Log in

View Full Version : Θανάσης Παπακωνσταντίνου, 24-6-06

Mostos
24-06-2006, 02:29
Καταρχάς θέλω να ξεκινήσω με ένα αξίωμα.
Ο θανάσης παπακωνσταντίνου είναι ο καλύτερος έλληνας whatever. Δε μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς που είναι ο καλύτερος, ξέρω όμως οτι είναι.

Ας αναφέρω λοιπόν τα της συναυλίας. Προσωπικά μου πρόσφερε πολλές στιιγμες ανατριχίλας αλλα δυστυχώς και πολλές στιγμές βαρεμάρας. Ας αρχίσω με τα κακα για να τελειώσω με τα καλά που μου έμειναν. Καταρχάς ο ήχος ήταν απαράδεκτος μέχρι ένα σημείο της συναυλίας. Μικρόφωνα που δεν ακούγονταν, μικροφωνισμοί, πρίμες κιθάρες, ξερές και άλλα τέτοια. Δεύτερον, θα προτιμούσα κατα πολύ να έλειπαν οι διασκευές , έστω κι αν η μπάλα παίρνει και τον (κάπως κατακρεουργημένο) Tom Waits. Εγώ πήγα στη συναυλία να ακούσω έργα του Θανάση και όχι του Μάλαμα (που δεμαρέσει) ή των Ramones. Τρίτον, με χάλασαν πολύ τα διάφορα συνθηματάκια του τύπου μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι, ο καρμπονάρας ζεί, και τέτοια. Οκ, τα λέμε στις πορείες, ας αφήσουμε και μια συναυλία ήσυχη. Προτιμούσα να τα ακούσω απο τον Θανάση που τουλάχιστον έλεγε και στίχους μετά. Τέταρτον η παρουσίαση στα κινέζικα οχι μόνο με κούρασε αλλα μου έσπασε και τα νεύρα, καθώς και τα 4λεπτα τελειώματα στα κομμάτια. ¨Ηταν προφανές οτι ο κόσμος ήθελε να ακούσει όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια και όλα αυτά σε ένα live που ο κόσμος είναι τόσο ετερόκλιτος δε συμβάλουν στον παλμό. Τέλος με εκνεύρισε απίστευτα η αντιπαθέστατη φάτσα του Μπαρόκ πωστονλενε του κιθαρίστα, που εκτός του οτι "εβγαλε τη μπλουζα με τη Μαριέτα" , εκτός του οτι είχε ένα σωρό προβλήματα με την κιθάρα του, είναι απαράδεκτος ως τραγουδιστής και ντροπή του που αντέχει και ακούει τον ίδιο του τον εαυτό.

Ας πούμε και τα καλά λοιπον. Ο θανάσης μου φάνηκε ένας συμπαθέστατος τύπος, με αρκετή αμηχανία, ντροπαλός με πολύ έξυπνη φάτσα και ευστοχα σχολιάκια. Ανατρίχιασα σε πάρα πολλά απο τα κομμάτια ΤΟΥ, καθως και σε κομμάτια που είπε η τύπισα (που κι αυτή έχει φωνάρα). Θα προτιμούσα να ακούω τη φωνή του σε όλα του τα κομμάτια. Ε αυτά είναι τα καλά, με την έννοια οτι όταν ανατριχιάζεις σε μια συναυλία όλα τα άλλα είναι πολύ δευτερευοντα. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να δω τους ηαρίτες που ήταν εκεί αλλά είμαι πραγματικά πτώμα και η ορθοστασία μαζί με τους πιθηκισμούς του κιθαρίστα με αποτελείωσαν.

Bullet
24-06-2006, 04:20
24; μεταμεσονυκτιο ηταν;

freak brother
24-06-2006, 04:42
γενικα η συναυλια γαμησε.. αυτο με τα κινεζικα μου σπασε και μενα τα νευρα.. respect στο οτι παιξανε πανω απο 3 ωρες.

και ενα quiz

απο ποιο βιβλιο του Χρηστιδη ηταν αυτο που εγραφε το μπλουζακι του κιθαριστα?

(το ξερω ειμαι αρωστος που το προσεξα)

επισης η τραγουδιστρια ειχε τοσο ωραια φωνη..που σε καποια φαση ειχα συγκεντρωθει τοσο πολυ πανω της χωρις να κλεινω τα ματια και αρχισα να δακρυζω απο τον καπνο της απο κατω μου.

