View Full Version : feedback για φιλανθρωπικές οργανώσεις;
Dragonlord
05-06-2006, 16:46
Θα με ενδιέφερε να μάθω αν ξέρετε κάτι καλό ή κακό για συγκεκριμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως αν σε κάποια τρώνε λεφτά, αν δεν κατανέμονται δίκαια τα αγαθά, ή αν αντίθετα έχετε κάποιο συγγενή μέσα σε κάποια και γνωρίζετε ότι γίνεται σωστή δουλειά.
Για το χαμόγελο του παδιού έχει παίξει αυτή η σκοτεινή ιστορία:
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=296205 (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=296205)
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=297752 (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=297752)
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=280686 (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=280686)
katwrimos
05-06-2006, 19:53
Sti diethni amnistia pou eimai melos pantos, ta panta ginontai me apolyti diafaneia. Kai yparxoun poles diklides asfaleias etsi oste na mi mporei o kathenas na kanei dorees stin amnistia me stoxo na epireasei ta meli tis.
Dragonlord
05-06-2006, 20:06
@candiru: Δε σου φαίνεται λίγο περίεργο το "1)26.11.2004, Παρασκευή: Στην πολυκατοικία (Π.Φάληρο) όπου διαμένει ο δικηγόρος και κινηματικός σύντροφος Κώστας Παπανικολάου, χτυπά το κουδούνι του διαμερίσματος όπου διαμένει. Μια γυναικεία φωνή τον καλεί να κατέβει στην είσοδο, για να παραλάβει επίδοση προς το πρόσωπο του. Τον ακολουθούν η γυναίκα του με το παιδί τους, τον Βαγγέλη.";
Τι σκατά, τόσο δεμένη οικογένεια που καλούν τον ένα στην είσοδο της πολυκατοικίας και κατεβαίνουν κόμπανι και σία;
Αν έχει κάποιος info για unicef ακόμα καλύτερα.
enitharmon
05-06-2006, 21:26
η εμπειρία μου με φιλανθρωπικές οργανώσεις με απογοήτευσε όσα λίγα πράγματα στη ζωή μου. Δεν πρόκειται να ξανακάνω δωρεά, ειδικά σε οποιοδήποτε παράρτημα της UN. Αν θέλω να βοηθήσω θα πάω προσωπικά στον τόπο που υποτίθεται πάνε τα λεφτά.
Δεν είναι ότι τρώνε τα λεφτά. Δεν τους κατηγορώ για διαφθορά, αλλά για ηλιθιότητα και ασχετοσύνη. Σπαταλούνται λεφτά χωρίς λόγο.
Αν θέλετε να κάνετε μια καλή πράξη μέσω δωρεάς, κάντε κάπου που βλέπετε τι γίνεται, ακόμα και στον παπά της ενορίας που χτίζει ορφανοτροφείο.
@candiru: Δε σου φαίνεται λίγο περίεργο το "1)26.11.2004, Παρασκευή: Στην πολυκατοικία (Π.Φάληρο) όπου διαμένει ο δικηγόρος και κινηματικός σύντροφος Κώστας Παπανικολάου, χτυπά το κουδούνι του διαμερίσματος όπου διαμένει. Μια γυναικεία φωνή τον καλεί να κατέβει στην είσοδο, για να παραλάβει επίδοση προς το πρόσωπο του. Τον ακολουθούν η γυναίκα του με το παιδί τους, τον Βαγγέλη.";
Τι σκατά, τόσο δεμένη οικογένεια που καλούν τον ένα στην είσοδο της πολυκατοικίας και κατεβαίνουν κόμπανι και σία;
Αυτό σκέφτηκα κι εγώ Watson
να ξανακάνω δωρεά
ομφγκ.
Από το σπίτι πήραν ένα σπαθί των βαλκανικών πολέμων του '24 που βρήκαμε στο Μοναστηράκι, ένα μολύβδινο γιαταγάνι, το βιβλίο μου για την ασθένεια του αλφισμού κι ένα γερμανικό Λούγκερ ανενεργό
Αλληλεγγύη.-
Δωστε απ'ευθειας στην πηγη, εφοσον επιθυμειτε να βοηθησετε.
Αντε κανας ερυθρος σταυρος να εχει απομεινει. Προσωπικα δεν εχω ψυχικα αποθεματα να τσεκαρω και το φιλανθρωπικο ιδρυμα αν δινει την προσφορα μου εκει που πρεπει και με τον τροπο που πρεπει.
