PDA

View Full Version : KDE vs Gnome vs Xfce

Deggial
10-10-2006, 16:27
Θα βάλω λίνουξ την επόμενη βδομάδα (OpenSUSE μάλλον, λόγω του YaST) κι αναρωτιόμουν ποιό γραφικό περιβάλλον θεωρείτε καλύτερο.

Επίσης, τα Xfce και KDE συνεργάζονται καλά με GLX/compiz;

Υ.Γ. Υπάρχει άλλη διανομή που να έχει επίσης ένα καλό, πλήρες control center όπως το YaST;

cloud
10-10-2006, 16:45
Θα βάλεις Suse για τους λάθος λόγους. Βασικά δεν ξέρω κανένα λόγο για να το βάλεις αλλά σίγουρα το Yast είναι ένας σημαντικός λόγος να μην το κάνεις. Αν και στην έκδοση 10.1 τα εκατομύρια bugs του Yast που υπήρχαν στην 10 υποτίθεται πως διορθώθηκαν, ουδέποτε άκουσα καλό λόγο γι' αυτό.

Οι άλλες διανομές δεν έχουν κάτι σαν το Yast αλλά έχουν καλύτερο Package Manager. Π.χ. το Synaptic που έχουν τα Debian based και θεωρείται το καλύτερο, ή το Yum της Fedora. Τις παραπάνω χρήσεις του Yast δεν θα τις χρειαστείς στο KDE αφού έχει δικό του control panel, ενώ για Gnome υπάρχει κάτι αντίστοιχο που έφτιαξαν για το Suse Enterprise αλλά μπορείς να το βάλεις και σε άλλες διανομές.

Το Compiz τρέχει το ίδιο καλά σε Xfce αφού είναι GTK και αυτό. Για KDE δεν ξέρω αλλά οι εμπειρίες τρίτων σε forums είναι καλές και δεν είναι δύσκολο να το στήσεις. Το θέμα είναι να τρέξεις το XGL με το οποίο μπορεί να ζοριστείς αν έχεις ATI λόγω των χείριστων drivers που βγάζει. Μέχρι πρότεινος δεν γινόταν να το τρέξεις σε κάρτα της σειράς Χ, τώρα γίνεται αλλά δεν ξέρω αν στα νέα μοντέλα έχει προβλήματα πάλι.

Τέλος εγώ πιστεύω ότι το Gnome είναι το καλύτερο και προτείνω να χρησιμοποιήσεις μια διανομή που το αξιοποιεί καλύτερα απο άλλες, όπως Ubuntu, Fedora (αυτές οι 2 βγάζουν νέα έκδοση μέσα στο μήνα) ή Suse Enterprise.

ikonoklast
10-10-2006, 17:02
ορέα ορέα ειν όλα. ό,τι ειπε η κλάουντ για το οπενσούσι.

Once_Emperor
10-10-2006, 17:50
Το gnome δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ως βασικό Desktop αλλά δεν είμαι φαν. Το Κde προσφέρει πολλά περισσότερα και ανανεώνεται αρκετά συχνά. Πάντως, ενώ μέχρι πρότεινος είχα kde, εδώ και κανένα 6 μηνο έχω fluxbox και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ελαφρύ, γρήγορο, πρακτικό και εμένα τουλάχιστον μου προσφέρει ό,τι χρειάζομαι. Και wmii στην ίδια φάση αξίζει επίσης.

Πσ: Αν σε ενδιαφέρει, η γνώμη μου είναι μακριά από Υαst...

Rattlehead
11-10-2006, 01:32
Δοκίμασε διάφορες διανομές και διάφορα γραφικά περιβάλλοντα, διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει και μην ακούς κανέναν :)

The Charon
11-10-2006, 03:30
kde pezw xwris glx

phga na balw prin kana 8mhno kai ta ekana poutana

apo tote den eixa xrono na asxolh8w me glx

Panoramix_Miraculix
11-10-2006, 04:18
egw to xgl pantws poses fores prospa8hsa na to sthsw pote de mou katse. egw eixa suse gia ton idio logo, malakia 8a kaneis. vale kapoio debian (ubuntu!) kai 8a vreis thn ygeia sou me to synaptic. pragmatika.

a kai gnome, profanws.