View Full Version : Tool - 10.000 Days
http://i22.photobucket.com/albums/b333/Veinsaw/xmdays_ad.jpg
01 Vicarious 07:06
02 Jambi 07:28
03 Wings For Marie (Pt 1) 06:11
04 10,000 Days (Wings Pt 2) 11:14
05 The Pot 06:22
06 Lipan Conjuring 01:11
07 Lost Keys (Blame Hofman) 03:44
08 Rosetta Stoned 11:14
09 Intension 07:21
10 Right In Two 08:56
11 Viginti Tres 05:01
Αυτή η κριτική δεν έχει νόημα ύπαρξης. Δεν είναι κάτι απαραίτητο ούτε θα εμφανιστεί γραμμένο κάτι που δεν "ξέρατε" ή δεν είχατε σκεφτεί ήδη. Είναι απλά κάτι που πρέπει να γίνει για να υπάρχει σαν τεκμήριο όσο αφορά στα όσα ήδη έχουν ειπωθεί.
Η αλήθεια είναι πως με τις ακροάσεις της leaked version του δίσκου είχα απογοητευτεί. Ήταν σαν ένα μικρό αναμάσημα μεγάλων ιδεών το οποίο έγινε με μια βαρεμάρα βασισμένη στην επανάπαυση της προηγούμενης επιτυχίας τους. Εντάξει, καλό το χιτάκι, καλά τα πιο υποτονικά μέρη... αλλά, αλλά. Μέχρι που το αγόρασα. Και συνειδητοποίησα πως είχα εμπιστευτεί λανθασμένα τις πρώτες εντυπώσεις για έναν δίσκο του οποίου οι δημιουργοί βασίστηκαν ήδη μια φορά στην κλιμάκωση και την συλλογική δόμηση ενός ακούσματος μέσω όλων των κομματιών. Έκανα το λάθος να ψάχνω για καλά (το επίθετο με την έννοια που έχει στον κόσμο των τουλ) κομμάτια, και όταν νόμιζα πως δεν τα βρίσκω, θεωρούσα πως δεν είχα έναν καλό δίσκο στα χέρια μου. Και μόνο όταν άκουσα τον δίσκο από το original cd, με τη σωστή μίξη και την ποιότητα που αρμόζει στον ήχο τους, άρχισα να βρίσκω πως το Jambi ενώ μου είχε φανεί ανέμπνευστο μόνο του, μετά το Vicarious φαινόταν απλά άψογο, με το έντονο bass line του, τις κοφτές κιθάρες με το minimal και θεϊκό πέρασμα λίγο μετά το 4ο λεπτό και τον Maynard να δίνει. Και αναρωτήθηκα, είναι τυχαίο που το χιτάκι Vicarious, το κομμάτι που είχε "τυχαία" διαρρεύσει πρώτο στο δίκτυο, και μπορεί να σταθεί μόνο του ακόμα και στην πρώτη ακρόαση, είναι στην αρχή του δίσκου και είναι αυτό που σου κάθεται αμέσως λες και η δουλεία του είναι να προετοιμάσει το επόμενο track κοκ?
Και όσο αναρωτιόμουν με τον Maynard να παίζει την φωνή του -γιατί είναι κάτι ανάμεσα σε πνευστό και synth η άτιμη- ήρθε το Wings For Marie. Αρχικά μου είχε φανεί αναίτια υποτονικό. Τώρα χαμογελούσα γιατί μου φαινόταν ύποπτα γαλήνιο. Και πριν προλάβω να διώξω την σκέψη αυτή, ήρθε το ομώνυμο track, και τα πάντα έδεσαν. Δεν είχε ιδιαίτερη σημασία πως, δεν είχε κανένα νόημα να αναρωτηθώ τι παίχτηκε και γιατί είχα παραλύσει, και κανένα reverse engineering για να αναδομήσω την μέθοδο που έπλεξαν τα κομμάτια μεταξύ τους, τόσο αφανώς αλλά και τόσο σίγουρα κατ' εμέ, δεν ήταν καλός λόγος για να σταματήσω αυτό που μου συνέβαινε. Ο δίσκος και ο κόσμος θα μπορούσε κάλλιστα να τελειώσει με αυτό το κομμάτι, και αν αυτό ακούγεται fanboy-ικο και υποκειμενικό, ακούστε τον δίσκο, και θυμηθείτε με όταν φτάσετε σε αυτό. Μην ακούσετε μόνο του το κομμάτι, μην κάνετε forward για να βρείτε το reffrain, μην πηδήξετε κάποιο κομμάτι επειδή δεν σας άρεσε η εισαγωγή του. Είναι όλα όπως πρέπει να είναι -και πάλι- και είτε το αποδέχεστε ως έχει, είτε όχι.
Οι TooL έβγαλαν δίσκο.
Apologies, αλλά δεν βρήκα πουθενά το νέο εξώφυλλο.
Giati den egrafes apla "eimai tool fanboi"?
Eisai gia ton poytso (toy maynard)
Amnesiac.
05-05-2006, 18:13
oi prwtes akroaseis de me enthousiasan idiaitera. an kai kamia prwti akroasi se disko twn tool de me enthousiase pote. de kserw an "megalwse" mesa mou i apla piesa ton eayto mou na tou aresei, simasia exei oti pleon ton thewrw apsogo disko.
de mpainw sti diadikasia na ton sygkrinw me tis proigoumenes douleies twn tool, ta alla albums ta akouw xronia eno ayto merikes meres.
Kveldssanger
05-05-2006, 20:37
Οι πρώτες ακροάσεις με έκαναν να βαρεθώ. Οι δεύτερες και τρίτες επίσης. Δεν τον ξανακουω πριν το αγοράσω και ελπίζω να αλλάξω γνώμη.
The Good Son
06-05-2006, 00:39
ό.τι είπε ο άθεηστ. Δλδ οκ, ενω στην λήκντ βέρσιον φανταζόσανε το wings for marie οτι είναι το νέο "κομμάτι - τελετή" των τούλ, απογοητεβόσουν με αφτό που άκουγες. Τώρα ακούς και πετάγονται ήχοι από παντού. ιεροτελεστία. Δλδ οκ, ερχεται το τελεφταίο "ντουπ" και ακούς την χορδη να πάλλεται. Πλημμύρα ήχων. πανικός. τέλειο. μιαμ μιαμ. Τα πουστράκια καταφέρνουν να σε πείσουν να τους αγοράσεις. η πειρατεία δεν έχει νόημα.
Stormrider
06-05-2006, 01:20
oso to akouw maresei pio poli.
tin proti fora: apogoitefsi.
soulless9
06-05-2006, 04:44
eimai elafros fan boys twn tool(oxi se shmeio pu na thewrhtai brisia:P) kai den mporw na pw plhrws antikeimenika thn gnwmh mou. prwth akroash: endiaferon diskos alla thelei akroaseis meta apo arketes akroaseis mporw na pw oti einai enas wraios diskos kai ton exw kai sto mp3 player mou kai ton akouw sxedon kathymerina. twra oute egw prokeitai na ton sugkrinw me prohgoumenous diskous, den exei nohma. einai enas kalos diskos.- an den sas aresei apla oi tool den einai tou goustou sas h o sygkekrimenos diskos apla den sas aresei. apo kei kai pera mporeitai na rxisete ta mpla mpla.
House Of Low Culture
06-05-2006, 06:59
:sk8:
fandango
06-05-2006, 11:04
oso to akouw maresei pio poli.
tin proti fora: apogoitefsi.
Είμαι στην τέταρτη φορά, ελπίζω όπου να'ναι να αρχίσει να μου αρέσει και μένα. :|
The Good Son
06-05-2006, 11:30
Είμαι στην τέταρτη φορά, ελπίζω όπου να'ναι να αρχίσει να μου αρέσει και μένα. :|
ιφινόι;
Starbreaker
06-05-2006, 11:50
To prwto kommati einai asyllhpto epos. Epifylassomai, me afta pou diavazw edw mesa. To kovw na to katevazw olo prwta, dunno.
dyingfreedom
06-05-2006, 13:21
Οι TooL έβγαλαν δίσκο.
The Pot
04:29 - 05:09
ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΥΔΕΙΣ.-
deadbird
06-05-2006, 17:18
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ album, αλλά λίγο. περίμενα περισσότερα από τους tool.
Dragonlord
06-05-2006, 21:59
Tool - 10,000 Days
©2006 Volcano/Sony BMG
http://www.electricrequiem.com/iMedia/album/album.281.cover.jpg
01. Vicarious
02. Jambi
03. Wings For Marie
04. 10000 Days
05. Pot
06. Lipan Conjuring
07. Lost Keys (Blame Hofmann)
08. Rosetta Stoned
09. Intension
10. Right In Two
11. Viginti Tres
Κριτική στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/review.php?action=single&aid=281)
deadbird
06-05-2006, 22:19
ποιός είναι ο κ. Παπάζογλου?
dyingfreedom
07-05-2006, 13:59
:)
Kveldssanger
07-05-2006, 14:06
To αγόρασα και το ξανακούω. Μου φαίνεται σαφέστατα καλύτερο από τις πρώτες ακροάσεις (με κορυφαίο το ομώνυμο, το οποίο είναι κομματάρα), αλλά πάλι δεν με εντυπωσίασε όπως είχε γίνει με τα προηγούμενα από την πρώτη ακρόαση. Time will tell.
Pitsadoros
07-05-2006, 23:26
epeidi den eimai fanmpois apaitousa instant hitakia k den eixa tin ipomoni na proseksw toso aplwtes sintheseis. de mou vgale to meraki an k den einai oute asximo oute k toso antimainstream. mallon egw eimai kathisterimenos
carheart
08-05-2006, 01:58
κάτι πήρε το μάτι μας!
blackbird
08-05-2006, 02:19
mlkes ti mpasimo einai ayto me sthn eisagwgh tou vicarious........
rock me arxidia
akouw th mousikh twn Tool ligo prin vgei to Lateraus kai aytos o diskos mou vgazei ena heavy rock attitude ths mpantas poly xyma kai in your face enw egw perimena na akousw pio peiramtika -(pio vareta)pramata.Den exei thn polyplokothta tou lateralus kai thn atmsofaira tou aenima alla einai poly dynatos rock diskos
tha kanw edit amesws molis ton akousw 2-3 fores akoma
telika einai kalh fash na mhn perimeneis me megalh prosmonh to disko enos megalo sygrothmatos kai na vgainei kati toso dynato kaii as mhn exei to eidiko varos twn prohgoumenwn
m aresei pou einai aplos kai xyma...kai etsi exoume ena poly dynato disko yia kopanima(kati pou mou xreiazotan proswpika ayth thn epoxh) kai as exei kai vareta shmei.Kalytera ap to na vgazan kati pou na akolouthouse to styl tou lateralus :shock:
Προσωπικά το βρήκα κάπως "λίγο" με τα όσα μας έχουν δείξει οι Tool ως τώρα. Θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα. Η επανάληψη θα με κάνει, προσωπικά πάντα, να τους βαρεθώ σύντομα αν δεν κάνουν κάτι στον επόμενο τουλάχιστον δίσκο.
Numark να υποθέσω πως δεν είσαι επιληπτικός ε?
metamelia2
09-05-2006, 03:36
μλκ το άβαταρ του είναι απίστευτο.
Tonosalata
09-05-2006, 03:43
3 lepta astamatita.
dyingfreedom
09-05-2006, 11:14
Thnx Veinsaw!!!
:)
Όσο για το δίσκο, μιλάμε για ανελέητο λιώσιμο. Κάθε φορά και ένα καινούριο αγαπημένο κομμάτι.
Phantom Duck
09-05-2006, 15:09
3 lepta astamatita.
4, σε γάμησα. Χωχωχω.
Numark να υποθέσω πως δεν είσαι επιληπτικός ε?
Όχι ακόμη. Οδεύω προς σ' αυτό το σημείο όμως. :D
Πάρτε το full το avatar. Το ψιλογάμησα για να το χορέσω ως avatar.
http://img302.imageshack.us/img302/4484/erlon67fy1zs.gif
Lost_In_Cooperland
09-05-2006, 18:14
Ξέρασμα (κυριολεκτικά)
nothingman
09-05-2006, 18:25
λοιπόν, το αγόρασα και εγώ
ο δίσκος είναι καλός και όσο περισσότερο τον ακούω τόσο περισσότερο μου αρέσει (βέβαια ατυχής η επιλογή ημερομηνία κυκλοφορίας αφού στο ματς με το καινούριο Περλ Τζαμ χάνει και με μια σχετική ευκολία... έτσι δεν το ακούω όσο συχνά θα έπρεπε ίσως). Το Pot είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα τραγούδια έχουν γράψει. Θεϊλα.
με την ευκαιρία να αναφέρω πως έχουν γραφτεί ορισμένα κείμενα-διαμάντια που "θάβουν" το δίσκο, πραγματική απόλαυση το να τα διαβάζεις. Παρόμοιο σκηνικό είχα να συναντήσω από το KidA μόνο που τότε νομίζω πως είχαν μάλλον δίκιο :ουπς:
Kveldssanger
09-05-2006, 18:46
μόνο που τότε νομίζω πως είχαν μάλλον δίκιο :ουπς:
Δεν σχολιάζω. Είσαι ανεκδιήγητος =ρ
carheart
09-05-2006, 20:08
Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι το "10.000 Days" είναι μια χαρά δίσκος.
Έχει 2-3 κομματάρες και το υπόλοιπο κυμαίνεται σε ωραία επίπεδα.
Φαντάζομαι αν το ακούω καθημερινά από εδώ και πέρα θα το βαρεθώ, όπως και με την πλειοψηφία των "μια χαρά" albums.
(βέβαια ατυχής η επιλογή ημερομηνία κυκλοφορίας αφού στο ματς με το καινούριο Περλ Τζαμ χάνει και με μια σχετική ευκολία... έτσι δεν το ακούω όσο συχνά θα έπρεπε ίσως)
Η αλήθεια να λέγεται.
Παρόμοιο σκηνικό είχα να συναντήσω από το KidA μόνο που τότε νομίζω πως είχαν μάλλον δίκιο :ουπς:
Με απογοήτευσες. Βαθύτατα. :(
Πολύ θέλω να δω αυτά τα κείμενα που λες όμως (για το tool όχι το kid a). Δλδ οκ φαντάζομαι το πιτσφορκ θα ήταν το πρώτο πάλι που έβγαλε το φτυάρι αλλά ότι έχω συναντήσει είναι σχεδόν αποθεωτικό.
nothingman
09-05-2006, 20:45
[quote]Οn the way to the Indianapolis Verizon Music Center in the summer of 2001, my excitement was palpable but reserved. My buddy Sander played
Solo Carriera
09-05-2006, 21:19
πολύ ωραίο review.
Υπέροχο άρθρο αυτό που παρέθεσες nothingman!
Πέρα από την αναφορά στο Vicarious, την παράθεση κάποιων στίχων του, και την γνώμη πως το Viginti Tres είναι πιασάρικα ονομασμένο και ambient, λέει τίποτα για τον δίσκο πουθενά?
nothingman
09-05-2006, 22:24
ε;
κοίταξε
πίστεψα ότι θα ήταν προφανές ότι δεν το πόσταρα για να δείξω "το γαμάτο ριβιού" αλλά ένα κείμενο που έχει πλάκα, και με το οποίο δε συμφωνώ απαραίτητα. Αν έχεις χρόνο κιόλας το αναφέρω και λίγα ποστς πιο πάνω οπότε μπορείς να το διαβάσεις.
έχει ένα ενδιαφέρον ότι προσπεράσαμε το σημείο περί progressive μουσικής αλλά νταξ', ο καθένας ό,τι ψάχνει βρίσκει
babality
10-05-2006, 09:45
Κατσανε οι κωλοι κατω παλι. αιντε.
ε;
κοίταξε
πίστεψα ότι θα ήταν προφανές ότι δεν το πόσταρα για να δείξω "το γαμάτο ριβιού" αλλά ένα κείμενο που έχει πλάκα, και με το οποίο δε συμφωνώ απαραίτητα. Αν έχεις χρόνο κιόλας το αναφέρω και λίγα ποστς πιο πάνω οπότε μπορείς να το διαβάσεις.
έχει ένα ενδιαφέρον ότι προσπεράσαμε το σημείο περί progressive μουσικής αλλά νταξ', ο καθένας ό,τι ψάχνει βρίσκει
Δεν πήγα να την πω σε σένα ρε. Απλά ξέρεις το όλο κουτλουρέ ψάρωμα της αρχής το "έχω ψάξει τους τουλ και ό,τι λέω έχει βάρος" και το χώσιμο προς τα 'κει που φυσάει ο αέρας με μια τερμινολογία καθάρα με σκοπούς δημιουργίας εντυπώσεων και μηδενικών απτών και αδρών αναλύσεων επί του ίδιου του γαμημένου δίσκου, με κάνει να θέλω να του σπάσω τα γόνατα.
nothingman
10-05-2006, 15:01
και ξαναλέω
το ότι το κίνητρο του τύπου είναι χαζό, δεν ακυρώνει όσα λέει
+ έχουν γραφτεί ορισμένα απίστευτα πράγματα και από την "άλλη μεριά"
όπως ενδεικτικά:
"einai enas kalos diskos.- an den sas aresei apla oi tool den einai tou goustou sas h o sygkekrimenos diskos apla den sas aresei."
επιμένω όμως ότι όσο ωραίο και αν είναι το 10000 days, δεν είναι ένα βήμα μπροστά, τουλάχιστον όπως το ορίζω με τα δικά μου standars αυτό
και το κουράσαμε και σκάω
Μπα όχι, συμφωνώ με την δική σου άποψη περί αλλαγής και εξέλιξης. Αυτό το "όσα λέει" είναι το θέμα μου, δν είναι ότι το θάβει που με ενοχλεί, έλεος, είναι το ότι αναφέρει 2-3 σημεία επί της ουσίας και τα άλλα είναι "αλλά οι φανμπόηδες επιμένουν".
Εξίσου φαιδρά βρίσκω και τα σχόλια των φανμπόηδων εννοείται.
anw.
regularpaul
10-05-2006, 15:44
Για όσους έχουν διαβάσει εκτεταμένη επιχειρηματολογία υπέρ και κατά των Τool, είναι φανερό ότι ο τύπος που το έγραψε το άρθρο στο Stylus έχει συρράψει διάφορα που διάβασε από εδώ και από εκεί και απλά προσπαθεί να κάνει τον έξυπνο.
King Crimson - check
progressive - check
dissin' Tool fans- check
syncopation - check
wankery - check
Αναρωτιέμαι πώς του ξέφυγε μια αναφορά στην ακολουθία Φιμπονάτσι. Στο δε παρακάτω quote δείχνει και ολοκληρωτικά άσχετος με το σπορ:
Keenan gave an interview when Lateralus was released in which he admitted the great pressure of a third album, saying that it was sink-or-swim for musicians like T. Rex and The Smashing Pumpkins. But if you take a look at Tool’s closest ilk—Godsmack, Staind, Disturbed—the need for change, for innovation, the argument of pressure pretty much falls flat.
Darkling
10-05-2006, 15:53
"...Kαι στην τελικη οι τουλ, εχοντας περασει απο τοσα σταδια, κι απο εκτελεσεις του Maynard's Dick στην απολυτη ιντελλεκτουαλιτυ ποσες φορες πιστευουν πια οτι θα κανουν το "μπαμ" ?? 1 ? 1 ? 2 ? 3 ? 5 ? 8 ? 13 ?..."
metamelia2
10-05-2006, 15:57
χαχαχααχχα
Πες μου ότι μόλις το εφηύρες αυτό.
regularpaul
10-05-2006, 16:05
Ηθελα να προσθέσω ότι ούτε καν βρήκα αστείο το άρθρο (αλλά δεν το κανα για να μην πικάρω τον :πινκ: τιποτένιο) και πως ο darkling θα γραφε στο άψε σβήσε ένα απείρως πιο κωμικό κείμενο. Σε 2 σειρές τα είπε όλα.
Δν ξέρω. Αυτό με τους Disturbed ήταν πολύ καλό.
nothingman
10-05-2006, 16:29
σκατά, με κάνατε απολογητή του ριβιού
τα περί King Crimson και progressive δεν είναι τραβηγμένα ε
τα περί συγγενών γκρουπ είναι από άλλο πλανήτη βέβαια
αλλά ήταν νομίζω προφανές ότι δε συμφωνούσα με το γαμώ-κείμενο
ώχου
Kveldssanger
10-05-2006, 16:58
Αστους ναθινγκμαν, δεν ξέρουν αυτοί =ρ Πάμε να ακούσουμε περλτζαμ τώρα (πινκ).
Επίσης, [φανμποι μοντ ον]το να αναφέρονται οι Crimson στο ίδιο άρθρο με τους Τουλ είναι τουλαχιστον ιεροσυλία[/φανμποι μοντ οφφ]
Τράβα άκου Σατάνικουμ Κολντ Γκοάτβόμιτ Ήβολ να διασκευάζουν Joe Cocker εσύ άμουσε.
metamelia2
10-05-2006, 17:06
Εντάξει. Δεν είναι χειρότερο απ'το να αναφέρονται οι Ντιστερμπντ με τους Current 93.
Solo Carriera
10-05-2006, 18:35
ας γίνω εγώ ο απολογητής του άρθρου λέγοντας ότι όντως φαίνεται γενικότερη κριτική στους τουλ και τους φανς τους παρά στο 10Κ ντέιζ αλλά παρ' ολ' αυτά έχει αρκετές έυστοχες παρατηρήσεις όπως την επισήμανση του παροπιδισμού και του φανατισμού του "Tool Army", της δήθεν ψαγμένης χρήσης λατινικών εκ μέρους του συγκροτήματος, του πόσο παρεξηγημένος είναι ο όρος "progressive" και -μάλλον ο λόγος που με έκανε να ποστάρω κιόλας- την επισήμανση του πόσο για πέταμα είναι οι στίχοι του βικάριους.
όντως δεν είναι τίποτα το σπουδαίο αλλά ευχάριστο άρθρο όπως και να 'χει.
Phantom Duck
10-05-2006, 20:25
Eh, το πήρα γαμώ το σπίτι μου. Ελπίζω στη δεύτερη ακρόαση να μου φανεί καλύτερο.
Ναι, ναι, δε θα το ακούω πολύ πριν πάρω τα προηγούμενα Τουλ και δω τι παίζει εκεί πρώτα.
Kveldssanger
10-05-2006, 20:34
Περι νεωτερισμού, προόδου κλπ πάντως, δεν μπορώ να καταλάβω ιδιαίτερα γιατί οι Tool θεωρούνται τόσο "μπροστά". Και για να ξεκαθαρίσω κάτι (γιατί μερικές φορές σε συζητήσεις νομίζουν οι φανμποιζ ότι δεν μου/μας αρέσουν οι Tool or sth) τα Aenima (κατά πρώτο λόγο) και Lateralus (κατά δεύτερο) είναι απίστευτες δισκάρες και το Undertow επίσης εξαιρετικό. Αλλά οκει δεν μπορώ να πω ότι είναι και τόσο ρηξικέλευθα ή προοδευτικά. Και είναι λίγο βαρετό συνέχεια να επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια (κατά τη γνώμη μου πάντα). Θεϊκή μουσική (τουλάχιστον μέχρι τώρα) αλλά δεν επαναπροσδιόρισε και τα δεδομένα. Τέλος πάντων, από την άλλη και μόνο που κάθε φορά γίνονται τόσες συζητήσεις είναι δείγμα επιτυχίας.
carheart
10-05-2006, 21:09
Περι νεωτερισμού, προόδου κλπ πάντως, δεν μπορώ να καταλάβω ιδιαίτερα γιατί οι Tool θεωρούνται τόσο "μπροστά". Και για να ξεκαθαρίσω κάτι (γιατί μερικές φορές σε συζητήσεις νομίζουν οι φανμποιζ ότι δεν μου/μας αρέσουν οι Tool or sth) τα Aenima (κατά πρώτο λόγο) και Lateralus (κατά δεύτερο) είναι απίστευτες δισκάρες και το Undertow επίσης εξαιρετικό. Αλλά οκει δεν μπορώ να πω ότι είναι και τόσο ρηξικέλευθα ή προοδευτικά. Και είναι λίγο βαρετό συνέχεια να επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια (κατά τη γνώμη μου πάντα). Θεϊκή μουσική (τουλάχιστον μέχρι τώρα) αλλά δεν επαναπροσδιόρισε και τα δεδομένα. Τέλος πάντων, από την άλλη και μόνο που κάθε φορά γίνονται τόσες συζητήσεις είναι δείγμα επιτυχίας.
Συμφωνώ απολύτως. Επίσης η απορία δεν θα μου λυθεί μέχρι να πεθάνω σε 12 ζωές. Γιατί οι King Crimson έπαιζαν support; Σε οποιονδήποτε; Ε;
Kveldssanger
10-05-2006, 21:18
Εδώ έπαιζαν σαπόρτ οι Van Der Graaf στους Porcupine Tree ναούμε.
carheart
10-05-2006, 21:23
δεν με βοηθάς ;p
dyingfreedom
10-05-2006, 21:32
Θεϊκή μουσική (τουλάχιστον μέχρι τώρα) αλλά δεν επαναπροσδιόρισε και τα δεδομένα.
Σ'αυτό Κώστα κάνεις λάθος. Οκ βγάλε τον όρο "prog rock" αν θές, αλλά μετά το "Lateralus" (ειδικά) τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Όπως και με τους King Crimson, τους Rush, τους Eloy, τους Tangerine Dream και και και. Απλά δες πόσοι από τους καλλιτέχνες πλέον κινούνται σε ηχητικά πλαίσια που παραπέμπουν σε Tool.
Και άσχετο, εδώ έπαιξαν οι Lost support σε Him. :roll:
psychomaverick
11-05-2006, 02:38
Συμφωνώ απολύτως. Επίσης η απορία δεν θα μου λυθεί μέχρι να πεθάνω σε 12 ζωές. Γιατί οι King Crimson έπαιζαν support; Σε οποιονδήποτε; Ε;
Η εμπορική επιτυχία του group το καθορίζει αυτό.
Οι King Crimson παίζουν κάτω από τους Tool γιατί πουλάνε λιγότερο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Το ίδιο συμβαίνει βέβαια με Van Der Graaf Generator και Porcupine Tree.
Απόδειξη αυτού είναι ότι το 2001 οι Porcupine Tree άνoιγαν τις συναυλίες σε περιοδεία των Yes.
Επίσης, γενικότερα τέτοιου είδους συναυλίες/περιοδείες (δηλαδή ένα group με πολύχρονη καριέρα μαζί μ'ένα ανερχόμενο) είναι λάθος να διοργανώνονται κατά τη γνώμη μου και για το κοινό αλλά και για τα groups (κυρίως τα support).
px omws oi machine head skasane miti me diskara (burn my eyes)
kai kapaki ekanan periodeia me slayer...kai mallon kalo tous ekane!!!! :)
Θεϊκή μουσική (τουλάχιστον μέχρι τώρα) αλλά δεν επαναπροσδιόρισε και τα δεδομένα.
Σ'αυτό Κώστα κάνεις λάθος. Οκ βγάλε τον όρο "prog rock" αν θές, αλλά μετά το "Lateralus" (ειδικά) τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Όπως και με τους King Crimson, τους Rush, τους Eloy, τους Tangerine Dream και και και. Απλά δες πόσοι από τους καλλιτέχνες πλέον κινούνται σε ηχητικά πλαίσια που παραπέμπουν σε Tool.
to bold simeio den einai apodeiksi gia to an epaiksan fovera riksikeleuthi mousiki. dld apo opou kai na to piaseis to thema,ypaxoun dekades groups pou epaiksan sta 90s kai sta early 00s poly pio "prototypi" kai "psagmeni" mousiki. xoris na thelo na amfisvitiso ti mousiki aksia ton tool (exoun grapsei pragmatika katapliktika tragoudia) an den ypirxe olo auto to hype logw tou mystiriodous image tis mpantas tha milagama gia ena akoma poly kalo group ton teleutaion xronon.
psychomaverick
11-05-2006, 10:47
px omws oi machine head skasane miti me diskara (burn my eyes)
kai kapaki ekanan periodeia me slayer...kai mallon kalo tous ekane!!!! :)
Αυτό που είπα, πήγαινε για groups του λεγόμενου ''progressive'' rock ή γενικότερα groups που δεν έχουν μεγάλη σχέση μεταξύ τους ηχητικά.
Όσο για τους Slayer - Machine Head ισχύει αυτό που λές γιατί ακριβώς ήταν πολύ κοντά ηχητικά, αλλά σκέψου τι είχε γίνει στην συναυλία Slayer - S.O.A.D. εδώ, όταν οι S.O.A.D. είχαν κυκλοφορήσει το πρώτο τους album.
Phantom Duck
11-05-2006, 15:10
Καλά, και οι MH να ήταν τότε, θα' βλεπες πως θα τους εκτιμούσαν οι πίθικοι :)
regularpaul
11-05-2006, 16:23
to bold simeio den einai apodeiksi gia to an epaiksan fovera riksikeleuthi mousiki. dld apo opou kai na to piaseis to thema,ypaxoun dekades groups pou epaiksan sta 90s kai sta early 00s poly pio "prototypi" kai "psagmeni" mousiki. xoris na thelo na amfisvitiso ti mousiki aksia ton tool (exoun grapsei pragmatika katapliktika tragoudia) an den ypirxe olo auto to hype logw tou mystiriodous image tis mpantas tha milagama gia ena akoma poly kalo group ton teleutaion xronon.
Mπορείτε και οι 2 σας να ανεφέρετε κανένα παράδειγμα?
Δηλ. συγκροτήματα που πλέον κινούνται σε ήχους που παραπέμπουν στους Tool ο ένας και μερικά από τα δεκάδες groups που στα 90's έπαιξαν πολύ πιο πρωτότυπη και ψαγμένη μουσική o άλλος.
dyingfreedom
11-05-2006, 16:54
1. Dead Soul Tribe, ειδικά μετά το A Murder Of Crows το 'χουν παρακάνει με τις επιρροές τους και ο Buddy Lackey δεν είναι και κάνας τυχαίος.
2. Opeth στον τελευταίο δίσκο (και όχι μόνο στο The ghost of perdition)
3. Dream Theater στο Six Degrees Of Inner Turbulence και συγκεκριμένα η εισαγωγή του The Great Debate
edit: Εκτός από τους πρώτους που αντιγράφουν, οι άλλοι δύο απλά εξέφρασαν τις επιρροές. Δλδ διακρίνονται σημεία που παραπέμπουν σε tool.
Tonosalata
11-05-2006, 17:06
ksexases to Home apo DT :P
sabbattack
11-05-2006, 17:58
Maista. To akousa pleon KAI egw. Nai kserw emena perimenate twra, alla prepei na pw oti o Atheist kserei para ma para ma para polla ghpeda mpala.
Dustuxws, eimai akoma sthn 3h mono fora kai to daktulo mou se kapoia kommatia flertarei apotoma me to >| koumpaki tou discman... ...
eViL_BoNo
16-05-2006, 01:07
Wings pt 2 = 11:16
Wings pt 1 = 6:10
Viginti Tres = 5:13
--------
Wings pt 1 + Viginti Tres ~ Wings pt 2
[Ayto einai apla enas ypologismos]
http://download.yousendit.com/CFAFCDF937740D90
[Kai ayto einai ena mp3]
Your thoughts...
Lost_In_Cooperland
16-05-2006, 01:54
συγκλοnizing
carheart
16-05-2006, 02:13
Wings pt 2 = 11:16
Wings pt 1 = 6:10
Viginti Tres = 5:13
--------
Wings pt 1 + Viginti Tres ~ Wings pt 2
[Ayto einai apla enas ΣΩΣΤΟΣ ypologismos]
Tonosalata
16-05-2006, 02:17
AXAAXXAAXXAXAXAXAXAXA
.
diladi.
daydreamer
16-05-2006, 21:44
Βασικά δεν ξέρω τι υπολογισμός είναι αλλά εμένα το pc τα βλέπει
Wings for Marie (Pt 1) - 6:11
Viginti Tres - 5:02
6:11 + 5:02 = 11:13
10,000 Days (Wings Pt 2) - 11:13
ε κάπου στο 9 και κάτι φαίνεται σαν να συγχρονίζονται κανονικά, αλλά νταξ σιγά να μην το κάνανε κι επίτηδες, τα φανατισμένα τουλόπαιδα βγάλαν(μ)ε πάλι "κρυμμένο καλούδι" από το πουθενά.
btw το συγχρονισμένο mp3 δεν είναι καλά συγχρονισμένο.
Kveldssanger
16-05-2006, 21:46
Στο κωδικός Νταβιντσι 2: Η εκδίκηση της Μονα Λιζα, γκεστ σταρ ο Keenan?
Tonosalata
16-05-2006, 21:47
o keenan einai h mona liza.
I didn't know if you people knew this. But, If you burn both Viginti Tres followed by Wings for marie .. Then, play that track as one with 10,000 days as another track and play both at the same time, Both Wings for Marie AND 10,000 days sync ! It is incredible ! It is like an 8 piece band but it all FLOWS ! It flows like one song.. It is the most unique and incredible thing I have ever heard in my life.. BadA$$ ! The vocals, drums, the guitar riffs, everything flows ! Both songs get heavy at the same point at 9 minutes and 14 seconds in, it is magical ! This band synched tracks !
They synched them in testament to Maynard's mother passing to sound like an 8 piece band.. The vocals wisp back and forth almost like a conversation during the sync.. It's UNREAL !
Tool meant these tracks to synch.. If you look at the track times, "10,000 days" is 11 mins and 13 seconds long.. When you add the track times of "Viginti Tres" and "Wings for Marie" it adds up to 11:13 as well.. Look at the album cover ! There are 3 faces with one in the front.. This SICK band meant for all three tracks to play as one song for the self-title track "10,000 days" . Freaky !!
By the way, "Viginti Tres" means the number 23 in Latin . 23 is the number of synchronicity . And nothing is more synchronous than hearing the tracks mixed as I described .. Everything Tool writes is for a reason. These aren't merely interludes and fillers this band puts between songs. All their tracks have a meaning and there's a reason why they are there .. They are truly a one of a kind band like no other.
I recommend using a surround sound system for this.. Play 10,000 days in the rear and viginti treS + Wings for Marie in the front.. It's much better than headphones with listening each tune in one ear.. Because you have a fade with headphones.. Ever notice sometimes the bass guitar (or the effects) will only play in one ear with headphones ? And you may have to adjust the bars and volume.. But once you set it right, the sync is undeniable and it is a pure treat .. Well this is what I mean . It must be heard with a surround system . About two minutes in there will be sounds swingin around your head..It is so cosmic and trippy. When it gets heavy at 9 minutes and 14 seconds in, Both songs get heavy at the same point and it sounds like a cohesive 8 piece band. It's crazy ! I havent stopped listening to this musical feast for 3 days now.. This band is SICK SICK SICK !!
Tool, once again, has come up with something totally innovative on an album. A band that is truly unparalleled IMHO. They never disappoint . On the 2001 release Lateralus , they did the infamous fibonacci sequence in the title song.. Tool's Lateralus is the best album front to back I have ever heard, PERIOD.. They are intoxicating once you give them enough time to squeeze into your consciousness. And with hours of straight listening, your flattened.. Because this band is so deep, it takes a long time for you to absorb their musical complexities , waves and textures. But once you absorb them with alot of listens, it is entrenched into your psychy and they are a mad MAD addiction ..
Every album this foursome comes up with has some new mad musical ideas, they are like mad musical scientists .. Here, in 10,000 days they sync three songs , to make it sound like one incredible song ! The only band in history to accomplish this incredible feat on an album.. This band is pure genius. And with every release they never cease to amaze me. For about 10 years now this band has made me just speechless. I have received such pleasures over their sound over the years that I believe these 4 guys who call themselves "Tool" , are really from another planet ... Pure genius . What innovation . What an experience . Album of the year . This is a masterpiece !!!!
_UnHoLyMaRtYr_
17-05-2006, 01:00
Τελικά ισχύει ή μπα; Βαριέμαι να κατεβάσω το μπ3.
Ισχύει κ είναι πολύ ωραίο κ μαγικό κ απ' όλα.
MastodontoideaPliokenous
17-05-2006, 01:05
:!:
Λοιπόν το θέμα είναι πως το χώσιμο στο 9.14 αν είναι συγχρονισμένο, είναι ασύγχρονα τα vox του Maynard στη συνέχεια -και αντίστροφα.
MastodontoideaPliokenous
17-05-2006, 02:11
Part 1
"Daylight dims leaving cold fluorescence
Difficult to see you in this light
Please forgive this selfish question, but
What am I to say to all these ghouls tonight
She never told a lie,
... well might have told a lie,
But never lived one.
Didn't have a life
Didn't have a life
But surely saved one
So I'm alright
Now it's time for us to let you go."
Part 2
Daylight dims leaving cold fluorescence.
Difficult to see you in this light.
Please forgive this bold suggestion:
Should you see your Maker's face tonight,
Look Him in the eye, look Him in the eye, and tell Him:
I never lived a lie, never took a life, but surely saved one.
Hallelujah, it's time for you to bring me home.