Solo Carriera
24-06-2006, 05:13
(το ξερω ειμαι αρωστος που το προσεξα)

δεν ήσουν ο μόνος.

γενικά, διαφωνώ στα περισσότερα με τον μόστο, εκτός της ομολογουμένως ατελείωτης παρουσίασης της μπάντας.

με δυό λόγια καταπληκτική συναυλία, τα υπόλοιπα ίσως αύριο.

UmbilicalResidue
24-06-2006, 05:52
κάηκαν και σημαίες;

Mostos
24-06-2006, 11:26
Πάντως να πω οτι και σε άλλες συναυλίες έχω συναντήσει όλα αυτά που αναφέρω και δε με έχουν χαλάσει μόνο και μόνο επειδή το εκάστοτε συγκρότημα δε με νοιάζει και τόσο. Αλλά ο Παπακωνσταντίνου ήταν κάτι που περίμενα καιρό. ο γουέλ, ίσως φταίει απλά η κούρασις. Αλήθεια τι έπαιξε μετα το μιλώ για σένα; Μπάς κι έπαιξε τη Σάρα η το Α.Μάνθος;

freak brother
24-06-2006, 12:14
[quote="freak brother":2secwtid](το ξερω ειμαι αρωστος που το προσεξα)

δεν ήσουν ο μόνος.

γενικά, διαφωνώ στα περισσότερα με τον μόστο, εκτός της ομολογουμένως ατελείωτης παρουσίασης της μπάντας.

με δυό λόγια καταπληκτική συναυλία, τα υπόλοιπα ίσως αύριο.[/quote:2secwtid]

το ηξερα οτι και συ θα το προσεχες :wink:

metamelia2
24-06-2006, 12:35
Μέσα στου νεκρού το μάτι
Δέντρα βλέπω και πουλιά

hunted by a Freak
24-06-2006, 13:53
υπέροχο λαιβ.ανατριχιαστικό σε κάποιες στιγμές.μάλλον αξέχαστο.
αυτό . . .

Αέρα νασαι τιμωρός,
νασαι και παιχνιδιάρης
κι αν βαρεθεί η ψυχούλα μου,
ναρθεις να μου την πάρεις
για να κοιτάει από ψηλά, του κόσμου τη Ραστώνη
να ξεχαστεί σαν των βουνών, το περσινό το χιόνι

Kingdom Gone
24-06-2006, 13:54
ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟ I FOUGHT THE LAW, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ
γενικά :shock:
εκτενές ραπόρτ αργότερα

στην κοινωνική στήλη: πινκ σε όσους (ξανα ή πρωτο) συνάντησα, ο μοστος δικαιολογήθηκε που δεν τον είδαμε, μέχρι να κάνει το ίδιο κ ο φρικ, τον μπάιρνει.

ψαραντωνη & δε τζόνσονς

hunted by a Freak
24-06-2006, 13:58
χαχαχα

carheart
24-06-2006, 14:00
Η ατάκα που έλεγα πολύ συχνά σε έναν rave τύπο με πορτοκαλί t-shirt που καθόταν δίπλα μου, ήταν "ο θανάσης παίζει καθόλου;"

Οι συνεργάτες του το κούρασαν όλοι.

Αλλά ένας "Πεχλιβάνης" άξιζε για 12 συναυλίες μονάχος του.

metamelia2
24-06-2006, 14:23
έναν rave τύπο με πορτοκαλί t-shirt που καθόταν δίπλα μου
ααχχαχαχχα

MeLinDa
24-06-2006, 14:48
moste kai frik eiste fovhtsiarhdes kai flouflhdes.
ok exei diareusei oti exw vary xeri alla oxi na thn kanete k apo thn pisw porta.

freak brother
24-06-2006, 15:41
moste kai frik eiste fovhtsiarhdes kai flouflhdes.
ok exei diareusei oti exw vary xeri alla oxi na thn kanete k apo thn pisw porta.

εγω τον ειδα τον mosto με το κοκκινο (σαν φωτια) μπλουζακι του , αλλα ειμουν στις εξεδρες.. και μετα ειδα τον καλκι στην εισοδο( :pink: για το νεο του κουρεμα btw ) αλλα νυσταζα πολυ και δεν καθησα αλλο και ζηταω ταπεινα συγνωμη στον Kindgom που εχω να τον δω και πολυ καιρο :( , και στην Melindα που ναι γλυκεια σαν αμαρτια και χανθια σαν την Σουηδια :cold: και σολα τα καλα παιδια που ηταν στο λαιβ :shock:

metamelia2
24-06-2006, 16:05
Θνξ Φρηκ :)

Εκ μέρους του χρήστη μπλακμπερντ:

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει
ο νους μας είν' αληταριό
π' όλο θα δραπετεύει.

Φιλιά στους ERίτες που γλύτωσαν το κρατητήριο ;ρ

House Of Low Culture
24-06-2006, 16:11
:shock: και δέος.

Η συναυλία ήταν καταπληκτική. Απ' ότι συγκράτησα, έπαιξαν Βάλια Κάλντα, Άστρο Του Πρωινού(Στην εκτέλεση της Αγρύπνιας, ναι αυτήν την desert), Οργανικό, Αγρύπνια, Κάλαντα(ουάου), Ανδρομέδα, Οι Τρεις Ανθοί, Σαμπάχ και Όταν Χαράζει και Ούτε Τριγμός Ούτε Λιγμός( ), Ενύπνιο, Τρία Ρουμπαγιάτ, Στις Χαραυγιές Ξεχνιέμαι(πς), Η τράτα μας η κουρελού, Βαθιά Πληγή, Ήμερος Ύπνος(πανέμορφο), Μπεχλιβάνης, Κάτω Από Το Μαξιλάρι(τρομακτικό), Τα Ορυχεία, Να Βγαίνεις Απ'το Όνειρο(νομίζω), Μια διασκευή σε Tom Waits(δεν ξέρω ποιο, αλλά ωραίο ήταν), Teiresias, Blitzkrieg Bop(ώπα), Should I Stay Or Should I Go, I Fought The Law :-o , μια διασκευή σε Μάλαμα και άλλα πολλά τα οποία δεν έχω συγκρατήσει καθώς και ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Η Μάρθα Φριντζήλα είναι μια θεά, ο τρόπος που χόρευε, η φωνή της, όλα της ήταν τζιτζί. Ειδικά όταν έκανε την παρουσίαση της μπάντας στην άγνωστη για εμένα γλώσσα-αλήθεια ήταν κινέζικα- ο τόνος της φωνής της, η επιθετικότητα χωρίς στόχο, ε μου θύμισαν την Diamanda Galas. Συγκινητική.

Θα επανέλθω με φώτος αργότερα.

freak brother
24-06-2006, 16:14
και μενα σε καποια σημεια μου θυμισε εντονα Διαμαντα .

metamelia2
24-06-2006, 16:36
Μια διασκευή σε Tom Waits(δεν ξέρω ποιο, αλλά ωραίο ήταν)...μια διασκευή σε Μάλαμα
Tom Waits - Jockey Full Of Bourbon
Μάλαμας - Πριγκηπέσσα

Η Πριγκηπέσσα γάμησε πολύ.

Chopped In Half
24-06-2006, 16:38
Μια διασκευή σε Tom Waits(δεν ξέρω ποιο, αλλά ωραίο ήταν)...μια διασκευή σε Μάλαμα
Tom Waits - Jockey Full Of Bourbon
:shock:
:thumbsup:

cloud
24-06-2006, 16:48
Εγώ συμφωνώ με τον μόστο (εσύ btw πόσες φορές έχεις πει "ο καλύτερος έλληνας x"; :p το θυμάμαι για σαββόπουλο, δεληβοριά και χατζιδάκι).
Ήλπιζα πως στις φετινές συναυλίες δεν θα έχει Φρητζίλες, Φλώρους, διασκευές μπαρόκ και Waits. Μόνο Θανάση.

Solo Carriera
24-06-2006, 16:59
οι κορυφαίες στιγμές ήταν πράγματι σε συνθέσεις του θανάση:

βαθιά πληγή
κάλαντα
αερικό
πεχλιβάνης.

παρ' ολ' αυτά οι πανκ διασκευές δεν με χάλασαν καθόλου αν και θα μπορούσε η τρίτη επιλογή να είναι λιγότερο τετριμμένη από το should i stay or should i go, αλλά, οκ, η επιλογή του i fought the law υπερκαλύπτει την προηγούμενη. επίσης όλα αυτά ταίριαζαν στα πλαίσια της "μίας μουσικής, σε ανατολή και δύση" που έλεγε ο θανάσης.

προσωπικά μου άρεσε ο αριστερός χαρακτήρας που δώθηκε στο λάιβ και τα συνθήματα κλπ. άλλωστε αυτό το προκάλεσε ο ίδιος ο θάνασης με όσα έλεγε στα διαλείμματα των τραγουδιών, δεν ήταν στο ξεκάρφωτο.

freak brother
24-06-2006, 16:59
τα καινουργια κοματια που θα βαλει στο καινουργιο του αλμπουμ πως σας φανηκαν?

Kingdom Gone
24-06-2006, 17:08
Εγώ συμφωνώ με τον μόστο (εσύ btw πόσες φορές έχεις πει "ο καλύτερος έλληνας x"; :p το θυμάμαι για σαββόπουλο, δεληβοριά και χατζιδάκι).
Ήλπιζα πως στις φετινές συναυλίες δεν θα έχει Φρητζίλες, Φλώρους, διασκευές μπαρόκ και Waits. Μόνο Θανάση.

εντάξει, παίξαν όμως 3.5 καθόλου κουραστικές ώρες, 4-5 διασκευές δεν ήταν υπερβολή

Solo Carriera
24-06-2006, 17:27
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει
ο νους μας είν' αληταριό
π' όλο θα δραπετεύει.

απόλυτα συγκινητική στιγμή btw

sabbattack
24-06-2006, 20:51
1on) Sumfwnw me mosto, ta sun8hmata to gamhsan apo ena shmeio k meta.

2on) Se opoio norbhgo den aresei h Mar8a mporei na eunouxistei apo twra gia na glutwsoume th diaiwnhsh tou eidous.

3on) H Mar8a sas gamaei polu kala.

4on) Ta "guest tragoudakia" tou mpasista, mpouzouktzh k de kserwgw htan baretaaaaaaa.

5on) polu kourastiko live

6on) Tou malaka apo pisw mou sthn arena pou fwnaze "To kourases mwrh" sta kinezika ths mar8as kai "Gamietai o Akhs Panou k h Agia Nostalgia" na tou psofhsei aisxra kai me ponous oti agapaei. Apo olh mou th psuxh.

Twra...360 xiliometra ka8e fora pou to akouw kati pa8ainw. Giati na einai akukloforhto k na perimenw 6mhnes ka8e fora gia na to ksanakousw gamwtoxristomou.

Atheist 8a se endiefere to kommati, einai h apostash a8hnwn-larishs :D .

Telos, h Mar8a sto komwtriaki gamhse olo to sumpan ka8ws kai kapoies "diamantes".

Auta. Rantebou pali se kana 3mhno-eksamhno.

freak brother
24-06-2006, 20:58
το guest του μπουζουξη μαρεσε πολυ :)

carheart
24-06-2006, 21:21
2on) Se opoio norbhgo den aresei h Mar8a mporei na eunouxistei apo twra gia na glutwsoume th diaiwnhsh tou eidous.

Telos, h Mar8a sto komwtriaki gamhse olo to sumpan ka8ws kai kapoies "diamantes".

γελάω.

Atheist
24-06-2006, 21:22
Twra...360 xiliometra ka8e fora pou to akouw kati pa8ainw. Giati na einai akukloforhto k na perimenw 6mhnes ka8e fora gia na to ksanakousw gamwtoxristomou.

Atheist 8a se endiefere to kommati, einai h apostash a8hnwn-larishs :D .

365

sabbattack
24-06-2006, 21:32

γελάω.

kalo einai oti to pairneis psuxraima.

Atheist, noiw8w :touched:

Mostos
24-06-2006, 21:40
Eπίσης οι γριές ήταν τοπ στιγμή. Μακάρι να μίλαγε λίγο περισσότερο ο παπακωνσταντίνου ανάμεσα στα τραγούδια για να λέει αυτές τις ίστοριούλες που έλεγε.

metamelia2
25-06-2006, 04:37
kapoies "diamantes".

House Of Low Culture
25-06-2006, 06:09
Για γερές συνδέσεις !!!!(φώτος από την προχθεσινή συναυλία των godspeed.)
http://img.photobucket.com/albums/v629/mathcore/PICT0957.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v629/mathcore/PICT0958.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v629/mathcore/PICT0959.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v629/mathcore/PICT0960.jpg
http://img236.imageshack.us/img236/7209/pict09615uh.jpg
http://img234.imageshack.us/img234/3623/pict09625it.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v629/mathcore/PICT0963.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v629/mathcore/PICT0964.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/5454/pict09655lg.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v629/mathcore/PICT0966.jpg

carheart
25-06-2006, 14:54