PDA

View Full Version : Choral / Vocal Music Works

psychomaverick
08-09-2006, 20:00
Σ'αυτό το topic θα ήθελα να προτείνετε καλλιτέχνες των οποίων τα έργα βασίζονται στην φωνή.
Δηλαδή, μπορεί να χρησιμοποιούν κάποια συνοδευτικά όργανα, αλλά η δουλειά θα πρέπει να επικεντρώνεται στη φωνή (ενός ατόμου είτε περισσοτέρων / χορωδίας).
Το πιο δημοφιλές (χαρακτηριστικό) παράδειγμα είναι το Medulla της Bjork.
Καλό επίσης θα ήταν οι προτάσεις να συνοδεύονται και από ένα ενδεικτικό album του εκάστοτε καλλιτέχνη.

Δίνω ένα ακόμη παράδειγμα :

http://i2.tinypic.com/os4xsx.jpg

Ο Pandit Pran Nath, Ινδός guru των φωνητικών και δάσκαλος μεγάλων καλλιτεχνών όπως : Terry Riley, La Monte Young κλπ.
Τα έργα του συνοδεύονταν συχνά από κρουστά και sitar και ήταν αφιερωμένα στον Lord Krishna.
Για περισσότερες πληροφορίες : http://www.otherminds.org/html/Prannath.html

Χαρακτηριστικό έργο (δεν έχει ηχογραφήσει / κυκλοφορούν και πολλά αλλά ότι έχω ακούσει είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον) είναι το :

Midnight/Raga Malkauns

http://www.evermusica.com/ever/music/images/38a-ppn.gif

House Of Low Culture
08-09-2006, 20:29
huun huur tu - eki attar

Kveldssanger
08-09-2006, 20:51
Ε το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι τα χορωδιακά του Arvo Part (εντάξει τον ξέρεις τον κύριο). Για όποιον δεν έχει τύχει να ασχοληθεί, είναι Εσθονός συνθέτης, από τους πιο ωραίους "μοντέρνους" κλασσικούς με τα χορωδιακά του να έχουν κυρίως θρησκευτικό περιεχόμενο.

Πρώτο και καλύτερο το εκπληκτικό Berliner Messe
http://www.quilisma.com/pages/Polyphony/graphics/partberliner.jpg

Επίσης αυτό που πήρα πρόσφατα και ήταν επίσης πολύ όμορφο ήταν το Μiserere
http://www.cd4sale.it/files/thumbnails/t_20425.jpg

Eπίσης εδώ και πολύ καιρό λέω ότι θέλω να ακούσω το Μnemosyne του Garbarek με το Hilliard Ensemble αλλά δεν έχει κάτσει ακόμα.

phthoggon
08-09-2006, 20:55
Για να πάμε και λίγο πιο παλιά, Palestrina, Victoria, Orlando Di Lasso, Josquin, Ogkechem (sp?)

metamelia2
08-09-2006, 21:03
Χωρίς να αποτελεί παράδειγμα αντίστοιχο του Arvo Part ή του Medulla λόγω της "βαριάς" ενορχήστρωσής της, πολύ ενδιαφέρουσες φωνές ως κύριο όργανο έχει η Missa Criola (θρησκευτική όπερα της λατινικής αμερικής).

Chopped In Half
09-09-2006, 02:21
το raga malkauns στις δύο (live και studio) εκτελέσεις που έχω ακούσει είναι εκπληκτικό.

από arvo part είχα ακούσει το alina και μου άρεσε. θα τσεκάρω και αυτά που είπε ο κβελτ.

κατά τα άλλα, περίεργο που δεν έχει αναφερθεί η diamanda galas, εκτός αν έχω καταλάβει κάτι λάθος στο thread, και επίσης ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι ο armand shaubroeck.

Kveldssanger
09-09-2006, 10:10
Μικρή παρένθεση γιατί δεν μπορώ να συγκρατηθώ, αλλά δεν θέλω να γαμήσω το thread. Αλλά Alina.-

Elfstone
09-09-2006, 12:07
Ligo pop alla edw kollane ki oi Adiemus. To omwnymo kommati tous gamaei.

metamelia2
09-09-2006, 12:09
Δεν είναι "οι" Αντιέμους, είναι "τα" Αντιέμους, 2 έργα του Καρλ Τζεννινγκς (αν θυμάμαι καλά το όνομα του τύπου) και το ομώνυμο τραγούδι είναι διαφήμιση του Άβα Περλέ.
"Δειξτε τα χέρια σας τώρα" κλπ.

psychomaverick
09-09-2006, 17:31
Μικρή παρένθεση γιατί δεν μπορώ να συγκρατηθώ, αλλά δεν θέλω να γαμήσω το thread. Αλλά Alina.-

Πολύ καλά κάνεις και αναφέρεις τον Arvo P

PfD
17-10-2006, 14:09
Θα μπορούσε κανείς να ανεβάσει σε rapidshare το Kanon Pokajanen?
Please!

verdictdenied
17-10-2006, 14:15
Μου έρχεται στο νού ένα βιντεάκι που είδα στο you Tube που λέγεται Loituma και έχει μόνο φωνές.
Αν δεν γράψεις το Riff πρώτα δεν έχεις τίποτα. Κοτζαμ Hetfield το είπε, κάτι θα ξέρει.
Του Buddy Lackey οι Dead Soul Tribe μου κάνει να βασίζονται στη φωνή του.

