PDA

View Full Version : kalos fascisti nekros fascisti

HEROnlysIN
09-07-2006, 13:26
kalos fasisti nekros fasisti

a napoli..

freak brother
09-07-2006, 13:50
οτι πεις..

ikonoklast
09-07-2006, 13:52
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/internationalcall.jpg

enitharmon
09-07-2006, 14:33
.

sabbattack
09-07-2006, 15:14
to sapio to mouni ths manas tous, pou leei kai o kalkhs

xHERETICx
09-07-2006, 15:56
να και κάτι που χρειάζεται να συζητήσουμε.

Atheist
09-07-2006, 16:00
Αρχαία πνεύματα του κακού, ευλογήστε αυτό το σάπιο κορμί.
Και κάντε με, τον ΝΤΗΕΜ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟ.

DarkOmeN
10-07-2006, 01:35
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/internationalcall.jpg

Πολύ τεστοστερόνη.Θα πνιγούμε.

ikonoklast
10-07-2006, 01:39
Υποστηρίζεις δηλαδή τα κα8άρματα που χτυπησαν τον τύπο απλά επειδή είναι πατριώτης;

phthoggon
10-07-2006, 03:12
Αντί να πουλάτε τρέλα και να υποθέτετε ότι γνωρίζουμε σε τι αναφέρεστε δε βάζετε και κάνα λινκ η κάτι τέτοιο?

DarkOmeN
10-07-2006, 03:18
Υποστηρίζεις δηλαδή τα κα8άρματα που χτυπησαν τον τύπο απλά επειδή είναι πατριώτης;

Δεν τους υποστηρίζω.Φασίστες χτύπησαν φασίστες.Το μόνο καλό που μπορεί να βγει απο αυτη την υπόθεση είναι να αλληλοσκοτωθούν και να ησυχάσουμε! :Ρ

Starbreaker
10-07-2006, 03:34
Δώσε.

metamelia2
10-07-2006, 08:07
Φασίστες χτύπησαν φασίστες.
:|
Φίλε χρήστη Νταρκοουμεν διαφωνώ με τον ατυχή χαρακτηρισμό σου γιά τα άτομα που έδειραν τους καλούς μας πατριώτες.

necropethamenos
10-07-2006, 12:03
Φασίστες χτύπησαν φασίστες.
:|
Φίλε χρήστη Νταρκοουμεν διαφωνώ με τον ατυχή χαρακτηρισμό σου γιά τα άτομα που έδειραν τους καλούς μας πατριώτες.

kakws diafwneis. aftos pou dernei kapoion epeidi epidiknyei tis pepoithiseis tou einai FASISTAS. Akomi kai an oi en logw pepoithiseis einai fasistikes.

pws to lene, opws akrivws mporeis esy na pas kai na fwnazeis oti gamietai to kratos kai oi fasistes, etsi mporoun kai aftoi na kanoun to idio (kai na lene oti gamiesai esy). To na tous deireis einai to antitheto apo to "gamiountai oi fasistes".

einai perissotero "gamiountai oi ALLOI fasistes"

Phantom Duck
10-07-2006, 13:11
Σε έναν ιδανικό κόσμο νέκρο, συμφωνούμε όλοι μαζί σου. Στον κόσμο μας οι πατριώτες "epidiknyoun tis pepoithiseis tous" με γνωστούς τρόπους όμως.

DarkOmeN
10-07-2006, 14:25
einai perissotero "gamiountai oi ALLOI fasistes"

Yeap.

ikonoklast
10-07-2006, 15:17
Δηλαδή να πουμε ρε Νταρκόμεν όλα αυτά τα κωλόπαιδα που σπάνε βιτρίνες αμα σου κα8ότανε δε 8α τα σάπιζες;

necropethamenos
10-07-2006, 16:36
ama spas vitrines prepei OXI na se deiroun alla na se syllavoun. An ONTWS spas vitrines leme e. Oxi an apla etsi poun.

ama spas mi-fasistes sto ksylo prepei na se syllavoun episis. Oi mpatsoi, syllavoun. Kserete. Oxi ksylo.

de me noiazei an sas fainetai outopiko. etsi prepei na ginetai.

phthoggon
10-07-2006, 17:14
Να που και για μία φορά συμφωνούμε με τον χρήστη νεκροπεθαμένο.

ikonoklast
10-07-2006, 17:36
Ναι μωρε παιδί μου, εκεί που 8ολαίνει το όλο πράμα είναι οταν σκάει το τρίπτυχο μπάτσοι-τιβι-νεοναζι και δεν πολυκαταλαβαίνεις απο ποιόν τις τρώς ή ποιον βαράς τελικά.

Τεσπά, για να μην αερολογούμε να μας πει ο χερόνλυσίν γιατι στο πούτσο έκανε το τόπικ ή αμα 8έτε λεμε για το περιστατικό στο αφισέτο που πόσταρα. Αλλιώς λόκ και μπαν.

metamelia2
10-07-2006, 17:38
Ναι αλλά όταν δεν υπάρχουν αναρχικά στοιχεία με την αναίδεια χιλίων πιθήκων (© Βραδυνή 1980-κατι) ο Πολύδωρας θα είναι ένας καλός οικογενειάρχης. Δεν ξέρω που κολλάει αυτό αλλά καλημέρα.

hunted by a Freak
10-07-2006, 17:58
/me np today is the day - this machine kills facists

mporeite na afairesete th payla anamesa kai na bgalete ena wraiotato nohma

enitharmon
10-07-2006, 23:50
δίνω νόημα στην ύπαρξη του τόπικ και ρωτάω:

είστε σε παρέα με φίλους και γνωστούς. Κάποια στιγμή ένας από τους γνωστους κάνει ρατσιστικό σχόλιο, όχι αστείο, σοβαρά το εννοεί. Τι κανετε; Το βουλώνετε για να μη χαλάσει η ατμόσφαιρα και η παρέα ή τον αρπάζετε από τα μούτρα;
Η ίδια φάση με πρωταγωνιστές συγγενείς, κατά προτίμηση μεγαλύτερους σε ηλικία.

Να δω μέχρι που φτάνει το kill facists

phthoggon
11-07-2006, 03:10
Νομίζω πως ένα πιο ενδιαφέρον ερώτημα θα ήταν: Σου βάζω ένα magnum (sic) στο χέρι και σου λέω πως αυτός ο σκινάς απέναντι είναι ο DM, καθώς και ότι μπορείς να τραβήξεις τη σκανδάλη χωρίς κανένα απολύτως αντίκτυπο. Αny volunteers?

O)))zma
11-07-2006, 03:30
Poli misos diakrino

The Good Son
11-07-2006, 03:52

είστε σε παρέα με φίλους και γνωστούς. Κάποια στιγμή ένας από τους γνωστους κάνει ρατσιστικό σχόλιο, όχι αστείο, σοβαρά το εννοεί. Τι κανετε; Το βουλώνετε για να μη χαλάσει η ατμόσφαιρα και η παρέα ή τον αρπάζετε από τα μούτρα;

Δηλαδή το θέμα δεν μπορεί να λυθεί συζητώντας;

House Of Low Culture
11-07-2006, 06:54
πως αυτός ο σκινάς απέναντι είναι ο DM

σιγά μην είναι και σκινάς ο φλώρος.

Του γνωστού θα του σπάσουμε τα μούτρα και θα τον επετάξουμε όξω από τον καφενέ, της μάνας και της φακλάνας θείτσας θα της εκάνουμε στένσιλ αντιφά απάνω στην ποδιά. Άμα είναι παππούς ο συγγενής τον γλύφουμε μπας κι εξασφαλίσουμε καμιά καλή κληρονομιά από τα κονέ με τους ναζίστες και τους φασιστάδες και το μαυρεμπόριο την χρυσή εποχή του '40.
Οι γιαγιάδες μου είναι νεκρές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Candiru
11-07-2006, 07:51
καθεσε και συζητάς μαζί του πολιτισμένα. Συνήθως άκρη δεν βγαίνει, όμως η βία και η αποξένωση δεν είναι λύση, κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Αντίθετα η συζήτηση έχει συνήθως αποτέλεσμα σε άλλο επίπεδο: την αποδαιμονοποίηση του "εχθρού" τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο: Πχ δύσκολα ο ίδιος θα σου επιτίθονταν άμα τα λέγατε έστω και με βαθειά διαφωνία παρέα με καμιά ρετσινούλα. Το ίδιο και εσείς, δεν θα του ανοίγατε το κεφάλι στα καλά του καθουμένου.

enitharmon
11-07-2006, 11:53
ο holc διέθεσε χρόνο από τη ζωή του να μου αλλάξει το νικ, απάντησε μια μαλακία και σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να κάνω και συζήτηση με κάποιον του είδους του...

for the record, δεν εννοούσα αν το βουλώνετε ή του σπάτε τα μούτρα, παρά αν το βουλώνετε ή λέτε κάτι και αρχίζει (συνήθως έντονη) συζήτηση.
Απλά παρά τα όσα ωραία σλόγκαν και όσο κι αν δηλώνουν την αντιπάθεια τους προς τους φασίστες, οι περισσότεροι σε τέτοιες περιπτώσεις απλώς το βουλώνουμε και αποφεύγουμε τους συγκεκριμένους.

α, και επειδή έχω και κόμπλεξ, holc είσαι ηλίθιος. Πραγματικά ηλίθιος όμως. Αν σου δινοταν ποτε εξουσία θα έδειχνες ποιος είσαι.
Και μην ξεχάσεις να στείλεις pm!

ikonoklast
11-07-2006, 12:30
for the record, δεν εννοούσα αν το βουλώνετε ή του σπάτε τα μούτρα, παρά αν το βουλώνετε ή λέτε κάτι και αρχίζει (συνήθως έντονη) συζήτηση.
Απλά παρά τα όσα ωραία σλόγκαν και όσο κι αν δηλώνουν την αντιπάθεια τους προς τους φασίστες, οι περισσότεροι σε τέτοιες περιπτώσεις απλώς το βουλώνουμε και αποφεύγουμε τους συγκεκριμένους.
γιατί έτσι;
εγώ συνή8ως σοκάρω πρώτος με καμιά αναφορά σε γκουλάγκ και κόκκινους χμερ και οι υπόλοιποι για να μην χαλάσουν το κλίμα της παρέας, παρα τα σλόγκαν, το βουλώνουν και με αποφεύγουν.
σοβαρά όμως, γιατι έτσι;

Atheist
11-07-2006, 12:36
Και η ένι είναι καλή μαζί μου όποτε πλέκω εγκώμιο στο χρυσό '33.

enitharmon
11-07-2006, 12:41
γιατί έτσι εγώ ή γιατί έτσι γενικά;

γιατί τη μοναδική φορά που προβληματίστηκα έντονα αν μιλάω ή το βουλώνω, ήμουν με άτομα με τα οποία αναγκαστικά θα περνούσα μαζι τις επόμενες μέρες και το σχόλιο προήλθε από κάποιον εκτός παρέας και ηλικιωμένο. Οπότε η κατηγορία θα ήταν "ασέβεια προς μεγαλύτερο και γκρίνια χωρίς λόγο" και γενικά, "δεν ήταν ανάγκη τώρα αυτό μωρη μαλάκω"

Σε παρέα με συνομηλικα άτομα δε μου έχει συμβεί για να σου πω συγκεκριμένα.

atheist, try harder

Phantom Duck
11-07-2006, 12:46
enitharmon θα τον αγνοήσω, θα γελάσω μαζί του, θα τον κοροϊδέψω κλπ. Ο μόνος λόγος να του σπάσω τα μούτρα θα ήταν να προσπαθήσει να κάνει τις παπαριές του πράξη, και τουλάχιστον με τέτοια άτομα μπορείς να αποφύγεις την επαφή :)

Atheist
11-07-2006, 13:03
atheist, try harder

χμ?

enitharmon
11-07-2006, 13:14
να εκφραστεις για το χρυσο '33

αν και δε χρειαζεται. Θα περασεις 3 μέρες ευδαιμονίας καμαρώνοντας τα καμάρια απογόνους του χρυσου '33 ενώ δε μπορούν να σταθούν στα πόδια τους από το αλκοολ

House Of Low Culture
11-07-2006, 13:44
ο holc διέθεσε χρόνο από τη ζωή του να μου αλλάξει το νικ, απάντησε μια μαλακία και σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να κάνω και συζήτηση με κάποιον του είδους του...

α, και επειδή έχω και κόμπλεξ, holc είσαι ηλίθιος. Πραγματικά ηλίθιος όμως. Αν σου δινοταν ποτε εξουσία θα έδειχνες ποιος είσαι.
Και μην ξεχάσεις να στείλεις pm!

μπράβο σου ενίθαρμομ, με έκανες να δακρύσω πρωινιάτικα :touched:
μπουχουμπουχουχου :evil: :evil: :evil:

metamelia2
11-07-2006, 14:07
Νομίζω πως ένα πιο ενδιαφέρον ερώτημα θα ήταν: Σου βάζω ένα magnum (sic) στο χέρι και σου λέω πως αυτός ο σκινάς απέναντι είναι ο DM, καθώς και ότι μπορείς να τραβήξεις τη σκανδάλη χωρίς κανένα απολύτως αντίκτυπο. Αny volunteers?
Το μόνο που τον σώζει είναι να κρατάει πρόσκληση γιά Depeche Mode με πρόθεση να μου τη δώσει.

Griffith
11-07-2006, 14:34
Poli misos diakrino
μίσος ταΚσικό φίλος

Mayhem
11-07-2006, 15:29

Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Του εξηγείς απλώς με 2 κουβέντες σε φιλικό τόνο, τους λόγους για τους οποίους θεωρείς ότι κάνει λάθος. Το ζητούμενο είναι να του δώσεις να καταλάβει ότι οποιαδήποτε ρατσιστική άποψη είναι αποτέλεσμα παραπληροφόρης και ελειπούς ενημέρωσης πάνω στο θέμα.

hunted by a Freak
11-07-2006, 15:52
basikws.den prokeite na katalaboun.exw kanei tetoia syzhthsh me kopela pou oi goneis ths einai akrodeksioi (mpatsoi sto epaggelma) k exei dextei fsssssssssss trelh egkefalikh plysh.eftasa se shmeio na th lyph8w.

Boom!
11-07-2006, 16:09
Συμφωνω, δε βγαινει νοημα. Συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις πεταω ειρωνικα σχολια και οπου βγει η συζητηση, απλα επειδη δεν ανεχομαι ο αλλος να μου λεει μαλακιες. Δεν περιμενω δλδ οτι προκειται να διαφωτιστει ο αλλος, να αλλαξει point of view.

carheart
11-07-2006, 16:15

Κοίτα, εδώ θα μπορούσα να αναφέρω πως στις παρέες που θα έχεις, γνωρίζεις πως δεν θα υπάρξει σχόλιο που θα σε ενοχλήσει (στα αλήθεια). Αν μιλάμε για παρέα, και όχι κύκλο γνωστών που έτυχε να βρεθούν μαζί, και εκεί ίσως εστιάζεται η διαφορετικότητα στην αντίδραση. Θέλω να πω, πως άμα τύχει και βρεθώ σε τραπέζι με τελείως αγνώστους, σε ό,τι και να ειπωθεί εκ μέρους των, μάλλον θα αδιαφορήσω. Αν προκαλέσω εγώ, μάλλον θα έχουμε μερικές ήπιες φιλοφρονήσεις τίγκα ειρωνίας και λήξη της πολλά υποσχόμενης γνωριμίας. Δεν μου έχει τύχει κάτι άλλο μέχρι τώρα.

Επίσης, δεν είσαι αναγκασμένος πάντα να εκφράζεις την άποψή σου. Δεν μιλάω για προσαρμογή και τέτοια, μα όταν κάποιος ηλικιωμένος συγγενής αρχίσει τα "στην χούντα δεν έιχαμε τέτοια", ένα "ναι, ναι" είναι το μονοπάτι που σε οδηγεί πρόωρα στην έξοδο μιας τελείως βαρετής διαδικασίας. Η παρέα μου είναι τίγκα αριστερή (παίζουμε και ξύλο στα αλήθεια λόγω πολιτικών διαφορών, ενίοτε), αλλά έχω βρεθεί και σε συζήτηση του άλλου άκρου. Και πολλές φορές, πραγματικά δεν είχα όρεξη να συμμετάσχω ούτε στο ελάχιστο. Δεν ένιωσα καμία ανάγκη να υπερασπιστώ τις απόψεις μου ενάντια στον αντίλογο, όσο ηλίθιος και αν αυτός ενδέχεται να είναι κατά τη γνώμη μου.

Τουτέστιν, αν ο κολλητός της κοπέλας που θα ήθελα να στιγμιαιοτρυφεροερωτευτώ έλεγε μπροστά μου "πόσο μαλάκες είναι αυτοί που καίνε τη Σημαία μας" ή "εγώ δεν υιοθετώ την γραμμή του Κόμματος φυσικά, απλά θέλω να βρεθεί τομή για να νικήσουμε τους κλαμπάκηδες" ή οτιδήποτε, μάλλον θα βουλώσω.

Δεν νομίζω ότι γενίκευσα. Τα άκρα της κλίμακας του "ρατσιστικού" απέχουν πάρα πολύ.

Phantom Duck
11-07-2006, 16:56
Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Του εξηγείς απλώς με 2 κουβέντες σε φιλικό τόνο, τους λόγους για τους οποίους θεωρείς ότι κάνει λάθος. Το ζητούμενο είναι να του δώσεις να καταλάβει ότι οποιαδήποτε ρατσιστική άποψη είναι αποτέλεσμα παραπληροφόρης και ελειπούς ενημέρωσης πάνω στο θέμα.

Με το χέρι στην καρδιά, σε ποια τάξη του δημοτικού είσαι;

Mayhem
11-07-2006, 17:12
φίλε phantom duck, αν έχεις μια άποψη τεκμηρίωσε την αντί να πετάγεσαι σαν σφηνόπουτσα για να πεις μια μαλακία, thnx

Atheist
11-07-2006, 17:23
Η παρέα μου είναι τίγκα αριστερή

ΤΟ ΧΡΥΣΟ 33

Phantom Duck
11-07-2006, 17:47
φίλε phantom duck, αν έχεις μια άποψη τεκμηρίωσε την αντί να πετάγεσαι σαν σφηνόπουτσα για να πεις μια μαλακία, thnx

Δεν μου το τεκμηρίωσες αυτό όμως.

DarkOmeN
11-07-2006, 20:05
Αν κάποιος φίλος άρχιζε ρατσιστικά σχόλια θα ξεκινούσε και μια συζήτηση.Η συζήτηση δεν θα μας έβγαζε πουθενά και θα ξεκινούσαν ειρωνικά σχόλια, βρίσιμο κτλ..Τελικά όλα θα κατέληγαν σε περισότερη μπύρα και το όλο θέμα θα ξεχνιόταν μέχρι το επόμενο σχόλιο!

Τώρα αν κάποιος σε μεγαλύτερη ηλικία άρχιζε σχόλια του τύπου "Ωραία που ήταν στην Χούντα", δεν θα του απαντούσα εκτός και αν ζητούσε την γνώμη μου!Σιγά μην κάθομαι να ασχολούμαι με τον κάθε φασίστα και ρατσιστή.

@Ikonoklast: Αν μου δινόταν η ευκαιρία δεν θα τους βαρούσα!Αν το έκανα, θα ήμουν εξίσου τραμπούκος μ' αυτούς!

O)))zma
11-07-2006, 20:11
O apopano mou ta pe oraia

DarkOmeN
11-07-2006, 21:11
Μερσι.
May the Ancient Ones protect u! :)

Angels
11-07-2006, 23:46
kalos fasisti nekros fasisti

sabbattack
12-07-2006, 07:13

a parathrhsh) exeis pote proseksei pws mono "aristeroi" anaferoun se koubentes th leksh fasistas, kai epipleon me kapoia idiaiterh prosoxh kai fobo? Dld akoma kai NouDou na einai kapoios, paaaaaaaaara polu spania 8a pei gia "kapoion xi psi fasista".

b apanthsh) exontas para pollous tetoious sta sogia mou (Aitwlokarnanes kai Maniates, na psofhsoun 8eoi oloi tous) exw bre8ei para polles fores se auth th 8esh. Pisteuw pws einai analoga ti antoxes exeis ekeinh th stigmh. Fusika de perimenw na allaksw thn apopsh kapoiou, idiaitera enos kollhmenou deksiou h aristerou fasista (necrope8amene respect gia to post sthn arxh). Omws an goustarw 8a ton kontrarw gia na spasw ligh plaka, me bonus oikogeneiakh mazwksh me toooooonous baremaras.

verdictdenied
12-07-2006, 12:32
30 και βάλε χρόνια μετά το Πολυτεχνείο και ενώ οι γενιές που ανακατεύτηκαν με την ιστορία και από τις 2 πλευρές ζούν (50άρηδες) μάλλον το θέμα καίει πάρα πολύ.
Απ' την μία μπορείς να πείς την γνώμη σου άφοβα υποτίθεται μια και ζούμε σε μια κατα σχετικό ποσοστό ελεύθερη χώρα αλλά από την άλλη ο μεγάλος αδερφός κάνει καλύτερα την δουλειά του μέσω του ιντερνετ οπότε ερωτώ: πόσο άφοβα κάνουμε αυτή την συζήτηση?

metamelia2
12-07-2006, 12:37
Καθόλου
http://www.joy.gr/files/2005/11/2/510275/images-t.jpg

verdictdenied
12-07-2006, 12:50
Μακάρι. Η σημαία μπήκε για να ισχυροποιήσει το επιχείρημα και να αποδείξει τα λόγια σου?

ikonoklast
12-07-2006, 14:09
Όχι, εντιτ είναι.

necropethamenos
12-07-2006, 14:14

ENNOEITAI oti tha ta xwsw. Eidika se (evrytera) oikogeneiaka plaisia exei odigisei se trellous kavgades afto. Eftyxws oxi me tin amesi oikogeneia.

necropethamenos
12-07-2006, 14:26

an ton pyrovolouses tha eisoun o pio fasistas apo tous fasistes.

katwrimos
12-07-2006, 16:07
o necro ta enoei afta pou leei, apodiksi oti o keybordistas mas einai akoma zontanos!!

