View Full Version : Voivod - Katorz
Dragonlord
27-09-2006, 23:13
©2006 Nuclear Blast
http://www.electricrequiem.com/iMedia/album/album.372.cover.jpg
01. The Getaway
02. Dognation
03. Mr. Clean
04. After All
05. Odds & Frauds
06. Red My Mind
07. Silly Clones
08. No Angel
09. The X-Stream
10. Polaroids
Κριτική στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/review.php?action=single&aid=372)
carheart
28-09-2006, 00:17
Όμορφο album, καθόλου Voivod μα αρκετά "χρήσιμο" στις ώρες του.
The Good Son
28-09-2006, 01:10
σε ποιές ώρες δηλαδή είναι χρήσιμο;
Οκ, ας πούμε οτι οι εποχές dimension έχουν περάσει.
ας πούμε οτι η μπάντα αυτή που ακόμα και στο (κουλό?!?!) ροαρ σε σκυλοπόρωνε, έριξε τους τόνους.
ας πούμε γενικότερα οτι η μπάντα που είχε την δική της προσωπικη ατμόσφαιρα που επηρέασε τους απειρους και έθεσε νέες βάσεις ΠΟΥ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΕΦΕΡΝΕ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΤΡΕΛΛΗ ΕΥΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΠΑΤΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ-ΒΓΑΛΜΕΝΗ-ΜΕΣΑ-ΑΠΟ-ΤΡΕΛΛΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ-ΦΑΝΤΑΣΙΑ-ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, άλλαξε τελείως στύλ.
Έχει κάποια αξία και σημασία να πούμε αφτό το άλμπουμ από μουσικής άποψης;
μουσική της σειράς και τζάμπα χαιρόμαστε να πουμε με το και καλα ρεγιούνιον. Μπορεί να μην είναι αντικειμένικα πάτος αλλά κύριοι, όχι. Δεν ακούγετραι εφχάριστα. Πολύ απλά γιατι οι κύριοι αφτοί έχουν γράψει δισκάρες και όταν τους ακούς τώρα που υποτίθεται είναι ωριμότεροι να βγάζουν τέτοια πράματα (αναφέρομαι και στο προηγούμενο), απογοητεύεσαι.
Η μόνη αξία του άλμπουμ είναι να ακούσει ο φανμπόης τις τελεφταίες ηχογραφήσεις - ιδέες του τρισμέγιστου Piggy και να ξαναβάλει το βιντεάκι του ripping headaches.
Kingdom Gone
28-09-2006, 01:22
περίμενες/ήλπιζες δίσκο ισάξιο με τα 80s album δηλαδή;
The Good Son
28-09-2006, 01:26
όχι.
Kingdom Gone
28-09-2006, 01:28
τι περίμενες/ήλπιζες;
The Good Son
28-09-2006, 01:31
Πολύ απλά γιατι οι κύριοι αφτοί έχουν γράψει δισκάρες και όταν τους ακούς τώρα που υποτίθεται είναι ωριμότεροι να βγάζουν τέτοια πράματα (αναφέρομαι και στο προηγούμενο), απογοητεύεσαι.
κάτι ωριμότερο από μια τόσο σημαντική μπάντα. εννοείται οτι δεν απαιτεί κανεις να αλλάξουν το νόημα της μουσικής. αλλά ρε φίλος, οχι αυτό το νερόβραστο πράμα να πουμε. Δηλαδή άκου το ξερωγω.
Kingdom Gone
28-09-2006, 01:34
ok, i will.
carheart
28-09-2006, 01:38
The Good Son παραδόξως όλα όσα λες έχουν βάση. Δεν έχω κάποιο ισχυρό επιχείρημα εναντίον των λεγομένων σου.
Συμφωνώ στο ότι τέτοια albums δεν "αρμόζουν" σε μυαλά σαν αυτά των Voivod. Όπως ένα "Cold Lake" δεν "άρμοζε" στους ανθρώπους που αδίστακτα το κυκλοφόρησαν.
Όμως και το "Katorz" αλλά και το "Cold Lake" εμένα μου φαίνονται όμορφα με τον τρόπο τους.
Δεν είναι η χαρά του fanboy.
Αλλά από τους Voivod έτσι και αλλιώς δεν περίμενα και τα άπειρα κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Επίσης το αγαπημένο μου τείνει να είναι το "Angel Rat". Έτσι, για να θέσω την κουβέντα σε νέα επίπεδα :]
The Good Son
28-09-2006, 13:21
Ναι ρε συ φίλος κάρχαρτ, αλλά οι φρόστ βγάλανε το όμορφο μεν "υπο" δε, κόλντ λέηκ τότε, βγάλαν το βάνιτυ μετα διαλύσανε και στο ρεγιούνιον βγάλαν δισκάρα.
Οι δε, μετά την κατιούσα πορεία, επανασυνδέονται - χαίρεσαι, βγάζουν την ομώνυμη χαζομάρα, ξινίζεις, βγάζουν και αυτό μετά και ιχ.
δλδ έχει διαφορα το πράμα.
Jim Dandy Mangrum
28-09-2006, 13:26
h diafora einai omws oti oi frost eixan mia apousia 15 xronwn kai epestrepsan kaulwmenoi afou profanws eixan ki alla na prosferoun.
oi voivod omws vasika de dialy8hkan pote kai evgazan synexeia diskous kai oles tis anwmalies tous tis exoun perasei sth mousikh tous. den exoun thn anagkh ayth na psaxtoun pia. apla to kanoun pia gia na goustaroun kai na pernane kala.
πρώτα πρώτα συμφωνώ ότι έχει ΚΑΙ στόνερ ύφος, κάτι που με εκανε πρώτη εντύπωση.
Εϊναι μια πολύ καλή κυκλοφορία κατ' εμέ και καλύτερη από των φροστ, μια και έχει ιδανικη διάρκεια: 45 περίπου λεπτά και όχι 70.
Εϊναι μια μπάντα που επέλεξε για διαφορους λόγους να πειραματίζεται και αυτό πάντα ήταν ενδιαφέρον αν και όχι τόσο συγκλονιστικό όσο dimension atross, killing technology, nothing face
carheart
28-09-2006, 17:17
Εϊναι μια πολύ καλή κυκλοφορία κατ' εμέ και καλύτερη από των φροστ, μια και έχει ιδανικη διάρκεια: 45 περίπου λεπτά και όχι 70.
ikonoklast
28-09-2006, 20:25
Kingdom Gone
28-09-2006, 20:35
...ή με γελούν τα μάτια μου;
phthoggon
28-09-2006, 21:22
Ντάξει έλεος οι συνθήκες ηχογράφησης δε νομίζω ότι μας αφήνουν περιθώριο να το κρίνουμε σα *κανονικό Voivod δίσκο*. Ιδιαίτερα αν πρόκειται για απλώς ιδέες του Piggy και όχι κομμάτια που δούλευαν όλοι μαζί. (Που βασικά αυτό είχα καταλάβει εγώ).
Witchkiller
28-09-2006, 23:11
War and Pain
RRROOOAAARRR
sigkinish
Ελα τωρα, τι ασχολειστε; Για Candiru μιλαμε.
Dark Dominion
29-09-2006, 02:56
Μια χαρά δίσκος but not my cup of tea (τςςςςςςςς, πως το μιλάω το αγγλικο :P)
ikonoklast
01-10-2006, 03:31
Ελα τωρα, τι ασχολειστε; Για Candiru μιλαμε.
lol @ Βoom!
xa0xa0xa0xa0xa0x
xa-ax0ax00axxa0xa0x0aax0ax
xa9ax0ax0ax0xa0ax0ax0