View Full Version : Τρομοκρατία
enitharmon
22-07-2006, 23:23
δικαιολογείται σε περιπτώσεις όπου χρησιμοποιείται ως ύστατο μέσο πίεσης και αντίδρασης;
Στην Ελλάδα η 17Ν για μένα ποτέ δεν έκανε μια σωστή πολιτική κίνηση. Μπορεί μερικοί να λένε πχ για τον Μπακογιάννη αλλά τελικά, μετά από 20 χρόνια και βάλε, πολιτικές αλλαγές θετικές προς τον ελληνικό λαό δεν είδαμε - παρά μόνο μπήκαμε εξ'αιτίας τους σε black lists κτλ. Στην αρχή, σκοτώνοντας διάφορους ναι μεν είχαν τη "συμπαράσταση" του λαού ο οποίος είχε έντονο αντιαμερικανικό αίσθημα, έπειτα όμως όταν άρχισαν να παίρνουν παραμάζωμα και αθώους (ειδικά σε ληστείες που κάνανε) ήταν εντελώς αδικαιολόγητοι - γι'αυτό λέμε ότι ήταν τρομοκράτες. Εγώ αν ήξερα ότι έχω τον Batman να με προστατεύει δεν θα είχα κανένα φόβο- όμως οι της 17Ν έπαψαν να είναι ο Batman της Ελλάδος και οι πολίτες φοβόντουσαν γιατί οι της 17Ν ήταν αδίστακτοι, παρότι γράφανε στις προκυρήξεις τους "ο ελλ.λαός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την 17Ν". Κάτσε να βρεθείς στο δρόμο τους και σε είχαν γαμήσει κανονικά.
DarkOmeN
23-07-2006, 00:03
Πιστεύω δικαιολογείται μέχρι ενός σημείου.Η ένοπλη αντίδραση είναι κάτι παραπάνω απο θεμιτή όταν μέρος του πληθυσμού,ή όλος ο πληθυσμός,μιας χώρας καταπιέζεται απο τα όργανα εξουσίας ή απο κάποια άλλη χώρα.
Αν μια χώρα είναι υπο κατοχή, επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις και ηγετικά κέντρα πρέπει να γίνονται έτσι ώστε να επιτευχθεί η απελευθέρωση.
Όμως διαφωνώ με 'τυφλές' επιθέσεις σε στόχους όπου είναι μαζεμένος άμαχος πληθυσμός(σχολεία κτλ).Για να μιλήσουμε πιο πρακτικά,συμφωνώ με την δράση των Παλαιστηνίων αλλά όταν σκοτώνουν παιδιά και αθώο κόσμο εκεί διαφωνώ και δεν δίνω κανένα δίκιο.Επίσης το αρνητικό με τις 'τυφλές' επιθέσεις είναι οτι ακόμα και αυτοί που υποστηρίζουν τον ένοπλο αγώνα θα ταχθούν κατά!Πιστεύω οτι πλέον η διαμάχη μεταξύ Παλαιστηνίων και Ισραηλιτών έχει εξελιχθεί σε ένα dogfight όπου οι αντίπαλες ομάδες απλά προσπαθούν να πληγώσουν η μια την άλλη.
Dr. Death
23-07-2006, 00:18
δεν νομιζω οτι η τρομοκρατια εχει να κανει με τον μαζικο αγωνα καταπιεσμενων πολιτων ..εστω και ενοπλα.
Πλεον πλην ελαχιστων εξαιρεσεων η τρομοκρατια αφορα την εξυπηρετηση συμφεροντων.
Οι τρομοκρατες περασμενων δεκαετιων για μενα εχουν φυγει ανεπιστρεπτη.Οπως και οι συνθηκες που επικρατουσαν τοτενες αλλωστε.
απαντηση στο τοπικ ΟΧΙ.
δικαιολογείται σε περιπτώσεις όπου χρησιμοποιείται ως ύστατο μέσο πίεσης και αντίδρασης;
Όχι.
Εγω παντως εχω την εντυπωση οτι με τον ορο τρομοκρατια, εννοουμε τα τυφλα χτυπηματα.
Δηλαδη οκ, μπορει καποιος να εχει δικαιολογημενη οργη και να πρεπει να αντιδρασει και να αναγκαζεται να το κανει με χρηση βιας.
Αλλα σε καμια περιπτωση δεν δεχομαι το χτυπημα στα τυφλα.
Και δεν νομιζω οτι ο οποιοσδηποτε τρομοκρατης εχει πετυχει κατι.
Η απαντηση ειναι οχι.
Darkling
23-07-2006, 04:57
Βεβαιως και ναι.
http://www.exzooberance.com/virtual%20zoo/they%20walk/jackal/Jackal%20408086.jpg
Raven Lord
23-07-2006, 05:04
"τρομοκρατία" είναι συνήθως η ερμηνεία που δίνεται από αυτούς που γράφουν την ιστορία στην ένοπλη αντίδραση. όταν οι αθώοι νεκροί αμερικανοί ή παλαιστίνιοι ή whatever είναι "θύματα τρομοκρατίας" ενώ οι αντίστοιχοι παλαιστίνιοι, ιρακινοί και τα λοιπά είναι "παράπλευρες απώλειες" δεν μπορώ να μπω στη λογική της συζήτησης. αν θέσουμε κάποιους κοινούς όρους θα πω τη γνώμη μου.
ikonoklast
23-07-2006, 06:49
Ό,τι είπε ο ρεηβεν. Αν με τον όρο 'τρομοκρατία' εννοάμε την ένοπλη πάλη τότε συμπαρίσταμαι. Εχτός και αν είμε8α τίποτα χριστιανόπουλα ή 8εωρούμε οτι η ενοπλη πάλη που εκφράζεται απο την χεζμπολάχ ή τον ιρα ή το pkk 8α μπορούσε να εκφραστεί με κουβεντούλα.
"τρομοκρατία" είναι συνήθως η ερμηνεία που δίνεται από αυτούς που γράφουν την ιστορία στην ένοπλη αντίδραση. όταν οι αθώοι νεκροί αμερικανοί ή παλαιστίνιοι ή whatever είναι "θύματα τρομοκρατίας" ενώ οι αντίστοιχοι παλαιστίνιοι, ιρακινοί και τα λοιπά είναι "παράπλευρες απώλειες" δεν μπορώ να μπω στη λογική της συζήτησης. αν θέσουμε κάποιους κοινούς όρους θα πω τη γνώμη μου.
oti eipe
σωστό, όμως δεν δικαιολογούνται τα τυφλά χτυπήματα, απλώς ενισχύουν στο έπακρο αυτόν τον φαύλο κύκλο τρομοκρατίας και από τις δυο πλευρές. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε στις μία στις χίλιες να κερδίσουν οπαδούς οι κατατρεγμένοι, ή έστω οι επίδοξοι Ζορρό. Ειδικά άμα έχεις πέσει θυμα ή έχεις δικό σου νεκρό.
