Log in

View Full Version : Shai Hulud, For What Is Worth, Coastline @ AN Club 19/9/2006

Phantom Duck
20-09-2006, 17:46
Η πρώτη συναυλία της νέας σεζόν για τα χάρντκορ κιντς έγινε χθες το βράδυ στο Αν, όπου γύρω τα 300 (σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς του Πιτσαδόρου) άτομα υποδέχθηκαν τους Shai Hulud ενθουσιωδώς. Η μπάντα προέρχεται από reunion και μόλις υπόγραψε στην Metal Blade, κάτι που με κάνει να ελπίζω να μην γλυκάνουν κι άλλο τον ήχο τους. Υπό τους ήχους συγκροτημάτων όπως οι Raised Fist, Comeback Kid, Ramallah και Throwdown μερικοί είχαν ήδη αρχίσει τα κουνγκ φου (aka πίθηκοι), και με μικρή καθυστέρηση ανέβηκαν στην σκηνή οι Coastline.

Coastline λοιπόν, και τα emo βόρεια προάστεια παίρνουν την εκδίκησή τους. Περίμενα πολύ χειρότερα αλλά τελικά τα πολύ post πρώτα κομμάτια ήταν αρκετά δυναμικά, σωστά ξεσπάσματα, καλούλη frontman κι έναν τρέντουλα κιθαρίστα που ώρες ώρες νόμιζε ότι παίζει στους Meshuggah. Μετά το 3ο-4ο κομμάτι άρχισαν τα χασμουρητά αν και πολλοί γούσταραν. Γεγονός πάντως ότι έπαιξαν παραπάνω απ' ότι έπρεπε, και ειδικά το τελευταίο instrumental που έπαιξαν ήταν βαρετό και παρατραβηγμένο.

For What Is Worth για τη συνέχεια, και ακόμα μια "ακούγαμε-hardcore-αλλά-μας-κέρδισε-η-Σουηδία" ντόπια μπάντα άρχισε δυναμικά. Ορισμένοι φανατικοί οπαδοί (?) το χάρηκαν δεόντως, ίσως να ήταν και το ότι η μπάντα απείχε συναυλιακά για ενάμιση χρόνο, εμένα πάντως μου φάνηκαν βαρετοί και απλώς αντιγραφή των γνωστών- αγνώστων (Killswitch Engage, Unearth κλπ.). Αν δεν ήταν Έλληνες μάλλον δε θα τους άκουγε κανένας εδώ, είχαν πάντως όμορφα beatdown όπου έγιναν οι σχετικές προσπάθειες για αξιοπρεπές moshpit. Δύο καινούρια μέλη, ένα νέο τραγούδι με άκυρα μελωδικά μέρη, αυτά. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο μεταξύ ήταν αρκετός, έτσι ώστε να υπάρχει η σχετική ατμόσφαιρα αλλά να μπορείς και να αναπνέυσεις.

Γύρω στις 12 ανέβηκαν και οι headliners της βραδιάς Shai Hulud, που πρέπει να έχουν το πιο babyface look στην ιστορία του hardcore. Ο ευτραφής τραγουδιάρης τους έδωσε το σήμα για έναρξη, όπου αποδείχθηκε για άλλη μια φορά το πόσο άθλιος είναι ο ήχος του Αν. Η φωνή τελείως θαμμένη, και η ρυθμική κιθάρα να ξεκουφαίνει. Τέλος πάντων, στην αρχή οι περισσότεροι ήταν εξεταστικοί απέναντι στην μπάντα, ενώ το ότι δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα μαζί τους (εκτός του φανταστικού "Hearts Once Nourished With Hope And Compassion") φάνηκε από το ότι σε κάποια φάση συζήταγα με τον Πιτσαδόρο το κομμάτι που πρέπει να ανοίξει τη συναυλία των Stampin' Ground. Πίσω στους Shai, το στυλ τους, δηλαδή τεχνικό αλλά και μελωδικό old school hardcore με κάποια πιο μοντέρνα στοιχεία από τους θεούς Catharsis και Newborn, δεν ευνοεί ιδιαίτερα τις live εμφανίσεις, αλλά οι ίδιοι προσπαθούσαν να είναι όσο πιο προσιτοί μπορούσαν, με μακροσκελείς διαλόγους ανάμεσα στα κομμάτια μεταξύ κιθαρίστα και τραγουδιστή, κάλεσμα για moshpit και stage diving, καθώς και πρόσκληση σε οπαδούς να βοηθήσουν στα φωνητικά on stage. Φανερά χαρούμενοι (αλλά δε λες "this song is about being angry" με ένα χαμόγελο μέχρι τ' αυτιά ρε λάκη) μας πώρωσαν προς το τέλος με κομματάρες όπως το "Solely Concentrating on the Negative Aspects of Life" (όπου έγινε της πουτάνας μετά από τη σχετική πρόταση του τραγουδιστή να χωριστεί το pit στη μέση μέχρι να δώσει το σύνθημα) και το "My Heart Bleeds The Darkest Blood", κι ας μην έπαιξαν τελικά εκείνη τη διασκευή σε Slayer που μας υποσχέθηκαν. Μετά από περίπου 60' με 70' μας γάμησαν στα "thank you" και αποφάσισαν ότι ήταν ώρα να φύγουν, και ευτυχώς γιατί η κούραση είχε ψιλοχτυπήσει κόκκινο. Πάντως συνέχισαν να μιλάνε με τους οπαδούς τους καθώς μάζευαν, και κυρίως με τις πολλές θηλυκές υπάρξεις που γενικά ήταν απρόσμενες.

Γενικά, η συναυλία ίσως θα ήταν καλύτερη με τον ανάλογο ήχο, αλλά ας είναι- οι οπαδοί του συγκροτήματος το φχαριστήθηκαν δεόντως κι εμείς περάσαμε μια ωραία βραδιά. Και τώρα για τα πιο όμορφα :)

fleshdiver
20-09-2006, 17:56
Το that within blood ill tempered έχω ακούσει μόνο και σπέρνει. Το σκεφτόμουν να έρθω αλλά δεν την πολυπαλεύω σε τέτοιες συναυλίες (aka βαριέμαι γρήγορα) και τελικά δεν.

Έχω και μια διασκευή τους στο Αnesthesia, μήπως την έπαιξαν?

Ωραίο ριπόρτ. Πιτσαδόρε τσέκαρε τα πμ σου ρε μάστορα.

Phantom Duck
20-09-2006, 18:00
Χμ, νομίζω ότι θα το καταλάβαινε ο Πιτσαδόρος και θα έκανε σαν χαζοχαρούμενος αν έπαιζαν Bad Religion, εγώ πάντως δεν πήρα πρέφα τίποτα τέτοιο.

cavity
20-09-2006, 18:04
το that within blood είναι όντως το καλυτερο τους. ουτε γω πηγα βεβαια. απ'οτι διαβασα μαλλον καλα εκανα. το τελευταιο κομματι (αυτο που κανει στο τελος "δις ιζ α..................................... [μπουαργκ] τρατζεντυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ [/μπουαργκ]" το παιξανε?

ουτε τη διασκευη bad brains επαιξαν ε?

metamelia2
20-09-2006, 18:10
αουτς.
Ποιό έχουν διασκευάσει;

Phantom Duck
20-09-2006, 18:11
Το "Hearts..." είναι καλύτερο IMO. Το "Ending the Perpetual Tragedy" δεν πρέπει να το έπαιξαν.

cavity
20-09-2006, 18:33
αουτς.
Ποιό έχουν διασκευάσει;

έχεις δίκιο που φοβάσαι. είναι τόσο άσχημο όσο ακούγεται. ήταν και σε κείνο το tribute με moby, ignite, snapcase, boysetsfire, κα

το fearless vampire killers

metamelia2
20-09-2006, 18:35
Α το έχω το τρίμπιουτ (1,5 ευρώ το πήρα, δικαιολογούμαι). Και θυμάμαι ότι δε μου άρεσε καμμία διασκευή

Pitsadoros
20-09-2006, 18:39
i sinaulia itan kaloutsiki, o ixos itan skata alla meta sinithisame, fagame k ta mpouketa mas, i atmosfaira itan gamw k akoma den katalava ti skata itane i diaskeui pou paiksane meta ap tin eisagwgi south of heaven, xarntkoropunkia itan pantws, mporei na tan k bad brains alla den ton kovw kiolas

i mpasistria twn for what is worth itan agapi

cavity
20-09-2006, 18:39
Α το έχω το τρίμπιουτ (1,5 ευρώ το πήρα, δικαιολογούμαι). Και θυμάμαι ότι δε μου άρεσε καμμία διασκευή

ναι, δεν ειναι τπτ σπουδαιο. το cover των snapcase μονο λεει.

Phantom Duck
20-09-2006, 22:38
i mpasistria twn for what is worth itan agapi

Εδώ να σημειώσω ότι ο Πιτσαδόρος δεν ξέρει τι του γίνεται.

NuC
20-09-2006, 23:09
dld eixe ginaikes me all star moustakia tzibes kai rouxa apo to monastiraki 8es na peis? a kai piercing kai tatoo. a a kai merikes kseran kai zoglerika.

iskra
21-09-2006, 00:35
pousti nuc na kseres poso sagapao kai de sto leo.

NuC
21-09-2006, 00:36
de gamiounte re. kai gw sagapaw.

iskra
21-09-2006, 00:40
ego sou milao sovara ki esy me koroideueis :(

:pink: parola auta.

NuC
21-09-2006, 00:43
ali8eia sou lew re mlk. mazi sou niw8w asfaleia. edw katafera na xesw ektos spitiou ais8anomenos tin parousia sou (goodys xania 2002) ;p

iskra
21-09-2006, 00:52
:!: :*

Pitsadoros
21-09-2006, 12:23
poli asteio re malakes. poli asteio.

NuC
21-09-2006, 12:28
ama den ksereis...

voulwne

psofimi
27-09-2006, 13:35
oi for what is worht gamisane kwlous kai to prwto support apla kalo..osos gia tous shai hulud.....bored to death....