PDA

View Full Version : πρόβλημα στο bootαρισμα μετά από windows update

Bullet
13-12-2006, 06:31
πριν λίγο έγινε το εξής περίεργο

κατέβηκαν αυτόματα ενημερώσεις των windows,έκανα εγκατάσταση και μόλις μου ζήτησε να κάνω επανεκκίνηση του υπολογιστή,πάτησα επανεκκίνηση τώρα

το θέμα είναι ότι μόλις ξεκίνησε το μπουταρισμα μετά την αρχική οθόνη των χρ(loading) έκανε αυτόματα επανεκκίνηση από την αρχή(δεν δεχόταν να μπει στα windows)

έπειτα βγήκε η οθόνη η κλασική με τις επιλογές για safe mode,κανονική λειτουργία,τελευταίες ασφαλείς ρυθμίσεις που λειτουργούσαν κτλ

έκανε το ίδιο πρόβλημα με όλες εκτος της ασφαλής λειτουργίας με δίκτυο(bootare κανονικα εκει)

εκεί το μονο που έκανα είναι ένα registry fix μέσω advanced system optimizer και απλά επανεκινησα το pc

το pc μπουταρε κανονικά(full mode) χωρίς πρόβλημα,δε ξέρω καν αν έπαιξε ρολο το registry fix

το θέμα είναι πως δε ξέρω γιατί μπορεί να συνέβη αυτό και θα ήθελα να μου πείτε όσοι γνωρίζετε τι πρέπει να κοιτάξω κτλ(μήπως έχει παιχτεί κάποια μαλακια στο λειτουργικό ή σε drivers or smth)

και το τι μπορεί να παίχτηκε γενικά δλδ
(μήπως πρέπει να απεγκαταστισω τις τελευταίες ενημερώσεις και αν ναι πως κτλ)

thanx in advance

Vampyra
13-12-2006, 12:43
Συμβαίνει καμιά φορά να γαμηθεί το πισί μετά απο updates αλλά παρόλ'αυτά η γνώμη μου είναι οτι χρειάζονται. Εφόσων δουλεύει οκ τώρα είσαι μια χαρά. Μη σε απασχολεί άλλο. :)

Bullet
13-12-2006, 13:39
μήπως δε περάστηκαν τα updates σωστά όμως?

Vampyra
13-12-2006, 13:45
Μπα, μην αγχώνεσαι.

Bullet
13-12-2006, 14:04
το πρόβλημα υπάρχει ακόμα τελικά

δοκίμασα να κάνω restart για δοκιμη και έκανε τα ίδια 3 φορες αφού αποφάσισε να bootarei την τεταρτη από τις last known configurations

πείτε μου please πως μπορώ να κάνω uninstall τις χτεσινές ενημερώσεις και να τις ξανακάνω μετά manual γιατί στάνταρ παίχτηκε μαλακια εκεί (ίσως φταίει ότι ταυτόχρονα έτρεχε scheluded scan του nod)

Eagleheart
13-12-2006, 14:31
Δοκίμασε να κάνεις system restore. Η καλύτερη λύση πάντως κάτα τη γνώμη μου είναι το format.

Bullet
13-12-2006, 14:51
απορρίπτονται και οι δυο

system restore=format στάνταρ

format σε 320 giga με αρκετό πράμα μέσα = no way

τελοσπάντων το πρόβλημα λύθηκε,απλά απεγκατέστησα τις ενημερώσεις και τις ξανά πέρασα manual και όλα ok :)

When Black Roses Bloom
13-12-2006, 15:05
Twra h Microsoft se exei sto xeri. Steile ths ola ta leuta sou se skanarismena xartonomismata tou enos dollariou alliws 8a exeis kako sex gia 47 xronia.

Bullet
13-12-2006, 15:06
το κανω φοργουορντ

cloud
13-12-2006, 15:12

Έλεος, 320 GB χωρίς partition; Καθόλου βολικό.

Bullet
13-12-2006, 15:17
ναι μαλακια μου,βλέπεις είχα συνηθίσει από το παλιό pc με τα 50 giga :p

την επομενη φορα θα το κόψω σε 2-3 μέρη

επί της ευκαιρίας για πείτε σε τι κομμάτια να το κόψω αν κάτσει?

Parasight
13-12-2006, 15:23
Έγω έχω έναν 40άρη χωρισμένο σε 2 20άρια, όπου στο ένα έχω το σύστημα, και επίσης ακόμη έναν 200άρη χωρισμένο στα δύο.

Btw το system restore με έχει σώσει πολλές φορές και χωρίς προβλήματα μετά. Απορώ που δεν το βλέπεις με καλό μάτι.

Bullet
13-12-2006, 15:35
γιατί απλά δυο φορες που το χρησιμοποίησα ,δε λειτουργούσε τίποτα σωστά μετά,μερικά προγράμματα δεν άνοιγαν καν

BLiTzER
13-12-2006, 15:45

l2partition. Oi malakies plhronontai :P

Bullet
13-12-2006, 15:52
[zER]

l2partition

:?:

BLiTzER
13-12-2006, 16:30
MATHE NA KANEIS PARTITIONS. :P

SpiritCrusher
13-12-2006, 16:34
Κατα το:

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=l2p

Bullet
13-12-2006, 16:43
α κατάλαβα,pwned φάση :P

Deggial
13-12-2006, 17:00
Τα partitions είναι αυτονόητα. Τα δεδομένα σου θα πρέπει να βρίσκονται σε διαφορετικό paritition από το λειτουργικό, ώστε να μην σβήνονται σε format κ' ιστορίες.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην λύνεται χωρίς format .- Format is for the weak.

DarkOmeN
13-12-2006, 17:04
Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην λύνεται χωρίς format .- Format is for the weak.

Να σε δω τι θα έκανες αν ο task manager ξαφνικα έπαυε να υπάρχει! :)

Bullet
13-12-2006, 17:30
λοιπόν επειδή και γω πιστεύω αυτό που λέει ο deggial προτείνεται καμια λύση γιατί γαμώ το σύμπαν το πρόβλημα δεν έφυγε τελικά

για παν ενδεχόμενο έκανα ένα partition στο οποιο του έβαλα ότι ήθελα να κάνω back up σε περίπτωση που τελικά κάνω format

λοιπόν δυο σκέλη : καταρχάς πείτε τι μπορώ να κάνω για να πάψει να κάνει με την 3-4 και εντελώς τυχαία boot μετά από κάποιο restart και σε δεύτερο σκέλος αν μπορώ μετά το πιθανό format και αφού περάσω τα backup από το partition να σβήσω τελείως το partition που έχω δημιουργήσει από το partition magic και να το ξανά φτιάξω σε παρόμοια κατάσταση που χρειαστεί

θα σας ήμουν ευγνώμων, pink και τέτοια αν με βοηθούσατε λίγο γρήγορα για να μη με πάρει το βραδυ κτλ σε περίπτωση που χρειαστώ format (άσε που το activation από microsoft γίνεται μέχρι τις δέκα το βραδυ σε περίπτωση νέας εγκατάστασης των χρ)

edit:πείτε please επίσης πως μπορώ να κάνω backup το firefox όπως ακριβώς το έχω στημένο τώρα

Bullet
13-12-2006, 18:32
ρε γαμώτο μόλις κάνω uninstall τις ενημερώσεις που έγιναν χτες bootarei κανονικά με τη μια...τι να κάνω :(

SpiritCrusher
13-12-2006, 18:35
Μην τις ξαναβάλεις ίσως; :P

Bullet
13-12-2006, 18:38
ρε ναι αλλα με καίει η μαλακια

και άμα είναι απαραίτητες?

άλλοι που έκαναν το update χτες δεν είχαν πρόβλημα κτλ

επίσης θα πρέπει να απενεργοποιήσω τα updates αλλιώς θα τις βάζει κάθε φορα που θα τρέχει το update το γαμιδι

SpiritCrusher
13-12-2006, 18:46
Eh απαραίτητες..σιγά. =)

Bullet
13-12-2006, 19:51
λοιπόν ,το hotfix που έκανε τη ζημια ήταν το Συγκεντρωτική ενημέρωση ασφαλείας για το Outlook Express για Windows ΧΡ (KB923694)

το έκανα uninstall,το τσέκαρα να μη ξαναεμφανιστεί και να πα να γαμηθεί,δε θέλω format

τουλάχιστον έμαθα τον άγιο magic partition και ξέρω πλέον πως να γλυτώνω my data

13-12-2006, 20:14
Μετατροπή dynamic δίσκου σε basic. :P

Το είχα αυτό το πρόβλημα όταν έψαχνα partition για να βάλω το ubuntu.

Δηλαδή υπάρχει μια τέρμα μπακαλίστικη λύση που δε νομίζω λογικός άνθρωπος να την κάνει χωρίς να ρισκάρει να χάσει όλα του τα δεδομένα.

