Log in

View Full Version : The Residents

Kveldssanger
12-01-2004, 21:15
Έχω ακουσει εντελώς αποθεωτικές απόψεις για αυτό το συγκρότημα, αλλά για μια ακόμα φορά δε ξέρω που να ξεκινήσω... Νομίζω ότι ένα album τους που έχει στο τίτλο κάτι με Reich θεωρείται πολύ καλό... Υπάρχει καμιά πρόταση?

symposium_lexotanil
12-01-2004, 21:20
nai.na stamatiseis na akous groups pou den ta kserei kanenas allos

Kveldssanger
12-01-2004, 21:35
Αγνοώ τα παραπάνω κακεντρεχή σχόλια και σημειώνω οτι ο τίτλος του δίσκου που αναφέρω είναι The third reich 'n' roll...

Broccoli
08-02-2005, 19:56
*bump*

Κάπου ένα χρόνο μετά.... (για να μην κάνω νέο thread και για να πω για τη καινούρια λατρεία)

Σε καμιά περίπτωση δε μπορώ να πω ότι έχω εμπεδώσει στο συγκρότημα, αλλά κάποια πραγματάκια τα μάθαμε. Οι Residents δημιουργήθηκαν κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 60 (ναι, βγήκαν και καλά πράγματα τότε) και είναι από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις του λέω-σοβαρά-πράγματα-κάτω-από-ένα-χιουμοριστικό/γελοίο-περίβλημα. Με τάσεις να προκαλούν από την αρχή, με ένα πάνεξυπνο, "μυστηριώδες" image (πολύ πριν το υιοθετήσουν διάφοροι άλλοι) αφού κανείς δε ξέρει μέχρι σήμερα πόσοι και ποιοι τους αποτελούν και στα live το συγκρότημα βγαίνει φορώντας μάσκες σε σχήμα ματιού, αλλά πάνω από όλα το συγκρότημα είναι ιδιοφυείς συνθέτες. Απίστευτος πειραματισμός με βάση το rock και τρομερές ιδέες, που δε χάνουν το συναίσθημα όμως πότε. Το Demons Dance Alone album τους το έχω λατρέψει, το Third Reich N Roll είναι εξίσου εντυπωσιακό. Και το God in three persons, μια κατά κάποιον τρόπο μελοποιημένη θεατρική παράσταση. Κλασσικός πονοκέφαλος το ότι έχουν άπειρα albums.

freak brother
08-02-2005, 20:07
tha sou proteina na akouseis Pere Ubu :D klaseis anwteroi imo

http://www.scaruffi.com/vol4/pereubu.html

an kai den einai toso konta mousika vasika ..

The Good Son
08-02-2005, 20:37
residents gamoun katevase kana tsouvali mp3 kalytera. Alliws den 3erw apo pou na 3ekinhseis.