PDA

View Full Version : [Cinema] Stay (2005)

FIXXXER
24-05-2006, 11:17
Psuxologiko thrillah me Naomi Watts, Ewan McGregor kai enan tupos pou de thumamai to onoma tou alla borei na mas apasxolisei sto mellon. Enas neos me psuxologika problimata tou opoiou oi goneis kai i gomena exoun pethanei/agnoountai/ton exoun paratisei (den xeroume ti exei sumvei se auto to simeio tis tainias), episkeptetai ton psuxiatro McGregor, o opoios einai pantremenos me tin proin astheni tou Naomi Watts, i opoia malista paliotera eixe kanei apopeira autoktonias. Siga siga o Ewan arxizei kai ta paizei ki autos kai vlepei pragmata pou den uparxoun, prosopa pou upotithetai exoun pethanei kai katastaseis apo to mellon.

H skinothesia metraei arketa (se mia xaraktiristiki skini deixnei trakarisma apo tin optiki tou esoterikou tis rodas) kai oi allages apo skini se skini einai polu psarotikes se merika simeia. Oi ithopoiies apo kales eos polu kales kai i mousiki epivlitiki. To mono kako einai oti me ta diafora psuxologika ta opoia xekinoun apo polu noris stin tainia kapou kourazesai kai pisteueis oti den paei pouthena i tainia, kai malista vgazeis se kapoio simeio polu eukola to sumperasma oti einai mia alli tainia pou ginetai to klasiko pleon me dixasmenes prosopikotites ktl ktl. De boreite oute se xilia xronia na fantasteite to telos parola auta. Kai gamaei.

Nodoordonotthereisnotry
24-05-2006, 12:02
Την είδα στο cinema.Συμφωνώ με τα περισσότερα απ'όσα είπες, αλλά διαφωνώ για το τέλος γιατί αν έχεις δει το "memento" ή το "Τhe Machinist" , τότε είσαι το λιγότερο υποψιασμένος. Ο μικρός πάντως έπαιζε στη σειρά Young Hercules και στο Murder By Numbers. Βέβαια η ανώτερη ερμηνεία του ήταν στο Stay ασυζητί.

FIXXXER
24-05-2006, 12:40
Ta exo dei kai ta duo re sy, den exei kamia sxesi to telos me to telos tou The Machinist i me to telos (arxi, mesi, telos oti nanai) tou Memento, ektos apo to oti vasizontai kai ta tria se mi fusiologikes katastaseis tou mualou, [ELAFRY SPOILER FILE ER XRHSTH, MH DIAVASEIS PARAKATO] oi opoies sumvainoun logo kapoion gegonoton, de leo tipota allo giati borei na to xalaso gia kapoion.

ang69
28-05-2006, 13:56
Μου άρεσε και μένα, αλλά θα συμφωνήσω με Nodoordsksljdfskl ότι, λόγω των ταινιών που ανέφερε και μερικών άλλων, η ανατροπή του τέλους δεν αποτελεί πλέον τόσο μεγάλη έκπληξη, ειδικά όταν η υπόθεση είναι λίγο μπερδεμένη και ακατανόητη, οπότε και περιμένεις πως το σενάριο το πάει για "ανατρεπτικό" φινάλε.

Πάντως ο σκηνοθέτης πρέπει να είναι φαν του Lynch.

metamelia2
28-05-2006, 15:51
Μέτριο.

εντιτ: χωρίς γάλα

Phoebus
11-07-2006, 20:57
Μόλις το είδα... ταινιάρα χωρίς υπερβολή. Το τέλος άπειρα συναισθηματικό και συγκινητικό...

Ithilmir
12-07-2006, 12:38
φανταστική ταινία, τέλεια σκηνοθετικά-αρτιστικά, ewan mcgregor, γαμώ όλα , αλλάαα

:spoiler:

jacob's ladder. όχι ότι είναι κακό. αλλά οκ