Log in

View Full Version : Communic - Waves Of Visual Decay (Nuclear Blast)

alaiah
07-05-2006, 00:21
Communic - Waves Of Visual Decay
Nuclear Blast (2006)

http://www.communic.org/images/covers/wavesofvisualdecay.jpg

01. Under A Luminous Sky
02. Frozen Asleep In The Park
03. Watching It All Disappear
04. Fooled By The Serpent
05. Waves Of Visual Decay
06. My Bleeding Victim
07. At Dewy Prime

Δεν έχω ακούσει το πρώτο album των Νορβηγών (Conspiracy In Mind (2005)), δεν ήξερα καν πως υπάρχουν τούτοι δω οι τύποι. Ούτως ή άλλως η στροφή μου στην poser και την stoner/doom σκηνή τα 2-3 τελευταία χρόνια δεν μου άφηνε χώρο για metal ακούσματα. (πωπω πολύ ψωνίστικο ακούστηκε το τελευταίο)...

Αυτό το album ΣΠΕΡΝΕΙ.

Με το που έπεσε στα χέρια μου πριν από μια βδομάδα από γνωστό άγνωστο εν αγγλία (δοτική) σπουδάζοντα, δεν έχει σταματήσει να παίζει όπου υπάρχουν ηχεία μέσα στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή στη δουλειά.
Μίγμα nevermore, angel dust, και death προς το τέλος τους (χμ περισσότερο control denied μάλλον) περιέχει τα 7 παραπάνω υπερέπη με το μικρότερο τραγούδι να διαρκεί 6.54!! (Συνολικά 60 περίπου λεπτά μουσικής).
Οργιώδη drums, nevermorίζοντα riffs, και φωνή με χροιά angel dust (πολύ καλύτερη πάντως) και μελωδίες στη φωνή αλά warrel dane και tim Aymar.
Οκ έχουν παίξει πολλά συγγροτήματα σε τέτοιο στυλ τα τελευταία χρόνια. Έτσι όπως παίζουν οι communic όμως δεν νομίζω.
Δεδομένου ότι με τους communic δεν ακούς ούτε πρωτότυπο ήχο, ούτε φοβερά πρωτότυπες μελωδίες, είναι συγκλονιστικό το πως καταφέρνουν και σε κρατάνε κολημμένο στη μουσική τους. Το άλμπουμ φεύγει μονορούφι.
Σηκώνεσαι για κατούρημα και επιστρέφοντας βάζεις το κομμάτι που έχασες να ξαναπαίξει.....

Επίσημα κυκλοφορεί από τη Nuclear Blast στις 19 Μαΐου στην Ευρώπη.
Άντε να περάσουν οι μέρες για να δούμε και στίχους, γιατί στο net δεν έχω βρει τίποτα ακόμη...

To site της μπάντας: http://www.communic.org

edit: εφιστώ προσοχή στα "watching it all dissappear" και "waves of Visual decay"

enitharmon
07-05-2006, 03:02
κάποιος θα ήθελε πολύ να είναι ο Dane

το πρώτο τους καταφθάνει μέσα στη βδομάδα

Kingryche
08-05-2006, 01:48
Χα χα αν ο προμηθευτής σου εξ Αγγλίας χρησμοπιοεί σχετικά εσχάτως ένα ψευδόνυμο που τελειώνει σε -donian προσπαθώντας μάλλον να πικάρει επιφανή μέλος του ER και των Ν.Δ. τότε μετά από πρήξιμο και τραμπουκισμό (που έπιασε σχετικά εύκολα) του έστειλα link και τον έπεισα να κατεβάσει να ακούσει το Waves Of Visual Decay.

Έπρηξα και κάποιου άλλους εδώ είναι η αλήθεια :D

Βεβαίως πλέον δεν επιμένω στον πρώορο, λόγω ενθουσιαμού, τίτλο που του είχα δώσει ως νέου Politics... παρ' όλα αυτά αν πρέπει να δηλωθούν κάποια album με παρεμφερή ήχο και feeling, το πρώτο θα είναι το Politics, όπως επίσης η πρώτη μπάντα θα είναι οι Nevermore. Από εκεί και πέρα σωστά αναφέρονται οι Angel Dust (του εξαίσιου Enlighten The Darkness) ή οι Control Denied.

Τα κομμάτια είναι μικρά, catchy, radio friendly και με πιασάρικα refrain που κυμαίνονται μεταξύ περίπου 7και 10 λεπτών. Τα riff είναι το ένα καλύτερο από το άλλο και το εναρκτήριο Under A Louminous Sky σε πιάνει κατευθείαν από το σβέρκο. Μόνο σε κάποιες στιγμές σε αφήνουν να "ανασάνεις" με κάποια καταπληκτικά μελωδικά σημεία και μετά πάλι κοπάνημα. ΄Ολα τα κομμάτια έχουν να δώσουν κάτι στο τελικό αποτέλεσμα. Ξεχώρισα κάπωε τα Under a Louminous Sky, Watching It All Disappear και το ομώνυμο.

Το ντεμπύτο τους Conspiracy In Mind είναι εξ' ίσου εντυπωσιακό αλλά αυτό είναι μάλλον κατά κάτι καλύτερο. Στας εξωτερικάς ήδη έχουν αρχίσει να γνωρίζουν επιτυχία και η Nuclear Blast δείχνει να τους πιστεύει πολύ. Αν είναι τόσο εντυπωσιακοί στα live, όσο λέγεται τότε μιλάμε για super μπάντα. Βέβαια αυτά τα πράγματα από 3 άτομα δεν παίζονται (εκτός και αν λεγόντουσαν Rush).

Super. Αν όλα πάνε λογικά από τις επόμενες μεγάλες metal μπάντες...

Lost_In_Cooperland
08-05-2006, 02:03
Γαμάτος δίσκος. Εγώ τους είχα περάσει για κλώνους των nevermore και αγνόησα τελείως το πρώτο που γαμεί και αυτό. Όντως έχει κάτι από angel dust (border of reality :pink: ) και επίσης το εξώφυλλο τα σπάει.

enitharmon
08-05-2006, 15:28
Τα κομμάτια είναι μικρά, catchy, radio friendly και με πιασάρικα refrain που κυμαίνονται μεταξύ περίπου 7και 10 λεπτών.
:mov:

kala, exw na faw poly vrisimo molis anevei i kritiki...

alaiah
08-05-2006, 15:32
Χα χα αν ο προμηθευτής σου εξ Αγγλίας χρησμοπιοεί σχετικά εσχάτως ένα ψευδόνυμο που τελειώνει σε -donian προσπαθώντας μάλλον να πικάρει επιφανή μέλος του ER και των Ν.Δ. τότε μετά από πρήξιμο και τραμπουκισμό (που έπιασε σχετικά εύκολα) του έστειλα link και τον έπεισα να κατεβάσει να ακούσει το Waves Of Visual Decay.

χαχα he's the one

και ευχαριστούμε (μιλώ και εκμέρους του) για τον τραμπουκισμό που επέδειξες στην συγκεκριμμένη περίπτωση.

Kveldssanger
08-05-2006, 17:10
Τα κομμάτια είναι μικρά, catchy, radio friendly και με πιασάρικα refrain που κυμαίνονται μεταξύ περίπου 7και 10 λεπτών.

Όχι, είμαστε μαζί σου!!!!!

Kingryche
08-05-2006, 17:20

χαχα προφανώς πλάκα κάνω για να δείξω πως, αν και μόνο αυτά τα στοιχεία δεν έχουν θεωρούνται σχετικά εμπορικοί από την άποψη ότι η Nuclear Blast τους προβάλει αρκετά.

Alaiah πες του Αdonian να σου πασάρει το καινούργιο Last Autumn's Dream αν έχεις μπει στο σωστό δρόμο του poser..χεχε

alaiah
09-05-2006, 14:20
χεχε έννοια σου και μου το έδωσε μαζί τους communic ;)

Darkling
09-05-2006, 14:22
Πειτε περαστικα στον Αλαια ρε ολοι σας.

οχι πια ζαλη
και εμετο
γαμω το κεφαλι
και τον πυρετο.

οριστε. τωρα θα γειανεις.

Dragonlord
16-05-2006, 01:01
Κριτική στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/review.php?action=single&aid=289)

Snipous
16-05-2006, 02:23

Ναι εγω ειμαι αυτος ο ,ο,...Adonian...

Η αληθεια ειναι πως χωρις τον φιλτατο Kingryche δε θα ειχα παρει χαμπαρι περι Communic και θα ηταν κριμα...

Λογω ηλικιας (σιγα ρε γεροοοοο....) ειχα αρχισει και απομακρυνομουν σταδιακα απο τας καινουργιας κυκλοφοριας στο χωρο του metal.
Αλλα ακουγοντας το Waves... ενα τεραστιο "Ω ΡΕ ΦΙΛΕΕΕΕ" σχηματιστικε στα χειλη μου.
Η αληθεια ειναι οτι ειχα παρα μα παρα πολυ καιρο να ακουσω τοσο καλη κυκλοφορια απο μεταλ συγκροτημα (νομιζω τελευταια φορα που ειχα συγκλονιστει ετσι ηταν με Remedy Lane..)
En pasei periptosei, που θα λεγαμε και στην αγγλια, το αλμπουμ ειναι συγκλονιστικο, αρκετα καλυτερο απο το πρωτο τους, και πιστευω οτι τους αξιζει να πανε καλα.
ΚΑι πραγματι απορω πως σκατα θα παιζουν ως τριο αυτα τα παλαβα που παιζουν στους δισκους...
Δε θα ξανα-μανα-κανω κριτικη στο δισκο, την κανανε ηδη 2-3 και με καλυπτει (=τεμπελης)

Αυτα.

enitharmon
16-05-2006, 21:02
[q
ΚΑι πραγματι απορω πως σκατα θα παιζουν ως τριο αυτα τα παλαβα που παιζουν στους δισκους...
κοίταγε που και που αν ανέβηκε η συνέντευξη, απάντησε ο Oddleif =p

Kveldssanger
16-05-2006, 21:37
Παρακαλούνται οι κύριοι Communic όπως μεταναστεύσουν άμεσα από την χώρα.

Jim Dandy Mangrum
14-07-2006, 12:27
entaksei tnn amerikanikh yphkoothta thn exoun sto tsepaki!!!
aksioi!!!
apisteytos diskos
emena pantws de mou 8ymizoun angel dust
o tragoudiarhs einai dane-aymar alla mousika einai pio konta sto us techno/power-thrash, telh 80s-arxes 90s. to blessing in disguise poly, alla kai ta 2 teleytaia anacrusis mou hr8an sto myalo

Starbreaker
14-07-2006, 14:43
Γαμώ το κέρατό μου δηλαδή.

http://www.communic.org/images/pix/official2005/oddleif2_large.jpg

Δε νομίζω πως αξίζουν την προσοχή κανενός.

Jim Dandy Mangrum
14-07-2006, 14:59
:?:

Snipous
17-07-2006, 14:37
τι θελει να πει ο ποιητης (starbreaker)...??

Starbreaker
18-07-2006, 04:29
Ότι είναι κλώνοι των Nevermore, σε όλα. Κ στα παπάρια μας η photo, απλά για να δώσω έμφαση :P

Snipous
18-07-2006, 04:32
Δε θα ελεγα οτι κλωνοι των nevermore, o ηχος τους ειναι πιο κοντα σε angel dust φαση. τα φωνητικα ισως παραπεμπουν προς τα κει.

οπως το βλεπει ο καθενας

το summerland γραφεται με 2 m

Starbreaker
18-07-2006, 04:35
Όχι αν είσαι γκοθάς 8)

Snipous
18-07-2006, 04:36
πασο (=clueless)

carheart
18-07-2006, 11:46
Παρακαλούνται οι κύριοι Communic όπως μεταναστεύσουν άμεσα από την χώρα.

Και σε περίπτωση που σκεφτούν να μην το κάνουν, να εκτελεστούν πάραυτα σε κεντρική πλατεία του Oslo ώστε να γίνουν μάρτυρες.

Jim Dandy Mangrum
18-07-2006, 12:16
kai ola ayta epeidh egrapsan ligo kalh mousikh pou de 8ymizei ka8olou ta synh8h eurwpaika "power"-o-skoupidia...
eyge!!!

carheart
18-07-2006, 12:50
όχι, απλά επειδή είναι Νορβηγοί.

Σαν να μένω Καραϊσκάκη και να είμαι βάζελος, κλπ

Jim Dandy Mangrum
18-07-2006, 13:14
parakalw, ta idia basanhsthria kai sta melh twn spiral architect!!

Kveldssanger
18-07-2006, 14:32
Χα! Οι Spiral Architect είναι μπλακμεταλλαδες όμως!

Kingryche
18-07-2006, 14:43
Αν κάψουν καμια εκκλησία να μείνουν?

Επίσης, πρέπει μάλλον να φύγουν οι Ark (Conception), οι ΤΝΤ, ο Mykland.

Ο Σόλιντ δε που έφυγε από την πρώτη χώρα στο black metal και ήρθε στη δεύτερη?

Kingryche
18-07-2006, 14:44
Αν κάψουν καμια εκκλησία να μείνουν?

Επίσης, πρέπει μάλλον να φύγουν οι Ark (Conception), οι ΤΝΤ, ο Mykland.

Ο Σόλιντ δε που έφυγε από την πρώτη χώρα στο black metal και ήρθε στη δεύτερη?

Jim Dandy Mangrum
18-07-2006, 14:58
Χα! Οι Spiral Architect είναι μπλακμεταλλαδες όμως!

akoma xeirotera......

carheart
19-07-2006, 12:09
Λοιπόν, αποφάσισα. Οι Spiral Architect μπορούν να μείνουν λόγω σημαντικής βοήθειας που έχουν δώσει σε συντοπίτες τους. Κατά τα άλλα, δεν πολυμπορώ να τους ακούσω.

Οι Ark να μείνουν, επειδή γαμάνε.

Οι Communic να πάνε να ξύσουν πατσές, δεν παλεύονται με την καμία. Δηλαδή είναι τόσο ανύπαρκτοι, που απορώ.

Kingryche
19-07-2006, 12:36
Φχαριστούμε που μας ενημέρωσες.
Ήταν σημαντικό.

Η Ροζενμποργκ να μείνει ή να τη ρίξουμε κατηγορία?

psychotron
19-07-2006, 12:40
Προτείνω να τη ρίξουμε.

nothingman
19-07-2006, 12:43
και τη Molde!
KAI TH MOLDE!
:oops:

on topic: άκουσα το δίσκο και δεν παλεύεται αλλά νταξ', για τέτοιο δίσκο δεν πολύ-έχει αξία το τι λέω εγώ

Darkling
19-07-2006, 12:45
Λατρουζο. :pink:

carheart
19-07-2006, 12:55
Φχαριστούμε που μας ενημέρωσες.
Ήταν σημαντικό.

Η Ροζενμποργκ να μείνει ή να τη ρίξουμε κατηγορία?

Η Ρόζενμποργκ είχε ρίξει πριν λίγα χρόνια μια τρανή πεντάρα στον γαύρο, οπότε και μπορεί να παραμείνει. Και στη Νορβηγία, και κατηγορία.

Αλλά μην με ρωτήσεις για οτιδήποτε νορβηγικό έχεις ακούσει.
Είναι σημαντικό.

Kingryche
19-07-2006, 13:03
Για το πρώτο συμφωνώ και επαυξάνω...

Τώρα τα περί Νορβηγικών συγκροτημάτων κλπ ότι να'ναι.

Πάντως η καλύτερη Νορβηγική μπάντα ever είναι οι Conception. :twisted:

Flame On!

carheart
19-07-2006, 13:17
ναι, τώρα =p

Jim Dandy Mangrum
19-07-2006, 13:20
oriste ti pa8ainoun norvhgoi mousikoi akraiou hxou, otan klevoun amerikanies anti na klevoun Ton Souhdo opws synh8ws..... :D