Log in

View Full Version : Πεταλάκι...

Deafening_Silence
21-07-2006, 01:15
Ένα φιλαράκι μου θέλει να αγοράσει πετάλι για ηλεκτρική κιθάρα..

Ποια ειναι καλύτερη επιλογή? Το απλό distortion της Boss, το metalzone της Boss ή κάτι άλλο? Μπορεί να διαθέσει γύρω στα 100 ευρώ.

Third_EyE
21-07-2006, 03:19
Egw exw to mudhoney tis T-rex.Einai fuzzopetalo kai ksefuzzarei kiwlas.To pira 130 euro.An thelei fuzz einai apo ta kalitera pou mporei na vrei se autin tin timi

The Good Son
21-07-2006, 03:21
μεταξύ των 2, καλύτερα το απλό κατά τη γνώμη μου.
Από κει και περα εξαρτάται για τι το θέλει και το πως θα το ρυθμίζει.
Πχ ο ξχερέτικξ, κάνει το μέταλ ζόνε να μην είναι τελείως μύγα. Αλλά αυτός θα σου πρότεινε το μέταλ μάστερ.

Deafening_Silence
21-07-2006, 12:09
Εξήγησε μου λίγο αυτα περί μύγας σε παρακαλώ :P Α και πόσο κάνει το metalmaster. Άκουσα από το Internet και μου φάνηκε πολύ καλό :D

R & R
21-07-2006, 13:56
me liga parapanw apo 100 pairneis to v-amp pou kanei polla perisotera ektos apo mia kali paramorfwsi!
http://www.thomann.de/thoiw2_behringer_ ... dinfo.html (http://www.thomann.de/thoiw2_behringer_vamp_prodinfo.html)

109 sto thomann an kai edw exei 130 i think!

an eksaireseis to klasiko boss ds1 pou gamei... to metal zone poli pithano sto mellon na min to xrisimopoiiseis eukola ksana!

The Good Son
21-07-2006, 17:17
Μην πολυδίνεις σημασία στα σαμπλς από το νετ.
Μύγα = το κλασσικό πρόβλημα του μεταλζόουν που έχουν όλοι. Ο ήχος του τζιρτζιρίζει, πώς να το πω. Το καλό είναι οτι έχει 2 ποτενσιόμετρα για τα μεσαία πράγμα που σου δίνει κοντρόλ, αλλά θέλει πολύ κάπσιμο για να κάνεις καλό ήχο και αν το πάρεις σε κανα λάιβ ξερωγώ κάθε φορά θα κάθεσαι 10 ώρε; να ρυθμίζεις. Δλδ μεταξύ των 2, προτίμησε το ds1. και φθηνότερο αρκετά και κάνεις και καλύτερη δουλειά.
Τιμές σορυ δεν.

Evarian
21-07-2006, 21:52
o R & R ekane polu kalh protash

to v-amp 2 einai para polu kalo. oti psaxneis fantazomai me ligh fantasia tha to breis. kai exei kai 225 theseis gia na swzeis tous hxous pou briskeis.

egw exw to bass v-amp to opoio an kai gia mpasso, exei pollous enisxutes gia hl kithara, ak kithara kai plhktra opote me bolepse para polu

pleon kanei 142 eurw sthn ellada.

The Good Son
22-07-2006, 05:04
Ναι αλλά αφτά ειναι ψηφιακούρες.

Coroner
24-07-2006, 09:55
An 8eleis kati na paizeis spiti to vamp gamaei gia ta lefta tou kai exei arketa kalous hxous. To DS-1 gamaei pio polu alla gia alla pramata.

Deafening_Silence
24-07-2006, 12:18
Thanks a lot για τις συμβουλές ! Απ'ότι φαίνεται θα πάρει το DS-1 το οποίο κάνει γύρω στα 50 ευρώ.. Να'σται καλά!

irreligious
24-07-2006, 16:05
Ναι αλλά αφτά ειναι ψηφιακούρες.

thank god

jezuz
25-07-2006, 01:36
Μην πολυδίνεις σημασία στα σαμπλς από το νετ.
Μύγα = το κλασσικό πρόβλημα του μεταλζόουν που έχουν όλοι. Ο ήχος του τζιρτζιρίζει, πώς να το πω. Το καλό είναι οτι έχει 2 ποτενσιόμετρα για τα μεσαία πράγμα που σου δίνει κοντρόλ, αλλά θέλει πολύ κάπσιμο για να κάνεις καλό ήχο και αν το πάρεις σε κανα λάιβ ξερωγώ κάθε φορά θα κάθεσαι 10 ώρε; να ρυθμίζεις. Δλδ μεταξύ των 2, προτίμησε το ds1. και φθηνότερο αρκετά και κάνεις και καλύτερη δουλειά.
Τιμές σορυ δεν.

ase, me metalzone panw se enan marshall valestate paizei o ki8aristas ths mpantas moy, o opoios profanws einai teleiws koyfos giati goystarei thn wra poy oi ypoloipoi bazoyme otoaspides gia na mhn ton akoyme... tzitziki teleiws, eleos...

xHERETICx
30-07-2006, 23:52
egw lew akouse ta ola kai des poio sou paei se ayto pou 8es na kaneis. to metal zone einai kalo petali gia metal ry8mika kyriws, alla den akougetai to idio kala me olous tous enisxytes, polloi 8ewroun paketo to knob pou epilegeis me poia kentrikh syxnothta 8a ry8miseis ta mesaia sou (egw mono gi'ayto to logo synexizw na to xrhsimopoiw eniote)
gia mena xanei apo to metal master pou oi ry8miseis tou einai pio eyais8htes, eidika sta prima, opote 3efeygeis eykola apo to syndromo thsa mygas pou mastizei pollous ap'o,ti fainetai, kai efoson einai metal petali exoun kanei kati e3ypno, de ry8mizeis to epipedo twn mesaiwn, ry8mizeis poso polla mesaia kobeis, kai oso to anebazeis ginetai kai pio apotomh h kampylh pou ta rixnei. gain den exei giati einai panta terma, exei tromaktikh diaygeia kai einai apisteyta a8orybo. meionekthma to oti to drive einai panta terma (ektos ki an ayto 8eleis apo ayto, na paizeis akraia ry8mika) kai o hxos einai poly thin gia na pai3eis lead me ayto kai na akougesai se kapoio live, an de baleis kapoio equalizer na boostarei ta mesaia tou apo panw, kai ayto 8elei pollh empeiria gia na se ikanopoiei to apotelesma. an to xrhsimopoihseis san petali gia lead mono tou de 8a polyxareis me to apotelesma giati an kai den kanei spastika kroukou kroukou h penna sou san tous hxous twn iron maiden, h xroia tou apla den kanei an afhseis polla mesaia panw tou, ta mesaia de 8a sou bgoun pote swsta. einai pio poly gia heavy ry8mika.
to ds einai e3oxo gia na pai3eis lead kata th gnwmh mou giati bgazei glyka mesaia kai sygkrathmena prima, alla to an 8a sou kanei gia ry8mika e3artatai kai apo to poso akraia pragmata 8es na pai3eis. se ena megalo enisxyth me dynato gain sto ka8aro kanali dinei wraia, alla den mporeis na perimeneis toso koftero kai high gain hxo oso sto metal zone h to metal master. opote to 8ema einai ti 8eleis na kaneis

xHERETICx
30-07-2006, 23:56
ase, me metalzone panw se enan marshall valestate paizei o ki8aristas ths mpantas moy, o opoios profanws einai teleiws koyfos giati goystarei thn wra poy oi ypoloipoi bazoyme otoaspides gia na mhn ton akoyme... tzitziki teleiws, eleos...

oi perissoteroi ki8aristes to katalabainoun oti yperballoun me ta prima. omws ayto tous dieykolynei sto picking kai otan dokimazoun na katebasoun ta prima diapistwnoun oti dyskoleyontai na pai3oun kofta ry8mika swsta. dokimase na hxografhseis ena death metal riff xwris na akous output, alla mono tis xordes apey8eias, meta dokimase na akous kai na ay3aneis ta prima stadiaka kai 8a deis poso kalytereyei to picking sou oso perissotero tzitziki ginetai o hxos sou :rofl:

jezuz
04-08-2006, 14:11
Ayto akribws!!! :shock: Les kai to eklepses apo to stoma toy ki8arista moy, akribws ayta mas leei prin mas parei ta aytia!!!!
H monh diafora einai oti aytos katalabainei oti yperbalei me ta prima (epeidh toy to leme emeis isws...), alla goystarei trela ton hxo toy?!?!?! :?
Na fantasteis, akoma kai se ena rocktron prophecy poy exei, palei idio hxo exei ftia3ei!!! kai sto demo mas ebale na baloyme to tzitziki panw apo ton bogner na goystarei eleos, mono aytos goystare, se opoion allo ebala to demo moy eipe "bgalto ti ki8ara einai ayth, den mporw na akoysw ayto to pragma"...
tespa, goysta einai ayta...
pantws, par'oti olos o kosmos brizei to metal zone den eixa kapoio idietairo problhma proswpika, mexri thn ampeiria stis probes... apo tote den mporw na to akoyw!!!
eytyxws oi otoaspides me boleyoyn mia xara...

xHERETICx
09-08-2006, 22:09
είναι γεγονός οτι κοφτά, στακάττα κλπ με χέβυ ριφς παίζεις πιό ωραία άν ο ήχος που ακούς καθώς παίζεις είναι πιο πριμαριστός. το πίκινγκ των περισσότερων είναι καλύτερο τότε (εγώ για να ακούγομαι σωστά σε ντεθ μέταλ ρίφφς, όταν παίζω μόνος μου βάζω συγκρατημένα πρίμα και απελπιστικά χαμηλή ποσότητα παραμόρφωσης ωστε μετά που θα πάιζω με νορμάλ ήχο να νιώθω οτι λύνεται το χέρι μου).
για τις πρόβες δεν ξέρω τί μπορείς να κάνεις για να βρείς την ηρεμία σου, αλλα στην ηχογράφηση εγώ θα άφηνα τον ήχο του τζιτζικόφιλο για να τα παίξει καλά και θα τον συμμάζευα με ενα ικουαλάιζερ μετά (πουστιά, θα σε δείρει και θα φωνάζει οτι του χάλασες τον ήχο). ή μπορείτε να του πάρετε ένα ικουαλάιζερ σαν αυτό της μπός που θα του επιτρέπει να αυξάνει μόνο τις συγκεκριμένες συχνοότητες που τον βοηθούν να παίζει καλά αντί να πρέπει να σηκώνει όλες τισ υψηλές συχνότητες. αλλα πάλι το να του πετσοκόβεις τα πρίμα μετά και να στρέφεις την καμπίνα του προς τον τοίχο τις πρόβες είναι μία πολύ λιγότερο δαπανηρή λύση :lol:

phthoggon
10-08-2006, 04:20
Άσχετο αλλά ο καλύτερος ήχος που έχει τύχει να πετύχω ποτέ στη ζωή μου είναι metalzone κατευθείαν στη κονσόλα και ηχεία. Ειλικρινά δε ξέρω τι έχει παιχτεί και αν είναι ζήτημα κιθάρας, κονσόλας, ηχείου η συνδυασμού τους και δεν το έχω ψάξει ιδαίτερα (το metalzone είναι του μπασίστα και όποτε παίζω με αυτό το έχω στις ίδιες ρυθμίσεις) πάντως έχω πάρει εδώ και καιρό το XT Live της Line 6 και τέτοιο ήχο δεν έχω βγάλει (ένα πράμα κάτι μεταξύ Meshuggah και Thorns λέμε) :shock:

The Good Son
10-08-2006, 06:27
εφιαλτικό. απλά.

xHERETICx
10-08-2006, 11:32
οντως αυτό θα ήταν εφιαλτικά πριμαριστό, μόνο και μόνο επειδή οι έξοδοι των πεταλακίων είναι για ενισχυτή και όχι για κονσόλα. για να βάλεις σε κονσόλα θές ένα εφέ εξομείωσης καμπίνας

phthoggon
14-08-2006, 03:48
Όχι παίδες! Ο ήχος δε βγαίνει υπερβολικά πριμαριστός αλλά με ιδανικές, γεμάτες αρμονικές και βάθος, πολύ καλύτερος μάλιστα και από αυτόν που παίρνω άμα βάλω το πετάλι στον 100ρη Peavy Bandit μου (και μάλιστα πιο μπάσος, για την ακρίβεια). Η κονσόλα είναι behringer, ακριβές μοντέλο δε θυμάμαι.

phthoggon
14-08-2006, 03:58
οντως αυτό θα ήταν εφιαλτικά πριμαριστό, μόνο και μόνο επειδή οι έξοδοι των πεταλακίων είναι για ενισχυτή και όχι για κονσόλα. για να βάλεις σε κονσόλα θές ένα εφέ εξομείωσης καμπίνας

Αυτό τώρα που το άκουσες? Έχω δει πολλούς να παίζουν με POD ας πούμε στα live κατευ8είαν στην κονσόλα χωρίς ενισχυτή.

Evarian
14-08-2006, 10:54
ta pods einai kai preamps ;)

phthoggon
14-08-2006, 12:34
Χμμ, δεν είμαι ειδικός μα τα περισσότερα πετάλια distortion θεωρούνται προενισχυτές anyway. Το metalzone δλδ σίγουρα δεν έχει πρόβλημα στο volume του αν το βάλεις κατευθείαν στην κονσόλα, ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα αν εξαιρέσεις το τρελό feedback, τουλάχιστον σε μένα.

xHERETICx
14-08-2006, 12:53
Αυτό τώρα που το άκουσες? Έχω δει πολλούς να παίζουν με POD ας πούμε στα live κατευ8είαν στην κονσόλα χωρίς ενισχυτή.
το τρεμπλ το είχες στο -12?
δεν είναι θέμα του αν το πετάλι είναι ουσιαστικά προενίσχυση, είναι θέμα του οτι ο ηχητικός χαρακτήρας της εξόδου για ενισυτή κιθάρας ταιριάζει με ενισχυτή οργάνων και όχι με κονσόλα-μόνιτορ/ενισχυτή μουσικής-ηχεία. αυτό ισχύει για όλες τις εξόδους για ενιχυτή κιθάρας και όχι για του μεταλ ζόουν ειδικά. βγάζουν πολύ θιν και με υπερβολικά πρίμα ήχο γιατί αυτό το σήμα σε ενισχυτή κιθάρας τελικά θα βγεί ισορροπημένο.
αν ήθελες να φτιάξεις βέβαια τον ήχο των κασσετικών θορνς μπορεί να σε βόλεψε μια χαρά, αλλά δεν είναι και ήχος για νορμαλ χρήσερις και εντάσεις. και όταν λες κατευθείαν στην κονσόλα εξυπακούεται οτι δεν λείπει μια επεγήγηση του στυλ "έβαλα ενα εφέ εξομείωσης καμπίνας βέβαια", ή "εβαλα eq με -15 db στα πρίμα". υποτίθεται οτι λες για παραμόρφωση στην κονσόλα φλάτ.
άλλο πετάλια, αλλο πολυεφέ με ντεντικέιτεντ εξόδους. το ποδ ειδίκά έχει ισορροπημένες εξόδους που είναι για να τις συνδέεις σε κονσολα, χαίρω πολύ οτι θα ακούγεται οκ. εξάλλου ανάμεσα στα εφέ του διαλέγεις εξομειώσεις ενισχυτών, καμπίνας και μικροφώνων, οπότε είναι προφανές οτι η έξοδος του ακούγεται σα να πάιρνεις τον ήχο όλου αυτού οτυ πακέτου στην κονσόλα. επίσης, τα πεταλάκια της ντίντζιτεκ σα το μέταλ μάστερ μου έχουν δεύτερη έξοδο που το σήμα είναι ισορροπημένο για κονσόλα, ουσιαστικά έχει ένα κυκλωματάκι που κάνει καμπινετ μοντελινγκ μέσα κι αυτή

phthoggon
14-08-2006, 13:31
το τρεμπλ το είχες στο -12?
δεν είναι θέμα του αν το πετάλι είναι ουσιαστικά προενίσχυση, είναι θέμα του οτι ο ηχητικός χαρακτήρας της εξόδου για ενισυτή κιθάρας ταιριάζει με ενισχυτή οργάνων και όχι με κονσόλα-μόνιτορ/ενισχυτή μουσικής-ηχεία. αυτό ισχύει για όλες τις εξόδους για ενιχυτή κιθάρας και όχι για του μεταλ ζόουν ειδικά. βγάζουν πολύ θιν και με υπερβολικά πρίμα ήχο γιατί αυτό το σήμα σε ενισχυτή κιθάρας τελικά θα βγεί ισορροπημένο.
αν ήθελες να φτιάξεις βέβαια τον ήχο των κασσετικών θορνς μπορεί να σε βόλεψε μια χαρά, αλλά δεν είναι και ήχος για νορμαλ χρήσερις και εντάσεις. και όταν λες κατευθείαν στην κονσόλα εξυπακούεται οτι δεν λείπει μια επεγήγηση του στυλ "έβαλα ενα εφέ εξομείωσης καμπίνας βέβαια", ή "εβαλα eq με -15 db στα πρίμα". υποτίθεται οτι λες για παραμόρφωση στην κονσόλα φλάτ.

Ε εντάξει δε το άφησα και στην κονσόλα φλατ, όντως. Έπεσε η κλασική επεξεργασία του στυλ έξω πρίμα, μέσα μπάσα (όχι σε επίπεδα -12 πάντως), ένα ελάχιστο reverb, το κατάλληλο panning κτλ. Πάντως όχι εφέ εξομείωσης καμπίνας. Όταν βάλεις τέλος πάντων το metalzone κατευθείαν σε flat κανάλι όντως ακούγεται χάλια αλλά δε νομίζω οτι θέλει και πολύ δουλειά για να βγάλω τον ήχο που έβγαλα. Το πρόβλημα των πρίμων για μένα είναι ανύπαρκτο επειδή έχει ακριβώς την χροιά που θέλω (ελάχιστα πιο πρίμo από τον κλασικό hi gain ήχο, ώστε τα χαμηλά power chord να κόβουν κώλους) τώρα για το αν είναι "thin" εδώ πιθανόν να έχεις δίκιο, αν και αυτή η μικρή διαφορά εμένα δε με πειράζει. Και μιλάμε για ήχο βέβαια του ντεμπούτου βέβαια όχι των demo :wink:

Third_EyE
14-08-2006, 13:35
Psaxnw delay ws 300 eura!!Pite!

xHERETICx
14-08-2006, 14:32
εχω το ντιτζιντιλει της ντιντζιτεκ και είναι πάρα πολύ καλό. είναι πσηφιακό και γι'αυτό εξομειώνει ωραία διαφορους τύπους ντιλει, όπως reverse, tape echo, μια μαλακία που είναι συνδυασμός delay με chorus και μου άρεσε πολύ κλπ. το αντιστοιχο της boss τον τρώει χαλαρά απο το συγκεκριμένο, είναι πιο χαι φαι απο τα περισσότερα (καλος ο "ζεστος ήχος των παλιών tape delays" αλλα όχι όταν η απώλεια υψηλών συχνοτήτων είναι μονόδρομος). επισης, η πρώτη του επανάληψη ειναι πιο δυνατή απο όσα εχω συναντήσει.
με 130 ευρω μου έκατσε μια χαρα, αν είχα περισσότερα θα έπαιρνα το tc electronics που είναι κορυφαίο (και κανει γύρω στα 450 ευρω φαντάζομαι), αλλα σε νορμαλ λεφτά δε νομίζω να βρεις κατι καλύτερο. δοκιμασε και δες

Coroner
14-08-2006, 16:51
H suzhthsh gia to metal zone einai ola ta lefta....

H entash tou feedback ka8ws kai to idio to feedback einai ru8mishma sta a3ioprepei delay. To oti exei "dunath" prwth epanalhpsh einai ka8ara 8ema ru8mishs kai den einai panta kalo.

xHERETICx
14-08-2006, 17:13
:) για άλλη μία φορά, το μεταλ ζοουν δίχασε την κιθαριστική κοινότητα

προφανώς εννοώ οτι έχει δυνατότητα για μεγαλύτερο και δυνατότερο feedback, όχι οτι πιστεύω οτι δεν είναι ρυθμιζόμενο και οτι παντα το θες τέρμα
αλλά τι εννοείς όταν λες οτι δεν είναι πάντα καλό?

Once_Emperor
14-08-2006, 18:37
πείτε και σε εμένα που ψάχνω chorus ποιο μου προτείνετε?

επίσης harmonizer σε πεταλάκι βγαίνει ? (μόνο κάτι φέτες που είναι πολύ ακριβές έχω βρει...)

phthoggon
14-08-2006, 19:09

Να υποθέσω θεωρούμαστε αθεράπευτα κλισέ και ανίδεοι από ήχο άμα ακόμα ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα :|

Οντόπικ (στο offtopic) η εξωμοίωση καμπινών στα πολυεφέ τουλάχιστον από την εμπειρία μου με GT-6 και Pod-Xt live δε μου φαίνεται ότι προσθέτει πραγματικά "χώρο" στον ήχο εκτός απο το να "διορθώνει" τον ήχο ώστε να ταιριάζει πιο πολύ στα στάνταρ ενός ενισχυτή (μιλάω πάλι για line in - κονσόλα φάση). Δηλαδή μιλάμε για μικρές αλλαγές στο equalization και panning όπως το κατέβασμα κάποιων συγκεκριμένων συχνοτήτων ή για κάτι το οποίο δεν μπορείς να καταφέρεις μόνος σου με μία κονσόλα και κανα DI-box? (Ρωτάω δεν κάνω διαπίστωση :) )

jezuz
14-08-2006, 22:04
Χμμ, δεν είμαι ειδικός μα τα περισσότερα πετάλια distortion θεωρούνται προενισχυτές anyway. Το metalzone δλδ σίγουρα δεν έχει πρόβλημα στο volume του αν το βάλεις κατευθείαν στην κονσόλα, ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα αν εξαιρέσεις το τρελό feedback, τουλάχιστον σε μένα.

Ta hxeia gia ki8ara exoyn apokrish mexri 5-6 khz (gia tis 4x12 me V30 dinoyn mexri 5khz), opote an baleis thn e3odo apo kapoio distortion se kapoia konsola me PA poy ftanei mexri ta 16-20khz h apokrish ths, fysiko einai na ginei sfagh sta prima, giati bgazei syxnothtes poy apo enan kanoniko enisxyth ki8aras den 8a akoyges...

jezuz
14-08-2006, 22:19
Psaxnw delay ws 300 eura!!Pite!

Egw protimw ta analogika delay pantws, moy aresoyn poly perisotero, paroti me kapoia apo ayta xaneis kati apo tone... analogika enow xwris tainies...
Kati san to Diamond Memory Lane, an mporeis na breis kanena... to pio kalo poy exw akoysei htan ena Aqua Puss ths Way Huge, alla tetoia exoyn bgei poly liga, kai an breis kanena e-bay paei panw apo 600dolaria.... :-(
Se analogiko yparxoyn kai alles lyseis, apo ElectroHarmonix gia kati pio f8hno, mexri Hughes & Kettner gia kati pio kalo, to Vintage Delay ths T.C. ktl...

Egw pantws ths elaxistes fores poy 8elw delay, kanw bypass ta amp modulations sto V-amp kai bazw ena delay apo ekei kai to ry8mizw analoga :P
lysh olkhs, alla ayto exw, ayto empisteyomai... oxi oti einai asxhmo.... ama soy aresei kati tetoio pantws mporeis na glitwseis polla leyta pernwntas kapoio f8hno pshfiako, opws to digidelay... h pare ena v-amp k kane bypass ta amps :P

jezuz
14-08-2006, 22:23
πείτε και σε εμένα που ψάχνω chorus ποιο μου προτείνετε?

επίσης harmonizer σε πεταλάκι βγαίνει ? (μόνο κάτι φέτες που είναι πολύ ακριβές έχω βρει...)

Harmonizer se petalaki fysika kai bgainei... egw exw ena Digitech Whammy, to opoio exei kai polla harmonizer modes, kai eidika otan bazw armonikh mia pempth panw o hxos skotwnei... poly kalo!
Gia chorus den mporw na se boh8isw, den einai efe poy exw xrhsimopoihsei kai poly... exw dei polla alla den 3erw pio 8a soy tairiaze...

xHERETICx
15-08-2006, 12:20
και κανει 300 ευρώ το γαμημένο το γουάμμυ. το θέλω. το αγαπώ. θέλω να γεννήσει τα παιδιά μου.

jezuz
15-08-2006, 22:18
και κανει 300 ευρώ το γαμημένο το γουάμμυ. το θέλω. το αγαπώ. θέλω να γεννήσει τα παιδιά μου.

xaxaxa na gennhsei ta paidia soy!!! :lol:
Kai egw san koroido to eixa parei agglia 300euro epeidh eixe kleisei aytos poy ekane dianomh digitech, kai eixe mono ena magazi stock to whammy... pantws apo e3wteriko pisteyw mporeis na to breis kai katw apo 250, mazi me ta metaforika...

Coroner
16-08-2006, 13:48
προφανώς εννοώ οτι έχει δυνατότητα για μεγαλύτερο και δυνατότερο feedback, όχι οτι πιστεύω οτι δεν είναι ρυθμιζόμενο και οτι παντα το θες τέρμα αλλά τι εννοείς όταν λες οτι δεν είναι πάντα καλό?

Εννοώ πολύ απλά ότι δε θες πάντα η πρώτη ή και οι άλλες επαναλήψεις του delay να είναι δυνατές - όπως αν κατάλαβα καλά είπες πιο πάνω.

Coroner
16-08-2006, 13:59

Να υποθέσω θεωρούμαστε αθεράπευτα κλισέ και ανίδεοι από ήχο άμα ακόμα ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα :|

Ο ήχος είναι καθαρά προσωπικό θέμα και δεν εννοώ κάτι τέτοιο.

Το metal zone όπως και κάθε πεταλ κιθάρας που δεν έχει προσομείωση καμπίνας/ηχείου χρειάζεται ένα DI πριν μπει σε κάποια κονσόλα για λόγους που σχετίζονται με την αντίσταση που χρειάζεται το σήμα ώστε να αποδόσει το συχνοτικό του περιεχόμενο. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι δε βγάζει την "πραγματική" του χροιά, εκτός αν θες ήχο Thorns κτλ.

Η προσομείωση καμπίνας που υπάρχει στις γνωστές πεταλιέρες/προεισχυτές κάνει super δουλειά και δεν περιορίζεται σε ένα απλό eq. Μπορεί να δοκιμάσει κανείς να γράψει με ένα V-Amp σε normal hi-gain ήχο και με ένα metal zone στη συνέχεια. Θα διαπιστώσει ότι με ένα απλό eq δε μπορεί να φέρει τον ήχο στον αντίστοιχο με προσομείωση.

xHERETICx
16-08-2006, 17:25
σωστότατος.

όχι, εννοείται οτι εννούσα οτι είναι καλύτερο αφού αν το βάλεις τέρμα η επανάληψη του είναι δυνατότερη απο αλλα -όταν είναι στο τέρμα-

phthoggon
17-08-2006, 01:35
Ο ήχος είναι καθαρά προσωπικό θέμα και δεν εννοώ κάτι τέτοιο.

Το metal zone όπως και κάθε πεταλ κιθάρας που δεν έχει προσομείωση καμπίνας/ηχείου χρειάζεται ένα DI πριν μπει σε κάποια κονσόλα για λόγους που σχετίζονται με την αντίσταση που χρειάζεται το σήμα ώστε να αποδόσει το συχνοτικό του περιεχόμενο. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι δε βγάζει την "πραγματική" του χροιά, εκτός αν θες ήχο Thorns κτλ.

Nαι, βέβαια μια και μιλάμε για μουσική και όχι για τεχνικά τεστ η "πραγματική" χροιά είναι πρακτικά κάτι το αδιάφορο αφού ο επιθυμητός ήχος έτσι και αλλιώς είναι μία επιλογή ανάμεσα στο εύρος των συχνοτήτων που σου προσφέρεται (άλλη όρεξη δεν έχουμε να ακούμε 20k ήχου). Από την άλλη, το σωστό είναι βέβαια να τα έχεις όλα για να μπορείς να διαλέξεις. Πάντως εγώ επιμένω ότι ακούω γεμάτο ήχο και ότι μπζζζ με αυτή τη μέθοδο αν και δε βλέπω κανέναν να με πιστεύει :(

Coroner
17-08-2006, 13:06
Γεμάτος ήχος για τη μουσική που παίζεις και όχι για εν γένει hi gain καταστάσεις. Μπορείς πάντα να ανεβάσεις κλιπάκι αν θες.

O)))zma
17-08-2006, 14:13
neo apoktima electroharmonix big muff

katwrimos
17-08-2006, 15:39
To V-amp einai mia kali epilogi gia na paizei kaneis spiti tou kai na ixografei sto pc tou.

Gia ta live sas, kratiste kathe idous petalakia-vamp etc makria. Ypologiste oti to simantiko sta live einai na akougetai kala oli i mpanta, oxi na exei i kithara sas gamato ixo.

Coroner
17-08-2006, 19:15
neo apoktima electroharmonix big muff

καλόπαιχτο.