View Full Version : διαδηλώσεις σε μια λωρίδα
Solo Carriera
16-08-2006, 16:02
«Θερμό» αναμένει να είναι το φθινόπωρο η κυβέρνηση, γι' αυτό και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας με επιστολή του προς τα κόμματα, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις καλεί σε ευρεία σύσκεψη στις αρχές Σεπτεμβρίου για τα προβλήματα που απορρέουν από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης προτείνει οι μικρές διαδηλώσεις και πορείες να πραγματοποιούνται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, χωρίς να κλείνει όλος ο δρόμος.
Στην επιστολή του ο κ. Πολύδωρας επισημαίνει ότι είναι σεβαστό το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της διαμαρτυρίας, ωστόσο σεβαστό πρέπει να είναι και το δικαίωμα του κάθε πολίτη «να κινείται ελεύθερα και να μην παρεμποδίζεται στην ελεύθερη άσκηση των ειρηνικών δραστηριοτήτων του».
Συνεχίζοντας αναφέρει ότι η κατάσταση βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη και ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν μπορεί να παραμένει απλός παρατηρητής. «Έχει την υποχρέωση να μεριμνά για το σύνολο των πολιτών που θέλουν η οικονομική και κοινωνική τους δραστηριότητα να πραγματοποιείται ομαλά και ακώλυτα» αναφέρεται.
πηγή (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=730985&lngDtrID=244).
ας συζητήσουμε πάνω σε αυτό!
Μετα τις λεωφορειολωριδες, τωρα θα εχουμε και τις διαδηλωσιολωριδες; Σημανση θα υπαρχει;
morphine
16-08-2006, 16:13
εγώ φίλε σόλο συμφωνώ με αυτό που λένε, για τον εξής λόγο:
ο κυρ-θοδωρής που θέλει να πάει στη δουλειά του και του έχεις κλείσει εσύ το δρόμο, αντί να ενδιαφερθεί για το λόγο της πορείας, το πιθανότερο είναι να πει "πάλι πορεία τα κωλόπαιδα/ οι κρετίνοι/ οι πουτάνες, γαμώ τον/την/το * μου". Νομίζω ότι όσο δραστικές φαίνονται να είναι οι πορείες στις οποίες γίνονται μπάχαλα/ κλείνουν τα πάντα κλπ, άλλο τόσο εξοργίζουν το μέσο πολίτη που δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του και τον στρέφουν ενάντια σε οποιοδήποτε σκοπό που μπορεί υπό άλλες συνθήκες να υποστήριζε ή τέλος πάντων να κατανοούσε βρε αδερφέ.
μόλις ξύπνησα, αν έχω γράψει κάτι λάθος δώσε σύρμα.
Solo Carriera
16-08-2006, 16:20
α, μπα, δεν είσαι λάθος απλά εσύ το τοποθετείς στην βάση του αν οι πορείες/διαδηλώσεις έχουν πράγματι το θεμιτό αποτέλεσμα ή αν στρέφονται εναντίον στους σκοπούς των διαδηλωτών, το οποίο θέμα σηκώνει μεν συζήτηση αλλά δεν είναι αυτό που αφορά αυτό το thread.
διότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να κρίνεις ότι το το μέσο της πορείας/διαδήλωσεις είναι αναποτελεσματικό και έτσι να επιλέγεις κάποιο εναλλακτικό και στο να σου απαγορεύεται ή να περιορίζεται αυτό το μέσο.
morphine
16-08-2006, 16:42
το βλέπεις σαν περιοριστικό μέτρο δηλαδής;
εγώ φίλε σόλο συμφωνώ με αυτό που λένε, για τον εξής λόγο:
ο κυρ-θοδωρής που θέλει να πάει στη δουλειά του και του έχεις κλείσει εσύ το δρόμο, αντί να ενδιαφερθεί για το λόγο της πορείας, το πιθανότερο είναι να πει "πάλι πορεία τα κωλόπαιδα/ οι κρετίνοι/ οι πουτάνες, γαμώ τον/την/το * μου". Νομίζω ότι όσο δραστικές φαίνονται να είναι οι πορείες στις οποίες γίνονται μπάχαλα/ κλείνουν τα πάντα κλπ, άλλο τόσο εξοργίζουν το μέσο πολίτη που δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του και τον στρέφουν ενάντια σε οποιοδήποτε σκοπό που μπορεί υπό άλλες συνθήκες να υποστήριζε ή τέλος πάντων να κατανοούσε βρε αδερφέ.
μόλις ξύπνησα, αν έχω γράψει κάτι λάθος δώσε σύρμα.
