View Full Version : Ισλάμ και ομοφυλοφιλία
Ok, λίγο background πρώτα. Ρώτησα κάποιον χθες εδώ αν ξέρει πόσοι ομοφυλόφιλοι υπάρχουν εδώ (Γάζα). Η συζήτηση πήγε κάπως έτσι:
Γαζιώτης: "Δε νομίζω ότι υπάρχουν".
Κατερίνα: "Νομίζεις".
Γ: "Άντε να υπάρχουν δέκα".
Κ: "Σε σύνολο 1,5 εκατομμυρίου;"
Γ: "Ναι, και να υπάρχουν δεν το λένε."
Ok, this is more like it, σκέφτηκα και τελείωσε εκεί η κουβέντα. Σήμερα καθόμουν με Γαζιώτη #2 και είχαμε την ίδια συζήτηση. Μου είπε λοιπόν ότι υπάρχει ένα κέντρο ψυχικής υγείας or sth, στο οποίο πάει πολύς κόσμος που είναι ή νομίζει ότι είναι γκέι. Τον ρώτησα λοιπόν τι συμβουλή τους δίνουν. Και μου είπε "να νηστέψουν για ένα μεγάλο διάστημα και να διακόψουν κάθε ομοφυλοφιλική σχέση και θα γίνουν καλά"....
Εν ολίγοις, μένω μαλάκας (αν και είναι απόλυτα φυσικό για εδώ, αν το καλοσκεφτεί κανείς), αρχίζω να του λέω για τα γενετικά της υπόθεσης, ο τύπος δε θέλει να με πιστέψει, νομίζει ότι κάνω δυτική προπαγάνδα ή κάτι τέτοιο και επιμένει ότι η ομοφυλοφιλία είναι απόρροια των πραγμάτων που βλέπει κανείς στο ίντερνετ (γκέι τσοντοσάιτ συγκεκριμένα). Η συζήτηση δεν οδήγησε πουθενά εννοείται. Μείναμε στο "ας κρατήσει ο καθένας την άποψή του".
Την άλλη φορά, καθόμουν με μια Αμερικανο-Παλαιστίνια γιατρό, η οποία επέμενε ότι με τα τατουάζ παθαίνεις AIDS και καρκίνο και ότι το αίμα σου είναι για πάντα μολυσμένο (είπε τουλάχιστον δύο φορές "είμαι γιατρός και ξέρω").
Can you please discuss χωρίς κολλήματα; Το θέμα είναι, τι διάολο; Είναι τόσο πόιντλες να προσπαθήσεις να αλλάξεις τη γνώμη κάποιου σε τέτοια ζητήματα; Ok, είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιείς μια θρησκευτική βάση για να κρατήσεις τον κόσμο ενωμένο κ.ο.κ., αλλά πώς στο καλό τόσος κόσμος -ακόμη και επιστήμονες που σπούδασαν στο εξωτερικό- βλέπουν ακόμη τα πράγματα έτσι; Γιατί όσοι έχουν τη γνώση δεν τη μοιράζονται και -ακόμη χειρότερα- δε θέλουν να παραδεχθούν ότι κάποια πράγματα είναι έτσι κι όχι αλλιώς; :/
metamelia2
18-08-2006, 13:11
Νομίζω πως η προσωπικότητα κάθε ανθρώπου είναι απόρροια ακαδημαϊκών σπουδών και κοινωνικών ερεθισμάτων. Τα κοινωνικά ερεθίσματα δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να αλλάξεις σε ένα άνθρωπο του οποίου το περιβάλλον τα θέτει ως κορυφή της ζωής ακόμα και αν αυτά αντικαταστάθηκαν από ένα σημείο και μετά από άλλα πχ αυτά της χώρας στην οποία σπούδασε η εν λόγω γιατρός. Παρ'ότι είναι άσχημο ως χαρακτηρισμός, αυτές οι κοινωνίες λειτουργούν με απόλυτα αναχρονιστικά πρότυπα, τα οποία γιά να αλλάξουν δεν γίνονται με "δυτικές σταυροφορίες" προκειμένου να εκπολιτίστουν οι "βάρβαροι" αλλά όταν ο ίδιος ο λαός δεχθεί τα ερεθίσματα και επιχειρήσει τη πρόοδο, πράγμα το οποίο αργά ή γρήγορα θα γίνει μόνο του.