Bullet
13-12-2006, 23:17
πληροφοριακά έχω να σας πω πως : πούτσες (aka πάλι το έκανε)

απεγκατέστησα και τα αλλα δυο hotfix που περάστηκαν χτες και αν το ξανακάνει ,format και γαμώ τον billy gates

αν δεν υπάρχει κάποια δοκιμασμένη συμβουλή/πληροφορία που να γλυτώσει το format, lock & delete

thnx

BLiTzER
13-12-2006, 23:43
λοιπόν ,το hotfix που έκανε τη ζημια ήταν το Συγκεντρωτική ενημέρωση ασφαλείας για το Outlook Express για Windows ΧΡ (KB923694)

De ftanei pou den ksereis na kaneis partitions, exeis kai ellhnika windows. Prepei na eisai o pio tragikos xrhsths ever. Ase ta pc kai pare ps2.

Bullet
13-12-2006, 23:48
παραλίγο να μπω στη διαδικασία να σου απαντήσω

BLiTzER
14-12-2006, 02:04
/hug

Bullet
14-12-2006, 02:04
:)

freak brother
14-12-2006, 04:19
εγω γιαυτο δεν κανω ινστολ τα απντειτς,δεν ειμαι απ του ντειτ.. αλλα το πι σι δουλευ.

Bullet
14-12-2006, 15:50
format, partitions και ευκαιρία να ξαναπεράσω την λατρεμένη μου audigy :)

Phoebus
15-12-2006, 14:13
Να σε ρωτήσω κάτι...

Είσαι νόμιμος χρήστης windows; Αν ναι, τότε κάτι παίζει με το hardware σου...

Αν όχι, τότε βρες κάποιο τρόπο να "σκοτώνεις" το WPA των windows το οποίο ενεργοποιείται μετά από κάθε update, ό,τι και να είναι αυτό.

Εγώ βέβαια σου προτείνω να βάλεις ένα debian να τελειώνει, μιας και είσαι στη διαδικασία του format. Βάλε και windows σε ένα μικρό partition, ίσα για να παίζεις τα παιχνίδια σου και έλα στον όμορφο κόσμο του gnu/linux...

cloud
15-12-2006, 14:40
Phoebus πριν λίγο μόλις καιρό δεν υποστήριζες σχεδόν φανατικά τα windows; Ποιό ευτυχές συμβάν υπήρξε στη ζωή σου;
Το Debian όμως δεν είναι και ότι καλύτερο για ξεκίνημα ενός απλού χρήστη, είναι κάπως στριφνό και περισσότερο server oriented. Η καλύτερη λύση είναι ένα debian based εκ των ubuntu, mepis ή το fedora.

Phoebus
15-12-2006, 15:10
Δεν υποστήριζα φανατικά τα windows :P

Απλά η αγορά ζητάει να έχεις γνώσεις και σ'αυτά, και θεωρώ σημαντικό να αποκτάμε επαφή μέσω ενός συνεχώς αναβαθμιζόμενου προγράμματος σπουδών, με τα windows, τον τρόπου διαχειρίζονται τη μνήμη κτλ... και πιο συγκεκριμένα τα λέω αυτά γιατί φίλε cloud κάνω asm 8086 σε περιβάλλον DOS. Κοινώς χάνω τον χρόνο μου σε ένα μάθημα, που παρότι είναι απίστευτα ενδιαφέρον, δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω ποτέ έξω γιατί αν οι 8086 δεν υπάρχουν μια φορά, το DOS ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ INT ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 10000000 ΦΟΡΕΣ.

Λοιπόν αυτά. Έχω βάλει ubuntu και γω σε 2 μηχανήματά μου και ζω ένα όνειρο...

Bullet
15-12-2006, 17:29
ναι νόμιμος χρηστης είμαι

και τι να παίζει με το hardware,τίποτα

έκανα από χτες format ξανά έκανα τα updates και όλα καλά

τυχαίο conflict (έκανε την ίδια ώρα με το install των updates scan το nod ε)

btw όσο και να με έλκει η ιδέα του linux πάντως ,με τρομάζει στο θέμα gaming (τόσα χρονια με την mx,πλέον με τη νέα κάρτα βγάζω το απωθημένο μου :P)

τέλος να πω πως η audigy γαμάει σύμπαντα και είχα αρχίσει να το ξεχνάω

Bullet
15-12-2006, 18:29
εχμμ τωρα που το σκεφτομαι παιζει να έφταιγε και το custom wav που του είχα βάλει να παίζει κατά το boot :oops:

Bullet
15-12-2006, 19:45
oh my god,αυτό ήταν,το cs κάνει update τα sound files etc κάθε φορα που μπαίνεις στον server :|

ναι ναι,είχα βάλει intro το gogogo

ντροπες

cloud
16-12-2006, 05:20
Ομγ ρε έλεος :|
Btw σόρι που θα σου χαλάσω το όνειρο αλλά SoundBlaster -> gtp

Bullet
16-12-2006, 05:43
δε θα το λεγα :P