Log in

View Full Version : Indymedia - Ισχυει κατι τετοιο?

FIXXXER
12-10-2006, 04:51
Λοιπον, το δηλωνω εξαρχης, δεν εχω καμια προθεση να προκαταβαλλω αρνητικα κανεναν, να επικρινω καταστασεις και ατομα, ουτε να πικαρω τον Καντιρου. Απλα εχω μια απορια, και θα ηθελα αν γινεται οποιος ξερει, φανταζομαι ο Καντιρου μπορει να ξερει, να μου απαντησει αν ισχυει κατι σαν αυτο που γραφω πιο κατω. Ειναι ενα αποσπασμα απο αλλο φορουμ, κουοτ απο καποιον εκει περα. Κυριως ενδιαφερομαι για την δευτερη παραγραφο...

"Indy μπαίνω και διαβάζω κάθε μέρα. Επέτρεψέ μου να έχω αντίθετη άποψη για την "εγκυρότητά" του. Ο φανατισμός που επικρατεί εκεί μέσα είναι απίστευτος,θα έλεγα γελοίος. Σκοτώνεται αστυνομικός σε τροχαίο και γίνονται δημοσιεύσεις για "το γουρούνι που θα σαπίσει κάτω από την γή". Δραπετεύουν φυλακισμένοι παιδόφιλοι,δολοφόνοι,έμποροι ναρκωτικών και βλέπεις δημοσιεύσεις του στυλ "να γκρεμιστούν οι φυλακές, "να ελευθερωθούν όλοι" , "ένας ακόμα διασώθηκε από το Γκουαντανάμο" κλπ κλπ. Μπαίνω και διαβάζω αλλά ώρες ώρες μου έρχεται αηδία μόνο με την σκέψη ότι υπάρχουν τόσο ωμοί και υποκριτές άνθρωποι γύρω μου.

Πού θέλω να καταλήξω? Η οποιαδήποτε "εγκυρότητα" χάνεται αυτομάτως, σβήνει, όταν πολλά άτομα που δημοσιεύουν εκεί είναι της παραπάνω κατηγορίας. Τον Νοέμβριο που μας πέρασε,το 2005, είχε διαδωθεί μία φήμη ότι ένας νεαρός από την Καβάλα σκοτώθηκε απο "αστυνομικούς που τον είχαν βασανήσει βάναυσα σε ένα αστυνομικό τμήμα", μετά τα επεισόδια της πορείας του Πολυτεχνίου στην Θεσσαλονίκη. Οι net-αναρχικοί του Indy και ακολούθως οι υπόλοιποι ξεχύθηκαν και έκαναν καταλήψεις σε σχολές,όπως στην Αρχιτεκτονική στην Πατησίων. Έβριζαν επί μέρες και χαλούσαν τον κόσμο.Απειλούσαν για εκδίκηση στην "κρατική δολοφονία"... Τελικά, μετά από παρέμβαση συγγενή του σε κανάλια και ίντερνετ,μαθεύτηκε ότι το παιδί είχε πεθάνει από χρήση ναρκωτικών και ότι δεν είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά που λέγονταν! Οι αναρχικοί αμφισβήτησαν για ένα διάστημα τα λεγόμενά του,αποδίδοντάς τα ακόμα και σε πιέσεις της αστυνομίας και όταν μετά από μια δυο μέρες είδαν ότι ξεφτυλίζονταν, απλά έσβησαν όλες τις σχετικές δημοσιεύσεις,σταμάτησαν τις καταλήψεις και δεν ξαναμίλησαν ποτέ για αυτό...Ούτε μια συγνώμη,ούτε μια αυτοκριτική,σαν τους κλεφτοκοτάδες... "

Candiru
12-10-2006, 07:59
καλά και εσύ ξεχειλίζεις από ανάλογο τυφλό μισος.

Η συγκεκριμένη περίπτωση μια και είχε γίνει πλασματικό σούσουρο, έβαλαν την είδηση πρώτη σελίδα, όμως τόνιζε η ΣΟ την επιφύλαξή της.