DarkOmeN
18-08-2006, 14:00
Μα περιμένουμε τώρα απο ανθρώπους που τους έχουν πείσει ότι αν πεθάνουν για τον Αλλάχ, θα πάνε στον παράδεισο και θα γαμεύουν μικρές παρθένες να συζητήσουν για την ομοφυλοφιλία?
SpiritCrusher
18-08-2006, 14:24
Βασικά έπεσες και στην συγκεκριμένη θρησκεία.
Όλη τους τη ζωή μαθαίνουν να πιστεύουν φανατικά σε κάποιες ιδέες και οποιαδήποτε ιδεολογία αντιτίθεται σε αυτές θα την απορρίψουν (εκτός φυσικά και αν προέρχεται από την θρησκεία τους πάλι οπότε θα το σκεφτούν). Άσε που με το να μην δέχονται καινούριες ιδέες στην θρησκεία τους, πιστεύουν πως την προστατεύουν από κάθε-τι ξένο/αιρετικό.
Από εκεί και μετά μπαίνει και το κοινωνικό περιβάλλον στο παιχνίδι κτλ.
metamelia2
18-08-2006, 14:31
Είναι πολύ άσχημο να καταδικάζεις ένα σύνολο απλά επειδή τα μέλη του δεν είχαν ελευθερία επιλογής και αναγκαστικά ακολουθούν "οπισθοδρομικά" γιά σένα πρότυπα.
Καραφασίσταρε
εντιτ: Ατ ΝταρκΟουμεν αυτό.
enitharmon
18-08-2006, 15:24
καντιρου σκασμός, δεν έχω όρεξη για σπλιτ, βρες το ανάλογο θρεντ και συνέχισε εκεί
Κατερίνα, welcome to islam (το χριστιανισμό δεν τον παίρνουμε πολύ στα σοβαρά πλέον έτσι κι αλλιώς). Και με τον Ratzinger να μιλήσεις τα ίδια θα σου πει, αλλα με πιο πολλές σάλτσες (και δεν τον παίρνουμε και στα σοβαρά). Κατα τα άλλα, watch your mouth, γιατί δεν τον κόβω να ξαναπηγαίνεις
καντιρου σκασμός, δεν έχω όρεξη για σπλιτ, βρες το ανάλογο θρεντ και συνέχισε εκεί
Κατερίνα, welcome to islam (το χριστιανισμό δεν τον παίρνουμε πολύ στα σοβαρά πλέον έτσι κι αλλιώς). Και με τον Ratzinger να μιλήσεις τα ίδια θα σου πει, αλλα με πιο πολλές σάλτσες (και δεν τον παίρνουμε και στα σοβαρά). Κατα τα άλλα, watch your mouth, γιατί δεν τον κόβω να ξαναπηγαίνεις
eni συνδέονται άμεσα μεαυτά που είπε η kuo που ειναικιόλας γενικότερου προβληματισμού και όχι απόλυτα συγκεκριμένου την ο/φιλία.
Η οποία όμως μάλλον μας έδειξε ότι δεν είναι και τόσο φανατίλα εκεί μια και δέχονται ότι ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του χωρίς να κινδυνεύει άμεσα η σωματική του ακεραιότητα. Ας μην δαιμονοποιούμε λοιπόν.
enitharmon
18-08-2006, 15:44
επέτρεψε μου την ελευθερία να δαιμονοποιώ plzkthx
Xm upo8etw pws h mia parektroph apo to susthma pou exeis apodextei, fernei thn allh, kai auto dn paizei na einai oti pio sumferon ekei xamou. Dld ok, einai polu pio eukolo pisteuw gia ton gaziwth na leei "nai ok, to megafwno exei dikio" para na amfisvhthsei kai na psaxtei -kati pou toso h8ika (opou h8ikh=suneidhsh modelled after religion) oso kai praktika koinwnika 8a tou einai duskolo.
