Log in

View Full Version : Μικρός Άλεξ

Raven Lord
05-06-2006, 23:08
Ελευθεροτυπία 05-06-06 (http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=37126756,44690404,80459236,22019620,36063140,50360676,66635492,72559716,14117028,94509924,8127268,43953444,57750180,65640484)

:?

συν όλα αυτά, στα πρωινάδικα την είδαν όλοι μεγάλοι αναλυτές. μέχρι και τους lordi έμπλεξαν! "πατέρας φίλης μικρού άλεξ" ξεκίνησε την "εισήγησή" του αναφέροντας: "στην ελλάδα, την χώρα που επιβράβευσε τα τέρατα της eurovision με 12άρι"... έλεος!

enitharmon
05-06-2006, 23:29
αυτό διάβαζα τώρα

Πόσο τελικά η κοινωνία συγκλονίζεται πραγματικά μπροστά σε τέτοια φαινόμενα;
«Για την ώρα συγκλονίζεται με το να δηλώνει δημοσίως ότι συγκλονίζεται».

«Εμείς φταίμε, όχι τα παιδιά. Πού είναι οι δάσκαλοι; Δεν έβλεπαν τι συμβαίνει; Πού είναι οι γονείς; Πώς έγιναν έτσι τα παιδιά τους; Κακοποιοί έντεκα και δώδεκα χρόνων; Αν συμβαίνει αυτό κι έχουν σκοτώσει το παιδί, όπως λένε, είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Περνάω από δω απ' την Παρασκευή το βράδυ που άρχισαν να σκάβουν στα ερείπια. Και τι βλέπω; Αντί να είμαστε συγκλονισμένοι ως πόλη, ως κοινωνία, το μπαλκόνι της πλατείας είναι γεμάτο περίεργους, μικρούς και μεγάλους, που τρώνε σάντουιτς και πίνουν πορτοκαλάδες περιμένοντας να βρεθεί το πτώμα ενός παιδιού στα χαλάσματα. Αρένα είναι αυτό, κύριε...».

«Δεν υπάρχει ρατσισμός», σημειώνει ο δήμαρχος Βέροιας Χρήστος Σκουμπόπουλος. «Η πόλη μας δεν είναι αυτή που παρουσιάστηκε το τελευταίο διήμερο από τα τηλεοπτικά κανάλια. Είναι χωνευτήρι. Εχει δεχτεί πολλές φυλές που στέριωσαν. Εχει μεγάλη πολιτιστική και αθλητική ιστορία»
Ο Κ. Ασλάνογλου επικαλείται τις διακρίσεις της Βέροιας στον χώρο του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών. Το γεγονός ότι είναι η μόνη επαρχιακή πόλη που έχει Μέγαρο Μουσικής, ενώ περίπου 2.500 παιδιά σπουδάζουν ετησίως σε ωδεία και μουσικές σχολές.
και που να δεις το Βερολίνο και το Μόναχο το '33 τι είχαν...

τα ίδια και τα ίδια. Στις ειδήσεις τα βλέπεις και τρως. Και κάποια στιγμή μπουχτίζεις από τις συνεχείς ζωντανές συνδέσεις και αναλύσεις και ψάχνεις να δεις τι έχουν τα άλλα κανάλια. Ευτυχώς που υπάρχει και η Nova δηλαδή...

Dragonlord
06-06-2006, 00:54
Σκεφτόμουν να κάνω παρόμοιο topic. Χτες στο mega είχε ένα τέταρτο ρεπορτάζ, δηλαδή έλεος, τόσα στοιχεία υπήρχαν που δεν μπορούσαν να καλυφθούν με ένα τρίλεπτο, άντε πεντάλεπτο ρεπορτάζ; Στο δε alter ήταν καμιά ώρα, με ένα διάλειμμα για την απόδραση με ελικόπτερο. Έχουν πέσει σαν τα κοράκια.. Μπουστουδιάλου

Atheist
06-06-2006, 02:43
Εντάξει, είναι αηδιαστικό το όλο σκηνικό. Το παιδάκι έλεγε "πως οκ, δεν με απειλούνε αλλά με κοροϊδεύουνε", οι του σχολείου κάνανε κλασσικές συγκαλύψεις που αμφιβάλλω αν θα έκαναν με εξίσου ελαφρά την καρδία αν ήταν ελληνόπουλο και βγάζανε τρελούς τους πάντες...

Και το αποτέλεσμα είναι ένα 11χρονο παιδάκι που δεν ενοχλούσε κανέναν και καλλιεργούσε τον εαυτό του, νεκρό από 2-3 βλαχόσπορους που τους μάθαιναν πως εδώ είναι Ελλάδα και όχι Ρωσσία, και δεν παίζει ένα ρωσσάκι να είναι καλύτερο από σένα, και άλλους τόσους αλβανούς που ανάθεμα και αν ξέρω τι σκατά είχαν στο κεφάλι τους. Ο βάρβαρος Ρώσσος έπαιζε την Polonaise στο πιάνο και αυτά σκεφτόντουσαν που θα τον θάψουν ας πούμε, και την ίδια ώρα ο υπουργός δικαιοσύνης βγαίνει και λέει πως δεν φταίει καθόλου αυτός που απέδρασαν 2 τύποι από διαφορετικές φυλακές με τη βοήθεια ελικοπτέρου και πως η ευθύνη είναι διοικητική, ενώ λίγο πιο δίπλα μια χοντρή φακλάνα που δεν αποδέχεται με τίποτα πως ναι, η κλιμακτήριος δεν είναι μύθος, επιμένει πως και να γαμιόμαστε, η εξεταστική θα γίνει, έστω και τον 15αύγουστο.

Ε άντε στο διάολο απόγονοι του Δημοσθένη και του Πλάτωνα.

FIXXXER
06-06-2006, 03:30
Μπορεις να κανεις κατι για αυτο?

Atheist
06-06-2006, 04:24
Να ξεθάψω το post του Dragonlord που λέει πως ο δρόμος για την συλλογική βελτίωση ξεκινάει από την ατομική.

sabbattack
06-06-2006, 09:46
bomba?

Kingdom Gone
06-06-2006, 09:49
και που 'στε ακόμα.

http://wwwimage.cbsnews.com/images/2000/04/25/image188306x.jpg

Bullet
06-06-2006, 10:03
xlwmo gia Ellada

Kingdom Gone
06-06-2006, 10:06
kai gia auto to skhniko etsi tha legame mexri twra, alla egine. de sou lew oti tha symbei aurio, alla se merika xronakia...

House Of Low Culture
06-06-2006, 10:29
xlwmo gia Ellada

Καλά αν εννοείς σαν Ελλάδα τη Σαλαμίνα, ναι. Αλλά δε θα μου φαινόταν περίεργο αν το έβλεπα στις ειδήσεις να συμβαίνει και σε κάποιο μέρος της Ελλάδας.
Έχουνε πάθει πατατράκ τα ματάκια μου με τον Αλεξέι :!:

Deggial
06-06-2006, 12:13
Το όλο τσίρκο στα media είναι πολύ εκνευριστικό. Ανούσιες αναλύσεις επί αναλύσεων, συνεντεύξεις μέχρι και του πιο μακρινού συγγενή του κάθε εμπλεκόμενου, "απόδοση ευθυνών", "μα εμείς δε ξέραμε τίποτα" και όλα τα σχετικά.

Bullet
06-06-2006, 13:48
xlwmo gia Ellada

Καλά αν εννοείς σαν Ελλάδα τη Σαλαμίνα, ναι. Αλλά δε θα μου φαινόταν περίεργο αν το έβλεπα στις ειδήσεις να συμβαίνει και σε κάποιο μέρος της Ελλάδας.
Έχουνε πάθει πατατράκ τα ματάκια μου με τον Αλεξέι :!:

se merika xronakia opws eipe o kingdom isws alla twra genika gia ellada einai xlwmo na paiksoun bowling

ifinoi
07-06-2006, 00:38
Εντάξει, είναι αηδιαστικό το όλο σκηνικό.

freak brother
07-06-2006, 00:54
νταξει δεν ηταν προσχεδιασμενο θελω να πιστευω οπως αντιστοιχα σκηνικα στην Αμερικη.. αυτοι οι τραμπουκισμοι συμβαινουν πανω κατω στα περισσοτερα σχολεια.. απλα εδω παραγινε το κακο.

Phoebus
07-06-2006, 18:18
Ελπίζω να είδατε Λαζόπουλο χτες... ήταν από τις λίγες φορές που με συγκίνησε ο καριόλης. Νομίζω έκανε 2-3 πολύ καίρια σχόλια. Δεν ξέρω τι να πω για τον Άλεξ... Κοιτάω τα 3 ξαδερφάκια μου, είναι στην ηλικία του... Για τη μάνα του Άλεξ, δεν ξέρω πως αντέχει αυτή η γυναίκα... Εγώ στην θέση της δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα....

Όσο για τα MME... μηδέν. Πουλάνε την βία και τον ανθρώπινο πόνο...

Lost_In_Cooperland
07-06-2006, 18:28
Είδα δυο λεπτά. Έδειχνε ένα βίντεο με το παιδί να παίζει πιάνο και αυτός υποκλινόταν. Εξίσου μηδέν μού φάνηκε με όλους τους καραγκιόζηδες που έχουν ξεσαλώσει στα παράθυρα.

Phoebus
07-06-2006, 18:44
Μπορείς να μην υπερβάλλεις γιατί εκνευρίζομαι; Τι υποκλίσεις και κλισέ μαλακίες μου λες... Ο άνθρωπος έβαλε το βίντεο, το βούλωσανε όλοι, το είδαν, συγκινήθηκαν και στο τέλος χειροκρότησαν... Δεν πάω να υποστηρίξω τον Λαζόπουλο τώρα, απλά λέω τι πράγματι έγινε στο πλατώ... Κρίμα που δεν είδες όλη την εκπομπή πάντως γιατί πραγματικά ήταν πολύ καλή.

Lost_In_Cooperland
07-06-2006, 18:58
Εμένα πάλι, μού φάνηκε, ότι καθώς τέλειωνε το βίντεο, έγειρε το σώμα του προς τα εμπρός. Αυτό το πήρα σαν υπόκλιση. Από την άλλη, παίζει και να είμαι τυφλός.

Raven Lord
07-06-2006, 19:22
πιο πολύ μου τη σπάει που ξαφνικά ανακάλυψαν την "παιδική παραβατικότητα" και όλοι ισχυρίζονται ότι και παλιά υπήρχε βία, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. δεν ξέρω για πριν το '85 γιατί δε θυμάμαι και πολλά, αλλά όταν ήμουν εγώ πιτσιρικάς οι ίδιες καφρίλες γινόταν και μόνο από τύχη δεν είχαμε και τότε θύματα. μάλιστα στα τρίκαλα είχαν πέσει μαχαιριές 2 φορές όταν ήμουν λύκειο (στη μία ήμουν μπροστά και στην άλλη ήταν φίλοι μου μπροστά στη φάση). επίσης, ένα γνωστό μου (1ο ξάδερφο κολλητού) τον γλίτωσαν στο τσακ στην εντατική από σιδερογροθιά στη μύτη. και αυτός που το έκανε γλίτωσε και το ξύλο και το αυτόφωρο μιας και του έκοψε να κρυφτεί για καμιά βδομάδα. τελικά, δεν του έκαναν τίποτα. αν κάτσω να σκεφτώ, θα θυμηθώ άλλες 15 φάσεις που θα μπορούσαν να έχουν πολύ χειρότερη κατάληξη και όλα αυτά μόνο από την προσωπική μου εμπειρία και σε μια ίσυχη επαρχιακή πόλη όπως τα τρίκαλα. :?

έπρεπε, δηλαδή, να φτάσουμε ως εδώ για να γίνει κάτι? παπάρια, δηλαδή, γιατί όταν κωπάσει ο θόρυβος, πάλι στα ίδια θα μείνουμε μέχρι το επόμενο θύμα. :evil:

Phoebus
07-06-2006, 19:22
Ακόμα και να έγινε αυτό, το να λες ότι είναι μηδέν επειδή έκανε μια υπόκλιση είναι χαζομάρα... Δεν είδες την εκπομπή όμως οπότε νταξ, σε δικαιολογώ.

Candiru
08-06-2006, 08:38
τελικά οι μπάτοι είναι παντελώς ανίκανοι να χειριστούν το έγκλημα, όταν δεν τους ενδιαφέρει να το συντηρούν, ενώ είναι δεξιοτέχνες στο να καταστέλλουν κινήματα. Αφησαν τα παιδιά έλεύθερα ενώ υπήρχε η υπόνοια συνεργασίας με ενήλικες αντί να συνεχίσουν με ειδικούς παιδοψυχολόγους.

Βέβαια παίζει και το φρικιαστικό, να είναι όλα φαντασιώσεις της Νικολούλη και να καίνε τόσες μέρες άδικα τα παιδιά. Δεν είναι η πρώτη φορα, τόχει ξανακάνι σε γνωστή μου οικογενεια, να την εκθέτει για μέρες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ, μόνο από συκοφαντική πληροφορία από συγγενή για κληρονομικά.

Dragonlord
08-06-2006, 21:38
Ελπίζω να είδατε Λαζόπουλο χτες... ήταν από τις λίγες φορές που με συγκίνησε ο καριόλης.

Όσο για τα MME... μηδέν. Πουλάνε την βία και τον ανθρώπινο πόνο...

Προφανώς υπάρχει κόσμος που αγοράζει μια χαρά

cancer
08-06-2006, 22:01
o lazopoulos mia xara ta leei, sinithws. to xtesino den to da.

tin ipothesi alex tin esprokse i nikolouli, ki an den ipirxan ta mesa (ki o anthrwpinos ponos pou poulaei, dystyxws h eutuxws), sti sigkekrimeni periptwsi toulaxiston, i mana 8a perimene akoma apo tin astinomia.

Starbreaker
10-06-2006, 15:43
Αυτό που είπε ο cancer. Και τώρα που ψιλοαποκαλύφθηκε τι έγινε, αν δεν ήταν τα κανάλια να το προβάλλουν καθημερινά, οι σκατόβλαχοι εκεί πάνω (Δήμαρχοι, Διευθυντές σχολείων κλπ) θα το είχαν θάψει σε χρόνο dt, όπως και προσπαθούν μέσω tv και ραδιοφώνου. Και με μία αστυνομία που αποτελείται από μόγγολα (έβλεπα στο Mega τις προάλλες τον υπεύθυνο αστυνομικών υπαλλήλων ή κάτι τέτοιο, να λέει πίπες του στυλ "γνώριζαμε τις οικογένειες και είχαμε αποκλείσει το ενδεχόμενο" κλπ), που πρώτιστη ευθύνη της είναι να μη χαλάσει την εικόνα του ΧΩΡΙΟΥ της, άντε να περιμένεις να λυθεί το μυστήριο και να αποδωθούν ευθύνες.

House Of Low Culture
10-06-2006, 16:37
ρε παιδιά μακάρι να τον έσφαζα εγώ, δεν ξέρω, να τον έκοβα μιλιούνια μικρά κομματάκια και να τον έκρυβα σε ένα μπαουλάκι στο πατάρι της γιαγιάς μου ή, ξέρω γω, να του έδινα ωρολογιακό γλειφιτζούρι για να είναι παντού μετά το γλύψιμο ή, ξερω γω' ξέρω γω να τον έθαβα κάπου πιο βαθιά για να μην το βρουν ποτέ το κωλοπαίδι και μας πρήζουνε τα τσουτσέκια μέσω των ειδήσεων. ¨Ο Μικρος Αλεξ και ο Μικρος Αλεξ¨

Βρε δεν πα να γαμιέστε. Με τις τηλεοράσεις.

Starbreaker
10-06-2006, 17:07
Και επίσης αντί να σας προβληματίζει ο τηλεχαφιεδισμός της Νικολούλη και η τρομοκρατία που εκτός των άλλων προωθούν τα κανάλια (τα αρνητικά της υπόθεσης, imo), σας νοιάζει η λαϊκιστική, αντιαισθητική και αντικουλτουριάρικη προσέγγιση των δημοσιογράφων στο ζήτημα.

pitchfork
10-06-2006, 19:53
Σήμερα στις ειδήσεις (μάλλον Σταρ) λένε ότι έχουν αποκλειστικά βίντεο με ανατριχιαστικές φάρσες (και καλά) τρομοκρατών μαθητών στους καθηγητές τους σε σχολεία όλης της χώρας.
Με φρικαλέο ύφος το ανακοίνωνε ο δημοσιογράφος....
Ε ρε γιαούρτια που χρειάζονται....

Candiru
13-06-2006, 13:26
Από τον Οδυσσέα Τσενάι στον Αλεξ Μεσχισβίλι

«Η Βέροια δεν είναι ρατσιστική πόλη»
(«Καθημερινή», 6/6/06)

Φυσικά και δεν είναι. Ούτε η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, ο Τύρναβος, η Ζάκυνθος, το Ρέθυμνο - για να αναφέρουμε λίγες μόνο πόλεις της Ελλάδας στις οποίες διαπράχθηκαν ρατσιστικά εγκλήματα. Καμία πόλη δεν είναι ρατσιστική. Οι αντιλήψεις όμως; Οι συμπεριφορές; Ας μη βιάζονται οι πρόθυμοι αναλυτές των γαλλικών εξεγέρσεων της δεύτερης γενιάς μεταναστών να ησυχάσουν ή ακόμα και να χαρούν που στην περίπτωση του Αλεξ οι φερόμενοι δράστες ανήκουν σε «πολυεθνική» ομάδα. Με ανακούφιση τα ΜΜΕ ξεμπέρδεψαν εύκολα με ό,τι κατά την άποψή τους χαρακτηρίζει το ρατσιστικό έγκλημα. Φταίνε οι σκηνές βίας, τα gameboy και οι διαλυμένες οικογένειες για τις συμμορίες ανηλίκων. Κι όμως αυτουργοί των ρατσιστικών εγκλημάτων είναι οι «παρακατιανοί», οι περιθωριακοί, οι «άλλοι» που αποβλέπουν με τον τρόπο αυτό σε μια έστω και αρνητική αναγνώριση. Δεν έχει σημασία αν είναι Ελληνες ή ξένοι, αλλά σε τι αποβλέπουν και τι εκδικούνται με τον τρόπο αυτό. Πώς αντιδρούν σε ό,τι έχουν εισπράξει μέχρι τη στιγμή του εγκλήματος από τον κοινωνικό τους περίγυρο. Ερχεται η στιγμή που όσοι τους κορόιδευαν και τους θεωρούσαν διαφορετικούς, ξένους κι ανήμπορους θα πάρουν την απάντησή τους! Μέχρι και στο «γυαλί» θα βγούνε!

Ο Αλεξ ήταν στόχος. Ηταν ξένος, αλλά διαφορετικός. Ηταν ξεχωριστός, πετυχημένος και δεν ανήκε -ως όφειλε- στη «δική» τους κοινωνική ομάδα. Ο Αλεξ βίωνε βίαιες συμπεριφορές από όσους βαφτίστηκαν εύκολα συμμορία. Λες και οι παιδικές συμμορίες δεν έχουν εθνικά, φυλετικά, θρησκευτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά παντού και πάντα. Λες και τα ανήλικα παιδιά έχουν κτηματικές διαφορές ή ερωτικές αντιζηλίες. Λες και ένα ρατσιστικό έγκλημα αφορά μόνο το εκάστοτε θύμα.

Δεν είναι βέβαια οι Βεροιώτες υπεύθυνοι για τη δολοφονία, ούτε ισχύουν τα παραμύθια για τις συνωμοσίες σιωπής. Οσοι φανατίζουν και γεμίζουν με φθόνο και μίσος τα ανήλικα φωνάζουν και φωνάζουν παντού. Είναι εκείνοι που στιγματίζουν το διαφορετικό, που δεν αντέχουν το ξένο. Είναι εκείνοι που προσπάθησαν βίαια να εξελληνίσουν την πρώτη γενιά των μεταναστών. Εκείνοι που με μια χριστιανική βάφτιση έδιναν το κοινωνικό διαβατήριο στους Αλβανούς μετανάστες. Εκείνοι που αλλάζουν τα ονόματα των αλλοδαπών για «ευκολία». Εκείνοι που στερούν την επιβράβευση στα παιδιά μεταναστών. Οι ηθικοί αυτουργοί με τις ρατσιστικές γενικεύσεις είναι ανάμεσά μας και στέρησαν από τον Οδυσσέα τη σημαία μιας παρέλασης, οδήγησαν τους πιτσιρικάδες των γυμναστηρίων να δέρνουν μετανάστες στην Ομόνοια, όπλισαν το χέρι του Καζάκου. Οι ίδιοι που στιγμάτισαν τα σπασμένα ελληνικά της Καρά Χασάν οδήγησαν τους μικρούς μαθητές να κοροϊδεύουν τα ελληνικά του Αλεξ. Οι ίδιοι που με τις πολεμικές εθνικιστικές τους κορόνες και τα ψέματα έκαναν παιδιά δημοτικού σχολείου να ζητωκραυγάζουν για τον πνιγμό των 5 Τούρκων ναυτικών στην Υδρα. Οι ηθικοί αυτουργοί έχουν ονοματεπώνυμο, εξουσία και ποσοστά ακροαματικότητας. Και το μόνο που ζητούν είναι συνεχώς κι άλλη καταστολή, στην ανάγκη και πυροβολισμούς!

Ποιος φταίει για την απαθή στάση του διευθυντή προκειμένου να μη χαλάσει η δημόσια εικόνα του περιζήτητου δημοτικού; Ποιος φταίει που ο δήμαρχος δεν θεώρησε άξιο λόγου το ζήτημα; Ποιος φταίει που οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές ολιγώρησαν στην αναζήτηση του παιδιού; Θα έκαναν άραγε το ίδιο αν το παιδί λεγόταν Κώστας Παπαδόπουλος και ήταν γιος εισαγγελέα; Θα τολμούσαν να παρουσιάσουν ανήλικα παιδιά στην τηλεόραση -παρόντος εκεί του προέδρου της ΕΣΗΕΑ- αν αυτά τα παιδιά ήταν γόνοι ευυπόληπτων Ελλήνων πολιτών;

Πόσες ακόμα δεκάδες θύματα ανεξιχνίαστων ή μη ρατσιστικών εγκλημάτων πρέπει να υπάρξουν στην Ελλάδα για να αποφασίσει η κυρία Γιαννάκου να τιμήσει τη μνήμη τους; Με ένα μάθημα που θα βοηθάει από το δημοτικό τα παιδιά να αποδέχονται το διαφορετικό και το ξένο. Οσο για τη Βέροια, ας κοιταχτεί λίγο στον καθρέφτη, ας σκεφτεί ότι δεν φταίει κανένας Αλβανός, Ρουμάνος ή Ρώσος για την ανεργία, την κοινωνική αναλγησία και το πολύ μεγάλο ποσοστό ακροδεξιών ψηφοφόρων του νομού.

(Ελευθεροτυπία, 10/6/2006)

www.iospress.gr (http://www.iospress.gr)

FIXXXER
13-06-2006, 13:52
Σήμερα στις ειδήσεις (μάλλον Σταρ) λένε ότι έχουν αποκλειστικά βίντεο με ανατριχιαστικές φάρσες (και καλά) τρομοκρατών μαθητών στους καθηγητές τους σε σχολεία όλης της χώρας.

Χαχα δεν πιστευω να εννοουσαν τα παλικαρια που επαιζαν μακρια γαιδουρα και εφυγαν ολοι κι εσκασε ο αλλος με την μαπα στο πατωμα.

Roswell47
13-06-2006, 15:41

Χαχα δεν πιστευω να εννοουσαν τα παλικαρια που επαιζαν μακρια γαιδουρα και εφυγαν ολοι κι εσκασε ο αλλος με την μαπα στο πατωμα.

xD

pitchfork
13-06-2006, 23:44

Δεν είδα.
Φαντάζομαι όμως τα κλασσικά, βελόνες στις καρέκλες χοντρών καθηγητριών, χαρτόνια κολλημένα στην πλάτη με τη φράση "είμε βλάκας", κωλόχαρτο κρεμασμένο από τη φούστα να ξετυλίγεται, στρακαστρούκες, αμπούλες βρώμας, τα γνωστά....