View Full Version : Windows Vista
Angrafan
07-10-2006, 20:30
Ta evala, eimai arketa entypwsiasmenos apo tis prwtes entypwseis, tha postarw screenshots kai apopseis argotera giati twra irthan oi pitses
έχει leakαρει η τελική έκδοση?
προσωπικά θα βάλω όταν και αν αγοράσω νέο μηχάνημα,προς το παρόν χρ και άγιος ο θεός
Kveldssanger
07-10-2006, 20:39
Αν δεν βγει service pack 4, σιγά μην είναι νορμαλ λειτουργικό τα Vista.
lebowski
07-10-2006, 20:47
Αν δεν βγει service pack 4, σιγά μην είναι νορμαλ λειτουργικό τα Vista.
Eτσι...
Ithilmir
07-10-2006, 21:02
μπά και τα XP όταν βγήκαν μια χα΄ρα σταθερά και γαμάτο λειτουργικό ήταν. Και τα vista καλά θα ναι. Απλά ακόμα όχι, γιατί βαριέμαι να ψάχνω για dx10 drivers, και vista compatible πράματα.
Όταν βγούν και βγούν καλές dx10 κάρτες, ε μαζί με αναβάθμιση έτσι κιαλλιώς θα γίνει format οπότε vista (επίσης όταν βγει καμιά backup έκδοση που θα δουλεύει καλά)
Once_Emperor
07-10-2006, 23:53
Oκ. Τα Vista σίγουρα θα είναι καλύτερα από τα ΧP αλλά αυτό δεν λέει και πολλά από τη στιγμή που τα ΧP είναι ελαφρώς πάτος. Και στο κάτω κάτω, αν παραβλέψουμε τις μεγάλες απαιτήσεις σε hardware που έχουν τα Vista, δεν προσφέρουν και κάτι καινούριο στους χρήστες που να μην είναι διαθέσιμο για WinXP μέσω 3rd party προγραμμάτων.
Cadaveric_Incubator
08-10-2006, 00:40
apisteftes apaithseis tha sernontai ta panta na poume
Ε ναι. Αν θες επεξεργαστή στα 2 GHz και 1 γίγα RAM για το λειτουργικό, ε κάτι δεν πάει καλά.
h texnologia proxoraei...opios endiaferete tin akolouthei...allios tha ixame mini sta win 95!
The Charon
08-10-2006, 01:51
Nai h texnologia proxwraei alla me ta vista a3iopoieitai?
Once_Emperor
08-10-2006, 02:05
Σορυ κιόλας αλλά δεν είναι τεχνολογική πρόοδος το Vista Aero, το οποίο το μόνο που θα κάνει είναι να τρώει πόρους από το σύστημα ( it's a bug, we call it a feature ), όταν δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια και σταθερότητα ως λειτουργικό σύστημα.
Angrafan
08-10-2006, 02:14
evala thn RC2 pou einai oti pio kontino sthn release ekdosh.
Nai einai arketa varia, alla den mporeite na fantasteite POSO OMORFA EINAI. EIMAI ERWTEVMENOS ME TA PANTA
http://img467.imageshack.us/img467/8641/mailno0.jpg[/img]
http://img243.imageshack.us/img243/4756/thumbnailgc5.jpg
http://img92.imageshack.us/img92/2015/deskkf3.jpg
ikonoklast
08-10-2006, 02:36
Ναχαρώ ομορφιές!! Σα kde είναι!
House Of Low Culture
08-10-2006, 02:47
Έβαλα κι εδώ.
Ορίστε screenshot!!
http://theseoconsultant.com/suseblog_img/07.gif
Το αστείο έιναι οτι έχω πανομοιότυπο interface με τα Windows Vista του Angrafan (μα εντελώς όμως) σε windows xp professional, με το Vista Transformation Pack (http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/Vista-Transformation-Pack.shtml)... τόσο ίδιο που αναρωτιέμαι γιατί θα πρεπε να τα βάλω δηλαδή..... :P Πέρα απτην πλάκα, με ψήνουν πάρα πολύ τα Vista. Μόλις με το καλό αναβαθμίσω το μηχάνημα και αναγκαστώ να κάνω format (κάπου Ιανουάριο δηλαδή), θα τα βάλω. Έχω ήδη Internet Explorer 7, Windows Media Player 11 & πέρα απο κάποια μικροbugs που μου τη σπάνε, είμαι πάρα πολυ ευχαριστημένη.
πάρα πολύ ωραία τα screens αν και όπως είπε και η Vampyra με το Vista Transformation Pack που και εγώ έχω βάλει, βλέπω τα screenshots και είναι ακριβώς τα ίδια με τα XP μου.
Μυρίζουν MacOS X.
όχι απλά μυρίζουν αλλά κάτι πήρε το μάτι μου κάπου ότι έχουν κλέψει το σύμπαν για να φτιάξουν τα Vista. :P
Παρ' όλα αυτά εγώ θα τα εγκαταστήσω εννοείται (έχω και εγώ την rc2 απλά εχω βαρεθεί να κάνω φορμάτ τώρα)
Επιτέλους έκαναν κάτι όμορφο!