Twra h amerikanida ok, dn 3erw ti kollhma exei faei, alla einai ekato fores pio 8liverh ka8ws exei thn eukairia na enhmerw8ei kai OFEILEI na mhn vazei to opoio kollhma ths (gt dn me pei8ete pws ta pisteuei auta pou leei an to epixeirhma ths einai "eimai giatros") prin apo thn epagelmatikh ths idiothta.
Alla genika, aneta h gnwsh dn einai gia olous, kai to each his own ktl
Kai dn vgazw ton eauto mou apo auto, o,ti exei na kanei me thn gnwsh kai thn perissoterh gnwsh einai 8ema filodo3ias kai volematos se proswpiko epipedo kai logokrisias kai kritikhs se koinwniko.
"είναι γιατρός, ξέρει τι μας λέει"
Χα! Πόσες φορές το έχω ακούσει αυτό εδώ μέσα!
Οπου γιατρός βάλε βέβαια και άλλες ειδικότητες
carheart
18-08-2006, 17:34
Η δική μου οπτική (είμαι οπτικός και ξέρω) έχει να κάνει με το ότι ο φανατισμός που έχει επιβληθεί ως καθημερινότητα έχει :
1) Αποβάλλει κάθε περίπτωση αμφισβήτησης (με την καθόλου σταδιακή μα άμεση συνειδησιακή επιβολή του) του οτιδήποτε πρεσβεύεται ως κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να διατηρηθεί.
2) Μεταφράσει μια λιγότερο (ναι.) αυθαίρετη "κοινή λογική" και οτιδήποτε ακολουθεί διαφορετικό δρόμο από τον προφανή, σε δυτικά κατάλοιπα. Τα οποία ΠΡΕΠΕΙ να εξαφανιστούν.
3) Τονώσει το ηθικό των προπαγανδιστών (οι οποίοι πιστεύουν κάθε λέξη από όσα λένε, όσο μπορώ να φανταστώ) και έχει μετατρέψει μια ενιαία σύγχυση σε μονόδρομο αντίδρασης σε καρποφόρα ή όχι ερεθίσματα.
Κατά τα άλλα, δεν μου κάνει εντύπωση που "μορφωμένοι" και "καλλιεργημένοι" δεν επηρεάζονται στο ελάχιστο από τη "μόρφωση" και την "καλλιέργεια", τα χρησιμοποιούν ως όπλα τους για την συνέχεια.
Ο λαός φαίνεται να γουστάρει. Θα ήξερε πως θα ήταν αν δεν γούσταρε;
ikonoklast
18-08-2006, 17:35
Alla genika, aneta h gnwsh dn einai gia olous, kai to each his own ktl
Kai dn vgazw ton eauto mou apo auto, o,ti exei na kanei me thn gnwsh kai thn perissoterh gnwsh einai 8ema filodo3ias kai volematos se proswpiko epipedo kai logokrisias kai kritikhs se koinwniko.
αισχρότητες.
auth h paragrafos uphrxe gia na apotrepsei auto to post sou, oxi gia na to prokalesei. pera apo auto,
http://i22.photobucket.com/albums/b333/Veinsaw/Berlin-Hamburg-Wacken31.jpg
ikonoklast
18-08-2006, 17:46
http://briefcase.pathfinder.gr/download/voynich/30231/357967/0/Akadimias-58a-001.jpg
nai alla to diko mou exei k peisthria included (vat 19%)
DarkOmeN
18-08-2006, 19:54
Είναι πολύ άσχημο να καταδικάζεις ένα σύνολο απλά επειδή τα μέλη του δεν είχαν ελευθερία επιλογής και αναγκαστικά ακολουθούν "οπισθοδρομικά" γιά σένα πρότυπα.
Καραφασίσταρε
εντιτ: Ατ ΝταρκΟουμεν αυτό.
Δεν καταδίκασα κανέναν.Εσύ γιατί το κάνεις?
