View Full Version : Ένας προβληματισμός
stam and the witches
05-10-2006, 03:04
Ο χρήστης Alexandros λέει:
elaxistes mpantes aksizei na xeis olkiri diskografia re
Ο χρήστης stam and the witches λέει:
auto shkwnei megalh kouventa
makropro8esma paizei paaara poly
imo
otan dld gineis 30 xronwn
40
k ta cd/vinylia pou 8a xeis
aktisoun politistikh aksia
opws ta vivlia
pou elege o zaxaropoulos
k esy ousiastika den exeis thn kaula pou eixes gia th mousikh
tote de 8a se noiazei na exeis oloklhrh diskografia
kapws etsi dld.
Ποια η γνώμη σας; Αξίζει κάποιος να δίνει τα μαλλιοκέφαλά του για κυκλοφορίες που στο μελλοντικό (και μιλάμε για κανα 2 χρόνια ε) ξεθάψιμο θα αγνοεί (είτε επειδή θα έχει βαρεθεί το συγκεκριμένο γκρουπ είτε επειδή πολλές κυκλοφορίες αυτού αποκτήθηκαν απλά για να συμπληρώσουν τη συλλογή); Δεν έχω αυτή την άποψη βέβαια προς το παρόν, αλλά με προβλημάτισε.
Δε χρειάζεται να ποστάρω τα logs των άλλων 2 στην κουβέντα, καθ'ότι ακούστηκαν ακυρότητες όπως οι εξής:
Ο χρήστης it never rains around here... λέει:
oi darkthrone entwmetaksei gamane ta panta e
Ο χρήστης it never rains around here... λέει:
aksizei na pareis isws 3 fores th diskografia tous
Ο χρήστης Alexandros λέει:
stamati SE GRAFOUME STA PAPARIA MAS
Not_saved
05-10-2006, 03:10
αξίζει
ektos k an xezeis lefta,se prolabainei i ekseliksi.
otan itan ta vinilia,de tha prolabaines na pareis osa itheles prin vgoun ta cd.
twra me ta cd pali de sumfairei katholou na ta agorazeis afou iparxei to internet.
opote i sillogi pote de sumplirwnetai
tha ithela poli na exw auta pou thewrw pws prepei na uparxoun sti diskothiki mou,alla epo ena simeio k meta to keno to sumplirwna me mp3 pou uposxomoun sto eauto mou "tha ta kanw audio cd meta kai tha ta exw se omorfes kopies'',kati pou fuisika den ekana...
kai,nai,kserw ti kala pou einai na exeis to cdaki,me to vivliaraki,me tous stixous,na to xaideueis kai na to filas alla ftaneis se ena simeio pou apofasizeis oti auta ta sigrotimata thanai liga(ta 5 pio agapimena sou,k polla lew.egw mono apo to agapimeno mou ta exw ola authentika) kai ta thusiazeis dinontas ta lefta kapou pio xrisima(sinaulies px)
Με αυτή τη λογική θα πρεπε να ταν καμιά 20αριά τα group συνολικά που θα καναν δισκογραφία και και και... μεγάλη κουβέντα κιε βαριέμαι.
Ναι, ακσίζει.
Αν νομίζεις ότι θα το παρατήσεις το άθλημα κιε δεθασαρέσουν όλαυτά, γιατί δε το παρατάς από τώρα να κερδίσεις χρόνο;
+1
alla an den pas gia prwtathlitismo,mporeis na simbibasteis me mia pio simazemeni sillogi pou de tha varetheis se 2 xronia.
Έχω αρκετά σιντιά που βαριέμαι αλλά ακσίζει να υπάρχουν. Γιατί τα βγάλαν τα λεφτά τους όσο μ'άρεσαν πολύ κ κατα καιρούς θα ξεσκονίσω κάτι να ακούσω κιε θα το φχαριστηθώ. κιε δεν είναι το ίδιο με τα mp3 ή τα cdr, κ είπες ήδη μερικούς λόγους.