καιρός ήταν :P
dyingfreedom
08-10-2006, 13:08
Πότε κυκλοφορούν;
Γενάρη - Φλεβάρη;
Angrafan
08-10-2006, 14:43
na simiwsw oti den ekana format gia na ta valw, ekana anavathmish panw se xp. Kai nai to theme moiazei me xp, alla afto pou den fainete stis fotos einai ta animation twn parathirwn
Έχω ήδη βαρεθεί το vista look με το οποίο έχει γεμίσει το net.
Δεν μοιάζουν με MacOS, πολύυ θα το ήθελαν αλλά ούτε καν πλησιάζουν.
Χαζοχαρούμενα χρωματάκια παντού πάλι. Πάντως εκεί που έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στον εμφανισιακό τομέα, είναι οι γραμματοσειρές.
freezing_moon
08-10-2006, 22:01
Δε μου φαίνονται καν όμορφα. πφφ.
Kai nai to theme moiazei me xp, alla afto pou den fainete stis fotos einai ta animation twn parathirwn
molis ta egkatestisa kai ayto to post to kanw apo Vista :D kai tha simfonisw apolyta me ton Angrafan.
einai apla panemorfa. sto MacOS h anafora egine oxi toso gia tin aisthitiki twn Vista, oti diladi ayto exoun antigrapsei, alla gia ton kwdika.
Kveldssanger
08-10-2006, 23:11
Πανεμορφο λειτουργικό δεν είναι ακριβώς το ίδιο με καλό λειτουργικό ε..
Angrafan
08-10-2006, 23:19
nai ama htan etsi tote oloi oi xrhstes pc tha eixan panw Linux kai oloi tha odigousame lada
Ithilmir
08-10-2006, 23:43
αυτά τα anti-microsoft είναι του διόλου κλπ, είναι λίγο άκυρα ε. Δλδ οκ τα 95/98/2000 ήταν ψιλο για το μπέο. Αλλά τα XP ήταν γαμάτο λειτουργικό. Και ναι εννοώ καλό και ωραίο και σταθερό και τα πάντα. Και τα vista -με αυτά που φαίνεται ότι θα χουν- μάλλον θα ναι επίσης τριγαμάτα.
Dashboard, search folders.
nai ama htan etsi tote oloi oi xrhstes pc tha eixan panw Linux kai oloi tha odigousame lada
Το Linux είναι και όμορφο εκτός απο καλό λειτουργικό.
Dashboard, search folders.
To Dashboard το έχουν αντιγράψει οι πάντες όμως. Είναι απο τα features που πρέπει να υπάρχουν.
2η σελίδα και για τα DRM ούτε λόγος ε.
Microsoft is introducing a number of Digital Rights Management and content-protection features in Windows Vista, to help digital content providers, corporations, and end-users protect their data from being copied.
* PUMA: Protected User Mode Audio (PUMA) is the new User Mode Audio (UMA) audio stack. Its aim is to provide an environment for audio playback that restricts the copying of copyrighted audio, and restricts the enabled audio outputs to those allowed by the publisher of the protected content.
* Protected Video Path - Output Protection Management (PVP-OPM) is a technology that prevents copying of protected digital video streams, or their display on video devices that lack equivalent copy protection (typically HDCP). Microsoft claims that without these restrictions the content industry may prevent PCs from playing copyrighted content by refusing to issue license keys for the encryption used by HD DVD, Blu-Ray Disc, or other copy-protected systems.
* Protected Video Path - User-Accessible Bus (PVP-UAB) is similar to PVP-OPM, except that it applies encryption of protected content over the PCI Express bus.
* Rights Management Services (RMS) support, a technology that will allow corporations to apply DRM-like restrictions to corporate documents, email, and intranets to protect them from being copied, printed, or even opened by people not authorized to do so. MSN Spaces will also offer an open RMS server that home users and smaller businesses can use to extend this ability to their own documents.
ubunto (pou imaste k n00bs) + XGL
Kveldssanger
09-10-2006, 08:48
Το XGL έχει βγει σε κανονική έκδοση ή ακόμα το παλεύουν?
den gnwrizw na sou pw
Εγώ το έτρεχα εδώ και 6 μήνες χωρίς πρόβλημα. Τώρα υποστηρίζεται περισσότερο το AIGLX που είναι παρόμοιο. Δεν είναι το πρόβλημα εκεί αλλά στο πρόγραμμα που εκμεταλλεύεται τα δύο παραπάνω extensions, το Compiz. Αυτό είναι ακόμα unstable αν και τρέχει καλά. Εξελίσσεται γρήγορα όμως και ήδη έχει δημιουργηθεί ένα fork απο αυτό.
Once_Emperor
09-10-2006, 11:06
Tα καινούρια Suse πάντως (10.1+) το έχουν από default το XGL και παίζει μια χαρά.
Angrafan
09-10-2006, 16:17
Telika tha ta vgalw giati o ypologisths mou apla sernete kai den mporw na doulepsw. Omws to sigouro einai oti molis kikloforisoun tha kanw anavathmish mitrikhs kai epeksergasth kai tha paw na ta agorasw. Sigoura ena megalo vhma empros
Once_Emperor
09-10-2006, 20:20
Για σένα, όχι για την ανθρωπότητα...