Kveldssanger
17-10-2006, 15:11
Ε εντάξει, αμα το είπε ο Hetfield, μπορούμε να πούμε στον κύριο Part ότι άδικα σπατάλησε τη ζωή του και δεν εγραψε μερικά ριφακια.

metamelia2
17-10-2006, 15:12
Ξαναχωρίστε το μιούζικ ντισκάσσιον. Όσο πιό γρήγορα.

carheart
17-10-2006, 15:16
Να μην γίνει διαχωρισμός, μα verdictidenied έλεος λίγο, σταμάτα να γράφεις παντού.

Δηλαδή άμα τεθεί θέμα αγαπημένου κλασικού συνθέτη θεωρείς χρέος σου να γράψεις "Μπετόβεν ρε μουνιά! Αφού τον διασκεύασαν τον πουτανιάρη οι Accept!!! Και Yeah και Fuck και Yeahhh!!!! \m/";;;

verdictdenied
17-10-2006, 15:17
Ξαναχωρίστε το μιούζικ ντισκάσσιον. Όσο πιό γρήγορα.

Ναι ο χρόνος περνάει....

verdictdenied
17-10-2006, 15:41
Θα βάλω τον Μουζόρσκι γιατί τον διασκεύασαν οι mekong delta :D
YEAH! Αφού απάντησα και επί του θέματος, απλά έτσι είμαι όταν συζητάω. Πάντα απαντάω στο θέμα αλλά μου αρέσει να κάνω και πλάκα. Όπου βρέθηκα κανείς δεν παραπονέθηκε γι'αυτό (εννοώ στον όξω κόσμο)
α και pagannini διότι εκτέλεσαν έργα του οι Yngwie Malmsteen, JASON BECKER!!!!! ρε μουνιά!!!! :D

psychomaverick
17-10-2006, 16:53
Please!

Ανεβαίνει.

metamelia2
17-10-2006, 16:55
Οι ΑρβοΠαρτακηδες χάσατε χθες την προβολή του απίστευτου ντοκουμενταρυ για τον κύριο βτγ.

PfD
17-10-2006, 18:36
PfD έγραψε:
Please!

Ανεβαίνει.

Thanxxxxx :!:

Kingdom Gone
17-10-2006, 18:41
YEAH! Αφού απάντησα και επί του θέματος, απλά έτσι είμαι όταν συζητάω. Πάντα απαντάω στο θέμα αλλά μου αρέσει να κάνω και πλάκα. Όπου βρέθηκα κανείς δεν παραπονέθηκε γι'αυτό (εννοώ στον όξω κόσμο)
α και pagannini διότι εκτέλεσαν έργα του οι Yngwie Malmsteen, JASON BECKER!!!!! ρε μουνιά!!!! :D

δε σου 'πε αυτο ρε ντουβαρι, σου 'πε οτι πετάς παντού την ηλίθια και αδιάφορη άποψη σου με τον μαλακισμένο και ενοχλητικό τρόπο σου και ότι μας έχεις ζαλίσει τ' αρχίδια, άντε πάενε στα φιλαράκια σου που δε παραπονιούνται.

phthoggon
17-10-2006, 18:56
Εγω πάντως δε θυμάμαι να έχουν γράψει και πολλά χορωδιακά έργα οι Moussorgsky και Paganini :(

verdictdenied
18-10-2006, 11:53

δε σου 'πε αυτο ρε ντουβαρι, σου 'πε οτι πετάς παντού την ηλίθια και αδιάφορη άποψη σου με τον μαλακισμένο και ενοχλητικό τρόπο σου και ότι μας έχεις ζαλίσει τ' αρχίδια, άντε πάενε στα φιλαράκια σου που δε παραπονιούνται.

Φεύγω, είστε τρόμπες!

invisistoned
22-11-2006, 15:45
[quote=Kveldssanger]Μικρή παρένθεση γιατί δεν μπορώ να συγκρατηθώ, αλλά δεν θέλω να γαμήσω το thread. Αλλά Alina.-

Πολύ καλά κάνεις και αναφέρεις τον Arvo P

psychomaverick
22-11-2006, 17:47
Ok, εκτός απροόπτου θα έχω ανεβάσει το album που αναφέρεται στο πρώτο post μέχρι το βράδυ.

invisistoned
22-11-2006, 18:03
:pink:

Angrafan
22-11-2006, 19:02
ντοκακα

carheart
22-11-2006, 19:05
μπουκακε

psychomaverick
02-01-2007, 00:15
http://www.recordmania.co.kr/product/covers/IL/30/IL3003244.jpg

Χωρισμένο σε 2 μέρη, The Entombment of Christ και Resurrection, αποτελεί ίσως την κορυφή των χορωδιακών του Penderecki.
Συμμετέχουν 5 soloists, 2 χορωδίες, συμφωνική ορχήστρα και είναι καθαρά θρησκευτικό έργο.
Ένα μικρό απόσπασμα του έχετε ακούσει και στο Shining του Kubrick.

phthoggon
03-01-2007, 07:36
Έλα ρε συ και Πεντερέφσκι! Ατονικό είναι το έργο αυτό ή σε μπαρόκ στυλ? Στο Shining πάντως η μουσική που σίγουρα θυμάμαι ότι είναι του Πεντερέφσκι είναι στο τρέιλερ με το δωμάτιο που γεμίζει σιγά σιγά αίμα (πόσο \m/).