House Of Low Culture
13-07-2006, 04:06
eiste akraioi !!

HAVOC
13-07-2006, 04:21
Εγω παλι πιστευω πως καποιος φανατισμενος δεν προκειται να αλλαξει μεσα απο μια εντονη διαφωνια/συζητηση ακομη και καυγα, και πολυ περισσοτερο να προσφερει κατι σε αυτον που θελει να μαθει και μπαινει στη διαδικασια διαλογου.
Τους αποφευγω τετοιους διαξιφισμους, εκτος κι αν ξεπεραστουν ορισμενα ορια, οποτε η κουβεντα γινεται για να μπει στοπ στην ενοχληση, και οχι γιατι εχει καποιο ιδιαιτερο νοημα.

Πιστευω οτι αν τελικως καποιος ταρακουνηθει, θα γινει μονο εμπειρικα, απο το παραδειγμα καποιου, συνηθως μεσα απο καποια τραγικη στιγμη. Μου ηρθε αυθορμητα στο νου το American History x. Μια μαλακισμενη που ηξερα και βρεθηκε στην αναγκη αυτων που εβριζε και της φερθηκαν με καλοσυνη. Ε μετα τουλαχιστον το βουλωνε τρομπα.

Candiru
13-07-2006, 07:27
Εγω παλι πιστευω πως καποιος φανατισμενος δεν προκειται να αλλαξει μεσα απο μια εντονη διαφωνια/συζητηση ακομη και καυγα, και πολυ περισσοτερο να προσφερει κατι σε αυτον που θελει να μαθει και μπαινει στη διαδικασια διαλογου.
Τους αποφευγω τετοιους διαξιφισμους, εκτος κι αν ξεπεραστουν ορισμενα ορια, οποτε η κουβεντα γινεται για να μπει στοπ στην ενοχληση, και οχι γιατι εχει καποιο ιδιαιτερο νοημα.

Πιστευω οτι αν τελικως καποιος ταρακουνηθει, θα γινει μονο εμπειρικα, απο το παραδειγμα καποιου, συνηθως μεσα απο καποια τραγικη στιγμη. Μου ηρθε αυθορμητα στο νου το American History x. Μια μαλακισμενη που ηξερα και βρεθηκε στην αναγκη αυτων που εβριζε και της φερθηκαν με καλοσυνη. Ε μετα τουλαχιστον το βουλωνε τρομπα.

αυτό περίπου έγραψα κι εγώ κάποιες σελίδες πριν. Με την προσωπική επαφή και την πολιτισμένη συζήτηση, σπάνια αλλάζει κάποιος, όμως δύσκολα θα χτυπούσε ή θα σκότωνε κάπιον με τον οποίο γνωρίστηκε και τα έπινε. Η μη γνωριμία και επαφή με ένα "target group"διαιωνίζει και αναπαράγει την φαντασιακή συλλογική δαιμονοποίησή του.

necropethamenos
14-07-2006, 10:30

afto simainei pws prepei na to voulwseis kai na kaneis ton kinezo?

Egw eimai yper tou na ta xwseis akoma kai an o allos den katalavei tipota,

a) giati mporei na provlimatistoun alloi parevriskomenoi,
b) giati polloi anthrwpoi epi topou tha antidrasoun ALLA META kapoia stigmi tha ta skeftoun, to opoion dinei kapoies pithanotites kai na metriasoun tin akrotita tis apopsis tous
c) giati to na ta xwneis otan pisteveis oti prepei kanei kalo kai se sena ton idio synithws,
d) giati dineis ena safes stigma gia to pou vriskesai ideologika kai an o allos einai estw kai ligo eksypnos tha ekmetalleftei aftin tin pliroforia opws prepei. Episis, an milame gia kapoion pou sxetizetai mazi sou me allous tropous plin tou diaksifismou einai panta kalo na kseroun oloi oi sysxetizomenoi pros ta pou gernei o kathe ALLOS sysxetizomenos. Apotelesma: ligoteroi kavgades/diafwnies/paratiriseis, ektos an einai entelws zwa kai apo aftes tis apopseis opote kai apla den vriskesai kan mazi tous.

HAVOC
14-07-2006, 18:15
Εκ των πραγματων οταν καποιος ειναι διαμετρικα αντιθετος σε ζητηματα ζωτικης σημασιας δεν θα ειναι παρεα σου.
Αλλα αν καταλαβα καλα, αναφερομαστε στην περιπτωση που λογω συνθηκων θα φας στη μαπα την παρουσια ατομου με ακραιες και φανατισμενες ιδεες.
Για να το κανω πιο συγκεκριμενα, αν δεν με προκαλλεσει, δεν προκειται να ανοιξω θεμα, κι ας γνωριζω η εχω υποψιαστει τι πρεσβευει.
Αν προκυψει ζητημα, θα εκφραστω συντομα και περιεκτικα χωρις να αφησω αμφιβολλια για το τι πιστευω εγω, αλλα σε βαθυστοχαστες συζητησεις και χωσιματα δεν θα μπω, γιατι το βρισκω ματαιο. Αυτο το αναλυτικοτερο, το βρισκω θετικο με ανθρωπο που μπορει να διαφωνουμε μεν, δεν ειναι φανατιλα δε, και παλι εξαρταται και απο το θεμα.

Παραδειγματα...

Εχω μια θεια και θεουσα και παπαδοπληκτη.
Εγω δεν πιστευω.
Εχει νοημα να μπω σε κουβεντα μαζι της?
Πεταει καμια φορα ατακες του τυπου...μα δεν νηστευετε τετοιες μερες [για αυτη καθε μερα νηστεια ειναι και εχει αναγει την κοινωνια σε σφηνακι...]...Περα απο ενα, δεν νηστευω, θα κατσω να της αναλυσω τι και πως? Σεβομαι την τρελα της, και την αφηνω σε αυτη. Αντιστοιχως, δεν της αφηνω περιθωριο να μου κανει υποδειξεις για τη δικη μου θεση, ποσο μαλιστα να μου επιβαλλει τις δικες της συνηθειες.
Δεν ειναι λοιπον οτι δεν μπαινω σε κουβεντα για θρησκευτικα στην προκειμενη ζητηματα, αλλα δεν το κανω οταν ο αλλος μου δινει στιγμα προσκολλησεων.

Αλλη περιπτωση...
Κοπελιτσα μαυρη στο πανεπιστημιο εβλεπε στο προσωπο των λευκων τον μεγαλο εχθρο. Γι'αυτη, ημουν [οπως και οι υπολοιπο λευκοι συμφοιτητες της, δεν ηταν σε προσωπικο δηλαδη επιπεδο η κοντρα μαζι μου] τον δυναστη, τον αντιπαλο, και ω, ειρωνια, στις εκδηλωσεις της ταυτιζοταν με αυτο που θεωρητικα απεχθανοταν.
Καθε debate στις αρχες της χρονιας στα σεμιναρια, το γυρνουσε σε εμενα και κανα δυο αλλους που συμμετηχαμε εντονα με επιθετικοτητα ανευ λογου. Τουλαχιστον μεσα στο αμφιθεατρο υπηρχε ενας ελεγχος και δεν ξεφευγε. Ηθελε ομως να το συνεχιζει εκτος. Ειπαμε κανα δυο κουβεντουλες ξεκαθαριζοντας ολοι την σταση μας. Ο,τι και αν ειπα, περασε στο βροντο, ημουν για την συγκεκριμενη κοπελιτσα μια λευκη που κοιταζα πως να την εκμεταλλευτω. Η βλακεια της, εφτανε σε σημειο, να σε πετυχαινει πχ σε σκαλες με κοσμο, και να καθεται επιδεικτικα ακινητη ωστε να αλλαξεις εσυ πορεια και να δειξει οτι αυτη δεν κολλωνει μπροστα στον λευκο τυρρανο.
Την κρυαδα της δεν την πηρε με τα λογια, ουτε αυτα που της ειπαμε οι collegues της, ουτε της παρεας της που δεν ηταν τοσο ακραιοι. Την πατατα την εφαγε, οταν την καλεσαν σε παρτυ παιδια κοινης καταγωγης με αυτη που τα ειχε πολυ ψηλα [και θεωρουσε οτι πρεσβευαν την μαυρη και ιντελεκτουελ ελιτ του Uni] και ηταν φιλαρακια μου. Δεν αλλαξε κοσμοθεωρηση, αλλα σε μενα τουλαχιστον αρχισε να φερεται πιο ανθρωπινα.
Ειχε κανενα νοημα να της χωθω? Αργα η γρηγορα θα εβλεπε ποσο εχθρος της ημουν.

necropethamenos
14-07-2006, 18:45
twra ta les kapws pio swsta. Exeis dikio episis otan les oti exei simasia to epipedo kollimatos tou synomiliti sou, profanws omws milas mexri ekei pou ginetai na miliseis (giati apo ena simeio kai pera den ginetai).

