PDA

View Full Version : τελικά, για ποια ισότητα μιλάμε?

Raven Lord
12-10-2006, 02:30
"Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες (ΝΕΕ) - ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ"
Δράση: 4.1.

Περιγραφή: Οικονομική ενίσχυση νέων επιστημόνων που παρέχουν υπηρεσίες εντασσόμενες στα ελευθέρια επαγγέλματα, οι οποίοι αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση παροχής υπηρεσιών συναφή με την ειδικότητά τους.

Η διάρκεια της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που εντάσσεται στο πρόγραμμα είναι δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής εγκριτικής απόφασης του ΟΑΕΔ.

Πρόγραμμα: Ε.Π. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Αποδέκτες:
4.000 νέοι επιστήμονες που παρέχουν υπηρεσίες, εντασσόμενες στα ελευθέρια επαγγέλματα (ιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί κλπ). Το 60 % των θέσεων θα καλυφθεί από γυναίκες.

:? :x

( http://www.info3kps.gr/showproclamation ... ctKeyword= (http://www.info3kps.gr/showproclamation.asp?tab=1&id=2373&keywords=&exactKeyword=) )

Solo Carriera
12-10-2006, 02:33
πουτάνες.

enitharmon
12-10-2006, 03:18
ρε ρεηβεν, μιλαμε για μια χωρα όπου οι γυναικες εξακολουθουν να αμοιβονται λιγότερα για την ιδια δουλεια, ασε μας που θα διαμαρτυρηθεις και για ελλειψη ισοτητας τωρα...

ασε να βγουνε και λιγο απο το σπιτι

FIXXXER
12-10-2006, 04:31
Αυτο πως προεκυψε? Απλα ετσι το δηλωνουν η υπαρχει καποια αιτιολογηση?

Candiru
12-10-2006, 09:39
είναι μια ρυθμιστική εξισορρόπηση στην λειτουργική (αυτονομημένη) ανισότητα που παράγει το σύστημα από μόνο του πέρα από όποιες διακυρήξεις και νομοθεσίες ισότητας.

ισα ίσα λοιπόν που ενισχύει την πραγματική ισότητα.

Deggial
12-10-2006, 11:21
είναι μια ρυθμιστική εξισορρόπηση στην λειτουργική (αυτονομημένη) ανισότητα που παράγει το σύστημα από μόνο του πέρα από όποιες διακυρήξεις και νομοθεσίες ισότητας.

Ό,τι είπε περίπου.

necropethamenos
12-10-2006, 11:45
afto pou eipe o candi

atom_smasher
12-10-2006, 11:46
an kai den me sumferei to vrisko dikaio to pososto.gia diaforous logous.

Raven Lord
12-10-2006, 12:42
αυτή τη στιγμή μιλάω από τη σκοπιά του άνεργου προσφάτως απολυμένου (αποστρατευμένου) επαγγελματία, ο οποίος έχει ήδη χάσει 17 μήνες (οκ 12 για τους περισσότερους) σε σχέση με τις γυναίκες συναδέλφισσές του και αντί η πολιτεία να ενισχύσει εμένα, μου κάνει τη ζωή πιο δύσκολη. και στα συγκεκριμένα επαγγέλματα, ούτε ανισότητα υπάρχει, ούτε διαφορά στις αμοιβές. και πραγματικά, όσον αφορά στο θέμα των αμοιβών, θα'θελα να ακούσω ένα παράδειγμα διακρίσεων (σοβαρό παράδειγμα, όχι δηλαδή ο μπακάλης της γειτονιάς πλήρωνε τον κωστάκη 5ευρώ/ώρα, αλλά τη μαρία 4, γιατί ούτως ή άλλως σε ελεύθερη οικονομία ζουμε)

(προφανώς, δέχομαι ότι σε κάποιους τομείς οι γυναίκες είναι σε δυσμενέστερη θέση, αλλά το ίδιο συμβαίνει σε άλλους με τους άντρες, με τους οποίους όμως κανείς δε φαίνεται να ασχολείται)

Weiss
12-10-2006, 12:46
δηλαδή λες πως ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα με πολύ κοντινά προσόντα, γύρω στα 30, μια επιχείρηση δε θα διαλέξει τον άντρα που δεν θα τους απασχολήσει με εγκυμοσύνες ε?
ό,τι είπε ο καντίρου λοιπόν.

edit: με πιο προσεκτική ανάγνωση του πρώτου ποστ είδα πως αναφέρεται σε ελεύθερους επαγγελματίες και οκ, το παραπάνω δεν εφαρμόζεται αυτολεξεί εδώ προφανώς αλλά μη λες πως δεν υπάρχουν διακρίσεις γενικά.