Κάνανε ρίμα σε 2 διαφορετικά τραγούδια που συνδυάζονται μεταξύ τους.
Μάλιστα.
Πάω να μιξάρω το Faap De Oiad με Τερλέγκα.
MastodontoideaPliokenous
17-05-2006, 02:30
opos kai panta imoun sigouros oti oi Hypocrisy eklepsan to onoma tous apo tin natasa theodoridou
Ο ρόκαβλος είναι πάλι ή καινούριος καθυστέρας?
Μια νέα εποχή για το ER ξεκινάει έχω την εντύπωση. Το μόνο που μας σώζει είναι να είναι ο W|A|S|P οπότε δεν αγχονώμαστε :D
regularpaul
23-05-2006, 16:25
Όποιος έχει κάνει έστω και μια κόπια του USE των Nightstalker για κάποιον φίλο του -πέρα από το ότι άλλαξε για πάντα την ζωή του φίλου του- θα έχει παρατηρήσει ότι το μέγεθος του δίσκου είναι 666MB.
Mπορείτε και οι 2 σας να ανεφέρετε κανένα παράδειγμα?
Δηλ. συγκροτήματα που πλέον κινούνται σε ήχους που παραπέμπουν στους Tool ο ένας και μερικά από τα δεκάδες groups που στα 90's έπαιξαν πολύ πιο πρωτότυπη και ψαγμένη μουσική o άλλος.
sori paule tora to eida auto.
mono ta norvigika_prog groups na piaseis exeis amesos amesos arcturus,solefald,fleurety,teleutaia enslaved,dhg,ulver,teleutaia emperor,in the woods pou kata tin prosopiki mou gnomi -oson afora tin prototypia- afinoun piso milia tous tool. isos i sygkrisi na einai ligo akyri logw yfous,alla to akroatirio ton tool nomizo oti exei kai poly pio akraia akousmata apo ta proanaferthenta groups (an theorisoume dld oti den einai "skliro" group oi tool). dld an to pareis kathara mousika to thema,i "dimiourgia" tou melodikou black apo tous cradle of filth kai tous dimmu borgir kathistoun akoma kai auta ta groups pio kainotoma apo tous tool.
(einai profanes oti auta ta paradeigmata erxontai proxeira sto myalo logw protimisis sto sygkekrimeno mousiko styl,sigoura tha yparxoun ki alla groups -ta opoia den mporo na skefto auti ti stigmi - apo diaforetikous xwrous tou rok,ta opoia pigan ti mousiki poly pio mprosta apo tous tool,asxeta apo tin anagnorisi i tin emporiki tous epityxia)
apo tin alli,an pame se pio syggenika pros ton ixo ton tool pragmata, exoume fysika tous system of a down kai se pio protogones formes tous korn,tous machine head kai tous sepultura. dld mpantes pou parousiasan albums me ixous pou den eixan ksanakoustei (toulaxiston oxi syndyasmenoi kai toso kala tairiasmenoi - pote de milame gia parthenogenesi fysika).
kai gia na to po pio apla,DEN EINAI DYNATON na dexto oti oi tool einai to pio super wow psagmeno protoporo group tis epoxis mas apo ti stigmi pou exei mpei sto stereofoniko mou ena marriage of heaven and hell, ena la masq, ena monumension, ena neonism (to sygkekrimeno sto winamp mou,katarameni lida) i ena toxicity.kai ola auta synexizoun na isxyoun, afou simeioso alli mia fora oti POLLA tragoudia ton tool mou prokaloun rigi idonis pou den exoun na zilepsoun tpt apo ta synaisthimata pou mou prokaloun ta tragoudia ton proanaferthenton groups. genika eimai tis apopsis oti an den ypirxe to olo hype pou dimiourgithike apo to mystiriodes image tis mpantas (perierga optika psipsipsonia, parafilologies, synomosies, arithmoi fimponatsi, kodikes ntavintsi, imitrela -kai kala- meli, teletourgika, sygxronismoi sta kommatia, album kathe 43 xronia, austiro lakonizein ek merous tis mpantas ktl ktl) tha milagame apla gia allo ena poly poly kalo group tis epoxis.
kai tora pao na valo to wings part2 na ton paikso.
Pitsadoros
25-05-2006, 12:30
exei dikio.
i paratirisi apo ton parapano xristi (eite einai kyriolektiki eite eironiki) me kanei na niotho kommataki avola. parakalo agnoiste to proigoumeno post mou.
Pitsadoros
25-05-2006, 12:35
den to eipa gia sena.
regularpaul
25-05-2006, 18:26
Iskra, απλά ρώτησα για να δω πού αναφερεστε εσύ και ο dying freedom. Η ερώτησή μου δεν ήταν και θέση ταυτόχρονα.
Δεν είναι πάντως δυνατόν να είσαι αυτός που σκέφτομαι και να γραψες τέτοια πράγματα. Εντάξει, σεβαστή η γνώμη σου περί των black metal μπαντών αν και δεν είχα κάτι τόσο συγκεκριμένο στο μυαλό μου όταν έκανα το ερώτημα. Εδώ μιλάμε για Tool, δηλαδή για μια μπάντα που έχει ξεφύγει από τα underground μονοπάτια προ πολλού και που δεν απευθύνεται μόνο στους λάτρεις του σκληρού ήχου. Το αντίθετο θα έλεγα.
Τώρα τα 2α ονόματα τι τα θελες? Δηλαδή η αναφορά στους Korn μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί.
Razor, ΑΝ το ποστ σου απαντούσε στην αναφορά μου στους Nightstalker, έχε υπόψη σου ότι το γραψα σκωπτικά. Και άντε και γαμήσου. Eίπα ΑΝ ε?
metamelia2
25-05-2006, 18:31
apo tin alli,an pame se pio syggenika pros ton ixo ton tool pragmata, exoume fysika tous system of a down kai se pio protogones formes tous korn,tous machine head kai tous sepultura. dld mpantes pou parousiasan albums me ixous pou den eixan ksanakoustei (toulaxiston oxi syndyasmenoi kai toso kala tairiasmenoi - pote de milame gia parthenogenesi fysika).
Εγώ είμαι σίγουρος ότι μας δουλεύει.
Εντάξει, σεβαστή η γνώμη σου περί των black metal μπαντών αν και δεν είχα κάτι τόσο συγκεκριμένο στο μυαλό μου όταν έκανα το ερώτημα. Εδώ μιλάμε για Tool, δηλαδή για μια μπάντα που έχει ξεφύγει από τα underground μονοπάτια προ πολλού και που δεν απευθύνεται μόνο στους λάτρεις του σκληρού ήχου. Το αντίθετο θα έλεγα.
de diafono pouthena se auto. kai to oti oi tool einai edo kai polla xronia "trendy" kai "mainstream" mono os thetiko mporei na eklifthei.
ego apantisa kathara sto skelos peri prototypias (mesa se logika oria e,xoris na anafero experimental mpantes or sth,alla groups ta opoia mporei na akousei o opoiosdipote,me tis melodies tous,ta orea fonitika tous,me ta ola tous.plus oi mpantes pou anefera den exoun idiaiteri sxesi me to black metal i exoun ksefygei entelos apauto sta teleutaia albums tous.dld de ginetai na me peiseis oti to neogenesis i to voices ton enslaved den pataei kato otidipote exoun vgalei kai tha vgaloun oi tool apo apopsi empneusis,prototypias,otidipote.kai DEN einai blackmetal,oute apeuthynetai se periorismeno koino ws akousma,asxeto me to poso prootheitai kai se ti koino prootheitai.episis den ta onomasa tyxaia norvigiko_prog kai oxi blackmetal).
Τώρα τα 2α ονόματα τι τα θελες? Δηλαδή η αναφορά στους Korn μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί.
molis pira xampari oti deixnei ton tetarto teliko volley,opote tha to kalypsoume argotera auto.
metamelia2
25-05-2006, 18:50
dld de ginetai na me peiseis oti to neogenesis i to voices ton enslaved den pataei kato otidipote exoun vgalei kai tha vgaloun oi tool apo apopsi empneusis,prototypias,otidipote.
Δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος που θα διαφωνήσει, αλλά οκ. Θέμα γούστου δεν είναι αυτό; Το θέμα είναι πως και να είναι οι Enslaved πιό εμπνευσμένοι ή πρωτότυποι απ'τους Tool αυτό δεν αλλάζει το ότι η μουσική των δεύτερων είναι πρωτότυπη ή εμπνευσμένη. Η σύγκριση δεν έχει κάποιο λόγο να γίνεται. Άλλα ούτως ή άλλως η κουβέντα νομίζω ξεκίνησε από κάποιον εξτρεμισμό τύπου "Η καλύτερη σύγχρονη μπάντα" ή κάτι τέτοιο, οπότε είναι επόμενο να συνεχίζει έτσι.
Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι μας δουλεύεις.
Phantom Duck
25-05-2006, 19:28
Εξήγησέ μας σε παρακαλώ πολύ τη διαφωνία σου με την αναφορά του στους Korn.
regularpaul
25-05-2006, 19:44
E μιλάμε για σοβαρές μπάντες εδώ. Εγώ τουλάχιστον μιλάω μόνο για όσες θεωρώ σοβαρές.
Phantom Duck
25-05-2006, 22:33
Για δώσε μια πλήρη λίστα με τις μπάντες που καταδέχεσαι να δεις σε αυτό το θρεντ, σε περίπτωση που θελήσω να αναφέρω καμμία στο επόμενο ποστ μου, ξέρεις τώρα.
Κάτι μου λέει ότι στο παράλληλο σύμπαν που δεν υπήρξαν Κορν δε θα είχες την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με το υλικό των Τουλ και να το συζητάς εδώ :)
Και δεν εννοώ ότι επηρρεάστηκαν οι Τουλ από τους Κορν.
Ε τότε τι μπορείς να εννοείς ρε Phantom Duck. Sorry κιόλα αλλά δεν το πιασα αυτό. Τώρα η αναφορά των Korn σε σχέση με τους Tool ήταν τουλάχιστον ατυχής και δεν χρειάζεται να χαρακτηριστώ φανμποϋς επειδή το λέω αυτό θέλω να πιστεύω. Άντε με την λογική αυτή σε λίγο θα αρχίσουμε να μιλάμε και για Wootan και για Terror-X-Crew σε σχέση με το πόσο πρωτότυποι είναι αυτοί μουσικά και πόσο οι Tool. Τα συγκροτήματα που ανέφερε ο Iskra είναι αν μη τι άλλο πρωτοπώρα επίσης, τα αγαπώ κι εγώ αλλά σε τελείως διαφορετικούς τομείς από τους Tool πιστεύω. Anyway και ontopic ο δίσκος ακόμα παίζει κι αυτό είναι το ευχάριστο :)
regularpaul
26-05-2006, 00:55
Για δώσε μια πλήρη λίστα με τις μπάντες που καταδέχεσαι να δεις σε αυτό το θρεντ, σε περίπτωση που θελήσω να αναφέρω καμμία στο επόμενο ποστ μου, ξέρεις τώρα.
Phantom, μπορείς να αναφέρεις όποια μπάντα θέλεις, ούτως ή άλλως τα περισσότερα μουσικά σου ποστ τα αγνοώ.
Phantom Duck
26-05-2006, 13:32
Ε τότε τι μπορείς να εννοείς ρε Phantom Duck. Sorry κιόλα αλλά δεν το πιασα αυτό. Τώρα η αναφορά των Korn σε σχέση με τους Tool ήταν τουλάχιστον ατυχής και δεν χρειάζεται να χαρακτηριστώ φανμποϋς επειδή το λέω αυτό θέλω να πιστεύω. Άντε με την λογική αυτή σε λίγο θα αρχίσουμε να μιλάμε και για Wootan και για Terror-X-Crew σε σχέση με το πόσο πρωτότυποι είναι αυτοί μουσικά και πόσο οι Tool. Τα συγκροτήματα που ανέφερε ο Iskra είναι αν μη τι άλλο πρωτοπώρα επίσης, τα αγαπώ κι εγώ αλλά σε τελείως διαφορετικούς τομείς από τους Tool πιστεύω.
Μπράβο, νομίζω κι εγώ ότι η αναφορά των Sepultura σε σύγκριση με τον ήχο των Tool ήταν πιο εύστοχη σε σχέση με των Κorn :roll:
Όταν λέμε ότι τα τάδε συγκροτήματα είναι πρωτοπόρα κατά τον ίδιο τρόπο με τους Tool, δε σημαίνει ότι έχουν ίδιο ήχο, σημαίνει ότι "έσπρωξαν" τη μουσική στον ίδιο βαθμό.
Και για να απαντήσω στην πρώτη σου απορία, αυτό που εννοούσα είναι το ότι ευτυχώς ή δυστυχώς, άσχετα με το ότι οι Tool είναι άλλη φάση, χωρίς τους Korn και την έκρηξη του φονικού για τη μουσική nu metal, δε θα είχαν ούτε το ένα τέταρτο της προβολής που έχουν τώρα. Άμα θες μπορώ να στο εξηγήσω αργότερα, βαριέμαι τώρα.
Regularpaul να βρεθούμε καμια μέρα αν είναι να μου μάθεις τίποτα από μουσική μπας και μπω κι εγώ στην ελίτ κάποια μέρα. Θέλω πολύ να έχω κάποια μέρα το προνόμιο να ποστάρω ότι ακούω μόνο ψαγμένα πράγματα, δηλαδή έλεος με τα mainstream πια που γουστάρω. Δεν αντέχω να μου αγνοείς τα ποστ :(
carheart
26-05-2006, 13:36
Phantom Duck σταμάτα να γράφεις συνεχώς μαλακίες.
Ευχαριστώ.
Phantom Duck
26-05-2006, 13:39
Όχι, όχι, κάνω και ωραία ποστς στο σέξιον πού και πού.
metamelia2
26-05-2006, 14:54
Regularpaul να βρεθούμε καμια μέρα αν είναι να μου μάθεις τίποτα από μουσική μπας και μπω κι εγώ στην ελίτ κάποια μέρα. Θέλω πολύ να έχω κάποια μέρα το προνόμιο να ποστάρω ότι ακούω μόνο ψαγμένα πράγματα, δηλαδή έλεος με τα mainstream πια που γουστάρω. Δεν αντέχω να μου αγνοείς τα ποστ :(
Φάντομ Το ξέρεις ότι σε συμπαθώ.
Μη λες μαλακίες που θα μου αλλάξουν αυτή την άποψη.
dyingfreedom
26-05-2006, 14:59
το ότι ευτυχώς ή δυστυχώς, άσχετα με το ότι οι Tool είναι άλλη φάση, χωρίς τους Korn και την έκρηξη του φονικού για τη μουσική nu metal, δε θα είχαν ούτε το ένα τέταρτο της προβολής που έχουν τώρα.
ME TIΠΟΤΑ ΟΜΩΣ.
regularpaul
26-05-2006, 15:02
Ρε συ Phantom, το ότι θεωρώ τους Korn ασόβαρη μπάντα (όπως και όλο το no metal υβρίδιο) και το ότι αγνοώ τα περισσότερα ποστ σου που έχουν να κάνουν με την μουσική - όπως προσπερνάω τα περισσότερα του bullet, του wanker και άλλων - ακριβώς γιατί έχουν εκ διαμέτρου αντίθετα από μένα γούστα, με άλλα λόγια γουστάρουν-ετε τις μουσικές που εγώ σιχαίνομαι, από πού κι ως πού με κάνουν μέρος κάποιας ελίτ? Πότε το παιξα ψαγμένος κλπ? Ναι, έχω ένα γιγαντιαίο πάθος για το underground, κι ειδικά το τοπικό, το οποίο εκφράζω με κάθε ευκαιρία, και ευτυχώς βλέπω ότι επηρεάζω αρκετούς ανθρώπους προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά είναι πάρα πάρα πολλές οι "mainstream" μπάντες που γουστάρω και για τις οποίες γράφω κατά καιρούς.
Τώρα αν νομίζεις ότι σε παίρνει, μπορείς να συνεχίσεις την ειρωνία. Καταλάβαινε και κανένα ποστ όμως πριν απαντήσεις.
genika eimai tis apopsis oti an den ypirxe to olo hype pou dimiourgithike apo to mystiriodes image tis mpantas (perierga optika psipsipsonia, parafilologies, synomosies, arithmoi fimponatsi, kodikes ntavintsi, imitrela -kai kala- meli, teletourgika, sygxronismoi sta kommatia, album kathe 43 xronia, austiro lakonizein ek merous tis mpantas ktl ktl) tha milagame apla gia allo ena poly poly kalo group tis epoxis.
paule pes mou plz an diafoneis me auto kai an an se ti vathmo.
oso gia tin anafora se korn kai sepultura kai machine head,ksero poly kala ti egrapsa. to oti i mousiki pou paizoun auta ta groups den einai skoteini i polyploki opos ton tool,den tous kanei oute ligotero protoporous oute ligotero psagmenous (milame panta sxetika me to mousiko meros).o ixos auton ton groups einai ston idio vathmo xaraktiristikos kai prosopikos oso autos ton tool.
Το θέμα είναι πως και να είναι οι Enslaved πιό εμπνευσμένοι ή πρωτότυποι απ'τους Tool αυτό δεν αλλάζει το ότι η μουσική των δεύτερων είναι πρωτότυπη ή εμπνευσμένη. Η σύγκριση δεν έχει κάποιο λόγο να γίνεται. Άλλα ούτως ή άλλως η κουβέντα νομίζω ξεκίνησε από κάποιον εξτρεμισμό τύπου "Η καλύτερη σύγχρονη μπάντα" ή κάτι τέτοιο, οπότε είναι επόμενο να συνεχίζει έτσι.
ma den eipe kaneis oti oi tool den einai prototypoi kai empneusmenoi. den mporo na katalavo pou estiazetai i diafonia sou me ta legomena mou. auto pou me enoxlei einai akrivos auto pou grafeis. oti synexeia ginetai anafora stous tool san "i kalyteri sygxroni mpanta,to pio prototypo psagmeno group ton teleutaion xronon" ktl ktl, eno yparxoun polla groups ta opoia einai TOULAXISTON isaksia oso afora auto to skelos.
auta.
Νομίζω (έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ σαναλέμε) πως το σημείο στο οποίο εστιάζει ο Παύλος την διαφοροποίηση των Τουλ από τις άλλες πρωτοπόρες μπάντες είναι ο συνδυασμός τεχνικής και μεγάλου target group. Δλδ, οι Arcturus με το Masquerade, ναι οκ, γαμήσαν τα σύνορα ανάποδα, πρωτοπόροι και παίχτες απίστευτοι, αλλά πόσος κόσμος ακούει Arcturus? Όχι_όσοι_ακούνε_τουλ. Οι Korn, γκρούβη πράμα, πιασάρικο, το ακούει και η κουτσή μαρία, αλλά τι έχει να πει τεχνικά ή πέρα από την έννοια του party music?
Οι Τουλ είναι η μόνη μπάντα αυτή τη στιγμή που συνδυάζει ΠΟΛΥ περιεχόμενο με ΠΟΛΛΗ ανταπόκριση από το αγοραστικό κοινό.
symfonoi,alla se kathe post pou exo kanei sauto to thread,leo oti anaferomai kathara kai mono sto mousiko meros,asxeta apo tin emporiki epityxia,tin apixisi ston kosmo,to target group ktl (panta se logika plaisia e.dld de nomizo oti i mousiki ton solefald px einai akraia i dyskoli gia na tin akousei o mesos rock fan)
maresoun oi tool de mou aresoun oi opadoi tous
regularpaul
26-05-2006, 16:03
genika eimai tis apopsis oti an den ypirxe to olo hype pou dimiourgithike apo to mystiriodes image tis mpantas (perierga optika psipsipsonia, parafilologies, synomosies, arithmoi fimponatsi, kodikes ntavintsi, imitrela -kai kala- meli, teletourgika, sygxronismoi sta kommatia, album kathe 43 xronia, austiro lakonizein ek merous tis mpantas ktl ktl) tha milagame apla gia allo ena poly poly kalo group tis epoxis.
paule pes mou plz an diafoneis me auto kai an an se ti vathmo.
Ρωτάς εμένα αλλά εγώ δεν είμαι από αυτούς που έχουν θεοποιήσει την μπάντα. Για μένα είναι απλά ένα πολύ πολύ καλό group της εποχής. Όμως είχα την τύχη να είμαι σε παρέες (ο cybernaut667 κυρίως) που τους ακούει από την εποχή που έβγαλαν το Opiate και έτσι από τότε περίπου τους έμαθα κι εγώ. Και το peak τους ήρθε το 96 με το AEnima και όχι αργότερα. Χωρίς hype, χωρίς παραφιλολογίες, χωρίς, χωρίς. Μόνο μουσικάρες και τρομερό attitude (άλλο αν σήμερα η ίδια απόμακρη στάση περνάει στους επαγγελματίες επικριτές τους ως δήθεν). Ύστερα ήρθαν όσα αναφέρεις. Δεν ξέρω αν ήταν επιδίωξη των Tool να δημιουργηθεί αυτός ο μύθος που έχει κάνει τους οπαδούς τους τόσο αντιπαθείς ή το ανάποδο. Είναι πάντως αρκετά πρωτότυπη μπάντα στον βαθμό που της αναλογεί (έχει φυσικά τις εμφανείς επιρροές της) και φτάνοντας τελικά σήμερα σε τέτοια μεγέθη, διατηρώντας τον χαρακτήρα της ακέραιο (άσχετα αν δεν δείχνει πια να κάνει το βήμα παραπέρα), μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια από τις πολύ μεγάλες μπάντες του καιρού μας.
Ε οι Ulver που ανέφερες συγκεκριμένα ότι απευθύνονται και σε άλλα ακροατήρια, δεν νομίζω ότι έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο. Δεν συγκρίνουμε μουσικές εδώ, συγκρίνουμε τον αντίκτυπο. (edit: με πρόλαβε ο Atheist πάνω σε αυτό)
oso gia tin anafora se korn kai sepultura kai machine head,ksero poly kala ti egrapsa. to oti i mousiki pou paizoun auta ta groups den einai skoteini i polyploki opos ton tool,den tous kanei oute ligotero protoporous oute ligotero psagmenous (milame panta sxetika me to mousiko meros).o ixos auton ton groups einai ston idio vathmo xaraktiristikos kai prosopikos oso autos ton tool.
Τις 3 αυτές μπάντες δεν τις βάζω στο ίδιο καζάνι. Οι 2 πρώτες δεν μου αρέσουν ούτε κατά διάνοια, ενώ οι Sepultura μου αρέσουν πολύ. Δεν μιλάμε για προσωπικό γούστο εδώ όμως. Ούτε μιλούσαμε για χαρακτηριστικό ή προσωπικό ήχο. Είναι άπειρες οι μπάντες που έχουν βρει τον χαρακτηριστικό, δικό τους ήχο. Και φυσικά το σχόλιο περί σκοτεινής ή πολύπλοκης μουσικής δεν κολλάει καν στην κουβέντα. Υπάρχουν δεκάδες καλλιτέχνες με απλή, "φωτεινή" μουσική που έχουν ασκήσει φοβερή επίδραση στην μουσική πραγματικότητα. Γιατί μιλάμε τότε?
Καταρχήν η αρχική σου δήλωση για την οποία ζήτησα επεξήγηση έλεγε: dld apo opou kai na to piaseis to thema,ypaxoun dekades groups pou epaiksan sta 90s kai sta early 00s poly pio "prototypi" kai "psagmeni" mousiki.. Ε δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό για αυτές τις μπάντες. Αυτές έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο ήχο, όχι και τόσο διαφορετικό από τις επιρροές τους, και ίσως πήγαν τον σκληρό ήχο ένα βήμα πιο κάτω σε επιθετικότητα. Oι Tool, είναι πιο πολυεπίπεδοι να το πω? Έχουν και τις ισοπεδωτικές τους στιγμές, έχουν και τις γεμάτες από συναίσθημα, είναι ψυχεδελικοί, είναι με λίγα λόγια πολλά περισσότερα, για αυτό και απευθύνονται σε πολύ πιο διευρυμένο ακροατήριο.
Αυτά για τις συγκρίσεις. Έχω ακούσει μόνο τα mp3s κάποιες φορές, μου φαίνεται αρκετά περίεργο ως album, οπότε αναμένω να μου έρθει το CD πριν γράψω την άποψή μου για αυτό.
xm ok de nomizo oti diafonoume se kapoio vasiko simeio,apla se ksenise i ypervoliki mou diatyposi.
