Log in

View Full Version : Μικροπροβληματάκι με Ports.

The Good Son
01-05-2006, 21:08
Γειά σας. Έκανα φορμάτ.
Όλα βαίνουν καλώς αλλα έχω πρόβλημα με τα πόρτς. Έχω το Alcatel speedtouch 530. Λογικά τα ελεύθερα πόρτς (συγκεκριμένα για emule, soulseek που είδα) θα έπρεπε να μην παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα, αλλά μετα την εγκατάσταση των συγκεκριμένων προγραμμάτων και τα σχετικά τέστ, μου βγαζε οτι τα πόρτς είναι κλειστά. πήγα στις ρυθμίσεις του ρούτερ και μού βγαζε οτι τα πόρτς είναι ανοιχτά. τά κλεισα και τα ξανάνοιξα και πάλι τα ίδια. Το emule δε, δεν συνδέεται κάν.
Όσον αφορά το firewall του pc, έχω το zonealarm και τα προγράμματα αφτά τα χω ελεφθερώσει.

Τί μπορεί να παίζει;
Υπάρχει κάποιος τρόπος να βγάλω το firewall του router για να μην κάνω φοργουόρντινγκ συνέχεια; συνίσταται κάτι τέτοιο;
το Inside IP είναι αφτό που βγαίνει πατώντας ipconfig στο dos έτσι;
Χέλπ πλίζ
Θένκς προκαταβολικά.

Bullet
01-05-2006, 21:18
βασικά έχω το ίδιο modem και όσα format και να κάνω τέτοια probs δε μου παρουσίασε ποτε

νομίζω στο συγκεκριμένο δε γίνεται να βγάλεις τελείως το firewall του αλλα δε θα στο συνιστούσα κιόλας (αν γίνεται)

εμενα μου κρατάει πάντα τις ρυθμίσεις δηλαδή δεν έχω ξανακάνει portforward πέρα απο τη πρώτη φορα,μήπως του κανεις reset or smth και γιαυτο τις χάνει?

το soulseek by the way έχει random θύρες οποτε με κάθε επανεγκατάσταση θα θέλεις νέο port for

το emule πάλι έχει σταθερές θύρες εκτος και αν παίζεις με κάνα mod

δε ξέρω τι άλλο να σου πω αν όντως το router δείχνει ότι είναι ανοιχτές ενώ τα software όχι τσέκαρε το software firewall σου

The Good Son
01-05-2006, 22:20
Τόφτιαξα. Δεν ξέρω γιατί αλλά άλλαξε το Static Ip μου.

Phoebus
01-05-2006, 22:28
Αν άλλαξε δεν είναι static :P

The Good Son
01-05-2006, 22:52
σωστά αλλα τί είναι?

λέει "Inside ip". μάλλον δεν είναι το static ip αφτό ε. επειδή στο Portforward.com εκείνο που συμπλήρωνες στο πλαίσιο "static ip adress" το έβαζε στο "inside ip". :?

Darkling
01-05-2006, 22:52
Λογω δουλειας εχουμε howto Port forwarding σε 530, σε word αρχειο. Το συγκεκριμενο μαλιστα το εγραψα εγω, αχαχα οποτε δε νομιζω να πειραχτει καποιος αν το δωσω.

Αν θελει ακομα καποιος, pm.