Raven Lord
12-10-2006, 12:53
δηλαδή λες πως ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα με πολύ κοντινά προσόντα, γύρω στα 30, μια επιχείρηση δε θα διαλέξει τον άντρα που δεν θα τους απασχολήσει με εγκυμοσύνες ε?
ό,τι είπε ο καντίρου λοιπόν.

edit: με πιο προσεκτική ανάγνωση του πρώτου ποστ είδα πως αναφέρεται σε ελεύθερους επαγγελματίες και οκ, το παραπάνω δεν εφαρμόζεται αυτολεξεί εδώ προφανώς αλλά μη λες πως δεν υπάρχουν διακρίσεις γενικά.

:|

ξαναδιάβασε την παρένθεση του προηγούμενου

οκ, και αυτό που λες για την εγκυμοσύνη είναι περίπου το ίδιο με το λόγο που δεν προσλαμβάνουν έναν άντρα για μη εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

verdictdenied
12-10-2006, 13:06
πουτάνες.

:D

Οι γυναίκες από ότι έχω παρατηρήσει βρίσκουν μεν ευκολότερα δουλειά αλλά είναι δύσκολο να ανεβούν στην ιεραρχία.
Όσον αφορά το θέμα μας, μάλλον βασίζεται σε στατιστικά στοιχεία και που δηλώνουν υποτίθεται ποιοι έχουν πιο πολλές ανάγκες...αλλά μπορεί κιόλας να είναι περισσότερες από τους άνδρες άρα και περισσότεροι εν δυνάμει ψήφοι.

Phantom Duck
12-10-2006, 13:11
Κι αυτοί, κι εκείνοι που ζητούν "πωλήτρια μεταξύ 22-35 ετών", κι όσοι επίσης επιλέγουν άντρες γιατί δε θα γεννήσουν ποτέ ή επειδή "εκείνες είναι ηλίθιες" είναι στα ίδιο σκατά.

verdictdenied
12-10-2006, 13:11
Κι αυτοί, κι εκείνοι που ζητούν "πωλήτρια μεταξύ 22-35 ετών", κι όσοι επίσης επιλέγουν άντρες γιατί δε θα γεννήσουν ποτέ ή επειδή "εκείνες είναι ηλίθιες" είναι στα ίδιο σκατά.

Weiss
12-10-2006, 13:26
:|

ξαναδιάβασε την παρένθεση του προηγούμενου

οκ, και αυτό που λες για την εγκυμοσύνη είναι περίπου το ίδιο με το λόγο που δεν προσλαμβάνουν έναν άντρα για μη εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

δίκιο, γενικά κάτι πάει λάθος με την ανάγνωση κ εμένα σήμερα αλλά πιστεύω πως δεν είναι θέμα τομέα, είναι κάτι που συμβαίνει γενικά.

και υπάρχει μεγάλη διαφορά ιμο ανάμεσα στις στρατιωτικές υποχρεώσεις και την εγκυμοσύνη.

verdictdenied
12-10-2006, 13:28
Τις γυναίκες τις φτιάχνουν και τις βοηθάνε γιατί απλά δεν έχουν
ΑΡΧΙΔΙΑ :D

Αστειάκι

Deggial
12-10-2006, 13:49
Κανένα ζήτημα δε λύνεται με μαγικές λύσεις που δε φέρουν αρνητικές συνέπειες. Πάντα θα δημιουργούνται προσωρινά προβλήματα που φέρνουν κάποια πλευρά σε μειονεκτική θέση, έως το σημείο που θίγονται έννομα συμφέροντα τους, ώστε στην τελική να ικανοποιηθεί μακροπρόθεσμα η επίλυση ενός ζητήματος που θα επιφέρει ένα ευρύτερο καλό.

Κοιτώντας την παρούσα κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας μπορεί να συμπεράνει κανείς δύο πράγματα:
α) καμία οικογένεια δε μπορεί πλέον να τα βγάλει πέρα αν εργάζεται μόνο ο ένας εκ των δύο.
β) πολλές ευθύνες, όπως η φροντίδα ηλικιωμένων, παιδιών και το νοικοκυριό συνεχίζουν να θεωρούνται κύρια ευθύνη της γυναίκας.

