PDA

View Full Version : Δημοτικές/Νομαρχιακές εκλογές 2κ6!

ikonoklast
18-09-2006, 10:18
Πόσο σας κόφτουνε; 8α ψηφίσετε; Τι; Γιατί;

Οι χωριανοί που ψηφάνε με βάση προσωπικά κριτήρια κε όχι κομματικά να μας κάνουνε μια παρουσίασι του αυτού που 8α ψηφάνε.
Αυτοί που ψηφάνε ελλάδα (α/β α8ηνών κε περίχωρα) ας μη δειλιάσουν να αναπτύξουν το πρόγραμμα που τους καλύφτει.
Οι αναρχικοί-αντιεξουσιαστές και η αδιάφορι-απολιτικοί να μας πούνε το σκεπτικό τους που δε ψηφάνε.
Οι αλλοδαποί να μας πούνε τις δικές τους εμπειρίες.

Γενικώς, πόσο σας κόφτουνε; 8α ψηφίσετε; Τι; Γιατί;

ikonoklast
18-09-2006, 10:40
Εγω ψηφίζω για α8ήνα αλλα δε 8α πάω γιατι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι ίδια και δεν αλλάζει τίποτα έτσι κι αλλιώς. Οι αριστεροί αυτά που λένε είναι ουτοπικά και στο ΛΑΟΣ είναι φασίστες και δε τους 8έλω. Αυτά πάνω κάτω.

House Of Low Culture
18-09-2006, 11:07
εγώ πσηφίζω για Χίο και θα πάω να στηρίξω ΔΗΚΚΙ.

Loader
18-09-2006, 11:09
εγώ την περίοδο των εκλογών θα είμαι γιάννενα και θα χώνω
\m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/

Kuolema
18-09-2006, 11:10
Hamas.

ikonoklast
18-09-2006, 11:17
Hamas.
:]

Darkling
18-09-2006, 11:19
Θεσσαλονικη και ξερο ψωμιαδη.

ikonoklast
18-09-2006, 11:23
Έλα ρε σείς... Εγώ υπήρξα σοβαρότατος..... :dscared:

Candiru
18-09-2006, 11:50
Εγω ψηφίζω για α8ήνα αλλα δε 8α πάω γιατι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι ίδια και δεν αλλάζει τίποτα έτσι κι αλλιώς. Οι αριστεροί αυτά που λένε είναι ουτοπικά και στο ΛΑΟΣ είναι φασίστες και δε τους 8έλω. Αυτά πάνω κάτω.

κατεβαίνουν και οι οικολόγοι με κάποιον Κρεμμύδα, Κρομμύδα, κάπως έτσι λέγεται και νομίζω ο συνδυασμός τους λέγεται Οικολογική Αθήνα.

Εγώ βασικά στις Νομαρχιακές ψηφίζω Οικολογία-Αλληλεγγύη που εδώ και 8 χρόνια βγάζει Νομαρχιακό Σύμβουλο και έχει και σοβαρές παρεμβάσεις και στην πόλη και στον Νομό. Σε Δημοτικές ίσως ψηφίσω Μπουράτη με πολύ βαρειά καρδιά γιατί είναι καραμαλάκας, μόνο και μόνο γιατί ένας παλαίμαχος οικολόγος κατεβαίνει μαζί του.

Darkling
18-09-2006, 11:54
Παλαιμαχος Οικολογος.

ikonoklast
18-09-2006, 12:07

κατεβαίνουν και οι οικολόγοι με κάποιον Κρεμμύδα, Κρομμύδα, κάπως έτσι λέγεται και νομίζω ο συνδυασμός τους λέγεται Οικολογική Αθήνα.

Εγώ βασικά στις Νομαρχιακές ψηφίζω Οικολογία-Αλληλεγγύη που εδώ και 8 χρόνια βγάζει Νομαρχιακό Σύμβουλο και έχει και σοβαρές παρεμβάσεις και στην πόλη και στον Νομό. Σε Δημοτικές ίσως ψηφίσω Μπουράτη με πολύ βαρειά καρδιά γιατί είναι καραμαλάκας, μόνο και μόνο γιατί ένας παλαίμαχος οικολόγος κατεβαίνει μαζί του.
Συμπα8είς μου είναι αυτοί που λές αλλά είναι μόνο οικολόγοι, το οποίο συνεπάγεται χορτοφάγες λεσβίες και γκέι αντικαπνιστές. Ένας σοβαρός οικολογικός πόλος, πέρα απο την πλάκα, κατεβαίνει με την αγωνιστική αριστερή παρέμβαση που είναι και ο χώρος που ανήκω πολιτικά αλλα ας μην το κουράσουμε και ας μείνουμε στο ύφος του δεύτερου ποστ.

Candiru
18-09-2006, 12:23
Συμπα8είς μου είναι αυτοί που λές αλλά είναι μόνο οικολόγοι, το οποίο συνεπάγεται χορτοφάγες λεσβίες και γκέι αντικαπνιστές. Ένας σοβαρός οικολογικός πόλος, πέρα απο την πλάκα, κατεβαίνει με την αγωνιστική αριστερή παρέμβαση που είναι και ο χώρος που ανήκω πολιτικά αλλα ας μην το κουράσουμε και ας μείνουμε στο ύφος του δεύτερου ποστ.

είναι από τον χώρο της πολιτικής οικολογίας και των Ευρωπαίων Πράσινων, τώρα το αν ψηφίζεις ΚΑΙ με κριτήρια την ομοφοβία σου....

Weiss
18-09-2006, 12:33
το πέτυχες!! μιλάμε για τον πιο ομοφοβικό χρήστη του er, χωρίς πλάκα.

carheart
18-09-2006, 12:45
Αρχικά σκόπευα να μην ψηφίσω, μα οι άνωθι οικολόγοι κερδίζουν σιγά σιγά την σμίλευση του κρυμμένου πολιτικού και ετεροφοβικού μου οράματος.

Deggial
Την μέρα των εκλογών θα παίζω Magic The Gathering (http://www.wizards.com/default.asp?x=grandprix/athens06/facts). :P

Ψηφίζω Ηλιούπολη, Αθήνα και μάλλον θα ψηφίσω κάποιον ανεξάρτητο. Το πρόβλημα είναι πως ο νυν δήμαρχος έχει ήδη κάνει 4-5 θητείες και η εδραίωση ενός ατόμου σε μία συγκεκριμένη θέση ενέχει σοβαρά περιθώρεια για διαφθορά. Τα πρόσωπα πρέπει να αλλάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

metamelia2
πρακαστρατελ

ikonoklast
18-09-2006, 12:47

είναι από τον χώρο της πολιτικής οικολογίας και των Ευρωπαίων Πράσινων, τώρα το αν ψηφίζεις ΚΑΙ με κριτήρια την ομοφοβία σου....
Δεν είμαι ομοφοβικός μωρέ παιδί μου. Απλά όλες οι σοβαρές κοινωνιολογικές έρευνες αποδεικνύουν οτι οι χορτοφάγες λεσβίες και οι γκέι αντικαπνιστές έχουν την τάση να πολιτικοποιούνται κάτω απο την ημιπασόκ σοσιαλ-ρεφορμο-εκλογολάγνα-ευρω-αριστερά τύπου πράσινοι ή αδυνατούν να μπούν σε κοινά πλαίσια πάλης κε συσπειρώνονται σε οργανώσεις όπως οι πιασοκώληδες χρήστες free bsd χωρίς σύνορα, η ενωτική πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των δράκων του κομόντο ή η PETA.

ikonoklast
18-09-2006, 12:48
Αυτή με είπε κρυφόπουστα;

enitharmon
18-09-2006, 12:55
θυμάστε το επεισόδιο southpark που ο stan και οι γονείς του πήγαν Σ.Φρανσισκο να γίνουν οικολόγοι και πιο ανεκτικοί;

Solo Carriera
18-09-2006, 12:58
ψηφίζω κρήτη αλλά δεν το θεωρώ αρκετά σημαντικό ώστε να κάνω το ταξίδι, αφ' ενός γιατί θεωρώ ότι η ψήφος περισσότερο προσφέρει σε μία ψευδαίσθηση δημοκρατίας παρά στην υποτιθέμενη αλλαγή, και αφ' ετέρου γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα δημαρχιάκα και τα νομαρχιακά της πόλης μου οπότε αν δεν ψήφιζα λευκό ή άκυρο θα αναγκαζόμουν να βασιστώ στις προτάσεις συγγενών.

Candiru
18-09-2006, 13:14
ψηφίζω κρήτη αλλά δεν το θεωρώ αρκετά σημαντικό ώστε να κάνω το ταξίδι, αφ' ενός γιατί θεωρώ ότι η ψήφος περισσότερο προσφέρει σε μία ψευδαίσθηση δημοκρατίας παρά στην υποτιθέμενη αλλαγή, και αφ' ετέρου γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα δημαρχιάκα και τα νομαρχιακά της πόλης μου οπότε αν δεν ψήφιζα λευκό ή άκυρο θα αναγκαζόμουν να βασιστώ στις προτάσεις συγγενών.

στις συγκεκριμένες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ψηφίζεις άτομα που θα σου βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σε τοπικό επίπεδο, σε αυτές είναι ηθική υποχρέωση η ψήφος, στις άλλες τις γενικές εγώ ταλαντεύομαι μεταξύ μορταδέλλας και μεταχειρισμένου κωλόχαρτου και δεν πα να κατεβαίνουν και οι οικολόγοι

Solo Carriera
18-09-2006, 13:21
γιατί θεωρώ ότι η ψήφος περισσότερο προσφέρει σε μία ψευδαίσθηση δημοκρατίας παρά στην υποτιθέμενη αλλαγή

και εξηγούμαι πριν με ρωτήσει η ενίθαρμον, οι κυβερνήσεις, λοιπόν, επιτρέποντας την ψήφο θεωρούν ότι έχουν εκπληρώσει το καθήκον τους ως δημοκράτες και "αντιπρόσωποι του λαού" ενώ συγχρόνως όταν μαζεύονται μερικές χιλιάδες πολίτες να διαμαρτυρηθούν για κάποια δυσμενή μεταρύθμιση φροντίζουν να έχουν έτοιμες μερικές δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ και πολύ περισσότερο δακρυγόνο και ξυλίκι εξ αυτών εκπορευόμενο. ολά αυτά ενώ σπανίως υποχωρούν στην θέληση των διαμαρτυρόμενων.

συγχρόνως, όλοι οι υπόλοιποι, εκεινοί που δεν κατεβαίνουν στις εν λόγω πορείες, νιώθουν ότι έχοντας το δικαίωμα να ρίχνουν την ψήφο τους κάθε 4 χρόνια πραγματικά ζουν σε μιά δημοκρατική χώρα και όλα είναι μέλι και αν κάποια δεν είναι μέλι, τέλοσπάντων, φταίει ο μπούλης ο κωστάκης ή ο κινέζος ο σημίτης.

asimoulis
18-09-2006, 13:35
sigoura einai ψευδαίσθηση dimokratias alla nomizo oti i oliki apaksiwsi twn eklogwn einai aristerismos (kai oxi apeidi to eipe o lenin)...

kati tha psifisoume diladi mallon eksokoinovouleftiki fasi...

Solo Carriera
18-09-2006, 13:36
ο άρης βελουχιώτης
ήταν σωστός κομουνιστής
και όχι μουνόπανο
αριστεριστής

necropethamenos
18-09-2006, 13:42
nomizo oti i oliki apaksiwsi twn eklogwn einai aristerismos (kai oxi apeidi to eipe o lenin)...

eeeeeee.

e?

Solo Carriera
18-09-2006, 13:51
δώσε βάση (http://www.protoporia.gr/protoporia/product.asp?sku=118378&mscssid=LW8Q8W2NGB1C8KWECH8XVDJN7RGEF1C7).

Μπελάς
18-09-2006, 14:27
εγώ πσηφίζω για Χίο και θα πάω να στηρίξω ΔΗΚΚΙ.
Το ΔΗΚΚΙ σε αυτές τις εκλογές συνεργάζετε με το ΚΚΕ,Κομμουνιστική Ανανέωση,Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών,Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα και τους Ανένταχτοι Ριζοσπάστες,για του λόγου το αληθές τσέκαρε το:
http://www.dikki.org/Ekloges%5F2006/

Raven Lord
18-09-2006, 14:33
εγώ ψηφίζω στο δήμο Καλλιδένδρου Τρικάλων. μάλλον θα ψηφίσω το νονό μου, ως εν δυνάμει εργολήπτης (καλό είναι να έχω κάποιο δικό μου στο δ.σ.). :twisted:

για τη νομαρχία παλιότερα στήριξα 1 φορά ΣΥΝ (κατεβαίνει ο πατέρας ενός τύπου που παίζαμε μπάλλα στην ίδια ομάδα) και 1 ΚΚΕ. φέτος έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι το ποιηματάκι που θα γράψω στο ψηφοδέλτιο, παρόλο που κατεβαίνει με τη ΝΔ ο πατέρας μιας πολύ φίλης μου. τα έχω πάρει με όλους, οπότε το άκυρο είναι η μόνη διέξοδος για την ώρα.

Μπελάς
18-09-2006, 14:45

Αυτούς εδώ δεν λές: http://www.oikologos.gr/News2006/0332.html

enitharmon
18-09-2006, 15:57
εγώ ψηφίζω στο δήμο Καλλιδένδρου Τρικάλων. μάλλον θα ψηφίσω το νονό μου, ως εν δυνάμει εργολήπτης (καλό είναι να έχω κάποιο δικό μου στο δ.σ.). :twisted:
τουλάχιστον ρε καρντασι, αν δεν το λες ειρωνικα εννοειται, μην τα πετας έτσι αυτά, αφού ανοίγεις και τοπικ για τη διαφθορα βρε παιδι μου

[quote="Solo Carriera":17k5fj1y]γιατί θεωρώ ότι η ψήφος περισσότερο προσφέρει σε μία ψευδαίσθηση δημοκρατίας παρά στην υποτιθέμενη αλλαγή
και εξηγούμαι πριν με ρωτήσει η ενίθαρμον, οι κυβερνήσεις, λοιπόν, επιτρέποντας την ψήφο θεωρούν ότι έχουν εκπληρώσει το καθήκον τους ως δημοκράτες και "αντιπρόσωποι του λαού" ενώ συγχρόνως όταν μαζεύονται μερικές χιλιάδες πολίτες να διαμαρτυρηθούν για κάποια δυσμενή μεταρύθμιση φροντίζουν να έχουν έτοιμες μερικές δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ και πολύ περισσότερο δακρυγόνο και ξυλίκι εξ αυτών εκπορευόμενο. ολά αυτά ενώ σπανίως υποχωρούν στην θέληση των διαμαρτυρόμενων. [/quote:17k5fj1y]
μην ενοχλείσαι, δε θα σε ρωτούσα

το να ψηφίζεις είναι απόλυτα δημοκρατικό, δεν είναι εκει το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι όσοι "καλοί" παν να ασχοληθούν με τα κοινά είτε θάβονται, είτε δεν ψηφίζονται επειδή δεν κάνουν ρουσφέτια. Οπότε δεν είναι η ψηφοφορία το πρόβλημα "σιγά τη δημοκρατία", αλλά ότι οι περισσότεροι ψηφίζουνε το μπαρμπα τους

Solo Carriera
18-09-2006, 16:01
εγώ νομίζω ότι αυτό είναι εντυπωσιακότερο:

για τη νομαρχία παλιότερα στήριξα 1 φορά ΣΥΝ
(κατεβαίνει ο πατέρας ενός τύπου που παίζαμε μπάλλα στην ίδια ομάδα)

ikonoklast
18-09-2006, 16:14
το να ψηφίζεις είναι απόλυτα δημοκρατικό, δεν είναι εκει το πρόβλημα.
κε που διαφωνείς με αυτά που είπε ο άλλος ο μπάχαλος;

enitharmon
18-09-2006, 16:17
πχιος είναι ο μπάχαλος;

Solo Carriera
18-09-2006, 16:18
ναι, βασικά το ότι βγάζουμε ΝΔ και όχι συνασπισμό δεν έιναι το μοναδικό πρόβλημα του κοινοβουλευτισμού αλλά δεν έχω καμία όρεξη να μπω τόσο βαθιά.

ikonoklast
18-09-2006, 16:19
ο Solo Cariola!

The Good Son
18-09-2006, 16:19
Θεσσαλονικη και ξερο ψωμιαδη.

μιτσμαν αμα ανέβεις θες στείλε πιεμ.

HAVOC
18-09-2006, 16:24
Για δημαρχια "Κουλη" δαγκωτο. Δεν τα εχει παει και τοσο ασχημα στην μεχρι στιγμης θητεια του, συν το οτι οι υπολοιποι υποψηφιοι ειναι για τα πανηγυρια. [ο ενας μαλιστα αλκοολικα, και τον βλεπω σε ενα μαγαζι καπου εδω κοντα να τον μαζευουν κατι βραδια μαζι με αλλους πολιτικαντιδες].
Για νομαρχια, λογω αισχρης εκπροσωπισης απο τον κατσικοποδαρο, σκεφτομουν Λιακουλη, αλλα δεχεται τοση λασπη απο τους δικους της και εχει προβλημα συννενοησης εσωκομματικο που απορριπτεται και αυτη μετα πολλων επαινων. Για Χαλκια δεν εχω μαθει τιποτα τραγικο, οποτε θα παρει την ψηφο κατα πασα πιθανοτητα το κομμουνι.

Αφουτα. Μιλαμε για τυροχωρα.
Φετος ειναι η πρωτη φορα που ψηφιζω με ενδιαφερον μονο στην Ελλαδα.
Και γενικοτερα μετα απο τη γνωριμια μου με καποιες δυναμικες γριες στο νησι που παλεψαν για να εχουμε δικαιωμα ψηφου, και επειδη και η γιαγια μου που ειναι 92 ψηφιζει και εχει ενημερη αποψη για τα κοινα, θα θεωρουσα ντροπη να απεχω.

carheart
18-09-2006, 16:28
καποιες δυναμικες γριες

http://www.geocities.com/novemberxvii/lol.jpg

ikonoklast
18-09-2006, 16:33
Για δημαρχια "Κουλη" δαγκωτο. Δεν τα εχει παει και τοσο ασχημα στην μεχρι στιγμης θητεια του, συν το οτι οι υπολοιποι υποψηφιοι ειναι για τα πανηγυρια. [ο ενας μαλιστα αλκοολικα, και τον βλεπω σε ενα μαγαζι καπου εδω κοντα να τον μαζευουν κατι βραδια μαζι με αλλους πολιτικαντιδες].
Για νομαρχια, λογω αισχρης εκπροσωπισης απο τον κατσικοποδαρο, σκεφτομουν Λιακουλη, αλλα δεχεται τοση λασπη απο τους δικους της και εχει προβλημα συννενοησης εσωκομματικο που απορριπτεται και αυτη μετα πολλων επαινων. Για Χαλκια δεν εχω μαθει τιποτα τραγικο, οποτε θα παρει την ψηφο κατα πασα πιθανοτητα το κομμουνι.

Και γενικοτερα μετα απο τη γνωριμια μου με καποιες δυναμικες γριες στο νησι που παλεψαν για να εχουμε δικαιωμα ψηφου, και επειδη και η γιαγια μου που ειναι 92 ψηφιζει και εχει ενημερη αποψη για τα κοινα, θα θεωρουσα ντροπη να απεχω.

http://i3.photobucket.com/albums/y52/prakasrel/path1313.png

HAVOC
18-09-2006, 16:33
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ....Οχι βρε μπαχαλε.
Δεν μιλαμε για αποληφαδια παπαδοπληκτες.
Οι συγκεκριμενες πρωτον ηταν αγγλιδες και επειδη η ψηφος δεν ηταν ιστορικα καποιο αναφαιρετο δικαιωμα των γυναικων, ακομη και οταν οι υποψηφιοι ειναι γτπ και με πιανει απογοητευση απο διαφορες καταστασεις, σκεφτομαι, εστω στη μνημη καποιων που παλεψαν για να μπορω εγω σημερα να ψηφιζω, να μην το αποφευγω.

carheart
18-09-2006, 16:35
οκ, δηλαδή άμα πάλευαν για να πετάνε τους κομμουνιστάς στα πηγάδια, θα ένιωθες άσχημα αν δεν το έκανες και εσύ;

HAVOC
18-09-2006, 16:37
Τι μαλακιες λες?

ικονοκλαστ, ποια ειναι η απορια σου?

enitharmon
18-09-2006, 16:37

οι κυβερνήσεις, λοιπόν, επιτρέποντας την ψήφο θεωρούν ότι έχουν εκπληρώσει το καθήκον τους ως δημοκράτες και "αντιπρόσωποι του λαού"
χμ, αν εννοει οτι η αξιοκρατια, η διαφανεια και η ευθιξια είναι και αυτά μέρος της δημοκρατίας (και κατα συνέπεια στην Ελλάδα γιοκ δημοκρατία), τότε δε διαφωνούμε. Για τις πορείες τα χουμε πει

σολο, αναδιατυπωσε αυτο για τη ΝΔ και το συνασπισμο, δεν καταλαβα

enitharmon
18-09-2006, 16:39
οκ, δηλαδή άμα πάλευαν για να πετάνε τους κομμουνιστάς στα πηγάδια, θα ένιωθες άσχημα αν δεν το έκανες και εσύ;
επίσης κάποιοι αγωνίστηκαν για να μην πατήσουν Αλβανοί ελληνικά χώματα και τώρα σηκώνουν και τη σημαία μας!!!!

Solo Carriera
18-09-2006, 16:50

οι κυβερνήσεις, λοιπόν, επιτρέποντας την ψήφο θεωρούν ότι έχουν εκπληρώσει το καθήκον τους ως δημοκράτες και "αντιπρόσωποι του λαού"
χμ, αν εννοει οτι η αξιοκρατια, η διαφανεια και η ευθιξια είναι και αυτά μέρος της δημοκρατίας (και κατα συνέπεια στην Ελλάδα γιοκ δημοκρατία), τότε δε διαφωνούμε. Για τις πορείες τα χουμε πει

σολο, αναδιατυπωσε αυτο για τη ΝΔ και το συνασπισμο, δεν καταλαβα

όχι, εννοώ πολλά περισσότερα από αυτά και πραγματικά είναι εξοργιστικό το ότι ο πολιτικός διάλογος πλέον έχει εκφυλιστεί στο ποιός είναι λίγοτερο ή περισσότερο διεφθαρμένος από τον άλλον και ακόμα εξοργιστικότερο το ότι η λεγόμενη "προοδευτική νεολαία" αναπαράγει αυτή την αντίληψη.

σχετικά με αυτό που ρώτησες, εννοούσα ότι αν δεν ψηφίζαμε τον μπατζανάκη μας -όπως λες- αλλά τους σωστούς -όποιοι κι αν νομίζεις πως είναι αυτοι- τότε δεν θα λυνόταν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα της πολιτείας. γιατί; γιατί το πρόβλημα στον κοινοβουλευτισμό βρίσκεται πολύ βαθύτερα από το ποιος θα μας "αντιπροσωπεύει" την εκάστοτε τετραετία.

Ace
18-09-2006, 16:51
Πολυ σωστος και στα δυο σημεια. :D :D

enitharmon
18-09-2006, 17:02
σχετικά με αυτό που ρώτησες, εννοούσα ότι αν δεν ψηφίζαμε τον μπατζανάκη μας -όπως λες- αλλά τους σωστούς -όποιοι κι αν νομίζεις πως είναι αυτοι- τότε δεν θα λυνόταν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα της πολιτείας. γιατί; γιατί το πρόβλημα στον κοινοβουλευτισμό βρίσκεται πολύ βαθύτερα από το ποιος θα μας "αντιπροσωπεύει" την εκάστοτε τετραετία.
να το καμω τοπικ γιατι ακουγεται ενδιαφερον;

Solo Carriera
18-09-2006, 17:04
και το ρωτάς;

Raven Lord
18-09-2006, 17:37
χαχαχ το περίμενα ότι θα παραξενεύονταν κάποιοι με αυτά που έγραψα. φυσικά, περιέχουν μια δόση υπερβολής (φυσικά και στο χωριό, το κόμμα είναι το τελευταίο που σκέφτεσαι όταν ψηφίζεις - οκ, εκτός αν οι παππούδες μας σφάζονταν στον εμφύλιο :P - και το πρώτο μέλημα είναι να εκλεγούν κάποιοι που θα ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του δήμου και ίσως να δώσουν και σε 'μενα την ευκαιρία να συμβάλλω. επίσης, ΣΥΝ θα στηριζα τότε όποιος και να κατέβαινε, ακόμη καλύτερα που ήταν γνωστός μου και σοβαρός πολιτκός), αλλά γιατί σωτηρία σου φαίνεται περίεργο? άλλο οι ιδέες μου και πως θα ήθελα να είναι ο κόσμος και άλλο αν πιστεύω ότι μπορεί αυτή τη στιγμή οι συνθήκες είναι ώριμες για να γίνει κάτι καλύτερο. δε νιώθω ότι χρωστάω τίποτα στο σύστημα στο οποίο είμαι, καλώς ή κακώς, ενταγμένος, οπότε, ότι μου στερεί του το πληρώνω με το ίδιο νόμισμα.

Candiru
18-09-2006, 17:44
Αυτούς εδώ δεν λές: http://www.oikologos.gr/News2006/0332.html

αυτούς ακριβώς λέω, όμως αυτό το σάιτ δεν το έχω υπ' όψιν μου

έντιτ: καλά παίζει να είναι και το καλύτερο ελληνικό σχετικό με οικολογία, πώς μου ξέφευγε τόσον καιρό;

enitharmon
18-09-2006, 17:55
άλλο οι ιδέες μου και πως θα ήθελα να είναι ο κόσμος και άλλο αν πιστεύω ότι μπορεί αυτή τη στιγμή οι συνθήκες είναι ώριμες για να γίνει κάτι καλύτερο. δε νιώθω ότι χρωστάω τίποτα στο σύστημα στο οποίο είμαι, καλώς ή κακώς, ενταγμένος, οπότε, ότι μου στερεί του το πληρώνω με το ίδιο νόμισμα.
και επειδή οι συνθήκες ωριμάζουν από μόνες τους.
Και σίγουρα κάτι τέτοιο λέει ο φακελάκιας γιατρός, ο τελωνιακός και όποιος άλλος τα παίρνει, "αφού έτσι είναι το σύστημα" και αφού το κράτος του δίνει μισθούς πείνας, τα παίρνει από αλλού.

μπορεί ρε παιδί μου ο καντιρού να είναι βλάκας του κερατά, αλλά τουλάχιστον είναι συνεπής και ρισπεκτ γι'αυτό

τα "δε ζούμε σε τέλειο κόσμο και δε μπορώ να κάνω κάτι να τον αλλάξω" τα ακούω βερεσε. Βολεμένη ζωή λεγεται με επαναστατικές συζητήσεις κάθε Παρασκευή βράδι πίνοντας ούζα

Raven Lord
18-09-2006, 18:01
μπορεί και να 'χεις δίκιο, αλλά σίγουρα κάθε άλλο παρά βολεμένος είμαι αυτή τη στιγμή και ο μόνος τρόπος να μη γαμηθώ μια ζωή στη δουλειά για να καρπώνεται άλλος τους κόπους μου, είναι να προσπαθήσω να "ελιχθώ" στο περιθώριο του συστήματος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. άσε που στο τέλος το βλέπω να γαμιέμαι ούτως ή άλλως, αφού είναι όλα μελετημένα.

περί ωρίμανσης των συνθηκών είναι ένα θέμα που πάντα ήθελα να το θίξω αλλά δε νιώθω ότι έχω ολοκληρωμένη άποψη ακόμη. σε γενικές γραμμές το μόνο που πιστεύω ότι μπορώ να κάνω είναι να μεταφέρω τις ιδέες μου σε κάποιους που μπορεί να ακούσουν.

πάντως, ποτέ δε θα "ρίξω" κάποιον πιο αδύναμο από εμένα, αυτό το τηρώ ευλαβικά.

και είμαι σίγουρος ότι πολλές καλές ιδέες συζητήθηκαν κάποια παρασκευή βράδυ υπό την επήρρεια ουσιών :P

Candiru
18-09-2006, 18:07
ωρίμανση συνθηκών: η καλύτερη δικαιολογία για να μην κάνεις τίποτε και να έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου.

Raven Lord
18-09-2006, 18:19
εσύ πιστεύεις αυτή τη στιγμή ότι η ανθρωπότητα αξίζει κάτι καλύτερο?

μικρότερος, έτσι σκεφτόμουνα κι εγώ. όταν στο πανεπιστήμιο προτείναμε δυναμικές κινητοποιήσεις και κάποιοι πεταγόταν και έλεγαν ότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες, η απάντησή μου ήταν "εμείς δε διαμορφώνουμε τις συνθήκες?".
αλλά, πραγματικά, στην πορεία απογοητεύτηκα.

carheart
18-09-2006, 18:28

kathe post sou einai mia maxairia stin aisthitiki mou.

Candiru
18-09-2006, 19:05

είναι τραγικό αλλά άτομα 70 χρονών και πάνω να έχουν πιό εκάθαρες και προοδευτικές απόψεις απόμεγάλη μερίδα της σημερινής νεολαίας ηλικίας 18-30. Αυτοί οι τελευταίοι μουχλογιάππηδες μου χαλάνε την αισθητική μου και όχι οι super-γιαγιάδες

carheart
18-09-2006, 19:12
στα αρχίδια μας ρε Candiru.

Candiru
18-09-2006, 19:12
εσύ πιστεύεις αυτή τη στιγμή ότι η ανθρωπότητα αξίζει κάτι καλύτερο?

μικρότερος, έτσι σκεφτόμουνα κι εγώ. όταν στο πανεπιστήμιο προτείναμε δυναμικές κινητοποιήσεις και κάποιοι πεταγόταν και έλεγαν ότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες, η απάντησή μου ήταν "εμείς δε διαμορφώνουμε τις συνθήκες?".
αλλά, πραγματικά, στην πορεία απογοητεύτηκα.

αν το σκεφτείς καλύτερα, αυτή η έννοια προϋποθέτει ότι η ιστορία έχει προκαθορισμένα στάδια και αν δεν φτάσει σε ένα συγκεκριμένο/κρίσιμο δεν γίνεται επανάσταση, ή είναι καταδικασμένη αε αποτυχία.

αποδείχθηκε ότι είναι λάθος, μια και η πραγματικότητα είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και επιπροσθέτως σήμερα έχει εξαληφθεί και η παραμικρή υποψία αλήθειας μιας τέτοιας ερμηνείας της ιστορίας.

ο όρος είναι πλέον μια εξαιρετικά γενική έννοια που κολλάει παντού και χρησιμοποιείται πλέον για τους λόγους που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ. Ομως μπορεί να είναι αδύνατη μια καθολική επανάσταση και αποελεσματική αλλαγή, όμως οι συνθήκες ειναι πάντα ώριμες να συγκρουστείς σθεναρά και αμετακίνητα για επιμέρους κατακτήσεις, όπως αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση.

HAVOC
18-09-2006, 21:09

Για να καταλαβω. Θεωρεις αστειο/αναξιο λογου το γεγονος οτι οι γυναικες δεν ειχαν δικαιωμα ψηφου μεχρι αρκετα προσφατα στη συγχρονη ιστορια?
Θεωρεις προσβολη στην οποια σου αισθητικη, το γεγονος οτι σεβομαι πως καποιες παλαιοτερες γενιες προσπαθησαν ωστε εγω και η οποιαδηποτε γυναικα να μπορει να εχει λογο μεσω της ψηφου της?
Θεωρεις πληγμα στην αισθητικη σου το οτι βλεπω ηλικιωμενους ανθρωπους να θελουν να ενημερωνονται και να προτιμω απο την απολυτη απαθεια που χαρακτηριζει αρκετους νεοτερους να ακολουθω το παραδειγμα ενος παλαιοτερου που εξακολουθει να νοιαζεται για τα κοινα?

carheart
18-09-2006, 21:26
Ρε κοπελιά, τίποτα από αυτά δεν με ενοχλεί. Μπερδεύεις τον θαυμασμό με το χρέος και γενικά μου θυμίζεις παππούδες που μας έλεγαν να πάμε στην παρέλαση ενώ ρίχνει εξωφρενική βροχή γιατί κάποιοι πολέμησαν για εμάς. Και αυτοί, από το δημοτικό κιόλας, προσέβαλλαν μια χαρά την αισθητική μου.

Candiru
18-09-2006, 21:32
Ρε κοπελιά, τίποτα από αυτά δεν με ενοχλεί. Μπερδεύεις τον θαυμασμό με το χρέος και γενικά μου θυμίζεις παππούδες που μας έλεγαν να πάμε στην παρέλαση ενώ ρίχνει εξωφρενική βροχή γιατί κάποιοι πολέμησαν για εμάς. Και αυτοί, από το δημοτικό κιόλας, προσέβαλλαν μια χαρά την αισθητική μου.

έχει κάποια διαφορά η συντηρητιτή από την προοδευτική θεώρηση του χρέους, αρκεί αυτό το χρέος να μην έχει χάσει την ουσία του και να μην καταντάει μηχανική αναπαραγωγή του. Αλλιως όντως δεν διαφέρουν

carheart
18-09-2006, 21:33
μήπως εκτός από προοδευτική θεώρηση, έχει και εναλλακτική;

Candiru
18-09-2006, 21:36

ίδιο είναι να έχεις χρέος να διαιωνίσεις μια ιδεοληπτική εθνοπαπαριά και ίδιο να διατηρήσεις με την ίδια αγωνιστικότητα με τους γεροντότερους τα κοινωνικά κεκτημένα ή και να τα βελτιώσεις κι αλλο;

carheart
18-09-2006, 21:38
Ηλίθιε άνθρωπε, ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του απόψεις για το τι είναι χρέος.

Η έννοια "χρέος" όμως, έχει συνήθως μια σημασία.

Είσαι ό,τι πιο άκυρο υπήρξε ώρες ώρες.

Ace
18-09-2006, 21:39

ίδιο είναι να έχεις χρέος να διαιωνίσεις μια ιδεοληπτική εθνοπαπαριά και ίδιο να διατηρήσεις με την ίδια αγωνιστικότητα με τους γεροντότερους τα κοινωνικά κεκτημένα ή και να τα βελτιώσεις κι αλλο;
Για πληγμα στην αισθητικη του μιλησε ο καρχερτ.
Μπορει για μενα να ναι πιο καλα να σηκωνουμε σημαιες παρα να μιλαμε με χουφταλα για κοινωνικα κεκτημενα εφοσον αναφερομαι στην αισθητικη μου.

HAVOC
18-09-2006, 21:41

Μπερδευεις τους τυπους με την ουσια.
Κανεις ακυροτατη αναγωγη, αναμεσα σε παρελαση και ψηφο. Την εκδηλωση και το τυπολατρικο, με το γεγονος που οδηγησε στην εκδηλωση, με την ασκηση δικαιωματος που κατακτηθηκε μεσω αγωνιστικοτητας.

Σεβομαι το δικαιωμα του να εκλεγω που καποιοι μου προσεφεραν και επιλεγω να συμμετεχω με την ψηφο μου.
Παρατηρω στη δικη μου γενια και γενικοτερα σε νεαρα ατομα μια απαθεια και σε αντιδιαστολη καποιους ηλικιωμενους να ενημερωνονται περισσοτερο και να θεωρουν την ψηφο τους ενα σημαντικο επιτευγμα και δικαιωμα που θελουν να ασκουν.
Η ταση δεν φηψιζω, στις νεοτερες γενιες, συχνα μεταφραζεται σε γενικοτερη απαθεια, σε ολα τα επιπεδα με τα γνωστα προβληματα. Ειναι δηλαδη ενδεικτικη, καθολικοτερου πνευματος και κοσμοθεωρησης που οδηγει σε μηδενισμους και καταστασεις αδιεξοδες.
Αναμεσα στις δυο παραπανω καταστασεις, και σεβομαι και εκτιμω το παραδειγμα των παλαιοτερων. Και επιλεγω να το ακολουθησω. Δεν εχει να κανει με τυπους, ουτε σουφραζετα ειμαι, αλλα καποιες μου εξασφαλισαν ενα σημαντικο δικαιωμα. Νταξ, ως εδω?

Απο την αλλη, οι τυποι ειναι και δικη μου προσωπικη απεχθεια. Στο παραδειγμα σου, πιο συγκεκριμενα, η παρελαση, ως φορος τιμης, αποτελει κακουγουστο αστειο, οταν ανιστοριτοι δασκαλοι διδασκουν ιστορια και κατ'επεκταση φροντιζουν για την παιδεια και το ηθος απεναντι στη μορφωση αφασικων και αδιαφορων παιδιων.
Αλλα ελα μ, που δεν ειναι το ιδιο με το καποιοι αγωνιστηκαν, γιατι να μην κανω κι εγω οπως μπορω κατι αντιστοιχο?! Ελα που δεν ειναι το ιδιο με το καποιοι παλεψαν να εχω ψηφο κι εγω να τα γραφω ολα στα αρχιδια που δεν εχω?!

Candiru
18-09-2006, 21:42
Ηλίθιε άνθρωπε, ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του απόψεις για το τι είναι χρέος.

Η έννοια "χρέος" όμως, έχει συνήθως μια σημασία.

Είσαι ό,τι πιο άκυρο υπήρξε ώρες ώρες.

ε, τότε:

1. τι σε χαλάει με ην άποψη της havoc

2. αφού έχει ο καθένας τις δικές του απόψεις ας πάει να περπατάει σαν νευρόσπαστο, οι άλλοι δεν έχουν καμμιά υποχρέωση ή χρέος. Ομως όταν θα έρθουν να σου πάρουν και τα τελευταία σου κεκτημένα που τα απολαμβάνεις παρασιτικά, να δούμε με ποιούς να συνασπιστείς για να αντιδράσεις (αν μπορεις να αντιδράσεις)μια και πολλοί δυστυχώς σκέφτονται σαν εσένα.

Candiru
18-09-2006, 21:47

Για πληγμα στην αισθητικη του μιλησε ο καρχερτ.
Μπορει για μενα να ναι πιο καλα να σηκωνουμε σημαιες παρα να μιλαμε με χουφταλα για κοινωνικα κεκτημενα εφοσον αναφερομαι στην αισθητικη μου.

δεν τόπιασα, αν είναι αυτό που κατάλαβα, σε 40-50 χρόνια θα είσαι στη θέση τους

Ace
18-09-2006, 21:49
Οχι μαγκα μου δεν το πιασες.
Λεω οτι ο καρχαρτ μπορει να λεει οτι οτιδηποτε επηρεαζει την αισθητικη του χωρις να δινει εξηγησεις, επειδη ακριβως ειναι η αισθητικη του.

Bullet
18-09-2006, 22:01
έχετε σκεφτεί ποτε πόσοι "προοδευτικοί" ψηφοφόροι πάνε χαμένοι και μονο στην σκέψη(τους) ότι "σιγά μη βγούν μωρέ"-"αφού πάλι οι ίδιοι θα βγούν"-"αν ψηφίσω αυτούς,θα είμαι εγώ και άλλοι 5"-"άδικα θα πάει η ψήφος,δε ρίχνω *σαλαμακι* στη τελική?" etc etc?

είναι δυνατόν να υπάρξει κάποια εφαρμόσιμη formula ώστε να αλλάξει αυτό?γιατί αυτή είναι η ουσία στη τελική,imo,γενικά μιλώντας για εκλογές,όχι μονο for the δημοτικές δηλαδή

p.s. έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση όπως πιστεύω και οι περισσότεροι από εμάς τις περισσότερες φορες που πήγα για να ψηφίσω

Raven Lord
18-09-2006, 22:10
αν το σκεφτείς καλύτερα, αυτή η έννοια προϋποθέτει ότι η ιστορία έχει προκαθορισμένα στάδια και αν δεν φτάσει σε ένα συγκεκριμένο/κρίσιμο δεν γίνεται επανάσταση, ή είναι καταδικασμένη αε αποτυχία.

το "λάθος" που κάνεις (κάνετε) όταν κρίνεις τις απόψεις μου είναι ότι πιστεύεις ότι σκέφτομαι με τη λογική των παρακάτω σταδίων:
έχω κάποιες απόψεις/ιδέες/κοσμοθεωρία -->
imo οι εφαρμογή τους θα οδηγούσε σε μια καλύτερη/δικαιότερη κοινωνική οργάνωση -->
άρα θα επιδιώξω την εφαρμογή τους

προφανώς, όμως, οι απόψεις μου και οι απόψεις του καθενός δεν αποτελούν και την επιδίωξη του συνόλου. εγώ ξέρω π.χ. ότι αυτά που πιστεύω θα εφαρμόζονταν μόνο σε ένα πλανήτη που θα κατοικούνταν από κλώνους του εαυτού μου, αλλά απέχουν σίγουρα πάρα πολύ από τις "μέσες" επιδιώξεις ενός κοινωνικού συνόλου. οπότε ούτως ή άλλως δεν προσβλέπω σε κάποια επανάσταση για να χρειαστεί να "κάνω κάτι" γι'αυτό. ο μόνος στόχος μου για την ώρα είναι να συζητάω και να προσπαθώ είτε να εμπλουτίσω τις δικές μου πεποιθήσεις, είτε να βρω άτομα που πλησιάζουν στον τρόπο σκέψης μου. οι μόνος "παρεμβάσεις" που θα πραγματοποιούσα θα ήταν για θέματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στον εαυτό μου.

εσύ, όμως (και πολλοί άλλοι εδώ μέσα, βεβαίως), θεωρείς ότι οι δικές σου απόψεις (αυτά τουλάχιστο καταλαβαίνω από τη συνολική παρουσία σου) είναι οι "ορθές" και πρέπει να εφαρμοστούν για να επιτύχουμε ένα "καλύτερο κόσμο". ποιος όμως στο λέει αυτό? το μόνο αντικειμενικό (και καλά) κριτήριο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι οι επιθυμίες της πλειοψηφίας (κακώς imo), αλλά κι εσύ σίγουρα απέχεις πάρα πολύ από αυτές.

carheart
19-09-2006, 01:44
Αλλα ελα μ, που δεν ειναι το ιδιο με το καποιοι αγωνιστηκαν, γιατι να μην κανω κι εγω οπως μπορω κατι αντιστοιχο?! Ελα που δεν ειναι το ιδιο με το καποιοι παλεψαν να εχω ψηφο κι εγω να τα γραφω ολα στα αρχιδια που δεν εχω?!

Στα παραπάνω δεν λες τίποτα ουσιαστικό, και μιας και δεν έπιασες το λόγο που έκανα την αναγωγή θα σταθώ στο παρόν quote.

Ο λόγος του να μην σε εκφράζει ας πούμε δεν είναι αρκετός; Δηλαδή οκ, αν το αναγάγουμε σε γενικότερη αντίδραση, θα θεωρούσες ντροπή να γράψεις στα αρχίδια σου (που δεν έχεις) τα όσα έχουν κάνει κάποιοι που έτυχε να ωφελούν και εσένα; Ξαναλέω, δεν μιλάω για εκτίμηση, θαυμασμό, δέος, μα για κάποιας μορφής "ανταπόδοσης".

Γιατί -κατά τη γνώμη μου- ο λόγος που θα ψήφιζα στις όποιες εκλογές θα ήταν επειδή θα ενδιαφερόμουν για την διαδικασία από μόνος μου, και όχι επειδή κάποιοι πολέμησαν ώστε να έχω "εγώ" το δικαίωμα της επιλογής. Και έτσι όπως το εξέφρασες με τις δυναμικές γριές, ένας παρατηρητής θα καταλάβαινε πως τείνεις στην δεύτερη περίπτωση.

Και οι άνθρωποι της δεύτερης επιλογής, προσβάλλουν την αισθητική μου και την νοημοσύνη μου.

Μέχρι και ο Ace το κατάλαβε, για τον Candiru δεν είχα και ιδιαίτερες ελπίδες.

HAVOC
19-09-2006, 01:54

Στα παραπάνω δεν λες τίποτα ουσιαστικό, και μιας και δεν έπιασες το λόγο που έκανα την αναγωγή θα σταθώ στο παρόν quote.

Ο λόγος του να μην σε εκφράζει ας πούμε δεν είναι αρκετός; Δηλαδή οκ, αν το αναγάγουμε σε γενικότερη αντίδραση, θα θεωρούσες ντροπή να γράψεις στα αρχίδια σου (που δεν έχεις) τα όσα έχουν κάνει κάποιοι που έτυχε να ωφελούν και εσένα; Ξαναλέω, δεν μιλάω για εκτίμηση, θαυμασμό, δέος, μα για κάποιας μορφής "ανταπόδοσης".

Γιατί -κατά τη γνώμη μου- ο λόγος που θα ψήφιζα στις όποιες εκλογές θα ήταν επειδή θα ενδιαφερόμουν για την διαδικασία από μόνος μου, και όχι επειδή κάποιοι πολέμησαν ώστε να έχω "εγώ" το δικαίωμα της επιλογής. Και έτσι όπως το εξέφρασες με τις δυναμικές γριές, ένας παρατηρητής θα καταλάβαινε πως τείνεις στην δεύτερη περίπτωση.

Και οι άνθρωποι της δεύτερης επιλογής, προσβάλλουν την αισθητική μου και την νοημοσύνη μου.

Μέχρι και ο Ace το κατάλαβε, για τον Candiru δεν είχα και ιδιαίτερες ελπίδες.

Ντροπη δεν ειναι, με την χροια που αποδιδει στη λεξη ο παππους που σε κοιταζει με μισο ματι επειδη δεν πηγες στην παρελαση.
Ντροπη μου προσωπικη θα το θεωρουσα, τι στιγμη που μου δινεται κατι το οποιο θεωρω οτι ειναι σημαντικο να το φτυνω.
Αυτου του τυπου την ντροπη την ενισχυει το γεγονος οτι προκειται για ενα αγαθο που καποιοι ανθρωποι-των οποιων τις επιλογες σεβομαι- εκτιμουν και ισως και αγωνιστηκαν γι'αυτο.
Το προσωπικο χρεος το αισθανομαι ως ανταποδωση για πραγματα που θεωρω η ιδια σημαντικα, οχι γιατι το επιβαλλει καποιος τυπος η μια γενικοτερη ταση.
Αλλα εγω κατι τετοιο το θεωρω αυτονοητο, εσυ προφανως οχι.
Οκ, στο ξεκαθαρισα.

carheart
19-09-2006, 02:02
Άκου να δεις (παράλογη απαίτηση) μια ιστορία. Η λέξη "ντροπή" και η φράση "προσωπικό χρέος" μπορούν κανονικότατα να έχουν 20 διαφορετικές ερμηνείες σε ένα δείγμα 20 ανθρώπων, αν και σαν έννοιες υπάγονται σε σαφείς ορισμούς. Και αυτό, το θεωρώ αυτονόητο. Εσύ; Όχι;;;

Ace
19-09-2006, 02:03
Εγω ναι!!
Τα καταλαβαινω ολα, τι καλα!!

HAVOC
19-09-2006, 02:03
Εισαι πολυ γκρινια ομως λεμε.

carheart
19-09-2006, 02:06

δική μου η σελίδα.

Ace
19-09-2006, 02:14
Σε μενα το λεει μαλλον. :cry:

Boom!
19-09-2006, 03:14

δική μου η σελίδα.

Εγω θελω την επομενη.
Α, και να μην εχει Candiru μεσα, ετσι για να ζησουμε και λιγες ουτοπικες forumικες στιγμες.

Candiru
19-09-2006, 08:44

δική μου η σελίδα.

Εγω θελω την επομενη.
Α, και να μην εχει Candiru μεσα, ετσι για να ζησουμε και λιγες ουτοπικες forumικες στιγμες.

