PDA

View Full Version : ε, δεν πάμε καθόλου καλά!

Candiru
09-06-2006, 15:54
Μαραθώνια ανάκριση του καθηγητή του ΕΜΠ και μέλους της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Μηλιού από το FBI και απαγόρευση εισόδου του στις ΗΠΑ κατήγγειλε ο ΣΥΝ, την Παρασκευή, κάνοντας λόγο για πρωτοφανές κρούσμα νεο-μακαρθισμού.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ καταγγέλλει ότι ο Γ.Μηλιός συνελήφθη και ανακρίθηκε επί περίπου πέντε ώρες από το FBI στο αεροδρόμιο της Ν.Υόρκης JFK και εν συνεχεία του απαγορεύθηκε η είσοδος στις ΗΠΑ, χωρίς να υπάρξει κάποια αιτιολογία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο καθηγητής του ΕΜΠ ήταν προσκεκλημένος σε συνέδριο που διοργανώνει το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ν.Υόρκης.

Ο ΣΥΝ τονίζει: «Οι αρχές των ΗΠΑ δεν αρκούνται στο απαράδεκτο καθεστώς της βίζας για τους Έλληνες πολίτες-επισκέπτες, αλλά χρησιμοποιούν ως πρόσχημα και ως όπλο το αντιδημοκρατικό νομικό οπλοστάσιο για τη δήθεν αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, έτσι ώστε να στείλουν ένα μήνυμα προς όλους τους δραστήριους πολίτες της πνευματικής και πολιτικής ζωής στην Ελλάδα και την Ευρώπη, προς όλους όσοι αντιστέκονται με δημόσια πολιτική δράση και δημόσιο λόγο στην λαίλαπα των αντιδημοκρατικών μέτρων που εκπορεύονται από τις ΗΠΑ και τα οποία συρρικνώνουν καθημερινά τον παγκόσμιο νομικό πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κατοχυρωμένους κανόνες των διεθνών σχέσεων».

Ο ΣΥΝ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα από τον πρωθυπουργό και την υπουργό Εξωτερικών να λάβουν άμεσα σαφή θέση για το θέμα που προέκυψε, να ζητήσουν εξηγήσεις και να διαμαρτυρηθούν επισήμως και δημόσια στις αμερικανικές αρχές.

news.in.gr

Ο Μηλιός φτάνει στο Ελ. Βενιζέλος στις 4.30 σήμερα το απόγευμα

freak brother
09-06-2006, 18:09
εδω δεν αφησαν τον Τσαρτα να παει γιατι λεει ειναι ανεργος χαχαχαχαχα

RaZdeth
10-06-2006, 03:23
Gamw ta atoma o mhlios Na pane na gamhthoune ta mounopana :evil:

Darkling
10-06-2006, 10:43
Καντιρουλη. Κατ αρχην οι ΗΠΑ απαγορεψαν σε ενα πολιτη να μπει μεσα. Πραγματικα στα παπαρια μας.

Κατα δευτερον, ειμαι 99% σιγουρος, οτι αυτο το λινκ το χω διαβασει, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4-5 μηνες πριν.

αλλα ον τοπικ, γαμιεστε ιμπεριαλιστες, αμερικανοι, φονιαδες ετσ ετσ ετσ.

Dragonlord
10-06-2006, 10:55
Χτεσινό νέο ήταν. Επίσης νομίζω είναι θέμα όλων μας αν έστω και σε έναν απαγορεύεται η είσοδος σε μία χώρα μετά από πέντε ώρες ανάκρισης επειδή απλά είναι αριστερός, και μάλιστα στη χώρα που μας κυβερνά.

pitchfork
10-06-2006, 13:02
Ένα φανατικό ανθέλληνα εγώ δεν θα ήθελα να τον δω στην Ελλάδα πάντως.
:)

Dragonlord
10-06-2006, 13:13
δεν μπορείς να με διώξεις νιανια νιανιανια

Candiru
13-06-2006, 10:40
άκουσα πως όταν κάνεις αίτηση για βίζα συμπληρώνεις ένα ερωτηματολόγιο και ανάμεσα σε πολλά κουφά το κουφότερο είναι η ερώτηση αν συμμετείχες ποτέ σε διαδήλωση. Αν γράψεις ναι σε απελαύνουν.

FIXXXER
13-06-2006, 12:04
Το περιεργο που ειναι ακριβως?

Candiru
13-06-2006, 12:24
Το περιεργο που ειναι ακριβως?

στην δική σου ερώτηση :roll:

ένα λάθος: δεν γίνεται όταν κάνεις αίτηση για βίζα, αλλά όταν φτάνεις στα αμερικάνικα σύνορα. Σούχουν τσιμπήσει και τα λεφτά για τη βίζα.

Darkling
13-06-2006, 17:57
Επιμενω. Δικαιωμα τους να μην αφηνουν να μπαινουν οσοι δε γουσταρουν, ακομα κι αν τα κριτηρια τους ειναι καθυστερημενα. Αν διαφωνειτε να πατε στο Νιου Γιορκ Ερπορτ να κανετε μπαχαλα.

Deggial
13-06-2006, 19:03
Επιμενω. Δικαιωμα τους να μην αφηνουν να μπαινουν οσοι δε γουσταρουν, ακομα κι αν τα κριτηρια τους ειναι καθυστερημενα. Αν διαφωνειτε να πατε στο Νιου Γιορκ Ερπορτ να κανετε μπαχαλα.

Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και (του ανύπαρκτου, αφού είναι ανεφάρμοστο) διεθνούς δικαίου, δε μπορούμε να κρίνουμε με τα ίδια κριτήρια με θέματα εσωτερικά. Κι επειδή η εξωτερική πολιτική καταλήγει στην ικανοποίηση συμφερόντων, τέτοιες κινήσεις βλάπτουν τη χώρα μας, αν όχι σε επίπεδο συνταγματικών αξιών, πρακτικώς με την δημιουργία φόβου που δεν επιτρέπει την ομαλή διεξαγωγή του εμπορίου και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ ιδιωτών των δύο χωρών.

Darkling
13-06-2006, 19:17
Πραγματικα δεν καταλαβα τι θες να πεις.

Deggial
13-06-2006, 20:07
Πραγματικα δεν καταλαβα τι θες να πεις.

Ότι:
α) δε τίθεται θέμα δικαιωμάτων με τον ίδιο τρόπο που ορίζουμε τα δικαιώματα στο εσωτερικό ενός κράτους.
β) μία τέτοια απόφαση όπως αυτή των ΗΠΑ για την είσοδο στην χώρα επιρρεάζει κι εμάς σε πολλά επίπεδα κι ως εκ τούτου καλά κάνουμε και ασκούμε κριτική. Μας επηρρεάζει στο εμπόριο όταν μπορεί ενδεχομένως ο νόμος για τον έλεγχο των επιβατών να εμποδίσει την ομαλή διεξαγωγή ελληνικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ. Επίσης, έπειτα απ'τον νόμο αυτό, ακολούθησε μία παρόμοια τάση με το ίδιο πρόσχημα και στην Ευρώπη, αν και οι έλεγχοι δεν είναι τόσο αυστηροί. Οι νομοθετικές τους κινήσεις σε τέτοια ζητήματα επηρρεάζουν το κλίμα στην Ευρώπη κι υπάρχει ο κίνδυνος να τους ακολουθήσουμε τυφλά.

pitchfork
13-06-2006, 23:53
άκουσα πως όταν κάνεις αίτηση για βίζα συμπληρώνεις ένα ερωτηματολόγιο και ανάμεσα σε πολλά κουφά το κουφότερο είναι η ερώτηση αν συμμετείχες ποτέ σε διαδήλωση. Αν γράψεις ναι σε απελαύνουν.

Αν γράψεις ναι θα πει ότι είσαι τόσο μα τόσο βλάκας που πραγματικά κινδυνεύουν με την πάρτη σου έτσι και σε δεχτούν. Μπορεί πχ από την βλακεία σου να πέσεις στις ρόδες ενός αυτοκινήτου και να το λερώσεις ή ποιος ξέρει τι άλλο....
Πολύ σωστά κάνουν και δε σε δέχονται, μακάρι να μην δεχόμασταν κι εμείς τους πυροβολημένους αυτιστικούς καθυστέρες.

Candiru
13-06-2006, 23:57

Αν γράψεις ναι θα πει ότι είσαι τόσο μα τόσο βλάκας που πραγματικά κινδυνεύουν με την πάρτη σου έτσι και σε δεχτούν. Μπορεί πχ από την βλακεία σου να πέσεις στις ρόδες ενός αυτοκινήτου και να το λερώσεις ή ποιος ξέρει τι άλλο....
Πολύ σωστά κάνουν και δε σε δέχονται, μακάρι να μην δεχόμασταν κι εμείς τους πυροβολημένους αυτιστικούς καθυστέρες.

υποθέτω ότι θα έχει και άλλη συναφή ερώτηση που θα σε παγιδεύει ώστε να πέσεις σε αντίφαση

Darkling
14-06-2006, 08:41
και ετσι θα σου τη φερουν μπαμπεσικα!

pitchfork
14-06-2006, 23:10
πινκ

Candiru
22-06-2006, 10:18
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΕΜΠ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΛΙΟ
Τι έχουν οι Έλληνες ακαδημαϊκοί της Αριστεράς;

Μαριάννα Τόλια

Μα τι έχουν οι Έλληνες ακαδημαϊκοί της αριστεράς και τους υποδέχονται ανακριτές στα αμερικανικά αεροδρόμια; Υπόθεση εργασίας: μήπως φακέλους συγκροτημένους από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, επικαιροποιημένους κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και διαβιβασμένους στους Αμερικανούς «συναδέλφους», υπό τις καθ’ όλα ειδικές συνθήκες ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε επίπεδο παρακρατικών μυστικών υπηρεσιών που επικράτησαν κατά την ολυμπιακή περίοδο;

Η ιστορία επαναλήφθηκε, αν και με κάποιες διαφορές. Ένας Έλληνας ακαδημαϊκός, μαρξιστής, καθηγητής του ΕΜΠ, με θεσμικό ρόλο, στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Μηλιός, ξεκίνησε για ένα αμερικανικό επιστημονικό συνέδριο. Θα έκανε ανακοίνωση για τη λειτουργία της μικροαστικής τάξης. Στα σύνορα, οι αρχές των ΗΠΑ τον έκοψαν και τον «επαναπροώθησαν». Ο πρώτος Έλληνας πανεπιστημιακός, επίσης καθηγητής του ΕΜΠ, από τον αντεξουσιαστικό χώρο, που είχε τύχει ανάλογης μεταχείρισης ήταν ο Βένιος Αγγελόπουλος προ τριετίας. Είχε κρατηθεί στο αεροδρόμιο και είχε ανακριθεί (με χειροπέδες) για τις σχέσεις του με τον Γιωτόπουλο. Πρώτη σημαντική διαφορά: ο Μηλιός, σε αντίθεση με το Αγγελόπουλο, ανακρίθηκε μόνο για φρονήματα. Δεύτερη: επαναπροωθήθηκε. Κι αυτό το επεισόδιο με τα μακαρθικά χαρακτηριστικά τελείωσε έτσι – σε άπλετη ασάφεια. «Ασάφειες στη βίζα» ήταν άλλωστε κι η απάντηση του αμερικανικού κράτους ως προς τον επίσημο λόγο της ανάκρισης και επαναπροώθησης του Έλληνα πανεπιστημιακού.

Παρά ταύτα, η αντίδραση των Αμερικανών ακαδημαϊκών ήταν οξεία και άμεση. Ο υπεύθυνος του συνεδρίου Μίχαελ Τσβάιχ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στις αρχές του πανεπιστημίου καταγγέλλοντας την «απαράδεκτη πολιτική ανάμιξη στη διασυνοριακή ροή ιδεών και διανοητικής εργασίας, στο ίδιο το επίκεντρο της δραστηριότητας κάθε πανεπιστημίου», ενώ τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η Ένωση Πανεπιστημιακών του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης όπου γινόταν το συνέδριο. Παράλληλα προετοιμάζεται και θα υπάρξει προσεχώς παρέμβαση και διαμαρτυρία για το επεισόδιο εκ μέρους του βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Τιμ Μπίσοπ στο Κογκρέσο και των γερουσιαστών Τσαρλς Σάμερ και Χίλαρι Κλίντον στην αμερικανική Γερουσία.

Ριζικά διαφορετική υπήρξε η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που επιλέγοντας ξεκάθαρα στρατόπεδο, δήλωσε συμπαράσταση … στις αμερικανικές αρχές. «Η ελληνική άποψη είναι ότι η προτεραιότητα για εθνική ασφάλεια είναι απολύτως σεβαστή», είπε ο εκπρόσωπός της Μ. Αντώναρος, ερωτώμενος αν η κυβέρνηση Καραμανλή προτίθεται να ερευνήσει τους ακριβείς λόγους της απέλασης Μηλιού και να υπερασπιστεί το δικαίωμα Ελλήνων πολιτών, να μεταβαίνουν – πόσο μάλλον με ακαδημαϊκή πρόσκληση! – στις ΗΠΑ. Και τα δημοκρατικά δικαιώματα, επέμεινε ο συνάδελφος Ν. Φίλης στο πρες ρουμ, για να εισπράξει μια αοριστολογία. «Εμείς πιστεύουμε πως πρέπει οι Έλληνες πολίτες σεβόμενοι τους κανόνες να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνούμενος να συζητήσει περισσότερο για ένα τόσο μεγάλο αγκάθι. Στον χώρο της αριστεράς, πάλι, η πολιτική σημασία του γεγονότος καταγράφηκε αρχικά ασαφώς. Λίγο εκ των πραγμάτων, λόγω του ότι ο Γ. Μηλιός είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και λόγω της κινητοποίησης των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα – ίσως και λόγω και κάποιων παραδρομών που σημειώθηκαν κατά την αποτύπωση του θέματος στην «Αυγή» – το γεγονός έτεινε να χρωματιστεί σαν υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ και μόνον. Είναι σαφώς ευρύτερο, όπως παρατήρησε ο Βένιος Αγγελόπουλος με παρέμβασή του στην «Αυγή» και στην «Εποχή». «Το πρόβλημα είναι αν αναγνωρίζουμε στις ΗΠΑ το δικαίωμα να κάνουν αυτά – ή χειρότερα – στον Μηλιό και τον οποιονδήποτε – όπως π.χ. τον Κατ Στήβενς ή τη Μπερναντέτ Ντέβλιν», σημειώνει ο Β. Αγγελόπουλος. Ο Αγγλοκύπριος Κατ Στήβενς και η Ιρλανδέζα ευρωβουλευτίνα Μπ. Ντέβλιν που υποστηρίζεται από το Σιν Φέιν έχουν επίσης εκδιωχθεί παλαιότερα από τις ΗΠΑ, λόγω φρονημάτων.

Η επαναπροώθηση του Γιάννη Μηλιού και το περιεχόμενο της ανάκρισής του ήταν πράγματι μακαρθισμός, δίωξη φρονήματος. Το όλο περιστατικό όμως καθώς και η τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης που περίπου εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις αμερικανικές αρχές αναδεικνύουν αιχμές που παραπέμπουν ευθέως στο πλήθος των άλλων «ανορθόδοξων», με δημοκρατικούς όρους, επεισοδίων που έχουν σημειωθεί κατά την τελευταία τριετία στην Ελλάδα^ επεισοδίων που καταδεικνύουν μια όλως ειδική σύνδεση και δραστηριότητα των ελληνικών και αμερικανο-βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας. Το κοινό νήμα που συνδέει τις υποκλοπές σε βάρος των μελών της ελληνικής κινηματικής αριστεράς και τις απαγωγές των Πακιστανών αναφάνηκε πάλι, στην επαναπροώθηση του Γιάννη Μηλιού. Απ΄ αυτή την οπτική, η υπόθεση Μηλιού αφορά, το λιγότερο, το σύνολο της ελληνικής αριστεράς.

Ας ξεκινήσουμε με το ακαδημαϊκό ταξίδι ρουτίνας. Ξεκινάς για ένα συνέδριο…
Στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, με τίτλο How Class Works και με συμμετοχή μαρξιστών, συνδικαλιστών, θεωρητικών των συνδικάτων και της εργατικής τάξης, ιστορικών, κοινωνιολόγων, αλλά κυρίως οικονομολόγων.
Και φτάνεις στο αεροδρόμιο όπου σου λένε ότι υπάρχει πρόβλημα.

Ο αξιωματικός της συνοριακής αστυνομίας που ελέγχει το διαβατήριο μου λέει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη βίζα, τυπικό μεν προσθέτει, αλλά που πρέπει να ελεγχθεί.

Και τι σε ρωτούν οι άνθρωποι του FBI;

Ήταν δύο. Ο ένας μου συστήθηκε ως FBI και μου ανέφερε και το όνομά του, ο άλλος δεν μίλησε καθόλου, όμως σημείωναν κι οι δύο. Μπορεί να ήταν διαφορετικές υπηρεσίες, δεν το ξέρω. Ο του FBI όμως αφού πρώτα με ρωτάει διάφορα τυπικά, το όνομά μου, διεύθυνση κατοικίας, επάγγελμα, τι διδάσκω κλπ. και πού έχω ταξιδέψει, περνάει στις πολιτικές μου απόψεις.

Κάνω μια υπόθεση: θα μπορούσε το πρόβλημα να έχει προκύψει από ταξίδι σου στην Κούβα; Νομίζω συμμετείχες πρόσφατα σε ένα μεγάλο συνέδριο εκεί.

Δεν νομίζω. Οι Κουβανοί μου είχαν δώσει βίζα σε ξεχωριστό χαρτί και το κάνουν πάντα για να μην φαίνεται η επίσκεψη, κι έχουν όσοι επισκέπτονται τη χώρα τους προβλήματα με τις ΗΠΑ. Όμως το συνέδριο της Κούβας είχε μεγάλη δημοσιότητα: συγκεντρώνει τα πιο γνωστά ονόματα της Λατινικής Αμερικής, αλλά και πολύ γνωστά ονόματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Για παράδειγμα ήταν εκεί κι ο Ζέλτσεν, που είναι Γερμανός, Νόμπελ Οικονομίας. Το γεγονός είναι δημόσιο, ίσως να έπαιξε κάποιο ρόλο. Αλλά δεν με ρώτησαν τίποτα συγκεκριμένο για την Κούβα.

Ως προς τις πολιτικές σου απόψεις τι συγκεκριμένα σε ρώτησαν;

Σε ποιο πολιτικό χώρο είμαι, τι θέση έχω σε αυτό τον χώρο, ποιες είναι οι απόψεις του χώρου, με τι μέσα θέλει να τις προωθήσει, αν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, τέτοια πράγματα. Κι έμειναν εκεί, στον πολιτικό χώρο, ρωτώντας απλά πράγματα, τίποτα συγκεκριμένο, καμία υπόνοια μη νόμιμης πράξης. Θα έλεγα πως το όλο πράγμα ήταν κάτι σαν χαλαρή διερεύνηση του φρονήματος, πράγμα απαράδεκτο, εντελώς μακαρθικό. Γιατί πρέπει να παίζει ρόλο για την είσοδό μου σε μια χώρα, γιατί να αφορούν το FBI οι πολιτικές μου απόψεις; Που έτσι κι αλλιώς είναι γνωστές, είναι δημόσια δηλωμένες και στο πλαίσιο των δημοκρατικών διαδικασιών.

Η δική σου αίσθηση τελικά για το περιεχόμενο αυτής της ανάκρισης ποια είναι;

Τελικά νομίζω ότι αφορούσε ζητήματα που εύλογα θα υπέθετε κανείς ότι ήταν ήδη γνωστά^ ότι είχαν ήδη έναν φάκελο της πολιτικής μου δραστηριότητας κι έκαναν ερωτήσεις. Και ότι ο φάκελος αυτός θα πρέπει να τους έχει δοθεί από χρόνια από τις ελληνικές αρχές – δεν νομίζω ότι οι ίδιοι μπορεί να έχουν στην Ελλάδα τόσο αυτόνομη υπηρεσία συλλογής πληροφοριών. Ή αν έχουν, θα προσθέτουν στοιχεία σε ό,τι τους έχει δοθεί. Υποψιάζομαι λοιπόν ότι θα υπάρχει αυτός ο φάκελος που καταγράφει τις πολιτικές μου απόψεις και την πολιτική μου δραστηριότητα, και αυτό δεν τους ήταν αρεστό.

Και τελικά υπό ποιος ακριβώς όρους έφυγες από τις ΗΠΑ;

Έχει ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου πως το ίδιο το αμερικανικό κράτος δεν πήρε ανοικτά θέση. Μετά την ανάκριση του FBI, ο αξιωματικός μου είπε ότι η υπηρεσία του δεν έχει πρόβλημα μαζί μου. Και ότι η απόφασή για το αν θα γίνω δεκτός ήταν θέμα της συνοριακής αστυνομίας. Και τότε ο αξιωματούχος της συνοριακής αστυνομίας που ως τότε μίλαγε για «τεχνικό πρόβλημα» υπό επίλυση, άλλαξε τον λόγο του και μου ανακοίνωσε πως δεν γίνομαι δεκτός λόγω «ασαφειών στη βίζα». Αυτή ήταν η επίσημη απάντηση. «Ασάφειες». Κι όταν εγώ πια επέμεινα ότι δεν μπορεί να υπάρχουν ασάφειες, κυρίως διότι είχα ξαναταξιδέψει στις ΗΠΑ με την ίδια βίζα πολλές φορές, με τελευταία φορά το 2003, μου απάντησαν ότι αν επιμένω πρέπει να παραμείνω εκεί – ως επιτηρούμενος – για να προσαχθώ σε δικαστήριο και να αποφασίσει ο δικαστής. Ή να γυρίσω οικειοθελώς πίσω, για να διευκρινίσω αν θέλω τις «ασάφειας» της βίζας με το αμερικανικό προξενείο στην Αθήνα. Είναι λογικό ότι επέλεξα να γυρίσω πίσω. Και είναι εμφανές ότι επρόκειτο για ψευτοδίλημμα. Στην ουσία ήταν μία μέθοδος επαναπροώθησης κατά τρόπο που δεν εξέθετε υπερβολικά το αμερικανικό κράτος καθώς δεν εισήγαγε διαδικασία απέλασης, αλλά ακύρωσης της βίζας.

Με την ίδια βίζα συνεπώς έγινες δεκτός το 2003 αλλά όχι το 2006… Βλέπω μια παρεμβολή του οροσήμου έτους 2004 όπου είχαμε τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις σε βάρος μελών της ελληνικής κινηματικής αριστεράς;

Ναι, κι εγώ θα έβλεπα πίσω από αυτό το περιστατικό στοιχεία για μένα που δόθηκαν από το ελληνικό κράτος κατά και μετά την περίοδο του 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που συνδέονται με όλα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά. Και βλέπουμε, νομίζω, πως με συνεργασία όλων των κρατών αριστεροί, δραστήριοι πολιτικά πολίτες με μια κριτική πρακτική και ιδεολογία ως προς τον τρόπο άσκησης της εξουσίας, πολίτες αντιτιθέμενοι στα θέσφατα του αχαλίνωτου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, μπαίνουν πια σε λίστες, ελέγχονται και επαφίεται στη συνέχεια στη διακριτική ευχέρεια κρατών, όπως οι ΗΠΑ, να αξιοποιούν αυτά τα στοιχεία, με βάση το δικαίωμα του κυρίαρχου: όποιου δεν μου αρέσουν οι απόψεις, δεν μπαίνει στη χώρα μου

www.epohi.gr/1862006_politics_milios.htm (http://www.epohi.gr/1862006_politics_milios.htm)

Estelle
22-06-2006, 15:07

Αυτο .-
Γουστο τους και καπέλο τους ποιους θα επιτρέψουν να εισέλθουν σε Αμερικανικό έδαφος και ποιους οχι. Εσεις γιατι χτυπιέστε?

Και όσο αφορα τη διαδικασία visas, ναι, κάποιες ερωτησεις είναι λιγο παραλογες αλλα εκεί τουλάχιστο δεν έχεις να συμπληρώσεις 15 δηλώσεις του νόμου 105 και αλλες παπαριες που έχει το Ελληνικό δημόσιο.

Candiru
22-06-2006, 15:15

Αυτο .-
Γουστο τους και καπέλο τους ποιους θα επιτρέψουν να εισέλθουν σε Αμερικανικό έδαφος και ποιους οχι. Εσεις γιατι χτυπιέστε?

Και όσο αφορα τη διαδικασία visas, ναι, κάποιες ερωτησεις είναι λιγο παραλογες αλλα εκεί τουλάχιστο δεν έχεις να συμπληρώσεις 15 δηλώσεις του νόμου 105 και αλλες παπαριες που έχει το Ελληνικό δημόσιο.

εμπόδιο στη διακίνηση ιδεών. Τι μόνο τα εμπορεύματα θα αφήσουμε να αλωνίζουν ελεύθερα; :wink:

Deggial
22-06-2006, 15:21

Αυτο .-

Συγγνώμη, αλλά δεν είναι τουλάχιστον υποκριτικό όταν βασίζεις το καθεστώς της χώρας σου στην ελευθερία του λόγου; Οι διακρίσεις βάσει πολιτικών πεποιθήσεων δεν είναι αποδεκτές σε καμία μορφή.

Estelle
22-06-2006, 15:39

Αυτο .-

Συγγνώμη, αλλά δεν είναι τουλάχιστον υποκριτικό όταν βασίζεις το καθεστώς της χώρας σου στην ελευθερία του λόγου; Οι διακρίσεις βάσει πολιτικών πεποιθήσεων δεν είναι αποδεκτές σε καμία μορφή.

Οχι, γιατι αυτές ισχύουν μόνο για τους αμερικανούς πολίτες.
Ο καθηγητής last time I checked δεν ηταν αμερικανος.

Candiru
22-06-2006, 18:19
Οχι, γιατι αυτές ισχύουν μόνο για τους αμερικανούς πολίτες.
Ο καθηγητής last time I checked δεν ηταν αμερικανος.

είναι τυχερός λοιπόν που δεν τον στείλαν στο Γκουαντανάμο, γιατί τον Αγγελόπουλο δεμένο με χειροπέδες μάλλον για εκεί τον προόριζαν.

Dragonlord
22-06-2006, 18:43
Αυτο .-
Α, κι εγώ που πίστευα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έπρεπε να ισχύουν παντού, άσχετα από την κυβέρνηση ή το καθεστώς.

Estelle
23-06-2006, 10:25
Αυτο .-
Α, κι εγώ που πίστευα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έπρεπε να ισχύουν παντού, άσχετα από την κυβέρνηση ή το καθεστώς.

Ti sxesh exoun ta an8rwpina dikaiwmata me thn eisodo kapoiou "anepi8hmhtou" se ena kratos?

Diko tous kratos einai, autoi krinoun poion tha afhnoun oi oxi... an htan etsi na katargousame ta sunora kai na eimastan oloi mpate skuloi kai aleste!

Den paei etsi omws.

Gnwrizw oti ta metra sto USA einai para polu austhra alla einai kratos TOUS... asxolei8hte ligo me thn Ellada kai stamathste na gkriniazete diarkws gia to ena kai to allo. Den zoume ston teleio kosmo kai oute mporeitai na kanete ta mpanta na leitourgoun opws eseis tha thelate.

Lost_In_Cooperland
23-06-2006, 10:55
Ίου λέμε. Από τη στιγμή που κάποιος δεν έχει κάνει κάτι σοβαρό εναντίον του κράτους, πώς τού απαγορεύεις την είσοδο σε αυτό.

Ακόμη και ανθέλληνας να είναι, αν δε δημιουργεί προβλήματα (προβλήματα όμως, όχι να εκφράζει τη γνώμη του για την Ελλάδα) και πράττει σύμφωνα με τους νόμους, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τού στερήσεις την είσοδο στη χώρα.

Αν κάποιος πρέπει πχ. να εγχειριστεί στην Αμερική και έχει κάνει το λάθος να συμμετάσχει σε διαδήλωση, είναι απόλυτα λογικό και δεν καταπατάει τα ανθρώπινα δικαιώματα, να του πεις "πήγαινε και πέθανε στην υπανάπτυκτη χώρα σου, τεντιμπόη".

Candiru
23-06-2006, 11:18
είπαμε, μόνο τα εμπορεύματα πρέπει να διακινούνται ελεύθερα, οι άνθρωποι είναι δυνητικά επικίνδυνοι. Μπορεί και να σκέφτονται.

Phantom Duck
23-06-2006, 11:20
Estelle, βαριέμαι να αναλύω το γιατί αλλά λες απίστευτες χαζομάρες.

Estelle
23-06-2006, 11:47
Ίου λέμε. Από τη στιγμή που κάποιος δεν έχει κάνει κάτι σοβαρό εναντίον του κράτους, πώς τού απαγορεύεις την είσοδο σε αυτό.

Kai poios mporei na krinei ti einai sobaro kai ti oxi?

Ακόμη και ανθέλληνας να είναι, αν δε δημιουργεί προβλήματα (προβλήματα όμως, όχι να εκφράζει τη γνώμη του για την Ελλάδα) και πράττει σύμφωνα με τους νόμους, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τού στερήσεις την είσοδο στη χώρα.

Sorry dhladh alla an ginotan ena sunedrio sthn Ellada me thema "Pws leitourgei to susthma sthn Ellada" kai mazeuotan Ellhnes kai mh apo olo ton kosmo kai krazane oloi mazi thn Ellada tha htan kalo?

Kai kala sou lew egw oti sthn Ellada kati tetoio tha mporouse na ginei epeidh emeis oi idioi thn krazoume kathe mera kai exoume sunh8isei... 3exnate omws oti uparxoun krath pou den anexontai na tous prosbaloun oi ap'e3w (Gallia, Germania, Agglia).

Kai sou lene polu apla "An den sou aresei, masta kai oust apo dw"

Mhn paw kai se pio akraies katastaseis Meshs Anatolhs pou oute na ftarnisteis den tolmas an den eisai dikos tous.

Emeis omws den to kanoume... skuboume kefali kai leme "Nta3ei mwre... mporei na eimaste ena matso xalia alla exoume ton hlio, ta nhsia, to frappe kai thn Anita Pania... eimaste h pio laid back xwra ston kosmo kai as gamietai h paideia, to susthma ugeias kai to asfalistiko".

An omws kapoios episkepths erthei spiti mas kai arxisei na mas leei oti ta epipla pou exoume einai asxhma kai ta udraulika tou spitiou xalasmena kai genika zoume se ena mpourdelo den tha ton stelnate shkwto e3w? Egw pantws tha to ekana... kai as elege kai thn alh8eia, giati polu apla den dexomai tetoiou eidous kritikh apo enan 3eno. An den tou aresei na mhn 3anapathsei spiti mou.

Αν κάποιος πρέπει πχ. να εγχειριστεί στην Αμερική και έχει κάνει το λάθος να συμμετάσχει σε διαδήλωση, είναι απόλυτα λογικό και δεν καταπατάει τα ανθρώπινα δικαιώματα, να του πεις "πήγαινε και πέθανε στην υπανάπτυκτη χώρα σου, τεντιμπόη".

Sthn prokeimenh omws (gia na mhn 3efeugoume kai apo to thema) o ka8hghths den phgene gia egxeirhsh. Phgaine gia diale3h... na ekfrasei dhladh anoixta tis apopseis tou kai tis idees tou se ena kratos to opoio den tis apodexetai opws fainetai.

An htan Amerikanos poliths tha mporouse na to kanei eleu8era... den einai omws. Den eida kanena FBI na mpoukarei sto panepisthmio gia na diakopsei th diale3h kai na arxizei na mantrwnei tous summentexontes.

Gi'auto eipa kai se prohgoumeno post oti sthn Amerikh an eisai Amerikanos mporeis na les oti goustareis. An den eisai, se stelnoun apo kei pou hrthes h apla den se afhnoun na mpeis kai na to kaneis.

Tous kathontai pou tous kathontai sto laimo oloi autoi pou exoun hdh sthn amerikh me paromoia fronhmata (pou omws den mporoun na tous kanoun kati) na dexontai kai me anoixtes agkales kai allous ap'e3w? Haha... kante oneira!

Estelle
23-06-2006, 11:51
Estelle, βαριέμαι να αναλύω το γιατί αλλά λες απίστευτες χαζομάρες.

Kala, pws fainetai oti eisai Ellhnas!
Bariesai na analuseis alla thn kritikh thn exeis etoimh.

Gurna ligo ta sakia tou Aiswpou mpas kai anoi3ei ligo to mati sou.

Candiru
23-06-2006, 11:57
Gi'auto eipa kai se prohgoumeno post oti sthn Amerikh an eisai Amerikanos mporeis na les oti goustareis. An den eisai, se stelnoun apo kei pou hrthes h apla den se afhnoun na mpeis kai na to kaneis.

Tous kathontai pou tous kathontai sto laimo oloi autoi pou exoun hdh sthn amerikh me paromoia fronhmata (pou omws den mporoun na tous kanoun kati) na dexontai kai me anoixtes agkales kai allous ap'e3w? Haha... kante oneira!

χαχα! Νάξερες τι κυνηγητό έχει φάει η αριστερά στη χώρα της Δημοκρατίας! Δεν σου φαίνεταιπερίεργο που δεν υπάρχει καν κομμουνιστικό κόμμα; Ούτε ότι αυτοί που θεωρούνται στο αμέρικα αριστεροί και δέχονται κάθε λογής λάιτ παρενοχλήσεις είναι οι αντίστοιχοι κεντροδεξιοί δικοί μας;

Αλλά ευτυχώς που οι αμερικανοί σύνεδροι καταδίκασαν το γεγονός μια και έκριναν όντως ότι είναι μια απαράδεκτη ενεργεια και εμπόδιο στην διακίνηση ιδεών και στις ελευθερίες.

Εκαναν με θεσμικό τρόπο ό,τι έκαναν σε εμάς τα χρυσά αυγά σε διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για την αρχαία Μακεδονία.

Pitsadoros
23-06-2006, 11:58
mporei na katalava k lathos alla ton prwthipourgo tou iran den ton afisane na dei ti xwra tou sto mountial :?

Phantom Duck
23-06-2006, 12:02
Καταρχάς μη χρησιμοποιείς το "είσαι Έλληνας" με αρνητική χροιά, δε με ξέρεις καν :)

Επίσης, δεν ήταν κριτική, ήταν κακόβουλο κράξιμο. Το να προσπαθείς να εξηγήσεις στο αυτιστικό την πάθηση του π.χ. είναι άσκοπο. Παρομοίως, άτομο που έχει τόσο κρετινίστικες απόψεις είναι επιεικώς φασίστας με την απόλυτη έννοια και δεν αξίζει να συζητάς μαζί του. Δηλαδή τι, επειδή ο άλλος δε γουστάρει τη χώρα σου αλλά η δουλειά του τού επιβάλλει να την επισκευτεί, θα του απαγορεύσεις την είσοδο με αιτιολογία την ιδεολογία του; Μπράβο!

Επίσης, ξύπνα λίγο. Φυσικά και οι Αμερικάνοι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό. Απλώς εμείς τονίζουμε ότι είναι φασιστόπουλα και ξεκωλιάρηδες που το εφαρμόζουν, θες δε θες.

"ta sakia tou Aiswpou"? Δε διάβαζα παραμύθια μικρός, εξήγησε μου τι εννοείς.

Deggial
23-06-2006, 12:12

Sorry dhladh alla an ginotan ena sunedrio sthn Ellada me thema "Pws leitourgei to susthma sthn Ellada" kai mazeuotan Ellhnes kai mh apo olo ton kosmo kai krazane oloi mazi thn Ellada tha htan kalo?

Έχω δικαίωμα να το θεωρώ καλό, κακό, χαζό, πανέξυπνο, υποτιμητικό, προσβλητικό ή ό,τι άλλο θέλω. Ωστόσο, ούτε εγώ ούτε το κράτος έχουμε δικαίωμα να παρεμβούμε και να μην τους αφήσουμε να εκφραστούν ελεύθερα, βάσει του Συντάγματος και των Διεθνών Συμφώνων που έχουμε υπογράψει.

Δεν είναι πολύ πιο σωστή αντιμετώπιση να αντικρούσω τα επιχειρήματα τους, παραδείγματος χάριν, από το να τους απαγορεύω τη χρήση ενός βασικού ανθρώπινου δικαιώματος;

Με την άνοδο των τηλεπικοινωνιών είναι πλέον χαζές τέτοιες μορφές λογοκρισίας, λόγω της έλλειψης γεωγραφικών περιορισμών στις επικοινωνίες.

Κι εν πάση περιπτώσει, ρε φιλενάδα, δεν του είπαν "Ξέρεις δε γουστάρουμε τι ιδέες σου, φύγε από την χώρα μας" (hint: δε θα ήταν νόμιμο στις ΗΠΑ αυτό). Δε τον άφησαν να μπει λόγω δήθεν προβλημάτων στην βίζα του. Προσπάθησαν να βρουν άλλο, νόμιμο λόγο ώστε ντε και καλά να μην τον αφήσουν να μπει στην χώρα. Αυτό δε το θεωρείς υποκρισία;

Candiru
23-06-2006, 12:30

από το εσωτέρικα φόρουμ:

Αίσωπος <<Τα δυο σακιά>>.

Όλοι μας , καθε ένας από εμάς έχει δυο ασκιά, το ένα μροστά και το άλλο πίσω κρεμασμένα...Αυτό που είναι μπροστά, είναι γεμάτο με τα ελαττώματα των άλλων, ενώ εκείνο που είναι πίσω με τα δικά μας...

Estelle
23-06-2006, 12:31
Καταρχάς μη χρησιμοποιείς το "είσαι Έλληνας" με αρνητική χροιά, δε με ξέρεις καν :)

Επίσης, δεν ήταν κριτική, ήταν κακόβουλο κράξιμο. Το να προσπαθείς να εξηγήσεις στο αυτιστικό την πάθηση του π.χ. είναι άσκοπο. Παρομοίως, άτομο που έχει τόσο κρετινίστικες απόψεις είναι επιεικώς φασίστας με την απόλυτη έννοια και δεν αξίζει να συζητάς μαζί του. Δηλαδή τι, επειδή ο άλλος δε γουστάρει τη χώρα σου αλλά η δουλειά του τού επιβάλλει να την επισκευτεί, θα του απαγορεύσεις την είσοδο με αιτιολογία την ιδεολογία του; Μπράβο!

Den thewrw oti anhkw se kapoia politikh parata3h, an oi idees mou esena sou fanontai fasistikes, esu tha 3ereis kati perissotero giati egw den 3erw akrivws poia einai h ideologia tou fasista kai oute endiaferomai na mathw.
Einai omws a3io aporias pou apo 3-4 post mou me xaraktirizeis etsi. Ok, sebomai tis apopseis sou kai den me enoxlei idiaitera to oti tis les anoixta.

Επίσης, ξύπνα λίγο. Φυσικά και οι Αμερικάνοι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό. Απλώς εμείς τονίζουμε ότι είναι φασιστόπουλα και ξεκωλιάρηδες που το εφαρμόζουν, θες δε θες.

Ma oute egw lew kati diaforetiko... an kai pali den tha xrhsimopoiousa ton oro "fasismos" giati blepe parapanw paragrafo.
Apla parathetw kapoia facts pou exw gnwrisei kai katalabei apo thn xroneia sunanastrofh mou me Amerikanous.

Kati pou mou elege panta melos ths oikogeneias mou.
O aiswpos elege oti o kathe an8rwpos koubalaei 2 sakia. Ena mprosta tou kai ena pisw tou. Sto mprostino bazei ta ellatwmata twn allwn kai ta blepei diarkws kai ta leei kai pisw bazei ta dika tou ta opoia den blepei pote opote kai den asxoleitai.

Estelle
23-06-2006, 12:33
Κι εν πάση περιπτώσει, ρε φιλενάδα, δεν του είπαν "Ξέρεις δε γουστάρουμε τι ιδέες σου, φύγε από την χώρα μας" (hint: δε θα ήταν νόμιμο στις ΗΠΑ αυτό). Δε τον άφησαν να μπει λόγω δήθεν προβλημάτων στην βίζα του. Προσπάθησαν να βρουν άλλο, νόμιμο λόγο ώστε ντε και καλά να μην τον αφήσουν να μπει στην χώρα. Αυτό δε το θεωρείς υποκρισία;

Th megaluterh!

Alla opws eipes den mporousan na kanoun kati allo, opote me eligmous kai dikaiologies tous kwlou, pali to diko tous kataferane.

Lost_In_Cooperland
23-06-2006, 12:52
[quote=Lost_In_Cooperland]Ίου λέμε. Από τη στιγμή που κάποιος δεν έχει κάνει κάτι σοβαρό εναντίον του κράτους, πώς τού απαγορεύεις την είσοδο σε αυτό.

Kai poios mporei na krinei ti einai sobaro kai ti oxi?

Kai kala sou lew egw oti sthn Ellada kati tetoio tha mporouse na ginei epeidh emeis oi idioi thn krazoume kathe mera kai exoume sunh8isei... 3exnate omws oti uparxoun krath pou den anexontai na tous prosbaloun oi ap'e3w (Gallia, Germania, Agglia).

Kai sou lene polu apla "An den sou aresei, masta kai oust apo dw"

Mhn paw kai se pio akraies katastaseis Meshs Anatolhs pou oute na ftarnisteis den tolmas an den eisai dikos tous.

Emeis omws den to kanoume... skuboume kefali kai leme "Nta3ei mwre... mporei na eimaste ena matso xalia alla exoume ton hlio, ta nhsia, to frappe kai thn Anita Pania... eimaste h pio laid back xwra ston kosmo kai as gamietai h paideia, to susthma ugeias kai to asfalistiko".

An omws kapoios episkepths erthei spiti mas kai arxisei na mas leei oti ta epipla pou exoume einai asxhma kai ta udraulika tou spitiou xalasmena kai genika zoume se ena mpourdelo den tha ton stelnate shkwto e3w? Egw pantws tha to ekana... kai as elege kai thn alh8eia, giati polu apla den dexomai tetoiou eidous kritikh apo enan 3eno. An den tou aresei na mhn 3anapathsei spiti mou.

Sthn prokeimenh omws (gia na mhn 3efeugoume kai apo to thema) o ka8hghths den phgene gia egxeirhsh. Phgaine gia diale3h... na ekfrasei dhladh anoixta tis apopseis tou kai tis idees tou se ena kratos to opoio den tis apodexetai opws fainetai.

An htan Amerikanos poliths tha mporouse na to kanei eleu8era... den einai omws. Den eida kanena FBI na mpoukarei sto panepisthmio gia na diakopsei th diale3h kai na arxizei na mantrwnei tous summentexontes.

Tous kathontai pou tous kathontai sto laimo oloi autoi pou exoun hdh sthn amerikh me paromoia fronhmata (pou omws den mporoun na tous kanoun kati) na dexontai kai me anoixtes agkales kai allous ap'e3w? Haha... kante oneira![/quote:lbq4f50k]

Αριστουργηματικό post.

Phoebus
23-06-2006, 13:17

χαχα! Νάξερες τι κυνηγητό έχει φάει η αριστερά στη χώρα της Δημοκρατίας! Δεν σου φαίνεταιπερίεργο που δεν υπάρχει καν κομμουνιστικό κόμμα;

Εμένα προσωπικά, καθόλου! Περίεργο μου φαίνεται όμως που έχουμε στην Ελλάδα και τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει πάρει πάνω από 8% στις εκλογές! Φοβερή πρόοδος αυτό το κόμμα!!!1111

metamelia2
23-06-2006, 14:54
Το ΚΚΕ δεν είναι κομμουνιστικό κόμμα.

cavity
23-06-2006, 14:57
Το ΚΚΕ δεν είναι κομμουνιστικό κόμμα.

αυτό.

Griffith
23-06-2006, 15:01
To θρεντ αρχίζει να τα δίνει όλα.Α και btw :

Ο τύπος όμως δεν ήταν φανατικός αντιαμερικάνος :!:
Επίσης :
http://www.cpusa.org/
Αυτές οι δηλώσεις σου ρε Candiru :/

Phantom Duck
23-06-2006, 15:30
Den thewrw oti anhkw se kapoia politikh parata3h, an oi idees mou esena sou fanontai fasistikes, esu tha 3ereis kati perissotero giati egw den 3erw akrivws poia einai h ideologia tou fasista kai oute endiaferomai na mathw.
Einai omws a3io aporias pou apo 3-4 post mou me xaraktirizeis etsi. Ok, sebomai tis apopseis sou kai den me enoxlei idiaitera to oti tis les anoixta.

Νοιάζομαι! (hint: σε χαρακτήρισα έτσι από 1 ποστ μόνο)

Ma oute egw lew kati diaforetiko... an kai pali den tha xrhsimopoiousa ton oro "fasismos" giati blepe parapanw paragrafo.
Apla parathetw kapoia facts pou exw gnwrisei kai katalabei apo thn xroneia sunanastrofh mou me Amerikanous.

Τι δε λες κάτι διαφορετικό ρε συνάνθρωπε, εσύ υποστηρίζεις ότι καλά έκαναν.

Kati pou mou elege panta melos ths oikogeneias mou.
O aiswpos elege oti o kathe an8rwpos koubalaei 2 sakia. Ena mprosta tou kai ena pisw tou. Sto mprostino bazei ta ellatwmata twn allwn kai ta blepei diarkws kai ta leei kai pisw bazei ta dika tou ta opoia den blepei pote opote kai den asxoleitai.

Ναι αλλά οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ακτίνες Χ.

Candiru
23-06-2006, 15:39
To θρεντ αρχίζει να τα δίνει όλα.Α και btw :

Ο τύπος όμως δεν ήταν φανατικός αντιαμερικάνος :!:
Επίσης :
http://www.cpusa.org/
Αυτές οι δηλώσεις σου ρε Candiru :/

καλά αν αυτό είναι παραδοσιακό κομμουνιστικό κόμμα εγώ είμαι ο Τσεγκεβάρα.

Griffith
23-06-2006, 15:48
Ωχ μην αρχίζεις τις εξυπνάδες.Δεν είμαι και ειδικός στο τι κάνει παραδοσιακό ενα ΚΚ, είναι όμως το ίδιο CPUSA που ιδρύθηκε στα 20s και αν διαβάσεις την agenda τους,θα παρατηρήσεις ότι οι απόψεις και οι επιδιώξεις τους είναι εντελώς old-school.Αυτά.

Candiru
23-06-2006, 15:51
Ωχ μην αρχίζεις τις εξυπνάδες.Δεν είμαι και ειδικός στο τι κάνει παραδοσιακό ενα ΚΚ, είναι όμως το ίδιο CPUSA που ιδρύθηκε στα 20s και αν διαβάσεις την agenda τους,θα παρατηρήσεις ότι οι απόψεις και οι επιδιώξεις τους είναι εντελώς old-school.Αυτά.

πόσοι είναι; γεμίζουν ένα καφενείο σε παναμερικανικό συνέδριο;

Griffith
23-06-2006, 15:55
Δεν θυμάμαι ακριβώς,ελάχιστα πάντως,γύρω στο 1%.Υποστήριξες όμως ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο,σου έδειξα ότι υπάρχει,μπορείς να το παραδεχτείς και να βγάλεις το σκασμό?

Candiru
23-06-2006, 16:01
Δεν θυμάμαι ακριβώς,ελάχιστα πάντως,γύρω στο 1%.Υποστήριξες όμως ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο,σου έδειξα ότι υπάρχει,μπορείς να το παραδεχτείς και να βγάλεις το σκασμό?

η ιστορία του αρχίζει και τελείωνει αρχές του20ου αιώνα. Αποκει και πέρα μόνο οι συγγενείς του το γνώριζαν και το γνωριζουν.

Dragonlord
23-06-2006, 16:11
Ti sxesh exoun ta an8rwpina dikaiwmata me thn eisodo kapoiou "anepi8hmhtou" se ena kratos?
Όντως, δεν το είχα σκεφτεί έτσι.
Πες ρε κοπέλα μου από την αρχή ότι είσαι ηλίθια να μην ασχολούμαι

Estelle
23-06-2006, 16:14

To Agio Oros katapata ta an8rwpina mou dikaiwmata?
Gia na dw dhladh TI akribws den katalabes kai me les kai hli8ia apo panw.

Candiru
23-06-2006, 16:17

φυσικά και στα καπατάει γιατί δεν σε θεωρεί άνθρωπο ή έστω οντολογικά κατώτερη, μιαρή, κλπ

Dragonlord
23-06-2006, 16:17
Δεν μπορώ. Έχω μείνει άφωνος.

Estelle
23-06-2006, 16:26

Thanx

enitharmon
23-06-2006, 16:31
χμου

σπίτι σου μπορείς να μη βάζεις κάποιον, γούστο σου

το Αγ. Όρος όμως (πέρα από το ότι δε σε βάζουν μέσα επειδή σε θεωρούνε μιαρή) το πληρώνεις για να υπάρχει. Το συντηρείς και δε σε θέλουνε κιόλας.

Α, ναι, και επίσης θα ήταν γούστο τους να μη σε βάλουνε μέσα σε ένα μοναστήρι. Αλλά να μην πατάς έδαφος;

Πε μου τώρα ότι και η Σαρία σέβεται τις γυναίκες

enitharmon
23-06-2006, 16:39
egw den 3erw akrivws poia einai h ideologia tou fasista kai oute endiaferomai na mathw.

δεδομένου ότι έχεις γεννηθεί και στη Γερμανία, τραγική δήλωση. Μάθε κάπως λοιπόν. Και ψάξε τι έγινε στο Bebelplatz το '33

Ό,τι διάλεξη και να κάνει ένας αντιαμερικανός ή ανθέλληνας επί αμερικανικού ή ελληνικού εδάφους αντίστοιχα, μια σταθερή δημοκρατία δε θα έπρεπε να φοβάται.

Και πέρα από αυτό, μπορεί κάποιος να έχει συγγενείς στις ΗΠΑ, και να θέλει να τους επισκευθεί, αλλά να μην πάει μία τους Αμερικανούς. Τι να κάνουμε τώρα; Μπορεί να θέλει να δει περιοδεία Tool. Δε μπαίνει μέσα επειδή είναι αριστερός; Ναις

Επίσης αυτό με τον καθηγητή δεν είναι νέο, το έχουν ξανακάνει σε δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας, σε αυτή την περίπτωση (και ενώ είχε ξαναταξιδέψει ΗΠΑ συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό) όταν μετά το 2001 έκανε αίτηση για βίζα, τον κάλεσαν στην Πρεσβεία στην Αθήνα και του πήραν "συνέντευξη" και επειδή δεν αποκύρηξε το παρελθόν του επί δικτατορίας, δεν του έδωσαν βίζα.

Dragonlord
23-06-2006, 16:46

Thanx
Ε, άμα είναι να μου κάνεις μουτράκια ας γράψω κατιτίς παραπάνω:
Τι ακριβώς θες να σου εξηγήσω, ότι δεν είσαι ηλίθια όταν μου λες ότι δεν είναι καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων το να σου απαγορεύεται να πατήσεις σε μισή ήπειρο επειδή είσαι αριστερός; Και ναι, και στο Άγιο Όρος ισχύει το ίδιο, απλά είναι πολύ μικρότερο από την Αμερική και υποθέτω σε γενικές γραμμές ενοχλεί λιγότερο, άσε που έχει να κάνει και με θρησκεία που είναι πιο ευαίσθητο θέμα. Φυσικά είναι εξίσου απαράδεκτο, ειδικά τη στιγμή που το παπαδαριό εκεί το έχει μετατρέψει σε θρησκευτική ντίσνεϋλαντ, οι γυναίκες θα τους το χαλάσουν;

Deggial
23-06-2006, 16:51

Υπάρχει η ατυχής αντίστοιχη νομοθεσία που απαγορεύει στις γυναίκες να πηγαίνουν στο Άγιο Όρος (παρεπιπτόντως, ναι, καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μπορούν να γίνονται τέτοιες διακρίσεις σε δημόσια γη).

Ωστόσο, στις ΗΠΑ δεν υπάρχει νομοθεσία που να απαγορεύει σε όσους έχουν συγκεκριμένες πολιτικές πεποιθήσεις την παραμονή τους στην χώρα. Τα όργανα της κυβέρνησης λειτούργησαν με έναν τρόπο που παραβιάζει βασικές συνταγματικές αρχές των ΗΠΑ.

UmbilicalResidue
23-06-2006, 21:52
Εγώ λέω να αφήσουμε τους άλλους να κόψουν το λαιμό τους και να δούμε τι 8α κάνουμε 'μεις στην Ελλάδα μας. Φίλη Εστέλ έναν αναρχοκομμουνιστή γλωσσολόγο εσύ τονε 8έλεις να 'ρ8ει εδώ να μας κάνει διαλέξεις;

Ace
23-06-2006, 21:55
Τον νοαμ;

UmbilicalResidue
23-06-2006, 21:56
και εβραίο!

Candiru
23-06-2006, 21:59
ενταξει, αναρχοκομμουνιστής αλά αμερικέν (ούλτρα λάιτ με ίχνη πισσας και νικοτίνης).

UmbilicalResidue
23-06-2006, 22:00
Ε, άσε βρε παιδί μου να τρομάξουμε τον κόσμο λίγο.

pitchfork
25-06-2006, 00:25
Αχαχαχαχαχα

Τώρα το είδα.
Χάρη σε μια μαλακία που έγραψα ξύνοντας τ @@ μου η ΘΕΑ pink bow klp ESTELLE έκανε ένα τόπικ πουτάνα.
5 σελίδες αχαχαχαχ
Πρέπει τελικά μετά από 5000 ποστ να φτιάξω κι εγώ ένα φέηκ γιούζερ για να τα κάνω μόνος μου αυτά τα πράγματα.... :(

sabbattack
25-06-2006, 15:20
milame to thread grafei :P

dwste oloi naxoume!!

xHERETICx
25-06-2006, 15:48
e stamathse kai h allh. an den akoume kamia malakia ti na grapsoume allo?

pitchfork
25-06-2006, 16:32
Πάντως εγώ νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να κάνει ότι γουστάρει....
Μιλάω γενικά για άτομα από το φόρουμ...

UmbilicalResidue
25-06-2006, 18:10
Ναι ρε χΗΕΡΕΤΙΚχ μην ετεροκα8ορίζεσαι απο την εστέλ και την κά8ε εστέλ. Πάρε την ζωή σου στα χέρια σου και πες μας την μαλακία σου.

xHERETICx
25-06-2006, 18:29
san ka8e prhxths forum pou sebetai ton eayto tou, perimenw mia alfa epipedou malakia gia na niwsw thn anagkh na apanthsw. prospa8hse ligo akoma re paidi mou, ola deixnoun oti eisai poly konta

Candiru
26-06-2006, 11:50
αφιερωμένο στην Estelle:
Σκηνές απέιρου "δημοκρατικού" κάλλους:

Αλλά οι αντιδράσεις που συνόδευσαν αυτή τη βίαιη παρεμπόδιση ενός πανεπιστημιακού να παρευρεθεί σε συνέδριο στο πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης, όπου είχε κληθεί να μιλήσει, μαρτυρεί ότι με την κατάσταση αυτή δεν συμβιβάζεται η πανεπιστημιακή κοινότητα στις ΗΠΑ. Η υπόθεση τείνει να πάρει πολιτικό χαρακτήρα, εφόσον έχουν δείξει ενδιαφέρον να θέσουν το ζήτημα στις υπηρεσίες του Κογκρέσου οι γερουσιαστές Τσαρλς Σούμερ και Χίλαρι Κλίντον, ενώ έχουν ήδη κινητοποιηθεί ενώσεις πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Το 1952 απαγορεύτηκε η είσοδος στον Πιέρ Τριντό. Το όνομά του βρισκόταν στη μαύρη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διότι είχε συμμετάσχει σε κάποια οικονομική διάσκεψη στη Μόσχα. Βέβαια, το πέρασμά του από τη σοβιετική πρωτεύουσα δεν υπήρξε ανέφελο. Οι υπηρεσίες του καθεστώτος κατέγραψαν με οργή το γεγονός ότι ο επισκέπτης τους έριξε μια χιονόμπαλα σε άγαλμα του Στάλιν. :rofl: Αυτά όλα δεν εμπόδισαν τον Τριντό να εκλεγεί έπειτα από λίγα χρόνια για τέσσερις θητείες πρωθυπουργός του Καναδά.

Τον ίδιο χρόνο (1952) εκδιώχτηκε από τις ΗΠΑ ο βρετανός λογοτέχνης Γκράχαμ Γκριν, με την κατηγορία ότι υπήρξε μέλος του κομμουνιστικού κόμματος στα 19 του.

Το 1969 ήταν καλεσμένος στο Χάρβαρντ ο βέλγος οικονομολόγος Ερνέστ Μαντέλ, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις δημόσια με τον Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ του αρνήθηκε τη βίζα, διότι «ήταν μαρξιστής και υποστήριζε τις κομμουνιστικές οικονομικές θεωρίες». Ο Μαντέλ αποφάσισε να διεκδικήσει από την αμερικανική Δικαιοσύνη αυτό που του στέρησε η διοίκηση. Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο το 1972 απέρριψε το αίτημα του Μαντέλ, αλλά η υπόθεση πήρε μεγάλη δημοσιότητα, ενώ η μειοψηφία του δικαστηρίου δέχτηκε τον ισχυρισμό του ότι «είναι δικαίωμα του αμερικανικού λαού να ακούσει όποιες απόψεις θέλει, ακόμα κι αν προέρχονται από ξένους».

Ο Βραζιλιάνος Οσκαρ Νιμέγερ είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες του 20ού αιώνα. Μαζί με τον Λε Κορμπιζιέ σχεδίασε το γνωστό κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Αλλά ενώ το οικοδόμημα ολοκληρώθηκε το 1953, ο Νιμέγερ δεν μπόρεσε να το δει παρά μόνο το 1971. Εως τότε δεν μπορούσε να πάρει βίζα, διότι υπήρξε μέλος του κομμουνιστικού κόμματος της πατρίδας του. Η άποψη του Νιμέγερ για τον ΟΗΕ ήταν ότι «άνθρωποι από διαφορετικές κυβερνήσεις και ιδεολογίες είναι δυνατόν να κάτσουν κάτω σαν αδέλφια και να συζητήσουν τα προβλήματά τους. Αυτό θα 'φερνε ειρήνη στην ανθρωπότητα». Υποπτες, πράγματι, και ανατρεπτικές ιδέες.

Το 1982 οργανώθηκε από τον ΟΗΕ διεθνής συνάντηση για τον πυρηνικό αφοπλισμό. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε τη βίζα σε εκατοντάδες ειρηνιστές από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών βρίσκονταν και 300 μέλη του ιαπωνικού ειρηνιστικού κινήματος Τζενσουίκο, το οποίο κατηγορούσε η αμερικανική κυβέρνηση ότι είχε δεσμούς με την ΕΣΣΔ. Ο ηγέτης της ομάδας, βουδιστής μοναχός Γκιότσο Σάτο, αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι στόχος του ήταν να ζητήσει από τον ΟΗΕ την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών όπλων.

Το 1985 επρόκειτο να παρουσιάσει ένα βιβλίο του στο Λος Αντζελες ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους καναδούς συγγραφείς, ο Φάρλεϊ Μόουατ. Το βιβλίο αφορούσε την καταστροφή της πανίδας στο Βόρειο Ατλαντικό («Η Θάλασσα της Σφαγής»). Οι αρχές τού αρνήθηκαν την είσοδο στις ΗΠΑ, χωρίς να του ξεκαθαρίσουν το λόγο. Το όνομά του βρισκόταν μαζί με άλλα 3.000 ονόματα Καναδών στη «μαύρη λίστα» του INS (Immigration and Naturalization Service), διότι τον είχε «καρφώσει» ως ανατρεπτικό στοιχείο η αστυνομία του Καναδά. Η διεθνής κατακραυγή υποχρέωσε την αμερικανική κυβέρνηση να του δώσει βίζα, αλλά ο συγγραφέας την αρνήθηκε και ζήτησε να του την παραδώσει προσωπικά ο πρόεδρος Ρέιγκαν.

Επιστρέφοντας το 1986 στις ΗΠΑ από ένα ταξίδι στην Ολλανδία, ο καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αλφρεντ Στέιτ Τσοϊχίρο Γιατάνι συνελήφθη στα σύνορα και κρατήθηκε επί 44 μέρες χωρίς καμιά εξήγηση, επειδή το όνομά του ήταν στη «μαύρη λίστα» του INS. Ο Γιατάνι ήταν μόνιμος κάτοικος στις ΗΠΑ από το 1977. Παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις του και την προσφυγή στο νόμο για την ελευθερία της πληροφόρησης (Freedom of Information Act) δεν έλαβε ποτέ κάποια επίσημη εξήγηση. Ο ίδιος και οι δικηγόροι του πιστεύουν ότι η συμπεριφορά των αμερικανικών αρχών οφείλεται στη συμμετοχή του σε διαμαρτυρίες για τον πόλεμο του Βιετνάμ όταν ήταν φοιτητής στην Ιαπωνία.

Το 1990 ο καναδός συνδικαλιστής Τζιμ Χάντερ, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές, ταξίδευε για μια συνάντηση στη Φλόριντα. Τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο, με την «κατηγορία» ότι σε ηλικία είκοσι χρόνων υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας των Ενώσεων Εργατικής Νεολαίας. Σχολιάζοντας την απαγόρευση εισόδου, ο Χάντερ δήλωσε: «Η χώρα της ελευθερίας δεν επιτρέπει την είσοδο σε κάποιον που πριν από 35 χρόνια έπαιξε μπέιζμπολ με κομμουνιστές».

Το 2002 ο Καναδός Τζον Κλαρκ, οργανωτής της Συμμαχίας κατά της Φτώχειας στο Οντάριο, επρόκειτο να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν. Τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο και τον ρώτησαν αν είναι «αντίθετος στην ιδεολογία των ΗΠΑ».Κρατήθηκε και ανακρίθηκε από ειδικευμένο πράκτορα του FBI. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο πράκτορας τον κατηγόρησε ότι γνώριζε πού κρύβεται ο Οσάμα μπιν Λάντεν. Επειτα από πέντε ώρες ανάκριση ο Κλαρκ στάλθηκε πίσω στη χώρα του.

Το 2002 οι αρχές των ΗΠΑ δεν ενέκριναν βίζα για τα στελέχη του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου Τόκιο Σεχουάλε και Σίντνεϊ Μουφαμάντι. Ως δικαιολογία προβλήθηκε ότι υπήρξαν εις βάρος τους παλιότερες καταδίκες στη Νότια Αφρική. Ομως οι δύο ακτιβιστές είχαν καταδικαστεί για τη δράση τους εναντίον του καθεστώτος του απαρτχάιντ. Η εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Πρετόρια Βιρτζίνια Φάρις δήλωσε ότι «για να εξαιρεθούν από την απαγόρευση εισόδου όσοι είχαν καταδικαστεί για τον αγώνα τους ενάντια στο απαρτχάιντ θα χρειαζόταν να περάσει νέος νόμος από το Κογκρέσο». Μόλις το 2003 ανακοινώθηκε και στον ίδιο τον Νέλσον Μαντέλα ότι και το δικό του όνομα αποσύρεται για μία δεκαετία από τον κατάλογο των ανεπιθύμητων.

Το 2003 απαγορεύτηκε στον κουβανό καθηγητή Κάρλος Αλσουγκαράι Τρέτο να επισκεφτεί τις ΗΠΑ και να μιλήσει στο συνέδριο της Ενωσης Λατινοαμερικανικών Σπουδών. Για να του δώσουν βίζα οι διπλωματικές αρχές των ΗΠΑ στην Αβάνα τον ρώτησαν αν έχει υπογράψει ένα κείμενο καταδίκης του πολέμου στο Αφγανιστάν. Οταν απάντησε καταφατικά, του δήλωσαν ότι δεν μπορεί να πάρει βίζα.

Η νικαραγουανή καθηγήτρια Ντόρα Μαρία Τελέζ υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την έδρα της στο Χάρβαρντ όταν η αμερικανική κυβέρνηση της αρνήθηκε βίζα το 2005, εξαιτίας της συμμετοχής της στην επανάσταση των Σαντινίστας το 1979.

Ο Τζον Κότσγουορθ, διευθυντής του Κέντρου Ροκφέλερ για Λατινοαμερικανικές Σπουδές στο Χάρβαρντ, παρατήρησε ότι «σύμφωνα με τους κανόνες που θέτει πλέον η κυβέρνηση για να εκδώσει βίζες, δεν θα επέτρεπαν την είσοδο ούτε στον Τζορτζ Ουάσιγκτον».

www.iospress.gr (http://www.iospress.gr)

η καθυστέρηση σε όλο της το μεγαλείο. και να φανταστείτε ότι θέλουν να επιβληθούν σε όλο τον πλανήτη.

xHERETICx
26-06-2006, 12:12
to exoun kanei hdh.

Darkling
26-06-2006, 12:57
Αρα δεν ειναι τοσο καθυστερημενοι.

pitchfork
27-06-2006, 01:42
Σε αντίθεση με τον καντιρού που δεν μπορεί να επιβληθεί ούτε στο er...

:rofl:

Candiru
27-06-2006, 07:40
Σε αντίθεση με τον καντιρού που δεν μπορεί να επιβληθεί ούτε στο er...

:rofl:

είσαι σιγουρος :?:

Estelle
27-06-2006, 13:34
Με χειροπέδες εκτός αεροπλάνου
«Θύμα» γραφειοκρατικού λάθους σε γαλλικό αεροδρόμιο ο Γ.Δραγασάκης

Τη συμπεριφορά των αρχών ασφαλείας του γαλλικού αεροδρομίου Ορλί καταγγέλλει ο ΣΥΝ εξαιτίας της συμπεριφοράς εργαζομένων απέναντι στον βουλευτή Γιάννη Δραγασάκη.

Ο κ. Δραγασάκης, που βρισκόταν στο Παρίσι στο πλαίσιο αντιπροσωπείας της ελληνικής Βουλής για τις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξαιτίας ενός γραφειοκρατικού λάθους συνελήφθη, τού πέρασαν χειροπέδες και -σύμφωνα με ανακοίνωση το ΣΥΝ- βιαιοπράγησαν εναντίον του μέχρι που μεταφέρθηκε ακουσίως από το αεροπλάνο.

Τελικώς, η διεύθυνση αεροδρομίου αντελήφθη το λάθος και ζήτησε συγγνώμη από τον Έλληνα βουλευτή.

Από τον ΣΥΝ εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως τίθενται «αμείλικτα ερωτήματα στην κοινή γνώμη για το πλέγμα ασυδοσίας και αυταρχισμού των κατασταλτικών μηχανισμών που έχει ενθαρρύνει η διεθνής αντιτρομοκρατική υστερία και η απαξίωση του νομικού πολιτισμού που έχει επιβάλει διεθνώς η ηγεσία Μπους».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες απαγορεύθηκε η είσοδος στις ΗΠΑ του καθηγητή του ΕΜΠ και μέλους της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Μηλιού, ο οποίος ανακρίθηκε επί πέντε ώρες από το FBI στο αεροδρόμιο της Ν.Υόρκης JFK.

news.in.gr

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244 (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=719039&lngDtrID=244)

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Candiru
27-06-2006, 18:49
Με χειροπέδες εκτός αεροπλάνου
«Θύμα» γραφειοκρατικού λάθους σε γαλλικό αεροδρόμιο ο Γ.Δραγασάκης

Τη συμπεριφορά των αρχών ασφαλείας του γαλλικού αεροδρομίου Ορλί καταγγέλλει ο ΣΥΝ εξαιτίας της συμπεριφοράς εργαζομένων απέναντι στον βουλευτή Γιάννη Δραγασάκη.

Ο κ. Δραγασάκης, που βρισκόταν στο Παρίσι στο πλαίσιο αντιπροσωπείας της ελληνικής Βουλής για τις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξαιτίας ενός γραφειοκρατικού λάθους συνελήφθη, τού πέρασαν χειροπέδες και -σύμφωνα με ανακοίνωση το ΣΥΝ- βιαιοπράγησαν εναντίον του μέχρι που μεταφέρθηκε ακουσίως από το αεροπλάνο.

Τελικώς, η διεύθυνση αεροδρομίου αντελήφθη το λάθος και ζήτησε συγγνώμη από τον Έλληνα βουλευτή.

Από τον ΣΥΝ εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως τίθενται «αμείλικτα ερωτήματα στην κοινή γνώμη για το πλέγμα ασυδοσίας και αυταρχισμού των κατασταλτικών μηχανισμών που έχει ενθαρρύνει η διεθνής αντιτρομοκρατική υστερία και η απαξίωση του νομικού πολιτισμού που έχει επιβάλει διεθνώς η ηγεσία Μπους».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες απαγορεύθηκε η είσοδος στις ΗΠΑ του καθηγητή του ΕΜΠ και μέλους της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Μηλιού, ο οποίος ανακρίθηκε επί πέντε ώρες από το FBI στο αεροδρόμιο της Ν.Υόρκης JFK.

news.in.gr

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244 (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=719039&lngDtrID=244)

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Οι Αμερικάνοι, από τον Αγγελόπουλο ούτε καν συγνώμμη δεν ζήτησαν, ον στείλαν πίσω.

ikonoklast
27-06-2006, 19:36
ρε, δεν ρίχνουμε μια απέλαση κι εμείς στους συνασπιζμένους;

xHERETICx
27-06-2006, 19:42
den 3erw ti akribws prospa8w na pw me ayto, alla plaka-plaka o synapsismos einai oi monoi pou exoun programma gia to periballon

The_Fool
27-06-2006, 22:50
ρε, δεν ρίχνουμε μια απέλαση κι εμείς στους συνασπιζμένους;

Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος για τόσο σκληρά μέτρα. Μπορούμε αντ'αυτού να επαναφέρουμε τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.

Phoebus
28-06-2006, 00:14
den 3erw ti akribws prospa8w na pw me ayto, alla plaka-plaka o synapsismos einai oi monoi pou exoun programma gia to periballon

:ΑΦΡΟΙ:

Candiru
28-06-2006, 06:34

για 2 τετραετίες συνεργάζονταν με τους οικολόγους και έβγαινε νομαρχιακός σύμβουλος οικολόγος στη Ν. Θεσσλονίκης. Επίσης έχον και την ημιανεξάρτητη οικολογική ομάδα "Κοκκινοπράσινο" οι οποίοι μάλλον τώρα προσχωρεί στους οικολόγους.

pitchfork
29-06-2006, 00:49
Κοκκινοπράσινο??????????????????

Ποιος τραγελαφικός ανακάλυψε αυτή τη λέξη?
Ρε ουστ.

Sorry για το off topic

xHERETICx
29-06-2006, 12:53

Ρε ουστ.

Sorry για το off topic
sa symbolismos elleipshs apofasistikothtas akougetai

Candiru
29-06-2006, 13:26

Ρε ουστ.

Sorry για το off topic
sa symbolismos elleipshs apofasistikothtas akougetai

πώς έπρεπε να ονομαστεί: καφετί; (καφέ=μίξη πράσινου και κόκκινου)

Candiru
29-06-2006, 13:28

Ρε ουστ.

Sorry για το off topic

:lol: :lol: :lol: (τώρα το έπιασα), νάσαι καλά, γέλασα

29-06-2006, 13:57
Θες κιάλλο Νίκη;

EDIT: :lol: :lol: :lol: :rofl: :lol: :rofl: :lol: :lol: :lol: :rofl: :lol: :rofl: :lol: :lol: :lol:

XAXAXAXAXA.

:roll: