PDA

View Full Version : Gothic 3

Vampyra
18-10-2006, 23:33
Κυκλοφόρησε επιτέλους επισήμως.. :D Βρήκα την Collector's Edition (http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=PCGamesActions&cp_id=116285) στα Multirama για όποιον ενδιαφέρεται, είναι στα 59,99 ευρώ, τριγαμάτη!! Περιέχει: το παιχνίδι, πάνινο χάρτη, soundtrack, manual, making-of DVD, artbook & μενταγιόν. http://i19.photobucket.com/albums/b172/vampira_sorceress/ubersmile2.gif

http://i19.photobucket.com/albums/b172/vampira_sorceress/goth3.jpg

ΟΚ.. το παιχνίδι ΓΑΜΑΕΙ.. έχει φυσικά μερικά bugs, αν και εγκατέστησα και το patch.. Τα γραφικά του δεν παίζονται, αλλά ετοιμαστείτε για τρελό σύρσιμο εάν δεν έχετε υπερμηχάνημα.. αυτό είναι στα μειονεκτήματά του δυστυχώς. Κατα τ'αλλα ακολουθεί τα χνάρια του Gothic 2 ως προς το rpg feeling του, έχει τέλεια μουσική (με ορχήστρα γραμμένη κλπ), ωραίους διαλόγους & γενικά πάρα πολύ όμορφο περιβάλλον. Επιτέλους ο εθισμός Gothic!! Πάρτε και μερικά screenies απο την πρώτη περιοχή για να δείτε ενδεικτικά τα graphics:

http://i19.photobucket.com/albums/b172/vampira_sorceress/screenie-1.jpg

http://i19.photobucket.com/albums/b172/vampira_sorceress/Untitled-1-2.jpg

Θα βγάλω και screenshot απο το δάσος να πάθετε πλάκα!! Για όσους ενδιαφέρονται τα min requirements είναι: p4/amd 2ghz, 128mb graphics card, 4,6gb free storage. Υποθέτω αν ρίξει κανείς τα γραφικά θα τρέχει οκ και σε παλαιότερα μηχανήματα.. δεν ξέρω. Πάντως εμένα μου φάνηκε πάρα πολυ απαιτητικότερο απ'ο,τι φαίνεται στα requirements του. Στα medium βέβαια μου πάει μια χαρά.. αλλά έχω αρκετά καλό μηχάνημα και περίμενα να πηγαίνει καλύτερα.. :? Τέσπα.. Εν γένει πάντως ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟ!!!

SpiritCrusher
18-10-2006, 23:36
1) Αν αυτά είναι τα μινιμουμ τότε είναι ζώα.

2) Τι το ιδιαίτερο έχουν τα gothic? δεν έχω παίξει κανένα.

Vampyra
18-10-2006, 23:38
Είναι τα minimum ναι.. και ειλικρινά, ουδεμία σχέση με minimum στην πραγματικότητα.. πολύ απαιτητικό το γαμήδι.. :|

cloud
18-10-2006, 23:45
Μόνο σε εμένα φαίνονται τα γραφικά πολύ μέτρια; Δλδ μετά το Oblivion τι να μας πούν αυτά εδώ; Επίσης κανένα gothic δεν διεκδίκησε δάφνες προγραμματισμού, αφού και bugs άφθονα είχαν και μεγάλες απαιτήσεις.

Bullet
18-10-2006, 23:46
minimum ε?

λοιπόν ή πλακα μας κάνουν ή όσοι δεν έχουμε σκοπό για αναβάθμιση εντός του αμεσου μέλλοντος ξεχνάμε τι πάει να πει νέα games

Vampyra
18-10-2006, 23:51
Μόνο σε εμένα φαίνονται τα γραφικά πολύ μέτρια; Δλδ μετά το Oblivion τι να μας πούν αυτά εδώ; Επίσης κανένα gothic δεν διεκδίκησε δάφνες προγραμματισμού, αφού και bugs άφθονα είχαν και μεγάλες απαιτήσεις.

Ντάξει.. πολύ μέτρια δεν θα τα'λεγα.. του Oblivion πάντως είναι όντως καλύτερα. Και σίγουρα καλύτερος προγραμματισμός όπως λες. Το Gothic 2 που έχω παίξει εγώ στο παρελθόν ήταν μια χαρά και απο bugs και απο απαιτήσεις.. απ'ο,τι φαίνεται σε αυτό έχουν κάνει ορνιθοσκαλίσματα, βιαζόντουσαν ή κάτι.. δεν δικαιολογέιται δηλαδή. Είναι κρίμα τόσο ωραίο παιχνίδι & να μένει με ακυρίλες του στυλ "έχει πεθάνει ο εχθρός έξω απο το σπιτάκι και όλο του το χέρι έχει μπει μέσ'απτον τοίχο..".. και άλλα παρόμοια.

minimum ε?