Ο κυρ-Θοδωρής θα βρεθεί στην διπλανή λωρίδα από διαδηλωτές μέσα στους οποίους θα υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν κάθε καλή πρόθεση να σπάσουν τα τζάμια του αμαξιού του που τόσο αγαπάει. Ιδιαίτερα αν οι διαδηλωτές νιώθουν περιορισμένοι.
Οι προτάσεις του Πολύδωρα θα δημιουργήσουν πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα νομίζει πως λύνουν.
Solo Carriera
16-08-2006, 16:48
το βλέπεις σαν περιοριστικό μέτρο δηλαδής;
χμου, είναι. περιορίζει τις διαδηλώσεις (συγκεκριμένα σε μία λωρίδα), συνεπώς είναι περιοριστικό.
morphine
16-08-2006, 17:03
έχετε δίκιο και οι δύο αποπάνοι. Σόλο, δεν το αμφισβήτησα, ήθελα απλώς να δω αν κατάλαβα σωστά το νόημα του τόπικ. Όσο γι'αυτό που λέει ο Ντήτζιαλ, μάλλον είχα στο μυαλό διάφορες μικροπορείες που έχω συναντήσει σε πεζόδρομους/ πεζοδρόμια που δεν ενοχλούν την κυκλοφορία κλπ κλπ, και τις κοιτάς με περισσότερη 'συμπάθεια', αν θες (εσύ, ο μέσος κυρ-θοδωρής). Από την άλλη, οι πορείες για τα πανεπιστήμια πράγματι προβλέπονται μπαχαλώδεις οπότε όντως μαλακία ιδέα.
Solo Carriera
16-08-2006, 17:19
βασικά απλά δεν πρόκειται κανείς να συμμορφωρθεί με έναν τέτοιο νόμο, οπότε, αν περάσει, απλά θα πέφτει περισσότερο ξύλο με τους μπάτσους.
House Of Low Culture
16-08-2006, 17:22
γιατί δε μας βάζει κατευθείαν στην κλούβα.
Solo Carriera
16-08-2006, 17:28
έλα τώρα, έχουν κάποιο τακτ τα παιδιά.
Chopped In Half
16-08-2006, 17:30
αύριο διαδηλώνουν οι γνωστοί-άγνωστοι με μονό καταλήγον ψηφίο φορολογικού μητρώου, σε περίπτωση που κάποιος δίνει μισή.
σε μια λωρίδα; και τα πανώ πού θα χωράνε;
Chopped In Half
16-08-2006, 17:50
στο
αύριο διαδηλώνουν οι γνωστοί-άγνωστοι με μονό καταλήγον ψηφίο φορολογικού μητρώου, σε περίπτωση που κάποιος δίνει μισή.
ε, όχι και μέτρα δακτυλίου σε διαδήλωση παρέας
Chopped In Half
16-08-2006, 17:50
μου
Solo Carriera
16-08-2006, 17:55
SpiritCrusher
16-08-2006, 21:06
γιατί δε μας βάζει κατευθείαν στην κλούβα.
ναι, βασικα ποιος θα περναει διπλα απο πορειες την ιδια στιγμη που καθε σωστη και σεβαστη πορεια πλεον εχει ξυλικι μεταξυ μπαχαλων και μπατσων με τους τελευταιους να ριχνουν και τα χημικουλια τους;
kalaitzis rulessssss!
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/diadhloshxdc82b.jpg
Pinatero
17-08-2006, 11:06
είναι πιο βολικό για τους ασφαλίτες να κόβουν φάτσες σε 1λωρίδα πορείας, ε να πηγαίνουν πέρα δώθε δεν είναι σωστό...
και ο κόσμος που δυσανασχετεί για κυκλοφοριακό κι ετς λόγω μιας πορείας, πρέπει να καταλάβει ότι οι πορείες δε γίνονται μόνο επειδή είναι πρόβλημα όσων συμμετέχουν στην πορεία, αλλά εμμέσως και άμεσα έιναι και δικό του...
ένας υπέροχος μπλα μπλας φίλος μου είχε πει το κορυφαίο...οι πορείς να μην φωνάζουν συνθήματα γιατί δε σεβόμαστε την κυρα-Σοφία που με κόπο έκανε να κοιμηθεί ο μπέμπης της κι άλλα τέτοια... μπρρρρρ
ένας υπέροχος μπλα μπλας φίλος μου είχε πει το κορυφαίο...οι πορείς να μην φωνάζουν συνθήματα γιατί δε σεβόμαστε την κυρα-Σοφία που με κόπο έκανε να κοιμηθεί ο μπέμπης της κι άλλα τέτοια... μπρρρρρ
τον νανούριζε με τα μαρσαρίσματα και του τα κόβαν οι διαδηλώσεις;
Pinatero
17-08-2006, 11:45
μαρσαρίσματα πασπαλισμένα με Ελεωνόρα Μελέτη ή σαπουνόπερα ή πρώτης τηλεθέασης reality (αναλόγως την ώρα), ν'αποφεύγετε των Μπομπ περνάει μυνήματα ομοφυλοφιλίας στο μικρό σας!!
Υπνοσεντόν μετα την ηλικία των 4
mute στις πορείες τώρα
kalaitzis rulessssss!
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/diadhloshxdc82b.jpg
Πετυχημενος ο Candiru σημερα.
carheart
17-08-2006, 21:55
τον πέτυχε καμιά γλάστρα;
rincewind2k
17-08-2006, 22:19
τον πέτυχε καμιά χριστοπαναγία;
η αλήθεια είναι οτι στις πορείες πριν κανα δίμηνο, πότε ήταν, οι ταρίφες το χαίρονταν καλά καλά με τους κλειστούς δρόμους. μάλλον μόνο αυτοί χαίρονταν (κιεγώ έβριζα απίστευτα).
κατατάλλα γελοιότητες. για να συμμετέχετε στη διαδήλωση συμπληρώστε την αίτηση κ με ένδειξη ταυτότητας θα μπορείτε να μεταβείτε στην οδό κιε λωρίδα που θα σας πουν στη ρεσεψιόν. ευχαριστώ.
necropethamenos
19-08-2006, 19:32
κατατάλλα γελοιότητες. για να συμμετέχετε στη διαδήλωση συμπληρώστε την αίτηση κ με ένδειξη ταυτότητας θα μπορείτε να μεταβείτε στην οδό κιε λωρίδα που θα σας πουν στη ρεσεψιόν. ευχαριστώ.
e afto.
episis sxetika me to morfinosxolio, allo na apofasistei kati tetoio apo tous idious tous diadilwtes wste na eksypiretithei o skopos tous kai allo na to apofasisei o polydwras gia parti tous (kai me tous dikous tou skopous).
(afto eipe kai o solos nomizw)
Parasight
21-09-2006, 11:11
Exw thn entupwsh oti to kleisimo twn dromwn einai ousiastiko meros mias diadhlwshs, den einai kati pou apla sumbainei. Pera apo ta pano, ta sun8hmata klp, to oti kleinei o dromos einai akomh ena meso pieshs pros tous apodektes. Dld tou stul "ikanopoihste ta aithmata mas giati alliws 8a 3anabgoume stous dromous kai 8a tous 3anakleisoume klp klp". Alliws, mia "diadhlwsh sto ena reuma" (kati entelws outopiko imo, giauto kai ta "), an uphrxe pote periptwsh na epiteux8ei, 8a eixe perissotero to xarakthra tsirkou/parelashs kai 8a htan kati asteio, to ligotero. Allwste, stis eniote kinhtopoihseis twn agrotwn, poio einai to meso pieshs? Akribws, to kleisimo twn dromwn. An apla paretassan ta trakter kata mhkos ths e8nikhs odou kai afhnan tous pantes na pernane, xesthkame oloi kai h barka egeire.
Telos, den eniwsa ekplh3h pou to proteine auto o Poludwras, auth h dhlwsh paei mazi me tis alles politikwn hrwwn mas tou stul "oi Pakistanoi sunh8izoun na apagagoun tous sumpatriwtes tous" 'h "gia na antimetwpisoume to energeiako problhma to kalokairi stis dhmosies uphresies 8a anabei mono ena fws ana orofo". To tragiko einai oti ola auta legontai sobara.
YG: Ennoeitai oti ki egw exw ri3ei xristopanagies kata kairous otan douleua sto kentro ths A8hnas kai stamatagan lewforeia/trolei logw poreiwn. Na mh me perasete ws asxeto pou lew ta parapanw :P
Μετα τις λεωφορειολωριδες, τωρα θα εχουμε και τις διαδηλωσιολωριδες; Σημανση θα υπαρχει;
AHAHAHAHAHAHHAHAHAH
φανάρια, προτεραιότητες ανάλογα με τον αριθμό των συμμετάσχόντων σε συναντήσεις διασταυρώσεις, τροχαία που θα κόβει κλήσεις σε όσους περάσουν στη δεύτερη λωρίδα.
skase auto ennoouse me to asteio tou. mi to viazeis.