Εσείς που λέτε ό,τι λέτε για τα XP και τα Vista... αναρωτιέμαι τι γνωρίζετε από win32... μην πω win64 γιατί μερικών τα λαμπάκια ίσως καούν.... Λες και εγώ και ο οποιοσδήποτε που ασχολείται με υπολογιστές η σχολή του έχει μάθει καθόλου windows... Μας έχουν πήξει στο linux και τα unix-οειδή...
ikonoklast
10-10-2006, 06:42
λολ
Twisted_Bassist
10-10-2006, 07:22
pws ta pernaw ta vista? exei pouthena gia download?
Λες και εγώ και ο οποιοσδήποτε που ασχολείται με υπολογιστές η σχολή του έχει μάθει καθόλου windows... Μας έχουν πήξει στο linux και τα unix-οειδή...
Έλεος ρε Φοίβε.
Τι λολ και έλεος ρε. Έχεις ασχοληθεί με windows στο ίδιο βάθος που έχεις ασχοληθεί με linux; Αυτό σου λέω. Και τουλάχιστον για μένα η απάντηση είναι όχι. Ό,τι έχω μάθει από λειτουργικά είναι μόνο unix-οειδή... Για windows ούτε λόγος στη σχολή παρότι το 40% των pc μέσα είναι με windows.
exw athlon 64 sta 2.8+
512 ram
kai skliro 120 gb
na ta valw i na PIGAINE PARE KANA PC RE MALAKISMENO POU 8ES KAI VISTA?
Εσείς που λέτε ό,τι λέτε για τα XP και τα Vista... αναρωτιέμαι τι γνωρίζετε από win32... μην πω win64 γιατί μερικών τα λαμπάκια ίσως καούν.... Λες και εγώ και ο οποιοσδήποτε που ασχολείται με υπολογιστές η σχολή του έχει μάθει καθόλου windows... Μας έχουν πήξει στο linux και τα unix-οειδή...
Ποιά σχέση έχει αυτό με τις προτιμήσεις XP/Vista για οικιακή χρήση;
ela apanta mou kai mena :<
Phantom Duck
10-10-2006, 16:36
Ε κι εσύ ρε μπούστη βάλε λίγη ραμ!
de gamiete. 8a valw ta 98 na pigainei SFAIRA
Τι λολ και έλεος ρε. Έχεις ασχοληθεί με windows στο ίδιο βάθος που έχεις ασχοληθεί με linux; Αυτό σου λέω. Και τουλάχιστον για μένα η απάντηση είναι όχι. Ό,τι έχω μάθει από λειτουργικά είναι μόνο unix-οειδή... Για windows ούτε λόγος στη σχολή παρότι το 40% των pc μέσα είναι με windows.
Πέρα απο αυτό που σου είπε ο Deggial, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι: Πόσο μπορείς να μελετήσεις ένα λειτουργικό κλειστού κώδικα; Υπάρχουν πραγματικά καλά βιβλία για αυτό το σκοπό (δεν έχω δει κανένα, όχι πως το επιδίωξα κιόλας); Γιατί να μάθεις ένα λειτουργικό που καλύπτεται με δεκάδες πατέντες και δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα μέσα σε αυτό;
Δεν αμφισβητώ ότι μπορεί στη σχολή σου να έχετε πήξει στο linux αλλά αυτό δεν ισχύει και παντού. Και τελοσπάντων θα άλλαζε η γνώμη μας αν ξέραμε καλύτερα τα ενδότερα του λειτουργικού; Η αίσθηση που σου δίνει δουλεύοντας το είναι το θέμα και αυτή κρίνουμε.
Κάποιος που κάνει "οικιακή χρήση" δεν είναι σε θέση να κρίνει ποιο λειτουργικό είναι καλό, οπότε αυτό πάει περίπατο.
Τώρα, γι'αυτά που λες... Εσύ πως μελετάς το linux πχ; Πας και διαβάζεις το source που φτιάχνει το οποιοδήποτε system call; Φυσικά και όχι. Κατά τ'άλλα απορείς αν αλλάζει η γνώμη σου για το αν ξέρεις τα ενδότερα ενός λειτουργικού. Για την "αίσθηση" λοιπόν το "μου φαίνεται όμορφο και γρήγορο" αρκεί. Για το αν όμως είναι καλό λειτουργικό, για το αν διαχειρίζεται σωστά τη μνήμη κτλ (όλα αυτά που διαβάζουμε γαμώ το κέρατο στα μαθήματα λειτουργικών) τότε πρέπει να γνωρίζουμε τα ενδότερα, και εδώ είναι που δίνω στα unixοειδή προβάδισμα. Αλλά επειδή δεν γνωρίζω από windows, και δεν ξέρω πως τα system calls τους δουλεύουν, όπως και πολλοί εδώ μέσα για τους λόγους που ανέφερες (closed source, περιορισμένη βιβλιογραφία κτλ) νομίζω ότι η σύγκριση είναι άκυρη. Ως developer και πάλι τα πράγματα είναι τα ίδια... Τέσπα, δεν θέλω να διαφωνήσω αλλά τελικά δεν εξηγεί κανείς γιατί "τα windows είναι γτπ". Μάλλον όλοι απλά πιπιλάμε την ίδια καραμέλα.
