PDA

View Full Version : Greek Alternative Charts - GAC

spacelab
26-09-2006, 20:13
http://www.postwave.gr/images/banners/gac2.png

Σε μια προσπάθεια καταγραφής της ελληνικής alternative πραγματικότητας στα clubs και στα εξειδικευμένα δισκοπωλεία, το μουσικό webzine postwave.gr ( www.postwave.gr (http://www.postwave.gr) ) δημιουργησε τα πρώτα επίσημα ελληνικά ανεξάρτητα charts.

Τα GREEK ALTERNATIVE CHARTS - GAC ( www.postwave.gr/gac (http://www.postwave.gr/gac) ) αφορούν πωλήσεις και club ή radio airplay για μουσικές που ονομάζουμε "alternative", συμπεριλαμβάνοντας μια μεγάλη γκάμα ειδών και τάσεων. Από indie pop, rock, wave και gothic, ως electronica , synthpop, ebm, industrial και nu-metal.

Σκοπός τους είναι να αντανακλούν και τις νέες μουσικές τάσεις και ρεύματα στην χώρα μας, σύμφωνα με τις λίστες που λαμβάνονται από τους DJs των σημαντικότερων ελληνικών clubs, ραδιοφωνικούς παραγωγούς και τις πωλήσεις στα εξειδικευμένα εναλλακτικά δισκοπωλεία.

Τα GAC θα δημοσιεύονται κάθε 15 μέρες (την 1η και 16η κάθε μήνα) απoτελούμενα από ένα top20 albums chart και ένα top10 singles chart.

Αυτη τη στιγμή, συνδυάζουμε πληροφορίες από 22 DJs, 15 διαφορετικά clubs και 10 εξειδικευμένα σε εναλλακτικές μουσικές δισκάδικα, νούμερα που ελπίζουμε ότι θα αυξηθούν στο άμεσο μέλλον, ώστε να έχουμε ακόμα πιο ακριβή αποτελέσματα.

Από προχθές το πρώτο chart είναι online και μπορείτε να το δείτε στη διευθ/νση:

http://www.postwave.gr/gac

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε τα facts ή να επικοινωνήσετε στο info@postwave.gr

www.postwave.gr (http://www.postwave.gr)

freak brother
26-09-2006, 20:16
σκοπος ειναι να βοηθανε τις εταιριες και να κανουν νεες μοδες

wowwwwwwwwwowowowowow

spacelab
26-09-2006, 20:21
μαλλον για άλλο πράγμα μιλάς

freak brother
26-09-2006, 20:34
μαλλον για άλλο πράγμα μιλάς

ε τοτε γιατι το κανετε? τι σημασια εχει τι μουσικη επαιξε προχτες ο Φακινος και ο καθε αλτερνατιβ dj και ποσο πουλησε το καινουργιο των u2 για τον ακροατη?

spacelab
26-09-2006, 20:42
να σου πω την αλήθεια, επειδή είμαι statistic freak... :P

Από κει και πέρα, τα εναλλακτικά charts είναι αρκετές φορές χρήσιμα στο να αναζητήσεις κάποια καινούρια πράγματα και ακούσματα.

Οπως και να'χει, τα συγκεκριμένα είναι εντελώς ανεξάρτητα από δισκογραφικές εταιρείες και promotion μαλακίες...

την καχυποψία σου την καταλαβαίνω πάντως.

carheart
26-09-2006, 20:57
φίλε spacelab, δεν μου ακούγονται ωραία όλα αυτά.

Η "mainstream" αντιμετώπιση δηλαδή σε "alternative" μουσικές.

Επίσης δεν μου άρεσε καθόλου ο καθορισμός των "alternative" παρακλαδιών.

Νομίζω πως όλο αυτό είναι κάπως ανούσιο και βλακώδες, θα τολμήσω.

Δηλαδή το να διαχωρίζουμε τη μουσική σε alternative και μη, αλλά να την αντιμετωπίζουμε ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο.

Και μάλιστα αυτός ο τρόπος να είναι συγκεκριμένος για όλους.

spacelab
26-09-2006, 21:08
φίλε spacelab, δεν μου ακούγονται ωραία όλα αυτά.

Η "mainstream" αντιμετώπιση δηλαδή σε "alternative" μουσικές.

Επίσης δεν μου άρεσε καθόλου ο καθορισμός των "alternative" παρακλαδιών.

Νομίζω πως όλο αυτό είναι κάπως ανούσιο και βλακώδες, θα τολμήσω.

Δηλαδή το να διαχωρίζουμε τη μουσική σε alternative και μη, αλλά να την αντιμετωπίζουμε ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο.

Και μάλιστα αυτός ο τρόπος να είναι συγκεκριμένος για όλους.

Δεν ανακάλυψα εγώ την Αμερική , ούτε διαχώρισα εγώ την μουσική.

Μιλάμε απλά για το τι προτιμάει ένα μέρος του κόσμου ρε παιδιά και κάνουμε μια προσπάθεια να το καταγράψουμε. Δεν ξέρω που βλέπεις το άσχημο.

Alternative charts υπάρχουν εδώ και πολλά πολλά χρόνια, στην Αγγλία για παράδειγμα. Αυτές τις λίστες κοιτάζαμε πιτσιρίκια για να μάθουμε κανά καινούριο συγκρότημα.

Anyway, δεν ξέρω αν είναι βλακώδες όπως λες, ίσως. Don't check them and that's that!

cloud
26-09-2006, 23:15
spacelab μήπως είσαι εσύ εκείνος που έγραψε την κριτική στο νέο muse στο ίδιο site;

O)))zma
26-09-2006, 23:17
Thanatos stin pop koultoura

Bullet
26-09-2006, 23:24
8,5 / 10 ε?ούτε 5 δε παίρνει αυτό το album btw

Weiss
26-09-2006, 23:33
ερχόμουν να πω ότι πέσατε πάνω του να τον φάτε γενικά, αλλά μετά διάβασα αυτό στο σάιτ:
Οι Μuse δεν παλεύουν να αποδείξουν ότι είναι το μεγαλύτερο βρετανικό συγκρότημα, ΕΙΝΑΙ. Και δεν είναι μεγάλοι όπως οι Radiohead, οι Suede, οι Oasis, είναι τεράστιοι όπως οι Queen και οι Pink Floyd.

οπότε συνεχίστε ελεύθερα.

Kveldssanger
26-09-2006, 23:45
και οι Iron Maiden!

Not_saved
26-09-2006, 23:46
Kalo to neo Muse ante kai se kana-dyo xronakia sta 5 kalytera olwn twn epoxwn sto NME

Amnesiac.
27-09-2006, 01:30
xm de me endiaferei o skopos/ousia aytis tis kinisis, mia erwtisi mono:

ta charts apotelountai apo mia kai mono lista. pws akrivws "xwrane" se mia lista toso oi pwliseis twn albums oso kai oi listes twn dj?

ennow, pws akrivws sygkrinete ayta ta asygkrita megethi kai vgazete mia eniaia lista?

H.
27-09-2006, 02:09
Τι είναι το καινούργιο Muse? χαχαχαχαχαχαχαχαχ

Παίζει να είναι το συγκρότημα με το μεγαλύτερο βαθμο ελεύθερου downfall από album σε album. Φιλαράκι και μόνο η αναφορά των Muse και των Pink Floyd στην ίδια πρόταση δείχνει το τι πάτε να κάνετε με αυτό το site.

Boom!
27-09-2006, 03:02
Καταρχην δεν υπαρχει ουτε μια καθαροαιμη metal μπαντα στο chart αυτο. Αδυνατω να πιστεψω οτι οι Maiden δεν εχουν θεση στην πρωτη 3αδα. Εκτος και αν θεωρουνται και αυτοι mainstream.

Kingdom Gone
27-09-2006, 03:18
Καταρχην δεν υπαρχει ουτε μια καθαροαιμη metal μπαντα στο chart αυτο. Αδυνατω να πιστεψω οτι οι Maiden δεν εχουν θεση στην πρωτη 3αδα. Εκτος και αν θεωρουνται και αυτοι mainstream.

βλάκας of the day.

Boom!
27-09-2006, 03:50
[quote="Boom!":xm7tcad8]Καταρχην δεν υπαρχει ουτε μια καθαροαιμη metal μπαντα στο chart αυτο. Αδυνατω να πιστεψω οτι οι Maiden δεν εχουν θεση στην πρωτη 3αδα. Εκτος και αν θεωρουνται και αυτοι mainstream.

βλάκας of the day.[/quote:xm7tcad8]

Sorry, που η αντιληψη μου για το τι πρεπει να ναι ενα indie/alternative chart δεν ανταποκρινεται στα δικα σου υψηλα standarts.

Kingdom Gone
27-09-2006, 03:59
[quote="Kingdom Gone":aaw8z8bc][quote="Boom!":aaw8z8bc]Καταρχην δεν υπαρχει ουτε μια καθαροαιμη metal μπαντα στο chart αυτο. Αδυνατω να πιστεψω οτι οι Maiden δεν εχουν θεση στην πρωτη 3αδα. Εκτος και αν θεωρουνται και αυτοι mainstream.

βλάκας of the day.[/quote:aaw8z8bc]

Sorry, που η αντιληψη μου για το τι πρεπει να ναι ενα indie/alternative chart δεν ανταποκρινεται στα δικα σου υψηλα standarts.[/quote:aaw8z8bc]

κοίτα που θέλει να του το κάνω και quote - ενώ μάλιστα το site λέγεται postwave και ενώ alternative χαρακτηρίζεται ένα χαλάρα ορισμένο μεν κομμάτι της μουσικής αλλά αυτό σίγουρα δεν περιέχει το metal.

αφορούν πωλήσεις και club ή radio airplay για μουσικές που ονομάζουμε "alternative", συμπεριλαμβάνοντας μια μεγάλη γκάμα ειδών και τάσεων. Από indie pop, rock, wave και gothic, ως electronica , synthpop, ebm, industrial και nu-metal.

carheart
27-09-2006, 11:14
e ne i meiden ta gamane ola afta ti de katalaves akrivow prepi na sto xanapo?

spacelab
27-09-2006, 11:56
Σιγά ρε παιδιά, με το μαλακό δηλαδή...

Καταρχήν θέλω να πω ότι είναι λογικό τα charts για κάποιους να φαίνονται βλακεία και για άλλους ενδιαφέροντα, απόλυτα αποδεκτό.

Αυτό που δεν δέχομαι και με στεναχωρεί είναι να κατηγορείτε ένα site οπως το postwave.gr για υποστήριξη συμφερόντων πολυεθνικών εταιρειών ή δεν ξέρω και γω τι....Από που βγαίνει αυτό? Οποιος έχει επαφή με αυτά που δημοσιεύουμε θα καταλάβει ότι οποιαδήποτε τέτοια θεωρία αγγίζει τα όρια του γελοίου.
Ακόμη και τα charts να κοιτάξετε, το 60% τουλάχιστον αποτελείται από δίσκους που ούτε καν έχουν διανομή στη χώρα μας! Τι να πω δηλαδή...

@ cloudS
οχι, δεν έγραψα εγώ το review στους Muse. To έγραψε κάποιος user ο οποίος το υπογράφει, αφιερώνοντας ένα μέρος του πολύτιμου χρόνου του και μας το έστειλε. Ουτε cd του έστειλαν, ούτε πληρώθηκε γι αυτό που έκανε. Απλά έγραψε με ενθουσιασμό για ένα album που του άρεσε πολυ όπως θα κατάλαβες.
Αν θες τη δική μου γνώμη πάντως, το άλμπουμ παίρνει 7 και είναι σαφώς χειρότερο από τις παλιότερες δουλειές τους.

@ amnesiac
Δεν είπαμε ότι βγάζουμε το πιο έγκυρο chart του κόσμου. Μια προσπάθεια κάνουμε και ακολουθούμε το ίδιο ακριβώς σύστημα με τα Γερμανικά alternative charts που είναι τα πιο οργανωμένα στην Ευρώπη.
Περισσότερο νομίζω θα έπρεπε να έχετε τις αμφιβολίες σας για τα charts της ifpi, τα οποία φτιάχνονται με βάση τις παραγγελίες που έχουν οι δισκογραφικές...Τοποθετήσεις σε ράφια δηλαδή..

Οσον αφορά το metal ρε παιδιά, είναι μια ολόκληρη κατηγορία από μόνο του, με άπειρα παρακλάδια,τεράστιο following και πολύ καλές πωλήσεις.
Το metal θα μπορούσε να έχει ένα ξεχωριστό chart από μόνο του, όπως και η dance, η soul/rnb , etc...Σε αρκετές χώρες υπάρχουν metal charts νομίζω.

Αυτά, αν κάτι άλλο σας χαλάει παρακαλώ γράφτε το. Στην αρχή είμαστε και μαλακίες πιθανόν να κάνουμε.

Phantom Duck
27-09-2006, 12:11
Πάντως θα' θελα να μάθω όντως αυτό που ρώτησε ο Αμνήζιακ.

ta charts apotelountai apo mia kai mono lista. pws akrivws "xwrane" se mia lista toso oi pwliseis twn albums oso kai oi listes twn dj?

Με ποια κριτήρια δηλαδής βγήκε πρώτο το Muse κι όχι τέταρτο;

spacelab
27-09-2006, 12:27
Στα facts υπάρχουν λεπτομέρειες, αλλά ας γράψω και εδώ.

Δε μιλάμε για νούμερα πωλήσεων, αλλά για λίστες. Κάθε δισκάδικο στέλνει μια λίστα που αφορούν τις πωλήσεις του τελευταίου 15θήμερου, αλλά όχι με πόσα κομμάτια πούλησαν.
Απλά το top-10 με βάση τι πούλησε περισσότερο ή λιγότερο.
Ενα άλμπουμ ή single που βρίσκεται στην κορυφή μιας λίστας παίρνει 10 βαθμούς, αυτό που βρίσκεται στην δεύτερη θέση παίρνει 9, κ.ο.κ
Ολες οι πληροφορίες μεταφέρονται από εμάς σε computer, το οποίο με τη βοήθεια ενός ειδικού προγράμματος, κάνει τους απαραίτητους υπολογισμούς για να βγάλει τα τελικά charts.

Θέλω να πω, ότι πρόκεται για μια ιστορία εμπιστοσύνης. Εμείς δεν μπορούμε να ελέγχουμε αν οι λίστες που μας στέλνει πχ ο Λωτός, το Vinyl Microstore ή το dark Cell είναι 100% πραγματικές. Εμπιστευόμαστε απλώς.
Τα δικά μας στοιχεία όμως που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία του τελικού chart είναι στη διάθεση οποιουδήποτε θιγόμενου και κρατούνται στο αρχείο μας για να είμαστε ήσυχοι ότι δεν θα πάθουμε καμιά ιστορία...
δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Για τους dj ισχύει το ίδιο ακριβώς, μόνο που αυτοί βγάζουν λίστες σφυγμομετρώντας την αντίδραση του κόσμου σε αυτά που παίζουν.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.

carheart
27-09-2006, 12:46
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.

Μωρέ εμάς μας κάλυψες. Πάντως οι ομοιότητες αυτού που περιγράφεις με τα charts του mad, είναι πολύ μεγαλύτερες από τις διαφορές.

Όπως είπες και εσύ, λίστες για πιτσιρίκια. Και όχι τα πιο τσακάλια από αυτά.

spacelab
27-09-2006, 12:53
Whatever. Αν δεν βλέπεις τίποτα θετικό οκ. Πάντως τις ομοιότητες με το mad δεν τις βλέπω. :shock:

Προσωπικά πάντως, αν ένα όχι και τόσο τσακάλι πιτσιρίκι ανaρωτηθεί πχ τι είναι αυτοί οι Tortoise ή οι Piano magic και ψάξει να ακούσει θα είμαι ευχαριστημένος. :)

Amnesiac.
27-09-2006, 13:54
@ amnesiac
Δεν είπαμε ότι βγάζουμε το πιο έγκυρο chart του κόσμου. Μια προσπάθεια κάνουμε και ακολουθούμε το ίδιο ακριβώς σύστημα με τα Γερμανικά alternative charts που είναι τα πιο οργανωμένα στην Ευρώπη.

proswpika de vriskw tpt kako stin prospatheia sas, kathe allo.

apla ithela na mathw perissoteres leptomereies gia to systima pou akoloutheite, to opoio akoma de mporw na katalavw.

imo tha itan kalytero na ypirxe ksexwristo chart pou na afora stis pwliseis twn diskwn kai ena deytero pou naxei na kanei me tis protimiseis twn djz.

to na ta vazeis ola sto idio saki mallon akyrwnei tin opoiadipote egkyrotita.

edit : diavasa kai to epomeno post sou. gnwmi mou einai pws apo ti stigmi pou apofasisate na kanete kati tetoio, kalo tha itan na psaksete gia akoma pio analytika stoixeia.

se ena megalo diskadiko to prwto se pwliseis album mporei na poulisei 100 kommatia px enw se ena mikrotero kapoio allo "prwto" album 10. tha paroun tous idious "vathmous"?

VirusXI
27-09-2006, 14:10
Τα charts/"σφυγομετρήσεις"/μπλα είναι απτις μεγαλύτερες μαλακίες που χουν εφευρεθεί. Γιατί ποτέ δε θα ναι αξιόπιστες. Γιατί το δισκάδικο πουλάει φυσικά περισσότερα κομμάτια απ'το σιντί που χει πρώτη μούρη στο ράφι των "hot"-καταυτούς νέων κυκλοφοριών. Γιατί ο dj παίζει αυτά που του αρέσουν. Γιατί το περιοδικό για διάφορους λόγους θα βάλει πρώτη μούρη τη κριτική με μεγάλο βαθμό. Με συμφέροντα ή χωρίς, οι λίστες των παραπάνω δεν είναι αξιόπιστες.

αυτά τα γενικά, κατατάλλα η προσπάθεια ποτέ δεν είναι για κράξιμο κιε καλή συνέχεια.

spacelab
27-09-2006, 14:19
thanks για τις προτάσεις.

Δεν παίρνουμε στοιχεία πάντως από ΚΑΝΕΝΑ μεγάλο δισκάδικο, οπότε οι πωλήσεις είναι πάνω κάτω όμοιες σε αυτά που συμμετέχουν. Η επιλογή έχει γίνει βάση μιας μικρής έρευνας.
Για να καταλάβεις, στις περισσότερες περιπτώσεις ένα άλμπουμ που βρίσκεται στο νο1 μιας λίστας ενός δισκοπωλείου έχει δώσει περίπου 30 αντιτυπα στο συγκεκριμένο δισκοπωλείο.
Τα νούμερα είναι μικρά όπως καταλαβαίνεις, μη ξεχνάμε ότι το downloading είναι πλέον η πιο ισχυρή μορφή απόκτησης ενός δίσκου

Πάντως στην πορεία ελπίζουμε να έχουμε τις πωλήσεις των περισσότερων δισκάδικων ανά την Ελλάδα και όχι μόνο 10 που είναι αυτή τη στιγμή. Ηδη έχουν γίνει επαφές.

Το airplay από τους dj πάντως είναι το ίδιο σηmaντικό αν όχι περισσότερο. Ετσι γίνεται σε όλα τα εναλλακτικά charts ανά τον κόσμο... ακόμα και το Bilboard έβαζε (δεν ξέρω αν το κάνει ακόμα) στο ίδιο σακί πωλήσεις και radio-airplay για να ανακοινώσει τα επίσημα albums charts...