Από τη πρώτη παρατήρηση προκύπτει πως χρειάζεται ενίσχυση της γυναίκας στην αγορά εργασίας καθώς δεν δύναται να μην εργάζεται για να ανταπεξέλθει οικονομικά ένα νοικοκυριό.

Από την δεύτερη παρατήρηση προκύπτει πως η γυναίκα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, αφ' ενός διότι πρέπει να μοιράζει τον χρόνο της σε περισσότερες ευθύνες (συν την επαγγελματική της ενασχόληση), αφ' ετέρου, φοβούμενος αυτό το γεγονός ο εργοδότης διστάζει να εμπιστευθεί μία γυναίκα υπάλληλο κατά τον ίδιο τρόπο που μπορεί να εμπιστευθεί έναν άντρα πιο αφοσιωμένο στην επαγγελματική του καρριέρα.

Ως εκ τούτου, υπάρχουν δύο κύριες κατευθύνσεις:
α) την δημιουργία θέλγητρων για την επαγγελματική δραστηριότητα της γυναίκας (κι αυτό προσωρινά απαιτεί μία πλεονεκτική θέση), τόσο στην ελεύθερη απασχόληση όσο και σε υπαλληλικές θέσεις.
β) την ανάγκη δημιουργίας μίας νοοτροπίας εξίσωσης των δύο φύλων στην καθημερινή ζωή, δηλαδή την συνείδηση πως οι υποχρεώσεις ενός νοικοκυριού βαραίνουν εξίσου και τα δύο φύλα.

Με αφορμή την έκθεση της Eurostat για το ασφαλιστικό, θα ήθελα να σταθώ στο δεύτερο σημείο. Νομίζω πως η σταδιακή εξίσωση των συνταξιοδοτικών ορίων θα ενίσχυε την αντίληψη προς την κατανομή του φόρτου ενός νοικοκυριού και στα δύο φύλα. Δημιουργόντας σιγά σιγά ίσες συνθήκες εργασίας ενισχύεται και η απαίτηση της γυναίκας να την βοηθάει ο άντρας της σε θέματα νοικοκυριού.

Raven Lord
12-10-2006, 13:56
και υπάρχει μεγάλη διαφορά ιμο ανάμεσα στις στρατιωτικές υποχρεώσεις και την εγκυμοσύνη.

προφανώς. το ένα είναι φυσική επιλογή ενώ το άλλο είναι μια μαλακία :D

FIXXXER
13-10-2006, 06:13

Ναι, συμφωνω με αυτο κι εγω και ηθελα να το γραψω στο πρωτο ποστ, αλλα δεν ρωτησα την αποψη του καθενος, ρωτησα αν υπαρχει επισημη δικαιολογηση... εκτος κι αν αυτη ΕΙΝΑΙ η επισημη αιτιολογηση και δεν καταλαβα καλα.

Ρεηβεν και Βαις, αλλη μια διαφορα μεταξυ εγκυμοσυνης και στρατου ειναι οτι το στρατο δεν γινεται να τον αποφυγεις, την εγκυμοσυνη ΣΙΓΟΥΡΑ μπορεις. Επισης, μπορω να φανταστω αρκετους αντρες που δε θα ειχαν προβλημα οι γυναικες τους να μη δουλευουν και αρκετες λειτουργικες οικογενειες στις οποιες η γυναικα δεν χρειαζεται/ δε θελει να δουλευει, απο την αλλη δεν μπορω να φανταστω καμια οικογενεια στην οποια ο αντρας δε θα δουλευει, και καμια γυναικα που δε θα εχει προβλημα να δουλευει αυτη και ο αντρας της να ειναι στο σπιτι και να μαγειρευει, να παει στο καφενειο με τους φιλους του η να ρεμαλιαζει πινοντας μπυρες.

Και το σημειωνω για να μην παρεξηγηθω ως "ανατολιτης" (ΛΟΛ), δεν ειναι δικη μου αποψη αυτη, ισα ισα που εγω θα θελα να σκιζεται η γυναικα μου στη δουλεια για να μην εχει ορεξη να γκρινιαζει κιολας, αλλα ετσι ειναι για πολλους.