Και το peak τους ήρθε το 96 με το AEnima και όχι αργότερα. Χωρίς hype, χωρίς παραφιλολογίες, χωρίς, χωρίς. Μόνο μουσικάρες και τρομερό attitude (άλλο αν σήμερα η ίδια απόμακρη στάση περνάει στους επαγγελματίες επικριτές τους ως δήθεν). Ύστερα ήρθαν όσα αναφέρεις. Δεν ξέρω αν ήταν επιδίωξη των Tool να δημιουργηθεί αυτός ο μύθος που έχει κάνει τους οπαδούς τους τόσο αντιπαθείς ή το ανάποδο.
ego tous akousa proti fora me to aenima,to opoio kai eixa latrepsei,meta akousa to opiate kai otan vgike to lateralus tous ksegrapsa entelos (an eksairesoume to grudge kai to schism,ta opoia einai apo ta oreotera tragoudia ever,to album mou fainetai pio vareto/anousio ki apo posts tou phantom duck). to an itan epidioksi tis mpantas i oxi i dimiourgia autou tou mythou mono oi idioi mporoun na to kseroun.to sigouro einai oti tha prepe na to perimenoun oti mauto to (sovaro) attitude tha ypirxan auta ta (antistrofws analoga) apotelesmata. apo ti mia tous sevomai pou kratiountai toso apostasiopoiimenoi kai mystiriodeis kai apo tin alli mou ti spaei kapos giati den mporo na min ypopsiazomai oti olo auto to styl mporei na exei yiothetithei epitides. kano ena paradeigma-sygkrisi gia na katalaveis kalytera ti ennoo. vazo se mia zygaria ta 2 megalytera (emporika kai oxi mono) -kata geniki omologia- onomata tou sygxronou rock ixou,dld tool kai system of a down kai i sygkrisi einai syntriptika yper ton system of down,oi opoio paramenoun "sovaroi"kai "aksiopistoi" (katalavaineis ti ennoo) akoma ki an kanoun 324324 karagkiozies.
Είναι άπειρες οι μπάντες που έχουν βρει τον χαρακτηριστικό, δικό τους ήχο
fysika.akoma kai oi sun of nothing parousiasan kati diko tous,apo to ntempouto tous kiolas. den anefera omos tyxaia ta sygkekrimena onomata.
Και φυσικά το σχόλιο περί σκοτεινής ή πολύπλοκης μουσικής δεν κολλάει καν στην κουβέντα.
edo diafonoume katheta. kai tha sou fero ena aplo paradeigma. oi beatles anamfivola theorountai apo poly megali merida tou rock akroatiriou os to koryfaio kai to pio protoporo group tou eidous. yparxoun omos kai polloi to amfisvitoun. kai oi perissoteroi apautous patane sto gegonos oti epaizan apli kai xaroumeni mousiki. de leo oti einai sosti auti i thesi,alla poly syxna emfanizetai i tasi na apaksionoume mpantes oi opoies paizoun apla i/kai xaroumena.
Oι Tool, είναι πιο πολυεπίπεδοι να το πω? Έχουν και τις ισοπεδωτικές τους στιγμές, έχουν και τις γεμάτες από συναίσθημα, είναι ψυχεδελικοί, είναι με λίγα λόγια πολλά περισσότερα, για αυτό και απευθύνονται σε πολύ πιο διευρυμένο ακροατήριο.
fysika kai einai pio polyepipedoi,alla auto ofeiletai kyriws sto mousiko eidos to opoio apofasisan na ypiretisoun. ena prog rock/metal group (ekei tous katatasso ego dld) tha exei kai tis dynates stigmes tou,kai tis melodikes kai tis taksidiarikes. milame gia formoules oi opoies exoun efarmostei apo ola ta megala onomata tou parelthontos, ta opoia episis stin epoxi tous eixan megalo kai eteroklito akroatirio.
tespa,to kourasame to thema.alla opos kai na xei den prokeitai na me peisoun oute 423423432 tool fans oti tin teleutaia 20etia vgike pio prototypo/protoporo/empneusmeno album apo to marriage of heaven of hell ton ulver. kai opoios diafonei tha tou fero tous tardive diskenesia na ton sapisoun stis sfaliares.
Phantom Duck
26-05-2006, 18:08
Regularpaul OK, ίσως παρεξήγησα αυτό που είπες. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα μαζί σου, απλά εκείνο το ποστ "δε θεωρώ τους Κορν σοβαρή μπάντα άρα δε το συζητάω" ήταν αχρείαστο. Άλλο η διαφορά γούστων κι άλλο το "ακούς παπαρίτσες, πάρε λίγη σοβαρή μουσική ρε". Τεσπά, έληξε αυτό.
Οι Korn, γκρούβη πράμα, πιασάρικο, το ακούει και η κουτσή μαρία, αλλά τι έχει να πει τεχνικά ή πέρα από την έννοια του party music?
Έλα τώρα, ξέρεις τη διαφορά μεταξύ trend follower και trend setter. Έχεις ακούσει το πρώτο album ή ακόμα; (δέχομαι ότι είναι party music, αλλά ξεκινώντας από το Life Is Peachy και μετά).
Pitsadoros
26-05-2006, 18:18
einai poli kalo to album
tool :dfinger:
Μπορει κανεις να μου εξηγησει ποια κριτηρια πρεπει να πληρει καποια μπαντα για να θεωρειται σοβαρη η μουσικη της? Αν ειναι να πεταξω ολα τα CD των System Of A Down που εχω δηλαδη. Εγω πειραζει που θεωρω το Eclipse των Amorphis πολυ πιο σοβαρο απο το νεο Tool, δε παει να ηταν και 100.000 μερες σε κωμα η μανα του Keenan?
regularpaul
26-05-2006, 19:53
Eντάξει έληξε αυτό fixxxer, εξέφρασα με υπερβολικό τρόπο τα αισθήματά μου για κάποια μπάντα, πάμε παρακάτω. Σοβαρές είναι οι μπάντες που εσύ θεωρείς σοβαρές. Το ίδιο ισχύει για μένα και όλους μας.
Ας ασχοληθούμε με το album των Tool τώρα.
Φυσικά και όχι Φίξερ. Αλλιώς δεν θα υφίστατο η έννοια της λέξης γούστο. Από την άλλη για όσους λένε ότι οι Tool δεν κάναν το βήμα παραπέρα ούτε το κάτι ιδιαίτερο να υπενθυμίσω ότι όποτε συζητάται ακόμα και εδώ κάτι το σχετικό με Tool ξεκινάν debates από τα μακροσκελέστερα που μπορεί να βρει κανείς στο music related section. Δεν είναι αρκετό αυτό για να δείξει ότι αν δεν είναι από τις καλλύτερες μπάντες της εποχής, έχουν τουλάχιστον το κάτι παραπάνω? Αν δεν ισχύει αυτό ποιος ο λόγος να γεμίζουν σελίδες με posts είτε σελίδες με μελάνι για την πάρτη τους.? Αν δεν ήταν μπαντάρα γιατί καθόμαστε όλοι οι fans αλλά κυρίως και οι 'οκ καλοί είναι οι Tool' αλλά και αυτοί που δεν τους αρέσουν να ασχολούνται? Just read the signs..
Εγω δεν ειπα οτι δεν ειναι σοβαρη μπαντα οι Tool, αλλα δε νομιζω οτι ηταν οσο επιδραστικοι οσο οι Pink Floyd, οι Queen, οι Metallica, οι Black Sabbath ας πουμε. Δεν μπορω να πω κατι τετοιο αλλωστε για ενα συγκροτημα που εχει βγαλει 4,5 δισκους, οχι ακομα τουλαχιστον. Συμφωνω με καποιον που ειπε οτι το τοσο μεγαλο hype που ειχαν και ισως ακομα εχουν να οφειλεται στην ολη μυστικοπαθεια, στις φημες για ημιτρελα μελη της μπαντας και στην ολη προσεγγιση της δημοσιοτητας απο τους ιδιους τους Tool. Δε λεω οτι δεν ειναι τεραστια μπαντα, μιας και συγκινει εκατομμυρια ανθρωπους σε ολον τον κοσμο... απλα νομιζω η φραση "επαναπροσδιορισε τα δεδομενα" ειναι τουλαχιστον υπερβολικη.
Αν και μόνο οι δυο πρώτες προτάσεις του προηγούμενου post μου αναφερόταν σε σένα δεν πειράζει αλλά θέλω να σου απαντήσω και σε αυτό. Επειδή ανέφερες την λέξη 'επιδραστικός' είναι αυτονόητο ότι μετά από πολλά χρόνια σαν συγκρότημα μπορεί να γίνεις κάτι τέτοιο. Οπότε ας αφήσουμε το μέλλον να μιλήσει γι' αυτό το θέμα σχετικά με τους Tool. Αν όμως δεις το αυριανό ρεύμα μουσικής, μια στο εκατομμύριο ρε παιδί μου να είναι σαφώς επηρρεασμένο τότε τι θα έχεις να πεις? :wink:
Και 1 στις 3 να σου δωσω, δεν υπαρχει περιπτωση να δεχθω οτι οι Tool επαναπροσδιορισαν τα δεδομενα πριν γινει αυτο το πραγμα.
MastodontoideaPliokenous
27-05-2006, 02:37
mpla
mpla
mpla
mpla
mpla
mpla
MastodontoideaPliokenous
27-05-2006, 05:50
sorry gia to double posting alla vrika kati endiaferon (http://www.10000-days.com/forums/viewtopic.php?t=2427&start=0)
freak brother
27-05-2006, 12:08
meta apo polles akroaseis katelhxa sto namaresei polu.. an kai einai ligo aniso to album , kai ligo poio "eukoloakousta" riffakia kai perasmata exakolouthei na diathrei thn poiothta tool. giati autoi xeroun :p
metamelia2
27-05-2006, 13:11
δε νομιζω οτι ηταν οσο επιδραστικοι οσο οι Pink Floyd, οι Queen, οι Metallica, οι Black Sabbath ας πουμε
Διαφωνώ. Με τους Queen και τους Metallica δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ως προς την επιδραστικότητα. Αυτές οι δύο μπάντες υπήρξαν επιρροή σε συγκεκριμένες σκηνές και ηχητικά απορρίφθηκαν από οποιαδήποτε άλλη. Και, καλώς ή κακώς, παρ'ότι υπάρχουν αρκετές μπάντες με χαρακτηριστικό ήχο ή στυλ (όπως οι Queen ας πουμε) είναι ελάχιστες οι μπάντες που υπήρξαν επιδραστικές σε αξιοσχολίαστο σημείο, δλδ να επηρρεάσουν έναν μεγάλο αριθμό μουσικών. Παίζει να σου φανεί τρελό αλλά η πιό επιδραστική μπάντα απ'αυτά που έχω δει ήταν οι Sex Pistols, οι οποίοι βρέθηκαν να επηρρεάζουν τον Elvis Costello ,τους Megadeth και ένα μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών στο "ενδιάμεσο αυτής της απόστασης". Δεν πιστεύω ότι η επιδραστικότητα των Τουλ είναι κάτι εφάμιλλο με το breakthrough των Πίστολς, αλλά είναι η μόνη μπάντα στη τωρινή δεκαετία η οποία κατάφερε να αποτελέσει επιρροή σε παραπάνω από 2-3 σκηνές. Ενδέχεται να υπάρχει και άλλη απλά δεν την ξέρω.
Επίσης είναι τελείως άλλο το προσωπικό γούστο του καθενός με την επιδραστικότητα. :)
House Of Low Culture
27-05-2006, 13:24
συμφωνώ, μην ξεχνάμε όμως πως οι σεξ πιστολζ έχουν κατακλέψει τους the who.
α, δεν έχει σημασία.
:/ :\
kserw gw..
dyingfreedom
27-05-2006, 13:57
Μα, τι λές Καλκι; όχι και οι Pistols...=p
Lost_In_Cooperland
27-05-2006, 14:03
Πώς ακριβώς εννοείς την επιδραστικότητα; Οι μετάλλικα πχ. έχουν επηρεάσει μουσικούς από διάφορους χώρους. Υπάρχουν tributes από industrial & punk μπάντες για παράδειγμα. Συγκροτήματα όπως Apocalyptica, Paradise Lost, Anathema, In Flames, Pantera, Theater, πολλά core συγκροτήματα, έχουν διαφορετικό ήχο, ανήκουν σε άλλα ιδιώματα, αλλά όλες έχουν μουσικές αναφορές ή δηλώνουν ότι έχουν επηρεαστεί από αυτούς. Ακόμη, συγκροτήματα τύπου nickelback ξέρω 'γω. Οι queen τώρα, έχουν επηρεάσει και αυτοί άσχετα ιδιώματα (βλ. power), αλλά ίσως είχαν πολύ ιδιαίτερο και ό,τι να 'ναι (με την καλή έννοια) ήχο για να τους μιμηθούν πολλοί.
Ξαναθυμίζω: Άννα Βίσση - Αϋπνίες.
Μετά οι Tool δεν είναι επιδραστικοί.....
metamelia2
27-05-2006, 15:22
Επιδραστικότητα δεν εννοώ το να ακούει ή να άκουγε κάποιος την Χ μπάντα. Εννοώ, κατά πόσο ο ιδιαίτερος ήχος της Χ μπάντας είναι ικανός να προκαλέσει το ενδιαφέρον μουσικών να "παίξουν" μαζί του με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός καινούριου ήχου-σκηνής-βάσης. Οι Μεταλλικα αυτό το έκαναν ας πούμε χαριστικά (Και για να μη παρεξηγηθώ, τους θεωρώ τη καλύτερη μπαντα στο χώρο τους) στην ευρύτερη μέταλ σκηνή. Οι Πίστολς μπήκαν στο μέταλ, στο new wave-post punk, στην indie, προφανώς στο ίδιο το πανκ και αν ψάξεις θα δεις ότι η μουσική τους και η ιδεολογία τους (εννοώ τη μουσική ιδεολογία = το να φτιάξεις μουσική χωρίς ακαδημαϊκές γνώσεις βασιζόμενος στο συναίσθημα που θες να βγάλεις) ανιχνεύεται σε όλα τα είδη. Και αυτό που διαφοροποίησε τους Πιστολς απ'τις παλιότερες πανκ μπάντες ήταν η προβολή που επέτρεψε σε ένα ευρύ κοινό να μάθει ότι δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει το Μπέρκλεϋ γιά να φτιάξεις μουσική ως μέσο να εξωτερικεύσεις αυτά που σκέφτεσαι ή νιώθεις. Πιστεύω ότι μετά τους Πίστολς όλη η ροκ μουσική (με την ευρεία έννοια) άλλαξε σε μεγάλο βαθμό.
Θα ήθελα και την άποψη του regularpaul σ'αυτό.
H. Δεν θέλω να θίξω τη νοημοσύνη σου πάλι.
Οι Πίστολς μπήκαν στο μέταλ, στο new wave-post punk, στην indie, προφανώς στο ίδιο το πανκ και αν ψάξεις θα δεις ότι η μουσική τους και η ιδεολογία τους (εννοώ τη μουσική ιδεολογία = το να φτιάξεις μουσική χωρίς ακαδημαϊκές γνώσεις βασιζόμενος στο συναίσθημα που θες να βγάλεις) ανιχνεύεται σε όλα τα είδη. Και αυτό που διαφοροποίησε τους Πιστολς απ'τις παλιότερες πανκ μπάντες ήταν η προβολή που επέτρεψε σε ένα ευρύ κοινό να μάθει ότι δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει το Μπέρκλεϋ γιά να φτιάξεις μουσική ως μέσο να εξωτερικεύσεις αυτά που σκέφτεσαι ή νιώθεις.
Ξεχνάς όμως τους Ramones που έκαναν τα ίδια λίγο νωρίτερα. Ok το να μετρήσουμε ποιός απο τους 2 υπήρξε επιδραστικότερος δεν είναι κάτι απλό και δεν νομίζω ότι έχει νόημα.
Γενικά συμφωνώ μαζί σου.
Kingdom Gone
27-05-2006, 15:51
εντάξει, αυτό το "πιάνω μια κιθάρα και αρχίζω να παίζω χωρίς να ξέρω τίποτα από θεωρία" υπήρχε σε εμβρυακό στάδιο σε όλη την πορεία του rock n' roll, απλά το punk το 'κανε όχι μόνο ικανή συνθήκη, αλλά και αναγκαία, βασικά την μόνη αναγκαία για να πούνε αυτά που θέλαν να πούνε. Ξέρω, λέω πάλι το προφανές.
Kalki. Σάλτα και γαμήσου. Καθυστερημένε.
nothingman
27-05-2006, 16:24
προσπαθώ να καταλάβω που σκατά μπορεί να έχει κάποιος ένσταση για το πόσο επιδραστικοί ήταν οι Queen, χωρίς αποτέλεσμα.
επίσης, νισάφι πια με τους Πίστολς. Που είναι το άγγιγμα των Πίστολς στο μέταλ που αναφέρεις; Με ποια λογική προσέφεραν περισσότερα από όσα οι Ramones, οι Stooges ή οι Clash; Καταλαβαίνω ότι η συζήτηση έχει περάσει σε επίπεδα Σούπερ-Κατερίνας (να βγάλουμε έξω τις επιδραστικότητές μας να δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη) αλλά δεν μπορούσα να μην πω και εγώ την μαλακία μου.
τέλος, το ποστ αυτό ήταν τεράστιο αλλά ο Μοζίλλας μάλλον δεν έχει ιδέα και συμφωνεί με τον Κάλκι και αποφάσισε να κάνει στάση εργασίας καταστρέφοντας το αρχικό.
SpiritCrusher
27-05-2006, 17:48
maresoun oi tool de mou aresoun oi opadoi tous
.-
Από την άλλη για όσους λένε ότι οι Tool δεν κάναν το βήμα παραπέρα ούτε το κάτι ιδιαίτερο να υπενθυμίσω ότι όποτε συζητάται ακόμα και εδώ κάτι το σχετικό με Tool ξεκινάν debates από τα μακροσκελέστερα που μπορεί να βρει κανείς στο music related section. Δεν είναι αρκετό αυτό για να δείξει ότι αν δεν είναι από τις καλλύτερες μπάντες της εποχής, έχουν τουλάχιστον το κάτι παραπάνω? Αν δεν ισχύει αυτό ποιος ο λόγος να γεμίζουν σελίδες με posts είτε σελίδες με μελάνι για την πάρτη τους.? Αν δεν ήταν μπαντάρα γιατί καθόμαστε όλοι οι fans αλλά κυρίως και οι 'οκ καλοί είναι οι Tool' αλλά και αυτοί που δεν τους αρέσουν να ασχολούνται? Just read the signs..
Τώρα αυτό το λες σοβαρά;
Τωρα που γραφουμε ολο και περισσοτεροι με ελληνικα και βαριομαστε να πατησουμε αλτ και σιφτ, δεν υπαρχουν πια Metallica, αλλα μονο Μεταλλικα. :D Τελος παντων, οτι ειπε ο κινγκ ναθινγκμαν.
Γιατί να μην το λέω σοβαρά δηλαδή? Δεν πιστεύεις ότι τα πραγματικά σημαντικά groups - άνθρωποι - επιτεύγματα - οτιδήποτε είναι αυτά που προσελκύουν τισ συζητήσεις οπαδών και πολεμίων?
Lost_In_Cooperland
27-05-2006, 19:17
Manowar (η μεγαλύτερη μπάντα του πλανήτη).
Griffith
27-05-2006, 19:47
Ωραίο album.Αλλα έπρεπε να το είχα κατεβάσει πρώτα :|
SpiritCrusher
27-05-2006, 23:42
Γιατί να μην το λέω σοβαρά δηλαδή? Δεν πιστεύεις ότι τα πραγματικά σημαντικά groups - άνθρωποι - επιτεύγματα - οτιδήποτε είναι αυτά που προσελκύουν τισ συζητήσεις οπαδών και πολεμίων?
Manowar (η μεγαλύτερη μπάντα του πλανήτη).
χαχα αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου (αν και στο είδος τους είναι, ε..).
@Η.: Εδώ κάνανε 28 σελίδες με συζητήσεις για δημόσιο αυνανισμό, δεν θα κάνανε 10 σελιδούλες για μια μπάντα? :P
Πιο σοβαρά τώρα, νομίζω πως για οποιαδήποτε μπάντα υπάρχουν πολέμιοι και οπαδοί και για όλες αυτες έχουν γίνει/ θα γινόντουσαν μεγάλα thread (ε το music discussion έχει πράγμα). Ειδικά αν γινόταν ένα άρθρο που έλεγε κάτι το οποίο είναι...κάπως (ναι αναφέρομαι στο "μεγαλύτερη μπάντα της εποχής μας" που σε οποιοδήποτε review να λεγόταν αυτό με την μία θα έβαζε άλλες 5 σελίδες στο εκάστοτε thread). Κοινώς δεν είναι "signs" ή τίποτα τέτοιο imo.
metamelia2
28-05-2006, 14:33
Kalki. Σάλτα
:happyjump:
metamelia2
28-05-2006, 14:38
Ξεχνάς όμως τους Ramones που έκαναν τα ίδια λίγο νωρίτερα. Ok το να μετρήσουμε ποιός απο τους 2 υπήρξε επιδραστικότερος δεν είναι κάτι απλό και δεν νομίζω ότι έχει νόημα.
Γενικά συμφωνώ μαζί σου.
Ναι αλλά μόνο με τους Πίστολς πήρε τις διαστάσεις φαινομένου και παρ'ότι οι Stooges και οι Clash είναι μπάντες που μου αρέσουν περισσότερο, το Nevermind The Bollocks έφερε τα πάνω-κάτω πολύ περισσότερο απ'το Funhouse ή το London Calling.
Όσο για το μέταλ, ναθινγκμαν, το πιό απλό είναι το εξής: Χωρις τους Πιστολς δεν θα είχαμε thrash.
dyingfreedom
28-05-2006, 15:10
Όσο για το μέταλ, ναθινγκμαν, το πιό απλό είναι το εξής: Χωρις τους Πιστολς δεν θα είχαμε thrash.
Μήπως ξεχνάς και τους MOTORHEAD;
όχι μόνο όσον αφορά την επιδραστικότητα.
carheart
28-05-2006, 15:14
Όσο για εδώ, θα μου επιτρέψεις να κάνω μια μικρή ένσταση. Οι Sex Pistols αποτέλεσαν μεν βασική επιρροή για τις αρχές του thrash (πράγμα που το παραδέχονται όλοι πλέον) αλλά τόσο οι Misfits όσο και οι Ramones ήταν εξίσου μεγάλες επιρροές από την πρώτη (αν θες) γενιά της punk.
Buddy Lackey
28-05-2006, 15:20
Χωρις τους Πιστολς δεν θα είχαμε thrash.
Ahahah poly-eleos
metamelia2
28-05-2006, 15:38
Λοιπόν, επειδή λογικό είναι να μου τη λέτε:
Ανέφερα τους Πίστολς ως τη μπάντα που είχε τη μεγαλύτερη επιρροή στη "ροκ" μουσική επειδή άγγιξε σχεδόν όλους τους χώρους της. Ναι, ενδεχομένως και οι Motorhead, οι Misfits ή οι Ramones να υπήρξαν πιό επιδραστικοί στο thrash, αλλά οι Πιστολς επηρρέασαν το thrash και άλλα χίλια είδη.
Όλα αυτά είναι κατά την άποψή μου προφανώς.
Επίσης, μήπως πρέπει να το κάνει κάποιος σπλιτ;
Όχι ρε, γιατί, επειδή ένας γκοθάς μιλάει για γαμωπάνκηδες σε TooL topic? Σιγά, θα μπορούσατε να χέζετε και σε βιβλία του Nietzsche.
Kingdom Gone
28-05-2006, 16:18
Τώρα μη σου πω τι σου κάνουν οι πάνκηδες και σε σένα και στους Tool παλιοβοθρολάγνε...
blackbird
28-05-2006, 18:23
Τώρα λοιπόν μπορείτε να καταλάβετε όλοι πως θα 'ταν το rock χωρίς τους Beatles'
δε θα το γραφα αλλα τα θέλει ο κωλος σας :P
Το Right in two ειναι οτι καλυτερο εχει μεσα ο δισκος, κι απ τα καλυτερα των tool.
MastodontoideaPliokenous
29-05-2006, 02:35
i arxi de se promyneii kati tetoio alla to simeio meta ta kinezakia einai oti pio ogkodi exoun synthesei
Ποια κινεζακια;
Η αρχη γαμαει.
MastodontoideaPliokenous
29-05-2006, 02:52
kapou sti mesi exei kati egogiina xtypimata tou danny pou ta apokalo kinezakia :D
MastodontoideaPliokenous
29-05-2006, 02:55
8)
Εγω γουσταρω και το Rosetta Stoned. Εχει κιεγαμω τους στιχους κιολας. Τωρα που το σκεφτομαι λεω να τους ποσταρω.
MastodontoideaPliokenous
29-05-2006, 03:01
eisagogi jambi azagthoth kets
The Good Son
29-05-2006, 04:29
σταμάτα να λες οτι παπαριά σου κατέβει στο κεφάλι ρε καθυστερημένε.
είσαι βλάκας. είναι κατανοητό πια.
MastodontoideaPliokenous
29-05-2006, 04:37
σταμάτα να λες οτι παπαριά σου κατέβει στο κεφάλι ρε καθυστερημένε.
είσαι βλάκας. είναι κατανοητό πια.
kalos ton kai as argise.to ksereis oti se grafo sta paparia mou e de to ksereis :pipa:
The Good Son
29-05-2006, 04:40
οκ. μάθε ελληνικά.
Pitsadoros
02-06-2006, 23:50
http://www.stylusmagazine.com/reviews/t ... 0-days.htm (http://www.stylusmagazine.com/reviews/tool/10000-days.htm)
ta xwnei
Από προχθές έχω χαθεί στο 10,000 Days. Δεν περίμενα το album που θα αλλάξει τη ζωή μου ούτε το Μεσσία ούτε τίποτε. Μπράβο σε όσους έχουν την όρεξη και το χρόνο να κάθονται και να υπερ-αναλύουν το νέο δίσκο της τάδε μπάντας, αλλά αναρωτιέμαι μήπως στο τέλος χάνουμε το νόημα.
Kingryche
05-06-2006, 09:28
Ακριβώς το ίδιο, αλλά εδώ και περισσότερο καιρό. Καθε φορά που το ακούω παρατηρώ και κάτι. Από τους δίσκους που αξίζει να ακούσεις σε καλό στεροφωνικό για να μην χάσεις κάτι από την παραγωγή.
10.000 Days, The Pot και Right In Two είναι απλά αλλού.
Από κοντά ακολουθούν Vicarious, Jambi και τα υπόλοιπα...
Το ότι μπορεί να είναι κατώτερο των Aenima και Lateralus δεν μου λέει κάτι, ούτε μειώνει την αξία του.
Phantom Duck
05-06-2006, 17:15
Μετά από αρκετές ακροάσεις, αγαπώ το Vicarious και το 10.000 Days. Jambi και Rosetta Stoned εινωραία, ενώ το The Pot χωρίς την τραγική εισαγωγή θα μου άρεσε πολύ.
MastodontoideaPliokenous
13-06-2006, 03:59
pou na ta akouseis kai live...
na mpainoun me lost keys na synexizoun me rosseta stoned...kai afou exeis akousei idi stinkfist kai 46&2 na mpainei i eisagogi tou jambi....
:shock:
House Of Low Culture
13-06-2006, 04:16
τους είδες λάιβ μωρή πουτάνα, κσεκάβλωσες λίγο ή μπα? φλόκια στα ρουθούνια σου ρε δήθεν. δουλειά δεν έχεις.
Κάποιος ζορίστηκε που δεν είδε Tool live διακρίνω...
MastodontoideaPliokenous
18-06-2006, 04:13
:happyjump: :midfinger: :tease: :disco: :dick: :hippy: :angel:
silencer51
18-06-2006, 20:13
Ας γράψω κι εγώ την γνώμη μου για το πολυσυζητημένο αυτό άλμπουμ...
Ειναι σίγουρα πολύ νωρίς ακόμα για να μπορέσουμε να δούμε που στέκεται δίπλα σε ογκόλιθους όπως το Aenima και το Lateralus.
Το μόνο σίγουρο ειναι οτι μιλάμε για εναν απο τους καλύτερους δίσκους των τελευταίων χρόνων, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά.
Μετά το τεχνικά τέλειο αλλα και "ψυχρό" (δεν το λέω με κακή έννοια φυσικά) Lateralus οι T00L μας δίνουν εναν απο τους πιο προσωπικούς τους δίσκους. Δεν αναφέρομαι μονάχα στο επικό Wings For Marier Pts. 1 & 2 αλλα και στα έντονα πολιτοικοποιημένα Vicarious, Jambi, The Pot και Right In Two.
Αρκετό καιρό πριν την κυκλοφορία του δίσκου ο Danny Carrey είχε δηλώσει πως το 10,000 days θα ειναι ο "blues δίσκος" τους.
Πολλοί απογοητεύτηκαν απο τα σχετικά λίγα heavy σημεία του δίσκου και την πληθώρα των intermissions. Σ' αυτούς έχω να πω το εξής: πιστεύετε οτι π.χ. το Aenima το οποίο έχει 5-6 "filler" (πως μου τη σπάει αυτός ο όρος!) κομμάτια δεν ειναι δισκάρα; Πιστεύετε οτι θα ηταν ο ίδιος αν έλειπαν τα απίστευτα αυτα interludes? Μη λέμε και οτι θέλουμε... Το Lipan Conjuring ειναι απίστευτο, βγάζοντας μια θλίψη και μια οργή ταυτόχρονα (το ουρλιαχτό στο background στο τέλος). To Lost Keys πάλι προετοιμάζει άψογα το έδαφος για το Rosetta Stoned κάνοντας και μια κορυφαία αντίθεση.
Για τα Intension και Right In Two ότι και να πεί κανείς θα ειναι λίγο. Η φαινομενικά απλή αλλα και τόσο δυνατή μελωδία του Intension μαζί με τα απίστευτα ψηφιακά drums του Carrey σε ταξιδεύουν... Και καπάκι έρχεται το Right In Two για να σε αποτελειώσει. Απλά απίστευτο.
Ένα απο τα πράγματα που μου άρεσαν αρκετά στο δίσκο ειναι η αμεσότητα των στίχων όπως επίσης και η διαφορετικότητα στον ήχο απο κομμάτι σε κομμάτι - μου άρεσε η βρώμα στον ήχο που θύμιζε Undertow/Αenima, η τεχνική τελειότητα που έφερνε στο μυαλό Lateralus κ.λ.π.
Αυτό που θέλω να δω ειναι πως ακούγονται τα κομμάτια αυτά ζωντανά, κάτι που θα απαντηθεί αύριο οπου θα τους δώ live στο Μιλάνο. Είδωμεν. Πραγματικά μετράω τις ώρες αυτή τη στιγμή...
Phantom Duck
18-06-2006, 20:45
Λιγότερο "ψυχρό" από το Λατεράλους; Βρώμα στον ήχο;
silencer51
18-06-2006, 20:53
Εννοώ οτι τα κομμάτια δεν έχουν την ηχητική τελειότητα του Lateralus ενώ ταυτόχρονα τόσο στιχουργικά οσο και μουσικά έχουν κάτι πιο άμεσο και ανθρώπινο, αν θες.
Όσον αφορά τη βρώμα, εμένα το μπάσο και η κιθάρα μου θυμίζουν εποχές pre-Lateralus (με εξαίρεση το Vicarious)...
SpiritCrusher
19-06-2006, 00:44
Omg πολλαπλασιάζονται.
silencer51
19-06-2006, 02:58
Και όχι μόνον αυτό, ψηφίζουμε κι όλας! :shock:
UmbilicalResidue
19-06-2006, 14:19
τι ψηφίζεις φίλε silencer51?
silencer51
20-06-2006, 13:07
Σαλαμάκι... :twisted:
silencer51
20-06-2006, 22:42
Ωραίο username... :)
Griffith
20-06-2006, 23:02
Κι άμα προκύψετε ντροπαλοί να κάνω εγώ το κονέ.
silencer51
20-06-2006, 23:34
pwnt.
Mike_Patton
01-07-2006, 16:51
afiste tous t00l.
autoi einai METSAL.
psaxte thn ligaki me ff.
kai OXI den enoow Fear Factory kretinoi.
franz ferdinand.
KOPRANOS COMPANY K SIA.
theila
sabbattack
01-07-2006, 19:51
Mike Patton telika bouturokablinos?
O Mike Patton γουστάρει μόνο το Wrathchild από Iron Maiden που το παίζει και στα drums του.
Not_saved
05-08-2006, 03:06
Sorry pou to ksethavw,alla pate sto http://www.toolband.com/news,sta newsletter mines Ioulio k Maio na deite ti kanoun k ti lene oi true tool fans sto america :D .Gia polla gelia..
stinkfist
23-08-2006, 21:35
Sorry pou to ksethavw,alla pate sto http://www.toolband.com/news,sta newsletter mines Ioulio k Maio na deite ti kanoun k ti lene oi true tool fans sto america :D .Gia polla gelia..
ωραία το θέτεις...μπραβο σου.
carheart
23-08-2006, 21:38
Στινκφιστ, αν τους δεις και δεύτερη φορά ΥΠΟΣΧΕΣΑΙ πως δεν θα υπάρξει σωτηρία;
stinkfist
19-09-2006, 00:52
iposxomai, an kai ligo arga pos pragmatika tha sas agapao olus...
afroleft
31-03-2007, 13:25
. . .
Οι Τουλ είναι η μόνη μπάντα αυτή τη στιγμή που συνδυάζει ΠΟΛΥ περιεχόμενο με ΠΟΛΛΗ ανταπόκριση από το αγοραστικό κοινό.
τσου
http://www.fluctuat.net/blog/IMG/jpg/radiohead.jpg
κερδίζουν και δεν είναι καν ντέρμπυ
Ον τόπικ, το ξανακούω τις τελευταίες μέρες και είναι πολύ ωραίος δίσκος. Πουτάνα ζωή μας πρόδωσες και μας κάνεις να ποστάρουμε τέτοια πράματα αλλά να λέμε την αλήθεια στον κοσμάκη να 'χουμε το θεούλη βοήθεια. Μαλακία εποχή ήρθαν πάντως, τότε πήγα αλλά δεν είχα καθόλου όρεξη να τους δω λάιβ, τώρα όμως θα γούσταρα πολύ παραπάνω. Τες πα, υπάρχουν και χειρότερα προβλήματα σε τούτη την πλάση από το να μην έχεις λόγο για το πότε θα πληρώσεις πολλά λεφτά για ένα δεις ένα γαμάτο λέιζερ σώου με καλό σάουντρακ. Εκπληκτικός δίσκος πάντως, ίσως έφταιγε τότενες που τον αγόρασα που άκουγα συνέχεια τις ντουντούκες γύρω μου να μιλάνε για μουσικές επαναστάσεις και ξερωγω τι άλλη φαιδρότητα. Ναι, μάλλον αυτό θα έφταιγε αφού λειτουργεί πολύ καλύτερα στη διακριτικότητα του δέκα_μήνες_μετά, νιώθει πιο άνετα τώρα πως να το κάνουμε. Δεν το βάζω φυσικά να κάτσει δίπλα στο Aenima, δεν θα το βάλω στους δίσκους που χαρακτήρισαν τη δεκαετία ας πούμε αλλά οπωσδήποτε επρόκειτο για μια πολύ καλή δουλειά που παρεξηγήθηκε, κατά πάσα πιθανότητα και με δική της ευθύνη.
Αυτά και από εδώ, πίσω σε σένα Βερόνικα Κορνινγκστόουν.
ikonoklast
31-03-2007, 17:18
Εγώ πιστεύω οτι ο δίσκος είναι μια μαλακία και το γεγονός οτι όλοι όσοι λέγαν οτι είναι γαμώ λούφαξαν δύο μήνες μετά αποδεικνύει οτι ο δίσκος είναι μια μαλακία. Το λατεράλους ήσαν ένας δίσκος για τον οποίο γινόσαντε της πουτάνας τρία χρόνια μετά αρα δεν ήτανε μια μαλακία όπως αυτό που είναι μια μαλακία. Και γενικά ρε παιδί μου έχω δίκιο έχετε άδικο, αυτό δεν είναι δίσκος τουλ, είναι κάποιοι που προσπα8ούν να είναι τουλ.
mia xara einai o diskos, sigoura den einai Lateralus, poso mallon aenima (pou einai kai to agaphmeno mou) alla kata ta alla einai gamato. Exoune 8esei polu upshla standard apo monoi tous opote oi anapofeuktes sugkriseis den katalhgoun uper tou. Tespa, gousta einai auta (tetrimenno alla tairiazei)
Phantom Duck
31-03-2007, 19:42
Ούτε ένα από το Undertow, τα μουνιά.
Ωραίο και το τεν θάουζαντ μωρέ αλλά θέλω να καρυδώσω το ροζέτα.
phantom duck gia na zhlepseis tous eida sto e3wteriko kai pai3ane swamp song edw pera... :tease: :tease:
Sotos_The_Tequiler
01-04-2007, 13:09
to 10.000 days einai diskara.... apla mporei se merikous na ksunizei kai na lene oti einai GTP isws epeidh "de varaei" oso ta prohgoumena. Dhladh an evgazan enan disko me idio yfos opws sta prohgoumena kalutera 8a htan?
pantws an kati 8elw na akousw live apo tous TOOL einai to "Crawl Away"