Ο καλύτερος τρόπος άμυνας είναι ο μη βίαιος. Η αποτελεσματικότητά του φαίνεται μόνο όταν αυτός αποκτήσει μαζικότητα. Σε αυτή την περίπτωση εκτίθεται ανεπανόρθωτα η εξουσία μια και αποδεικνύεται ότι είναι ο μόνος πραγματικός τρομοκράτης, μια και το κάθε άλλοθι/πρόσκομα για την ολική τρομοκρατία της δεν υφίσταται καν.
psychotron
23-07-2006, 12:20
Όχι, σε καμία περίπτωση.
enitharmon
23-07-2006, 13:25
η PLO όχι μόνο αναγνωρίστηκε (το '71), αλλά μέχρι και νόμπελ ειρήνης δόθηκε στον Αραφατ. Χωρίς τη δράση τους ( και συμπεριλαμβάνω και την PFLP) κανείς δε θα γνώριζε το πρόβλημα.
η Αλγερία έγινε ανεξάρτητη μέσω ένοπλης επανάστασης και τυφλών επιθέσεων. Η νότιος Αφρική επίσης. Και ένα σωρό άλλα παραδείγματα
κατ'αρχήν κανείς δεν όρισε έτσι την τρομοκρατία εδώ μέσα.
οι κοινοί όροι είναι όταν ως στόχο σου έχεις αμάχους. Επιθέσεις σε μπαρ, δημόσιους χώρους, θρησκευτικούς χώρους την ώρα της προσευχής, αεροπλάνα κλπ
ikonoklast
23-07-2006, 17:04
η PLO όχι μόνο αναγνωρίστηκε (το '71), αλλά μέχρι και νόμπελ ειρήνης δόθηκε στον Αραφατ. Χωρίς τη δράση τους ( και συμπεριλαμβάνω και την PFLP) κανείς δε θα γνώριζε το πρόβλημα.
η Αλγερία έγινε ανεξάρτητη μέσω ένοπλης επανάστασης και τυφλών επιθέσεων. Η νότιος Αφρική επίσης. Και ένα σωρό άλλα παραδείγματα
κατ'αρχήν κανείς δεν όρισε έτσι την τρομοκρατία εδώ μέσα.
οι κοινοί όροι είναι όταν ως στόχο σου έχεις αμάχους. Επιθέσεις σε μπαρ, δημόσιους χώρους, θρησκευτικούς χώρους την ώρα της προσευχής, αεροπλάνα κλπ
αχεα, μόλις απάντησες στη ΧΑΒΟΚ οτι τα απελευ8ερωτικά μέτωπα της παλαιστίνης, της αλγερίας και της νοτίου αφρικής ήσαν τρομοκρατία.
http://www.rhizomes.nl/plf.jpg
enitharmon
23-07-2006, 17:56
αχεα, μόλις απάντησες στη ΧΑΒΟΚ οτι τα απελευ8ερωτικά μέτωπα της παλαιστίνης, της αλγερίας και της νοτίου αφρικής ήσαν τρομοκρατία.
Επιθέσεις σε μπαρ, δημόσιους χώρους, θρησκευτικούς χώρους την ώρα της προσευχής, αεροπλάνα κλπ
ναι ήταν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν κάτι τέτοιο δικαιολογείται, δεδομένου ότι τα παραπάνω παραδείγματα πέτυχαν ολοκληρωτικά ή εν μέρει αυτό που είχαν ως στόχο
ikonoklast
23-07-2006, 18:11
Επιθέσεις σε μπαρ, δημόσιους χώρους, θρησκευτικούς χώρους την ώρα της προσευχής, αεροπλάνα κλπ
ναι ήταν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν κάτι τέτοιο δικαιολογείται, δεδομένου ότι τα παραπάνω παραδείγματα πέτυχαν ολοκληρωτικά ή εν μέρει αυτό που είχαν ως στόχο
κε σε λέη ο ρέηβερ οτι 'τρομοκρατία' ειν η λέξη που χρησιμοποιείται κατα κύριο λόγο απο τους ισχυροί για να περιγράψει τα μέτωπα αυτά.
8α το πώ με ελληνικά παραδείγματα για έχουμε μά8ει να τα βλέπομε καλύτερα: 'Τρομοκρατία' εβαπτίζετο η ελληνική επανάστασις απο την ιερά συμμαχία, τρομοκρατία ήσαν οι τεντιμπόηδες του πολυτεχνείου για τον στέλιο τον παττακό, τρομοκρατία ήσαν αι κύπριοι εναντίον του αγγλικού ζυγού [σικ]. Τρομοκρατία γενικώς είναι οποιοδήποτε κίνημα ε8νικοαπλευ8ερωτικό ή κοινωνικοανατρεπτικό ή γκέι παρέιντ ή οτιδήποτε, στρέφεται εναντια στας καταεστημένας δυνάμεις. Αν και ο ορισμός σου περι τρομοκρατίας ανέτως καλύπτει τις πρακτικές του Ισραήλ, του ΝΑΤΟ, της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, της ρωσίας επι των τσετσένων ή τον χούτσι επι τον τούτσι, νομίζω δεν έκανες το 8ρέντ για να πούμε γι' αυτούς. Για τη χεζμπολάχ το κανες.
pitchfork
23-07-2006, 18:16
Ο καλύτερος τρόπος άμυνας είναι ο μη βίαιος. Η αποτελεσματικότητά του φαίνεται μόνο όταν αυτός αποκτήσει μαζικότητα. Σε αυτή την περίπτωση εκτίθεται ανεπανόρθωτα η εξουσία μια και αποδεικνύεται ότι είναι ο μόνος πραγματικός τρομοκράτης, μια και το κάθε άλλοθι/πρόσκομα για την ολική τρομοκρατία της δεν υφίσταται καν.
Συμφωνώ απόλυτα.
Μιας όμως και οι σύγχρονες μέθοδοι πλύσης εγκεφάλου έχουν φροντίσει να εξαλείψουν την πιθανότητα μαζικοποίησης οποιουδήποτε κινήματος, (η πληροφορία - η μεγαλύτερη δύναμη στον πλανήτη είναι 100% ελεγχόμενη) η απάντησή μου στο τόπικ είναι:
Βεβαιως και ναι.
Συμφωνώ απόλυτα.
Μιας όμως και οι σύγχρονες μέθοδοι πλύσης εγκεφάλου έχουν φροντίσει να εξαλείψουν την πιθανότητα μαζικοποίησης οποιουδήποτε κινήματος, (η πληροφορία - η μεγαλύτερη δύναμη στον πλανήτη είναι 100% ελεγχόμενη) η απάντησή μου στο τόπικ είναι:
Βεβαιως και ναι.
Πιασε τ'αυγο και κουρευτο λοιπον.
ikonoklast
23-07-2006, 18:36
Και τι 8έλεις να πέις, Boom!, γλυκέ αδερφέ μου;
enitharmon
23-07-2006, 18:56
κε σε λέη ο ρέηβερ οτι 'τρομοκρατία' ειν η λέξη που χρησιμοποιείται κατα κύριο λόγο απο τους ισχυροί για να περιγράψει τα μέτωπα αυτά.
