PDA

View Full Version : Draconian - The Burning Halo

bleeding
25-08-2006, 17:36
Draconian - The Burning Halo

http://www.draconian.se/images/drac_tbh_360.jpg

Napalm Records, 2006

1. She Dies
2. Through Infectious Waters (A Sickness Elegy)
3. The Dying
4. Serenade of Sorrow
5. The Morningstar
6. The Gothic Embrace
7. On Sunday They Will Kill the World
8. Forever My Queen

"The Burning Halo"... Ενας δισκος που αναμενοταν με ενδιαφερον μετα το πολυ επιτυχημενο "Arcane Rain Fell" που εβαλε τους Σουηδους δυναμικα στο χωρο του doom/death metal. Τριτη επισημη κυκλοφορια λοιπον (ολες απο τη Napalm) και παμε να δουμε τι εχουμε...

Ο δισκος παρουσιαζει σημαντικες διαφορες απο τον προκατοχο του. Το συγκροτημα συνεχιζει να κινειται σε doom/death μονοπατια φυσικα αλλα εδω δεν υπαρχουν τα "χιτακια" που υπηρχαν στον προηγουμενο δισκο. Εχουμε πιο συχνη χρηση των γυναικειων φωνητικων (σχεδον σε καθε τραγουδι) ενω και γενκοτερα το η δομη των τραγουδιων ειναι διαφοροποιημενη απο αυτην που ειχαμε συνηθισει στα 2 προηγουμενα album. To "She Dies" που ανοιγει τον δισκο ειναι ενα παρα πολυ ωραιο τραγουδι. Αρχιζει με lead κιθαρες που "κλαινε" (οπως και το Arcane Rain Fell) και στη συνεχεια μπαινει το βασικο riff πανω στο οποιο χρησιμοποιουνται αντρικα αλλα και γυναικεια φωνητικα. Θυμιζει αρκετα το υφος των Saturnus ενω μονο ως ατυχης μπορει να χαρακτηριστει η χρηση ηχων απο κελαιδισματα πουλιων στο ακουστικο κοψιμο που ακολουθει. Οι συγκεκριμενοι ηχοι ειναι σημα κατατεθεν του πρωτου δισκου των Saturnus και προσωπικα δε βρισκω λογικη στη χρηση τους απο αλλο γκρουπ του ιδιου στυλ. Το "Through Infectious Waters" που ακολουθει θα σας θυμισει αρκετα τους My Dying Bride των τελευταιων δισκων. Το "Serenade Of Sorrow" ειναι απο τα τραγουδια που μπορουν να χαρακτηριστουν hit καθως ειναι ραδιοφωνικης διαρκειας, απλης δομης και με αρκετα πιασαρικο (και αρκετα χαρουμενο) riff. Καπου εδω φτανουμε στα 2 καλυτερα τραγουδια του δισκου συμφωνα με το προσωπικο μου γουστο παντα. Τα "The Morningstar" και "The Gothic Embrace" προσφερουν αυτα που ειχαμε συνηθισει απο τους Draconian. Δυναμη, πολλα συναισθηματα, απλα αλλα ουσιωδη riff, υπεροχες μελωδιες απο τις κιθαρες κι ακομα πιο ωραιες απο τα φωνητικα. Οι πιο δυνατες στιγμες του δισκου κρυμμενες καπου στη μεση του...

Σε ενα κομβικο σημειο της καρριερας τους λοιπον, οι Draconian δεν καταφερνουν να κανουν το κατι παραπανω και, το πολυ, παραμενουν στο ιδιο επιπεδο. 2-3 καλα τραγουδια και καποιες στιγμες στα υπολοιπα δεν ειναι αρκετα για να στηριξουν εναν ολοκληρο δισκο. Δεν μπορω να πω πως το αποτελεσμα ειναι απογοητευτικο η πως εγω ειμαι απογοητευμενος γιατι σιγουρα το "The Burning Halo" ειναι ενας δισκος που ακουγεται ευχαριστα αλλα μεχρι εκει. Περιμενα το κατι παραπανω που τελικα δεν ηρθε. Ειχα τις ιδιες απαιτησεις που ειχα κι απο τους Swallow The Sun μετα το "The Morning Never Came" αλλα τελικα το αποτελεσμα ηταν παρομοιο και τα 2 αυτα συγκροτηματα. Οσοι εχετε ακουσει Draconian και σας αρεσαν ακουστε οπωσδηποτε κι αυτον τον δισκο για να σχηματισετε και την δικη σας γνωμη. Πολλοι μπορει να τον βρειτε ανωτερο απο τον προηγουμενο. Εγω απλα εκφραζω την προσωπικη μου αποψη και σιγουρα προτιμω να μην ενθουσιαζομαι με κατι που ειναι απλα καλο οταν ξερω οτι μπορουσε να ειναι απειρως καλυτερο. Παντως, ακομα και για αυτα τα 2 τραγουδια μονο και τις οποιες καλες στιγμες θα τον αγορασω τον δισκο γιατι πρεπει να παραδεχτω πως προσπαθεια και καλη θεληση υπαρχει εδω μεσα ασχετα αν εμενα δε με ικανοποιει στο 100%.

Neue regel
26-08-2006, 02:47
Το βασικό riff του Morningstar είναι λιιιίγο επηρεσμένο απο Sear me.
Σχεδόν rip off δηλαδή.
To Through Infectious Waters θα μπορουσε να 'ναι στο Song of Darkness.. Άνετότατα.

Γενικά αρκετά καλό δισκάκι.