λοιπόν ή πλακα μας κάνουν ή όσοι δεν έχουμε σκοπό για αναβάθμιση εντός του αμεσου μέλλοντος ξεχνάμε τι πάει να πει νέα games

Και όσο περνάει ο καιρός αυτό θα ισχύει ακόμα περισσότερο... γάμησέτα.

Neue regel
19-10-2006, 00:30
4/amd 2ghz, 128mb graphics card, 4,6gb free storage
minimum? Συνήθως είναι recommended, ειδικά τα 128mb για κ.γ. και 1.8-2 Ghz processor.
Aπο Ram? Nα φανταστώ κανα Gb tpt?

Phoebus
19-10-2006, 01:28
Ωραία stencil shadows στο 2ο screenshot.

Vampyra
19-10-2006, 02:13
Aπο Ram? Nα φανταστώ κανα Gb tpt?

Στα recommended έχει 1 gb ram.. Δεν ξέρω τι γίνεται στην περίπτωση που το ρυθμίσεις να τρέχει με older version shaders απο την 3.0... Ίσως πάει καλύτερα. Πάντως με Pc που είναι λιγότερο απο τέλειο σίγουρα δε μπορείς να εκμεταλλευτείς τα γραφικά του. Με τίποτα όμως.. :?

19-10-2006, 08:55
Καλά εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να το παίξω τώρα με ότι έχω. Θα κάνω υπομονή για μετά τον στρατό στο νέο τότε μηχάνημα.

Όσο για το...

2) Τι το ιδιαίτερο έχουν τα gothic? δεν έχω παίξει κανένα.
Τα Gothic ήταν RPGs. Οι NPCs έχουν feeling πραγματικού RPG, γενικά τον κόσμο του Gothic τον ζεις. Χαλαρά για μένα από τα καλύτερα RPGs που έχω παίξει ποτέ. Το feeling γενικά θυμίζει διαμάντια του παρελθόντος(Ishar, Dungeon Master etc - και τότε ήμουν και παιδάκι και εντυπωσιαζόμουν πολύ πιο εύκολα).

HIV
19-10-2006, 12:14
nai einai gamata ta gothic an skefteis tin piranha bytes kai oti einai gtp kavala san etaireia. kai genikotera einai e8ismos alla einai tiga sta bugs ola kai sernonte logw tou terastiou perivalontos to opoio einai pantou amesa prosvasimo (oxi wow fash pou sou kanei load se ka8e instance). gamaei. na xa ka pc na termatisw kai afto :/

SpiritCrusher
19-10-2006, 13:13
Μάλιστα. Κάπου πρέπει να έχω το 1 και το 2. Θα τα κοιτάξω λοιπόν (προς το παρόν ξανάρχισα τα Baldur's Gate χοχο). Περι απαιτήσεων του 3: Είναι βλάκες αν δε καταλαβαίνουν πως έτσι βλάπτουν τις πωλήσεις τους.

:offtopic:

(oxi wow fash pou sou kanei load se ka8e instance).

Βασικά δε σου βγάζει loading screen για να φορτώσει το instance αλλά επειδή εκείνη την στιγμή αλλάζεις server (ο server που κάνει τα instances είναι διαφορετικός).

Vampyra
19-10-2006, 13:32
ola kai sernonte logw tou terastiou perivalontos to opoio einai pantou amesa prosvasimo

Ακριβώς. Γι'αυτό και εκτός της κάρτας γραφικών θέλει και γερό επεξεργαστή (στο login screen προτείνει τους Dual Core intel), μνήμη κανα 2GB & defragmented σκληρό. Άστα να πάνε. Πίστευα ότι στο Pc μου πάει μέτρια, αλλά είδα και σε άλλο εξίσου καλό μηχάνημα και με τα settings μου απλά ΔΕΝ παίζεται... Τελικά μου πάει τέλεια. Σκατά. ηλίθιοι. Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί τόσο un-playable παιχνίδι. Κρίμα. Γιατί είναι τόσο ωραίο και θα μείνει ανεκμετάλλευτο.

cloud
19-10-2006, 14:36
Περι απαιτήσεων του 3: Είναι βλάκες αν δε καταλαβαίνουν πως έτσι βλάπτουν τις πωλήσεις τους.

Το ενδεχόμενο να μην μπορούν να το φτιάξουν καλύτερα δεν το σκέφτεσαι;

sabbattack
19-10-2006, 16:09
re paidia, den exw paiksei kanena gothic ws twra. Mporei kapoios na mou pei ti paizei edwpera?

wraithmare
19-10-2006, 16:14
Symfwna me ta minimum requirements, sta metria settings tha mou trexei me 20 fps. Alla xlwmo to kovw.

Pantws to Oblivion to vrika kalytero se graika, lore, ethistikotita klp apto gothic 2 (an kai to teleftaio eixe to idanika ksexwristo stoixeio tou PETHAINEIS gia plaka kai xezosoun me to paramikro) kai parolafta den me kratise panw apo vdomada.

Mallon gernaw... paw na paiksw dark crusade.

Vampyra
19-10-2006, 16:15
Όπως λέει και ο παρακάτω κύριος:

Τα Gothic είναι RPGs. Οι NPCs έχουν feeling πραγματικού RPG, γενικά τον κόσμο του Gothic τον ζεις. Χαλαρά για μένα από τα καλύτερα RPGs που έχω παίξει ποτέ. Το feeling γενικά θυμίζει διαμάντια του παρελθόντος (Ishar, Dungeon Master etc).

Είναι πάρα πολυ εθιστικά τα gothic γενικώς. Έχουν φοβερή ατμόσφαιρα & σε κρατάνε στην τσίτα διότι έχουν εξέλιξη. Επίσης είναι πολυδιάστατα γιατί μπορείς να διαλέξεις εσύ τι path θες να ακολουθήσεις (απο άποψη class του character σου) & σε πορώνουν εντελώς ειδικά (τουλάχιστον εμένα) με τους πάρα πολυ ρεαλιστικούς κόσμους τους, εφφέ καιρού, διαλόγους, μουσική κλπ. Είναι απο τα λίγα παιχνίδια που με έχουν καθηλώσει σε σημείο να μην βγαίνω, να ξεχνάω να φάω & λοιπά αηδιαστικά στοιχεία κατάντιας! :P

Vampyra
19-10-2006, 16:18
Symfwna me ta minimum requirements, sta metria settings tha mou trexei me 20 fps. Alla xlwmo to kovw.

Pantws to Oblivion to vrika kalytero se graika, lore, ethistikotita klp apto gothic 2 (an kai to teleftaio eixe to idanika ksexwristo stoixeio tou PETHAINEIS gia plaka kai xezosoun me to paramikro) kai parolafta den me kratise panw apo vdomada.

1) θα σου σέρνεται με 0-1fps. Του Ingo του πήγαινε γάμα τα. Με μέτρια γραφικά that is.

2) Το Oblivion το βαρέθηκα μέσα σε 1μιση βδομάδα και δεν το ξανάπαιξα since. Το Gothic 2 απτην άλλη είχε πάνω μου τις επιπτώσεις που αναφέρω στο ακριβώς αποπάνω post μου. Μάλλον δεν το παιξες την κατάλληλη εποχή, δηλαδή όταν κυκλοφόρησε. Εάν προσπάθησες να το παίξεις τώρα, ε, χαίρω πολύ.

One Colour Black
19-10-2006, 17:03
o xeirismos veltiwthike katholou ,etsi wste na aksizei na asxolithei kaneis mazi tou , h einai skata opws ta alla 2?

Vampyra
19-10-2006, 17:05
Yep! Εντόνως θα έλεγα!

SpiritCrusher
19-10-2006, 20:46
Περι απαιτήσεων του 3: Είναι βλάκες αν δε καταλαβαίνουν πως έτσι βλάπτουν τις πωλήσεις τους.

Το ενδεχόμενο να μην μπορούν να το φτιάξουν καλύτερα δεν το σκέφτεσαι;

Dunno, εγώ δε θα το έβγαζα. Θα τους έβαζα είτε να το βελτιώσουν είτε να κάνουν το engine πιο scalable ή στη τελική θα συνεργαζόμουν και με κάποιον 3ο κτλ.

Vampyra
20-10-2006, 04:06
Πάρτε δω στιγμιότυπο απο το δάσος.. τα γραφικά δε μπαίζονται!! Υπάρχουν και tweaks στο internet που βελτιώνουν ακόμα περισσότερο τα γραφικά.. αλλά προς το παρόν θέλουμε κάτι που να βελτιώνει την απόδοση. :|

http://i19.photobucket.com/albums/b172/vampira_sorceress/gthdrtg.jpg

EDIT: εδώ να σημειώσω ότι χτες έκανα ένα καθολικό defrag σε C και Partitions & ο χρόνος loading μειώθηκε κατά 60%. Το ίδιο και ο χρόνος save. Το αρνητικό που εξακολουθεί να υπάρχει έιναι οτι κρασάρει σε ανύποπτο χρόνο & χρειάζομαι reset.. :evil: Γαμώ την Piranha Bytes & τα bugs της..

metamelia3
20-10-2006, 12:54
ωπ! γκώθικ

BLiTzER
20-10-2006, 15:41
Ola ta Gothic gamane asxhma kai ayto edo htan to monadiko paixnidi pou perimena fetos. Tora menei mono na to agoraso :P

Ithilmir
20-10-2006, 18:39
γαμάει άσχημα το παιχνίδι. όπως όλα τα gothic δλδ :P Και εμένα δε μου έχει κρασάρει προς το παρόν. Και σε medium αποστάσεις/σκιές kai low τα άλλα , πάει μια χαρά και έχω και athlon xp 1800mhz και τη 6800.
Μόνο κακό δεν έχει γαμάτο χειρισμό gothic.. :( Αλλά ντάαξ σιγά.
Είναι πολύ πιο open από τα προηγούμενα, αν και προχωράει κάπως πιο γρήγορα και χαοτικά στην αρχή. Ενιγουέι , γαμάει

Vampyra
21-10-2006, 01:19
Προτιμώ αυτό το χειρισμό απτον προηγούμενο!! :D Απείρως περισσότερο.

Ingolemo
24-10-2006, 18:12

1) θα σου σέρνεται με 0-1fps. Του Ingo του πήγαινε γάμα τα. Με μέτρια γραφικά that is.

Loipooon, gia ta requirements-grafika:

Meta apo merika tweaks/drivers/defrag exw na pw oti to paixnidi paei polu kala (sxedon ola full ta xw, shader model 2.0 giati me to 3.0 exei provlhma me ta shaders-bugs) kai den exw kanena provlhma me fps.
To provlhma genika me to gothic 3 einai oti fortwnei sunexeia, opote ekei pou proxwras trwei pou kai pou kati frikes kai paei me 2 fps mexri na fortwsei oti einai na fortwsei (opote an exeis textures high to kolima auto diarkei perissotero). Genika einai kyriws apaithtiko se mnhmh.

Vasika pragmata gia na paei kala to gothic:
-DEFRAG (me kana perfect disk kalutera)
-Drivers (kai directx)
-Crack (nai, paei kalutera me crack, giati to gamimeno cd-check elegxei to cd sunexeia kai sernetai...)
-Edit to /ini/ge3.ini kai vazoume
Cache.SizeImage=256000000 (apo 128000000) -me > 1gb ram- kai
ResourceCache.u32SpeedTreeMaxMemUsage_High=1000000 (apo 100000 , oi hlithioi ksexasan ena mhdeniko...)
-Vazoume th virtual memory sta windows 2gb-3gb. (kai an ginetai se diaforetiko sklhro -oxi partition- apo oti to gothic 3)

Epishs DEN kanoume disable ta arxika videos apo to .ini giati meta otan kaneis load ena game ta grafika einai "kolimena", kai an uparxei provlhma me ton hxo (stattering) metanomazoume to main folder... (oti na nai auto, to paleua 3 meres gia na to ftiaksw..)

Sigoura paizoun kialla tweaks pou tha veltiwnoun th katastash, alla edw kai 4 meres ta forums ths jowood den douleuoun..

cloud
24-10-2006, 22:33
Γελάω που μερικοί καταθέτουν περήφανα τον οβολό τους για τέτοια κομμάτια λογισμικού. :P

Ithilmir
25-10-2006, 00:08
το παιχνίδι γαμάει και μπορείς να γελάς όσο θες, αλλά τα gothic γαμάνε άνετα ότι rpg έχει βγεί 4-5 χρόνια τώρα. Εύκολα στα top 10 rpg ever όλα τα gothic. Και ΜΟΝΟ το 3 έχει performance problems, και ναι τα γραφικά του δεν είναι τέλεια αλλά είναι ΠΑΡΑ πολύ ωραία , και τα γραφικά του 1&2 ήταν απίστευτα καλά για την εποχή τους.
Μη μιλήσω για κόσμο/σύστημα/ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ που οκ... μόνο το daggerfall συγκρίνεται

Vampyra
25-10-2006, 00:08
Γελάω που μερικοί καταθέτουν περήφανα τον οβολό τους για τέτοια κομμάτια λογισμικού. :P

σιγά μη ντραπούμε κιόλας που παίζουμε gothic..

SpiritCrusher
25-10-2006, 00:22

Μάλλον εννοεί πως είναι ηλίθιο να πληρώνεις τόσα λεφτά για κάτι που έχει τόσα χαζά προβλήματα (δλδ οκ δεν χρειάζεται να είσαι developer για να βρεις τα παραπάνω tweaks και όμως αυτοί το βγάλανε έτσι).

cloud
25-10-2006, 00:22
το παιχνίδι γαμάει και μπορείς να γελάς όσο θες, αλλά τα gothic γαμάνε άνετα ότι rpg έχει βγεί 4-5 χρόνια τώρα. Εύκολα στα top 10 rpg ever όλα τα gothic. Και ΜΟΝΟ το 3 έχει performance problems, και ναι τα γραφικά του δεν είναι τέλεια αλλά είναι ΠΑΡΑ πολύ ωραία , και τα γραφικά του 1&2 ήταν απίστευτα καλά για την εποχή τους.
Μη μιλήσω για κόσμο/σύστημα/ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ που οκ... μόνο το daggerfall συγκρίνεται

Δε θα διαφωνήσω αν και έχοντας ασχοληθεί λίγο με το πρώτο δε μου άρεσε. Απλά διαβάζω τα όσα γράφετε και νομίζω έχω δίκιο για το παραπάνω, το οποίο δεν έχει να κάνει με το πόσο καλό είναι σαν rpg αφού αυτό προφανώς χάνεται μέσα στον τόσο κακό κώδικα. Δηλαδή ρε άνθρωπε τα σκας και με το παραπάνω για να έχεις ένα παιχνίδι το οποίο απαιτεί δέκα tweaks για να τρέξει ι κα νο ποι η τι κά και μου το εκθειάζεις απο πάνω; Και γιατί μου τονίζεις το 3, κι εγώ γι' αυτό μίλησα.

Απλά ελπίζω να διαβάζει αυτά εδώ ο Kingdom Gone και να σταματήσει να απορεί απο που βγάζουν λεφτά οι εταιρείες παιχνιδιών. :)

SpiritCrusher
25-10-2006, 00:29
Νιανιανια σε πρόλαβα.

Απλά ελπίζω να διαβάζει αυτά εδώ ο Kingdom Gone και να σταματήσει να απορεί απο που βγάζουν λεφτά οι εταιρείες παιχνιδιών. :)

Χμ, δεν είναι παντού Ελλάδα όπου η κόπια πάει σύννεφο. Α ναι, συνήθως στο εξωτερικό είναι και πιο φθηνά τα games.

Vampyra
25-10-2006, 00:30
Είναι μαλακία που χει τόσα προγραμματιστικά μειονεκτήματα, αλλά δεν παύει να ναι υπερ-εθιστική παιχνιδάρα με πολύ όμορφα γραφικά & τρομερό gameplay. Ελπίζω με μελλοντικά patches να λυθούν τα προβλήματα & να μπορούμε να το εκθειάζουμε χωρίς δισταγμούς. Πάντως οι μαλακίες δεν οφείλονται σε ασχετοσύνη εκ μέρους των σχεδιαστών μιας και τα 2 προηγούμενα ήταν εξαιρετικά και προγραμματιστικά. Μάλλον σε βιασύνη θα έλεγα, για οικονομικούς λόγους (& λίγο σωβινιστικούς).

cloud
25-10-2006, 00:30
Νιανια σε πρόλαβα.

Χμ, δεν είναι παντού Ελλάδα όπου η κόπια πάει σύννεφο.

Ναι εγώ άλλο εννοούσα, εδώ υπάρχουν ας πούμε τόσοι που τα σκάνε σε παιχνίδια γεμάτα bugs ή/και είναι ημιτελή, ε.

Vampyra
25-10-2006, 00:37
Βλάκες έλληνες...

cloud
25-10-2006, 01:26
Εγώ πάντως για Ελλάδα δε μίλησα ούτε για κάποια χώρα συγκεκριμένα.
!!

Deggial
25-10-2006, 20:29
Πώς στο καλό σκοτώνεις τα orcs αντί να πέφτουν απλά αναίσθητα;

EDIT: Never mind... τώρα είδα πως στην τελευταία σελίδα του manual βρίσκονται κρυμμένοι όλοι οι συνδυασμοί.

sabbattack
26-10-2006, 04:00
Α ναι, συνήθως στο εξωτερικό είναι και πιο φθηνά τα games.

na petaxtw k egw sa th sfinopoutsa k na pw oti exeis adiko. Sthn Agglia toulaxiston exoun idia timh me edw, ektos k an perimeneis 1-2 xronia gia kati HMI-ekseutelistikes prosfores (gia agglika dedomena) 2 paixnidia me 15 eura.

SpiritCrusher
26-10-2006, 05:12
Όχι.

Παράδειγμα το UT2k4 που έκανε 10+ euros λιγότερο από ότι εδώ. Αν και από όσο έμαθα εδώ ήταν συνεννοημένοι οι ¨γνωστοί¨ μαγαζάτορες (πλαίσιο, παπασωτηρίου, multirama κτλ) και το είχαν όλοι 49.99. Μετά από κανένα μήνα το ρίξανε όλοι ακριβώς την ίδια μέρα στο 39.99 κοκ.

Επίσης το WoW: TBC όταν κυκλοφορήσει εδώ θα κάνει 39.99 ενώ εγώ το έχω προπαραγγείλει από Αγγλία με 26.99 ευρώ. Η διαφορά δεν είναι μικρή.

26-10-2006, 08:54
Το καρτέλ των video games λοιπόν.

Τσιαμτσίκα άσε τα γάλατα και τις μπύρες και ρίχ'το στα μπλιμπλίκια. :P

BLiTzER
26-10-2006, 15:01
Sthn Agglia toulaxiston exoun idia timh me edw

Kai oi misthoi einai 4 fores megalyteroi.

sabbattack
27-10-2006, 17:20
gia na epanel8oume se auto to game, exw 3 basikotates apories na eksantlhsw:

1) pws sto mpoutso kanoume mine gamw to kerato mou. To gamhmeno to pick axe asdfas@#@&$!*&(#$ den mporw na to kanw equip, enw barontas braxia me to kanoniko oplo de ginetai tpt.

2) Sto idio mhkos kumatos, to woodcutter's axe k oi kormoi pou boskoun ti rolo barane?

3)mono me ta LP mporw na anebasw ta stats? Ektos fusika k apo ta permanent potions.

k bonus erwthsh:

rebels h orcs? Me trwei o kwlos mou na sfaksw olo to reddock...

Vampyra
28-10-2006, 03:06
Κι εγώ βρέθηκα στο ίδιο δίλλημα.. και η μαλακία είναι οτι οι mercenaries με τους οποίους ήμουν στο 2, είναι με τα orcs γαμώ την τρέλα μου και δεν με έψησε να πάω. Τελικά πήγα με τους rebels γιατί πολύ εξουσία την είδανε τα μαλακοορκς & με διαολίσανε. Εννοείται οτι όπου με παίρνει σαπίζω έκαστους στο ξύλο & τους ξεγυμνώνω απο ό,τι όπλο έχουν & δεν έχουν.. http://i19.photobucket.com/albums/b172/vampira_sorceress/icon_mad2.gif Επίσης το να θερίσεις πόλεις ολόκληρες θα γίνει έτσι & αλλιώς.. δεν λέει να ταχθείς με τους hitlerόβιους. :P

sabbattack
28-10-2006, 14:19
Nai re xara mou alla pws STO MPOUTSO GAMW TO KERATO KANEIS MINE TO GAMW-ORE?

Ithilmir
28-10-2006, 16:17
λοιπον. πρέπει να χεις pickaxe στο Inventory. Και μετα κάνεις κλικ στο ORE/Gold/etc VEIN. Που βρίσκεις σπάνια σε καμια σπηλιά /mine. Δίπλα στο rebel camp στην ortaga πωςλέγεται έχει ένα μεγάλο Mine

dreamer
09-11-2006, 05:56
Gia to living/breathing/talking walkthru tou paixnidiou, sas parapempw ston Wagnard (http://www.electricrequiem.com/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=1568), #1 fanboi ths seiras Gothic, pou teleiwse to 3 se 4 meres apo tote pou to phre (edw kai mia bdomada peripou).
Nai, den exei zwh.

Wagnard
10-11-2006, 16:36
Den diavasa ta proigoumena post... alla eimai sigouros pws kapios kapou tha sugkrine to Gothic 3 me to Oblivion...... megalo lathos.

Ama thelete na sas pw giati to Oblivion itane ena kwmikotragiko paixnidi, ena paixnidi pou 3eftulisa sto super hard..... rwtiste.

Gothic 3.... ok as paradextoume oti to paixnidi 3exulizei apo bugs....oi Germanoi dustuxws den 3eroun na programmatizoun. Den exei shmasia omws... mou arese toso polu h seira pou den tous edwsa kan shmasia.

Mitsmann
10-11-2006, 16:38
Για πες μας για το ομπλιβιον.

Wagnard
10-11-2006, 16:52
Oblivion: To 3ekinisa me to difficulty sto terma... kai sthn arxh mou fanike arketa duskolo... mexri pou anakalupsa oti to Reflect Dmg sta antikeimena ekane stack. Eftasa kapia stigmh na exw 95% reflect dmg.... pou shmaine to e3hs... to 5% dmg etrwga mono kai to upoloipo 95% gurnouse pisw ston antipalo. Apotelesma itane na vgalw olo to paixnidi kanontas block.

Kapoia stigmh loipon apofasisa na paw na ginw master sto block... kai afou vriskw ton master trainer, mou zhtaei na mou ri3ei merikes 3ulies gia na dei poso kalos eimai sto antikeimeno.....1 ..........2 ............3 PETHANE. Afto itane to prwto kwmiko stoixeio tou paixnidiou.

An kai argotera ematha oti vgalane kapio mod pou diorthwne to apaisio kai aparadekto dynamic lvling.... itane pleon arga. Teleiwsa to paixnidi vlepontas asxetous-tuxaious bandits na forane mono daedric pantelonakia klp.

Apo thn arxh tou paixnidiou mpika tuxaia se ena dungeon, skotosa mia kuria kai arpa3a to kalutero spathi pou uphrxe sto paixnidi xwris na to 3erw. Apo ekei kai pera katalava poso m....es itane oi developers.

Eixe wraia grafika den borw na pw.... alla pragmatika den eixe tipota na mou prosferei ektos ap thn wraia tou mousikh.

Ena paixnidi pou mporei na diakwmwdithei toso efkola... sigoura den benei sthn lista twn kalwn paixnidiwn pou na exw pai3ei.

Vampyra
10-11-2006, 18:02
Like i said, το Oblivion το βαρέθηκα, & για να σε σώσω από το να διαβάσεις όλα τα ποστς, η μόνη σύγκριση που του κάνουμε με το Gothic είναι οτι είναι κατά πολύ κατώτερο (του Gothic). Το Gothic είναι ΚΟΛΛΗΜΑ. Το μόνο που δυστυχώς κάνει το Oblivion καλύτερο είναι οτι είναι πιο "βατό" ως προς το προγραμματισμό/γραφικά. Ευτυχώς εμένα προσωπικά δεν με κρατάει πίσω αυτό διότι το παίζω με όλα στο full/medium. Τα bugs όμως είναι πολύ έλεος. Και δε μιλάω μόνο για αυτά που γαμιούνται με τα γραφικά, μιλάω και για bugs με τα quests, όπως πχ. όταν βρίσκεσαι ένα επίπεδο κάτω απο την Okara, & επειδή έχει μπει ένα ζουζούνι στον αποπάνω όροφο και σκοτώνει έναν rebel, γίνονται fail τα δικά μου quests. Δηλαδή.. οκ. :shock: :evil:

Η μόνη σύγκριση είναι αυτή:

Wagnard
10-11-2006, 21:07
Koita... dustuxws gia mena gia na boresw na kanw to paixnidi pio omalo se duo sugkekrimenes faseis xrhsimopoihsa thn consola twn cheat....dld

2 NPC mesa sto e3afanistikan apo to to shmeio pou eprepe na einai kai anagkastika gia na tous brw na kanw teleport panw tous .... px kai oi duo NPC eixan fugei apo thn thesh tou kai eixan mpei sto texture kapiou allou xarakthra.

Twra kapia crasharismata kai kapia glitches den boreis na ta glhtwseis... alla eimai sigouros pws tha ta ftia3oune ola oi devs siga siga. Vevaia kai pali den tha exei nohma giati to teleiwsa hdh .. alla eimai sigouros pws otan tha exw upermhxanhma meta apo 2 xronia tha thelw na to pai3w me full details ola.

Ama exeis dokimasei na anoi3eis hdh thn consola tou paixnidiou kai den sou emfanizetai swsta kane ta e3hs:

Go into your Gothic 3 directory and get inside the "Data" folder.
Inside the folder create another folder named "_compiledImage"
Now inside of that folder you just made create one more folder named "_Intern".

Meta thn anoigeis me to ~

cloud
10-11-2006, 21:47
Oblivion: To 3ekinisa me to difficulty sto terma... kai sthn arxh mou fanike arketa duskolo... mexri pou anakalupsa oti to Reflect Dmg sta antikeimena ekane stack. Eftasa kapia stigmh na exw 95% reflect dmg.... pou shmaine to e3hs... to 5% dmg etrwga mono kai to upoloipo 95% gurnouse pisw ston antipalo. Apotelesma itane na vgalw olo to paixnidi kanontas block.

Kapoia stigmh loipon apofasisa na paw na ginw master sto block... kai afou vriskw ton master trainer, mou zhtaei na mou ri3ei merikes 3ulies gia na dei poso kalos eimai sto antikeimeno.....1 ..........2 ............3 PETHANE. Afto itane to prwto kwmiko stoixeio tou paixnidiou.

An kai argotera ematha oti vgalane kapio mod pou diorthwne to apaisio kai aparadekto dynamic lvling.... itane pleon arga. Teleiwsa to paixnidi vlepontas asxetous-tuxaious bandits na forane mono daedric pantelonakia klp.

Το Reflect Damage δούλευε μόνο σε melee όμως. Που σημαίνει πως ranged dmg, magic dmg και το dmg απο τα enchantments το έτρωγες κανονικότατα. Και δεδομένου ότι στα oblivion gates σχεδόν κανείς εχθρός δεν χρησιμοποιούσε απλό melee attack σε συνδιασμό με τα στατιστικά σου που πρέπει να ήταν παντελώς σκατά πέραν του block όπως μας λες, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μας λες μαλακίες και μια χαρά τις μάζευες.

Apo thn arxh tou paixnidiou mpika tuxaia se ena dungeon, skotosa mia kuria kai arpa3a to kalutero spathi pou uphrxe sto paixnidi xwris na to 3erw. Apo ekei kai pera katalava poso m....es itane oi developers.

Το οποίο σπαθί είναι..; Το καλύτερο σπαθί στο παιχνίδι είναι το Umbra και δεν είναι πολύ εύκολο να το πάρεις ειδικά στην αρχή. Αυτό που λες γινόταν στο Morrowind αλλά το καλό με το Oblivion ήταν πως διόρθωσαν πολλές απο αυτές τις ατέλειες. Γενικά τι μαλακίες λες.

Vampyra
10-11-2006, 22:18
Πάτε βρε πουλάκια μου στο Oblivion thread να τα πείτε! :P

Ama exeis dokimasei na anoi3eis hdh thn consola tou paixnidiou kai den sou emfanizetai swsta kane ta e3hs:

Go into your Gothic 3 directory and get inside the "Data" folder.
Inside the folder create another folder named "_compiledImage"
Now inside of that folder you just made create one more folder named "_Intern".

Meta thn anoigeis me to ~

Δεν την έχω ανοίξει καθόλου. Άμα συναντήσω πρόβλημα θα το κοιτάξω. Πάντως μέχρι στιγμής όταν συναντάω πρόβλημα παρόμοιο με αυτό που αναφέρεις, βγαίνω απτο game, κάνω ένα load & στρώνει.

Wagnard
11-11-2006, 13:35

Το Reflect Damage δούλευε μόνο σε melee όμως. Που σημαίνει πως ranged dmg, magic dmg και το dmg απο τα enchantments το έτρωγες κανονικότατα. Και δεδομένου ότι στα oblivion gates σχεδόν κανείς εχθρός δεν χρησιμοποιούσε απλό melee attack σε συνδιασμό με τα στατιστικά σου που πρέπει να ήταν παντελώς σκατά πέραν του block όπως μας λες, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μας λες μαλακίες και μια χαρά τις μάζευες.

Το οποίο σπαθί είναι..; Το καλύτερο σπαθί στο παιχνίδι είναι το Umbra και δεν είναι πολύ εύκολο να το πάρεις ειδικά στην αρχή. Αυτό που λες γινόταν στο Morrowind αλλά το καλό με το Oblivion ήταν πως διόρθωσαν πολλές απο αυτές τις ατέλειες. Γενικά τι μαλακίες λες.

Opiodhpote Reflect spell/dmg h Ressist spell/dmg ekane stack...... reflect spell eixa 75%.

Kai nai gia to Umbra milaw....to opoio kratisa mexri to telos kai meta to paredwsa sto Daedric quest. Kai fusika to peira sthn arxh petontas velh gia na pswfisei afth pou to kratouse. Oxi apla efkolo... kwmiko htan.

Oso gia tis ateleies tou Oblivion.... eixe perissoteres apo to morrowind... kai mono to Dynamic lvling tou paixnidiou ta pidi3e ola.

DarkOmeN
11-11-2006, 23:16

:rofl: :rofl:

EΔΙΤ:Χθες κατέβηκε το gothic 3 αλλά για να τρέχει αξιοπρεπώς έπρεπε να τα κατεβάσω όλα στο Low με αποτέλεμα τα γραφικά νάναι άθλια.Οπότε δεν παίζει να ασχοληθώ παραπάνω γιατι ξενέρωσα :(

casshern
04-11-2009, 12:39
Bump.

Το τελευταίο διάστημα χτυπάω οχτάωρα και μάλλον βρίσκομαι κάπου στο 3/4 του παιχνιδιού. Το είχα ξεκινήσει λίγο καιρό αφού βγήκε αλλά το παράτησα γρήγορα γιατί ήταν ανυπόφορα προβληματικό.

Πριν λίγους μήνες το ξεκίνησα πάλι, αυτή τη φορά με το Community patch και έχει γίνει άλλο παιχνίδι πια. Το μόνο πρόβλημα που βρίσκω είναι το εκνευριστικό loading time(και το saving time επισης, ffs) που είναι μάλλον θέμα κακού προγραμματισμού και όχι hardware και το γεγονός ότι μπορείς να καθαρίσεις ολόκληρες πόλεις από orcs, hashishin, κτλ, απλά με το να στέκεσαι σε σημεία που δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν και ρίχνοντας βέλη για ώρες. Μεγάλη μαλακία αυτό το τελευταίο, αλλά ούτως ή άλλως, το κονσεπτ του να πάρεις μια ολόκληρη πόλη μόνος σου ήταν εξαρχής χαζό.

Anyway, παρόλα τα προβλήματα, αυτά τα λίγα αλλά σημαντικά, το παιχνίδι είναι εμπειρία που πρέπει να βιώσει όποιος έχει πρόσβαση σε μπρίζα της ΔΕΗ και σέβεται τον εαυτό του. Δεν χρειάζεται να αναφέρω τις αρετές του παιχνιδιού, μιας και αυτές ήταν εμφανείς από την πρώτη στιγμή.

Για τη σύγκριση που γίνεται μεταξύ G3 και Oblivion, με λύπη μου(μιας και θα έλεγα ότι είμαι diehard Elder Scrolls fan) αναγνωρίζω ότι οι Γερμανοί κερδίζουν στα σημεία αυτή τη φορά.

To Gothic 2 είχε αγγίξει την τελειότητα στην εποχή του και δύσκολα θα περίμενα να ξεπεραστεί. Guess what!

PS. Είδα και λίγο το Risen και φαίνεται καλούλι. Αλλά γιατί δεν υπάρχει τόπικ?

Ingolemo
04-11-2009, 15:40
To Gothic 3 den anteksa na to paiksw olo, polla bugs, kai polu epanalbanomenh h fash phgaine se polh dialekse mia pleyra kane quests.

Gia to Risen ta legame sto offtopic, to gothic 3 opws tha prepe na einai.
Des to stadar.