:offtopic:
Μουνί θα βγούμε σήμερα?
enitharmon
19-08-2006, 03:09
για όσους ξέρουν γερμανικά:
[quote]Israels Agudah intensiviert den Einsatz:
Menschenrechte in Pal
για τους υπόλοιπους γράψε 5-6 σειρές ελληνικά
Μακαρι ολα τα κειμενα του Candiru να ηταν στα γερμανικα, η ακομα καλυτερα στα κογκολεζικα.
Μετα απο τοσες ωρες που ακολουθησα την προτροπη του cavity και εσκασα, ειπα να λυσω τη σιωπη μου.
ΤΗΝ ΕΛΥΣΑ.
Αυτα.
related video(?)
http://www.youtube.com/watch?v=C9obhGsIMUc
"A donkey was hurt during filming".. :rofl: :rofl: :rofl:
Κατά τ'άλλα έξω οι βρωμόπουστες από το ισλάμ..!!
Για την κτηνοβασία τι να λέει άραγε το ισλάμ..? :P
wraithmare
21-08-2006, 17:37
Tha kanw kai egw epiklhsh stin afthentia, mias kai to exw sizitisei me empeiro psyxiatro/psyxanalyth to sygkekrimeno thema.
Twra gia to thema epistimi/thriskeia...xm, mhn to pame se split, alla mou kanei poli illuminati :P
"I epistimi einai to akrivws antitheto tis thriskeias"
"I omofylofylia ofeiletai se genetikous paragontes"
Eleoch.
Ntaks, den lew "pame na giatrepsoume tin omofylofylia", alla paratravikse afto to genetiko thing.
με πρόλαβες! Ανοιξα το λάπτπ για να ποστάρω αυτήτην παρατήρηση: Οτι ουσιαστικά στις συζυτήσεις της kuolema απλώς συγκρούστηκαν δυο μεταφυσικές (με ή χωρίς επιστημονικό μανδύα)
για το πού οφείλεται η ο/φιλία είναι ένα ερώτημα που τίθεται αποκλειστικά και μόνο λόγω όλων των ταμπού και αποκλεισμών που έχει περασει αυτή η συμπεριφορά από την κουλτουρα μας και των όποιων "επιστημονικών" προσπαθειών κατανόησής της για μια αποτελεσματική θεραπεία της. Το ίδιο κι για την μαλακία, αλλά και γα κάθε σεξουαλικό γούστο που θεωρούνταν ανωμαλία.
ikonoklast
21-08-2006, 22:29
http://en.wikipedia.org/wiki/Environmen ... rientation (http://en.wikipedia.org/wiki/Environment%2C_choice%2C_and_sexual_orientation)
pitchfork
22-08-2006, 00:53
kuolema άμα πίστεψες έστω και μια στιγμή ότι η συζήτηση με ένα πιτσιρίκι σαν εσένα θα μπορούσε να γκρεμίσει τα στεγανά που έχει χτίσει η εκ γενετής πλύση εγκεφάλου σε έναν άνθρωπο, είσαι το λιγότερο αφελής.
Εκτός αν δεν κατάλαβα το νόημα της ερώτησής σου στο πρώτο ποστ του τόπικ (μάλλοιν αυτό θα έγινε, είναι και αργά)
kuolema άμα πίστεψες έστω και μια στιγμή ότι η συζήτηση με ένα πιτσιρίκι σαν εσένα θα μπορούσε να γκρεμίσει τα στεγανά που έχει χτίσει η εκ γενετής πλύση εγκεφάλου σε έναν άνθρωπο, είσαι το λιγότερο αφελής.
Εκτός αν δεν κατάλαβα το νόημα της ερώτησής σου στο πρώτο ποστ του τόπικ (μάλλοιν αυτό θα έγινε, είναι και αργά)
καλά τα λες, αλλά μερικές φορές έχει σημασία και ο τροπος που τα λες (αυτό για την kuolema).Διότι μπορεί ήδη να ενέπνεες άθελά σου και μια διάθεση διαφωτιστή και μάλιστα σε δύσκολη γεωπολιτική συγκυρία.
pitchfork
22-08-2006, 01:07
Ο μόνος αξιόπιστος τρόπος είναι η φωτιά και το τσεκούρι. \m/
edit - ρε καντιρού, τώρα το σκέφτηκα, λες να φταίει η διαφωτιστική σου διάθεση στην δύσκολη γεωπολιτική συγκυρία του ηαρ που σε κράζει όλο το φόρουμ ενώ οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι σχετικά ανοιχτόμυαλοι και δημοκράτες (πλην άμουσοι και πολλοί απ΄ αυτούς και άμπαλοι)?