Angrafan
10-10-2006, 17:45
exw athlon 64 sta 2.8+
512 ram
kai skliro 120 gb
den tha sou pw malakies, sto diko mou me athlon XP 2600+ 2giga ram kai 6600GT sernotane apelpistika
Για την "αίσθηση" λοιπόν το "μου φαίνεται όμορφο και γρήγορο" αρκεί. Για το αν όμως είναι καλό λειτουργικό, για το αν διαχειρίζεται σωστά τη μνήμη κτλ (όλα αυτά που διαβάζουμε γαμώ το κέρατο στα μαθήματα λειτουργικών) τότε πρέπει να γνωρίζουμε τα ενδότερα, και εδώ είναι που δίνω στα unixοειδή προβάδισμα.
Μα ο τρόπος που διαχειρίζονται τα windows την εικονική και φυσική μνήμη κάνει μπαμ, τόσο όσο και το πολύχρωμο γραφικό περιβάλλον. Αν συνηθίσεις το Linux και μετά ξαναβρεθείς σε windows την νιώθεις την διαφορά, άρα για ποιά καραμέλα μιλάμε; Ειδικά για την διαχείριση μνήμης των windows, αν θυμάμαι καλά τα βιβλία λειτουργικών που λες έχουν μια αρκετά λεπτομερής περιγραφή.
Ειλικρινά όμως, τα windows μου σπάνε τα νεύρα με την αίσθηση που σου δίνουν. Πρόσεξε και το άλλο: όταν βγαίνει μια νέα έκδοση του linux kernel, μιας διανομής ή ενός DE, το βασικό είναι να δούμε κατά πόσο ταχύτερα είναι. Στα windows πάντα μιλάμε για αναγκαία αναβάθμιση του μηχανήματος. Αυτό, αφήνοντας απέξω τις τεχνικές λεπτομέρειες, συμφέροντα κλπ, με απλή λογική μου φαίνεται τεράστια διαφορά.
exw athlon 64 sta 2.8+
512 ram
kai skliro 120 gb
den tha sou pw malakies, sto diko mou me athlon XP 2600+ 2giga ram kai 6600GT sernotane apelpistika
dokimase na apergopoiisis to superfetch to opoio ine enabled by default. gia to pws na to kaneis psa3e sto google.
to superfetch gemizei tin ram sou me oti paparia exei o skhros sou oste otan pas na to kaneis access na anoigei pio grigora.
gia win32 & 64 dokimaste ta vivlia tou charles pretzold
Angrafan
12-10-2006, 16:27
epeidi evlepa synexeia to performance monitor, to zori to travouse h cpu kai oxi h mnhmh. Opws eipa ta evgala epeidi den mporousa na doulepsw san anthrwpos
dyingfreedom
12-10-2006, 21:29
Πότε κυκλοφορούν;
Γενάρη - Φλεβάρη;
Πότε κυκλοφορούν;
Γενάρη - Φλεβάρη;
Γενάρη 2007, εάν δεν παρουσιαστεί ιδιαίτερο πρόβλημα στις συνομηλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πότε κυκλοφορούν;
Γενάρη - Φλεβάρη;
Γενάρη 2007, εάν δεν παρουσιαστεί ιδιαίτερο πρόβλημα στις συνομηλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τι συνομιλίες; Για τις μονοπωλιακές τακτικές ξανά;
Λόγω του φόβου νέας anti-trust υπόθεσης για τα Vista και του λογισμικού που συμπεριλαμβάνουν. Εάν κρίνουν πως το ρίσκο είναι τελικώς μικρό, η κυκλοφορία τους θα είναι την ίδια ημερομηνία με την αμερικανική αγορά (τον Γενάρη), διαφορετικά μπορεί να καθυστερήσει μερικούς μήνες στην Ευρώπη.
Η microsoft ενημερώνει πως με τα vista θα υπάρχει 15% πτώση των επιδόσεων στα παιχνίδια λόγω του GUI.
http://www.neowin.net/index.php?act=view&id=35459
Και λίγο λέει νομίζω.
h magkai pou legane k kala oti tha kleinoun ta PANTA ektos apo ta akros aparaitita otan tha pezoun ta games, diladi stin ousia to pc tha ginotan san konsola mallon paei peripato gia to epomeno bloated os tis ms.
Λόγω του φόβου νέας anti-trust υπόθεσης για τα Vista και του λογισμικού που συμπεριλαμβάνουν. Εάν κρίνουν πως το ρίσκο είναι τελικώς μικρό, η κυκλοφορία τους θα είναι την ίδια ημερομηνία με την αμερικανική αγορά (τον Γενάρη), διαφορετικά μπορεί να καθυστερήσει μερικούς μήνες στην Ευρώπη.
"Windows Vista will ship this year, according to the EC.
Reuters reports that EU trustbuster Neelie Kroes told reporters today that she spoke to Microsoft boss Steve Ballmer last night and had been told that regulatory issues would not prevent the product being delivered to its latest, much-amended schedule whereby subscribers get the product this year and consumers follow suit early next year. "
http://uk.theinquirer.net/?article=35067
h magkai pou legane k kala oti tha kleinoun ta PANTA ektos apo ta akros aparaitita otan tha pezoun ta games, diladi stin ousia to pc tha ginotan san konsola mallon paei peripato gia to epomeno bloated os tis ms.
Μα αυτή είναι η μαλακία με τα Vista, είχαν ανακοινώσει τόσα και τόσα πράγματα απο τα οποία τελικά δεν υλοποιήθηκε τίποτα απολύτως κι έτσι πιθανότατα θα κυκλοφορήσουν ένα λειτουργικό που "under the hood" είναι όμοιο με τα XP + DRM, με επιφανειακές αλλαγές και 10 διαφορετικές εκδόσεις με την πιο φτηνή να αγγίζει τα 250 euro.
Το πιο εξοργιστικό είναι πως πάλι θα γίνει χαμός και ήδη όλοι τρέχουν να δοκιμάσουν το νέο αριστούργημα της microsoft.
Angrafan
16-10-2006, 14:19
pou einai to kako sto na ta dokimaseis? Kai egw ta evala, ta dokimasa, den mou kanane, ta evgala. Einai toso aplo
afto pou 8elei na pei einai oti malakies vgalan pali ,kai 8a 8eloun 8 service pack mexri na isiwsoun. alla opws ta evales kai ta evgales etsi kai 8a ta ksanavaleis. kai me ta xp etsi egine.
telika ta mona tis prokopis itan ta windows 2000 professional.
δεν έχεις και άδικο αλλα πιστεύω πως από το sp1 και μετά τα χρ ήταν ok
με το sp2 ακόμη καλύτερα
pou einai to kako sto na ta dokimaseis? Kai egw ta evala, ta dokimasa, den mou kanane, ta evgala. Einai toso aplo
Ε φυσικά δεν είναι κακό. Κι εγώ αν δεν βαριόμουν την διαδικασία θα τα δοκίμαζα. Μιλάω γι' αυτούς που τα δοκιμάζουν, τα εκθειάζουν και μόλις κυκλοφορήσουν θα τα σκάσουν. Βέβαια ότι θέλουν κάνουν, τι σημασία έχει η δική μου γνώμη κλπ, αλλά απλώς μου την σπάει που πετάνε μετά απο 5 χρόνια ένα λειτουργικό ψιλογτπ, γιατί κι εγώ θα το τρώω στη μάπα εδώ κι εκεί.
ntaks den ksereis an 8a einai gia ton peo. to mono pou einai sigouro einai oti den xreiazete akoma. dld posi efkolia parapanw kai leitourgikotita apo ta xp na xreiasteis?
ntaks den ksereis an 8a einai gia ton peo. to mono pou einai sigouro einai oti den xreiazete akoma. dld posi efkolia parapanw kai leitourgikotita apo ta xp na xreiasteis?
Αυτό που λες συμβαίνει επειδή τα vista δεν παρουσιάζουν κάποια πραγματικά πρωτότυπη λειτουργία. Αν ήταν διαφορετικά, μπορεί και να τα χρειαζόσουν. Γι' αυτό λέω "ψιλογτπ".
Αν δεν ήταν η microsoft απο πίσω, τα Vista μπορεί και να ήταν ένα service pack/addon για τα XP :p
afto akrivws. pistevw oti i moni pragmatiki diafora einai i apeikonisi. pio efxrista den nomizw na ginontai me to iparxon xarntgouer (pliktrologia pontikia kai wireless usb firewire kai olafta). to epomeno pragmatika prwtotipo kai kainotomo leitourgiko 9a einai kati pou 8a sxediastei panw se sistimata poly diaforetika kai anwtera apo oti exoume twra. opws gia paradeigma me gantia virtual reality ais8itires sindedemenous ston egefalo kai tetoia.
THE LAWNMOWER MAN loipon.
Το επόμενο πραγματικά καινοτόμο λειτουργικό καλό θα ήταν να σχεδιαστεί πάνω σε hardware που απλά δεν θα κρασάρει :p
dld posi efkolia parapanw kai leitourgikotita apo ta xp na xreiasteis?
Ένα σωστό multi-desktop περιβάλλον, κατ' αρχήν, το οποίο θα είχε thumbnails (σε αντίθεση με αυτό που προσφέρουν τα Power Tools για XP). Επίσης, θα ήταν ωραίο να είχα και applets στο desktop (και μην τολμήσει κανείς να αναφέρει το αηδιαστικό πράγμα που ακούει στο όνομα Active Desktop) ενώ δε θα με χαλούσε καθόλου και το tabbed browsing στον file manager (όπως στο PCman (http://pcmanfm.sourceforge.net/)), docking tools και μία καλή τακτική για την ταξινόμηση του περιεχομένου του Start Menu αντί της απεχθούς συνήθειας κάθε πρόγραμμα να έχει το δικό του υπο-μενού από default και να πρέπει έπειτα manually να το ταξινομώ σωστά σε μενού-κατηγορίες.
Και 3d acceleration.