Weiss
13-10-2006, 08:40
Ρεηβεν και Βαις, αλλη μια διαφορα μεταξυ εγκυμοσυνης και στρατου ειναι οτι το στρατο δεν γινεται να τον αποφυγεις, την εγκυμοσυνη ΣΙΓΟΥΡΑ μπορεις.

α τι ωραία. δεν το ήξερα αυτό. ανακουφίστηκα τώρα. για μια στιγμή νόμιζα ότι ήταν επιλογή μου και αυτονόητο δικαίωμα το να κάνω παιδί αλλά έβαλες πλέον τα πράγματα στη θέση τους, αφού μπορώ σίγουρα κιόλας να μη μείνω έγκυος όλα οκ.

Επισης, μπορω να φανταστω αρκετους αντρες που δε θα ειχαν προβλημα οι γυναικες τους να μη δουλευουν και αρκετες λειτουργικες οικογενειες στις οποιες η γυναικα δεν χρειαζεται/ δε θελει να δουλευει, απο την αλλη δεν μπορω να φανταστω καμια οικογενεια στην οποια ο αντρας δε θα δουλευει, και καμια γυναικα που δε θα εχει προβλημα να δουλευει αυτη και ο αντρας της να ειναι στο σπιτι και να μαγειρευει, να παει στο καφενειο με τους φιλους του η να ρεμαλιαζει πινοντας μπυρες.

και αυτό το αναφέρεις για ποιο λόγο?
ως δικαιολογία για να υπάρχει ανισότητα? ως εξήγηση για κάτι που δεν πιάνω?
γενικά εξηγήσου γιατί με εξόργισε το ποστ.

Mitsmann
13-10-2006, 09:12
Weiss και λοιποι, αντιλαμβανεστε βεβαια, οτι δεν προκειται να συμφωνησετε ποτε σας ε.

α, να προσθεσω κατι, αυτο που ειπατε για αμοιβες διαφορετικες μεταξυ ανδρων - γυναικων ειναι ακυρο.

Weiss
13-10-2006, 09:30
άλλο το να μη συμφωνείς με κάποιον επειδή βλέπει τα πράγματα από άλλη οπτική και το καταλαβαίνεις και άλλο να διαβάζεις τον παραπάνω παραλογισμό νομίζω. γι'αυτό επέμεινα κιόλας.

Deggial
13-10-2006, 12:17
Επισης, μπορω να φανταστω αρκετους αντρες που δε θα ειχαν προβλημα οι γυναικες τους να μη δουλευουν και αρκετες λειτουργικες οικογενειες στις οποιες η γυναικα δεν χρειαζεται/ δε θελει να δουλευει

Πέρα από το γεγονός του δικαιώματος στην εργασία, με το (παγκόσμιο κι ακόμη χειρότερο στη χώρα μας) κλίμα ακρίβειας το οποίο δε πρόκειται να διορθωθεί σύντομα, αμφιβάλλω αν υπάρχουν πράγματι πολλές οικογένειες που μπορούν να ζήσουν από έναν μισθό.

FIXXXER
13-10-2006, 15:56
Βαις, σου ειχα γραψει μια απαντηση, αλλα χαθηκε και βαριεμαι να την ξαναγραψω αναλυτικα. Τα κυρια σημεια ειναι οτι με εξαιρεση το θεμα του στρατου δε διαφωνουμε, ισα ισα εγραψα ο'τι εγραψα υπερ της ισοτητας κι οχι υπερ της ανισοτητας, απλα ειναι κοινωνικη πιεση που ασκειται προς τον αντρα περισσοτερο απο οτι στη γυναικα να κανει καριερα και να βγαλει λεφτα, ειτε αυτο παρατηρειται σε 5,10 η 15% των ζευγαριων. Βαριεμαι να το εξηγησω περισσοτερο, σε παρακαλω θεε μου, κανε να το καταλαβεις αμεσως και να μη με ξαναρωτας. Οχι, δεν το λεω κακοπροαιρετα.

Επισης αναρωτηθηκα 2 φορες σε αυτο το τοπικ αν η αιτιολογηση του 60-40 ως ρυθμιστικος παραγοντας για την αδικια που υπαρχει εις βαρος των γυναικων ειναι η επισημη αιτιολογηση (δεν φανταζομαι) η απλα η αποψη των χρηστων του ΕΡ, με την οποια φυσικα συμφωνω, αλλα δε θα χρησιμοποιουσα ως επισημη δικαιολογια αν ημουν υπουργος.

Οσον αφορα την εγκυμοσυνη και τον στρατο, εξοργιστηκες και ειρωνευτηκες χωρις λογο. Καλως η κακως, αν δε θελεις, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ. Στρατο πας οπως και να χει. Αυτο εγραψα. Και το εγραψα γιατι ετσι ειναι. Μπορει εσυ να θελεις να κανεις παιδια, αλλα αυτο δε σημαινει οτι θελουν ολες, αλλες επικεντρωνονται στην καριερα. Εγω ομως για να μην παω στρατο η πρεπει να εχω το μεγαλυτερο βυσμα της Ελλαδας που ουτως η αλλως ειναι εναντια στα πιστευω μου, η πρεπει να γινω τρελος γκει και να παρω Ι5 που δεν το προτιμω και ιδιαιτερα.

Kingdom Gone
13-10-2006, 16:03
Οσον αφορα την εγκυμοσυνη και τον στρατο, εξοργιστηκες και ειρωνευτηκες χωρις λογο. Καλως η κακως, αν δε θελεις, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ. Στρατο πας οπως και να χει. Αυτο εγραψα. Και το εγραψα γιατι ετσι ειναι. Μπορει εσυ να θελεις να κανεις παιδια, αλλα αυτο δε σημαινει οτι θελουν ολες, αλλες επικεντρωνονται στην καριερα. Εγω ομως για να μην παω στρατο η πρεπει να εχω το μεγαλυτερο βυσμα της Ελλαδας που ουτως η αλλως ειναι εναντια στα πιστευω μου, η πρεπει να γινω τρελος γκει και να παρω Ι5 που δεν το προτιμω και ιδιαιτερα.

paneukola pairneis I5 pleon

HIV
13-10-2006, 16:10
an mou peis ena tropo stadar 8a paw deutera prwi na to kanw

Mayhem
13-10-2006, 17:38
οι τρόποι είναι γνωστοί εδώ και χρόνια

HIV
13-10-2006, 18:36
nai tous eida olous.

Raven Lord
13-10-2006, 19:02
το θέμα της αδικίας με το 60-40 στο χώρο των μηχανικών είναι το εξής:
γεγονός είναι ότι χονδρικά το 75% των μηχανικών είναι άνδρες. ένα γεγονός που ΔΕΝ οφείλεται σε διακρίσεις εναντίον των γυναικών. οπότε από τα 12 άτομα που θα ζητήσουν επιδότηση θα είναι 3 γυναίκες και 9 άντρες. πράγμα που σημαίνει ότι ΚΑΙ οι τρεις γυναίκες θα την πάρουν, ανεξαρτήτως προσόντων και οικονομικής κατάστασης ενώ οι 9 άντρες θα πρέπει να πλακωθούν για 2 θέσεις!

HAVOC
13-10-2006, 19:05
Βαις, σου ειχα γραψει μια απαντηση, αλλα χαθηκε και βαριεμαι να την ξαναγραψω αναλυτικα. Τα κυρια σημεια ειναι οτι με εξαιρεση το θεμα του στρατου δε διαφωνουμε, ισα ισα εγραψα ο'τι εγραψα υπερ της ισοτητας κι οχι υπερ της ανισοτητας, απλα ειναι κοινωνικη πιεση που ασκειται προς τον αντρα περισσοτερο απο οτι στη γυναικα να κανει καριερα και να βγαλει λεφτα, ειτε αυτο παρατηρειται σε 5,10 η 15% των ζευγαριων. Βαριεμαι να το εξηγησω περισσοτερο, σε παρακαλω θεε μου, κανε να το καταλαβεις αμεσως και να μη με ξαναρωτας. Οχι, δεν το λεω κακοπροαιρετα.

Επισης αναρωτηθηκα 2 φορες σε αυτο το τοπικ αν η αιτιολογηση του 60-40 ως ρυθμιστικος παραγοντας για την αδικια που υπαρχει εις βαρος των γυναικων ειναι η επισημη αιτιολογηση (δεν φανταζομαι) η απλα η αποψη των χρηστων του ΕΡ, με την οποια φυσικα συμφωνω, αλλα δε θα χρησιμοποιουσα ως επισημη δικαιολογια αν ημουν υπουργος.

Σαφως και η στρατιωτικη θητεια ειναι σημαντικο εμποδιο και στην επαγγελματικη εξελιξη του ανδρος [sic], και δεν το αμφισβητω σε καμια περιπτωση.
Απο την αλλη, η εγκυμοσυνη, η δημιουργια οικογενειας, θα επρεπε ανεξαρτητα απο οποιονδηποτε αλλο παραγοντα να προστατευεται ακομη καλυτερα. Δεν θα μπουμε στη νοοτροπια, ποιος τον παιρνει περισσοτερο, εξαρχης δεν θα επρεπε να τον πινει κανενας. Επιπλεον, το να εχει προβλημα η γυναικα σου και το παιδι σου εξαιτιας εργασιακων πιεσεων, θα εχει αντικτυπο και σε σενα, οπως ακριβως το στρατιωτικο σου δημιουργει προβλημα και στην κοπελα σου.
Και το να κανεις οικογενεια ειναι αναφαιρετο δικαιωμα καθε ανθρωπου που οφειλουμε να σεβομαστε. Δεν εχει να κανει με το ας προσεχες. Το ιδιο σεβαστο και το οτι δεν θελει καποιος να αποκτησει μουλικα, δεν τον κανει ανωτερο, ουτε κατωτερο αυτου που εχει οικογενεια.
Καλως η κακως, εκτος των μηνων εγκυμοσυνης και λοχειας, το πιτσιρικι μεχρι να παει σχολειο στη μανα ειναι πιο προσκολλημενο. Σε εναν ιδανικο κοσμο δεν θα ηθελες βυσμα για δημοσιο daycare, δεν θα ετρεμες για τη δουλεια σου, δεν θα ψαχνοσουνα που να το αφησεις για να εργαστεις, και πιθανον η αγορα εργασιας να ηταν και τετοια που να εφταναν του αντρα σου γιάυτο το διαστημα. Σε εναν ιδανικο κοσμο, οι καριολες του δημοσιου που τα αμολανε με το κιλο για να καθονται, να παιρνουν μεταθεσεις και να εργαζονται και εξω δεν θα εκαναν καταχρηση των πλεονεκτηματων τους για να βγαζουν το ονομα σε ολες. Εν ολιγοις, τα μυαλα μας μας φταινε, οχι το οτι η οικογενεια και η εγκυμοσυνη χρηζουν προστασιας και σεβασμου απο τους εργοδοτες.

freak brother
13-10-2006, 21:19
20.000 π.χ ανδρας κυνηγος , γυναικα σπιτι
500 π.χ ανδρας κυνηγος, γεωργος , γυναικα σπιτι
1800 μ.χ ανδρας στα κτηματα , γυναικα σπιτι
1900 ανδρας στα κτηματα , γυναικα σπιτι η στα κτηματα
1960 ανδρας στο εργοστασιο γυναικα σπιτι η στο εργοστασιο
2006 τι?

Candiru
13-10-2006, 21:28
2006 τι?

άντρας και γυναίκα στα pc, φιλιπινέζα σπίτι

freak brother
13-10-2006, 21:37
2006 τι?

πλακα πλακα εχουν λιγοστεψει οι φιλιπινεζες.. πακετο για τον κλαδο[/img]

Candiru
13-10-2006, 22:57
[quote="freak brother":11jmcje4]20.000 π.χ ανδρας κυνηγος , γυναικα σπιτι
2006 τι?

πλακα πλακα εχουν λιγοστεψει οι φιλιπινεζες.. πακετο για τον κλαδο[/img][/quote:11jmcje4]

ρωσοπόντια ή αλβανή τότε

freak brother
13-10-2006, 23:40
δεν ξερουν αγγλικα ομως..

Angrafan
14-10-2006, 02:20

gia metafrastria ti thes h gia na katharizei kai na thn pidas?

freak brother
14-10-2006, 02:39

για να μεγαλωσει τα παιδια μου φιλαρακος!

FIXXXER
14-10-2006, 03:04
το θέμα της αδικίας με το 60-40 στο χώρο των μηχανικών είναι το εξής:
γεγονός είναι ότι χονδρικά το 75% των μηχανικών είναι άνδρες. ένα γεγονός που ΔΕΝ οφείλεται σε διακρίσεις εναντίον των γυναικών. οπότε από τα 12 άτομα που θα ζητήσουν επιδότηση θα είναι 3 γυναίκες και 9 άντρες. πράγμα που σημαίνει ότι ΚΑΙ οι τρεις γυναίκες θα την πάρουν, ανεξαρτήτως προσόντων και οικονομικής κατάστασης ενώ οι 9 άντρες θα πρέπει να πλακωθούν για 2 θέσεις!

Δεν παει ακριβως ομως ετσι, γιατι και πολλες επιδοτησεις απο γυναικες θα απορριφθουν... βεβαια γεγονος ειναι οτι για παραδειγμα αν το ποσοστο των γυναικων που παρουν τελικα την επιδοτηση ειναι 60%, το αντιστοιχο ποσοστο στους ανδρες ειναι με εναν προχειρο υπολογισμο 13,33%... μηπως πρεπει να αρχισω να ψαχνω γυναικα μηχανικο να παντρευτω???? :P

@Χαβοκ, συμφωνοι σε ολα.

Candiru
14-10-2006, 08:56
[quote="freak brother":2h905ep9]δεν ξερουν αγγλικα ομως..

για να μεγαλωσει τα παιδια μου φιλαρακος![/quote:2h905ep9]

άμα στα μεγαλώσει ρωσοπόντια ή αλβανή το παιδί μπορεί να μάθει δωρεάν και πολύ καλά μια ακόμα γλώσσα, ειδικά άμα είναι και μικρό.

Dragonlord
14-10-2006, 17:28
Alternative 5 :moutza:

Raven Lord
23-10-2006, 17:11
διάβασα στην κυριακάτικη ότι οι γυναίκες στην ελλάδα αμοίβονται για την ίδια εργασία κατά ΜΟ 18% λιγότερο από τους άντρες, αριθμός κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο. μπορεί κάποιος να μου δώσει ένα παράδειγμα πού διάολο συμβαίνει αυτό, γιατί στον κλάδο μου δεν έχω συναντήσει κάποια διαφορά. δεν γίνονται δεκτά παραδείγματα όπου υπάρχει διαφορά αποδοτικότητας. ελεύθερη αγορά δε θέλετε?

HAVOC
23-10-2006, 17:25
Ρε συ, τι τρωγεσαι, στον τομεα σου ο κυριος ανταγωνισμος ειναι σερνικος. :P

Raven Lord
23-10-2006, 17:36
με τρώει η περιέργια. ακούω συνέχεια ότι σε κάποιους εργασιακούς χώρους οι γυναίκες αμοίβονται λιγότερο, αλλά δεν το'χω δει με τα μάτια μου. τώρα διαβάζω σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας ένα ξερό νούμερο χωρίς επιπλέον εξηγήσεις.

Candiru
23-10-2006, 20:28
Alternative 5 :moutza:

:moutza: ανταποδίδω καθυστερημένα μια και τώρα το είδα.

Φίλος του γιου μου μιλάει ικανοποιητικά ρώσικα επειδή για αρκετές ώρες την ημέρα τον νταντεύει απο τα γεννοφάσκια του ρωσσίδα και την λέγαν να του μιλάει μόνο ρώσσικα.

Αλλωστε είναι και πασίγνωστο και επιστημονικά τεκμηριωμενο ότι το παιδί μαθαίνει οσες γλώσσες μιλιούνται στο σπίτι, συνήθως 2, πιο σπάνια 3.

The Charon
23-10-2006, 20:35
Candiru , mono o proforikos logos den metraei , kapoia stigmh h ntanta 8a fugei kai to pedi ean den sunastrefetai me rwsopontiakia 8a 3exasei thn glwssa.

Candiru
23-10-2006, 22:14
Candiru , mono o proforikos logos den metraei , kapoia stigmh h ntanta 8a fugei kai to pedi ean den sunastrefetai me rwsopontiakia 8a 3exasei thn glwssa.ι

ναι, όμως το "φορμάτ" έχει μπει,και η νέα εκμάθηση αργότερα με ραπτό λόγο είναι ευκολότερη, άλλωστε άμα έχουν υπηρέτριες αυτό συνεχίζεται.

metamelia3
24-10-2006, 04:40
Τις γυναίκες τις φτιάχνουν και τις βοηθάνε γιατί απλά δεν έχουν
ΑΡΧΙΔΙΑ :D

Αστειάκι
σε καλό σου