Can you please discuss χωρίς κολλήματα; Το θέμα είναι, τι διάολο; Είναι τόσο πόιντλες να προσπαθήσεις να αλλάξεις τη γνώμη κάποιου σε τέτοια ζητήματα; Ok, είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιείς μια θρησκευτική βάση για να κρατήσεις τον κόσμο ενωμένο κ.ο.κ., αλλά πώς στο καλό τόσος κόσμος -ακόμη και επιστήμονες που σπούδασαν στο εξωτερικό- βλέπουν ακόμη τα πράγματα έτσι; Γιατί όσοι έχουν τη γνώση δεν τη μοιράζονται και -ακόμη χειρότερα- δε θέλουν να παραδεχθούν ότι κάποια πράγματα είναι έτσι κι όχι αλλιώς; :/
Kuolema, είναι πολύ δύσκολο να πείσεις κάποιον ο οποίος χρησιμοποιεί άλλο σύστημα σκέψης από σένα. Και όχι μόνο για την ομοφυλοφιλία, λέω για όλα τα θέματα. Η "λογική" δυστυχώς έχει αποκτήσει πολλές έννοιες, και από αυτές τις έννοιες δεν προκύπτουν πάντα επιστημονικές απόψεις και καθαρή γνώση. Το πρόβλημα με τον οποιονδήποτε θρησκευόμενο άνθρωπο, είτε είναι χριστιανός είτε είναι μουσουλμάνος είτε whatevah, είναι να δημιουργηθεί μεταξύ εσού και αυτού μια κοινή βάση - μπορείς να τον πείσεις να δέχεται επιστημονικά δεδομένα ή θα τα απορρίπτει με βάση την όποια "ηθική" του;
Συγκεκριμένα για την ομοφυλοφιλία τα δεδομένα είναι μερικές φορές αμφιλεγόμενα, το σίγουρο πάντως είναι πως έχουμε ξεχωρίσει τις έννοιες "φύλο" και "σεξουαλική προτίμηση". Φύλο εννοώντας το XY και ΧΧ που κάναμε στη βιολογία, και σεξουαλική _προτίμηση_ καθώς πλέον στην κοινωνία μας, η σεξουαλικότητα επηρεάζεται και από το περιβάλλον και δίνεται μέσω της ελεύθερης βούλησης η επιλογή στον άνθρωπο. Υπάρχει ένα popular science περιοδικάκι αυτό το μήνα (ή τον προηγούμενο, δε ξέρω) του οποίου το όνομα μου διαφεύγει και έχει τόπικ την σεξουαλικότητα και διάφορα άλλα, όποιος γουστάρει το τσιμπάει, είναι αρκετά καλό.
edit - ρε καντιρού, τώρα το σκέφτηκα, λες να φταίει η διαφωτιστική σου διάθεση στην δύσκολη γεωπολιτική συγκυρία του ηαρ που σε κράζει όλο το φόρουμ ενώ οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι σχετικά ανοιχτόμυαλοι και δημοκράτες (πλην άμουσοι και πολλοί απ΄ αυτούς και άμπαλοι)?
Πιθανόν, γιατί έρχομαι σε σύγκρουση με την μεταφυσική του θετικιστικού σκοταδισμού :D
Neue regel
22-08-2006, 11:49
Υπάρχει ένα popular science περιοδικάκι αυτό το μήνα (ή τον προηγούμενο, δε ξέρω) του οποίου το όνομα μου διαφεύγει και έχει τόπικ την σεξουαλικότητα και διάφορα άλλα, όποιος γουστάρει το τσιμπάει, είναι αρκετά καλό.
Science Illustrated Σεπτεμβρίου.