Ένα σωστό multi-desktop περιβάλλον, κατ' αρχήν, το οποίο θα είχε thumbnails (σε αντίθεση με αυτό που προσφέρουν τα Power Tools για XP). Επίσης, θα ήταν ωραίο να είχα και applets στο desktop (και μην τολμήσει κανείς να αναφέρει το αηδιαστικό πράγμα που ακούει στο όνομα Active Desktop) ενώ δε θα με χαλούσε καθόλου και το tabbed browsing στον file manager (όπως στο PCman (http://pcmanfm.sourceforge.net/)), docking tools και μία καλή τακτική για την ταξινόμηση του περιεχομένου του Start Menu αντί της απεχθούς συνήθειας κάθε πρόγραμμα να έχει το δικό του υπο-μενού από default και να πρέπει έπειτα manually να το ταξινομώ σωστά σε μενού-κατηγορίες.
Και 3d acceleration.
Αφού όλα αυτά υπάρχουν ήδη μαζεμένα σε άλλα λειτουργικά (linux, macos), γιατί εξακολουθείς να χρησιμοποιείς windows;
Αφού όλα αυτά υπάρχουν ήδη μαζεμένα σε άλλα λειτουργικά (linux, macos), γιατί εξακολουθείς να χρησιμοποιείς windows;
Την Παρασκευή θα ξαναβάλω Linux, με την ελπίδα πως αυτή τη φορά η μετακόμιση θα είναι μόνιμη, για τους παραπάνω λόγους (και κυρίως για τα multiple desktops και την ευκολία του μεσαίου click για copy/paste).
Ο βασικός λόγος που χρησιμοποιώ Windows και αναγκαστικώς θα παραμείνουν στον υπολογιστή μου είναι λόγω παιχνιδιών.
MacOS X σε PC δε βάζω. Πανέμορφο περιβάλλον αλλά πολύ περιορισμένο hardware support.
Microsoft has once again sparked controversy over its new operating system, Vista, with a change in its licensing terms which will allow owners of retail copies of Vista to only transfer their software to a new machine once. If they will need to move the OS a second time they will need to buy an additional copy.
Microsoft users have been quick to criticize the company for its move while many claim that it is precisely this attitude towards the consumer by Microsoft that will work as an incentive for hackers to work extra long hours to crack the new OS.
The company is also coming under fire from security companies due to competitive concerns. Many had planned to voice their opinions in a planned meeting with Microsoft. Unfortunately the MS Live Meeting technology used for the conference crashed 15 minutes after the meeting started. Some of the big players like Symantec and McAfee were unable to log back on.
The troubled OS has been met with skepticism from consumers while incentives such as games that will only play on the new OS (Halo 2) or the promise of DX10 gaming may not convince people to make the move, especially as long as issues such as DRM and the transfer of the OS remain unclear.
Αυτό πάει να πει και ότι αμα χρειαστείς format για 2η φορά γιόκ?
Μάλλον. Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφει, που το βρήκες το αρθράκι;
Το είχα διαβάσει πριν καμιά βδομάδα στο Ars Technica και ο συγκεκριμένος όρος είναι κάπως ασαφής, όμως μάλλον εννοεί αυτό ακριβώς. Τώρα, αν η τελική έκδοση της άδειας γράφει κάτι τέτοιο θα το δούμε.
Βεβαίως, τίθεται και το ζήτημα της νομικής ισχύος της άδειας, ανάλογα με την νομοθεσία κάθε χώρας. Παραδείγματος χάριν, εάν δεν αναφέρεται στο ίδιο το κουτί (ώστε να είναι γνωστό στον καταναλωτή πριν την αγορά) κατά πάσα πιθανότητα δεν ισχύει, εφόσον ο καταναλωτής το αγόρασε με την εντύπωση πως δεν υπάρχει τέτοιου είδους περιορισμός.
wraithmare
25-10-2006, 09:56
Ta Vista ta vgazoun me nea systimata license gia na mhn paizoun ta mp3 kai ta video mas kai na xreiastei na t agorasoume
:mouse:
katwrimos
27-10-2006, 01:01
kai eimai sigouros oti den tha vrethei kaneis na mpei sto kopo na parakampsei ta licence :D
wraithmare
27-10-2006, 12:52
Afto einai allo thema
Windows Vista cracked (http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=35773).
When Black Roses Bloom
16-11-2006, 18:51
Etsi prepei.
Parasight
17-11-2006, 09:16
Όχι που θα τα άφηναν άσπαστα. Το hacker lobby θα μιλήσει πάλι μου φαίνεται, κι άσε τη Microsoft να έχει αυταπάτες για "ασφάλεια" κλπ.
φωτογραφια οπως τοτε με τα εξπι δεν εχουμε?
ena apta kalytera chipset sthn istoria ths nvidia de 8a yposthrizei ta vista. to nforce 2 loipon, to pasignwsto ayto chipset pou pollous apo mas kanei akoma xaroumenous trwei porta apthn etairia tou...
EF EF ES KAI OMIGI
parte http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=35805
k ena quote me thn ousiwdh apanthsh ths nvidia
"Thank you for contacting NVIDIA Customer Care.
I understand that you would like to know if drivers for nForce2 chipsets on Vista platform would be released.
Adrian, the nForce2 chipset is not Vista compatible. Please click the link below for a list of the motherboard chip sets which are Windows Vista ready."
to xristo sas toulaxiston
MoRmEnGiL
17-11-2006, 21:48
giati na balw ena leitourgiko to opoio apaitei 1gb ram minimum k egw proswpika lew oti ena 4ri giga 8a to 8elei apo kapoio shmeio k epeita?
ti einai h ram kai h cpu re paidia,fystikia?
epishs edw den exw balei akoma xp (me win2k eimai kai gamoune) siga mhn asxolh8w me ta sVista.