Not_saved
05-10-2006, 03:40
Έχει κάποιο δίκιο ο pixies.Αλλά δε νομίζω οτι έχει να κάνει με την εξαφάνιση των cd ή των δίσκων γενικότερα.Κάτι τέτοιο δε νομίζω οτι θα συμβεί στο εγγύς μέλλον,για τους γνωστούς λόγους (ποιότητα ήχου,artwork κ.τ.λ.),εξάλλου ήδη τόσα χρόνια υπάρχει το downloading και οι πωλήσεις των εμπορικά μικρο-μεσαίων ονομάτων δεν έχουν μειωθεί τραγικά.
άσχετο: Έχω ακούσει οτι τα cd ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης έχουν ενα διάστημα ζωής 15-20 χρόνια.Ξέρει κάποιος σίγουρα επί του θέματος;Αν σκεφτούμε οτι τα σι-ντι πρωτοεμφανίστηκαν τέλη 80s-αρχές 90s,λογικά αν ισχύει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχουν αρχίσει να εμφανίζουν προβλήματα
stam and the witches
05-10-2006, 03:41
Δε μίλησα για σταμάτημα της ενασχόλησης με τη μουσική. Σε ένα δισκάδικο κατα τ'άλλα θα προτιμούσα να πάρω το δίσκο ενός group που έχω ακούσει/έχω ακούσει ότι τα σπάει/έχει καλύτερο εξώφυλλο κ ξέρω γω, παρά να πάρω το ντεμπούτο ή αυτό που μου λείπει από μία αγαπημένη μου μπάντα. Και μην πει κανείς "και τα 2", επειδή πρέπει να δωθούν και κάποια λεφτά ε.
Αλλά και πάλι, θέτω έναν προβληματισμό, δεν το βλέπω έτσι γενικά.
Εγω παντως μαζι σου ειμαι, και δεν ειναι πλεον μονο προβληματισμος, αλλα μαλλον βεβαιοτητα. Και για να προλαβω ενδεχομενο ποστ του Βαιρους, εχω ηδη αρχισει να πουλαω τη δισκογραφια μου και μου φαινεται οτι σε κανα χρονο δε θα εχω πανω απο 50 CD... πολυ λιγα ειναι αυτα που με ενδιαφερει να κρατησω και τα περισσοτερα απο αυτα ειναι λογω συναισθηματικης αξιας η επειδη δεν υπαρχει κανενας αρκετα μαλακας για να αγορασει.
Phantom Duck
05-10-2006, 10:50
Δεν αξίζει κι είναι κάτι που μετανιώνω αρκετές φορές. Γιατί κανείς δεν μπορεί να απαρνηθεί τον φανμποησμό =]
Kveldssanger
05-10-2006, 11:11
Έχω αρκετά σιντιά που βαριέμαι αλλά ακσίζει να υπάρχουν. Γιατί τα βγάλαν τα λεφτά τους όσο μ'άρεσαν πολύ κ κατα καιρούς θα ξεσκονίσω κάτι να ακούσω κιε θα το φχαριστηθώ. κιε δεν είναι το ίδιο με τα mp3 ή τα cdr, κ είπες ήδη μερικούς λόγους.
Αν και κάπου έχασα τον όλο προβληματισμό, θα συμφωνήσω κατά βάση με τον βαιρους. Στην τελική, αγοράζεις κάτι γιατί το θες και όχι γιατί πρέπει (όπως είνα και το λογικό εξάλλου), οπότε το αν μετά από 10 χρόνια θα συνεχίσεις να το ακούς με τους ίδιους ρυθμούς δεν έχει νόημα να σε απασχολεί. Αν τώρα το αγοράσεις μόνο και μόνο για να συμπληρώσεις, και αυτό πάλι εν γνώση σου γίνεται και ξέρεις γιατί το παίρνεις, οπότε πάλι γιατί να σε απασχολεί? Και στα 40 σου μπορεί να ακούς μόνο Stravinsky, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι ήταν μαλακία που αγόρασες ό,τι αγόρασες τα προηγούμενα χρόνια.