Σας είπα από την αρχή, δεν κάνουμε κάτι πρωτοποριακό, ακολουθούμε κάποια standards που μετά από έρευνα έχουν αποδειχθεί σχετικά πιο αντικειμενικά.

spacelab
27-09-2006, 14:21
αυτά τα γενικά, κατατάλλα η προσπάθεια ποτέ δεν είναι για κράξιμο κιε καλή συνέχεια.

thank you

Amnesiac.
27-09-2006, 14:26
Δεν παίρνουμε στοιχεία πάντως από ΚΑΝΕΝΑ μεγάλο δισκάδικο, οπότε οι πωλήσεις είναι πάνω κάτω όμοιες σε αυτά που συμμετέχουν. Η επιλογή έχει γίνει βάση μιας μικρής έρευνας.
Για να καταλάβεις, στις περισσότερες περιπτώσεις ένα άλμπουμ που βρίσκεται στο νο1 μιας λίστας ενός δισκοπωλείου έχει δώσει περίπου 30 αντιτυπα στο συγκεκριμένο δισκοπωλείο.
Τα νούμερα είναι μικρά όπως καταλαβαίνεις, μη ξεχνάμε ότι το downloading είναι πλέον η πιο ισχυρή μορφή απόκτησης ενός δίσκου

yeah akrivws epeidi ta noumera einai mikra, einai poly simantikotero na exete analytika stoixeia.

kalo tha itan pantws na prospathisete na pairnete stoixeia kai apo megala diskadika.

i an de thelete na mpeite se ayti ti diadikasia, anti gia charts tha mporousate apla na parousiazete albums pou akougontai ti dedomeni xroniki stigmi , xwris aystiri ierarxia.

spacelab
27-09-2006, 14:32
kalo tha itan pantws na prospathisete na pairnete stoixeia kai apo megala diskadika.

Αυτό δοκιμάστηκε και είναι αδύνατον. Τα στοιχεία του metropolis ας πούμε έχουν μόνο beyonce, madonna και κάθε boys band. Δεν υπάρχει πωλητής που θα κάτσει να ασχοληθεί και να σου δώσει αποκλειστικά alternative λίστα.
Και τα συμφέροντα παίζονται στα μεγάλα δισκοπωλεία...untrusty source.

Kveldssanger
27-09-2006, 14:35
Πάντως στο metropolis σχεδόν μονίμως βλέπω πολύ περισσότερο κόσμο στον όροφο με τα rock παρά στα pop. Αυτό απλά ως σημείωση στην όλη συζήτηση. Δεν ξέρω ακριβώς πώς κάθεται το κάθε δισκάδικο να βγάζει λίστες. Πάντως ανεξάρτητα από λιστες κλπ, ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις κάτι παραμένει το word of mouth κατά τη γνώμη μου.

metamelia2
27-09-2006, 14:39
Ε γενικά το ακροατήριο της ποπ δεν αγοράζει δίσκους. Τουλάχιστον όχι με τη συχνότητα του "ροκ" ακροατήριου. Το κακό με το δεύτερο είναι ότι είναι διασπασμένο ενώ το ποπ αγοράζει συγκεντρωτικά.* Όσο γιά το Word Of Mouth δεν θα μπορούσε να είναι έγκυρο γιατί ο καθένας είναι σε άλλους κύκλους με άλλα τρεντς και συνεπώς επηρεάζεται μόνο απ'αυτούς.

εντιτ:
* επειδή θέλει μια έξτρα επεξήγηση νομίζω:
Το ποπ ακροατήριο αγοράζει με κριτήριο το οικείο άκουσμα που καθορίζεται απ'το προμόσιον που θα γίνει. Δλδ, όλοι μαζί αγοράζουν τη νέα Βίσση και τον νέο Τζάστιν Τιμπερλεϊκ. Το κάθε μικρό κομμάτι του "ροκ" ακροατήριου θέτει διαφορετικό δίσκο ως must. Δλδ μπορεί να είναι Μέηντεν, Φραντσ Φέρντιναντ, Ντηπ Περπλ ή ότι άλλο. Είναι πολύ σπάνιο λοιπόν να συγκεντρωθεί τέτοιο ποσοστό αυτού του ακροατηρίου σε ένα δίσκο και σ'αυτό οφείλεται ιμο η αναλογία ποπ/ροκ δίσκων στα τσαρτς.

Amnesiac.
27-09-2006, 14:41
nai alla emeis anikoume sti METAL KLIKA.

spacelab
27-09-2006, 14:42
Ε γενικά το ακροατήριο της ποπ δεν αγοράζει δίσκους. Τουλάχιστον όχι με τη συχνότητα του "ροκ" ακροατήριου. Το κακό με το δεύτερο είναι ότι είναι διασπασμένο ενώ το ποπ αγοράζει συγκεντρωτικά. Όσο γιά το Word Of Mouth δεν θα μπορούσε να είναι έγκυρο γιατί ο καθένας είναι σε άλλους κύκλους με άλλα τρεντς και συνεπώς επηρεάζεται μόνο απ'αυτούς.

:thumbsup: ola kala kalki? Se xasame..

Kveldssanger
27-09-2006, 14:44
Όσο γιά το Word Of Mouth δεν θα μπορούσε να είναι έγκυρο γιατί ο καθένας είναι σε άλλους κύκλους με άλλα τρεντς και συνεπώς επηρεάζεται μόνο απ'αυτούς.

Δεν εννοώ σε επίπεδο περιοδικού αλλά σε επίπεδο ακροατή. Πολύ περισσότερο θα δώσω σημασία σε κάτι που ένα φίλος θα μου πει "πωπω ακου το γαμαει, δερνει κλπ." παρα σε μια λίστα που θα το έχει στο Νο. 2,5.

psychomaverick
27-09-2006, 14:48
ε τοτε γιατι το κανετε?

να σου πω την αλήθεια, επειδή είμαι statistic freak... :P

Αυτό τα λέει όλα νομίζω...

Καμμία αξία δεν έχουν τέτοιου είδους charts / λίστες IMNSHO.
Αν θες μπορώ να αναφέρω μια ιστορία από τη δεκαετία '70 που το αποδεικνύει.

metamelia2
27-09-2006, 14:49
Kveld: Ανεξάρτητα του τι θα κάνεις μόνος σου, θα έχεις ένα κατευθυντήριο έρεισμα (αν είναι ανορθόγραφο, σρυ) απ'τον κύκλο σου γιά τα ακούσματα στα οποία θα κινήθεις.

Αυτό είναι άλλη συζήτηση όμως, αν είναι σε άλλο θρεντ

spacelab :)

Kveldssanger
27-09-2006, 14:52
Δεν είπε κανείς όμως ο κυκλος θα σε κατευθύνει μονο προς μια κατεύθυνση (ωραίο και μαθηματικό ακουστηκε αυτο. να αρχίσουμε να λέμε και για το άπειρο στα τσαρτς τωρα)

metamelia2
27-09-2006, 14:55
E, προφανώς όχι πλέον που υπάρχουν ΝτιΕςΕλς (αν και ας μη ξεχνάμε ότι στην χώρα μας δεν είναι και τόσο διαδεδομένες ακόμα) και άπειρα ζάινς και μπλογκς και μπ3ς, είναι πιό εύκολο να αποφασίσεις εξ'ολοκλήρου μόνος σου τι μουσική σ'αρέσει, αλλά προ αυτών νομίζω ότι ο κύκλος του καθενός αποτελούσε τη κύρια πηγή επιροής.

Kveldssanger
27-09-2006, 14:58
Ναι ρε φιλος, αλλα και τώρα που υπάρχουν τα ζαινς και τα τσαρτς και οι ντιεσελφαστιντερνετς, περισσότερο βάση θα δώσω στην γνώμη του κάρχαρτ π.χ. (όταν δεν μιλάει για μπλακμεταλ) από ό,τι σε κάποιου άσχετου. Και μιλώντας για κύκλους γιατί υποθέτεις ότι ολοι κινούνται σε απόλυτα ομοιογενείς κύκλους? Κατά τ' αλλα τα τσαρτς είναι ολιγον βαρετά, λονγκ λιβ δε πλεηλιστς!

Amnesiac.
27-09-2006, 15:04
Κατά τ' αλλα τα τσαρτς είναι ολιγον βαρετά, λονγκ λιβ δε πλεηλιστς!

:thumbsup:

BURNIN AMBITION
27-09-2006, 15:21
akouste john norum rekai afiste tis aidies