Επιπλέον, τα στοιχεία ελέγχονται και πολλές ανακρίβειες κρύβονται. Επίσης, ακόμα και σε λάθος θέμα, ακολουθούν από κάτω ΚΑΙ πιό ψύχραιμες προσεγγίσεις βλέποντα τα πράγματα έτσι πολύπλευρα. Απλώς σε ένα ελέυθερο σάιτ πρέπει να είσαι πιό προσεκτικός.

Το συγκεκριμένο μέσο έχει τεράστιο αρχείο με πληροφορία για τον κόσμο της αντίστασης, εγκυρότατη και συχνά βαλμένη από άτομα με κάποια κουλτούρα. Μη βλέπεις μόνο τα όποια αρνητικά του που σε καμμιά περιπτωση δεν το χαρακτηρίζουν. Μπαίνω σε πειρασμό κιόλας μετά από αυτά που έγραφες στον συνδικαλισμό να δείξεις άλλοθι για την απολιτικ συμπεριφορά σου :P

Deggial
12-10-2006, 11:39
Είναι ένας ιστοτόπος που συγκεντρώνει κόσμο συγκεκριμένων πολιτικών ιδεολογιών, κυρίως του ακραίου αριστερού χώρου. Ως εκ τούτου, οι πληροφορίες που δημοσιεύονται και τα σχόλια των χρηστών πρέπει να διαβάζονται έχοντας αυτό το γεγονός κατά νου.

Το Indymedia έχει το πλεονέκτημα της γρήγορης ενημέρωσης σε κάποια θέματα ή σε θέματα που δεν αναφέρονται όπως πρέπει σε άλλα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, όπως και με οποιοδήποτε άλλο μέσο ενημέρωσης, προφανώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση εγκυρότητας ή αντικειμενικότητας, ούτε ο τίτλος "ανεξάρτητος" επισυνάπτει ντε και καλά αυτά τα χαρακτηριστικά.

NuC
12-10-2006, 13:04
http://www.geocities.com/eye_c_weed/20061010_0001.JPG

INDYMEDIA MADE ME DO IT

vasika einai a8lioi. parto apo tin arxi. i selida einai mple kai mavri...

dld den mpane afta mazi :/

Candiru
12-10-2006, 15:29
Είναι ένας ιστοτόπος που συγκεντρώνει κόσμο συγκεκριμένων πολιτικών ιδεολογιών, κυρίως του ακραίου αριστερού χώρου. Ως εκ τούτου, οι πληροφορίες που δημοσιεύονται και τα σχόλια των χρηστών πρέπει να διαβάζονται έχοντας αυτό το γεγονός κατά νου.

Το Indymedia έχει το πλεονέκτημα της γρήγορης ενημέρωσης σε κάποια θέματα ή σε θέματα που δεν αναφέρονται όπως πρέπει σε άλλα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, όπως και με οποιοδήποτε άλλο μέσο ενημέρωσης, προφανώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση εγκυρότητας ή αντικειμενικότητας, ούτε ο τίτλος "ανεξάρτητος" επισυνάπτει ντε και καλά αυτά τα χαρακτηριστικά.

και πάρα πολλά σχετικά με ιστορικές, πολιτικές, φιλοσοφικές, βιογραφικές, κλπ πληροφορίες και μάλιστα στα ελληνικά. Αμα ξέρεις να το χειρίζεσαι μόνο κερδισμένος βγαίνεις. Πχ για Καστοριάδη, Μπούκσιν, κλπ θα βρεις ένα σωρό κείμενα, σχόλια, δικά τους άρθρα, συνεντεύξεις, κλπ.

Deggial
12-10-2006, 16:06
και πάρα πολλά σχετικά με ιστορικές, πολιτικές, φιλοσοφικές, βιογραφικές, κλπ πληροφορίες και μάλιστα στα ελληνικά. Αμα ξέρεις να το χειρίζεσαι μόνο κερδισμένος βγαίνεις. Πχ για Καστοριάδη, Μπούκσιν, κλπ θα βρεις ένα σωρό κείμενα, σχόλια, δικά τους άρθρα, συνεντεύξεις, κλπ.