Υπάρχει ένα popular science περιοδικάκι αυτό το μήνα (ή τον προηγούμενο, δε ξέρω) του οποίου το όνομα μου διαφεύγει και έχει τόπικ την σεξουαλικότητα και διάφορα άλλα, όποιος γουστάρει το τσιμπάει, είναι αρκετά καλό.
Science Illustrated Σεπτεμβρίου.
Αυτο ειναι, και αν το διαβασετε καλα μπορει και να καταλαβετε οτι το θεμα ομοφυλοφιλια δεν ειναι τοσο απλο οσο το νομιζετε τελικα και εδω μεσα και παντου αλλου. Δικη μου αποψη ειναι οτι οπως τα περισσοτερα τελικα, δεν ειναι τοσο θεμα φυσης οσο θεμα μυαλου...
Οικογενειακος φιλος μας γιατρος (οχι απατεωνας ε) μας εχει πει οτι υπαρχει ποσοστο ομοφυλοφιλιας και στα ζωα, αλλα δεν ειναι τα τραγικα πραγματα που βλεπουμε γυρω μας. Γιατι καταλαβαινω τον τυπο που εχει γεννηθει με αυξημενες γυναικειες ορμονες η με μειωμενες αντρικες, δεν καταλαβαινω καθολου την πουσταρα που τον παιρνει για να ειναι διαφορετικος/η απο την κοινωνια κι επειδη εχει ψυχολογικα προβληματα. :) :) :)
Επισης, οσον αφορα ενα θεμα που εχει συζητηθει ανεπιτυχως πολλες φορες εδω μεσα, αποδεικνυεται οτι οι διαφορες που υπαρχουν αναμεσα σε συγκεκριμενα ατομα (individuals) ειναι πολυ σημαντικοτερες και πολυ μεγαλυτερες απο αυτες αναμεσα σε εκπροσωπους των δυο φυλων. Ετσι, ακομα κι αν μερικοι συνεχιζουν να καθονται και να βγαζουν καθολικους νομους για συμπεριφορες γυναικων και αντρων απο 4-5 παραδειγματα που ξερουν, ισως θα πρεπε να κατσουν να δουν τελικα το καθε ατομο ξεχωριστα τι ειναι και τι πραξεις κανει.
phthoggon
22-08-2006, 13:19
Επισης, οσον αφορα ενα θεμα που εχει συζητηθει ανεπιτυχως πολλες φορες εδω μεσα, αποδεικνυεται οτι οι διαφορες που υπαρχουν αναμεσα σε συγκεκριμενα ατομα (individuals) ειναι πολυ σημαντικοτερες και πολυ μεγαλυτερες απο αυτες αναμεσα σε εκπροσωπους των δυο φυλων.
...που είναι δυνατόν να υπάρχουν εννοείς, όχι που υπάρχουν κατά μέσο όρο. Βέβαια χωρίς να ορίσεις λίγο πιο συγκεκριμένα το "διαφορές" δεν έχει κάποιο νόημα αυτή η συζήτηση.
Ναι αυτο εννοω, και οταν λεω διαφορες, προφανως εννοω οτιδηποτε εχει σχεση με το μυαλο, κι οχι οι διαφορες στα γεννητικα οργανα η στη σωματοδομη.
Neue regel
22-08-2006, 14:18
Ναι αυτο εννοω, και οταν λεω διαφορες, προφανως εννοω οτιδηποτε εχει σχεση με το μυαλο, κι οχι οι διαφορες στα γεννητικα οργανα η στη σωματοδομη.
Κοίτα, και το μυαλό αν εννοείς τον εγκέφαλο, στη σωματοδομή περιλαμβάνεται κι αυτό.
Κοίτα, και το μυαλό αν εννοείς τον εγκέφαλο, στη σωματοδομή περιλαμβάνεται κι αυτό.
η σκέψη και η επιθυμία όμως όχι
Neue regel
22-08-2006, 15:51
Αν είσαι καθυστερημένος δυιστής/πλατωνιστής τότε όχι.
ikonoklast
22-08-2006, 15:53
:moutza: