PDA

View Full Version : Μετανάστες 2ης και 3ης γενιάς

enitharmon
13-07-2006, 12:20
"Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε μία άλλη χώρα. Όμως η καρδιά τους είναι δοσμένη στην Ελλάδα, την πατρίδα των γονιών τους, τη χώρα των ονείρων και των λογισμών τους. Και τα ελληνόπουλα της (βάλτε όποια χώρα θέλετε), όπως οι ομογενείς νέοι σε όλο τον κόσμο, την αγάπη τους για την Ελλάδα, όχι μόνο τη διατηρούν, παλεύοντας κόντρα στα κύματα της αφομοίωσης, αλλά την αυξάνουν μέρα με τη μέρα. Χρειάζονται όμως μεγαλύτερη βοήθεια για να κρατήσουν τη γλώσσα, την πολιτιστική τους ταυτότητα. Να παραμείνουν ως Έλληνες της (χ χώρας)".

μόνο σε μένα φαίνεται ανόητο και ανούσιο κάτι τέτοιο; Γιατί να προσπαθείς να διατηρήσεις κάτι που δεν είσαι; Μου φαίνεται εντελώς ηλίθιο να δηλώνεις 'Ελληνας σε σπαστά ελληνικά, μόνο και μόνο επειδή οι γονείς σου είναι, από τη στιγμή που Ελλάδα για σένα είναι χώρα διακοπών. Αν θες τόσο πολύ να σαι Έλληνας και παλεύεις ενάντια στην αφομοίωση, ε γύρνα

Deggial
13-07-2006, 12:46
Να διατηρεί κανείς πολιτιστικά στοιχεία σαφώς δεν είναι κάτι μεμπτό, τουλάχιστον όσα παραμένουν ουσιώδη κι όχι από καθαρό εθιμολατρισμό. Πρόβλημα υπάρχει όταν δημιουργείται ένα συντηρητικό κλίμα που εμποδίζει την πολιτισμική εξέλιξη της μεταναστευτικής κοινωνικής ομάδας και αδυνατούν τόσο να απορροφήσουν χρήσιμα πολιτισμικά στοιχεία όσο και να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο της χώρας.

freak brother
13-07-2006, 12:54
εγω λεω να γκρεμισουμε τα χωρια των γονιων μας γιατι τωρα γιναμε Αθηναιοι!

Candiru
13-07-2006, 13:45
Το σύνδρομο καταδίωξης του ελληνικού εθνικισμού: ότι απειλείται από παντού η εσώτερη (ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ) αρχαιοελληνική "ουσία" και θεμέλιό του και πρέπει πάσην θυσία να τα διατηρήσει. Εστω και καρναβαλικά. Κωμικοτραγικό!

freak brother
13-07-2006, 13:47
Το σύνδρομο καταδίωξης του ελληνικού εθνικισμού: ότι απειλείται από παντού η εσώτερη (ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ) αρχαιοελληνική "ουσία" και θεμέλιό του και πρέπει πάσην θυσία να τα διατηρήσει. Εστω και καρναβαλικά. Κωμικοτραγικό!

τωρα πες κατι οντοπικ!

Candiru
13-07-2006, 14:13

τωρα πες κατι οντοπικ!

δες το αρχικό σχόλιοτης ενι και πες εσύ ον τόπικ τι έχεις να πεις

freak brother
13-07-2006, 14:32

Ωραια τωρα πες μου για τους Ινδους 3 γενιας που που ζουν στην Αγγλια , για τους Τουρκους 3 γενιας στην Γερμανια και γενικα για την μεγαλη πλειοψηφια των μεταναστων που προσπαθουν να κρατησουν καποια στοιχεια της κουλτουρας των προγονων τους. Ολοι εθνικιστες και απειλουμενοι νοιωθουν?

Candiru
13-07-2006, 14:39

Ωραια τωρα πες μου για τους Ινδους 3 γενιας που που ζουν στην Αγγλια , για τους Τουρκους 3 γενιας στην Γερμανια και γενικα για την μεγαλη πλειοψηφια των μεταναστων που προσπαθουν να κρατησουν καποια στοιχεια της κουλτουρας των προγονων τους. Ολοι εθνικιστες και απειλουμενοι νοιωθουν?

κάθε λαός έχει τους δικούς του λόγους, το αρχικό ήταν για έλληνες για έλληνες έγραψα, για τους υπόλοιπους πάνε ρώτα τους ίδιους (ένας λόγος είναι ότι είναι δευτέρας διαλογής εργατικά χερια ακόμη)

Atheist
13-07-2006, 14:42
Συμφωνώ με ένι.
Κάντηρε σταμάτα να γαμάς τα θρεντ.

Candiru
13-07-2006, 14:50
Συμφωνώ με ένι.
Κάντηρε σταμάτα να γαμάς τα θρεντ.

έδωσα μια απάντηση τι γάμησα; Φυσικά δεν γυρνάνε γιατί εκεί ρέει το χρήμα και υπάρχει πολιτισμός τον οποίο όμωςφαντασιακά τον απορρίπτουν γιατι πιστεύουν ότι είναι πολιτισμικά ανώτεροι ως απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου και του Περικλή.

Συνεπώς ζουν και συμπεριφέρονται σαν ευρωπαίοι ή αμρικάνοι ή αυστραλοί, αλλά τους αρέσει να μασκαρεύονται που και πού για να τονίζουν τη ανωτερότητά τους ή έστω την μοναδικότητά τους

Atheist
13-07-2006, 15:02
καλά ρε αποτυχημένε, είσαι και τυφλός εκτός από ηλίθιος? το ρηπλάη του φρηκ δεν το είδες? Σταμάτα να γαμάς το ελληνικό κατεστημένο από την καρέκλα του pc σου και δες τι λέμε.

katwrimos
13-07-2006, 15:56
diladi candiromalaka ego otan symmetexo se diafores ekdiloseis tis ellinikis koinotitas tis souidias (sinithos se parakolouthisi podosfairikon agonon ypo tin epiria diaforon nomimon kai paranomon ousion) to kano epidi niotho oti apileitai i elliniki anoterotita mou os apogonou tou perikli kai tou leonida??

Re den gamiesai na aspriseis?

ikonoklast
13-07-2006, 16:36
Εγώ πάντως σαν μετανάστης απο το Τελ-Αβιβ διατηρώ τις εβραικές συνή8ειες και σέβομαι τον πολιτισμό της πατρίδας μου.

Candiru
13-07-2006, 16:55
diladi candiromalaka ego otan symmetexo se diafores ekdiloseis tis ellinikis koinotitas tis souidias (sinithos se parakolouthisi podosfairikon agonon ypo tin epiria diaforon nomimon kai paranomon ousion) to kano epidi niotho oti apileitai i elliniki anoterotita mou os apogonou tou perikli kai tou leonida??

Re den gamiesai na aspriseis?

εγώ απανταω στο κείμενο της ένι εσύ τι γεννιά μετανάστης είσαι; Ή απλώς σπουδαζεις εκεί;

irreligious
13-07-2006, 17:21
emmm...ta paidia metanastwn imo exoun megalwsei mesa se perivallon to opoio den tous afinei polla perithwria sto na dilwsoun kati allo,otan oi dikoi sou apo sporo sou metadidoun latreia gia tin patrida(XWRIS na lew oti afto einai kalo i kako) nomizw oti sou vgainei afthormita afto..nomizw e....

Αν θες τόσο πολύ να σαι Έλληνας και παλεύεις ενάντια στην αφομοίωση, ε γύρνα

e edw to gamises ligaki

Raven Lord
13-07-2006, 18:32
ο καθένας έχει το δικαίωμα να διατηρήσει όποια εθνική ταυτότητα θέλει, εφόσον δε βλάπτει τον περίγυρό του.

