PDA

View Full Version : Ekeini i stigmi pou katalavaineis oti se klevoun.

necropethamenos
09-10-2006, 19:39
Ostria. Paraliaki.

Exeis paei voltoula me ta podia me ti gynaikas kai eisai mia xaroula kai ola einai wraia kai fysaei ena gamato aeraki kai einai kai kyriaki kai eisai psiloksekourastos. Kai ftaneis stin Ostria. Kai kathesai

kai den koitas ton katalogo, tou pousti, enan anameikto xymo thes, to gynaika thelei mia gkogkagkola lait, ta les, sta fernoun.

kapoia stigmi argotera zitas to logariasmo. Kai sou zitane ena dipsifio poso. Kserete. Afto pou einai panw apo 10. Gia enan xymo kai mia kokakola se potiri safws mikrotero tou 330 mlk koutakiou.

opote, ti allo na kaneis, koitas oli tin topiki grafeiokrateia me aporia

http://www.anorimoi.com/PersonalDownloads/ostria1.jpg

http://www.anorimoi.com/PersonalDownloads/ostria2.jpg

e twra, koitakste to sovara to apo panw. 7,5 euro gia enan xymo

2.500 draxmes

miso pentoxiliaro

gia enan

xymo.

TI GINETAI EPITELOUS S'AFTI TI XWRA?!?!?!

PERNANE MESA APO TO MYALO MOU YPOSXESEIS TIS ND GIA TIN AGORA POU THA ISORRROPOUSE MOLIS TIN AFINAME STIN ISYXIA TIS, GIA TO PARATIRITIRIO TIMWN (to opoio ektos apo to na paratirei den exei kapoiou eidous rolo??) KAI OLA TA SXETIKA!

KAI TA'XW PAREI. DILADI OK, POSA LEFTA PREPEI NA VGAZEI KANEIS TO MINA GIA NA MPOREI NA PINEI ENAN XYMO EKSW?!?!?!

kai kserete oti o xymos einai apla i aformi. GENIKOTERA i zwi exei ginei toso akrivi pou apefthynetai mallon se plousious MONO.

Boom!
09-10-2006, 19:44
Αν ο Σταθοκωστοπουλος που εχει την Οστρια, ειναι το ιδιο ατομο με αυτον που ειναι προεδρος του ΤΑΑ Παναθηναικος, τοτε ευκολα καταλαβαινω γιατι μπορει και φερνει το Marcelinho και τον Dante.

Candiru
09-10-2006, 20:24
PERNANE MESA APO TO MYALO MOU YPOSXESEIS TIS ND GIA TIN AGORA POU THA ISORRROPOUSE MOLIS TIN AFINAME STIN ISYXIA TIS, GIA TO PARATIRITIRIO TIMWN (to opoio ektos apo to na paratirei den exei kapoiou eidous rolo??) KAI OLA TA SXETIKA!

ισορροπία μπορεί να σημαίνει και σταθερό ρυθμό αυξήσεων :P

παρατηρητήριο τιμών και επιτροπή ανταγωνισμού,δυο από τα πιό σύντομα ανέκδοτα

freak brother
09-10-2006, 21:29
Αν ο Σταθοκωστοπουλος που εχει την Οστρια, ειναι το ιδιο ατομο με αυτον που ειναι προεδρος του ΤΑΑ Παναθηναικος, τοτε ευκολα καταλαβαινω γιατι μπορει και φερνει το Marcelinho και τον Dante.

Ο Σταθοκοστοπουλος εχει ολη την παραλια απο τον αλιμο μεχρι την Βαρκιζα (χωρια μαγαζια σε ολη την Αθηνα) .. και οτι γουσταρει κανει.
απλα μη πηγαινετε εκει και ΠΑΝΤΑ να κοιτατε τις τιμες πριν κατσετε.

Solo Carriera
09-10-2006, 22:00
συμφωνώ με όλους και επαυξάνω λέγοντας ότι κάτι οφείλει να συμβεί σε όσους αναφέρονται στις γκόμενές τους ως "γυναίκες τους", καθώς επίσης πάνω-κάτω τα ίδια για 'κείνες που χρησιμοποιούν το ισοδύναμο "ο άντρας μου".

ναιναι.

When Black Roses Bloom
09-10-2006, 23:39
Perneis 4 mpurwnia, miso ntepozito benzinh kai pas me to gunaikaki sto Sounio. Pistepse me, f8hnotera 8a sou er8ei akoma kai an guriseis apo thn Attikh odo me diodia. Eleos, me thn Ostria kai thn Paraliakh. Na pane na pe8anoune apo karkino tou prostath.

Bullet
09-10-2006, 23:42
ΠΑΝΤΑ να κοιτατε τις τιμες πριν κατσετε.

χλωμό όμως

απλά μαθαίνεις τι παίζει ,από τρίτους,πριν πας

bonus επιλογή:κάτσε σπίτι σου

The_Fool
10-10-2006, 01:10
νεκροπεθαμένε, αν και δεν είμαι από αθήνα και δεν ξέρω τι παίζει με αυτό που λέει ο φρικ, αλλά δεν τα λες σωστά imo.

Το φταίξιμο δεν είναι του μαγαζάτορα, ελεύθερη αγορά έχουμε, όσο γουστάρει μπορεί να χρεώσει. Το φταίξιμο είναι δικό σου, καθώς επίσης και όλων αυτών που πάνε και επιβραβεύουνε την κίνηση αυτή, σκάζοντας του μαγαζάτορα τα ευρώπουλα τους.

Δεν σου φταίει σε τπτ η ελεύθερη αγορά ή οι πολιτικοί που τη στηρίζουν, αν εσύ πας κι επιβραβεύεις το ακριβό, τη στιγμή που υπάρχουν φθηνότερες δυνατότητες και επιλογές.

Raven Lord
10-10-2006, 01:27
γενικά είμαι πολύ κολλημένος με το θέμα και ειδικά στην παραλιακή έτυχε να πάω μόνο 2 φορές που δεν μπορούσα με τίποτα να το αποφύγω (επαγγελματικοί λόγοι). κατά τα άλλα η αναλογία τιμή/παρεχόμενες υπηρεσίες παίζει μεγάλο ρόλο στις επιλογές μου και στην αθήνα δεν υπάρχει σχεδόν κανένα μέρος που να με ικανοποιεί (εδώ που τα λέμε και στην επαρχία άρχισα να τα ψάχνω με το κερί).

necropethamenos
10-10-2006, 02:31
Το φταίξιμο δεν είναι του μαγαζάτορα, ελεύθερη αγορά έχουμε, όσο γουστάρει μπορεί να χρεώσει.

poios sou eipe oti eimai yper tis eleftheris agoras, eidika tis TOSO eleftheris oso tin ennoei i ND. To oti mporei na xrewsei oti goustarei den paei na pei oti kai gw den mporw na kritikarw oso goustarw tin ligda pou apopneei to na sou zitane 7.5 euro gia enan xymo froutwn.

Το φταίξιμο είναι δικό σου, καθώς επίσης και όλων αυτών που πάνε και επιβραβεύουνε την κίνηση αυτή, σκάζοντας του μαγαζάτορα τα ευρώπουλα τους.

paparia

a) i thesi tin opoia exei katalavei afto to (terastio) magazi tou dinei ena sxetiko monopwlio. Kai aftos to ekmetallevetai oso pio aisxra ginetai. Poios antagwnismos?

b) to ftaiksimo einai diko mou? ti tha ekanes sti thesi mou? tha kathosoun prwta, tha (epsaxnes na vreis kai tha) koitages ton katalogo mipws tyxon kai einai akrivo to magazi kai meta tha efevges? Den tha ksanapaw, fysika, alla ap'oti fainetai to (a) arkei wste na synexisei na exei tis idies times, plus I already paid. Opote poios antagwnismos akrivws tha se swsei?

Δεν σου φταίει σε τπτ η ελεύθερη αγορά ή οι πολιτικοί που τη στηρίζουν, αν εσύ πας κι επιβραβεύεις το ακριβό, τη στιγμή που υπάρχουν φθηνότερες δυνατότητες και επιλογές.

Den to epivravefsa me kapoion tropo. Piga se ena meros pou den iksera oti tha einai toso akrivo, kai fysika den einai oti epesa eksw ston miniaio proypologismo mou gia ta 7,5 euro, aplws san apaitisi einai ypervoliki kai einai xaraktiristiko tis (w-toso-teleias) eleftheris agoras pws EPITREPETAI kapoios na sou zitaei 7,5 euro afou katseis sto magazi tou gia enan xymo.

den einai to poso, einai i nootropia pou me arrwstainei.

episis xaraktiristiko einai oti den epaize katalogos sto trapezi oute pote irthe (ton pirame apo ena allo trapezi AFOU mas ferane ton logariasmo kai anarwtithikame an mporouse na isxyei). Episis i apodeiksi irthe afou tin zitisame 2 fores apo ton servitoro.

egw den tha ksanapaw. den to iksera prin paw. tin "epivravefsi" tou aftos tin pire giati idi plirwsa. Eksigise mou pou einai to diko mou lathos kai pws akrivws vgainoun ladi oi politikoi pou yposxethikan (opws panta) xamiloteres times logw antagwnismou.

telos, stin athina oi times einai sta perissotera meri TRELLES. o isxyrismos sou oti "siga, as pigaines kapou ftinotera" den stekei OUTE KAN an thewrisoume oti iksera ti tha mou kostisei o xymos. Ola ta magazia tis paralias einai panakriva, opws kai stis perissoteres perioxes tis athinas.

The Charon
10-10-2006, 03:04
den 3erw kata poso sxesh exei me thn politikh to thread.

apla se piasane ton kolo.Uparxoun kai fthnotera magazia kai sigoura kai pio akriba.....

asxeto , alla prin thn nd, epi pasok epines ton kafe ekei kai me kouponia ths ergatilkhs estias?

freak brother
10-10-2006, 03:17
[quote=The_Fool]
Το φταίξιμο δεν είναι του μαγαζάτορα, ελεύθερη αγορά έχουμε, όσο γουστάρει μπορεί να χρεώσει.

poios sou eipe oti eimai yper tis eleftheris agoras, eidika tis TOSO eleftheris oso tin ennoei i ND. To oti mporei na xrewsei oti goustarei den paei na pei oti kai gw den mporw na kritikarw oso goustarw tin ligda pou apopneei to na sou zitane 7.5 euro gia enan xymo froutwn.

Το φταίξιμο είναι δικό σου, καθώς επίσης και όλων αυτών που πάνε και επιβραβεύουνε την κίνηση αυτή, σκάζοντας του μαγαζάτορα τα ευρώπουλα τους.

paparia

a) i thesi tin opoia exei katalavei afto to (terastio) magazi tou dinei ena sxetiko monopwlio. Kai aftos to ekmetallevetai oso pio aisxra ginetai. Poios antagwnismos?

b) to ftaiksimo einai diko mou? ti tha ekanes sti thesi mou? tha kathosoun prwta, tha (epsaxnes na vreis kai tha) koitages ton katalogo mipws tyxon kai einai akrivo to magazi kai meta tha efevges? Den tha ksanapaw, fysika, alla ap'oti fainetai to (a) arkei wste na synexisei na exei tis idies times, plus I already paid. Opote poios antagwnismos akrivws tha se swsei?

Den to epivravefsa me kapoion tropo. Piga se ena meros pou den iksera oti tha einai toso akrivo, kai fysika den einai oti epesa eksw ston miniaio proypologismo mou gia ta 7,5 euro, aplws san apaitisi einai ypervoliki kai einai xaraktiristiko tis (w-toso-teleias) eleftheris agoras pws EPITREPETAI kapoios na sou zitaei 7,5 euro afou katseis sto magazi tou gia enan xymo.

den einai to poso, einai i nootropia pou me arrwstainei.

episis xaraktiristiko einai oti den epaize katalogos sto trapezi oute pote irthe (ton pirame apo ena allo trapezi AFOU mas ferane ton logariasmo kai anarwtithikame an mporouse na isxyei). Episis i apodeiksi irthe afou tin zitisame 2 fores apo ton servitoro.

egw den tha ksanapaw. den to iksera prin paw. tin "epivravefsi" tou aftos tin pire giati idi plirwsa. Eksigise mou pou einai to diko mou lathos kai pws akrivws vgainoun ladi oi politikoi pou yposxethikan (opws panta) xamiloteres times logw antagwnismou.

telos, stin athina oi times einai sta perissotera meri TRELLES. o isxyrismos sou oti "siga, as pigaines kapou ftinotera" den stekei OUTE KAN an thewrisoume oti iksera ti tha mou kostisei o xymos. Ola ta magazia tis paralias einai panakriva, opws kai stis perissoteres perioxes tis athinas.[/quote:2ih7ec6k]

εγω στην θεση σου θα επαιρνα εναν καφε απο το περιπτερο και θα αραζα στο παγκακι με την γυναικα μου και μετα θα της εδινα ενα μονοπετρο να μην την εχω αστεφανωτη!! η θα πηγαινα στην καφετερια θα επινα τον καφε μου θα χαζευα κανα κολαρακι και θα την εκανα με τροπο να μην πληρωσω.. η θα κανα τον λαρτζ θα πληρωνα σαν να μην τρεχει τπτ και μετα επειδη θα βραζα απο τα νευρα μου θα εκανα ενα ποστ στο e.r!!

Kingdom Gone
10-10-2006, 06:35

πέστα!

necropethamenos
10-10-2006, 09:03

nomizw oti exei, yparxoun kapoioi logoi pou o kathenas mporei na anevasei tin timi oso goustarei kai kat epektasin pou oi times GENIKOTERA exoun anevei opou goustaroun ws synolo aftoi pou tis orizoun, kai aftoi oi logoi einai apotelesmata politikwn apofasewn kathws kai kyvernitikis adiaforias.

apla se piasane ton kolo.Uparxoun kai fthnotera magazia kai sigoura kai pio akriba.....

nai, yparxoun. To thema einai oti akomi kai ta ftinotera apo afto einai akriva stin pragmatikotita, ektos an to eisodima sou einai pooooooly megalo.

asxeto , alla prin thn nd, epi pasok epines ton kafe ekei kai me kouponia ths ergatilkhs estias?

oxi fysika, omws epi pasok ta pragmata itan asxima aplws oxi TOSO asxima oso simera. Kai pali akrivos itan o kafes, apla twra einai toso akrivos pou se anagkazei na kaneis posts sto ER.

House Of Low Culture
10-10-2006, 11:03
πες τα ρε......Τσιλι --- μίδη!!!

Candiru
10-10-2006, 11:34
Kai pali akrivos itan o kafes, apla twra einai toso akrivos pou se anagkazei na kaneis posts sto ER.

Η δυναμική της πολιτικής σου πίεσης είχε πρωτοφανές αντίτυπο στο μέγαρο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης, ήδη το πήρε το μύνημα η Κυβέρνηση και εσπευσμένα κάλεσε έκτακτη σύσκεψη επι τούτου

necropethamenos
10-10-2006, 13:15
Kai pali akrivos itan o kafes, apla twra einai toso akrivos pou se anagkazei na kaneis posts sto ER.

Η δυναμική της πολιτικής σου πίεσης είχε πρωτοφανές αντίτυπο στο μέγαρο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης, ήδη το πήρε το μύνημα η Κυβέρνηση και εσπευσμένα κάλεσε έκτακτη σύσκεψη επι τούτου

To post to kanw profanws gia na gkriniaksw kai oxi giati elpizw na allaksei ton kosmo, duh!

cancer
10-10-2006, 13:33
eisai 30 xronwn. gennithikes kai megalwses stin a8ina. tin kiriaki perimenes na pas stin ostria gia na ma8eis oti oi glifadobarkizes exoun alles times?

NuC
10-10-2006, 14:03
eisai 30 xronwn. gennithikes kai megalwses stin a8ina. tin kiriaki perimenes na pas stin ostria gia na ma8eis oti oi glifadobarkizes exoun alles times?

auto einai kati san afto pou exei enas pou sou leei ti isp xrisimopoieis .thn ip sou, kai me poio browser mpaineis.

Ace
10-10-2006, 14:05
αχαχαχαχαχαχ, οντως.

Deggial
10-10-2006, 16:39
νεκροπεθαμένε, αν και δεν είμαι από αθήνα και δεν ξέρω τι παίζει με αυτό που λέει ο φρικ, αλλά δεν τα λες σωστά imo.

Το φταίξιμο δεν είναι του μαγαζάτορα, ελεύθερη αγορά έχουμε, όσο γουστάρει μπορεί να χρεώσει. Το φταίξιμο είναι δικό σου, καθώς επίσης και όλων αυτών που πάνε και επιβραβεύουνε την κίνηση αυτή, σκάζοντας του μαγαζάτορα τα ευρώπουλα τους.

Ό,τι είπε. Ωστόσο πρέπει να γίνεται έλεγχος τιμών για την προστασία του καταναλωτή (δε γίνεται να πωλούνται προϊόντα με τιμή πώλησης πενταπλάσια του κόστους παρασκευής) και κάτι τέτοιο δεν προσβάλλει την ελεύθερη αγορά.

Tonosalata
10-10-2006, 16:43
sorry alla kai 3.50 evro pou eixe enas gamimenos FRAPES, einai PARA POLLA.
eidos poluteleias enas gamimenos ftiniarikos kafes.
sorry alla sthn agglia o kafes ekane akoma k sta starvlaks (pou thewrounte akriva) pio ftina apo oti kanei edw se ena kafe sthn athina.
pame kai sta pota, ena poto katw apo 5 evro den pezei. sto pio trenti/akrivo baraki tou leeds ena diplo JD ekane girw sta 8 evro.

dld ok, eimaste ston swsto dromo ths akriveias.

Deggial
10-10-2006, 17:30
dld ok, eimaste ston swsto dromo ths akriveias.

Υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα ακρίβειας διεθνώς, ωστόσο εδώ και αρκετά χρόνια είμαστε πολύ πιο ακριβή χώρα (λαμβάνοντας υπόψη τον μέσο μισθό) από πολλές ευρωπαϊκές. Σαφώς για αυτό ευθύνονται λανθασμένες κυβερνητικές πολιτικές, ωστόσο ευθύνονται και οι ιδιώτες, κυρίως οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν την απαίτηση να τους "ταΐζει" το Δημόσιο αντί να παίρνουν πρωτοβουλίες και να κάνουν επενδύσεις. Οι κτηνοτρόφοι και αγρότες είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπων που περιμένουν να τους σώσει το κράτος ή οι επιχειρήσεις σε πολλούς κλάδους που περιμένουν να τους πιάσει το Δημόσιο από το χεράκι και να τους δείξει την γενική πορεία στην οποία πρέπει να κατευθυνθούν πριν κάνουν το παραμικρό.

wraithgr
11-10-2006, 01:06
Είμαι τελείως στον κόσμο μου ή είναι υποχρεωμένοι (θεωρητικά πάντα) να έχουν κατάλογο κοντά στην είσοδο; Και οκ, μαλάκες είναι, αλλά τώρα έμαθες να ζητάς κατάλογο πριν παραγγείλεις... :?

Angrafan
11-10-2006, 01:10
Egw ama erthei o logariasmos kai o kafes kanei panw apo 2,5 euro, kanw ton loukh louk, rixnw thn mpistolia mou kai dromo

Solo Carriera
11-10-2006, 01:12
this week: 1 hour.

βρέθηκε γκομενάκι;

Kingdom Gone
11-10-2006, 01:24
Egw ama erthei o logariasmos kai o kafes kanei panw apo 2,5 euro, kanw ton loukh louk, rixnw thn mpistolia mou kai dromo

κανονιά το λένε.

Angrafan
11-10-2006, 02:08
this week: 1 hour.

βρέθηκε γκομενάκι;

gomenaki uparxei edw kai 2 xronia, apla dyskolepsan ta pragmata sto panepistimio kai epeidi ta panta sth zwh einai thema protereotitwn (pou elege kai h diafimish) anagkasthka na to kopsw. H alithia einai oti stenaxwrethika alla afta exei h zwh. [/offtopic]

Atheist
11-10-2006, 02:21
sorry alla kai 3.50 evro pou eixe enas gamimenos FRAPES, einai PARA POLLA.

Όχι, γιατί ο ελληνάρας θα κάνει 4 ώρες να πιεί έναν φραπέ, στον ίδιο χρόνο θα είχανε πουλήσει 4 εσπρέσσο σε 4 πελάτες.

Angrafan
11-10-2006, 02:23
o atheist safto pou leei exei dikio, dld ok nai einai akrivoi oi frapedes, alla kai aftoi pou kathontai me tis wres stis kafeteries vazontas 10 fores nero ston afro tou frape einai poly xeiroteroi. Egw lew na zhtame apo aftous na mas plirwnoun tous kafedes

Boom!
11-10-2006, 02:29
Βασικα, αυτοι ειναι η πλειοψηφια.

Deggial
11-10-2006, 08:44
Είμαι τελείως στον κόσμο μου ή είναι υποχρεωμένοι (θεωρητικά πάντα) να έχουν κατάλογο κοντά στην είσοδο; Και οκ, μαλάκες είναι, αλλά τώρα έμαθες να ζητάς κατάλογο πριν παραγγείλεις... :?

Τουλάχιστον τα εστιατόρια και ταβέρνες ναι, ωστόσο δε ξέρω αν αυτό ισχύει και για καφετέριες.

Candiru
11-10-2006, 10:11

Τουλάχιστον τα εστιατόρια και ταβέρνες ναι, ωστόσο δε ξέρω αν αυτό ισχύει και για καφετέριες.

παντού έχει καταλόγους, άλλωστε θες να δεις και τι άλλο έχουν να διαλέξεις. Εγώ δεν μπορώ τα ίδια και τα ίδια.