Αν βλεπω καπου οτι με παιρνει και μπορω, δινω με τον αλφα η βητα τροπο.
Το χαμογελο του παιδιου ειδικα που αναφερθηκε παραπανω, το ψιλοσιχαθηκα, οταν αρνουνταν να παραδωσει ενα παιδι στη μανα του, τη στιγμη που δεν ειχε το δικαιωμα να το κραταει με βαση καποια εισαγγελικη παραχωρηση. Καπου παει να γινει θεσμος και το πραγμα βρωμαει.
Με αφορμη το θεμα μας, αν καποιος ενδιαφερεται, υπαρχουν καποια ιδρυματα και συλλογοι γονεων με παιδια με ειδικες αναγκες, που απο οσο μου εχουν πει, εχουν μεγαλη αναγκη στο να μπορουν τα παιδια τους να βρισκουν καποια διεξοδο σε υπαιθριο χωρο, σε καποια βολτα γενικως. Κατι σε πουλμαν, σε catering, σε παραχωρηση υπαιθριου χωρου τους βοηθαει. Παραδειγμα φερνω, ωστε να γινει αντιληπτο οτι ειναι απλο να βρεις καποιον που μπορεις να βοηθησεις. Ακομη και το συσσιτιο που οργανωνεται για αστεγους ειναι σημαντικο. Μια κοπελιτσα που ξερω ποδολογος, πηγαινει σε γηροκομεια και περιποιειται ταλαιπωρημενα μπαμπαδια. [νταξ, καθενας με τις αντοχες του].Αλλοι κανουν τα ψωνια σε ανημπορους. Whatever you can do personally καλοδεχουμενο θα ειναι.
αν είναι ακριβής περιγραφή, μπορεί εκείνη την ώρα να ετοιμάζονταν να πάνε βόλτα. Ομως η συγκεκριμένη αναφορά ίσως στην προσπάθεια να συμπυκνώσει τα γεγονότα να υστερεί σε μεγάλη ακρίβεια περιγραφής τους.
Για όλα τα υπόλοιπα δεν είχες να πείς τίποτε;
Εμ, βέβαια, τα συμβατικά ΜΜΕ ούτε καν ασχολήθηκαν, οπότε και... δεν συνέβη (δεν έπεσε κανένα δέντρο στο δάσος λοιπόν :wink: )
Darkling
06-06-2006, 09:36
αν είναι ακριβής περιγραφή, μπορεί εκείνη την ώρα να ετοιμάζονταν να πάνε βόλτα. Ομως η συγκεκριμένη αναφορά ίσως στην προσπάθεια να συμπυκνώσει τα γεγονότα να υστερεί σε μεγάλη ακρίβεια περιγραφής τους.
Αυτο ειναι και ο ορισμος του "τα γραφουμε οπως θελουμε" φυσικα.
υ.γ. μπορει να χουν και δικιο.
Αυτο ειναι και ο ορισμος του "τα γραφουμε οπως θελουμε" φυσικα.
αυτός είναι ο ορισμός του γράφουμε ό,τι θέλουμε κιετσ
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=296205 (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=296205)
Τη θυμάμαι αυτή την υπόθεση κι είναι σαφώς κατακριτέα, ωστόσο απ' ό,τι καταλαβαίνω αποτελεί πράξη ενός συγκεκριμένου μέλους του Χαμόγελου του Παιδιού. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο επεισόδιο δε μας λέει τίποτε για την φιλανθρωπική τους δράση.
Τη θυμάμαι αυτή την υπόθεση κι είναι σαφώς κατακριτέα, ωστόσο απ' ό,τι καταλαβαίνω αποτελεί πράξη ενός συγκεκριμένου μέλους του Χαμόγελου του Παιδιού. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο επεισόδιο δε μας λέει τίποτε για την φιλανθρωπική τους δράση.
αν μια ανώνυμη καταγγελία μπορεί κάνει τέτοιο κακό και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και με χρήση τέτοιων υπερεξουσιών, μάλλον το έργο του είναι διφορούμενο. Κάτι σαν την εκκλησία που αν και παράγει φιλανθρωπικό έργο, είναι συγχρόνως και σκοτεινό παρακράτος.
carheart
06-06-2006, 13:16
http://www.artisticreflectionsbysam.com/images/devon_vampire_sm.jpg
Dragonlord
06-06-2006, 14:57
Ακόμα κι αν ετοιμάζονταν να πάνε βόλτα, οι μπάτσοι δεν το ήξεραν αυτό, η "γυναικεία φωνή" τον πατέρα ζήτησε στην είσοδο. Για όλα τα υπόλοιπα, δώσε μου ένα σοβαρό και πλήρες κείμενο για να σου πω γνώμη. Επίσης, αν όντως έπαιρναν το παιδί στις διαδηλώσεις, όπως λέει ότι τον ρώταγαν οι αστυνομικοί, και το παιδί έτρωγε δακρυγόνα, ίσως και να μην είναι τόσο αβάσιμες οι κατηγορίες του Χαμόγελου.