To provlima einai oti yparxoun ONTWS syitisimoi kai oxi apolitistoi anthrwpoi pou exoun tromera akraies deksies apopseis kai einai fovera kollimenoi se aftes, apla me enan pio politismeno fanatismo, kai egw kyriws gia aftes tis periptwseis milousa.

Atheist
14-07-2006, 19:27
Κοπελιτσα μαυρη στο πανεπιστημιο εβλεπε στο προσωπο των λευκων τον μεγαλο εχθρο.

http://www.sunnywindow.com/Images/Soaps/AfricanBlack3x2.jpg

O)))zma
14-07-2006, 20:07
anarotiemai pos tha einai i sapounada

DarkOmeN
14-07-2006, 20:45
anarotiemai pos tha einai i sapounada

ethnic

:cold:

wraithmare
14-07-2006, 22:08

an ton pyrovolouses tha eisoun o pio fasistas apo tous fasistes.

Oxi. Den ginesai fasistas an skotwseis fasistas. Den einai kati meta thanaton kollitiko, san arxaia katara. Kai nai, diaforopoieisai apo ton fasista se ena pragma:

Aftos arxise.

Cheers kai thanato stous fanatikous kai akraious, equilibrium uber alles kai agio eikonisma ton Spawn

:mouse:

Raven Lord
15-07-2006, 03:46
μπα... δεν έχω ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, οπότε δεν έχει νόημα να μπλέκω σε τέτοιου είδους συζητήσεις. καμιά φορά το κάνω για πλάκα... για χάρη του παλιού καιρού.

necropethamenos
15-07-2006, 08:52
Aftos arxise.

:bang:

"kyria, den exw ferei tin ekthesi mou simera giati mou tin efage o skylos giati tou tin edwse i aderfi mou kai meta itan arga kai den prolavaina na tin ksanagrapsw. Alitheia!"

Thanato stous fanatikous kai akraious, equilibrium uber alles kai agio eikonisma ton Spawn

To oti zitas na PETHANOUN den sou fainetai KATHOLOU fanatiko kai akraio? Eisai apisteftos, den exeis kammia synaisthisi tou ti kaneis o idios, etsi?!

DM
15-07-2006, 11:41

Shoot me in the chest!
by Benito Mussolini.

:roll:

Candiru
15-07-2006, 13:19
καλός DM μπαναρισμένος DM :lol:

enitharmon
15-07-2006, 13:21
δεν πας να παίξεις με το γιο σου;

άντε

O)))zma
15-07-2006, 14:27
As thimithoume oloi mazi ta sofa logia tou Jean Jaques Rousso kai as teleionei to thema giati exei ftasei se simeiou apithmenou patou

ikonoklast
15-07-2006, 14:36
τι είπε ο Jean-Jacques Rousseau αδερφέ;

Griffith
15-07-2006, 14:47
Κάπου διάβασα ότι η φράση εσφαλμένα αποδίδεται στο Rousseau.

ikonoklast
15-07-2006, 15:00
Ναι;

Griffith
15-07-2006, 15:04
Ναι.

ikonoklast
15-07-2006, 15:06
Έλα τώρα, για ποιά φράση λέμε αλήθεια;

Griffith
15-07-2006, 15:12
Οkay,δηλώνω καθυστερημένος,σκέφτηκα το κλασσικό "Μπορεί να διαφωνώ με όσα λες..." που αποδίδεται στο Volteaur (και για το οποίο έχω διαβάσει ότι δεν είναι του Volteaur) και αντικατέστησα το Volteaur με το Rousseau.
Eκτός αν το quote ανήκει στο Rousseau τελικά.

ikonoklast
15-07-2006, 15:14
Όχι, είναι του Voltaire.

O)))zma
15-07-2006, 15:15
Dinei mia lisi ston pato ton opoio eixe perielthei to topic naoume