Log in

View Full Version : Ξέρει κανείς από βέσπα; (πρόβλημα με DVD player)

Parasight
22-10-2006, 20:19
Ελπίζω να βρω άκρη με ένα πρόβλημα στο DVD player μου (αν είμαι off-topic, off-section, ή off-forum συμπαθάτε με):

Χθες αγόρασα το DVD player Pioneer DV-490V-s. Συμβατό με DVD+R/-R, DVD +RW/-RW, DivX, με υποδοχή HDMI, γενικά μου φάνηκε καλό μηχάνημα. Όλα καλά μέχρι που πήγα να παίξω κάποια DivX που είχα σε DVD+R. Το aspect ratio της TV αλλάζει και τα παίζει ασπρόμαυρα:-? Δοκίμασα να ψήσω τα ίδια αρχεία σε DVD άλλης μάρκας, ακόμα και σε DVD άλλου τύπου (-R), δοκίμασα να τα ψήσω σε άλλη ταχύτητα (8x αντί 16x), αλλά δεν είναι τίποτα απ'αυτά. Το πρόβλημα είναι με συγκεκριμένα αρχεία DivX (συγκεκριμένη κωδικοποίηση; ), εφ'όσον μάλιστα μέσα στο ίδιο DVD τα μισά τα δείχνει έγχρωμα και τα άλλα ασπρόμαυρα.
Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω; Firmware ίσως;; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Σημ.: Τα ίδια DivX αρχεία με τα οποία τώρα έχω πρόβλημα τα έβλεπα μια χαρά με το προηγούμενο DVD player μου (United 6068, κατά τα άλλα βγήκε λίγο μάπα).

Kveldssanger
22-10-2006, 20:22
περισσότερο θέμα Player παρά dvd-rom μου κάνει αυτό πάντως.

Phoebus
22-10-2006, 20:28
Κάνε update το firmware (καις ένα cd/dvd και το ξεκινάς το μηχάνημα μ'αυτό μέσα, πατώντας ίσως και ένα συνδιασμό πλήκτρων) γιατί φαίνεται ότι είναι πρόβλημα decoding. Αν έχουν βγάλει νέο firmware λογικά θα έχει νέους decoders και θα είσαι ΟΚ.

Parasight
25-10-2006, 10:15
Thanks, εκεί έχω καταλήξει κι εγώ από όσο έχω ψάξει/ρωτήσει (ασυμβατότητα με συγκεκριμένους DivX codecs δλδ), αλλά το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο της Pioneer είναι καινούριο οπότε δεν υπάρχει ακόμη κανενός είδους firmware πουθενά. Περιμένω λοιπόν :|