Ki oso gia to "w ma koita einai panemorfa" 8ema..SCREW THAT! den 8elw ena omorfo leitourgiko,alla ena leitourgiko leitourgiko.
alliws 8a legotane kallwpistiko systhma k oxi leitourgiko systhma.
Karkino na steilei o 8eos se merikous software designers.
Gia ta rights manager h lysh einai aplh. Linux.
2o pcaki me linux isa isa na exei tous sklhrous apanw,oxi kana teras pc, kai ana8ema an mporesei pote h ms na dei ti exeis sto allo to pc.
genika mono egw exw thn entypwsh oti ta pragmata ston xwro twn PC pane kata diaolou?
Εδώ και μερικές βδομάδες μπαίνω Windows μόνο αν θέλω να παίξω κανά παιχνίδι (ό,τι άλλο window-ειδές θέλω με VMWare Player). Δε συγκρίνεται η λειτουργικότητα (με Gnome/Beryl) και η απίστευτα ανώτερη διαχείριση πόρων του Linux.
http://download.nvidia.com/downloads/vi ... _60fps.wmv (http://download.nvidia.com/downloads/vista/NV_Essential_Vista_8-06_hi_720p_60fps.wmv) :malakia:
SpiritCrusher
24-11-2006, 04:38
Χεχ, διάβασα κάπου πως όσοι έχουν κάτι RC1 κτλ θα τελειώσει το license τους κατά το Μάη και θα πρέπει να πάρουν άλλο. Επίσης σύμφωνα με το EULA των Vista η Microsoft μπορεί ανα πάσα στιγμή να σου κλείσει το λειτουργικό ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση με αποτέλεσμα να μην έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου (φυσικά για να ξαναδουλέψουν πρέπει να πάρεις νέο license).
Αν ισχύουν τότε gratz Microsoft!
Ithilmir
24-11-2006, 15:03
το πρώτο γιατί να μην ισχύει? Και πολύ είναι Μάιος. Είναι beta Release Candidates. Τα βάζεις τζάμπα και ξέροντας ότι θα σταματήσουν να δουλεύουν όταν βγούν vista κλπ. Έλεος δλδ..
Και το 2ο ε ψιλο anti-piracy measure είναι και ακόμα και να ισχύει ε δικαίωμά τους είναι ε. Προφανώς άμα έχεις αυθεντικά vista δε θα χεις πρόβλημα ποτέ. Όχι ότι δε θα κρακαριστεί/bypassed και σε cracked εκδόσεις αλλά λέμε τώρα
Και το 2ο ε ψιλο anti-piracy measure είναι και ακόμα και να ισχύει ε δικαίωμά τους είναι ε. Προφανώς άμα έχεις αυθεντικά vista δε θα χεις πρόβλημα ποτέ. Όχι ότι δε θα κρακαριστεί/bypassed και σε cracked εκδόσεις αλλά λέμε τώρα
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα, ή, καλύτερα, δεν είναι το γεγονός καθ' αυτό που ενοχλεί αλλά η νοοτροπία από την οποία προέρχεται.
Όταν αγοράζω μία τηλεόραση, δεν πρόκειται να έρθει κανείς να μου πει "Ξέρεις, την τηλεόραση που αγόρασες θα την χρησιμοποιείς μόνο για να βλέπεις τα τάδε κανάλια. Αν το βάλεις σε άλλο, θα σου απαγορεύσουμε την χρήση". Ούτε μου απαγορεύει κανείς να την ανοίξω και να τροποποιήσω τα κυκλώματα της όπως επιθυμώ, επειδή είμαι μάγκας και ξέρω να προσθέτω φίλτρα που θα βελτιώσουν την ποιότητα της εικόνας.
Κακώς αντιμετωπίζουμε το λογισμικό τόσο διαφορετικά, όχι ως ιδιοκτησία του αγοραστή, αλλά ως άδεια χρήσης με περιορισμούς. Σαφώς υπάρχει μία στοιχειώδης διαφορά, αυτή της παράνομης πώλησης αντιτύπων, ωστόσο είναι τρομερά προβληματικό να επιλύουμε το πρόβλημα αυτό με τέτοιες λύσεις που ενέχουν τον κίνδυνο να προσβάλουν τα δικαιώματα των καταναλωτών.
Εκτός αυτού, είναι αμφίβολο αν η όλη υπόθεση της προστασίας δικαιωμάτων πνευματικού έργου γενικότερα αφορά πράγματι την προστασία των έννομων συμφερόντων των δημιουργών. Στην πραγματικότητα μάλλον αφορά την δυνατότητα ελέγχου του τρόπου διανομής και την εξασφάλιση επιπρόσθετων κερδών μέσω του ελέγχου αυτού, παρά την παρεμπόδιση παραβατικών συμπεριφορών.
SpiritCrusher
24-11-2006, 18:47
Βασικά μιας και το ξαναβρήκα:
"SecurityFocus is running an article regarding some concerns about Vista's activation terms. Do you have the right to use properly purchased but not validated software? What happens if Microsoft deactivates your OS that was legally purchased? The article goes into some detail about Vista's validation and concerns."
"The terms of the Vista EULA, like the current EULA related to the 'Windows Genuine Advantage,' allows Microsoft to unilaterally decide that you have breached the terms of the agreement, and they can essentially disable the software, and possibly deny you access to critical files on your computer without benefit of proof, hearing, testimony or judicial intervention. In fact, if Microsoft is wrong, and your software is, in fact, properly licensed, you probably will be forced to buy a license to another copy of the operating system from Microsoft just to be able to get access to your files, and then you can sue Microsoft for the original license fee."
xHERETICx
27-11-2006, 01:18
τα δικά μου έτρεχαν πολύ ωραία, ίσως και ελαφρά καλύτερα απο τα xp σε μερικές περιπτώσεις. όμως ένα λειτουργικό που απαιτεί 900mb μνήμης για να κάθεται, δε με ενθουσιάζει. ακόμα και με 4gb μνημης που δεν έπρεπε να με ενδιαφέρει, δε βλέπω το λόγο να αφήνω τα γουήντοους να μου τρών πόρους που έπρεπε να είναι διαθέσιμοι σε προγράμματα, με πιο ουσιαστικό κέρδος ένα διαφανές skin (μπορείς να βρεις 1 σωρό skins της προκοπής για windowblinds αν είσαι αρκετά παρανοικός για να σκέφτεσαι να βάλεις βίστα γι'αυτό). το πρόβλημα οτι με το πέρασμα του χρόνου χρησιμοποιουν όλο και περισσότερη μνήμη την οποίαδεν απελευθερώνουν ποτε, δεν έχει λυθεί.
επίσης, τα 64αρια μου έσπασαν γρήγορα τ'αρχίδια με μπλε οθόνες, προβλήματα στο ξεκίνημα 1 στις 2 φορές (όντας απο τους τυχερούς που δεν είχαν προβλήματα με drivers αυτά), και αποτρέποντας προγράμματα που τρέχουν σε επίπεδο kernel απο το να έχουν πρόσβαση σε αυτη (ακόμα και την αναπαραγωγή ήχου που παρακάμπτει το windows sound) "για λόγους ασφαλείας".
όσο για ψηφιακές υπογραφές, ακόμα και τα updates θα βγαίνουν με crack, οπότε θα πάρουν τα 3 τους
H Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι τα Windows Vista θα είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις είτε ως προϊόν είτε ως προεγκατεστημένα στους νέους υπολογιστές στις 30 Ιανουαρίου, 2007.
Η κυκλοφορία των Windows Vista σηματοδοτεί μια νέα εποχή με την πιο ασφαλή, σταθερή / αξιόπιστη και εύχρηση έκδοση των Windows.
Οι εκδόσεις Windows Vista Business και Windows Vista Enterprise θα είναι διαθέσιμες σε Volume License customers αργότερα μέσα στο Νοέμβριο του 2006.
Dark Dominion
28-11-2006, 16:06
Εκτός απο τις υψηλές απαιτήσεις τους σε hardware τι άλλο αρνητικό έχουν;
Αυτά θα βρεθούν στην πορεία.
Παρ'όλα αυτά, το λειτουργικό σύστημα ΔΕΝ πρέπει να έχει απαιτήσεις. Αν θες 2 giga RAM για 3d modelling πχ και το λειτουργικό απαιτεί άλλο 1, ε κάτι πάει στραβά.
Κάποτε τα λειτουργικά συστήματα σε σοβαρές αρχιτεκτονικές(όχι σε x86 δηλαδή) είχαν ελάχιστες απαιτήσεις και προσέφεραν πράγματα έτη φωτός μπροστά από τα αντίστοιχα σε x86(MSDOS τότε, άντε και τα 3.1), πχ είτε σε Amiga είτε σε Apple είτε σε Archimedes. Μιλάμε για πραγματικό multitasking σε μηχανήματα με μισό MB RAM όταν ακόμα και τα windows 95 7-8 χρόνια μετά δεν μπορούσαν να προσφέρουν κάτι τέτοιο.
xHERETICx
29-11-2006, 00:05
απ'όσο είδα, δεν είναι οτι έχουν κάποιο άλλο σημαντικό αρνητικό, εκτός απο αυτό που παρατήρησα στην 64άρα εκδοχή τουλάχιστο και γενικά την ανούσια ταλαιπωρία που σου προκαλουν κακοσχεδιασμένα συστήματα ασφαλείας. είναι οτι δε σου προσφέρει τίποτα που να σε κάνει να θες να τα κρατήσεις παρόλες τις αυξημένες απαιτήσεις τους, περα απο τη βελτιωμένη εμφάνιση.
Dark Dominion
29-11-2006, 00:12
Με τα XP θα τη βγάλουμε δηλαδή...
γενικά την ανούσια ταλαιπωρία που σου προκαλουν κακοσχεδιασμένα συστήματα ασφαλείας.
Αυτό το παρατήρησα κι εγώ χωρίς να βάλω vista, απο τον IE7 ήδη. Περιμένω να δω τις αντιδράσεις "των πολλών", για την ώρα πιστεύω πως αυτό θα είναι το χειρότερο release windows που έχει γίνει στην NT σειρά.