Ομως ο ελληνας γενικά είναι πολύ μονόχνωτος, στάνταρ μπύρα ή καφέ παίρνει, οπότε την πατάει μη ζητώντας κατάλογο.

Deggial
11-10-2006, 10:59

παντού έχει καταλόγους, άλλωστε θες να δεις και τι άλλο έχουν να διαλέξεις. Εγώ δεν μπορώ τα ίδια και τα ίδια.

Δε λέμε για καταλόγους (όπου έτσι κι αλλιώς παντού είναι υποχρεωμένοι να έχουν) αλλά για κατάλογο αναρτημένο δίπλα στην είσοδο (όπως υποχρεούνται ταβέρνες και εστιατόρια) ή αναρτημένο σε άλλο εμφανή χώρο (όπως υποχρεούνται οι καντίνες, κυλικεία, κλπ). Για να βλέπεις τις τιμές πριν μπεις στο κατάστημα.

freak brother
11-10-2006, 17:57
Υπάρχουν τρόποι να καταπολεμηθεί η ακρίβεια και παράλληλα οι επιχειρήσεις να έχουν κέρδη; Η Μεγάλη Βρετανία δείχνει το δρόμο…

Η μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σενσμπουρις εμφάνισε τη μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων της, σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 4 ετών. Το αποτέλεσμα αυτό προήλθε από τη μείωση των τιμών πώλησης προϊόντων από το κρασί ως τις σοκολάτες, σε συνδυασμό βεβαίως με τις καλές κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν το καλοκαίρι στη Βρετανία.

Η εν λόγω αλυσίδα είναι η τρίτη μεγαλύτερη της Βρετανίας και τα έσοδα της το τελευταίο έτος αυξήθηκαν κατά 6,6%.

Η μέθοδος του χρησιμοποίησε η Σενσμπουρις για να αντεπεξέλθει στο ανταγωνισμό ήταν η μείωση των τιμών σε περισσότερα από 1.000 προϊόντα, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο τις απώλειες του μεριδίου αγοράς της, έναντι της μεγαλύτερης ανταγωνίστριας της Τέσκο.

Και τέλος να τονίσουμε ότι αυτή η μέθοδος- να ρίξει δηλαδή τις τιμές στα ράφια- οδήγησε τις μετοχές σε άνοδο κατά 24% μέσα στο 2006.

Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος… Ο καταναλωτής ψωνίζει φτηνότερα και η επιχείρηση βλέπει τα κέρδη της να ανεβαίνουν.

necropethamenos
11-10-2006, 22:06
sto ellanta den nomizw na ginei pote afto.

i nootropia itan kai einai (kai tha einai?) oti arpaksei o kwlos mas

The_Fool
11-10-2006, 23:28
poios sou eipe oti eimai yper tis eleftheris agoras, eidika tis TOSO eleftheris oso tin ennoei i ND. To oti mporei na xrewsei oti goustarei den paei na pei oti kai gw den mporw na kritikarw oso goustarw tin ligda pou apopneei to na sou zitane 7.5 euro gia enan xymo froutwn.Δεν νομίζω να υποστήριξα πουθενά ότι είσαι ή θα έπρεπε να είσαι υπέρ της, απλή διαπίστωση της παρούσας πραγματικότητας έκανα. Επίσης, με το συμπάθειο, αλλά άμα θεωρείς τη ΝΔ και τις ως τώρα πολιτικές της ως χαρακτηριστικό δείγμα ένθερμων υποστηρικτών της ελεύθερης αγοράς, δεν έχεις δει τπτ ακόμα.

paparia

δλδ, δεν υπάρχουν άλλα μαγαζιά εκεί κοντά; χώροι για να ανοίξουν νέα;

Καταρχήν, δεν συχνάζω σε καφετέριες altogether :P
Κατά δεύτερον, γιατί σου φαίνεται τόσο lame ή ποταπό ή δεν ξέρω τι άλλο, να φύγεις, αφού κοιτάξεις τις τιμές; Δεν αμφιβάλλω ότι ο περισσότερος κόσμος θα σκεφτεί όπως λες και χάριν ντροπής θα κάτσει και θα πληρώσει και θα πει κι ένα τραγούδι, δε με ενδιαφέρει όμως. Αφού είναι τόσο χαζοί ώστε να βάζουν τη "δημόσια εικόνα" (aka τι θα πει ο/η σερβιτόρος και οι λοιποί θαμώνες) πιο ψηλα απ'την τσέπη τους, τα θέλουν και τα παθαίνουν. Ο ιδιοκτήτης καφετέριας δεν εκμεταλλεύεται μόνο την τσέπη του μέσου πελάτη, εκμεταλλεύεται και το φόβο του τελευταίου για την αλλοίωση του στάτους του (φράγκο δεν έχουμε στις τσέπες, το στάτους μας μάρανε). Η επιλογή τελικά είναι δική σου όμως, δεν είναι του μαγαζάτορα. Σ'όλα τα υπόλοιπα είδη/προϊόντα/υπηρεσίες κάνουμε συνήθως μια μικρή έρευνα αγοράς προτού επιλέξουμε, στις καφετέριες γιατί να είναι διαφορετικά τα πράματα;

Επίσης, όχι, το (a) δεν αρκεί imo, γιατί ακόμη και μονοπώλιο να έχει στη συγκεκριμένη περιοχή, αν δει την πελατεία του να πέφτει κατακόρυφα, κάτι μου λέει πως, ή θα το ξανασκεφτεί ή απλά θα το κλείσει το κωλομαγαζο.

Den to epivravefsa me kapoion tropo.
Σ'αυτό απάντησες μοναχός σου:

tin "epivravefsi" tou aftos tin pire giati idi plirwsa.Ο μαγαζάτορας αυτό βλέπει, ότι το μαγαζί έχει κίνηση και έσοδα.

Για τα υπόλοιπα, εντάξει, χαλάρωσε, η αλήθεια είναι ότι έχεις κάποιο δίκιο. Συγκεκριμένα, σ'αυτό που ανέφερε ο wraithgr, στο ότι δλδ δεν υπήρχε εύκολα προσβάσιμος τιμοκατάλογος να κοιτάξεις προτού καθήσεις, σ'αυτό έχεις απόλυτο δίκιο γιατί, όπως είπε κι ο Deggial, τα μαγαζιά (τουλάχιστον τα εστιατόρια) είναι υποχρεωμένα βάσει νόμου να έχουν πίνακα τιμών σε εμφανές σημείο έξω απ'το μαγαζί. Κανονικά γι'αυτή την παράληψη ο επιχειρηματίας πρέπει να τιμωρηθεί. Αυτό όμως δεν έχει σχέση τόσο με την ελεύθερη αγορά, όσο σχετίζεται με τα ελεγκτικά σώματα του κράτους, αλλά και την awareness των πελατών-πολιτών που δε θα πούνε μόνο "γάμα το μωρέ, δεν ξαναπατάω" και τελείωσε, αλλά θα κάνουν και παράπονα ή αναφορά στο αντίστοιχο ελεγκτικό φορέα. Ναι, είναι και δουλειά του αντίστοιχου φορέα να ψάχνει από μόνος του για παρατυπίες, αλλά αφού θες κρατικό παρεμβατισμό, πρέπει να τους βοηθήσεις κι εσύ λίγο. Εγώ πέρυσι βρήκα ένα κομμάτι σκοινί μέσα στο ψωμί και πήγα στον ΕΦΕΤ κι έκανα καταγγελία.

Μια άλλη αλήθεια είναι ότι όντως σε κάποια προϊόντα και υπηρεσίες είμαστε ακριβή χώρα, δεν έχω πειστεί όμως ότι γι'αυτό ευθύνεται κυρίως η ελεύθερη αγορά, plus οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση imo μάλλον θα κάνει τα πράγματα χειρότερα, παρά το αντίθετο. Α ναι, btw, κανείς δεν είπε ότι η ελεύθερη αγορά είναι τέλεια σαν σύστημα.

Επίσης, τα περί "epi pasok ta pragmata itan asxima aplws oxi TOSO asxima oso simera" δεν μπορώ να τα δεχτώ χωρίς οικονομικά στοιχεία (πληθωρισμός και τέτοια). Δεν ξέρω κατά πόσο έχει μεταβληθεί ο πληθωρισμός με την ΝΔ στην κυβέρνηση, το 2005 πάντως ήταν στο 3.5% και δεν είναι τραγικά πολύ νομίζω (οκ, η αλήθεια είναι ότι συγκριτικά με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη είναι γάμησε τα, plus υπάρχουν πολλοί δείκτες με αντίθετα αποτελέσματα και δε βγάζεις άκρη αν δεν ξέρεις, γι'αυτό θα προτιμήσω να βγάλω το σκασμό και να περιμένω στοιχεία από ένα οικονομολόγο για να πειστώ).

sto ellanta den nomizw na ginei pote afto.

i nootropia itan kai einai (kai tha einai?) oti arpaksei o kwlos mas

Εγώ πάλι διαφωνώ. Κι αυτό γιατί αν υπήρχε κρατικός παρεμβατισμός στις τιμές, η οποιαδήποτε Σενσμπουρις δεν θά έμπαινε καν στη σκέψη να ρίξει τις τιμές.

11-10-2006, 23:44
Εγώ ένα θα σχολιάσω μόνο και σχετικά οφφ τόπικ με το όλο θρεντ.

Μπορεί ο πληθωρισμός να είναι σχετικά χαμηλά, η πολιτική λιτότητας όμως τον κάνει να φαντάζει τεράστιος. Επίσης μπορεί να είναι αγαθά τα κίνητρα της κυβέρνησης(aka μείωση ελλείματος κλπ) αλλά τα ίδια ακριβώς δεν έλεγε και ο Μητσοτάκης; Και φυσικά έκανε θαύματα ε; Μέχρι και ο Λεβέντης τον είχε κράξει. :P

Είμαι λίγο biased σε αυτό το θέμα, αλλά δε γαμιέται. :P

Raven Lord
12-10-2006, 02:38
μόλις πληρώσαμε 5 άτομα 13 ευρώ για 0,5kg συκώτι, 1,5kg λουκάνικα (τρικάλων ε? :twisted: ), 1kg μπριζόλες, 1,5kg πανσέτες...

τα ψήσαμε στα κάρβουνα και βλέπαμε ματσάκι.
δε γαμιέται κι η παραλιακη...

FIXXXER
12-10-2006, 04:37
Ειναι πιο καυλα να βλεπεις τον Κατσουρανη να κρεμαει τον Βοσνιο ομως βλεποντας την πανεσληνο να καθρεφτιζεται στα νερα του Αιγαιου και να ακους κι ενα ερωτικο ψυχεδελικο ισπανικο τραγουδακι πινοντας ενα μπουκαλι των 45 ευρω η τρωγοντας μια γαλλικη κρεπα των 9,5 ευρω, δε νομιζεις?

verdictdenied
12-10-2006, 15:54
Νεκροπεθαμένε ήμασταν τόσο κοντά....αν στο ξανακάνουν σφύρα μου και θα έρθω να τους γαμήκω......Στον Άλιμο παίζουν γενικώς μεγάλες απάτες με τις καφετέριες κτλ. Γενικώς η παραλία είναι για μπουνιές.

necropethamenos
12-10-2006, 16:22
δλδ, δεν υπάρχουν άλλα μαγαζιά εκεί κοντά; χώροι για να ανοίξουν νέα;

not really. eksartatai apo to ti ennooume ekei konta, alla se genikes grammes oxi oute yparxoun oute mporoun na yparksoun.

Καταρχήν, δεν συχνάζω σε καφετέριες altogether :P

oute egw, an syxnaza tha to perimena, alla apo ti stigmi pou vrethika ekei, skeftika o afelis, giati na min araksw kai dw?

Κατά δεύτερον, γιατί σου φαίνεται τόσο lame ή ποταπό ή δεν ξέρω τι άλλο, να φύγεις, αφού κοιτάξεις τις τιμές; Δεν αμφιβάλλω ότι ο περισσότερος κόσμος θα σκεφτεί όπως λες και χάριν ντροπής θα κάτσει και θα πληρώσει και θα πει κι ένα τραγούδι, δε με ενδιαφέρει όμως. Αφού είναι τόσο χαζοί ώστε να βάζουν τη "δημόσια εικόνα" (aka τι θα πει ο/η σερβιτόρος και οι λοιποί θαμώνες) πιο ψηλα απ'την τσέπη τους, τα θέλουν και τα παθαίνουν.

nai, den katalaves afto pou eipa. Den skeftika kan oti mporei na einai kati toso akrivo kai gia'fto den epsaksa na vrw enan katalogo na koitaksw tis times. Den to fantastika. I enstasi mou den einai ti tha pei o kosmos, sta paparia mou, an me peirazan tetoia pragmata yparxoun apeira pragmata pou den tha ekana me ti zwi mou. Aplws den ypirksa arketa kaxypoptos. PLUS den ypirxe katalogos konta mou. Afto kanei ligotero ligda ton empora?

Ο ιδιοκτήτης καφετέριας δεν εκμεταλλεύεται μόνο την τσέπη του μέσου πελάτη, εκμεταλλεύεται και το φόβο του τελευταίου για την αλλοίωση του στάτους του (φράγκο δεν έχουμε στις τσέπες, το στάτους μας μάρανε). Η επιλογή τελικά είναι δική σου όμως, δεν είναι του μαγαζάτορα. Σ'όλα τα υπόλοιπα είδη/προϊόντα/υπηρεσίες κάνουμε συνήθως μια μικρή έρευνα αγοράς προτού επιλέξουμε, στις καφετέριες γιατί να είναι διαφορετικά τα πράματα;

opws sou eipa, giati den eimai arketa kaxypoptos. PLEON tha kanw, fysika. Omws kai pali vgazeis ladi ton idioktiti san aftos na min exei kammia ithiki efthyni gia to ti times vazei. Diladi gia to poso kerdos exei panw sta proionta pou poulaei.

Επίσης, όχι, το (a) δεν αρκεί imo, γιατί ακόμη και μονοπώλιο να έχει στη συγκεκριμένη περιοχή, αν δει την πελατεία του να πέφτει κατακόρυφα, κάτι μου λέει πως, ή θα το ξανασκεφτεί ή απλά θα το κλείσει το κωλομαγαζο.

i ennoia tou monopwliou exei noima apla kai mono epeidi eksasfalizei oti den tha deis tin pelateia sou na peftei NO MATTER WHAT. Den katalavainw ti skepsi sou edw.

Για τα υπόλοιπα, εντάξει, χαλάρωσε, η αλήθεια είναι ότι έχεις κάποιο δίκιο. Συγκεκριμένα, σ'αυτό που ανέφερε ο wraithgr, στο ότι δλδ δεν υπήρχε εύκολα προσβάσιμος τιμοκατάλογος να κοιτάξεις προτού καθήσεις, σ'αυτό έχεις απόλυτο δίκιο γιατί, όπως είπε κι ο Deggial, τα μαγαζιά (τουλάχιστον τα εστιατόρια) είναι υποχρεωμένα βάσει νόμου να έχουν πίνακα τιμών σε εμφανές σημείο έξω απ'το μαγαζί. Κανονικά γι'αυτή την παράληψη ο επιχειρηματίας πρέπει να τιμωρηθεί. Αυτό όμως δεν έχει σχέση τόσο με την ελεύθερη αγορά, όσο σχετίζεται με τα ελεγκτικά σώματα του κράτους, αλλά και την awareness των πελατών-πολιτών που δε θα πούνε μόνο "γάμα το μωρέ, δεν ξαναπατάω" και τελείωσε, αλλά θα κάνουν και παράπονα ή αναφορά στο αντίστοιχο ελεγκτικό φορέα. Ναι, είναι και δουλειά του αντίστοιχου φορέα να ψάχνει από μόνος του για παρατυπίες, αλλά αφού θες κρατικό παρεμβατισμό, πρέπει να τους βοηθήσεις κι εσύ λίγο. Εγώ πέρυσι βρήκα ένα κομμάτι σκοινί μέσα στο ψωμί και πήγα στον ΕΦΕΤ κι έκανα καταγγελία.

tis fwtografies den tis evgala gia to ER alla gia na tis steilw se kapoion tetoion forea, o opoios omws den kserw poios einai!

Μια άλλη αλήθεια είναι ότι όντως σε κάποια προϊόντα και υπηρεσίες είμαστε ακριβή χώρα, δεν έχω πειστεί όμως ότι γι'αυτό ευθύνεται κυρίως η ελεύθερη αγορά, plus οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση imo μάλλον θα κάνει τα πράγματα χειρότερα, παρά το αντίθετο. Α ναι, btw, κανείς δεν είπε ότι η ελεύθερη αγορά είναι τέλεια σαν σύστημα.

egw nomizw pws i eleftheri agora xreiazetai ena epipedo koinwnikis syneidisis apo ton empora pou DEN yparxei stin ellada. Oute sto elaxisto, kai mporeis na to deis apo tin pio mikri mexri tin pio megali epixeirisi. Ok yparxoun KAPOIES eksaireseis, alla einai eksaireseis.

Επίσης, τα περί "epi pasok ta pragmata itan asxima aplws oxi TOSO asxima oso simera" δεν μπορώ να τα δεχτώ χωρίς οικονομικά στοιχεία (πληθωρισμός και τέτοια). Δεν ξέρω κατά πόσο έχει μεταβληθεί ο πληθωρισμός με την ΝΔ στην κυβέρνηση, το 2005 πάντως ήταν στο 3.5% και δεν είναι τραγικά πολύ νομίζω (οκ, η αλήθεια είναι ότι συγκριτικά με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη είναι γάμησε τα, plus υπάρχουν πολλοί δείκτες με αντίθετα αποτελέσματα και δε βγάζεις άκρη αν δεν ξέρεις, γι'αυτό θα προτιμήσω να βγάλω το σκασμό και να περιμένω στοιχεία από ένα οικονομολόγο για να πειστώ).

ok, mazi sou. Enas oikonomologos na apantisei se afto KAI na lavei yp opsin tou tis forologikes rythmiseis tis teleftaias 3etias, tis allages sta epitokia twn trapezwn kai tin afksiseis twn misthwn kai tis afksiseis sta proionta lianikis.

Εγώ πάλι διαφωνώ. Κι αυτό γιατί αν υπήρχε κρατικός παρεμβατισμός στις τιμές, η οποιαδήποτε Σενσμπουρις δεν θά έμπαινε καν στη σκέψη να ρίξει τις τιμές.

e afto pou eipa prin gia syneidisi pou den yparxei edw (DEN kserw an ektos ellados yparxei)

blackbird
12-10-2006, 16:26

κάπως έτσι είναι
α) όλοι την έχουμε πατήσει έτσι μερικές φορές ,βρίζουμε χαμηλόφωνα φεύγοντασ και δε ξαναπατάμε.. μπιγκ ντίαλ

β) παντού (λόγω ελεύθερης αγοράς πάλι) υπάρχουν αυτοί που για να "χτυπήσουν" τα μεγάλα μαγαζιά θέτουν "εναλλακτικές" τιμές και έχουν αναλόγως την "εναλλακτική" πελατεία...σε όλα τα είδη επιχειρήσεων συμβαίνει αυτο

Weiss
12-10-2006, 16:33
tis fwtografies den tis evgala gia to ER alla gia na tis steilw se kapoion tetoion forea, o opoios omws den kserw poios einai!

προστασία καταναλωτή, υπάρχει ένα τετραψήφιο ή κάτι τέτοιο νούμερο που μπορείς να καλέσεις για καταγγελία, είχα καλέσει το καλοκαίρι για την κωνσταντινούπολη στα χανία που μας έβαλε ελάχιστη χρέωση σε μπουκαλάκια νερό των 0,5l - €1,5 το ένα.
δεν πρέπει να έγινε τπτ τελικώς πάντως, ψάχνω να το ξαναβρώ το νούμερο αλλά δεν.
αν πάρεις σε κανενα 11888 θα σου πουν.

επίσης μπορείς να κάνεις καταγγελία στο ινκα.

Sotos_The_Tequiler
12-10-2006, 22:27
...KAI TA'XW PAREI. DILADI OK, POSA LEFTA PREPEI NA VGAZEI KANEIS TO MINA GIA NA MPOREI NA PINEI ENAN XYMO EKSW?!?!?!

kai kserete oti o xymos einai apla i aformi. GENIKOTERA i zwi exei ginei toso akrivi pou apefthynetai mallon se plousious MONO.

ftainei aftoi me ta kwlo-myala tous pou ftiaxnoun ena magazi kai to rixnoun sthn trelh konoma (kai polloi 8a poune kala kanoun) alla pio polu ftaime "emeis" pou tous ta skame kai tous "dinoume" kai to "dikaiwma" na kanoun afkshseis. Mporeite na 8umh8eite polles periptwseis opou ena magazi ekane afkshseis sta pota stis mpures klp klp kai meiw8hke h pelateia tou ais8hta? Emena de mou erxetai kanena sto myalo. Ase pou polla psonia pou kukloforoun sthn piatsa 8ewroun oti to na ta skas einai kai Glamouria giati kai kala phgainoun sto IN to magazi, to kainourio, to kosmiko. to... to... to...
Oso gia tous elegxous apo thn plevra tou kratous den perimenoume kai polla....

Dark Dominion
14-10-2006, 18:16
eixa vgei prin merikes meres sthn ostria sta eksarxeia me mia pareoula. paragelnoume egw k mia kopelia byres k mas fernoun k patatakia klassika. gia na mh polylogw kapoia stigmh afou evlepe oti de ta agkizame ta patatakia hrthe h servitora k mas ta phre. ma poso gyftoi einai??

Boom!
14-10-2006, 18:25
Αυτοι ειναι γυφτοι η εσυ δεν ξερεις να ευχαριστιεσαι μια μπυρα να ουμε;