Μόνο στο αθλέτικς φίλος :P

Candiru
19-09-2006, 08:53
Οχι μαγκα μου δεν το πιασες.
Λεω οτι ο καρχαρτ μπορει να λεει οτι οτιδηποτε επηρεαζει την αισθητικη του χωρις να δινει εξηγησεις, επειδη ακριβως ειναι η αισθητικη του.

εδώ είναι και η παγίδα της σύγχρονης επικοινωνιολογίας: ένα ρετουσαρισμένο με φώτοσόπ ή με μακιγιάζ και με αρμάνι κοστουμιά λαμόγιο έχει περισσότερες πιθανότητες να βγει από έναν με πιό καθημερινό λουκ και λίγες ρυτίδες, άσπρες τρίχες ή ελιές παραπάνω, αλλά με πολύ πιό ξεκάθαρες απόψεις. Δείτε όλους τους υποψήφιους/ες: 50-60 ετών και δείχνουν σαν 30. Επίσης προσέψτε και την θέση(προσανατολισμό) στα διάφορα πάνελ, τον φωτισμό και τα πλάνα των "μεγάλων" και των "μικρών" υποψήφιων. Δισεκατομμύρια πέφτουν για να πετύχουν αυτό το αισθητικό αποτέλεσμα που δεν προσβάλλει την αισθητική μου, σου, του, μας, σας, τους.

Συνεπώς, η αισθητική ΤΟΥ είναι τελικά η αισθητική του μέσου ψηφοφόρου, άρα αμφιβάλλω κατά πόσο είναι και αμιγώς δική ΤΟΥ

House Of Low Culture
19-09-2006, 11:41
ωρίμανση ωοθηκών: η καλύτερη δικαιολογία για να μην κάνεις τίποτε και να έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου.

Candiru
19-09-2006, 12:13
ωρίμανση ωοθηκών: η καλύτερη δικαιολογία για να πιέσεις για anal ή oral και να έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου.

Candiru
19-09-2006, 12:32
Τι προϊόν θα διαλέγατε;

Ψωμιάδη (με δώρο έκπληξη μπουκάλι ούζο και αναπτήρα)

Αράπογλου (με δώρο έκπληξη μια καταπληκτική θήκη γυαλιών)

Παπαγεωργόπουλο (δώρο γλαστράκι με βασιλικό)

Σαχίνη (δώρο ένα εκπληκτικό μπρελόκ με το σφυροδρέπανο) Εντάξει το τελευταίο δικό μου, αλλά δεν αποκλείεται να κάνει και αυτός τίποτε.

καλά, ο Ψωμιάδης έδωσε ρεσιτάλ καθυστέρησης, μοιράζοντας μπουκάλια ούζα σε οδηγούς σε μια καμπάνια για μη μεθυσμένους οδηγούς. Οπως έγραψε και κάποιος: είναι σαν να μοιράζεις πιστόλια σε βαρυποινίτες για να εξασκούνται στη φυλακή στο αγχολυτικό σπορ της σκοποβολής.

Αλλά και η Αράπογλου δεν πήγε πίσω: άδειες θήκες γυαλιών με σύνθημα: Για να μπορείτε να βλέπετε καλύτερα (εννούσε αυτόν που θα ψηφίσουμε).

DarkOmeN
19-09-2006, 12:57
Τι προϊόν θα διαλέγατε;

Ψωμιάδη (με δώρο έκπληξη μπουκάλι ούζο και αναπτήρα)

Αράπογλου (με δώρο έκπληξη μια καταπληκτική θήκη γυαλιών)

Παπαγεωργόπουλο (δώρο γλαστράκι με βασιλικό)

Σαχίνη (δώρο ένα εκπληκτικό μπρελόκ με το σφυροδρέπανο) Εντάξει το τελευταίο δικό μου, αλλά δεν αποκλείεται να κάνει και αυτός τίποτε.

καλά, ο Ψωμιάδης έδωσε ρεσιτάλ καθυστέρησης, μοιράζοντας μπουκάλια ούζα σε οδηγούς σε μια καμπάνια για μη μεθυσμένους οδηγούς. Οπως έγραψε και κάποιος: είναι σαν να μοιράζεις πιστόλια σε βαρυποινίτες για να εξασκούνται στη φυλακή στο αγχολυτικό σπορ της σκοποβολής.

Αλλά και η Αράπογλου δεν πήγε πίσω: άδειες θήκες γυαλιών με σύνθημα: Για να μπορείτε να βλέπετε καλύτερα (εννούσε αυτόν που θα ψηφίσουμε).

Εκτελέστε τους.Όλους.Τώρα.

metamelia2
19-09-2006, 13:15
τι ούζο;

carheart
19-09-2006, 13:20
Συνεπώς, η αισθητική ΤΟΥ είναι τελικά η αισθητική του μέσου ψηφοφόρου, άρα αμφιβάλλω κατά πόσο είναι και αμιγώς δική ΤΟΥ

:oops:

DarkOmeN
19-09-2006, 13:45
τι ούζο;

As expected. :pink:

Dr. Death
19-09-2006, 13:47
ψηφιζω ενωση κεντρωων

House Of Low Culture
19-09-2006, 15:13
As expected. :pink:

Μπελάς
19-09-2006, 15:22

για τη νομαρχία παλιότερα στήριξα 1 φορά ΣΥΝ (κατεβαίνει ο πατέρας ενός τύπου που παίζαμε μπάλλα στην ίδια ομάδα) και 1 ΚΚΕ. φέτος έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι το ποιηματάκι που θα γράψω στο ψηφοδέλτιο, παρόλο που κατεβαίνει με τη ΝΔ ο πατέρας μιας πολύ φίλης μου. τα έχω πάρει με όλους, οπότε το άκυρο είναι η μόνη διέξοδος για την ώρα.
Αμα θέλεις να ρίξεις άκυρο εκτύπωσε ένα απο τα παρακάτω ψηφοδέλτια και ρίχτο:
http://img45.exs.cx/img45/4783/10812.jpg

ή αυτο
http://38.119.88.24/mh/new_media3/2006/9/11/FLURL-dot-com-181321_psifodeltio.JPG

Boom!
19-09-2006, 17:29
ψηφιζω ενωση κεντρωων

Αρα, δεν εισαι ζωον!

Ποιον κατεβαζει η Προεδραρα για το δημο της Αθηνας;

Dr. Death
19-09-2006, 22:27
[quote="Dr. Death":2redb5so]ψηφιζω ενωση κεντρωων

Αρα, δεν εισαι ζωον!

Ποιον κατεβαζει η Προεδραρα για το δημο της Αθηνας;[/quote:2redb5so]

Δεν εχω ιδεα...απλα στις 2 τελευταιες εκλογες ασκω το εκλογικο μου δικαιωμα ψηφιζωντας λεβεντη.Ε την κοβω να τριτωνει η φαση.

Candiru
20-09-2006, 09:10
[quote="Boom!":qgfujf1x][quote="Dr. Death":qgfujf1x]ψηφιζω ενωση κεντρωων

Αρα, δεν εισαι ζωον!

Ποιον κατεβαζει η Προεδραρα για το δημο της Αθηνας;[/quote:qgfujf1x]

Δεν εχω ιδεα...απλα στις 2 τελευταιες εκλογες ασκω το εκλογικο μου δικαιωμα ψηφιζωντας λεβεντη.Ε την κοβω να τριτωνει η φαση.[/quote:qgfujf1x]

πάλι καλά, υπάρχει κάποια εγκεφαλική δραστηριότητα ακόμα, θα μπορούσες να ψηφίζεις και Βεργή.

cavity
20-09-2006, 10:26
...λεβεντης, βεργης, χριστοπιστια... γιο και μια κορη... :disco:

...σκάω!

Solo Carriera
10-10-2006, 01:27

μια και δεν είμαι ιδιαίτερα ενήμερος για τα νομαρχοδημαρχιακά των αθηνών θα ήθελα η αγαπήτη μου ΧΑΒΟΚ να αντιστοιχήσει κάθε παραπάνω ψευδώνυμο με ένα ονοματεπώνυμο και ένα κομματικό συνδυασμό ευχαριστώ.

Raven Lord
10-10-2006, 01:33
Για δημαρχια "Κουλη" δαγκωτο.

μια και δεν είμαι ιδιαίτερα ενήμερος για τα νομαρχοδημαρχιακά των αθηνών θα ήθελα η αγαπήτη μου ΧΑΒΟΚ να αντιστοιχήσει κάθε παραπάνω ψευδώνυμο με ένα ονοματεπώνυμο και ένα κομματικό συνδυασμό ευχαριστώ.

"κούλης" είναι ο Τζανα"κούλης" που υποστηρίζεται από τη ΝΔ αν δεν κάνω λάθος. οσον αφορά τη λάρισα ως πόλη, μάλλον βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του. βαθύτερες πτυχές της θητείας του δε γνωρίζω.

The_Fool
10-10-2006, 01:52
Σόλο η χάβοκ αναφέρεται στη Λάρισα.

"κούλης" είναι ο Τζανα"κούλης" που υποστηρίζεται από τη ΝΔ αν δεν κάνω λάθος. οσον αφορά τη λάρισα ως πόλη, μάλλον βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του. βαθύτερες πτυχές της θητείας του δε γνωρίζω.
E ναι, φυσικά και βελτιώθηκε. Για παράδειγμα, ας πούμε, έχει καταφέρει να βρει καταπληκτικές λύσεις πχ στο κυκλοφοριακό (το οποίο υπόσχεται εδώ και 2 τετραετίες ότι θα λύσει), όπως διαπιστώνουν όλοι όσοι τυχαίνει να βρίσκονται στην Ηρώων Πολυτεχνείου στο ύψος του 5ου Γυμνασίου/Λυκείου στις 8 το πρωί.

Ή ας πούμε κατάφερε να βελτιώσει κατακόρυφα την ποιότητα ζωής μας με εκείνα τα ανυπέρβλητης έμπνευσης γλυπτά-καταρράκτες της κεντρικής πλ. και της πλ. ταχυδρομείου (τα οποία είμαι σίγουρος ότι χρυσοπληρώσαμε).

Ή μήπως αναφέρεσαι στις εξαίσιες ιδέες που έχει κατά καιρούς για να διαχειρίζεται τους οικονομικούς πόρους του δήμου και να μας κάνει πασίγνωστους ανά την Ελλάδα, όπως πχ η έφιππη αστυνομία, πριν λίγα χρόνια;

Ασε μας ρε Ρέηβεν.

συν το οτι οι υπολοιποι υποψηφιοι ειναι για τα πανηγυρια. [ο ενας μαλιστα αλκοολικα, και τον βλεπω σε ενα μαγαζι καπου εδω κοντα να τον μαζευουν κατι βραδια μαζι με αλλους πολιτικαντιδες].
Τον έχεις δει ΕΣΥ με τα δικά σου μάτια, ή το άκουσες από συγγενή σου που του το είπε γνωστός, ο οποίος τον είδε σε μαγαζί στη γειτονιά του, κοκ; Γιατί οκ, κατά ένα διαβολικά παράξενο τρόπο, μέχρι τώρα άλλοι 4 ανθρώποι μου έχουν πει ότι τον είδαν σε μαγαζί της γειτονιάς τους να μπεκροπίνει, παρά το ότι μένουν σε διαφορετικές γειτονιές.

Κατσικοπόδαρος ο πιο αποτελεσματικός νομάρχης των τελευταίων ετών. Μάλιστα.

Whois "Χαλκια"? Δεν θυμάμαι να έχω ακούσει τέτοιο όνομα για υποψήφιο νομάρχη.

Raven Lord
10-10-2006, 01:59
κοίτα, από την επιφανειακή ματιά μου λόγω σύντομης παραμονής στη λάρισα και επειδή συνήθως είμαι επισκέπτης, βλέπω ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από ότι πριν 10 χρόνια. το κομμάτι του ποταμιού που περνάει μέσα από την πόλη έγινε πιο ανθρώπινο. οι γέφυρες περισσότερες. οι πεζοδρομήσεις έχουν προχωρήσει.

όσο για το κυκλοφοριακό: ΜΗΠΩΣ φταίνε ΚΑΙ οι κάτοικοι των μικρών πόλεων και η νοοτροπία τους λιγουλάκι? όλα αυτά δε θα συζητιούνται, βέβαια, όταν θα πεζοδρομηθεί όλο το κέντρο της λάρισας όπως και πολλών ακόμη πόλεων, μιας και αυτή είναι η σύγχρονη πολεοδομική τάση και η μόνη ελπίδα να ξεκολλήσει ο κώλος μας από το ΙΧ.

κατά τα άλλα, εννοείται πως δεν έχω ιδέα για τη διαχείριση που έκανε ο τζανακούλης και η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει τεράστια παράπονα από λαρισαίους.

Boom!
10-10-2006, 02:09
Σοβαρα τωρα, εχει κυκλοφοριακο προβλημα η Λαρισα; Δλδ ελεος!
Οσες φορες εχω παει, παντου μετακινουμασταν αερα.

HAVOC
10-10-2006, 04:16
Σολο, προφανως πηρες την απαντηση που γυρευες.
Fool, σε ενα σημειο θα σταθω, γιατι δεν προκειται να κανω τον απολογητη κανενος, ουτε να σου εξηγησω τα κριτηρια μου, τη στιγμη που η ψηφος σου θα ειναι διαφορετικη και δικαιωμα σου. Το μονο που θα σου πω, ειναι σχετικα με τον αλκοολικο, πως μιλαω απο δικη μου εμπειρια, και οχι τριτου. Τωρα αν τα σπαει και σε αλλα μαγαζια και τον βλεπει ο κοσμος να τον πηγαινουνε καροτσακι, αυτο δεν το ξερω.Αντιστοιχως, και ο Καφφες παλαιοτερα, απο το αλκοολικι του εχασε. Κατα καποιο τροπο, ο τοτε αδοκιμαστος Κουλης, δεν κερδισε, εχασε ο Καφφες.

10-10-2006, 10:02
Ο Πύργος σας έχει πάντως. Τα γέλια που έριξα χτες διαβάζοντας την επιστολή που έστειλε εκείνος που οι τραμπούκοι πετάξαν στο λιμάνι στο Κατάκολο δεν περιγράφονται.

Αναφέρει μέσα μέχρι και τον Πανούλη. Και το πάει σε φάση μικρός Άλεξ(έχει μέσα διαφθορά, πολιτικά συμφέροντα, σεξουαλικά σκάνδαλα - μόνο οι τελετές μαύρης μαγείας του λείπουν).

Ακόμα γελάω.

Candiru
10-10-2006, 11:20
επειδή υπάρχουν και κρητικοί στο μέσο, υπάρχουν και αυτοί:

"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" για το Δήμο Χανίων (επικεφαλής ο Νίκος Παπαντωνάκης.

μην πάει τζάμπα η ψήφος για την Τοπική αυτοδιοίκηση με άκυρα ή μη συμμετοχή λοιπόν.

Raven Lord
10-10-2006, 12:40
Σοβαρα τωρα, εχει κυκλοφοριακο προβλημα η Λαρισα; Δλδ ελεος!

επί έξι μήνες, τις καθημερινές διέσχιζα μια απόσταση, περίπου 2 χιλιομέτρων για να πάω στο γραφείο, περνώντας από το κέντρο και το σημείο που αναφέρει ο δε_φουλ, τις πιο επικίνδυνες ώρες της ημέρας (07:00 και 14:30). δεν κόλλησα ποτέ στην κίνηση. και ξέρετε γιατί? ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ :D τώρα, αν ο καθένας θέλει να πάρει το ΙΧ του και να παρκάρει ΑΚΡΙΒΩΣ έξω από το σημείο που θέλει να πάει, σίγουρα θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα. αν δεχθεί όμως 5-10 λεπτά περπάτημα το πρόβλημα είναι ελάχιστο. δυστυχώς, όμως, το ίδιο συμβαίνει και στα τρίκαλα. ευτυχώς με τις πεζοδρομήσεις και την ελεγχόμενη στάθμευση τα ΙΧ εξαφανίζονται σιγά σιγά