αυτή η ανάγκη των ελλήνων μεταναστών 2ης και 3ης γενιάς, ίσως προκύπτει από μια έμφυτη αγάπη για την πατρίδα που τους εμφύσησαν οι γονείς τους, αλλά ίσως και να βλέπουν την ελλάδα σαν ένα τόπο όπου κάποια στιγμή της ζωής τους θα μπορέσουν να καταφύγουν και να νιώσουν "ντόπιοι". είναι κάτι που το πάθαινα κι εγώ στην αθήνα. όσο κι αν μου άρεσε, όσο γαμάτα και να περνούσα, ήξερα ότι αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω στη θεσσαλία, όπου νιώθω "σα στο σπίτι μου".

Mayhem
13-07-2006, 21:38
εγώ βρίσκω ηλίθιο το να μην θέλεις να διατηρίσεις την πολιτισμική σου ταυτότητα. Παράδειγμα σκεφτείτε πόσα ωραία φαγητά θα είχαν ξεχαστεί αν κάποιοι δεν προσπαθούσαν να κρατήσουν αυτά τα στοιχεία.

Phantom Duck
13-07-2006, 22:01
Άλλωστε ποια θα ήταν η σημερινή απωανατολίτικη οικονομική δύναμη δίχως την έλευση του σούσι!

wraithmare
13-07-2006, 22:46
είναι κάτι που το πάθαινα κι εγώ στην αθήνα. όσο κι αν μου άρεσε, όσο γαμάτα και να περνούσα, ήξερα ότι αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω στη θεσσαλία, όπου νιώθω "σα στο σπίτι μου".

Mpouxaaxaxaxxaxxxaxax...

...
Mpouxouxouxouxoxuoxuxou

Klaps lygm

Raven Lord
13-07-2006, 23:31
κωλλλλοαθηναίε :P

Deggial
14-07-2006, 00:00
εγώ βρίσκω ηλίθιο το να μην θέλεις να διατηρίσεις την πολιτισμική σου ταυτότητα. Παράδειγμα σκεφτείτε πόσα ωραία φαγητά θα είχαν ξεχαστεί αν κάποιοι δεν προσπαθούσαν να κρατήσουν αυτά τα στοιχεία.

Το πρόβλημα δεν είναι η διατήρηση καθ' αυτή, αλλά η τυφλή προσήλωση στην παράδοση. Μιας και ανέφερες τα φαγητά, τι γίνεται, παραδείγματος χάριν, όταν ένα παραδοσιακό φαγητό αποδεικνύεται αργότερα ως ιδιαίτερα βλαβερό για την υγεία;

Δεν ορίζει ο πολιτισμός, ένα στοιχείο που ούτως ή άλλως είναι μεταβλητό, την ταυτότητα ενός λαού. Ο λαός κατευθύνει τον πολιτισμό του.

irreligious
14-07-2006, 03:48
emeis ws laos exome parei lekseis + fagita p.x. apo anatoli meria k ta parousiazome san dika mas(k pali no big deal,alla leme...),oi vlaveres synepeies pros tin ygeia tha mas peiraksoun? :D

Candiru
14-07-2006, 09:55

Το πρόβλημα δεν είναι η διατήρηση καθ' αυτή, αλλά η τυφλή προσήλωση στην παράδοση. Μιας και ανέφερες τα φαγητά, τι γίνεται, παραδείγματος χάριν, oταν ένα παραδοσιακό φαγητό αποδεικνύεται αργότερα ως ιδιαίτερα βλαβερό για την υγεία;

Δεν ορίζει ο πολιτισμός, ένα στοιχείο που ούτως ή άλλως είναι μεταβλητό, την ταυτότητα ενός λαού. Ο λαός κατευθύνει τον πολιτισμό του.

εδώ θα ήταν καλύτερα να διατηρήσει μια μεσογειακή διατροφή παρά να μπουκώνεται στα Mc's

Raven Lord
14-07-2006, 12:35
μάλλον άλλο εννοούσε ο deggial :roll:

Boom!
15-07-2006, 01:11
Σιγα μη δε το καταλαβε. ευκαιρια ψαχνει για να μας τα πρηξει με τα οικολογικα του παλι.

ang69
15-07-2006, 02:18
Αυτό που ενοχλεί εμένα είναι να γράφονται τέτοια κείμενα με περισσή συγκίνηση και να τα διαβάζουν οι Έλληνες με άλλη τόση και μετά να βγαίνουν στο δρόμο, να βλέπουν Αλβανούς/Ρώσους/Πακιστανούς/Οτιδήποτους να μιλάνε μεταξύ τους στη γλώσσα τους και να διαμαρτύρονται πως έγινε η Ελλάδα Αλβανία/Ρωσία/Πακιστάν/Οτιδηποτία και να λένε πως αν πραγματικά αυτοί ήθελαν να ζήσουν στη χώρα μας θα έπρεπε να μιλάνε συνεχώς ελληνικά (ακόμα και μεταξύ τους), να φέρονται σαν Έλληνες, να τρώνε μόνο τυρί φέτα, να ακούνε μόνο Στανίση και να ψηφίζουν Κύπρο στη Γιουροβίζιον. Με δυο λόγια τα δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Candiru
15-07-2006, 09:42
Αυτό που ενοχλεί εμένα είναι να γράφονται τέτοια κείμενα με περισσή συγκίνηση και να τα διαβάζουν οι Έλληνες με άλλη τόση και μετά να βγαίνουν στο δρόμο, να βλέπουν Αλβανούς/Ρώσους/Πακιστανούς/Οτιδήποτους να μιλάνε μεταξύ τους στη γλώσσα τους και να διαμαρτύρονται πως έγινε η Ελλάδα Αλβανία/Ρωσία/Πακιστάν/Οτιδηποτία και να λένε πως αν πραγματικά αυτοί ήθελαν να ζήσουν στη χώρα μας θα έπρεπε να μιλάνε συνεχώς ελληνικά (ακόμα και μεταξύ τους), να φέρονται σαν Έλληνες, να τρώνε μόνο τυρί φέτα, να ακούνε μόνο Στανίση και να ψηφίζουν Κύπρο στη Γιουροβίζιον. Με δυο λόγια τα δυο μέτρα και δυο σταθμά.

pitchfork
15-07-2006, 16:26
Καλά, αυτό που είπε η ang ακτός από πολύ σωστό είναι και αυτονόητο.

Ον τόπικ τώρα θεωρώ τους έλληνες 2ης και 3ης ρενιάς που προσπαθοπύν να μιλήσουν με σπαστά αλληνικά, μπουρτζόβλαχους και ντροπή για μένα να τους βλέπω.
Οφείλεται και για μένα σε κόμπλεξ που οι βλαχογονείς πέρασαν στα παιδιά και τα εγγόνια τους, κόμπλεξ που δεν άφησαν τα παιδιά αυτά να ενταχθούν στα κράτη που βρίσκονται και τα γκετοποίιησαν / έκαναν καθυστερημένα.
Όταν είδα το γάμος αλα ελληνικά ένοιωσα τρομερή θλίψη γι αυτό το θέμα.

Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή καλό για την πατρίδα μας αυτό, εγώ λέω αυτό που αισθάνομαι.

HAVOC
15-07-2006, 18:04
Τι λες τωρα...
Η Joanna [3ης γενιας συγγενης που ζει Αμερικη], μετα απο νυχτερινο σχολειο, αρχισε να μαθαινει να διαβαζει και να γραφει ελληνικα.
Με μεγαλη περηφανια, μας ανακοινωσε, δωστε μου ο,τι θελετε, θα σας το διαβασω.
Ε καπου εκει προχειρως, υπηρχε ενα γαλα. Της δινουμε το κουτι.
Και διαβαζει...Τα πιο μεγαλα νόι νόι.
Ηταν μια συσκευασια γαλακτος Νου-Νου.

Απειρες ανεκδοτες καταστασεις, οι τραγικοτερες εκ των οποιων σε επιπεδο ηθικης θεωρησης του γκοσμου.
Ορισμενοι ερχομενοι σε επαφη με την χωρα καταγωγης τους παθαινουν μεγαλυτερο πολιτισμικο σοκ απο εμας που τους ακουμε.
Καποιοι ξεφευγουν απο το τριπακι της Ελλαδας οπως την εννοουσαν και τους την επεβαλλαν οι δικοι τους σε ξενο εδαφος, καποιοι παλευουν να ισορροπησουν αναμεσα σε δυο κοσμους.
Απο οσους γνωριζω, οι συνταρακτικες αλλαγες επηλθαν μετα το θανατο των παλαιοτερων γενεων. Καπου υποβοσκει το να μην τους πληγωσουν.

Σιγουρα, το παραληρημα περηφανιας για την "Joanna", που ζει καπου στην Αμερικη και μιλαει σπαστα ελληνικα και ειναι χορτοφαγος που τσακιζει κοκορετσια στο πατριδα, ειναι γελοιο.
Προσωπικα μου κανει εντυπωση η προσπαθεια καποιων να αγαπησουν εναν τοπο που δεν ξερουν, μονο και μονο επειδη οι γονεις τους η οι παππουδες τους γεννηθηκαν εκει, και σε καποιες εξαιρετικες περιπτωσεις, η προσφορα ορισμενων για παραδειγμα με δωρεες προς τμηματα πανεπιστημιων για την αναδειξη της ελληνικης φιλοσοφιας κτλ κτλ.

pitchfork
16-07-2006, 00:52
εγω λεω να γκρεμισουμε τα χωρια των γονιων μας γιατι τωρα γιναμε Αθηναιοι!
Νομίζω θα ήταν προτιμότερο να επιστρέψετε εκεί.
:D

Candiru
16-07-2006, 20:50
Τι λες τωρα...
Η Joanna [3ης γενιας συγγενης που ζει Αμερικη], μετα απο νυχτερινο σχολειο, αρχισε να μαθαινει να διαβαζει και να γραφει ελληνικα.
Με μεγαλη περηφανια, μας ανακοινωσε, δωστε μου ο,τι θελετε, θα σας το διαβασω.
Ε καπου εκει προχειρως, υπηρχε ενα γαλα. Της δινουμε το κουτι.
Και διαβαζει...Τα πιο μεγαλα νόι νόι.
Ηταν μια συσκευασια γαλακτος Νου-Νου.

Απειρες ανεκδοτες καταστασεις, οι τραγικοτερες εκ των οποιων σε επιπεδο ηθικης θεωρησης του γκοσμου.
Ορισμενοι ερχομενοι σε επαφη με την χωρα καταγωγης τους παθαινουν μεγαλυτερο πολιτισμικο σοκ απο εμας που τους ακουμε.
Καποιοι ξεφευγουν απο το τριπακι της Ελλαδας οπως την εννοουσαν και τους την επεβαλλαν οι δικοι τους σε ξενο εδαφος, καποιοι παλευουν να ισορροπησουν αναμεσα σε δυο κοσμους.
Απο οσους γνωριζω, οι συνταρακτικες αλλαγες επηλθαν μετα το θανατο των παλαιοτερων γενεων. Καπου υποβοσκει το να μην τους πληγωσουν.

Σιγουρα, το παραληρημα περηφανιας για την "Joanna", που ζει καπου στην Αμερικη και μιλαει σπαστα ελληνικα και ειναι χορτοφαγος που τσακιζει κοκορετσια στο πατριδα, ειναι γελοιο.
Προσωπικα μου κανει εντυπωση η προσπαθεια καποιων να αγαπησουν εναν τοπο που δεν ξερουν, μονο και μονο επειδη οι γονεις τους η οι παππουδες τους γεννηθηκαν εκει, και σε καποιες εξαιρετικες περιπτωσεις, η προσφορα ορισμενων για παραδειγμα με δωρεες προς τμηματα πανεπιστημιων για την αναδειξη της ελληνικης φιλοσοφιας κτλ κτλ.

οπότε επιβεβαιώνεται ό αρχικός μου αφορισμός

O)))zma
16-07-2006, 20:55
ksafnika me olo afto peri joanas mou irthe mia epithimia gia mousaka

DarkOmeN
16-07-2006, 21:02
ksafnika me olo afto peri joanas mou irthe mia epithimia gia mousaka

:D

HAVOC
16-07-2006, 21:45
subliminal message τα κοκορετσια lol

O)))zma
16-07-2006, 21:48
Edo prepei na katagkeilo tin panourgia tis xristrias Havoc kai ton krigon minimaton

pitchfork
16-07-2006, 21:52
Egw pali anarwtiemai an h Joanna tha einai eukwlh

(ennow an tha exei wraio kwlo)

O)))zma
16-07-2006, 21:54
logo tritis genias logika tha exei spasei to xamilokoliko pou xaraktirizei ti mesi ellinida i tasi diladi na flertarei o kolos me to gonato afairontas etsi zotiko xoro apo ta mpoutia

katastrefo topic

HAVOC
16-07-2006, 21:55
Δεν εχουμε χαμηλους γκωλους στο σοι, σεβασμος :P

O)))zma
16-07-2006, 21:56
post pic

Bullet
16-07-2006, 22:21
to gyrofernei kairo,postare tes tis gamhmenes

DarkOmeN
16-07-2006, 23:02
O λαός μίλησε

pitchfork
16-07-2006, 23:33
.

Candiru
17-07-2006, 08:59
to gyrofernei kairo,postare tes tis gamhmenes

αναμένεται να είναι πιο δημοφιλείς κι από τις δικές μου :roll:

O)))zma
17-07-2006, 12:37
mpa

Candiru
17-07-2006, 13:09
mpa

μην το λες, ήδη έχει περάσει μετά τα της παιδείας στην dark side

O)))zma
17-07-2006, 13:16
O)))zma sings: the Imperial march (darth Vader theme)

Tarara Ta ta ta Ta ta ta

necropethamenos
17-07-2006, 15:11

OPWS TA LEEI. MA OPWS TA LEEI. MA AKRIVWS.

4.500.000 pinks stin kyria.

Opws exw ksanapei, pistevw pws zw se mia xwra ethnikistwn pou forane kathe prwi tin koukoula tou kathwsprepismou tous, mexri pou tha sou poune oti "aman pia, sto lewforeio akous MONO ALVANIKA".

entaksei den einai oloi oi ellines etsi, min petaxtei kapoios na pei ti gnwsti malakia gia to poso apolyto einai afto pou lew, alla ena 70% einai ANETA etsi kai, oti kai na peite, afto einai ena YPERVOLIKA TERASTIO pososto.

episis oi idioi anthrwpoi einai pou an akousoun gia ratsismo se alli xwra tha friksoun kai tha apodokimasoun, ws ena apotelesma tis kataliksis tou 2ou pagkosmiou polemou. Mia aftomati antidrasi diladi pou omws den afise tipota ousiastiko stin skepsi tous.

attila
14-10-2009, 05:38
K3mjQGPsNZs

δεν θελω να εχω τιποτε κοινο μαζι τους

enitharmon
14-10-2009, 11:48
εκτος του οτι ειναι σοου λαστ γιαρ, τι εκανες τωρα και μου το ξαναθυμησες =/