Για άρθρα από τον ίδιο χώρο προτιμώ το Πολιτικό Καφενείο (http://www.politikokafeneio.com/neo/index.php).

Dr. Death
12-10-2006, 21:15
Για άρθρα από τον ίδιο χώρο προτιμώ το Πολιτικό Καφενείο (http://www.politikokafeneio.com/neo/index.php).

μολις γαμησες πατοκορφα ενα φορουμ αν δεν το πηρες πρεφα ε

FIXXXER
13-10-2006, 05:21
καλά και εσύ ξεχειλίζεις από ανάλογο τυφλό μισος.

Μη λες μαλακιες, δεν ειμαι προκατειλημμενος εναντιον κανενος, ισως λιγο με σενα, δεν εκανα εγω το ποστ αυτο, το προσεξες η προλαβες να πεις την μαλακια σου πριν το δεις? Απλα αναρωτηθηκα αν ισχυει.

Επισης, δεν χρειαζεται να παρουσιασω αλλοθι για να δειξω οτι δεν ειμαι απολιτικ, δεν το παιζω πολιτικοποιημενος και ποτε δεν ειπα οτι ασχολουμαι με την πολιτικη, δε με πολυαπασχολει, αν σε ικανοποιει δηλωνω κι απο μονος μου απολιτικ, γυρω στο 7 στην κλιμακα κιολας.

Shadowking
13-10-2006, 11:33
Ρε γαμώ τον Θεό μου, quote παραθέτει ο άλλος και ο Candiru του απαντάει ότι ξεχειλίζει από τυφλό μίσος. Έλα ρε μαλάκα Candiru, τι μαλάκας δογματιστής που είσαι όταν σου θίγουνε το Intymedia και όλες τις αναρχοοικολογικές αρχιδιές σου.
Άστο διάλο δλδ, και κάνω προσπάθειες να σε συμπαθήσω.
Ειλικρινά.

Candiru
13-10-2006, 13:02
Ρε γαμώ τον Θεό μου, quote παραθέτει ο άλλος και ο Candiru του απαντάει ότι ξεχειλίζει από τυφλό μίσος. Έλα ρε μαλάκα Candiru, τι μαλάκας δογματιστής που είσαι όταν σου θίγουνε το Intymedia και όλες τις αναρχοοικολογικές αρχιδιές σου.
Άστο διάλο δλδ, και κάνω προσπάθειες να σε συμπαθήσω.
Ειλικρινά.

γενικά διαβάζω βιαστικά και δεν πρόσεξα ότι ήταν quote και ο φίξξξερ ΔΕΝ το έβαλε στα συμβατικά quote του μέσου ώστε να ξεχωρίζει αμέσως ως τέτοιο. Τώρα το πρόσεξα που το έγραψες Πάντως δεν αλλάζει στο τι του απάντησα εκτός από τον χαρακτηρισμό.

Και για να μην εμπιστευόμαστε απόλυτα ότι γράφουν σε άλλα μέσα γιατί μπορεί να είναι και biased, πριν λίγο καιρό σε κάποιο άλλο φόρουμ κάποιος τα "εχωνε" για τα καλά στο ER που το ονόμαζε "φόρουμ για τα πανυγήρια", κλπ

Shadowking
13-10-2006, 13:08
Ε, δεν είναι; :P
Ειλικρινά πάντως, θεωρείς ότι ένας χώρος ο οποίος αποτελείται από ανθρώπους μιας χ ιδεολογικοκοινωνικοπολιτικής φιλοσοφίας θα είναι ποτέ αμερόληπτος; Ναι, ίσως το indy παρουσιάζει γεγονότα που τα συμβατικά ΜΜΕ αποκρύπτουν, το θέμα είναι ότι τα παρουσιάζει μέσα από ένα πρίσμα και με λόγο τέτοιο που εμένα προσωπικά με απωθεί. Για τον ίδιο λόγο που δεν μπορώ να διαβάσω Ριζοσπάστη πχ.

Candiru
13-10-2006, 13:25
Ε, δεν είναι; :P
Ειλικρινά πάντως, θεωρείς ότι ένας χώρος ο οποίος αποτελείται από ανθρώπους μιας χ ιδεολογικοκοινωνικοπολιτικής φιλοσοφίας θα είναι ποτέ αμερόληπτος; Ναι, ίσως το indy παρουσιάζει γεγονότα που τα συμβατικά ΜΜΕ αποκρύπτουν, το θέμα είναι ότι τα παρουσιάζει μέσα από ένα πρίσμα και με λόγο τέτοιο που εμένα προσωπικά με απωθεί. Για τον ίδιο λόγο που δεν μπορώ να διαβάσω Ριζοσπάστη πχ.

sto indymedia δεν ποστάρουν μόνο του ΚΚΕ, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο μέλος αριστερού, αναρχικού, οικολογικού, εναλλακτικού χώρου και ενίοτε συγκαλλυμένοι δεξιοί ή ακροδεξιοί. Στις συζητήσεις διακρίνεις όλη την ανάπτυξη από όλο το φάσμα των απόψεων, εξαιρουμένων των δεξιών και νεοφιλελεύθερων.

Εχει και πολύ σαβούρα, όμως έχει και θέματα που πουθενά αλλού δεν τα βρίσκεις, ούτε στο όντως πολύ αξιόλογο πολιτικό καφενείο που αναφέρθηκε και είναι βασικά αριστερού προσανατολισμού. Επαναλαμβάνω, άμα το γνωρίζεις καλά το μεσο μόνο όφελος μπορείς να αντλήσεις.

Shadowking
13-10-2006, 13:41
έναν παραλληλισμό έκανα με την (ξύλινη) γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Ρ και με τα κείμενα του indy. απλα.

carheart
13-10-2006, 16:18
sto indymedia δεν ποστάρουν μόνο του ΚΚΕ, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο μέλος αριστερού, αναρχικού, οικολογικού, εναλλακτικού χώρου και ενίοτε συγκαλλυμένοι δεξιοί ή ακροδεξιοί.

Και γενικώς αργόσχολοι που βρήκαν μια ανεξάρτητη μαλακία για να στεγάσουν τις διάφορες προπαγάνδες τους. Να πάνε να γαμηθούν, ζούμε στην εποχή που ο κάθε τυχάρπαστος παπαράκος αμολάει πιο εύκολα από ποτέ τις αποψάρες του μέσω των διάφορων forums, blogs, whatever. Και κάτι τέτοιο αντί για ελευθερία λόγου, μου φαίνεται περισσότερο σαν τσιφλίκι μερικών παμπόνηρων αλεπούδων!!!

Στις συζητήσεις διακρίνεις όλη την ανάπτυξη από όλο το φάσμα των απόψεων, εξαιρουμένων των δεξιών και νεοφιλελεύθερων.

Λαμπρά. Ουάου.

HIV
13-10-2006, 16:21
sto indymedia δεν ποστάρουν μόνο του ΚΚΕ, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο μέλος αριστερού, αναρχικού, οικολογικού, εναλλακτικού χώρου και ενίοτε συγκαλλυμένοι δεξιοί ή ακροδεξιοί.

Και γενικώς αργόσχολοι που βρήκαν μια ανεξάρτητη μαλακία για να στεγάσουν τις διάφορες προπαγάνδες τους. Να πάνε να γαμηθούν, ζούμε στην εποχή που ο κάθε τυχάρπαστος παπαράκος αμολάει πιο εύκολα από ποτέ τις αποψάρες του μέσω των διάφορων forums, blogs, whatever. Και κάτι τέτοιο αντί για ελευθερία λόγου, μου φαίνεται περισσότερο σαν τσιφλίκι μερικών παμπόνηρων αλεπούδων!!!

Στις συζητήσεις διακρίνεις όλη την ανάπτυξη από όλο το φάσμα των απόψεων, εξαιρουμένων των δεξιών και νεοφιλελεύθερων.

Λαμπρά. Ουάου.

Candiru
13-10-2006, 18:44
Και γενικώς αργόσχολοι που βρήκαν μια ανεξάρτητη μαλακία για να στεγάσουν τις διάφορες προπαγάνδες τους. Να πάνε να γαμηθούν, ζούμε στην εποχή που ο κάθε τυχάρπαστος παπαράκος αμολάει πιο εύκολα από ποτέ τις αποψάρες του μέσω των διάφορων forums, blogs, whatever. Και κάτι τέτοιο αντί για ελευθερία λόγου, μου φαίνεται περισσότερο σαν τσιφλίκι μερικών παμπόνηρων αλεπούδων!!!.

ναι και είναι προτιμότερη η δικτατορία των "ειδικών", οι άλλοι να κάνουν του μπεκή

HIV
13-10-2006, 19:02
exeis katalavei oti ekei mesa grafoun paidia apo sxoles kai mesilikes argosxoloi? otan ta paidia teleiwnoun tin sxoli den asxolounte pleon me to pou8ena sto opoio odhgei i stasi zwis pou presvevei to indymedia. kai oi mesilikes gernane kai pe8ainoun. to 8ema einai oti oute toso indy einai oute antikeimeniko akoma kai apo tin diki tou skopia.

Candiru
13-10-2006, 21:19
exeis katalavei oti ekei mesa grafoun paidia apo sxoles kai mesilikes argosxoloi? otan ta paidia teleiwnoun tin sxoli den asxolounte pleon me to pou8ena sto opoio odhgei i stasi zwis pou presvevei to indymedia. kai oi mesilikes gernane kai pe8ainoun. to 8ema einai oti oute toso indy einai oute antikeimeniko akoma kai apo tin diki tou skopia.

τι σημασία έχει ποιές ηλικίες γραφουν, τι κάνουν επαγγελματικά και φυσικά ΠΟΙΟ ΜΕΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ; Πως ορίζεις την αντκειμενικότητα στην ενημέρωση;

Και στο κάτω-κάτω εδώ στο ΕR γράφουν κυρίως παιδιά όχι μόνο από σχολές αλλά και μαθητές.

Deggial
13-10-2006, 21:31
sto indymedia δεν ποστάρουν μόνο του ΚΚΕ, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο μέλος αριστερού, αναρχικού, οικολογικού, εναλλακτικού χώρου και ενίοτε συγκαλλυμένοι δεξιοί ή ακροδεξιοί. Στις συζητήσεις διακρίνεις όλη την ανάπτυξη από όλο το φάσμα των απόψεων, εξαιρουμένων των δεξιών και νεοφιλελεύθερων.

Τόσο το target group αλλά και το ύφος των κειμένων/άρθρων με τα οποία ξεκινά η συζήτηση δηλώνουν μία σαφή προκατάληψη.

Ωραίο και χρήσιμο το indymedia αλλά ας μη του συνάπτουμε χαρακτηριστικά που δεν έχει. Καμία πηγή ενημέρωσης δεν είναι αμερόληπτη ή αντικειμενική, απλώς ίσως υπάρχει και το πλεονέκτημα της ανατροφοδότησης ή της αλληλεπίδρασης των αναγνωστών.

HIV
14-10-2006, 11:48

τι σημασία έχει ποιές ηλικίες γραφουν, τι κάνουν επαγγελματικά και φυσικά ΠΟΙΟ ΜΕΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ; Πως ορίζεις την αντκειμενικότητα στην ενημέρωση;

Και στο κάτω-κάτω εδώ στο ΕR γράφουν κυρίως παιδιά όχι μόνο από σχολές αλλά και μαθητές.

to er den to paizei enallaktiki trapeza enapo8esis anarxikwn kai i8ikwn apopsewn. kai kreas trwme kai narkwtika kanoume. kai den kanoume sex me ena sentoni pou exei tripa sto epimaxo simeio.

carheart
14-10-2006, 14:39
Και γενικώς αργόσχολοι που βρήκαν μια ανεξάρτητη μαλακία για να στεγάσουν τις διάφορες προπαγάνδες τους. Να πάνε να γαμηθούν, ζούμε στην εποχή που ο κάθε τυχάρπαστος παπαράκος αμολάει πιο εύκολα από ποτέ τις αποψάρες του μέσω των διάφορων forums, blogs, whatever. Και κάτι τέτοιο αντί για ελευθερία λόγου, μου φαίνεται περισσότερο σαν τσιφλίκι μερικών παμπόνηρων αλεπούδων!!!.

ναι και είναι προτιμότερη η δικτατορία των "ειδικών", οι άλλοι να κάνουν του μπεκή

Γιατι άλλωστε υπάρχουν μόνο μουνιά προπαγανδιστές και ειδικοί. Τίποτα άλλο. Δηλαδή μου θυμίζεις τους κνιτες της σχολής μου. Όταν τους υπενθυμίζω τις μαλακίες τους πάνω σε συζητήσεις και μη γνωρίζοντας "σε ποιούς είναι αυτός ο μαλάκας", πάντα με ρωτάνε σε ποιά παράταξη ανήκουν. Για μου πουν κατι ανάλογο του δικού σου quote, "και εσείς τι κάνατε δλδ;", "εμείς δεν καταψηφίσαμε το....", κλπ κλπ. Καμία άποψη στο αντικείμενο. Μόνο ασχήμια του αντιπαραδείγματος. Όλα άσπρο ή μαύρο ρε πούστη μου. Δεν με ενδιαφέρει τι θα απαντήσεις, πάνω κάτω ξέρω. Πραγματικά, και στο λέω με όλη την καλή μου θέληση, είσαι από τους πιο χαζούς ανθρώπους που έχω συναντήσει.

Candiru
14-10-2006, 19:27

Γιατι άλλωστε υπάρχουν μόνο μουνιά προπαγανδιστές και ειδικοί. Τίποτα άλλο. Δηλαδή μου θυμίζεις τους κνιτες της σχολής μου. Όταν τους υπενθυμίζω τις μαλακίες τους πάνω σε συζητήσεις και μη γνωρίζοντας "σε ποιούς είναι αυτός ο μαλάκας", πάντα με ρωτάνε σε ποιά παράταξη ανήκουν. Για μου πουν κατι ανάλογο του δικού σου quote, "και εσείς τι κάνατε δλδ;", "εμείς δεν καταψηφίσαμε το....", κλπ κλπ. Καμία άποψη στο αντικείμενο. Μόνο ασχήμια του αντιπαραδείγματος. Όλα άσπρο ή μαύρο ρε πούστη μου. Δεν με ενδιαφέρει τι θα απαντήσεις, πάνω κάτω ξέρω. Πραγματικά, και στο λέω με όλη την καλή μου θέληση, είσαι από τους πιο χαζούς ανθρώπους που έχω συναντήσει.

τότε ποιοί επιτέλους πρέπει να, μιλάνε, ποστάρουνε, εκφέρουν γνώμη, κλπ;

FIXXXER
15-10-2006, 05:36

Ποιος ειναι ο Μπεκης? Και τι του κανουν?

phthoggon
15-10-2006, 05:41
Φάση έχει τώρα να το ρωτάει αυτό σοβαρά.

FIXXXER
15-10-2006, 05:46
Εσυ τουμπεκι.

House Of Low Culture
15-10-2006, 06:00
Φυσικά και το ρωτούσε!!

Boom!
15-10-2006, 17:29
Ο Μπεκης ειναι φιλος μου, για αυτο λιγα για την παρτη του!