8α το πώ με ελληνικά παραδείγματα για έχουμε μά8ει να τα βλέπομε καλύτερα: 'Τρομοκρατία' εβαπτίζετο η ελληνική επανάστασις απο την ιερά συμμαχία, τρομοκρατία ήσαν οι τεντιμπόηδες του πολυτεχνείου για τον στέλιο τον παττακό, τρομοκρατία ήσαν αι κύπριοι εναντίον του αγγλικού ζυγού [σικ]. Τρομοκρατία γενικώς είναι οποιοδήποτε κίνημα ε8νικοαπλευ8ερωτικό ή κοινωνικοανατρεπτικό ή γκέι παρέιντ ή οτιδήποτε, στρέφεται εναντια στας καταεστημένας δυνάμεις. Αν και ο ορισμός σου περι τρομοκρατίας ανέτως καλύπτει τις πρακτικές του Ισραήλ, του ΝΑΤΟ, της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, της ρωσίας επι των τσετσένων ή τον χούτσι επι τον τούτσι, νομίζω δεν έκανες το 8ρέντ για να πούμε γι' αυτούς. Για τη χεζμπολάχ το κανες.
με αδικείς
κατ'αρχήν αδιαφορώ για το πως ορίζουν οι ισχυροί την τρομοκρατία, θέλω απλά να μου πείτε (δεν είναι δύσκολο) αν δικαιολογούνται επιθέσεις κατά αμάχων. Και το Ισραήλ (έχει) κάνει τρομοκρατικές επιθέσεις, και οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Αν μπορείς να σκοτώνεις αμάχους, ναι ή όχι; Κυρίως αν ανοίκεις στους αδυνάτους, γιατί όταν η Ρωσία και οι ΗΠΑ σκοτώνουν αμάχους με το κιλό σε Τσετσενία και Αφγανιστάν/Ιρακ αυτό λέγεται και εγκλήματα πολέμου. Ο Τσετσένος έχει δικαίωμα να μπουκάρει σε σχολείο του Μπεσλάν; Ναι ή όχι; Δε με νοιάζει τι πιστεύει ο Παττακός για τους τεντιμπόηδες και τους γκεη, εγώ ρωτάω αν ένας απελευθερωτικός αγώνας έχει δικαίωμα να βάζει βόμβες σε τρένα, να ανατινάζει μπαρ και όσα άλλα ξέρετε.
Και για να μην το χεις απορία, το ότι έκανα τώρα το θρεντ έχει πιο πολύ να κάνει με το ότι οι πιο πολλοί τώρα ασχολούνται με το θέμα, αν το έκανα πριν τη δεύτερη ιντιφάδα θα απαντούσες εσύ κι ο καντιρού. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι πάνω από ένα 50% ξέρει ποια είναι η Leyla Khaled
αν θέσουμε κάποιους κοινούς όρους θα πω τη γνώμη μου.
Ως τρομοκρατία αναφερόμαστε σε οργανώσεις που ασκούν έμμεσα πίεση για πολιτικές αποφάσεις μέσω μεμονωμένων χτυπημάτων. Νομίζω αυτός ο ορισμός επαρκεί για να διαχωρίσουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις από ένοπλες αντιστάσεις ή επαναστατικές ομάδες.
Κι αυτός ο τρόπος δράσης, της προσπάθειας δημιουργίας κλίματος πανικού με σκοπό τον εξαναγκασμό και την επιβολή των απόψεων, δεν δικαιολογείται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Γεια σου φιλε νταρκλινγκ.
ikonoklast
23-07-2006, 19:33
Deggial, με βάση αυτό, η al qaeda που τοπο8ετείται;
enitharmon, όπως είπα σε προηγούμενο ποστ, νομίζω οτι είναι αδύνατο να παραμένεις πασιφιστής όταν ζείς περα απο το ισραηλινό τείχος ή σε οποιαδήποτε τέτοια γωνιά του κόσμου. Νομίζω επίσης οτι είναι ανέντιμο να δοκιμάζουμε να κρίνουμε με την νηφαλιότητα του τηλε8εατή ή του αναγνώστη μιας εφημερίδας στην ελλάδα ή στη γερμανία τα όσα συμβαίνουν σε τέτοιες γωνιές. Το 'δικαιο' και το 'μη δίκαιο' ή το 8εμιτό ή μη για μια ένοπλη αντίδραση νομίζω είναι ζήτημα εξαιρετικής λεπτότητας. Έτσι παρ' ότι μπορούμε να πούμε με ευκολία για το σοκ που μας προκαλούν οι εικόνες απο το σχολείο στο μπεσλάν 8α χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη δυσκολία για να καταλήξουμε σε πόρισμα για το υποκείμενο της ένοπλης δράσης. Ουδείς άγιος -και όχι δε 8α μπορούσε- αλλα μεταξύ της οργανωμένης διε8νούς κρατικής τρομοκρατίας με κίνητρο της την εδαφική επέκταση ή την κοστολογία του βαρελιού και ενός με ένα καλάζνικοφ και ένα μαντήλι με κίνητρο την εξέγερση εγώ δίνω δίκιο στο δεύτερο.
Ακριβως επειδη ειναι δυσκολο να οριστει σαφως ο ορος τρομοκρατια, οφειλουμε να ειμαστε προσεκτικοι ε.
ikonoklast
23-07-2006, 19:44
Μπα, μπορούμε να δώσουμε μερικούς πολύ σαφείς ορισμούς.
Προσωπικά όμως δεν με ενδιαφέρει τόσο.
Μία παρατήρηση που ξέχασα να κάνω... είναι αηδιαστική η επιρροή των αντιαμερικανικών συναισθημάτων στην δημιουργία συμπάθειας προς τρομοκρατικές ή άλλου τύπου οργανώσεις. Είναι αφελές σε απερίγραπτο βαθμό το φαινόμενο στήριξης ή συμπάθεια από μερίδα Ελλήνων πολιτών απλώς και μόνον επειδή είναι εχθροί των Αμερικανών.
(αναφέρομαι κυρίως στα περίφημα "Καλά τους κάνανε" για τα επεισόδια της 11ης Σεπτεμβρίου, απόψεις που διαμορφώνονται χωρίς να συνειδητοποιούν τι σημαίνει Al Qaeda και ποιά τα ιδεώδη τα οποία στηρίζουν)
ikonoklast
23-07-2006, 19:56
Ναι αλλα δε μου πες.
καταρχάς για να μη παρεξηγηθώ να τονίσω πως θεωρώ τις περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας παραμυθια αργόσχολων(και πιθανόν ψυχολογικά διαταραγμένων) ανθρώπων
αλλα συνεχίζω λέγοντας : ποσο δύσκολο θα σας φαινόταν να δημιουργήσει μια χωρα ένα πλήγμα (τρομοκρατικό) στο εσωτερικό της "φωτογραφίζοντας" (εμμέσως πλην σαφώς) τον "ένοχο" ώστε να διευκολύνει τα (βρώμικα) σχέδια της για την (οικονομική κυρίως) ανάπτυξη της;
Οχι και πολυ δυσκολο, ειναι ενας απο τους λογους που λεω πως ο ορισμος εχει σημασια.
Οχι με την εννοια του ¨καλος ενοπλος αγωνας για ελευθερια-ανεξαρτησια¨ ή ¨τυφλα χτυπηματα που στοχευουν σε αθωους¨ αλλα εχει σημασια.
wraithmare
23-07-2006, 21:10
Gia alli mia fora tha pw oti to anti-amerikaniko synaisthima einai trend, opote an seveste ton eafto sas, vreite prwta kana dyo kala epixeirhmata prin dhlwsete kata twn US.
Oson afora tin tromokratia...well, o,ti dhmiourgeitai se afton ton planhth, dhmiourgei kai to antitheto tou, polika. An den yphrxe "o megalos" den tha yphrxe kai i tromokratia. To thema ksefevgei apo to "kalo h kako". It just is. H via se elaxistes periptwseis einai xrhsimh.
Griffith
23-07-2006, 21:14
Εγώ είμαι με τον "καλό-έντιμο ένοπλο αγώνα".
Η τρομοκρατία (αεροπειρατείες,απαγωγές,βομβιστικές επιθέσεις) πιστεύω έχει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα,απο καθαρά πρακτική σκοπιά.
Η βία Wraithmare ήταν πάντα και είναι ακόμα υπερβολικά χρήσιμη.Μην το παρερμηνεύσετε ως επιθυμητή ε.Επίσης η τρομοκρατία οπως φαντάζομαι την εννοείς δεν είναι η "πολική" αντίδραση στην καταπίεση των ισχυρών.
Α και Deggial: Kαλά.Να.Πάθουν.
Και εννοείται πως λυπάμαι τον κάθε ένα απο αυτούς που σκοτώθηκαν έτσι?
Deggial, με βάση αυτό, η al qaeda που τοπο8ετείται;
Η δράση της είναι κυρίως τρομοκρατικές επιθέσεις, οπότε ναι.
katwrimos
23-07-2006, 22:45
Se xora pou efarmozetai "rule of the law" (diladi oi arxes diepontai apo tous idious nomous pou epivaloun) kai to dikastiko systima sou parexei ti dinatotita na kinitheis me endika mesa enantion opoiou se vlaptei, safos kai OXI
Se kathestota opou den isxyoun oi dio parapano proypotheseis i tromokratia oxi mono epitrepetai alla kai epivaletai. Prepei omos na syntrexoun oi eksis proypotheseis:
A. I tromokratiki energeia na strefetai enantion politikon/stratiotikon stoxon kai oxi enantion amaxon politon
B. Apo tin energeia na prokyptei kapoio ameso ofelos gia to koinoniko synolo. Diladi na mi ginontai energeies sto pneuma tis "ekdikisis" (px skotono kapoion pou itan diktatoras kapote), alla sto pneuma tis apotropis aftarxikon simperiforon (px skotono kapoion pou einai diktatoras TORA)
Me vasi ta parapano, den mporei na pei kaneis oti o subcomandate marcos den itan dikaiologimenos, giati apo tis energeies tou af enos pote den strafike enantion amaxon kai af eterou proekypsan xeiropiasta ofeli gia tous ithageneis tou meksikou. I al caida omos den einai dikaiologimeni giati paroti oi amerikanei einai safestata aftarxikoi stin eksoteriki tous politiki, apo tis energeies aftes den proekypse kapoio ofelos gia ton meso mousoulmano eno parallila i energeies tous strefontai enantion amaxon.
Raven Lord
23-07-2006, 22:59
(αναφέρομαι κυρίως στα περίφημα "Καλά τους κάνανε" για τα επεισόδια της 11ης Σεπτεμβρίου, απόψεις που διαμορφώνονται χωρίς να συνειδητοποιούν τι σημαίνει Al Qaeda και ποιά τα ιδεώδη τα οποία στηρίζουν)
χοχο, αν σκεφτείς ότι χτύπησαν το κέντρο του ΠΕ, μάλλον τα περισσότερα θύματα δεν ήταν και τόσο αθώοι... :twisted: :P :twisted:
πέρα από την πλάκα, αν δείτε την ώρα της πρώτης τοποθέτησής μου θα καταλάβετε ότι ήταν μιά γενίκευση που προσπάθησα να κάνω, ενώ παράλληλα είχα κάποιο παραπάνω ποσοστό αλκοόλ στο αίμα μου. το θέμα που ήθελα να τονίσω είναι ότι αν στην υποθετική (και απίθανη) περίπτωση που μια μουσουλμανική ένοπλη οργάνωση κατάφερνε τέτοια χτυπήματα στις ΗΠΑ τα οποία θα έφερναν τους μουσουλμάνους σε θέση ισχύος, αυτόματα "τρομοκράτες" θα γίνονταν οι αμερικάνοι. οπότε για ποια τρομοκρατία θέλουμε να μιλήσουμε. για την τρομοκρατία που ασκεί ένα κράτος σε ένα άλλο ή σε μια ομάδα ανθρώπων ή την τρομοκρατία που ασκεί μια ομάδα ανθρώπων στο κράτος τους ή σε ένα άλλο κράτος.
ξεκαθαρίζω, εξάλλου, ότι δεν υποστηρίζω τη χρήση βίας, αλλά η "τρομοκρατία" κάποιες φορές στην ιστορία έχει δικαιωθεί και ίσως ήταν επιβεβλημένη. να θυμίσω τις βομβιστικές ενέργειες εναντίων των ηγετών της χούντας? να πάμε πιο παλιά, στον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ (άλλο αν οι στόχοι του ήταν κυρίως στρατιωτικοί, μιας και οι γερμανοί δεν είχαν προλάβει να εποικίσουν την ελλάδα)?
όσο για τις μουσουλμανικές θρησκευτικές οργανώσεις, τις απεχθάνομαι όσο απεχθάνομαι οποιαδήποτε θρησκευτική οργάνωση στον κόσμο και οποιαδήποτε θρησκεία και απλά υπάρχουν για να ενισχύουν τη γνώμη μου ότι η θρησκεία με οποιαδήποτε μορφή αποτελή μέσο άσκησης εξουσίας.
Se xora pou efarmozetai "rule of the law" (diladi oi arxes diepontai apo tous idious nomous pou epivaloun) kai to dikastiko systima sou parexei ti dinatotita na kinitheis me endika mesa enantion opoiou se vlaptei, safos kai OXI
Se kathestota opou den isxyoun oi dio parapano proypotheseis i tromokratia oxi mono epitrepetai alla kai epivaletai. Prepei omos na syntrexoun oi eksis proypotheseis:
A. I tromokratiki energeia na strefetai enantion politikon/stratiotikon stoxon kai oxi enantion amaxon politon
B. Apo tin energeia na prokyptei kapoio ameso ofelos gia to koinoniko synolo. Diladi na mi ginontai energeies sto pneuma tis "ekdikisis" (px skotono kapoion pou itan diktatoras kapote), alla sto pneuma tis apotropis aftarxikon simperiforon (px skotono kapoion pou einai diktatoras TORA)
Me vasi ta parapano, den mporei na pei kaneis oti o subcomandate marcos den itan dikaiologimenos, giati apo tis energeies tou af enos pote den strafike enantion amaxon kai af eterou proekypsan xeiropiasta ofeli gia tous ithageneis tou meksikou. I al caida omos den einai dikaiologimeni giati paroti oi amerikanei einai safestata aftarxikoi stin eksoteriki tous politiki, apo tis energeies aftes den proekypse kapoio ofelos gia ton meso mousoulmano eno parallila i energeies tous strefontai enantion amaxon.
κάπου μπερδεύεις το αντάρτικο με την τρομοκρατία, αλλά και τους ορισμούς που δίνει η εξουσία με την κατάσταση που συμβαίνει στην πραγματικότητα. Οι ζαπατιστας ΠΟΤΕ δεν τρομοκράτησαν, ούτε καν τους διώκτες τους, απλώς εξεγέρθηκαν και μετά από σύντομη περίοδο μαχών για να κερδίσουν μια επικράτεια, σταμάτησαν ΟΙ ΙΔΙΟΙ τις μάχες και ασχολούνται με το χτίσιμο της κοινωνίας των οραμάτων τους, απλώς έχουν τα όπλα παρά πόδα. Λέγεται ότι έχουν ρίξει περισσότερο μελάνι παρά σφαίρες.
και ακριβώς αυτή η μή-βίαιη πολιτική τους είναι που τους έχει κάνει παγκοσμίως συμπαθείς, όπως και με τον Γκάντι παλιότερα, αλλά και τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Αλλιώς θα ήταν ένα ένοπλο αντάρτικο σαν τα τόσα και τόσα που υπάρχουν και τελικά εκ των πραγμάτων αναγκάζονται σε συνεχείς βιαιότητες ακόμα και εναντίον αμάχων λόγω του ότι τους έχουν κοπεί όλοι οι δρόμοι ανεφοδιασμού και υποστήριξης.
Οι Ζαπατίστας νικούν γιατί είναι στραμμένοι πιό πολύ προς το χτίσιμο και την δημιουργία παρά προς την βία.
Είναι μύθος τό ότι πέτυχαν κάτι τα ένοπλα αντάρτικα. Μπορεί να διώξαν τον δυνάστη αλλά ΠΑΝΤΑ γίναν δυνάστες αυτοί μετά. Κανένας "απελευθερωτικός" στρατός δεν "απελευθέρωσε". Γιατί, τόχω ξαναγράψει, άμα σπάσεις ένα κλαδί από δέντρο για να φτιάξεις ρόπαλο, δεν μπορείς μετά να το κάνεις να ξαναβλαστήσει
Griffith
24-07-2006, 12:27
Διδακτικές μπαρούφες Candiru.Ειδικά στη Λατινική Αμερική,για την οποία απ'ότι φαίνεται δεν έχεις την παραμικρή ιδέα.
Ποια μη βία να εφαρμόσουν ενάντια σε έναν Pinochett ή ένα Somoza?Επί Πινοσέτ δεν έγινε καμία ένοπλη ενέργεια,όμως η Χιλή είχε 300000 εκτελεσμένους ανθρώπους.Είμαι σίγουρος ότι αν μπορούσαν να οργανώσουν ένα ισχυρό αντάρτικο θα είχαν ξεφύγει απο τη δικτατορία πολύ γρηγορότερα.
Έπειτα η γενίκευση για τα ένοπλα αντάρτικα.Οk Candiru,τράβα κι εσυ μαζί με τη Χρυσή Αυγή να κλάψετε τους νεκρούς του Μελιγαλά.Και τους εκτελεσμένους δοσίλογους της Κατοχής.Δλδ,έλεος.Και για να σου χαλάσω το παραμυθάκι,οι Zapatistas μπορεί να επικαλούνται το όνομα του Zapata,χωρίς όμως τις "αυταρχικότητες" του Villa η μεξικανική επανάσταση δεν θα είχε καν υπάρξει.
Μη βίαιη αντίσταση δεν σημαίνει παθητικότητα, συμαίνει ενεργή αντίσταση και μεθοδική στρατηγική. Τίποτε από αυτά δεν έγινε στη Χιλή. Αντιθέτως έγινε στην Ινδία και Ν. Αφρική με τον Γκάντι, στις ΗΠΑ με Μαρτιν Λούθερ και σήμερα στην Τσιάπας.
Απαραίτητη προϋπόθεση η μαζικότητα.
ikonoklast
24-07-2006, 16:17
Είναι μύθος τό ότι πέτυχαν κάτι τα ένοπλα αντάρτικα. Μπορεί να διώξαν τον δυνάστη αλλά ΠΑΝΤΑ γίναν δυνάστες αυτοί μετά. Κανένας "απελευθερωτικός" στρατός δεν "απελευθέρωσε". Γιατί, τόχω ξαναγράψει, άμα σπάσεις ένα κλαδί από δέντρο για να φτιάξεις ρόπαλο, δεν μπορείς μετά να το κάνεις να ξαναβλαστήσει
http://www.hennessy.id.au/quentingeorge/archives/ghandi.jpg
Raven Lord
24-07-2006, 17:55
στην περίπτωση της μη βίαιης αντίστασης, πολύ σωστά αναφέρθηκε ότι έχεις πολλά περισσότερα να κερδίσεις, αλλά ποια ομάδα είναι έτοιμη να δεχθεί σοβαρές απώλειες, χωρίς την ψευδαίσθηση ότι αμύνεται? επίσης, νομίζετε ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις όπου η εξουσία θα εξολόθρευε και το τελευταίο ίχνος μιας τέτοιας ομάδας (όσο μαζική και αν ήταν) χωρίς τον παραμικρό ενδιασμό για την κοινωνική κατακραυγή?
στην περίπτωση της μη βίαιης αντίστασης, πολύ σωστά αναφέρθηκε ότι έχεις πολλά περισσότερα να κερδίσεις, αλλά ποια ομάδα είναι έτοιμη να δεχθεί σοβαρές απώλειες, χωρίς την ψευδαίσθηση ότι αμύνεται? επίσης, νομίζετε ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις όπου η εξουσία θα εξολόθρευε και το τελευταίο ίχνος μιας τέτοιας ομάδας (όσο μαζική και αν ήταν) χωρίς τον παραμικρό ενδιασμό για την κοινωνική κατακραυγή?
για τοι πρώτο καμια ομάδα δεν ποθεί πάνω από όλα τον στόχο της ώστε να είναι ικανή για θυσίες.
Για το δεύτερο, κάπου θα σταματήσει η σφαγή, χρειαζοναι υποκείμενα για να την εκτελέσουν και από ένα σημείο και μετά θα μείνει μόνος ο δικτάτορας να την βγάλει εις πέρας. έχει να κάνει όχι μόνο με επικοινωνιακούς λόγους, αλλά και με διαλεκτικούς πρακτικούς. Πχ όλο και περισσότεροι θα παραιτούνται από την δολοφονική κυβέρνηση, όλο και περισσότεροι εκτελεστές θα έχουν τύψεις, το όλο ψυχοκοινωνικό πλέγμα που στηρίζει την εξουσία κλονίζεται βαθειά,ο κρατικός μηχανισμός θα παραλύσει.
Επιπλέον οι αγωνιστές θα αυτοοργανωνονται, θα ΄χουν ρίξει στο ελάχιστο τις απαιτήσεις τους για διαβίωση και το όνειρο μιας γενικης απεργίας θα είναι πιό εύκολα πραγματοποιήσιμο.
ΒΒέβαια, ποτέ δεν θα φτάσει σε αυτό το σημείο, όμως σίγουρα θα φτάσει σε σημείο να βλέπει ως υπολογίσιμη δύναμη τους εξεγερμένους ώστε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τους όρους τους
enitharmon
25-07-2006, 12:19
πέρα από την πλάκα, αν δείτε την ώρα της πρώτης τοποθέτησής μου θα καταλάβετε ότι ήταν μιά γενίκευση που προσπάθησα να κάνω, ενώ παράλληλα είχα κάποιο παραπάνω ποσοστό αλκοόλ στο αίμα μου. το θέμα που ήθελα να τονίσω είναι ότι αν στην υποθετική (και απίθανη) περίπτωση που μια μουσουλμανική ένοπλη οργάνωση κατάφερνε τέτοια χτυπήματα στις ΗΠΑ τα οποία θα έφερναν τους μουσουλμάνους σε θέση ισχύος, αυτόματα "τρομοκράτες" θα γίνονταν οι αμερικάνοι. οπότε για ποια τρομοκρατία θέλουμε να μιλήσουμε. για την τρομοκρατία που ασκεί ένα κράτος σε ένα άλλο ή σε μια ομάδα ανθρώπων ή την τρομοκρατία που ασκεί μια ομάδα ανθρώπων στο κράτος τους ή σε ένα άλλο κράτος.
ντάξει εξήγησα δυο φορές πάνω σε τι θέλω να μου απαντήσετε, δε μπορεί να είναι τόσο δυσνόητο... και αρχίζεις πάλι να μου λες για το ποια τρομοκρατία θέλουμε να μιλήσουμε.
Αντιθέτως έγινε στην Ινδία και Ν. Αφρική με τον Γκάντι, στις ΗΠΑ με Μαρτιν Λούθερ και σήμερα στην Τσιάπας.
για την Τσιάπας δεν ξέρω, αλλά το Γκάντι και το Λούθερ τον σκοτώσανε. Και όπως έχεις πει κι εσύ αλλού, άλλοι λαοί άλλα ήθη. 'Αντε πες στους Τσετσένους για μη βίαιη αντίσταση.
επίσης, νομίζετε ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις όπου η εξουσία θα εξολόθρευε και το τελευταίο ίχνος μιας τέτοιας ομάδας (όσο μαζική και αν ήταν) χωρίς τον παραμικρό ενδιασμό για την κοινωνική κατακραυγή?
δε γνωρίζω κάποιο τέτοιο παράδειγμα (τουλάχιστον έστω σε ημιπολιτισμένη χώρα). Στην Αφρική εφαρμόζονται αβέρτα τέτοιες τακτικές, αλλά χωρίς τα ΜΜΕ δε μαθαίνουμε ποτέ. Η κατακραυγή εξαρτάται από ένα εξώφυλλο στο Time.
@όσους είναι υπέρ επιθέσεων σε αμάχους ως ύστατο μέτρο: αν αρχίσουν να σκάνε τουρκοκύπριοι πχ σε καφετέριες στις πόλεις σας για να πιέσουν τη λύση του προβλήματος, θα ήσασταν ακόμα υπέρ;
τους σκοτώσανε, όμως πολλά από αυτά που θέλαν τα πέτυχαν. Επιπλέον, οι ζαπατίστας δεν έχουν έναν ηγέτη που άμα δολοφονηθεί το εγχείρημα καταρρέει. Εϊναι αυτοοργανούμενες κοινότητες χωρίς πίστη σε έναν ηγέτη και με πολύ αποτελεσματικότερα μέσα αντίστασης από ότι οι δύο δολοφονημένοι.
Raven Lord
26-07-2006, 12:57
εντάξει εξήγησα δυο φορές πάνω σε τι θέλω να μου απαντήσετε, δε μπορεί να είναι τόσο δυσνόητο... και αρχίζεις πάλι να μου λες για το ποια τρομοκρατία θέλουμε να μιλήσουμε.
μα είναι σημαντικό πιστεύω να ξεκαθαρίσουμε καταρχήν, ότι "τρομοκρατία" είναι απλώς ένας χαρακτηρισμός που δίνεται από την εκάστοτε εξουσία. πόσοι από μας "τρομοκρατηθήκαμε", δηλαδή, από τα χτυπήματα της 17Ν. η πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ, όμως, σίγουρα "τρομάζει" περισσότερους.
@όσους είναι υπέρ επιθέσεων σε αμάχους ως ύστατο μέτρο: αν αρχίσουν να σκάνε τουρκοκύπριοι πχ σε καφετέριες στις πόλεις σας για να πιέσουν τη λύση του προβλήματος, θα ήσασταν ακόμα υπέρ;
οπότε ίσως παραδεχθούμε ως τρομοκρατική και την τακτική του κολοκοτρώνη να σφάξει χιλιάδες άμαχους τούρκους κατά την άλωση της τριπολιτσάς.
πάντως, δε νομίζω να είναι κανείς υπέρ των επιθέσεων σε άμαχους. τώρα, οσον αφορά στο ισραήλ, πόσο είναι το ποσοστό του πληθυσμού που είναι πραγματικά άμαχοι (αν σκεφτούμε ότι θητεία κάνουν άνδρες - γυναίκες και ανακαλούνται ανα τακτά χρονικά διαστήματα για να υπηρετήσουν)?
η πράξη του Κολοκοτρώνη ήταν πλιάτσικο και προπαντός εθνοκάθαρση, κάτι σαν ιδρυτικη πράξη της αλλαγής εθνικότητας του Μωριά. Μπορούσε να αποφευχθεί και ήδη υπήρχαν και κάποιες εγγυήσεις ότι δεν θα πειραχτούν, όπως δεν πειράχθηκε η αρβανίτικη φρουρά της πόλης που είχε σχέσεις με τον κολοκοτρώνη και τη Μπουμπουλίνα.
Επίσης, άμαχοι είναι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι ανάπηροι, οι αλλοδαποί και φυσικά όποιος δεν έχει όπλο στο χέρι, δηλ. δεν είναι επίστρατος
enitharmon
26-07-2006, 18:04
εντάξει εξήγησα δυο φορές πάνω σε τι θέλω να μου απαντήσετε, δε μπορεί να είναι τόσο δυσνόητο... και αρχίζεις πάλι να μου λες για το ποια τρομοκρατία θέλουμε να μιλήσουμε.
μα είναι σημαντικό πιστεύω να ξεκαθαρίσουμε καταρχήν, ότι "τρομοκρατία" είναι απλώς ένας χαρακτηρισμός που δίνεται από την εκάστοτε εξουσία. πόσοι από μας "τρομοκρατηθήκαμε", δηλαδή, από τα χτυπήματα της 17Ν. η πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ, όμως, σίγουρα "τρομάζει" περισσότερους.
άστο, ρίλι. Ή δεν καταλαβαίνεις ή δε θες να απαντήσεις.
τώρα, οσον αφορά στο ισραήλ, πόσο είναι το ποσοστό του πληθυσμού που είναι πραγματικά άμαχοι (αν σκεφτούμε ότι θητεία κάνουν άνδρες - γυναίκες και ανακαλούνται ανα τακτά χρονικά διαστήματα για να υπηρετήσουν)?
δηλαδή αν εσένα σε σκοτώσουνε σε μέρα άδειας σε καφετέρια πίνοντας τον καφέ σου δε μετράς για άμαχος.
tamagothi
26-07-2006, 18:22
ναι.
επιπλέον, αν μιλάμε για ομάδα με της οποίας τον αγώνα συμφωνώ (και θεωρώ ότι αξίζει τόσο πανικό), ας έρθουν να ανατιναχτούν και στο υπνοδωμάτιό μου.
Ε μαλακία όμως αυτό τώρα.
pitchfork
26-07-2006, 18:32
Εκτός αν έχεις τους δίσκους / CD σου στο σαλόνι οπότε ok
ikonoklast
26-07-2006, 18:40
η πράξη του Κολοκοτρώνη ήταν πλιάτσικο και προπαντός εθνοκάθαρση
Το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό. Η τριπολιτσά ήσαν σφαγή και πλιάτσικο μεγάλου μεγέ8ους αλλα είναι τουλάχιστον γελοίο να την λες ε8νοκά8αρση. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν εκατοντάδες στην αν8ρώπινη ιστορία, η ε8νοκά8αρση αφορά άλλα μεγέ8η και άλλο χαρακτήρα.
Ενι8άρμον, δεν 8α μου καλάρεσε να έρ8ει ο οποιοσδήποτε να ανατιναχτεί δίπλα μου ενώ πινω τον καϊφέ μου, ακόμα κι αν με ρωτήσει. Το να ζωστεί ο κύριος αυτός όμως με εκρηκτικά για να έρ8ει να με συναντήσει σημαίνει μάλλον οτι είναι αδιά8ετος και τσατισμένος. Επιχειρώντας να αναζητήσομε τα αίτια της τσατίλας του, ενδεχομένως να έρ8ομε αντιμέτωποι με ένα προσωπικό δράμα, η οικογένεια του σφαγιάστηκε απο έξυπνες ρουκέτες, το σπίτι του γκρεμίστηκε απο στρατό κατοχής και το χωριό του ισοπεδώ8ηκε σε μια μέρα. Επίσης έχει απωλέσει την δυνατότητα να πίνει τον φρέντο του, σαν άμαχος κι αυτός, και να συγκινείται απο τους δολοφόνους της χεζμπολά μια 8άλασσα μακριά. Δεν 8έλω να καταλήξω στο κλισέ του 'δεν υπάρχουν άμαχοι εδώ που φτάσαμε' αλλα το να διαχωρίζομε τον ρόλο μας έτσι αισχρά απο το ζήτημα νομίζω δεν είναι το πρέπον. Έτσι ένας βρετανός που 8εωρεί οτι ο πόλεμος αφου δεν είναι σπίτι του, δεν είναι που8ενά και νιώ8ει μιαν ταραχή όταν ο μητροπολητικός σιδηρόδρομος γίνεται μπούρμπερη, 8α πρέπει να αποφασίσει να πάρει μέρος για τα εγκλήματα της κυβέρνησης του και ουχί για το δικαίωμα στον καϊφέ του.
ναι.
επιπλέον, αν μιλάμε για ομάδα με της οποίας τον αγώνα συμφωνώ (και θεωρώ ότι αξίζει τόσο πανικό), ας έρθουν να ανατιναχτούν και στο υπνοδωμάτιό μου.
και να σκοτώσουν έτσι έναν υποστηρικτή τους
ikonoklast
26-07-2006, 18:58
τι μαλάκες. εδώ σκοτώνουν εαυτούς.
άλλο, ας το πούμε αυτοθυσία, και άλλο αυτούς που δυνητικά αγωνίζονται για την υπόθεσή τους.
Οι ζωντανές βόμβες είναι καθαρά προϊόν συγκεκριμένου θρησκοληπτικού ιδεολογηματος. Συχνά βλέπουμε αγωνιστές να αυτοπυρπολούνται και έτσι κινούνε και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης υπέρ τους. Τώρα δεν πετυχαίνουν τίποτε πέραν της προσωπικής ικανοποίησης της παράνοιάς τους.
ikonoklast
26-07-2006, 19:14
άλλο, ας το πούμε αυτοθυσία, και άλλο αυτούς που δυνητικά αγωνίζονται για την υπόθεσή τους.
Οι ζωντανές βόμβες είναι καθαρά προϊόν συγκεκριμένου θρησκοληπτικού ιδεολογηματος. Συχνά βλέπουμε αγωνιστές να αυτοπυρπολούνται και έτσι κινούνε και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης υπέρ τους. Τώρα δεν πετυχαίνουν τίποτε πέραν της προσωπικής ικανοποίησης της παράνοιάς τους.
Το ενδεχόμενο της απλής απελπισίας πως το κρίνει η σύγχρονη αντιεξουσιαστική πασιφιστική οικολογική κοσμο8εώρηση;
ναι.
:pink:
Raven Lord
27-07-2006, 22:17
από ότι κατάλαβα, δηλαδή, εννοείς τον μουσουλμανικό εξτρτεμισμό, όχι την "τρομοκρατία" γενικά.
λοιπόν, όχι, οποιαδήποτε μορφή βίας λαμβάνει χώρα στο όνομα οποιασδήποτε θρησκείας την απορρίπτω. όπως και κάθε θρησκεία
Raven Lord
28-07-2006, 17:38
καλώς ή κακώς όμως είμαστε. μπορεί να διαφωνώ και να προσπαθώ για την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας, έστω εκφράζοντας τη γνώμη μου, αλλά είμαι πολίτης μιας συγκεκριμένης χώρας και έχω κάποιες νομοθετημένες υποχρεώσεις. αν δεν τις τηρήσω τότε γίνομαι αυτόματα "τρομοκράτης" :P
καλώς ή κακώς όμως είμαστε. μπορεί να διαφωνώ και να προσπαθώ για την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας, έστω εκφράζοντας τη γνώμη μου, αλλά είμαι πολίτης μιας συγκεκριμένης χώρας και έχω κάποιες νομοθετημένες υποχρεώσεις. αν δεν τις τηρήσω τότε γίνομαι αυτόματα "τρομοκράτης" :P
"είμαστε τρομοκράτες όλοι, όλοι....." Ν. Ασιμος
ikonoklast
30-07-2006, 14:05
http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/5228224.stm
Αυτό πώς το λέμε παιδάκια;
Amnesiac.
30-07-2006, 14:17
link.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/5228224.stm
Αυτό πώς το λέμε παιδάκια;
άμυνα απελπισίας
What's your fuckin' point? Θρησκοληπτικό ιδεολόγημα είναι η επίθεση αυτοκτονίας; Παράνοια;
Δοκίμασε να φανταστείς τον εαυτούλη σου σε 25-30άρη Παλαιστίνιο. Δοκίμασε να βλέπεις από μακριά καμινάδες εργοστασίων στα μέρη που άφησαν οι παππούδες σου και οι γονείς σου και για τα οποία ακούς από μωρό. Να μην μπορείς να κουνηθείς από την πόλη/προσφυγικό καταυλισμό σου, να μη βρίσκεις δουλειά ούτε για δείγμα, να αρρωσταίνεις και να μην υπάρχει γιατρός της προκοπής να σε κάνει καλά, να τραυματίζεσαι και μετά από δύο μέρες να πεθαίνεις γιατί το πρόχειρο χειρουργείο που σου έκαναν χωρίς αναισθητικό σε ένα νοσοκομείο του κώλου δεν πήγε καλά, όπως ήταν αναμενόμενο. Να ακούς τις ηχητικές βόμβες όλη τη μέρα και τη νύχτα τις κανονικές βόμβες. Να μπαίνουν σπίτι σου στα σύνορα τα τανκς εκεί που δεν το περιμένεις. Να κατουράνε και να χέζουν οι στρατιώτες εκεί όπου πριν λίγο έτρωγες. Να παίρνουν τα κοσμήματα της μάνας σου και να λένε στη γυναίκα σου και στα παιδιά σου σηκωθείτε να φύγετε. Να ζεις σε ένα απίστευτα μικρό μέρος με άλλο 1,5 εκατομμύριο νοματαίους ανάμεσα στα σκουπίδια, τα ποντίκια και τις κατσαρίδες. Να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις μετά τις 10 το βράδυ ούτε γι' αστείο γιατί δεν ξέρεις αν το επόμενο αυτοκίνητο θα είναι το δικό σου. Να μην μπορείς να ζήσεις ήσυχος ούτε σε υπόγειο γιατί δεν ξέρεις ποιος είναι ο γείτονάς σου και τι κρύβει στο σπίτι του. Να μην έχεις ταυτότητα, αλλά να έχεις ξένο διαβατήριο στην καλύτερη κι ακόμη κι αν κατορθώσεις να βγεις ποτέ από το κωλοτρυπίδι που έχεις για τόπο κατοικίας, να μπορείς να είσαι βέβαιος ότι δε θα ξαναμπείς ποτέ. Δοκίμασε να σε φανταστείς κάπως έτσι. Ξέρω, δε γίνεται, δεν έχει νόημα, οπότε ας πιω το φραπέ μου κι ας γκρινιάξω λίγο ακόμη για τη δυτική άνεσή μου.
Όχι, είναι θρησκόληπτοι και εγώ ξέρω καλύτερα, το λέει το Indymedia.
pitchfork
30-07-2006, 20:58
link.
Μου χεις λείψει ρε φίλε.
What's your fuckin' point? Θρησκοληπτικό ιδεολόγημα είναι η επίθεση αυτοκτονίας; Παράνοια;
Δοκίμασε να φανταστείς τον εαυτούλη σου σε 25-30άρη Παλαιστίνιο. Δοκίμασε να βλέπεις από μακριά καμινάδες εργοστασίων στα μέρη που άφησαν οι παππούδες σου και οι γονείς σου και για τα οποία ακούς από μωρό. Να μην μπορείς να κουνηθείς από την πόλη/προσφυγικό καταυλισμό σου, να μη βρίσκεις δουλειά ούτε για δείγμα, να αρρωσταίνεις και να μην υπάρχει γιατρός της προκοπής να σε κάνει καλά, να τραυματίζεσαι και μετά από δύο μέρες να πεθαίνεις γιατί το πρόχειρο χειρουργείο που σου έκαναν χωρίς αναισθητικό σε ένα νοσοκομείο του κώλου δεν πήγε καλά, όπως ήταν αναμενόμενο. Να ακούς τις ηχητικές βόμβες όλη τη μέρα και τη νύχτα τις κανονικές βόμβες. Να μπαίνουν σπίτι σου στα σύνορα τα τανκς εκεί που δεν το περιμένεις. Να κατουράνε και να χέζουν οι στρατιώτες εκεί όπου πριν λίγο έτρωγες. Να παίρνουν τα κοσμήματα της μάνας σου και να λένε στη γυναίκα σου και στα παιδιά σου σηκωθείτε να φύγετε. Να ζεις σε ένα απίστευτα μικρό μέρος με άλλο 1,5 εκατομμύριο νοματαίους ανάμεσα στα σκουπίδια, τα ποντίκια και τις κατσαρίδες. Να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις μετά τις 10 το βράδυ ούτε γι' αστείο γιατί δεν ξέρεις αν το επόμενο αυτοκίνητο θα είναι το δικό σου. Να μην μπορείς να ζήσεις ήσυχος ούτε σε υπόγειο γιατί δεν ξέρεις ποιος είναι ο γείτονάς σου και τι κρύβει στο σπίτι του. Να μην έχεις ταυτότητα, αλλά να έχεις ξένο διαβατήριο στην καλύτερη κι ακόμη κι αν κατορθώσεις να βγεις ποτέ από το κωλοτρυπίδι που έχεις για τόπο κατοικίας, να μπορείς να είσαι βέβαιος ότι δε θα ξαναμπείς ποτέ. Δοκίμασε να σε φανταστείς κάπως έτσι. Ξέρω, δε γίνεται, δεν έχει νόημα, οπότε ας πιω το φραπέ μου κι ας γκρινιάξω λίγο ακόμη για τη δυτική άνεσή μου.
επαναλαμβάνω ια πολλοστή φορά: κατατρεγμένοι σαν αυτούς υπάρχουν πάρα πολλοί στον κόσμο και ακολουθούν διάφορους τρόπους αντίστασης. Αυτός των ζωντανών βομβών είναι ιδίο χαρακτηριστικό τους που έχει σχέση με ακραίες εκδοχές της θρησκείας τους. Και φυσικά με αυτές τις επιθέσεις συνεχώς βελτιώνουν την θέση των ζωντανών συμπατριωτών τους :roll: