίρ στο λαιμό να συμμετέχεις.
Από κει και πέρα, αφού μπήκες φουριόζος, μείνε κιόλας:
[zER]Kat'arxas to black album einai pio metal apo polla "metal" albums.Μιλούσα για εποχή Load και μετά.
[zER]Oi tool ti symvivasmous na kanoun? Ok oute paganistiko black paizoun, oute kati spastic ink-izon. Isos merikoi tha eprepe na ksekollhsete ta aytia sas apo tous kathysterhmenous faflatades kai na ta estiasete sth mousikh.Εδώ δε σε κατάλαβα ΚΑΘΟΛΟΥ. Εξήγησέ μου τι θες να πεις με πιο απλά λόγια και νοήματα, πες ότι είμαι ένα 4χρονο.
Εγώ πάντως, όταν έλεγα ότι δεν έχουν κάνει συμβιβασμούς οι Tool εννοούσα αυτό που είπα παραπάνω:
Μακρόσυρτα κομμάτια, ακαθόριστες "μελωδίες", παντελής αδιαφορία για τυπικές μουσικές φόρμες (κουπλέ, ρεφρέν κλπ)το οποίο προφανώς δε διάβασες καν γιατί μπήκες με φόρα να κράξεις.
[zER]Oso gia to hype, vale mia polyethnikh ston kolo sou kai na sai sigouros oti ayrio tha psaxnei na se gamhsei kai o ET. Prosthese se ayto kai ena karo kathysterhmenous provatofantasioplhktous kai idou to thayma.Συμφωνώ για την πολυεθνική, το πώς ξεκίνησε το όλο πράγμα ρωτάω, δλδ πώς μια πολυεθνική τους εμπιστεύτηκε εξ'αρχής και τους υποστήριξε, εφ'όσον μάλιστα η μουσική τους από μόνη της είναι "αντιεμπορική".
Ουφ πρώτη και τελευταία φορά που κάνω multi-quoted απάντηση. Κούραση :roll:
Xalaros eimai more. Apla mou aresei to pshto.
Μιλούσα για εποχή Load και μετά.
Giati einai gnosto oti oi Metz ekanan onoma me to Load (kai meta). Kaneis plaka etsi? :)
Εδώ δε σε κατάλαβα ΚΑΘΟΛΟΥ. Εξήγησέ μου τι θες να πεις με πιο απλά λόγια και νοήματα, πες ότι είμαι ένα 4χρονο.
Εγώ πάντως, όταν έλεγα ότι δεν έχουν κάνει συμβιβασμούς οι Tool εννοούσα αυτό που είπα παραπάνω:
Μακρόσυρτα κομμάτια, ακαθόριστες "μελωδίες", παντελής αδιαφορία για τυπικές μουσικές φόρμες (κουπλέ, ρεφρέν κλπ)το οποίο προφανώς δε διάβασες καν γιατί μπήκες με φόρα να κράξεις.
Ennoousa oti den epaizan pote thn pio dyspepth mousikh tou kosmou gia na xreiastei na kanoun symvivasmous. Mporo na sou po ena ekatommyrio groups pou exoun "akathoristes melodies" kai exoun aphxhsh (isos oxi oso oi tool alla den exoun kai megathiria apo piso na tous sproxnoun). Tora gia to "pantelhs adiaforia gia typikes mousikes formes", sorry alla tha diafonhso :P An kai epishs ksero groups pou to kanoun kai goustarei o kosmos. Opeth kaneis? (Kai anaferomai stous pro-Deliverance Opeth, gia olous ekei ekso pou tha viastoun na anaferoun poso klevoun tous tool teleytaia.)
Συμφωνώ για την πολυεθνική, το πώς ξεκίνησε το όλο πράγμα ρωτάω, δλδ πώς μια πολυεθνική τους εμπιστεύτηκε εξ'αρχής και τους υποστήριξε, εφ'όσον μάλιστα η μουσική τους από μόνη της είναι "αντιεμπορική".
Mia diskografikh tetoiou megethous den empisteyetai, oute yposthrizei. Dhmiourgei.
Parasight
28-12-2006, 15:46
Εχμ ούτε και η πιο εύπεπτη είναι η μουσική των Tool. Πόσο μάλλον σε κοινό συνηθισμένο σε pop/rock ακούσματα. Άσε εμάς :P
Για τους Metallica δεν εννοούσα ούτε το ένα ούτε το άλλο άκρο από αυτά που είπες. Δεν αμφισβητώ ότι με το Black Album έκαναν το μεγάλο breakthrough (το οποίο ήταν metal αναμφισβήτητα), αλλά ταυτόχρονα τα επόμενα βήματά τους ήταν πιο εύκολα για πιο μεγάλο κοινό.
Χμμ οι Opeth δε συγκρίνονται ούτε στο ελάχιστο σε επιτυχία με τους Tool, είναι πολύ πιο κλειστά τα όριά τους. Να σου πω την αλήθεια, κι εμένα προσωπικά από το Blackwater Park άρχισαν και μου φαίνονται σχεδόν γραφικοί (δίνω τροφή για κουβέντα και κράξιμο, δεν τρέχει τίποτα :P )
Αυτό με τις εταιρείες χωράει πολλή κουβέντα, ναι. Όχι τώρα όμως γιατί έχω ήδη σχολάσει 8)
Kveldssanger
28-12-2006, 15:50
βασικά οι tool ειναι mainstream. όχι ότι είναι κακό, μια χαρα είναι. αλλά η μουσική τους είναι έτσι και αλλιώς αρκετά ευπεπτη για ενα rock ακροατήριο. δεν είναι και τόσο περιεργο που δεν έχουν κάνει "συμβιβασμούς". Όπως και η μουσική των Opeth π.χ. που αναφέρθηκαν είναι αρκετά εύπεπτη για ένα metal ακροατήριο. Και μια που μίλησες για Metallica, για το black album είναι εύκολα πολύ πιο εμπορικό από το load.
Nomizo oti symfono 100% me ton kveld.
Stormrider
28-12-2006, 16:26
to akouses to aenima esi?
dyingfreedom
28-12-2006, 16:50
Μιας και τα 'χετε μπλέξει όλα, συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα και μεγέθη:
~ Οι Metallica είναι Μetallica ό,τι και αν έχουν κυκλοφορήσει. Παίζουν μπάλα σε άλλο γήπεδο. Mainstream ή όχι είναι το απόλυτο metal συγκρότημα.
~ Οι Tool του Aenima - Lateralus είναι θεοί. Έτσι απλά.Απλησίαστοι και σε hype και σε ιδέες και σε artwork και σε ο,τιδήποτε.
~ Οι Opeth μετά το Blackwater υπερεκτιμήθηκαν και υπερεκτίμησαν τις δυνατότητές τους. Κρίμα.
~ Οι Opeth μετά το Blackwater υπερεκτιμήθηκαν και υπερεκτίμησαν τις δυνατότητές τους. Κρίμα.
H apla ekanan pollh parea me alternativades :P
Angrafan
28-12-2006, 17:14
[zER]Xalaros eimai more. Apla mou aresei to pshto.
oxi ta makaronia?
και με το hollow θα χόρευες μια χαρά με το γκομενάκι αν είχε το κατάλληλο promo και το κατάλληλο πετσόκομα από τον DJ. :wink:
nai k sto telos tha lynate malloures k tharxisate pongo mazi me goneis sto saloni
an eixan oi pantera to katallhlo promo opws les poly apla den tha vgazane afta pou vgalane.. sygrineis dyo para poly diaforetika pragmata, vasika den einai diaforetika, apla oi Metallica einai monoi tous opws anaferthike k parapanw.
When Black Roses Bloom
28-12-2006, 18:50
και με το hollow θα χόρευες μια χαρά με το γκομενάκι αν είχε το κατάλληλο promo και το κατάλληλο πετσόκομα από τον DJ. :wink:
Siga mhn xoreya kai me to Cemetary Gates h to Avoid The Light.
Parasight
28-12-2006, 22:41
Αχά! Και οι DJs μέσα στο κόλπο λοιπόν!
δηλαδή η διαφορά ειναι μόνο στο δήθεν πιο αλήτικο στυλάκι των pantera; Λες και οι Metallica πάνε πίσω! Λες και όταν τα βάζει ο DJ προσέχεις και τους στίχους :P
Σαν να συγκρίνουμε Guns n Roses (αντιστοιχία:Pantera) με, ξέρω γω, Scorpions (αντιστοιχία: Metallica)! Οι πρωτοι πουλάνε αλήτικο στυλάκι, οι άλλοι είναι πιο καθωσπρέπει και στιχουργικά και μουσικά. Αλλά τις μπλουζιές και των δυο τις χορεύουν όλοι μια χαρά μια και είναι και οι δυο υπερδημοφιλή συγκροτήματα.
Εδώ είναι και η ουσιαστική διαφορά Pantera/Metallica του Black: το promo, γιατί και οι δυο παίζουν το ίδιο genre την συγκεκριμένη εποχή. Θα το ονόμαζα post-thrash. Δεν είναι το thrash των 80, όμως έχει πολλά στοιχεία του, είναι η μετεξέλιξή του.
Parasight
29-12-2006, 10:37
http://img172.imageshack.us/img172/7893/slugfestcopyti2.jpg (http://imageshack.us)
http://img172.imageshack.us/img172/7893/slugfestcopyti2.jpg (http://imageshack.us)
πάμε για νέο τόπικ Pantera/Metallica ή Guns n Roses/Scorpions; :?:
Kveldssanger
29-12-2006, 10:50
εντάξει σταματήστε όμως γιατί το αμοιρο το μιουζικ ντισκασιον μου κανει παραπονα
Εντάξει τελικά οι Metallica και οι Pantera τελικά παίζαν το ίδιο είδος μουσικής κατά αντιστοιχία των Guns N Roses και των Scorpion που παίζαν αμφότεροι power metal.-
SpiritCrusher
29-12-2006, 15:58
Παράκληση. (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?t=8127)
solution_AK-47
29-12-2006, 17:49
Skefthka na to kanw pses, alla ti paraklhsh...
ikonoklast
29-12-2006, 18:03
[zER]
Συμφωνώ για την πολυεθνική, το πώς ξεκίνησε το όλο πράγμα ρωτάω, δλδ πώς μια πολυεθνική τους εμπιστεύτηκε εξ'αρχής και τους υποστήριξε, εφ'όσον μάλιστα η μουσική τους από μόνη της είναι "αντιεμπορική".
Mia diskografikh tetoiou megethous den empisteyetai, oute yposthrizei. Dhmiourgei.
έλα μωρέ, όλο αρχιδιές λέτε πάλι. α να χα8είτε.
Οι δύο πάνω από τον Ikonoklast πάντως κάνετε καλό ζευγαράκι. Ψαχτείτε.