το πρόβλημα είναι πως σε κάθε περίοδο της ζωής σου μπορεί να θες να κάνεις χώρο για την μουσική που ακούς περισσότερο άυτή την περίοδο, οπότε κάνεις κάποιο ξεσκαρτάρισμα, όμως αργότερα μπορεί να επανεκτιμήεις κάτοι που έδωσες.
Γενικά από παλιά αγοράζω αυτά που θεωρούνται κορυφαία και ξεφορτώνομαι αυτά που πλέον δεν μου λεν τίποτε ή ελάχιστα. Ομως οι καιροί αλλάζουν και...Πχ είχα ξεφορτωθεί σχεδόν ό,τι πάουερ εϊτίλα είχα εκτός κάποιων κορυφαίων και τώρα την ξαναπαίρνω σε συλλογές μια και τα ακούει ο γιός μου.
Επίσης μπορώ να πω πως πολύ σπα΄νια αγοράζω νέες κυκλοφορίες (3-4 τη χρονιά) γιατί τις περισσότερες τις θεωρώ εφημερες, ακόμα κι ααν είναι από σούπερ γκρουπ
carheart
05-10-2006, 11:30
Γενικά από παλιά αγοράζω αυτά που θεωρούνται κορυφαία
Kveldssanger
05-10-2006, 11:30
Δεν τα κάνουν πια όπως παλια!
BURNIN AMBITION
05-10-2006, 11:33
axizei na agoraseis diskografies? oxi. oxi pano apo 10 group pou se karakaulonoun. kai polla eipa. axizei omos na exies dsl kai na exeis discography apo 1000 group pou goustareis esto kai oxi tosos.
exo sto skliro mou 550 mp3 mousikis apo metal mexri poser kai skuladika (steilte mia moutza se auto to simeio)
kai kaulono
ti thelo simera? pink floyd? to petao. ti thelo aurio? na akouso stained class? to xono .ti thelo to savvato?
heavy load? parto kiauto.
kapos etsi
Amnesiac.
05-10-2006, 11:41
mallon format thes.
Το ποστ BURNIN AMBITION σε συνδυασμό με το sig του τα σπάει άσχημα όμως.
phthoggon
05-10-2006, 15:27
-1. Έχω άπειρα μέτρια άλμπουμ στη δισκοθήκη μου τα οποία απλά πιάνουν χώρο με αυτό το κόλλημα και ελλείψεις μεγάλες λόγω ακριβώς αυτού. Γενικά οι πιο πολλές μπάντες στη μουσική "μας" μου δίνουν την εντύπωση ότι αδυνατούν να κρατήσουν ένα στάνταρ ποιότητας, περισσότερο θα έλεγα ότι βασίζονται σε ημιτυχαία "ξεπετάγματα" που λέει και ο Kveld. Θα έλεγα ότι αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη μεθοδικότητας και συστήματος που χαρακτηρίζει αυτοδίδακτους και γενικώς "χύμα" μουσικούς αλλά εκεί το πάμε αλλού...
Γιατί κανείς δεν μπορεί να απαρνηθεί τον φανμποησμό =]
Αυτο
και επισης το να μαζευεις δισκους,cd κλπ ειναι φετιχ, θελω να βλεπω τη δισκοθηκη μου να μεγαλωνει και να την καμαρωνω, πως το λενε. Επισης πιανω καμια φορα κανα δισκακι στα χερια μου και σκεφτομαι "πωπω, αυτο το χα παρει το 98 και τοτε ηταν η ταδε εποχη στη μουσικη η στη ζωη μου ξερωγω και ειχανε γινει αυτα και κεινα κλπ"
Το προβλημα με το χωρο βεβαια ειναι ενα μειον, αλλα ποιος το γαμαει στην τελικη.
eleventh guardian
05-10-2006, 16:55
Επισης πιανω καμια φορα κανα δισκακι στα χερια μου και σκεφτομαι "πωπω, αυτο το χα παρει το 98 και τοτε ηταν η ταδε εποχη στη μουσικη η στη ζωη μου ξερωγω και ειχανε γινει αυτα και κεινα κλπ"
Το προβλημα με το χωρο βεβαια ειναι ενα μειον, αλλα ποιος το γαμαει στην τελικη.
Θα συμφωνήσω. Βλέπω δηλαδή τα πρώτα άλμπουμ που πήρα σε CD το ΄97 (το Battle Hymns και το Sign of the Hammer των θεών), όταν ακόμα δεν είχα CD player και νοσταλγώ τα χρόνια εκείνα.
Ο χώρος όλο και λιγοστεύει, ο χρόνος για να ακούσω καλά τα άλμπουμ που παίρνω επίσης -ειδικά τον τελευταίο καιρό που έχω ξεσκιστεί στις παραγγελίες- αλλά δεν μετανιώνω.
Οσο για το ερώτημα του αρχικού post. Αξίζει να έχεις όλη τη δισκογραφία από γκρουπ που καραγουστάρεις (εγώ π.χ. έχω το Hear on the Now Frontier και το Q2k των 'ryche και ειδικά για το δεύτερο έψαξα αρκετά για να το βρω). Αλλά και πάλι εξαρτάται από το πώς το βλέπει ο καθένας.
δε νομίζω οτι έχει να κάνει με την εξαφάνιση των cd ή των δίσκων γενικότερα.Κάτι τέτοιο δε νομίζω οτι θα συμβεί στο εγγύς μέλλον,για τους γνωστούς λόγους (ποιότητα ήχου,artwork κ.τ.λ.),εξάλλου ήδη τόσα χρόνια υπάρχει το downloading και οι πωλήσεις των εμπορικά μικρο-μεσαίων ονομάτων δεν έχουν μειωθεί τραγικά.
twra arxiszoun oloi kai vazoun adsl omws.etsi summorfwthikan k merikoi k riksan tis times sta cd k apo kei katalabaineis an exoun pesei oi pwliseis.
exo sto skliro mou 550 mp3 mousikis apo metal mexri poser kai skuladika
sigoura exeis 1002 paparies pou exeis akousei mono ta misa.
gt katebainoun pio grigora aposo mporeis na ta akous.
ayti einai i malakia,oti me to cd exeis megalitero desimo,an to agoraseis tha to akouseis.
eleventh guardian
05-10-2006, 17:20
ayti einai i malakia,oti me to cd exeis megalitero desimo,an to agoraseis tha to akouseis.
Mεγάλη αλήθεια αυτή. :thumbsup:
Jim Dandy Mangrum
06-10-2006, 10:05
etsi!!!!!!!! :wink:
blackbird
06-10-2006, 11:03
λέτε μαλακίες
και τι σχέση έχει ο φανμποισμός με αυτα που λέτε; Δεν έχω καταλάβει..
Kingryche
06-10-2006, 11:55
Θα συμφωνήσω με Boom και Eleventh Guardian.
Ο χώρος είναι ένα πρόβλημα όπως επίσης, το στερεοφωνικό . Έχω βαρεθεί να πληρώνω για αλλαγές κεφαλής και να ξαναχαλάει κάθε τρεις και λίγο. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να το ξαναφτιάξω και σκέφτομαι να μαζέψω λεφτά να πάρω κανά καλό μηχάνημα γιατί είναι τρελή ξενέρα να αγοράζω cd και να τα ακούω στο pc (και στο αμάξι).
Επίσης, να αγοράσω/φτιάξω κανά καλό έπιπλο να μη φθείρονται τα cd (κυρίως digi κλπ).
α ωραία δεν είμαι ο μονος που είχε αγοράσει cd πριν καν πάρει cd player :P
well το pc σου προσφέρει μια ευκολία που σε καλομαθαίνει
δηλαδή έχω πιάσει τον εαυτό μου να κατεβάζει ένα mp3 το οποιο με λίγο ψάξιμο μέσα στο δωμάτιο θα το βρω σε αυθεντικό cd
σταμάτησα να αγοράζω album για οικονομικούς λόγους κυρίως αλλα έπαιξε και τεράστιο ρολο η άφιξη της dsl είναι η αλήθεια
παλιότερα έφτιαχνα τη δισκοθήκη αλφαβητικά χρονολογικά κτλ και πρόσεχα τα cd σα τα ματια μου,πλέον μπορείς να βρείς cd στο σπίτι μου μέχρι και πάνω στη τοστιέρα
επήλθε μια γενική ξενέρα με το όλο sport βασικά
ακόμα πιο on topic,έχω δισκογραφία από metallica αλλα και από αρκετά group ακόμα συνήθως από group που το x,y δισκάδικο έβαζε τη δισκογραφία τους σε υπερβολικά χαμηλή τιμή (placebo,cypress hill)
λείπουν βεβαια οι τελευταίες κυκλοφορίες (πλην metallica) για τους λόγους που ανέφερα και παραπάνω
group με 2-3 κυκλοφορίες εξαιρούνται για ευνόητους λόγους
γενικά προσπαθώ να θυμηθώ πιο ήταν το τελευταίο cd που αγόρασα και δεν
εν κατακλείδι λοιπόν και τελειώνοντας την λογοδιάρροια: ναι αξίζει ,αρκεί να έχεις την δυνατότητα και το κέφι,πάντα άκρως επιλεκτικά (εκτος και αν μιλάμε για περίπτωση συλλέκτη),αδιαφορώντας για το τι θα παίζεται στο μέλλον
Kveldssanger
06-10-2006, 12:45
Τελικά προβληματιστήκαμε.
metamelia2
06-10-2006, 13:07
χαχααχα
α ωραία δεν είμαι ο μονος που είχε αγοράσει cd πριν καν πάρει cd player :P
well το pc σου προσφέρει μια ευκολία που σε καλομαθαίνει
δηλαδή έχω πιάσει τον εαυτό μου να κατεβάζει ένα mp3 το οποιο με λίγο ψάξιμο μέσα στο δωμάτιο θα το βρω σε αυθεντικό cd
σταμάτησα να αγοράζω album για οικονομικούς λόγους κυρίως αλλα έπαιξε και τεράστιο ρολο η άφιξη της dsl είναι η αλήθεια
παλιότερα έφτιαχνα τη δισκοθήκη αλφαβητικά χρονολογικά κτλ και πρόσεχα τα cd σα τα ματια μου,πλέον μπορείς να βρείς cd στο σπίτι μου μέχρι και πάνω στη τοστιέρα
επήλθε μια γενική ξενέρα με το όλο sport βασικά
λείπουν βεβαια οι τελευταίες κυκλοφορίες (πλην metallica) για τους λόγους που ανέφερα και παραπάνω
group με 2-3 κυκλοφορίες εξαιρούνται για ευνόητους λόγους
γενικά προσπαθώ να θυμηθώ πιο ήταν το τελευταίο cd που αγόρασα και δεν
+1
me ti diafora oti den ksenerwsa.apla mpika sto panepistimio,se alli poli kai auksithikan ta endiaferonta mou.
sto likeio upirxan fores pou tha vgainame apo to spiti gia na pame na paroume ena cd,tha gurizame k tha to akougame 4 fores prin koimithoume.
to provlima upirxe apo prin basika,den einai mono i dsl.
se mena paratirisa tin katrakula otan arxisa na antigrafw cd apo filous.
Kveldssanger
06-10-2006, 13:22
Υπάρχει πιθανότητα εκείνη η τέταρτη φορά να έφερε τον κορεσμό και να επήλθε η κατρακύλα.
me ti diafora oti den ksenerwsa.apla mpika sto panepistimio
Και μεις μπηκαμε στο πανεπιστημιο και αρχισαμε ν'αγοραζουμε περισσοτερα κιολας. Γενικα, η μουσικη ειναι ισως το μοναδικο πραγμα στο οποιο ξοδευω τα λεφτα μου χωρις τυψεις.
Chopped In Half
06-10-2006, 17:41
http://www.bowlingstones.be/Final/PHP/admin/arrow.gif
Ένας προβληματικός.