PDA

View Full Version : Carandiru

Candiru
19-09-2006, 10:41
δεν ξέρω αν έχει σχέση με το νικ μου :D

Είχαν γράψει για αυτή τη σφαγή σχετικό κομμάτι οι Sepultura στο Chaos AD, αλλά γυρίστηκε και σε ταινία που την βρίσκεις εύκολα σε ντιβιντάδικο.

Απόδοση "δικαιοσύνης" 14 χρόνια μετά:

Στις 10 Σεπτέμβρη βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι, αγκαλιά με τα δύο του πιστόλια που δεν αποχωριζόταν ποτέ, ο Χασάπης του Καραντιρού, συνταγματάρχης Ubiratan Guimarães, που στις 2 Οκτωβρίου του 1992 διέταξε τη σφαγή 111 κρατουμένων στις φυλακές Καραντιρού.

Η δολοφονία του αποδόθηκε στην οργάνωση Primeiro Comando da Capital, (Πρώτο Κομάντο της Πρωτεύουσας). Η οργάνωση δημιουργήθηκε για να εκδικηθεί τους νεκρούς του Καραντιρού και σήμερα λέγεται ότι ελέγχει τις περισσότερες φυλακές. Έχει καταστατικό και στόχους που άνετα μπορούν να θεωρηθούν αρχές πολιτικής οργάνωσης και από τότε που λειτουργεί οι κρατούμενοι σταμάτησαν να σφάζονται μεταξύ τους, οι δεσμοφύλακες έχουν κάποια δικαιοσύνη να φοβηθούν και στις φτωχογειτονιές έχουν λιγοστέψει αισθητά οι μαζικές δολοφονίες των φτωχών από τα Τάγματα Θανάτου.

από το Indymedia

Atheist
19-09-2006, 10:55
Και να ήξερα που είναι το Καραντιρού, πάλι στα αρχίδια μου τι κάνουν με τις εξωτικές φυλακές του.

enitharmon
19-09-2006, 11:34
καντιρού το χα καιρό απορία, γιατί σταμάτησες να γράφεις στο ιντυμιντια (ή το περιορισες στο 10%) και μας αφιερώνεις το 90% του χρόνου σου; Τι σε ωθησε να το εγκαταλειψεις;

Candiru
19-09-2006, 11:56
καντιρού το χα καιρό απορία, γιατί σταμάτησες να γράφεις στο ιντυμιντια (ή το περιορισες στο 10%) και μας αφιερώνεις το 90% του χρόνου σου; Τι σε ωθησε να το εγκαταλειψεις;

λίγα ενδιαφέροντα φλέημς μια και στα περισσότερα συμφωνούμε, παρόλα αυτά, βάζω συνήθως ειδήσεις.

Πιό ενδιαφέρον είναι να κάνεις φλέημς με ποικιλία ιδεολογημάτων, παρά με τις ουσιαστικά ελάχιστες διαφορές μεταξύ αναρχίας, οικολογίας και αριστερισμού.

freak brother
19-09-2006, 13:14
την εχω δει την ταινια, δεν ειναι ασχημη.

enitharmon
19-09-2006, 13:37
το συγκεκριμενο ως παραδειγμα αυτοδικίας πως σας φαινεται;

Dr. Death
19-09-2006, 13:38
balinda dead?

Candiru
19-09-2006, 15:41
το συγκεκριμενο ως παραδειγμα αυτοδικίας πως σας φαινεται;

διάβασε την συνεχεια της είδησης:

Τον περασμένο Μάιο (2006) το Πρώτο Κομάντο της Πρωτεύουσας εκτέλεσε περίπου 40 αστυνομικούς και δεσμοφύλακες. Σε αντίποινα, η Στρατιωτική Αστυνομία (Policia Militar) δολοφόνησε 350 περίπου άτομα σε τέσσερις μέρες φρικιαστικής σφαγής στη φτωχή περιφέρεια του Σάο Πάουλο. Τα περισσότερα θύματα ήταν τυχαία άτομα, κυρίως διανομείς με μηχανάκια, χρώματος μαύρου σχεδόν πάντα ή με ρούχα που δεν αρέσουν στις αρχές.

Candiru
19-09-2006, 15:47
και κάτι οφ τόπικ:

Χμμμ! Βραζιλιάνικη Στρατιωτική αστυνομία που όμως σε συνδυασμό με αυτό:

http://www.iospress.gr/mikro2006/mikro20060909.htm

μας κάνει να θυμηθούμε το τόπικ "χούντα είναι και θα ξανάρθει"

Raven Lord
19-09-2006, 17:20
δεν ξέρω αν η ταινία είναι πιστή μεταφορά του γεγονότος, αλλά είναι η μόνη μου πληροφόρηση σχετικά με το θέμα.

fusion
19-09-2006, 17:28
δεν ξέρω αν η ταινία είναι πιστή μεταφορά του γεγονότος, αλλά είναι η μόνη μου πληροφόρηση σχετικά με το θέμα.

me too

Πάντως όλο το σκηνικό μου κάνει φάση terror balance και όχι εκδίκηση ή αντίδραση. Λάθος?

sod1013
25-08-2011, 17:10
bump..ωραια λαητ προσεγγιση που δεν εχει σχεση τοσο με την σφαγη στο τελος αλλα τι φαση παιζει με τους γκετο τυπους.
κ καραντιρου.