ΥΓ: Πλιζ σταμάτα την πιπίλα με τα συμβατικά ΜΜΕ, είσαι εξίσου πρόβατο με όσους τα παρακολουθούν, η μόνη διαφορά είναι ότι εσύ τρως ό,τι διαβάζεις στα εναλλακτικά ΜΜΕ.
metamelia3
06-06-2006, 15:03
Αυτό σκέφτηκα κι εγώ Watson
αχαχαχαχαχαχαχαχ
Ακόμα κι αν ετοιμάζονταν να πάνε βόλτα, οι μπάτσοι δεν το ήξεραν αυτό, η "γυναικεία φωνή" τον πατέρα ζήτησε στην είσοδο. Για όλα τα υπόλοιπα, δώσε μου ένα σοβαρό και πλήρες κείμενο για να σου πω γνώμη. Επίσης, αν όντως έπαιρναν το παιδί στις διαδηλώσεις, όπως λέει ότι τον ρώταγαν οι αστυνομικοί, και το παιδί έτρωγε δακρυγόνα, ίσως και να μην είναι τόσο αβάσιμες οι κατηγορίες του Χαμόγελου.
ΥΓ: Πλιζ σταμάτα την πιπίλα με τα συμβατικά ΜΜΕ, είσαι εξίσου πρόβατο με όσους τα παρακολουθούν, η μόνη διαφορά είναι ότι εσύ τρως ό,τι διαβάζεις στα εναλλακτικά ΜΜΕ.
τα λινκ που σου έδωσα ε'ιναι υπεραρκετά σε στοιχεία και εσύ κόλλησες σε μια ανούσια και δευτερεύουσα λεπτομέρεια.
Μια μέρα με φώναξαν να κατέβω στην πόρτα για να παραλάβω ένα συστημένο. Εγώ κατέβηκα κρατώντας στο χέρι μου ένα περιδέραιο από κρανία βρεφών 2 μηνών.
Όμως δεν με περίμενε ο ταχυδρόμος αλλά οι μπάτσοι και με πήγαν στη ΓΑΔΑ και με κράτησαν 2 ώρες ολόκληρες χωρίς καμία επώνυμη καταγγελία και χωρίς να μου πούνε τίποτα. Ένας μάλιστα μου είπε και σκάσε.
Βρείτε την ανούσια και δευτερεύουσα λεπτομέρεια στο post μου.
Μια μέρα με φώναξαν να κατέβω στην πόρτα για να παραλάβω ένα συστημένο. Εγώ κατέβηκα κρατώντας στο χέρι μου ένα περιδέραιο από κρανία βρεφών 2 μηνών.
Όμως δεν με περίμενε ο ταχυδρόμος αλλά οι μπάτσοι και με πήγαν στη ΓΑΔΑ και με κράτησαν 2 ώρες ολόκληρες χωρίς καμία επώνυμη καταγγελία και χωρίς να μου πούνε τίποτα. Ένας μάλιστα μου είπε και σκάσε.
Βρείτε την ανούσια και δευτερεύουσα λεπτομέρεια στο post μου.
το ότι σε υπέβαλαν σε φριχτά και ακατανόμαστα βασανιστήρια
katwrimos
06-06-2006, 17:58
Den nomizo oti to xamogelo tou paidiou exei kapoia efthini. Safos kai o eisageleas kapoia tetoia malakia tha elege gia na dikiologisei tis praktikes tou.
Dragonlord
06-06-2006, 19:06
Η μόνη σχέση του Χαμόγελου με αυτή την ιστορία είναι ο ισχυρισμός του εισαγγελέα για "ανώνυμη καταγγελία μέλους του ΧτΠ".
katwrimos
06-06-2006, 19:18
Η μόνη σχέση του Χαμόγελου με αυτή την ιστορία είναι ο ισχυρισμός του εισαγγελέα για "ανώνυμη καταγγελία μέλους του ΧτΠ".
exactly my point. O eisagkeleas profanos xrisimopoihse to onoma tou xamogelou gia na dosei kyros se mia anonimi katagkelia.
και το χαμόγελο του παιδιού δεν έκανε τίποτε. Ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια συμπαράσταση.
Kingdom Gone
07-06-2006, 12:26
μια συναυλία αλληλεγγύης βρε αδελφέ.
μια συναυλία αλληλεγγύης βρε αδελφέ.
χρησιμοποιήθηκε το όνομά του για αυτή την υπόθεση ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ! Μόνο αυτό αρκεί. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι συνέναισε άγνωστο για ποιούς λόγους (είτε γιατί είναι προβληματικός ο τρόπος αντίδρασης σε περιστατικά κακοποίησης, είτε γιατί έκανε την πάπια λόγω του ότι ο καταγγέλων ήταν γνωστός του συλλόγου.
Σε όλη την υπόλοιπη εξέλιξη της υπόθεσης ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ για να επανορθώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Όπως είπα, το επεισόδιο αυτό δε λέει τίποτε για την δράση του ΧτΠ. Αν τα λεφτά που τους δίνω διατίθονται πράγματι για την εκπλήρωση των αναμενόμενων σκοπών του ιδρύματος, έχει καλώς.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Ημ/νία: 04/12/2004
«Μου πήραν το παιδί μου για εκδίκηση»
«Κρατούν το παιδί μου όμηρο επειδή υπάρχει δική μου αντιδικία με αστυνομικούς» υποστηρίζει ο Κώστας Παπανικολάου, που πραγματοποιεί απεργία πείνας στον χώρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. «Ενα παιδί έξι ετών βρίσκεται απομονωμένο, λερωμένο, φρουρούμενο. από μία ανώνυμη καταγγελία. Ας λυπηθούν το παιδί» προσθέτει η μητέρα του, κ. Παναγιωτάκη.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Βάσω Καραΐνδρου, προηγήθηκε μια ανώνυμη καταγγελία στον σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού». Ακολούθησε η προσωρινή διάταξη που ζητούσε από τους γονείς να παραδώσουν το παιδί τους στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο παίδων, όπου θα εξετασθεί με σκοπό να διαπιστωθεί εάν είναι κακοποιημένο (υπήρχε ειδική αναφορά που, μεταξύ άλλων, επισήμαινε ότι το παιδί πηγαίνει σε διαδηλώσεις, δεν έχει βαφτισθεί κ.ά.).
Γ.Δ.
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... 752#298002 (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=297752#298002)
2) Η στάση του συλλόγου «Χαμόγελο του παιδιού», που είναι υπεύθυνο για τη γνωστοποίηση καταγγελιών προς τον εισαγγελέα ανηλίκων, σε βάρος των γονιών του ανήλικου Βαγγέλη, δήθεν κακοποίησης από αυτούς, φροντίζοντας να αξιοποιήσει/αποδείξει τις προσχηματικές παρεμβάσεις του για τον συγκεκριμένο ανήλικο. Έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση, η επιρροή που άσκησαν οι καταγγελίες του συγκεκριμένου συλλόγου προς την κ.εισαγγελέα ανηλίκων και τις «διωκτικές» αρχές, και η ευχέρεια-χωρίς καμιά προηγούμενη διερεύνηση των καταγγελιών-έκδοσης άμεσης εισαγγελικής εντολής, σύμφωνα με την οποία κρατείται ο ανήλικος σε νοσοκομείο και μακριά από τους γονείς του.
Πρόσθετες πληροφορήσεις για το γεγονός:
-η φύλαξη του μικρού Βαγγέλη, στο νοσοκομείο, γίνεται, όχι από ένστολους αλλά από ένοπλους αστυνομικούς υπαλλήλους. Το «χαμόγελο του παιδιού» έχει αποστείλει εθελόντρια του για να «παίζουν» με τον μικρό Βαγγέλη, από την πρώτη μέρα της μεταγωγής του στο νοσοκομείο. -Ο Βαγγέλης,ηλικίας 6 χρονών,μετά από παραμονή 12 ημερών, είναι εμπύρετος (39 πυρετός) από ίωση, που το πιθανότερο τον κατέλαβε, λόγω μακράς παραμονής σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Έχει χάσει 3 κιλά από τις 26.11.2004 μέχρι σήμερα .
κατά τα άλλα δεν ήξερε τίποτε. :roll:
Αυτό το επεισόδιο έγινε πριν 1,5 χρόνια. Λέγεται ότι συνέβησαν παλιότερα και άλλα παρόμοια, με ευ΄θνη του ΧτΠ, αλλά δεν έχω στοιχεία.
allilegii ston 6axrono agwnisti pou antista8ike akoma kai sto trend tis vaftisis kai pou stin triferi ilikia pou vriskete protostatei se diadilwseis gia ta dikaiwta pou tis apolaves tous 8a apolausei se 12 xronia :roll:
katwrimos
07-06-2006, 13:33
signomi candiru alla o fasistas eisagkeleas itan pou epikalestike anonimi katagkelia apo to xamogelo tou paidiou.
Diladi an enas fasistas eisagkeleas kanei kati tetoio epikaloumenos anonimi katagkelia apo tous system shock (leme tora), tha eimai ego ipoxreomenos na paro thesi??
Den diafono oti i simperifora tou XTP einai ypopti, alla apo ekei mexri na katadikaseis ti drasi tou iparxei megali apostasi, poso malon ti stigmi pou kaneis den exei postarei tin apopsi tou gia to zitima.
signomi candiru alla o fasistas eisagkeleas itan pou epikalestike anonimi katagkelia apo to xamogelo tou paidiou.
Diladi an enas fasistas eisagkeleas kanei kati tetoio epikaloumenos anonimi katagkelia apo tous system shock (leme tora), tha eimai ego ipoxreomenos na paro thesi??
Den diafono oti i simperifora tou XTP einai ypopti, alla apo ekei mexri na katadikaseis ti drasi tou iparxei megali apostasi, poso malon ti stigmi pou kaneis den exei postarei tin apopsi tou gia to zitima.
η απάντησή σου είναι δικηγορίστικη. Αυτό θα υποστηρίζονταν άμα έφτανε κατηγορούμενο το ΧτΠ στο δικαστήριο. Ομως τα γεγονότα, όπως και όσοι τρέξαν τότε για την υπόθεση επιβεβαιώνουν τον ύποπτο ή έστω επιπόλαιο τρόπο που χειρίστηκαν ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ το περιστατικό.
Επιπλέον συζητάμε για ένα περιστατικό που έχει περάσει καιρός και η άμεση τριβή μαζί του έχει ξεθωριάσει, μαζί με αυτή και τα όποια αποδεικτικά στοιχεία βρίσκονται γραμμένα στα λινκ που παρέθεσα.
Dragonlord
07-06-2006, 15:35
Χμου, αν όντως πήγαιναν το παιδί σε διαδηλώσεις όπου ήξεραν ότι θα πέσουν δακρυγόνα (και έπεφταν), θεωρείτε εντελώς αδικαιολόγητη την όλη κατάσταση; Άσχετα από το πώς φέρθηκε η αστυνομία, μιλάω από την πλευρά του ΧτΠ.
Solo Carriera
07-06-2006, 17:33
άσχετο, αλλά candiru, δεν θα μας πεις την άποψη σου για τον παρόν φοιτητικό κίνημα στο αντίστοιχο thread;
Χμου, αν όντως πήγαιναν το παιδί σε διαδηλώσεις όπου ήξεραν ότι θα πέσουν δακρυγόνα (και έπεφταν), θεωρείτε εντελώς αδικαιολόγητη την όλη κατάσταση; Άσχετα από το πώς φέρθηκε η αστυνομία, μιλάω από την πλευρά του ΧτΠ.
σε διαδηλώσεις πάνε πάρα πολλοί τα παιδιά τους και μόλις δουν οτι κάτι δεν πάι καλά φεύγουν. Αλλωστε εγκληματίες είναι οι μπάτσοι που θα χτυπήσουν απροκλητα αδιαφορόντας για το ποιοί είναι στην πορεία ή την συγκέντρωση.
Συγνώμη, αλλά το να επιμένεις σε τέτοιο θέμα πέφτεις στο επίπεδο της μπατσικής λογικής μαζί με ερωτησεις του τύπου αν έχει βαφτιστεί ή αν έχει κάνει... εμβόλια. :shock:
άσχετο, αλλά candiru, δεν θα μας πεις την άποψη σου για τον παρόν φοιτητικό κίνημα στο αντίστοιχο thread;
έχασα την μπάλα και δεν προλαβαίνω να το διαβάσω, έγραψα την αλληλεγγύη μου σε ένα ποστ και έβαλα για σχόλιο μια απανθρωπιά των γιατρών φοιτητών.
Solo Carriera
08-06-2006, 17:58
γενικά υποστηρίζεις το φοιτητικό κίνημα;
enitharmon
08-06-2006, 20:59
μεταφέρεστε στο άλλο;
αυτό και αρκετά με το ΧτΠ