View Full Version : an ginotan aurio polemos
Kingdom Gone
26-04-2006, 16:45
geniko senario:
aurio i ellada kai h x xwra arxizoun polemo, yparxei geniki epistrateush k sas kaloun na polemisete
tha pate i tha koitaksete na tin kanete gia ekswteriko? an nai tha prospathisete na ti glitwsete k na ste sta metopisthen i thelete prwti grammi? tha polemisete kanonika kai gennaia i tha koitate mono to tomari sas? tha allaksei i symperifora sas analoga me to poion k giati polemate? genika poia nomizete pws tha nai i symperifora sas se tetoia katastasi.
Ανάλογα την χώρα που πολεμάμε μάγκα μου. Αν τα βάλουμε με την Rwanda, πρώτη γραμμή, μάη νέημ ιζ τζένοσαηντ.
Αν τα βάλουμε με μια που μας έχει, αν κάνουμε επιθετικό πόλεμο να πάνε να γαμηθούνε, πάω πρόσφυγας στο bergen.
Αν μας την πέσανε εκείνοι, μένω αλλά προσέχω.
Αναμένω εναλλακτική απάντηση Καντιρού.
Kingdom Gone
26-04-2006, 17:00
μέχρι τότε δώσε τη δική σου
freak brother
26-04-2006, 17:01
yphrxe analogo poll.. kamia 3 ara xronia prin.. alla pou na to vreis twra?
freak brother
26-04-2006, 17:04
http://forum.electricrequiem.com/viewto ... ht=polemos (http://forum.electricrequiem.com/viewtopic.php?t=5969&highlight=polemos)
http://forum.electricrequiem.com/viewto ... ht=polemos (http://forum.electricrequiem.com/viewtopic.php?t=2887&highlight=polemos)
:P
silencerius
26-04-2006, 17:07
θα την κάνω με ελαφρά. ιδίως στην περίπτωση επιθετικού.
σιγά μην πεθάνω εγώ για τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων ηλίθιων.
μια φορά ζούμε.
τώρα για αμυντικό θα το σκεφτώ καλύτερα. μάλλον θα φύγω πάλι αλλά ποιος ξέρει. σίγουρα πάντως δε θα το παίξω ήρωας.
Μόνο σε αμυντικό πόλεμο παίζει να κάνουν γενική επιστράτευση. Αν είναι να πάμε παρέα με αμερικάνους σε Ιράκ, υπάρχει ήδη πολύς κόσμος να πάει που να μην απαιτείται η επιστράτευση.
Και θα μείνω, και πρώτη γραμμή θα είμαι αν χρειάζομαι εκει. Και ως το τέλος. Victorious with my shield or dead upon it κι έτσι.
Γιατί οκ, αν δεν πολεμήσεις για τέτοια πράγματα για τι αξίζει να πολεμήσεις;
Το μέγεθος του ανθρώπινου δυναμικού του στρατού πλέον παίζει ελάχιστο ρόλο. Ο στρατός πρέπει να είναι μικρός, ευέλικτος και εξοπλισμένος με τελευταίες τεχνολογίες. Ο απλός πολίτης που έχει λάβει μία βασική εκπαίδευση και επιστρατεύεται σε έναν αμυντικό πόλεμο είναι απλώς cannon fodder.
Amnesiac.
26-04-2006, 17:43
Μόνο σε αμυντικό πόλεμο παίζει να κάνουν γενική επιστράτευση. Αν είναι να πάμε παρέα με αμερικάνους σε Ιράκ, υπάρχει ήδη πολύς κόσμος να πάει που να μην απαιτείται η επιστράτευση.
Και θα μείνω, και πρώτη γραμμή θα είμαι αν χρειάζομαι εκει. Και ως το τέλος. Victorious with my shield or dead upon it κι έτσι.
Γιατί οκ, αν δεν πολεμήσεις για τέτοια πράγματα για τι αξίζει να πολεμήσεις;
gia to metal.
pitchfork
26-04-2006, 17:43
Επειδή είμαι επικός και έχω μεγαλώσει με τους θεούς Manowar. όχι μόνο δεν θα την κοπανήσω αλλά θα συμμετέχω κανονικά σκοτώνοντας όσους περισσότερους εχθρούς μπορώ για να βιάσω τις γυναίκες και τις κόρες τους.
Που θα μου ξαναδοθεί τέτοια ευκαιρία?
gia to metal.
Νά'μουνα μαϊμού να πολέμαγα για το nu metal δηλαδής.
ennoeitai oti tha paw, opou me steiloun. an axizei na paleyeis gia kati ayto einai h elladara (eleytherh). xwris aythn den exei nohma na zeis
metamelia2
26-04-2006, 19:42
Μπαγκάζια και πούλο γιά κάποια πολιτισμένη χώρα.
Raven Lord
26-04-2006, 19:46
φάτε τη γλώσσα σας ρε που θα γίνει και πόλεμος... περιμένετε να απολυθώ πρώτα γιατί αλλιώς θα γίνω δόλωμα για τα αντίπαλα άρματα. :|
ΥΓ. μόνο εναντίον ιδεολογίας μπορώ να πολεμήσω
Lost_In_Cooperland
26-04-2006, 20:11
Ήδη έχω τεράστιο απόθεμα σε είδη πρώτης ανάγκης. Όταν με το καλό γίνει ο πόλεμος και πλουτίσω πουλώντας τα, θα κάνω παρέα στον silencerius.
psychotron
26-04-2006, 20:29
φάτε τη γλώσσα σας ρε που θα γίνει και πόλεμος
Αυτό κατά κύριο λόγο.
Από κει και πέρα, άμα μιλάμε για αμυντικό πόλεμο, μένω.
pitchfork
26-04-2006, 20:47
Αμυντικός θα σου πούνε ότι είναι.
Στάνταρ αυτό.
...
ΥΓ. μόνο εναντίον ιδεολογίας μπορώ να πολεμήσω
εντάξει ρε φίλε, εννοείται ότι την ευλογημένη άγια μέρα που θα κηρύξουμε πόλεμο στο γάβρο θα περνώ από κάθε σπίτι προσωπικά για να ελέγξω την επιστράτευση και να διασφαλίσω ότι μόνο οι ολικά ανάπηροι (σπασμένα χέρια πόδια κλπ) δεν θα μας ακολουθήσουν στην ιερή μας μάχη μέχρι θανάτου. Λέμε για πιο απλά πράγματα όμως
Tonosalata
26-04-2006, 21:39
exw fugei idi.
The Good Son
26-04-2006, 23:19
έχουμε ηδη πόλεμο.
Εσύ σκάσε, είσαι στην άλλη χώρα.
carheart
26-04-2006, 23:37
Εγώ χρειάζομαι τον Steel Assassin στην πρώτη γραμμή.
The Good Son
26-04-2006, 23:38
http://www.worldcoincatalog.com/AC/C2/Greece/AG/HK/HK.jpg
carheart
26-04-2006, 23:40
Ο Αστερίξ και ο Μωάμεθ.
atom_smasher
26-04-2006, 23:51
eukolo na thn kaneis e3w.tha afhseis mono ola ta strava tou topou mas pisw.
protimw na meinw.
metamelia2
26-04-2006, 23:53
Και να πεθάνεις ηρωικά. Μπράβο. Ή ταν ή επί τας. Παιδιά σαν εσένα χρειάζεται η γενναία χώρα μας.
όχι χρειάζεται αυτούς που θα την κοπανήσουν και θα αφήσουν τους άλλους να ζουν σαν ζητιάνοι.
metamelia2
27-04-2006, 00:02
Έτσι. Σωστά τα λες. παλιοδειλοί! Ανθέλληνες!
Pitsadoros
27-04-2006, 00:03
twra kollaei ena thlimmeno violi i ena emvatirio?
Lost_In_Cooperland
27-04-2006, 00:04
Μία :chinchilla:
metamelia2
27-04-2006, 00:05
Η καραγκούνα, ο χαραλάμπης και μια βλαμωρεμιαβλαχα δερβενιώτισα.
metamelia2
27-04-2006, 00:17
Α, μέιχεμ:
http://www.greekboston.com/images/gbstore/greek_flag_all_main.gif
Γιά όταν μπεις στην πρώτη τη γραμμή.
Pitsadoros
27-04-2006, 00:19
egw pantws thelw to arkoudaki gia aspida wste na nikisw tous exthrous me ti dinami tis agapis
έχεις δίκιο φίλε! Μόνο το τομάρι μας αξίζει~! Άσε τους άλλους να ψοφήσουν σαν σκυλιά. Όπου φύγει φύγει~!~!!`1`
metamelia2
27-04-2006, 00:22
Έτσι. Γιατί αυτή η χώρα είναι πιό αλτρουιστική απ'ότι νομίζουμε.
Βασικά πρέπει να είναι σαφής ο διαχωρισμός μεταξύ των όρων "πολεμώ" και "αυτοκτονώ με ξένη σφαίρα" για να είναι και σίγουρη η απόφαση.
Αλλά γενικά θα ήθελα να είμαι εδώ και να ανατιναχτώ σε μια μπαρουταποθήκη και να γίνω ήρωας και να έρχονται να αφήνουν γκομενάκια με μίνι στεφάνια στις παρελάσεις στα πόδια του αγάλματός μου.
babality
27-04-2006, 07:59
Εγω θα ντυθω Ραμπο και θα την κανω για εξω!!!
Θα πολεμούσα και στην πρώτη γραμμή αν ερχόταν η ώρα.
Όχι για σημαίες κλπ αλλά για να προστατεύσω ό,τι είναι
σημαντικό για εμένα (σπίτι, οικογένεια etc).
Zoonchild
27-04-2006, 09:28
εσύ δεν έχεις πάει ακόμα φαντάρος, δεν ξέρεις.... :P
Family legacy φίλε μου. ;-)
Zoonchild
27-04-2006, 09:37
ναι αλλά όπως θα δεις πολύ σύντομα ( :twisted: ) ανάλογα σε πιο λόχο θα πας και τι ειδικότητα θα πάρεις θα εξαρτηθεί και η "απόστολη σου" σε περίπτωση πολέμου. Κοινώς, το αν θα σαι πρώτη γραμμή ή τελευταία δεν εξαρτάται από εσένα.... :wink:
Ε εννοείται αυτό.
Σε περίπτωση που χρειαζόταν αναφέρεται η
απάντησή μου.
enitharmon
27-04-2006, 10:13
δεν ξέρετε για τι πραγμα μιλάτε
γι'αυτό σκάστε πλζ
όλοι σας
και αυτοί που θα την καναν για έξω και αυτοί που θέλουνε πρώτη γραμμή
Zoonchild
27-04-2006, 10:17
γι'αυτό σκάστε πλζ
όλοι σας
:thumbsup:
Ego thelo idi na tin kano apo to skatomeros, ston polemo tha exo problima?
metamelia2
27-04-2006, 10:21
Ενι ήσουν σε πόλεμο;
enitharmon
27-04-2006, 10:24
όχι, αλλά ούτε και σεις
Opos kai na to kaneis, exoume to dikaioma na milame upothetika gia to ti tha kaname ama imastan omos, se antithesi me sena. Esy boreis na anoixeis topic "Ti tha kanate an pethaine o antras sas ston polemo" parola auta. :P
enitharmon
27-04-2006, 10:54
λες πιπες κι εσυ πρωινιατικα και δεν εχω και ορεξη
Zoonchild
27-04-2006, 10:58
nonsense.
οποιοσδήποτε έχει πάει φαντάρος ξέρει ότι δεν είναι επιλογή του το που θα βρίσκεται και τι θα κάνει σε περίπτωση πολέμου.
και δεν πιστεύω σε περίπτωση επιστράτευσης τα σύνορα να είναι ανοιχτά για να εγκαταλείπει όποιος γουστάρει, ε.
Για επεκτατικό ή πόλεμο τρίτων δε θα ήθελα να πολεμήσω. Αν είχα την επιλογή θα προσπαθούσα να φύγω και να πάρω και την οικογένειά μου μαζί. Αν μπορούσα να φύγω μόνο εγώ κι όχι η οικογένειά μου δεν ξέρω τι θα έκανα.
Για αμυντικό θεωρητικά θα πολεμούσα. Πρακτικά μπορεί και να δείλιαζα.
όχι χρειάζεται αυτούς που θα την κοπανήσουν και θα αφήσουν τους άλλους να ζουν σαν ζητιάνοι.
Δεν είναι εύκολο να εγκαταλήψει κανείς την χώρα του και σε μία πραγματική περίπτωση οι περισσότεροι που απάντησαν το αντίθετο τελικώς θα έμεναν.
Ωστόσο, με την σύγχρονη μορφή του πολέμου, είναι αμφίβολο αν ο στρατός πρόκειται να χρησιμοποιήσει τους επιστρατευμένους αποδοτικά. Αν τους στέλνεις στην πρώτη γραμμή είναι cannon fodder. Το ίδιο με να τους έδενες στα άρματα για να προστατέψεις τα τελευταία από υλική ζημιά (operation human shield κι έτσι). Συγγνώμη, αλλά έτσι δεν υπηρετείς την πατρίδα σου. Μαλάκας είσαι που θα πεθάνεις σίγουρα (και άδικα).
enitharmon μην γίνεσαι άδικη σε παρακαλώ.
Υποθετική ήταν η ερώτηση και ο καθένας απαντά βάσει
της τωρινής του ψυχολογίας. Δεν γίνεται αλλιώς. Κατά
τα άλλα όποιος δεν θέλει να απαντήσει ή το βρίσκει χαζό
δεν είναι ανάγκη να προσβάλλει τους υπόλοιπους.
Δεν γνωριζόμαστε όλοι τόσο καλά ώστε να βγάζουμε
αβίαστα συμπεράσματα.
Pitsadoros
27-04-2006, 11:39
operation "get behind the darkies"
Τωρινή ψυχολογία? Και τι σχέση θα έχει αυτή με την ψυχολογία που θα έχουμε εσύ κι εγώ σε περίοδο πολέμου? Συμφωνώ με την enitharmon. Δηλαδή πως μπορεί να είναι κάποιος σίγουρος για το πως θα αντιδράσει σε μια κατάσταση της ζωής του που δεν την έχει ξαναβιώσει? Και ακόμα περισσότερο για τον πόλεμο.
Δηλαδή όσοι λένε τώρα ότι θα την κοπανούσαν έχουν τόσο καλλιεργημένα αντισώματα έναντι της άκρατης προπαγάνδας που σίγουρα θα επικρατούσε (όπως και σε κάθε πόλεμο) και όντως θα την κάναν? Η αν δεν ήταν αυτός ο λόγος, δεν θα τους έπιανε ένας κάποιος πατριωτισμός ή έστω κάποιος ελάχιστος εγωισμός για να υπερασπίσουν τα κεκτημένα τους (υλικά και ιδεολογικά)? Ή μήπως οι άντρακλες που λένε θα έτρεχα πρώτη γραμμή μόλις ακούσουν τους θορύβους των βομβαρδισμών και το σφύριγμα των σφαιρών από παντού θα τρέχαν πρώτοι πρώτοι να τις φάνε τόσο σίγουρα? Αμφιβάλλω.
Ειλικρινά δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα εν τέλει σε μια τέτοια κατάσταση (μακριά από μας γιατί είναι πραγματικά δυσάρεστη από αυτά που βλέπω και ακούω).
Υποθετική ήταν η ερώτηση και ο καθένας απαντά βάσει
της τωρινής του ψυχολογίας. Δεν γίνεται αλλιώς.
Οκ τώρα;
Μην λέτε τα ίδια κλισέ λες και λέτε κάτι καινούριο
ή κάτι που δεν έχουμε σκεφτεί νωρίτερα.
PS Μόλις συνειδητοποίησα πως δεν μου κάνει κέφι πλέον να
συζητάω μέσω ER. Xμμ...
λες πιπες κι εσυ πρωινιατικα και δεν εχω και ορεξη
Diladi perimenes na katso na suzitiso entelos sovara to gegonos oti isopedoneis to thema suzitisis kai les se olous na min postaroun giati kanenas den xerei? E profanos kai kanenas den xerei pos tha epratte, alla den eida kanenan sto topic "tha sugxorousate meta apo kerato?" i sto topic "pos tha antidrousate an blah blah blah" na leei min postarete giati den xerete. :P
Alloste edo einai to ER kai malista to General Discussion eleos.
Άμα όμως δεν γίνεται αλλιώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΛΕΩ.
:moutza: :moutza: :moutza: :moutza:
Όλες δικές σου
Starbreaker
27-04-2006, 13:23
Βασικά πρέπει να είναι σαφής ο διαχωρισμός μεταξύ των όρων "πολεμώ" και "αυτοκτονώ με ξένη σφαίρα" για να είναι και σίγουρη η απόφαση.
Omg, afto einai gamhmena sofo.
Εγω θα ντυθω Ραμπο και θα την κανω για εξω!!!
Funny fuse.
γι'αυτό σκάστε πλζ
όλοι σας
γαμώ το μουνί που σας πέταγε παλιοτσόγλανοι
Kata t'alla, pane oi kairoi pou 8a mporousame na polemhsoume. An me rwtage kaneis to 40, 8a elega "nai, 8a paw sta vouna kai 8a katevainw na ka8arizw germanous (kai fasistes)". Twra an tyxei h Amerikh na 8elhsei na mas gamhsei, epeidh arnh8hkame na paraxwrhsoume vaseis klp, den exoume k polla na kanoume.
Pio swsto 8a htan na rwthsoume ti 8a kaname se periptwsh praksikophmatos (epivevlhmenou apo eksw) pistevw.
Πραγματικά δεν έχω την παραμικρή ιδέα πως θα αντιδρούσα σε περίπτωση πολέμου.Όπως είπανε κάποιοι σε περίπτωση επιθετικού πολέμου δεν υπήρχε περίπτωση να πάω.Στην περίπτωση του αμυντικού πιστεύω πως θα καθόμουνα.Σε επιστράτευση δε πήγαινα με τίποτα,έτσι κι αλλιώς επιστρατευμένος στο ΓΝΑ δε νομίζω να έκανα και καμιά διαφορά, εμπρός λοιπόν καλά μου βουνά και guerilla warfare και δολιοφθορές και τα σχετικα.Το γιατί θα καθόμουνα είναι καθαρά προσωπικό θέμα και δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την ελλαδάρα μας και την αιματοβαμμένη γαλανόλευκη και άλλες τέτοιες πίπες.Οσοι θέλανε να φύγουνε λογικό το βρίσκω, δεν είναι και η καλύτερη φάση υποθέτω να ζήσεις ένα πόλεμο, όμως χωρίς να θέλω να την πώ σε κανέναν οι μεγαλύτερες ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ κοτάρες είναι εκείνοι που θέλουνε και καλά να φύγουνε έτσι κι αλλιώς απο "τη γαμημένη μπανανία που ζούμε" για να πάνε εις τας πολιτισμενας Ευρώπας αλλά ακόμα εδώ είναι και γκρινιάζουνε. Αν χαλιέται κανείς τοοοοσο πολύ δεν περιμένει την αφορμή του πολέμου για να σηκωθεί να φύγει.
enitharmon
27-04-2006, 14:09
γι'αυτό σκάστε πλζ
όλοι σας
είσαι μεγάλο αρχιδάκι να αλλάζεις αυτό που είπα
δεν εβρισα κανεναν
Jimid, δε σε προσέβαλλα. Αν και το σκασε ειναι προσβολη, παραείσαι ευαίσθητος.
Κατα τα άλλα, ό,τι είπε το Η. (χωρις τις μουτζες)
Φιξξερ, τα άλλα θέματα που αναφέρεις είναι κάπως πιο καθημερινά από εναν πόλεμο και δε συνεπάγονται ιδιαίτερη ψυχολογική κατάσταση
Δεν αναφερόμουν απ'ευθείας σ'εσένα βεβαίως.
Το κομμάτι εκείνο αναφερόταν γενικά στη
λειτουργία του forum. Απλά μου δόθηκε η
αφορμή να το πω.
Αυτό που είπα νωρίτερα, και αδυνατεί να
καταλάβει ο Η., είναι ότι σε μιά τέτοια ερώτηση
μπορείς να απαντήσεις μόνο υποθετικά οπότε αν
πιστεύει ότι δεν έχει νόημα να μην μας ζαλίζει
άνευ λόγου.
Εγώ πάντως από τη στιγμή που διάβασα όλο το τόπικ νιώθω πολύ ασφαλής. :)
freak brother
27-04-2006, 14:55
autoi pou len toso aviasta oti tha fevgan.. ti wraio na xereis oti o aderfos sou kai o pateras sou poleman kai sy eisai px sthn italia prosfygas :D
Και αυτό πάει στο διάολο, σκέψου να είσαι ο αδερφός.
ΚΑΙ ο πατέρας!
freak brother
27-04-2006, 15:07
Και αυτό πάει στο διάολο, σκέψου να είσαι ο αδερφός.
ΚΑΙ ο πατέρας!
tou fantarou thn gynaika thn gamane alloi 10 tote.
ΑΡΝΟΥΜΑΙ, εφόσον δεν έχω την παραμικρή συμμετοχή στις διαπραγματεύεις ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση. Δεν μου καίγεται καρφί αν θα είναι επιθετικός ή αμυντικός, ουσιαστικά δεν διαφέρουν.
Δικαιόπολις φορ πρέσιντεντ!
Τωρινή ψυχολογία? Και τι σχέση θα έχει αυτή με την ψυχολογία που θα έχουμε εσύ κι εγώ σε περίοδο πολέμου?
Με αυτή τη νοοτροπία δε θα υπήρχαν τα μισά τόπικς των Death to Polls και ER Sexion. :P
SpiritCrusher
27-04-2006, 15:58
Όχι για σημαίες κλπ αλλά για να προστατεύσω ό,τι είναι
σημαντικό για εμένα (σπίτι, οικογένεια etc).
Αυτό. Αν, δε, την κάνουν όλοι αυτοί δεν νομίζω πως θα έχω και πολλούς λόγους να κάτσω να πολεμήσω. (ίσως αμυντικά σε κάποια πόλη αλλά και πάλι..)
επιθετικός ή αμυντικός, ουσιαστικά δεν διαφέρουν.
freak brother
27-04-2006, 16:10
επιθετικός ή αμυντικός, ουσιαστικά δεν διαφέρουν.
apla ston amyntiko paizei na sou kapsoun to spiti kai na sou viasoun thn aderfh.
enitharmon
27-04-2006, 16:17
ενώ στον επιθετικό αμά κάνουνε ντου, μπα ε;
Ε ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ ΟΙ ΤΣΟΥΛΕΣ
Starbreaker
27-04-2006, 16:28
γι'αυτό σκάστε πλζ
όλοι σας
δεν εβρισα κανεναν
Vasika esy eisai megalo zwadi pou petagesai sa sfhna na peis "voulwste to, den exete idea". Einai o,ti pio kretinistiko mporei na skeftei an8rwpos kata th diarkeia mias kouventas.
Epishs, h vrisia pou prose8esa eixe xioumoristiko xarakthra, efxaristw.
freak brother
27-04-2006, 16:32
ενώ στον επιθετικό αμά κάνουνε ντου, μπα ε;
e tote tha einai to spiti kai h aderfh enos allou.akoma kai enas xazos mporei na dei thn diafora.
Darkling
27-04-2006, 16:35
Ναι στον επιθετικο λοιπον. Μπαινουμε μεσα στο μπουρδελο τους με 3-5-2 και αντεπιθεσεις με γρηγορους απ τα ακρα, παιρνουμε το διπλο που πληρωνει 6,75 και φευγουμε σαν κυριοι.
Stormrider
27-04-2006, 16:41
pame polemo?
την σήμερον ημέρα δεν μποκάρουν Ούνοι, Οστρογότθοι και Βησιγότθοι, ώ καμμένοι επικάδες :D , για να κάνουμε αμυντικό πόλεμο, οι ηγέτες αποφασίζουν σε δεξίωση με κρασί βουργουνδίας και μαύρο χαβιάρι για γεωπολιτικούς λόγους να χτυπηθούν οι στρατοί τους, και από τη στιγμή που θα ξεκινήσει το μπαμ-μπουμ, πότε ο ένας και πότε ο άλλος θα περνάνε στην αντεπίθεση και είτε θα βομβαρδίζουν ο ένας τον άλλο, είτε θα πηδάν οι μεν τις γυναίκες των δε και αντιστρόφως.
Εμείς τι δουλειά έχουμε να σφαχτούμε για κάτι που δεν μας αφορά (γεωπολιτικοί σχεδιασμοί) και που δεν μετέχουμε καν στην διαχείριση κρίσεων προτείνοντας ειρηνικές λύσεις;
pitchfork
27-04-2006, 18:38
Ακριβώς έτσι κάνανε και ο Μπους με τον Σαντάμ.
PS ξεκίνησαν τα όργανα.....
Ακριβώς έτσι κάνανε και ο Μπους με τον Σαντάμ.
PS ξεκίνησαν τα όργανα.....
ναι ο σαντάμ ήταν περιστεράκι της ειρήνης
pitchfork
27-04-2006, 18:48
και 2 αυγά τουρκίας
και οι δυο πλευρές λειτουργούσαν ερήμην των λαών τους, και οι δυο ήταν πολεμοχαρείς, ε, δεν θέλει και πολύ.
The Good Son
27-04-2006, 19:46
Καντιρού, πες οτι γίνεται αφτό που λες και μπλέκει η ελλάδα σε πόλεμο. Και συ την κάνεις και πας σε ανόδερ κάντρι. Και γίνεται ο πόλεμος ξερω γω και έχουμε αμέτρητους νεκρούς έλληνες στρατιώτες αλλά δώξα τω θεω η χώρα μας κερδάει. Και γυρνάς πίσω στο σπιτάκι σου και δίπλα σου μένει ο μανώλης που έχει ίδια ηλικία με σένα αλλά πολέμησε και είναι ανάπηρος.
Αισθάνεσαι όμορφα? Αισθάνεσαι δίκαια που έστω και άδικα αφτός πολέμησε για να ζείς εσύ ελέφθερος δίπλα του?
(πες οτι το σενάριο γίνεται όπως στο πα, μην με αρχίσεις τα "δεν θα γυρνούσα" ή τα "πόσο γρήγορα θα αναδομηθεί η χώρα")
Καντιρού, πες οτι γίνεται αφτό που λες και μπλέκει η ελλάδα σε πόλεμο. Και συ την κάνεις και πας σε ανόδερ κάντρι. Και γίνεται ο πόλεμος ξερω γω και έχουμε αμέτρητους νεκρούς έλληνες στρατιώτες αλλά δώξα τω θεω η χώρα μας κερδάει. Και γυρνάς πίσω στο σπιτάκι σου και δίπλα σου μένει ο μανώλης που έχει ίδια ηλικία με σένα αλλά πολέμησε και είναι ανάπηρος.
Αισθάνεσαι όμορφα? Αισθάνεσαι δίκαια που έστω και άδικα αφτός πολέμησε για να ζείς εσύ ελέφθερος δίπλα του?
(πες οτι το σενάριο γίνεται όπως στο πα, μην με αρχίσεις τα "δεν θα γυρνούσα" ή τα "πόσο γρήγορα θα αναδομηθεί η χώρα")
δεν μπλέκεις σε πόλεμο ως κεραυνός εν αιθρία, εφόσον δεν μετέχω στις διαπραγματεύσεις δεν νοιώθω ότι έχω καμιά ευθύνη για το μακελειό. Σε ρεαλιστικές καταστάσεις, πχ μπλέκουμε σε πόλεμο και στα @@ τους για την γνώμη μας, ήδη θα ανήκω σε μερικές εκατοντάδες που θα μας συλλάβουν ως λιποτάκτες/αντιρησίες συνείδησης, κλπ
The Good Son
27-04-2006, 19:55
δεν μπλέκεις σε πόλεμο ως κεραυνός εν αιθρία, εφόσον δεν μετέχω στις διαπραγματεύσεις δεν νοιώθω ότι έχω καμιά ευθύνη για το μακελειό. Σε ρεαλιστικές καταστάσεις, πχ μπλέκουμε σε πόλεμο και στα @@ τους για την γνώμη μας, ήδη θα ανήκω σε μερικές εκατοντάδες που θα μας συλλάβουν ως λιποτάκτες/αντιρησίες συνείδησης, κλπ
Δεν απαντάς στην ερώτηση παρόλαφτα.
θα αισθανόμουν ενοχές άμα κατά βάθος πίστευα σε αυτό που πιστεύει αυτός, ότι πολέμησε για την ελευθερία, και εγώ δείλιασα, όμως δεν το πιστεύω. Αλλωστε εγώ θα πάρω μεγαλύτερο ρίσκο εφόσον θα είμαι στους αντιρησίες. Και εγώ πολεμάω για τις δικές μου ιδέες και έστω με πενιχρά μέσα (αντιπολεμικό κίνημα) πολεμάω κάθε φορά που κάποια κρίση πλησιάζει, συνεπώς έχω ήσυχη την συνείδησή μου.
The Good Son
27-04-2006, 20:06
μάλιστα. θένκς. :)
freak brother
27-04-2006, 22:35
Ναι στον επιθετικο λοιπον. Μπαινουμε μεσα στο μπουρδελο τους με 3-5-2 και αντεπιθεσεις με γρηγορους απ τα ακρα, παιρνουμε το διπλο που πληρωνει 6,75 και φευγουμε σαν κυριοι.
me tous tourkous h apodosh ston epithetiko polemo na kerdisoume einai 100000000000000,95
silencerius
27-04-2006, 22:42
εκτός κι αν το κάνουμε το 2013 που θα αφυπνιστεί το ελληνικό DNA
Pitsadoros
27-04-2006, 23:26
to 2012 tha allaksei o polikos magnitismos me oti sinepagetai auto k tha ginei k i kathodos twn kentaurwn. gia na mathainete k tpt eseis oi agewgraffiti
pitchfork
28-04-2006, 00:33
Καλά ο καντιρού τέλος πάντων έχει μια κάποια, ιδιαιτερότητα να το πω.... καθυστέρηση να το πω..... αυτό που έχει τεσπα και μας λέει εδώ και 21654871 ποστ.
Για τους υπόλοιπους χρήστες που θα κάνανε πόλεμο μόνο αν οι τούρκοι τους κόβανε τα dsl δεν έχεις να ρωτήσεις τπτ?
eleventh guardian
28-04-2006, 01:21
geniko senario:
aurio i ellada kai h x xwra arxizoun polemo, yparxei geniki epistrateush k sas kaloun na polemisete
tha pate i tha koitaksete na tin kanete gia ekswteriko? an nai tha prospathisete na ti glitwsete k na ste sta metopisthen i thelete prwti grammi? tha polemisete kanonika kai gennaia i tha koitate mono to tomari sas? tha allaksei i symperifora sas analoga me to poion k giati polemate? genika poia nomizete pws tha nai i symperifora sas se tetoia katastasi.
Λοιπόν, για να επανέλθουμε στο θέμα...
Πρώτη αντίδραση: Φρίκη... Το γεγονός ειναι συνταρακτικό. Η ζωή και οι προτεραιότητές σου αλλάζουν εντελώς. Αγωνία και φόβος μαζί για τον εαυτό σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Τώρα για το τι θα κάνω. Σαφώς και δεν θα με ρωτήσουν. Θα πάω. Σίγουρα δεν θα μ' αρέσει γιατί δεν θα ξέρω τι θα μου ξημερώσει, ίσως να τρέμω σε κάθε μου βήμα, αλλά θα πάω. Και όλοι θα πάνε. Λογικά, σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι τέτοιο το κλίμα που δεν θα σε παίρνει να λιποτακτήσεις. Και όχι μόνο γιατί δεν γίνεται να είσαι "τόσο στ' αρχίδια σου".
Μπορεί πάλι η αιτία πολέμου να είναι τέτοια που να μας κάνει να δούμε το πράγμα εντελώς πατριωτικά. Να υπάρχει κάποιο ιδανικό που να μας κάνει να μην φοβηθούμε τόσο για τον εαυτούλη μας και να πάμε με πιο ανεβασμένο ηθικό όπου είναι να πάμε. Ή μια πρόκληση εκ μέρους του αντιπάλου ώστε να μας πιάσει το φιλότιμο. Οπως το '40 π.χ. Ποτέ δεν ξέρεις.
Αλλά το βασικό είναι αυτό που έχει ήδη ειπωθεί. Να προσευχόμαστε να μην γίνει ποτέ ξανά πόλεμος (και όχι μόνο πόλεμος με μας εμπλεκόμενους). Αν και απ' ό,τι φαίνεται θα έχουμε πάλι ιστορίες με τους Αμερικάνους στο Ιράν, τέλος πάντων.
enitharmon
28-04-2006, 01:36
γι'αυτό σκάστε πλζ
όλοι σας
δεν εβρισα κανεναν
Vasika esy eisai megalo zwadi pou petagesai sa sfhna na peis "voulwste to, den exete idea". Einai o,ti pio kretinistiko mporei na skeftei an8rwpos kata th diarkeia mias kouventas.
είσαι βλάκας ε;
αδιαφορώ αν ήθελες να κάνεις χιουμορ, μην το κάνεις μέσα στο quote μου βλαμμένε
The Good Son
28-04-2006, 01:41
αχαχχαχαχαχ. αντι για παλιοτσόγλανοι διάβασα πουτσολάγνοι και ήμουν έτοιμος να δώσω συγχαρητήρια στην ενίθαρμον για την γαμάτη λέξη που ανακάλυπσε.
eleventh guardian
28-04-2006, 01:44
Ξεφεύγετε πάλι όμως.
Pitsadoros
28-04-2006, 01:46
meta ap auti ti sizitisi niwthw tin asvesti (rima einai oxi ousiastiko) epithimia na anoiksw topic "pws sas fainetai i ellada?" :|
Dragonlord
28-04-2006, 02:07
Αλλά το βασικό είναι αυτό που έχει ήδη ειπωθεί. Να προσευχόμαστε να μην γίνει ποτέ ξανά πόλεμος (και όχι μόνο πόλεμος με μας εμπλεκόμενους). Αν και απ' ό,τι φαίνεται θα έχουμε πάλι ιστορίες με τους Αμερικάνους στο Ιράν, τέλος πάντων.
Όντως, γιατί αυτή τη στιγμή δε γίνονται άλλοι ογδόντα πόλεμοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μακάρι να μη γίνει πόλεμος στο Ιράν και να συνεχίσουμε να ζούμε σε μια ειρηνική γη.
Σαν πρωτη αντιδραση στη σκεψη πολεμου μου ερχεται η φυγη.
Αλλα σε τοσο οριακες συνθηκες, δεν ξερω πραγματικα πως μπορει να αντιδρασω. Μπορει οντως να φυγω. Μπορει να μου ξυπνησει καμια δυναμη που τωρα ειναι στη ληθη. Μπορει να γινω κατασκοπος. Μπορει να φαω κανενα συκωτακι εχθρου. Μπορει να με πιασει η ντροπη μου, γιατι το ονομα μου οφειλεται σε προγονους μου που φαγανε Τουρκους και απο τοτε αποκτησαμε επιθετο-μιξη τα μικρα τους ονοματα, ε, και κατι να κανω, οπως μπορω να το κανω.
Μπορει να θελω να φυγω, και να μεινω για τους δικους μου.
Ξερω γω, σεναρια κανω, μακαρι να μην χρειαστει ποτε να δοκιμαστουμε σε τετοια σεναρια...
president
28-04-2006, 02:56
geia sas!mpika gia na tin pw ston Candiru
Angelcurse
28-04-2006, 03:28
pestin omws kiolas :P
Jim Dandy Mangrum
28-04-2006, 10:05
2310-521010
metamelia2
28-04-2006, 10:11
"pws sas fainetai i ellada?" :|
Σκατά. Καλημέρα.
to 2012 tha allaksei o polikos magnitismos me oti sinepagetai auto k tha ginei k i kathodos twn kentaurwn. gia na mathainete k tpt eseis oi agewgraffiti
http://www.greatdreams.com/2012.htm
Ο πόλεμος αρχίζει από τα θρανία
Αν θέλουμε έναν ειρηνικό κόσμο, τότε πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά ώστε να συνηθίσουν στην κοινωνική υπευθυνότητα και να μάθουν να αντιμετωπίζουν με διαλεκτικό τρόπο τις διαφωνίες και τις συγκρούσεις
ΛΙΖΑ ΒΑΡΒΟΓΛΗ
http://tovima.dolnet.gr/print_article.p ... m=H06&aa=1 (http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13870&m=H06&aa=1)
διαβάστε το όλο το άρθρο είναι πού κατατοπιστικό.
θα ψάξω και για άλλα
Lost_In_Cooperland
28-04-2006, 10:36
Ειρηνικός κόσμος δεν μπορεί να υπάρξει. Καλό ή κακό, έτσι είναι.-
βιάστηκες αν απαντήσεις:
παράδειγμα χώρας χωρίς στρατό και με μακροχρόνια ειρήνη. Αν και βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα πολεμικών συγκρούσεων, αλλά με μεθόδους ειρηνικής επίλυσης διαφορών έχει πετύχει ένα άγνωστο για τους περισσότερούς μας κοινωνικό θαύμα:
Η Costa Rica είναι μία μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής που το 1948 οδηγήθηκε στον εμφύλιο πόλεμο μετά από ένα εκλογικό φιάσκο. Ο Jose Maria Figueres Ferrer ("Don Pepe"), ένας καλλιεργητής καφέ, μηχανικός, οικονομολόγος και φιλόσοφος οδήγησε τον Επαναστατικό Στρατό στη νίκη. Έδωσε στις γυναίκες το δικαίωμα στη η ψήφο, πλήρη πολιτικά δικαιώματα στους μάυρους και θεσμοθέτησε ανεξάρτητο εκλογικό δικαστήριο για τις μελλοντικές εκλογές. Η πιο μεγάλη του μεταρρύθμιση ήταν η διάλυση του στρατού. Το νέο σύνταγμα της χώρας κατάργησε για πάντα τον στρατό.
Η κατάργηση του στρατού είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν δραματικά οι δαπάνες για την εκπαίδευση και υγεία. Το 94% του πληθυσμού (ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην ήπειρο) ξέρουν ανάγνωση και γραφή. Ο μέσος όρος ζωής είναι 72-75 χρόνια, ένας δηλαδή από τους υψηλότερους στον κόσμο. Όλα αυτά όταν οι υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής γνώριζαν πόλεμους και μακροχρόνιες χούντες.
Η επαίτειος της κατάργησης του στρατού είναι έκτοτε εθνική εορτή.
ΥΓ Το 1986 απειλήθηκε σοβαρά η ουδετερότητα της χώρας όταν διαρκούντος του εμφύλιου πόλεμου στη γειτονική Νικαράγουα οι Σαντινίστας και οι Κόντρας έφτιαξαν στρατόπεδα στο έδαφος της Κόστα Ρίκα. Ο πρόεδρος Δρ Αριας όχι μόνο έδιωξε χωρίς στρατό τους εμπόλεμους από τη χώρα του αλλά και υπήρξε η κινητήρια δύναμη των συμφωνιών Esquipulas II που τερμάτισαν τους εμφύλιους πολέμους στη Νικαράγουα, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Γουατεμάλα (1987). Τιμήθηκε δε για αυτό με το βραβείο Νομπελ Ειρήνης.
περισσότερα στα αγγλικά εδώ:
http://www.keytocostarica.com/aunique.htm
http://www.conflictlab.com/chronicle/911/arias.html
lets do the unexpected
wraithmare
28-04-2006, 13:28
γι'αυτό σκάστε πλζ
όλοι σας
Ston polemo yparxoun xeirotera pragmata apo to na pethaneis.
To na les "eimai magkas kai kathomai" apexei poli apo to "ama paiksei tsakwmos eimai mesa".
necropethamenos
28-04-2006, 13:34
egw den thelw na polemisw kanenan. katanoiton?
eimai vlakas kai paidaki kai oti thelete alla egw eimai apla yper tis dialysis tou stratou genikotera. kai edw kai pagkosmiws. Episis ama thelete eseis na parete ena oplo kai na skotwsete kapoion epeidi kapoios allos ton evale na skotwsei esas, eiste toso zwa oso o allos pou dextike na sas skotwsei.
Me elafra. Xwris 2i kouventa. Den katanoow kan poio einai to proson tou na anikei mia xwra stous men kai oxi stous de.
peite me kathysterimeno
eleventh guardian
28-04-2006, 13:42
Me elafra. Xwris 2i kouventa. Den katanoow kan poio einai to proson tou na anikei mia xwra stous men kai oxi stous de.
Μακάρι να είχαν όλοι όσοι μας κυβερνούν αυτήν τη λογική, αλλά...
wraithmare
28-04-2006, 13:42
Kathisterimene.
:)
Alitheia, symfwnw me afta. Make love not war. O polemos den einai pia afto pou htane. Ksexaste lakedaimonious kai armatwlous kai mikro hrwa kai ta sinafi, twra pia einai gamata.
Gi afto kai exw ksenerwsei. :P
Candiru και λοιποί φιλειρηνιστές που δε θέλετε στρατό γιατί πιστεύετε στην παγκόσμια ειρήνη, αν γίνει καμιά εισβολή ή οτιδήποτε τα πόδια σε πόσα δευτερόλεπτα θα τα ανοίξετε;
Lost_In_Cooperland
28-04-2006, 13:50
Μέσα κι εγώ. Υπέρ της πλήρους κατάργησης του στρατού. Επίσης στο υποθετικό σενάριο του πολέμου, απαντάω ότι θα την έκανα διότι κι εγώ δε γουστάρω να σκοτώσω κανέναν. Καντιρού ωραίο αυτό που παρέθεσες και μπράβο στον Ferrer που το κατάφερε, αλλά δεν παύει να είναι απλά ΜΙΑ χώρα. Πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο είναι επιτεύξιμο σε παγκόσμια κλίμακα; Αν ναι, για πόσο λες ότι μπορεί να αντέξει αυτή η "αταραξία"; Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα θέλουν κάτι παραπάνω από τους υπολοίπους.
wraithmare
28-04-2006, 13:51
Re assassin, den nomizw oti ta paidia apo dw einai toso outopistes, apla....kserw gw, elpizoun se ena warless future aftou tou kosmou. Kai egw mesa. Fysika oloi kseroume oti afto den ginetai. Akoma kai an epikratei eirhnh gia xrooonia, kathe xwra tha exei stratevmata na kathontai.
En pasei periptwsei, epimenw stin apopsi mou peri yfhs tou polemou. Akoma kai an h fysh se "proikise" me ta analoga y xrwmoswmata kai tin epithetikotita kai tin trela gia na gineis war berserker or smt, etsi opws ginontai oi polemoi pleon to na tsimphseis ena oplaki kai na pas vour sto pedio einai panilithio.
Re assassin, den nomizw oti ta paidia apo dw einai toso outopistes, apla....kserw gw, elpizoun se ena warless future aftou tou kosmou. Kai egw mesa. Fysika oloi kseroume oti afto den ginetai. Akoma kai an epikratei eirhnh gia xrooonia, kathe xwra tha exei stratevmata na kathontai.
Όλοι; (http://forum.electricrequiem.com/profile.php?mode=viewprofile&u=1269)
Γενικά το ER φημίζεται για την επαφή με την πραγματικότητα σε πολλά θέματα.
Εδώ κατατάσουν τις μαϊμουδιές στο χώρο της μουσικής.
PS: Όχι που δε θα τό'λεγα. :P
wraithmare
28-04-2006, 14:01
Necessary evil h yparksi enoplwn, oxi omws kai i yparksi polemwn.
Another contradiction, tha mou peis, alla i monadiki einai?
Η μαγική λέξη σε όλα αυτά είναι το αν.
Φύλα τα ρούχα σου για νά'χεις τα μισά λέει ο ελληνικός λαός.
Tο y χρωμόσωμα εννοείς μάλλον.
Lost_In_Cooperland
28-04-2006, 14:10
Η μαγική λέξη σε όλα αυτά είναι το αν.
Φύλα τα ρούχα σου για νά'χεις τα μισά λέει ο ελληνικός λαός.
Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα.
η ύπαρξη γονιδίων ή έστω ενστίκτων επιθετικότητας είναι η κινητοποίησή τους σε συγκεκριμένη συναισθηματική κατάσταση (φόβου, άμυνας, κλπ). Δεν αποτελούν ένστικτο αυτοτελές όπως η πείνα, δίψα, σεξ, κλπ
Σκεφτείτε ότι ΟΛΕΣ οι περιπτώσεις κινητοποίησής σου σε πόλεμο έχουν να κάνουν με την καλιέργεια φοβικών συνδρόμων, προκαταλήψεων και στερεοτύπων απέναντι στον άλλον από τη μια αλλά και σαδιστικών παρορμήσεων από την άλλη (απανθρωποποίηση του εχθρού) τα οποία έχουν να κάνουν με βαθύτερα καταπιεσμένα συναισθήματα και ματαιώσεις σε συνδυασμό πάλι με φόβους και ανασφάλειες. (ψυχοκοινωνικοί οι λόγοι λοιπόν)
αυτό που έκανε η κοσταρίκα μπορεί να το κάνει κάθε λαός εφόσον έχει κάποια μορφή συμμετοχής και λόγου στα κοινά, κάτι που εδώ δεν το έχουμε ούτε στο ελάχιστο. Θέλει πολύ δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση στον εκπαιδευτικό τομέα.
wraithmare
28-04-2006, 14:16
Y...yes, it's Y
Thanx for the correction, God bless caffeine
necropethamenos
28-04-2006, 14:23
Candiru και λοιποί φιλειρηνιστές που δε θέλετε στρατό γιατί πιστεύετε στην παγκόσμια ειρήνη, αν γίνει καμιά εισβολή ή οτιδήποτε τα πόδια σε πόσα δευτερόλεπτα θα τα ανοίξετε;
kat arxin otan de thes strato den thes strato apo kammia plevra. opote an i eisvoli ginei me ena Yugo kai 2 katsikes, xestikame.
defteron, den tha eimai kan edw na perimenw ta alla zwa apo apenanti na me sfaksoun.
triton, einai asteio pou tosoi anthrwpoi milane gia tis thysies pou tha kanoun an ginei polemos, gia na kratisoun tin tampela eksw apo tin porta mas pou grafei "ellada", kai den kanoun TIPOTA gia ola ta kouradia pou i idia i ellada tous petaei sti mapa kathe mera (kai ennow tis kyverniseis tis), ola ta kouradia pou i Evrwpaiki Enwsi siga siga arxizei na tous petaei ti mapa (kai ennow ton periorismo twn proswpikwn eleftheriwn sto evrwpaiko syntagma) kathws kai tis kourades pou tous petane oi inwmenes politeies sti mapa (thelete na kanw kai kaka?)
pou einai oloi aftoi oi maxites tosa xronia? Maxontai gia ton panathinaiko kai to metal, etsi?
Pithikia.
wraithmare
28-04-2006, 14:30
Xwse.
blackbird
28-04-2006, 14:59
o candiru exei aneta tis pio swstes apopseis s ayto to thread
xwris fovo kai pathos
Starbreaker
28-04-2006, 15:06
γι'αυτό σκάστε πλζ
όλοι σας
δεν εβρισα κανεναν
είσαι βλάκας ε;
αδιαφορώ αν ήθελες να κάνεις χιουμορ, μην το κάνεις μέσα στο quote μου βλαμμένε
Eisai mpiti ka8ysterhmenh, swsta? Oute pou edwses shmasia se afto pou anefera argotera, etsi den einai? To oti mphkes me enan moggoliko tsampouka sthn kouventa gia na peis th mlkia sou einai apodekto, to na peirazw ena quote einai aparavatos kanonas.
Kai mh vrizeis gamw to xristo sou.
Pitsadoros
28-04-2006, 15:15
perimenoume piramida quotes apo enitharmon
hm.
ep.
mpip.
ζουπ.
ξέρετε.
wraithmare
28-04-2006, 15:27
H diaitisia apousiazei apo afton ton agwna kata tis logikis kai tis wrimotitos.
Kai apo to ksespasma mou sto politics :P
Phantom Duck
28-04-2006, 15:31
Βασικά Enitharmon, άσχετα με το αν σ' ενοχλεί το ότι ο Starbreaker έχωσε ένα χιουμοριστικό τόνο στο post σου, ομολογώ ότι ήταν ενοχλητικό post. Με το σκεπτικό σου το θρεντ θα έπρεπε να μην έχει ούτε ένα reply, αφού κανείς μας δεν ξέρει για τι πράγμα μιλάει.
Κι επίσης Νεκροπεθαμένε χώσε κι άλλο, nuff said.
blackbird
28-04-2006, 15:31
a epishs h hlikia tou kathe user kai oi empeiries tou paizoun rolo sthn apanthsh se tetoies ypoitheseis
alliws tha apantousa sta 17 alliws sta 19 kai alliws twra sta 23
Όταν έρθουν οι Vulcans και συνειδητοποιήσει όλη η ανθρωπότητα το κοινό συμφέρων της, ενώνοντας την με τρόπο αδιανόητο και σχηματίζοντας ενιαία ομοσπονδία διοίκησης του πλανήτη θα είναι καλά κι ωραία.
Ως τότε, στην εξωτερική πολιτική, ελλείψει κοινών στόχων και λόγω του απύθμενα βλακώδους οικονομικού συστήματος, μετράει μόνο το συμφέρων της εκάστοτε χώρας.
necropethamenos
28-04-2006, 15:47
Ως τότε, στην εξωτερική πολιτική, ελλείψει κοινών στόχων και λόγω του απύθμενα βλακώδους οικονομικού συστήματος, μετράει μόνο το συμφέρων της εκάστοτε χώρας.
metraei epeidi emeis eimaste arketa xazoi na to metrame.
kai nai DICK-RELATED PUN INTENDED.
HEROnlysIN
28-04-2006, 15:52
opethton keron ta fusata perasan
Darkling
28-04-2006, 16:06
pou einai oloi aftoi oi maxites tosa xronia? Maxontai gia ton panathinaiko.......
Pithikia.
Καλα, αυτοι ειναι μεγαλοι τρομπες.
Pitsadoros
28-04-2006, 16:10
poutanas gie kaznaferi den ksexname gamw to spitiGSDRT§$&§$&"&)
pou einai oloi aftoi oi maxites tosa xronia? Maxontai gia ton panathinaiko kai to metal, etsi?Pithikia.
Εγω μαχομαι για τον Ολυμπιακο και το metal.
Επρεπε να μαχομαι και γω για κατι, δε γινεται, ακουω Manowar απο πιτσιρικι.
pitchfork
28-04-2006, 22:41
Για το μέταλ δεν υπάρχει κανένας λόγος να παλέψει κανείς αλλά για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ λίγα. Μιας και λέμε και για τούρκους, ήμασταν η πρώτη ομάδα που πήγε να παίξει στη Τουρκία με τη Φενέρ και έγινε χαμός για το ποιος θα πρωτοπάει (είχαμε μόνο 1700 εισητήρια).
Πήγαν τελικά οι αρχαιότεροι της ΘΥΡΑΣ 13 και τραγουδούσαν όλο τον αγώνα κάτω από καρέκλες και πέτρες που έπεφταν βροχή. Σε πολλούς άνοιξαν τα κεφάλια και μάλιστα υπήρχε και το γνωστό σκηνικό με τον Τζωρτζ Παπανδρέου που πήγε να παρελάσει και τον γιουχάραμε όπως και τον Βενιζέλο που έτυχε να συνταξιδεύει με οπαδούς μας και άκουγε χριστοπαναγίες όλο το ταξίδι.
Γυρίζοντας οι οπαδοί μας έμαθαν ότι η ΠΑΕ ΠΑΟ, απαγόρευσε την λειτουργία όλων των συνδέσμων της ενώ για μέρες μετά άκουγαν στα ραδιόφωνα τους διάφορους μπούληδες κεφτέδες να τους αποκαλούν πρεζάκηδες και άρρωστους.
Τους απαγόρεψαν μάλιστα να πάνε και στον επαναληπτικό αγώνα στην Αθήνα. Ούτε ένας δεν μετάνοιωσε όμως και θεωρείται ίσως η πιο άξια λόγου και περήφανη εκδρομή.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΙΔΕΑ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ - ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Επίσης δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι ότι δεν είναι το θέμα αν η ταμπέλα που γράφει Ελλάδα θα βρίσκεται στον Έβρο στη Λαμία ή στην Άγκυρα.
Στα παπάρια μου.
Αυτό που έχει νόημα και σημασία είναι αν κάποιος στην ζωή του έχει μάθει να έχει μια αξιοπρέπεια και να ζει με αυτήν πληρώνοντάς την, ή έχει βολευτεί στο να είναι καρπαζοεισπράχτορας.
Στην δεύτερη περίπτωση θα είναι ευτυχισμένος πάντως, αυτό είναι βέβαιο.
Ψιλά γράμματα για κάποιους…..
Όταν εγώ δήλωσα ότι αν χρειαστεί θα μετέχω και σε πόλεμο, δεν το κάνω για να έχω μια ταμπέλα που λεει "Ελλάδα" και να είμαι περίφανος, αλλά γιατί τυγχάνει η οικογένεια μου να έχει μια περιουσία σπίτι/οικόπεδο/αυτοκίνητο/κτλ που χρειάστηκαν μια ζωή δουλείας για να αποκτήθούν και δεν είμαι διατεθειμένος να τα παραδώσω απλόχερα στον κάθε παπάρα που θα 'ρθει να τα ζητήσει. Απ το να τα παρατήσω όλα και να γυρίσω στο μηδέν, προτιμώ να τα διεκδικήσω κι ότι γίνει. Όχι για μένα, αλλά για τουλάχιστον για τις επόμενες γενιές.
Επίσης θα με βάραιναν οι ενοχές ξέροντας ότι άφησα πίσω όλους αυτούς που δεν μπορούσαν να αφήσουν τα λίγα που έχουν και να φύγουν, μεταξύ αυτών συγγενείς και φίλοι.
Αυτό που έχει νόημα και σημασία είναι αν κάποιος στην ζωή του έχει μάθει να έχει μια αξιοπρέπεια και να ζει με αυτήν πληρώνοντάς την, ή έχει βολευτεί στο να είναι καρπαζοεισπράχτορας.
όλο το προηγούμενο ποστ μου σε 2 γραμμές. thnx.
atom_smasher
28-04-2006, 23:52
den krinw opoion fugei.kala kanei.den krinw opoion meinei.kala kanei.egw tha hthela ama -dustuxws erthei ayth h stigmh- na meinw.mporei na eimai o prwtos nekros.mporei o teleutaios.mporei endiamesa.apla.etsi.mporei na zhsw kai na autoktonhsw meta px.
den to idielogikopoiw.den pethainw gia ton giwrgaki h ton kwstakh.oute gia sas.apla etsi.dikia mou einai h zwh kai thn petaw opws thelw.lete na mhn 3erw ti mpourdelaki eimaste?h mhpws nomizete oti tha thela na sfazw tourkous h amerikanous h indous prwi prwi gia na 3ekinaei omorfa h mera?h oti ta gewpolitika sumferonta tha shkwsoun tumvous afou ikanopoihthoun?gia na timhsoun tous nekrous.xesthka.apla thelw na meinw.allwste eite meinw eite fugw h zwh mou ,metria ,anousia adiaforh, uperoxh mizerh otidhpote den tha nai idia.ta panta tha alla3oun. me dramatiko tropo.safws pros to xeirotero.pisteuw egw.ektimw idiaitera ton candiru gia thn stash pou tha krathsei kai gia to timhma pou tha plhrwsei.diafwnw men.alla sto telos olous o diaolos tha mas parei opote den anhsuxw.apo kei kai pera makari na nikhsei o kaluteros mpastardos.
pitchfork ti apodosh exoume na kerdisoume na to pai3w sto betoto?
eni milhses sklhra.
necropethamenos
28-04-2006, 23:58
ax nai. i aksioprepeia. o pio dithen oros paketo me tin ANDRIKI TIMI, tin AKSIA kai oles tis paparies-idanika pou tha sas pasarei enas anaksioprepis kryfo-gay anaksios politikos gia na pate na skotwsete merikous EKSISOU vlakes.
kali diaskedasi.
peri tou thematos "poious tha afisw pisw kai tha stenaxwriemai pou tous afisa" a) egw pistevw oti tha eprepe na ta mazepsoun kai na fygoun KAI aftoi kai b) to pleon pithano einai oti oi perissoteroi tha to kanoun.
magkia kai tsampoukades, gia tin tampela omws mono. Kai gia oles tis tampeles: gia tin omada, gia tin oikogeneiaki timi epeidi kapoios sas gamise tin aderfi, gia OTIMALAKIASASERTHEI.
ola sto idio tsouvali einai epeidi gia ola afta tis idies "aksies" vazoume mprosta.
Πρωτεσίλαοι της ειρήνης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 04/05 δικάζεται στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο Αθήνας ο Λάζαρος Πετρομελίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης.
Η κατηγορία που τον βαραίνει είναι η ανυποταξία, ουσιαστικά όμως πρόκειται για μια επιλεκτική δίωξη ενός ατόμου, που μόνο του έγκλημα είναι η προσήλωση στην ειρήνη, το δημόσιο αίτημα σεβασμού των συνειδησιακών του επιλογών και η θέσπιση μιας εναλλακτικής πολιτικής κοινωνικής υπηρεσίας ισότιμης με τη στρατιωτική.
Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, μετά την εξοντωτική πρωτόδικη ποινή των 2,5 χρόνων χωρίς αναστολή, την οποία του είχε επιβάλει το Ναυτοδικείο Πειραιά στις 16/12/2004. Ήταν η δεύτερη καταδίκη του Λάζαρου Πετρομελίδη για το ίδιο αδίκημα, αφού στις 12/06/2003 είχε καταδικαστεί από το Αναθεωρητικό Δικαστήριο Αθήνας σε φυλάκιση 20 μηνών για ανυποταξία. Η πρακτική αυτή αποτελεί ευθεία παραβίαση του άρθρου 14 παρ. 7, του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα το οποίο ορίζει πως «Καvείς δεv δικάζεται oύτε τιμωρείται για αδίκημα για τo oπoίo έχει ήδη απαλλαγεί ή έχει καταδικασθεί με oριστική απόφαση πoυ εκδόθηκε σύμφωvα με τo δίκαιo και τηv πoιvική δικovoμία κάθε χώρας»
Η ελληνική πολιτεία διατηρεί το θλιβερό προνόμιο να είναι η μόνη χώρα μέσα στις 25 της Ε.Ε που μεταχειρίζεται με τον τρόπο αυτό τους αντιρρησίες συνείδησης. Ο Πετρομελίδης έχει υιοθετηθεί από τη Διεθνή Αμνηστία και την War Resisters’ International ως διωκόμενος για λόγους συνείδησης, ενώ αναφορές με αφορμή την περίπτωσή του έχουν γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε, στις εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, της Εθνικής Αρχής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ.ά. Είναι η 14η δίκη του Λάζαρου Πετρομελίδη από το 1998.
Σε μια πρόσφατη (24/01/2006) εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Τουρκία για παραβίαση του Άρθρου 3 της Ε.Σ.Δ.Α. (υπόθεση Murat Ulke κατά Τουρκίας - αρ. αίτησης 39437/98), αφού οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες διώξεις του Τούρκου αντιρρησία θεωρήθηκαν ως ταπεινωτική μεταχείριση.
Πραγματικά λυπάμαι για το πόσο φιλοτομαριστής είσαι. "Εγώ θα φύγω και όποιος άλλος μπορεί ας φύγει κι αυτός".
Πολλοι άνθρωποι δυστυχώς δεν έχουν την δυνατότητα να τα μαζέψουν και να φύγουν, δεν μπορούν να φορτώσουν παπούδες/γιαγιάδες/θείους/θείες/πεθερές/παιδιά/σκυλιά/γατιά. Άλλοι δεν έχουν λεφτά να πάνε ούτε μέχρι το αεροδρόμιο. Επίσης οι περισσότεροι δεν έχουν και που να πάνε. Δεν έχουμε όλοι σπίτια στο παρίσι. Θα καταλήξουν όπως τους λαθρομετανάστες που ξεβράζονται απ τα πλοία και ζούνε 50 άτομα σε ένα σπίτι.
Οπότε καταλαβαίνεις ότι η ιδεά "να σηκωθούμε όλοι να φύγουμε" είναι τελείως άκυρη. Θα φύγει και θα τη σκαπουλάρει μόνο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ. Οι υπόλοιποι ή θα κάτσουν να φάνε τα σκατά ή θα φύγουν και θα τρώνε σκατά κάπου αλλού.
Εγώ, λέγε με πιθίκι, θα κάτσω να διεκδικήσω αυτά που ανήκουν και που με χρόνια κόπιασα να αποκτήσω. Δεν είναι θέμα ιδανικών και αξιών. Είναι θέμα καλύτερης ζωής για σένα και την οικογένεια σου. Σκέψου πως ζει μια φτώχή οικογένεια μεταναστών σε κάθε χώρα του κόσμου. Εγώ δε θα θέλα η δικιά μου να καταλήξει έτσι, επειδί κάποιος μια μέρα ήρθε και είπε, ξέρεις, αυτά που έχεις, μου ανήκουν. Σήκω φύγε.
Είναι θέμα καλύτερης ζωής για σένα και την οικογένεια σου.
http://www.gallagher.com/ww2/images/Wurzburg_after_bombing_21_127.jpg
http://www.poiemadesign.com/wwi/assets/images/db_images/db_82-721.jpg
http://poorwilliam.net/pix/beirut-bombing.jpg
http://mothra.rerf.or.jp/ENG/A-bomb/photo-1/p9.jpg
http://www.kilroywashere.org/03-Images/Hoover/03~HooverBombedCity.jpg
http://www.sfmuseum.org/photos2/damage2.gif
http://www.internationalist.org/dresden1945www.jpg
http://www.annefrank.org/upload/Thematische%20verhalen/thema_rotterdam.jpg
http://www.diduknow.info/blitz/images/0779_large.jpg
Χτύπα μια φραπεδιά και για μένα ε.
Συγνωμη που πεταγομαι, αλλα η επιλογη του να μεινεις ισοδυναμει κατα πολυ μεγαλο ποσοστο με θανατο. Δε θα προτιμουσες λοιπον τις ασχημες συνθηκες διαβιωσης απο την καθολου διαβιωση?
Edit: Με προλαβε ο προηγουμενος.
atheist, δείξε και φωτογραφίες 10 χρόνια μετα.
Το σπίτι μας, στο οποίο βρίσκομαι μέσα αυτή τη στιγμή, είχε καταστραφεί σχεδόν ολόκληρο στον πόλεμο.
Δηλαδή μου λες ότι σαν πρόσφυγας πολέμου σε φιλική χώρα θα ορθοποδήσεις πολύ αργά, ενώ σε μια χώρα με μεταπολεμική οικονομία, σε 10 χρόνια θα είσαι g.
Οκ.
metamelia2
29-04-2006, 01:03
Atheist δείξε στον κ. μαλάκα από πάνω και φωτογραφίες από αυτά τα δέκα χρόνια.
Μέιχεμ σε σκότωνα χωρίς δισταγμό.
σε 10 χρόνια δεν θα είμαι g, άλλα σε 20-30 ή έστω και 50 θα μπορέσω να ορθοποδήσω. Σαν πρόσφυγας πολέμου δε θα έχω στον ήλιο μοίρα μια ζωή.
carheart
29-04-2006, 01:08
Είναι τέλειο να ορθοποδείς στα 70-75 σου. Δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις.
metamelia2
29-04-2006, 01:08
εντιτ: γιά πες μας και γιά τη σημαία Μέιχεμ.
Το ποστ καρχαρτ τα'σπασε.
Δεν νομίζω να με αγαπήσει το γκουγκλ με search string "10 years after bombing". Πάντως η ανοικοδόμηση της Δρέσδης τελείωσε πριν κάνα εξάμηνο.
metamelia2
29-04-2006, 01:14
Σαν πρόσφυγας πολέμου δε θα έχω στον ήλιο μοίρα μια ζωή.
Νεοέλληνα άκου, πρόσεξε καλά:
Η συμπεριφορά που έχεις εσύ και ο οποιοσδήποτε εσύ σε αλλοδαπούς είναι η συμπεριφορά που μια Γερμανία ας πούμε είχε μέχρι πριν 50 χρόνια. Το ότι η Ελλάδα είναι οπισθοδρομική σκατοχώρα δεν σημαίνει ότι είναι παντού έτσι.
Επίσης, πόλεμος is so passe.
Pitsadoros
29-04-2006, 01:21
emena pantws enas videoklampas me petakse eksw k de m afise na ginw melos epeidi imouna ksenos :(
Εσύ είσαι ο πιτσαδόρος ρε μαλάκα.
Pitsadoros
29-04-2006, 01:24
1) kamia douleia de nai ntropi
2) oloi exoun dikaiwma sto na doune to scarface
carheart
29-04-2006, 01:24
emena pantws enas videoklampas me petakse eksw k de m afise na ginw melos epeidi imouna ksenos :(
Ή ίσως απλά δεν είχε τσόντες και βαριόταν να σου εξηγήσει.
Pitsadoros
29-04-2006, 01:27
egw ftaiw pou ithela na moirastw to drama enos simpatriwti sas se mia afilokseni xwra k antimetwpizw mono ti xleui sas k ti xlepa sas
enitharmon
29-04-2006, 01:27
Kai mh vrizeis gamw to xristo sou.
ναι, οκ
Eisai mpiti ka8ysterhmenh, swsta? Oute pou edwses shmasia se afto pou anefera argotera, etsi den einai? To oti mphkes me enan moggoliko tsampouka sthn kouventa gia na peis th mlkia sou einai apodekto, to na peirazw ena quote einai aparavatos kanonas.
Το ότι μπήκα με μογγόλικο τσαμπουκά είναι άλλο θέμα, είπα αυτό που νομίζω, μπορείς να μου την πεις γι'αυτό, αλλά το να παραποιείς αυτό που είπα είναι άλλο. Και αντί να πεις, οκ, μια πλάκα κάναμε, μην αρπάζεσαι, δεν έγινε και τίποτα, το θεωρείς και εντελώς φυσιολογικό και θα έπρεπε να γελάσω κιόλας με αυτό. Κατάλαβες τώρα γιατί είσαι καραγκιοζάκος;
Πέρα από αυτό, το μόνο "σκληρό" που θα έπαιρνα πίσω είναι το σκάστε. Εντάξει, πείτε ό,τι θέλετε, αλλά οι μισοί και παραπάνω σε περίπτωση πολέμου θα αντιδράσουν εντελώς αλλιώς από αυτό που λένε τώρα. Και ένας πόλεμος δε σκάει στα καλά καθούμενα.
carheart
29-04-2006, 01:32
Κατά τη γνώμη μου, για να βοηθηθεί κάπως και η συζήτηση πάνω στο ουσιαστικό θέμα, το ερώτημα θα μπορούσε να μεταβληθεί ως εξής.
"Αν αύριο γινόταν πόλεμος και είχατε την ευκαιρία να περάσετε τα σύνορα χωρίς να σας ενοχλήσει κανείς, θα φεύγατε ή θα μένατε;"
Βαθυστόχαστο ερώτημα και αυτό, ναι, αλλά πιάσαμε που πιάσαμε πάτο.
Δεν υπάρχει μόνο ο εαυτός σου. Έχεις και οικογένεια.
Ναι, το ποστ όντως τα έσπασε απο ηλιθιότητα.
Αν τα 10 χρόνια σας πείραξαν, βάλε 20. Τώρα αν θέλετε, μπορείτε να πείτε ότι η Γερμανία το '60 θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.
Για την ζωή ενός πρόσφυγα δεν αναφέρθηκα στην ρατσιστική αντιμετώπιση, αλλα στις οικονομικές δυσκολίες, καθώς θα καλείται να ζήσει σε μια ξένη χώρα μην έχοντας το παραμικρό εφόδιο.
Πριν είπα ότι το σπίτι μας σχεδόν καταστράφηκε από βομβαρδισμούς στον πόλεμο. Σε 10 χρόνια είχε φτιαχτεί. Αν οι δικοί μου ήταν πρόσφυγες, θα είχαμε τώρα σπίτι? @@. Αν εσυ αν νομίζεις ότι είναι καλύτερα να είσαι πρόσφυγας, απ ότι να είσαι στον τόπο σου, οκ.
metamelia2
29-04-2006, 01:37
Αν τα 10 χρόνια σας πείραξαν, βάλε 20. Τώρα αν θέλετε, μπορείτε να πείτε ότι η Γερμανία το '60 θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.
Για την ζωή ενός πρόσφυγα δεν αναφέρθηκα στην ρατσιστική αντιμετώπιση, αλλα στις οικονομικές δυσκολίες, καθώς θα καλείται να ζήσει σε μια ξένη χώρα μην έχοντας το παραμικρό εφόδιο.
Πριν είπα ότι το σπίτι μας σχεδόν καταστράφηκε από βομβαρδισμούς στον πόλεμο. Σε 10 χρόνια είχε φτιαχτεί. Αν οι δικοί μου ήταν πρόσφυγες, θα είχαμε τώρα σπίτι? @@. Αν εσυ αν νομίζεις ότι είναι καλύτερα να είσαι πρόσφυγας, απ ότι να είσαι στον τόπο σου, οκ.
Πέρα απ'τη διαφορά νοοτροπίας που ανέφερα πάνω, μια μη-μπουρδελοχωρα έχει οργανωμένο σύστημα ένταξης μεταναστών.
enitharmon
29-04-2006, 01:37
εξαρτάται ρε
αν οι παππούδες σου ήταν αγρότες, ως πρόσφυγες δε θα μπορούσαν να κάνουν και πολλά, θα μάζευαν σπαράγγια όποτε ερχόταν η εποχή τους. Αν ήταν δικηγόροι, γιατροί ή καθηγητές πανεπιστημίου, μια χαρά θα έβρισκαν μια δουλειά στα ξένα
Πριν είπα ότι το σπίτι μας σχεδόν καταστράφηκε από βομβαρδισμούς στον πόλεμο. Σε 10 χρόνια είχε φτιαχτεί.
http://images.amazon.com/images/P/B0002A7F2O.01-AVCTWC1TZZ6DE._SCMZZZZZZZ_.jpg
enitharmon
29-04-2006, 01:44
Πέρα απ'τη διαφορά νοοτροπίας που ανέφερα πάνω, μια μη-μπουρδελοχωρα έχει οργανωμένο σύστημα ένταξης μεταναστών.
μη σε απογοητεύσω νυχτιάτικα, αλλά νομίζω μας τελειώνουνε σιγά σιγά αυτές οι χώρες
carheart
29-04-2006, 01:44
Α είσαι καθυστερημένος. Δηλαδή με ένα πόλεμο τερματίζεις κάθε ελπίδα να ορθοποδήσεις ατομικά σαν μονάδα. Ωραίος. Και για κάποιον λόγο η βαθιά σοφία σου σου επιβάλλει την αδιαπραγμάτευτη γνώση για το καλό της οικογένειας σου. Και αν το πρόβλημα σου είναι η αντιμετώπιση που θα υποστείς ως πρόσφυγας, σκέψου απλά πόσο κάτι φασιστοειδή το καλλιεργούν στους σημερινούς πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα. Και όσο για τις οικονομικές δυσκολίες, υπάρχει ένα θέμα. Αλλά με την σωστότερη υποδομή που υπάρχει στις ανθρώπινες ευρωπαϊκές χώρες, τα προβλήματα μπορούν να μειώνονται σταδιακά. Με αυτό το απλοϊκό σου σκεπτικό, συγνώμη, αλλά κάτσε και υπερασπίσου το σπίτι σου και την οικογένεια σου. Στα αρχίδια μου όμως. Όσο δικαίωμα έχει κανείς να επιβάλλει μια ηθική με βάση το "θα κάτσω επειδή είμαι γαμώ", άλλο τόσο έχει να πάρει κάποιος την οικογένεια του και να διεκδικήσει (ναι, να διεκδικήσει) μια καλύτερη τύχη. Και ναι, έχει κάθε δικαίωμα να γυρίσει πίσω όταν τα πράγματα ηρεμήσουν. Ό,τι και αν βρει.
metamelia2
29-04-2006, 01:46
μη σε απογοητεύσω νυχτιάτικα, αλλά νομίζω μας τελειώνουνε σιγά σιγά αυτές οι χώρες
Δεν νομίζω ότι απογοητεύομαι. Γιά ανάλυσε το λίγο.
Pitsadoros
29-04-2006, 01:52
ante nte anelise to ligo
enitharmon, γι αυτούς τους "αγρότες" μιλάω από το πρώτο ποστ. Οι άλλοι που έχουν τα μέσα θα βολευτούν.
Εξήγησα σε προηγούμενο ποστ τους λόγους που δεν θα προτιμούσα να φύγω σε περίπτωση πολέμου. Όποιος νομίζει ότι είναι καλύτερα να φύγει και να ζήσει ώς πρόσφυγας, ναι έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Το που θα καταλήξει ώς ακυβέρνητο καράβι, είναι άλλη ιστορία.
Εγώ δεν θα τα είχα καλά με τον εαυτό μου ξέροντας ότι
ακόμα και δικοί μου άνθρωποι, που δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν, βρίσκονται στο έλεος του θεού και εγώ αντί να τους βοηθήσω, γυρνάω τη πλάτη και φεύγω. Δε μου πάει ρε φίλε, πως το λένε.
Raven Lord
29-04-2006, 04:36
όμορφα...
Ε ναι ρε φίλε, βλέπεις υπάρχουν πόλεμοι και πόλεμοι. Στο υποθετικό σενάριο που η Τουρκία την πέφτει στην Ελλάδα εγώ ίσως να έμενα με το σκεπτικό που το λες εσύ, ένας όμως αφρικανός που κάποιοι τρελαμένοι κάνουν εθνοκάθαρση και σε σφάζουν με μασέτες... τι να κάνει; Χμ; Ένας πακιστανός; Δεν είναι τόσο απλός ο πόλεμος μερικές φορές... Και για να αναφερθώ στην δική σου την περίπτωση, φίλε μου, δεν έχουν όλοι σπίτι όπως εσύ. Μερικοί άνθρωποι (μην πω οι περισσότεροι) απλά έχουν τα υπάρχοντά τους - κλασσικά λοιπόν ο πρόσφυγας παίρνει τα πολύτιμα αντικείμενα και τα υπόλοιπα να γαμηθούν. Οπότε ο πρόσφυγας, ένας άνθρωπος που φεύγει γιατί δεν έχει τίποτα να χάσει παρά την ζωή του και την ελευθερία του, προτιμάει να πάει κάπου αλλού και να αδράξει την ημέρα, να κάνει οικογένεια, να γίνει ευτυχισμένος (παρά να περιμένει 10 χρόνια).
Επίσης, είναι λανθάνων ρατσισμός αυτός ο διαχωρισμός που κάνεις - δεν σε κατηγορώ, απλά το σκέφτεσαι έτσι γιατί κρίνεις εξ ιδίων και ίσως αγνοείς σε τι καταστάσεις έρχονται μερικοί πρόσφυγες που τους οδηγού εκεί που βρίσκονται. Σκέψου το λιγάκι.
necropethamenos
29-04-2006, 11:23
...kai einai profanws protimotero na meinete ooooloi edw kai na exete mia poly megali pithanotita na skotwtheite.
GIA PRAGMATA POU ALLOI DIALEKSAN GIA SAS!!! Afto to afineis synexws ap'eksw!!
enw se mia xwra vomvardismeni kai oikonomika dialymeni apo ton polemo, oi oikonomikes dyskolies tha einai midamines. MA TI LES TWRA?
afta pou exeis na zygiseis einai:
a) ftwxeia katarameni ws prosfugas se mia alli xwra - me kapoies (liges) efkairies na orthopodiseis
b) ftwxeia katarameni ws ellin - me kapoies (polles) efkairies na skotwtheis
Starbreaker
29-04-2006, 11:37
Το ότι μπήκα με μογγόλικο τσαμπουκά είναι άλλο θέμα, είπα αυτό που νομίζω, μπορείς να μου την πεις γι'αυτό, αλλά το να παραποιείς αυτό που είπα είναι άλλο. Και αντί να πεις, οκ, μια πλάκα κάναμε, μην αρπάζεσαι, δεν έγινε και τίποτα, το θεωρείς και εντελώς φυσιολογικό και θα έπρεπε να γελάσω κιόλας με αυτό. Κατάλαβες τώρα γιατί είσαι καραγκιοζάκος;
Nai.
wraithmare
29-04-2006, 11:57
O KAIROC GAR EGGYC
Φιξξερ, τα άλλα θέματα που αναφέρεις είναι κάπως πιο καθημερινά από εναν πόλεμο και δε συνεπάγονται ιδιαίτερη ψυχολογική κατάσταση
Sou exei perasei apo to mualo pote oti epeidi esy exeis euaisthisia se kapoio thema den sunepagetai oti exoun ki oi alloi? Prosopika theoro polu spoudaio kai gemato sunepeies ena gegonos opos o polemos, alla me aggizei polu ligotero apo to na eixe karkino enas filos mou i apo to na pathei kati i proin kopela mou, giati zo ston mikrokosmo mou opos o kathenas kai den boro na niotho upaitios gia tis zoes 10 ekatommurion pou den kanoun to idio gia mena.
Koinos den xreiazetai na vretho se kapoia idiaiteri psuxologiki katastasi gia na upotheso pos tha antidrousa an ginotan polemos. To an ontos tha to kano, i an tha allaxo apopsi tote, den allazei to gegonos oti autin tin stigmi den thelo na polemiso kanenan akrivos opos to leei o necropethamenos stin 6i i stin 7i selida.
Kai to oti suzitame to pos niothei o kathenas mas tora den einai katholou anousio. Exeis akousei gia ta psuxologika test pou sou kanoun otan baineis strato? Ekei pistepse me uparxoun atoma pou boroun na vgaloun psuxologiko profil gia ton kathena mas kai na doun an tha pethainame gia tin patrida, an eimaste metriopatheis i an eimaste antirrisies suneidiseos, vasizomenoi se upothetikes erotiseis. Opote min geioneis tin (akuri gia sena) suzitisi, i opoia stirizetai se ena erotima pou den apeuthunetai kan se esena.
freak brother
29-04-2006, 16:15
Δεν νομίζω ότι απογοητεύομαι. Γιά ανάλυσε το λίγο.
giati se amerikh kai evrwph den yparxei tetoia xwra. pantou einai skata h antimetwpish kai oso plythainoun oi prosfyges ginetai kai pio skata.
freak brother
29-04-2006, 16:16
Sou exei perasei apo to mualo pote oti epeidi esy exeis euaisthisia se kapoio thema den sunepagetai oti exoun ki oi alloi? Prosopika theoro polu spoudaio kai gemato sunepeies ena gegonos opos o polemos, alla me aggizei polu ligotero apo to na eixe karkino enas filos mou i apo to na pathei kati i proin kopela mou, giati zo ston mikrokosmo mou opos o kathenas kai den boro na niotho upaitios gia tis zoes 10 ekatommurion pou den kanoun to idio gia mena.
Koinos den xreiazetai na vretho se kapoia idiaiteri psuxologiki katastasi gia na upotheso pos tha antidrousa an ginotan polemos. To an ontos tha to kano, i an tha allaxo apopsi tote, den allazei to gegonos oti autin tin stigmi den thelo na polemiso kanenan akrivos opos to leei o necropethamenos stin 6i i stin 7i selida.
Kai to oti suzitame to pos niothei o kathenas mas tora den einai katholou anousio. Exeis akousei gia ta psuxologika test pou sou kanoun otan baineis strato? Ekei pistepse me uparxoun atoma pou boroun na vgaloun psuxologiko profil gia ton kathena mas kai na doun an tha pethainame gia tin patrida, an eimaste metriopatheis i an eimaste antirrisies suneidiseos, vasizomenoi se upothetikes erotiseis. Opote min geioneis tin (akuri gia sena) suzitisi, i opoia stirizetai se ena erotima pou den apeuthunetai kan se esena.
malakia egrapses .. se enan polemo mporei na skotwthei kai h prwhn sou kai oi filoi sou kai oi goneis sou kai oi goneis twn filwn sou klp klp klp ... opote?
freak brother
29-04-2006, 16:17
Σαν πρόσφυγας πολέμου δε θα έχω στον ήλιο μοίρα μια ζωή.
Νεοέλληνα άκου, πρόσεξε καλά:
Η συμπεριφορά που έχεις εσύ και ο οποιοσδήποτε εσύ σε αλλοδαπούς είναι η συμπεριφορά που μια Γερμανία ας πούμε είχε μέχρι πριν 50 χρόνια. Το ότι η Ελλάδα είναι οπισθοδρομική σκατοχώρα δεν σημαίνει ότι είναι παντού έτσι.
Επίσης, πόλεμος is so passe.
apauta pou grafeis katalavainw oti exeis zhsei toulaxiston se 5-6 xwres!!
metamelia2
29-04-2006, 16:22
Θα ήθελα αλλά όχι. Απλά έχει τύχει και έχω γνωρίσει αρκετά άτομα που γιά τον α ή β λόγο (σπουδές/εργασία) έχουν ζήσει ή ζουν εξωτερικό και σ'αυτό βασίζομαι.
freak brother
29-04-2006, 16:25
Θα ήθελα αλλά όχι. Απλά έχει τύχει και έχω γνωρίσει αρκετά άτομα που γιά τον α ή β λόγο (σπουδές/εργασία) έχουν ζήσει ή ζουν εξωτερικό και σ'αυτό βασίζομαι.
mou thn spaei h nootropia tou EDW OLA EINAI SKATA . skata yparxoun pantou.Edw oloklhrh agglia kai exei katareusei to susthma ygeias kai stelnoun astheneis gia egxeirhseis sthn ellada.. gamhse ta...
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1788476.stm
Freak Brother, nai, alla an eixa tin dunatotita na tous paro olous kai na fugo tha to ekana giati polu apla sumfono me necropethameno oti de goustaro na polemiso gia ta sumferonta kapoion pou mas gamane tora pou den exoume kan polemo kathe mera.
metamelia2
29-04-2006, 16:29
mou thn spaei h nootropia tou EDW OLA EINAI SKATA . skata yparxoun pantou.Edw oloklhrh agglia kai exei katareusei to susthma ygeias kai stelnoun astheneis gia egxeirhseis sthn ellada.. gamhse ta...
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1788476.stm
Κοίτα. Προφανώς πουθενά δεν είναι ο παράδεισος. Απλά μέσω μιας αναπόφευκτης σύγκρισης και μιας αντικειμενικής πραγματικότητας μιλάμε: το ότι κάθε χώρα έχει τα μειονεκτήματά της δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε ένα μεγάλο βαθμό σκατά.
freak brother
29-04-2006, 16:30
Freak Brother, nai, alla an eixa tin dunatotita na tous paro olous kai na fugo tha to ekana giati polu apla sumfono me necropethameno oti de goustaro na polemiso gia ta sumferonta kapoion pou mas gamane tora pou den exoume kan polemo kathe mera.
kai gw re file an eixa thn dunatothta na parw tous filous mou kai to spiti mou kai ta yparxonta mou kai thn oikogeneia mou den tha polemousa xairw polu.. ti nauta pou leme twra? ..
kaneis den exei authn thn dunatothta ston polemo opote mh milame gia sci fi katastaseis.
mou thn spaei h nootropia tou EDW OLA EINAI SKATA . skata yparxoun pantou
Σαφώς, ωστόσο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, με σημαντικότερο το κόστος ζωής, τα οποία διαιωνίζονται λόγω αποτυχημένων πολιτικών τακτικών, τα οποία μας καθιστούν πολύ χειρότερα απ'τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τις ΗΠΑ.
kai gw re file an eixa thn dunatothta na parw tous filous mou kai to spiti mou kai ta yparxonta mou kai thn oikogeneia mou den tha polemousa xairw polu.. ti nauta pou leme twra? ..
kaneis den exei authn thn dunatothta ston polemo opote mh milame gia sci fi katastaseis.
A TOTE DEN BORO NA SOU APANTHSO GIATI DEN XEROUME POS THA ANTIDROUSAME SE TETOIES KATASTASEIS KAI PREPEI NA GINEI PROTA POLEMOS GIA NA SUNEXISEI H SYZHTHSH
metamelia2
29-04-2006, 16:36
Επίσης, τίθεται και το εξής ερώτημα: Τι μου προσφέρει μια χώρα η οποία εν έτει 20**, όπου υπάρχουν πλέον "ώριμοι" και εξελλιγμένοι διπλωματικοί μηχανισμοί, καταφέρνει να περάσει σε πόλεμο; Το ποιντ μου είναι ότι οι ορθά ανεπτυγμένες χώρες πλέον δεν βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου και όλοι οι πόλεμοι των τελευταίων ετών ήταν επιθέσεις (ως επί το πλείστον βασισμένες σε οικονομικο-ιμπεριαλιστικά κίνητρα) μεγάλων δυνάμεων σε ασθενείς χώρες. Αυτό συνεπάγεται ότι σε περίπτωση πολέμου, η Ελλάδα κατατάσσεται στις προαναφερθείσες χώρες και άμεσα απομακρύνεται από την έννοια "ανεπτυγμένη".
Αν είναι λίγο δυσνόητος ο συλλογισμός μου, σόρρυ. Αν χρειαστεί, θα τον αναλύσω περισσότερο.
metamelia2
29-04-2006, 16:39
Το τόπικ νομίζω ότι αναφέρεται στις αποφάσεις που θα λαμβάνατε, ασχέτως με το κατά πόσο είναι πραγματοποιήσιμες.
freak brother
29-04-2006, 16:48
Το τόπικ νομίζω ότι αναφέρεται στις αποφάσεις που θα λαμβάνατε, ασχέτως με το κατά πόσο είναι πραγματοποιήσιμες.
daxei me logika dedomena omws oxi surreal.
H apanthsh tou fixxxer einais to erwthma , tha GOUSTARATE na pate na polemhsete?
freak brother
29-04-2006, 16:50
Επίσης, τίθεται και το εξής ερώτημα: Τι μου προσφέρει μια χώρα η οποία εν έτει 20**, όπου υπάρχουν πλέον "ώριμοι" και εξελλιγμένοι διπλωματικοί μηχανισμοί, καταφέρνει να περάσει σε πόλεμο; Το ποιντ μου είναι ότι οι ορθά ανεπτυγμένες χώρες πλέον δεν βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου και όλοι οι πόλεμοι των τελευταίων ετών ήταν επιθέσεις (ως επί το πλείστον βασισμένες σε οικονομικο-ιμπεριαλιστικά κίνητρα) μεγάλων δυνάμεων σε ασθενείς χώρες. Αυτό συνεπάγεται ότι σε περίπτωση πολέμου, η Ελλάδα κατατάσσεται στις προαναφερθείσες χώρες και άμεσα απομακρύνεται από την έννοια "ανεπτυγμένη".
Αν είναι λίγο δυσνόητος ο συλλογισμός μου, σόρρυ. Αν χρειαστεί, θα τον αναλύσω περισσότερο.
den exei logikh auto pou les .. dld to israhl ston polemo twn 6 hmerwn htan tritokosmiko kratos? to oti exoume dipla mas ena kratos pou exei stratokratia den sou leei kati?
metamelia2
29-04-2006, 17:03
den exei logikh auto pou les .. dld to israhl ston polemo twn 6 hmerwn htan tritokosmiko kratos? to oti exoume dipla mas ena kratos pou exei stratokratia den sou leei kati?
Αναφέρεσαι στη δεκαετία του 60. Εγώ εννοούσα από 90 και μετά.
pitchfork
29-04-2006, 17:44
Νομίζω ότι η μαλακία σε αυτό το τόπικ έχει σπάσει όλα τα κοντέρ οπότε προτείνω να γίνει στίκυ.
@mayhem αυτό που σε οδηγεί όπως λες είναι το προσωπικό σου συμφέρον? Αν πχ σε ένα υποθετικό πόλεμο σου εξασφάλιζαν μια άνετη ζωή στο εξωτερικό και ένα σπίτι καινούριο δεν θα είχες πρόβλημα? Απλά πες μας ρε φίλε και πόσα μέλη της οικογένειας σου θες να πάρεις μαζί σου..... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ
επίσης δεν είναι το θέμα το τοπικ ποιες είναι οι συνθήκες των μεταναστών σε άλλες χώρες, σε όλους πάει αυτό.
ax nai. i aksioprepeia. o pio dithen oros paketo me tin ANDRIKI TIMI, tin AKSIA kai oles tis paparies-idanika pou tha sas pasarei enas anaksioprepis kryfo-gay anaksios politikos gia na pate na skotwsete merikous EKSISOU vlakes.
kali diaskedasi.
Τι εννοείς με το κρυφοgay πολιτικός? Εσύ, που προτείνεις να γίνουν όλοι φανεροί gay και όπου φύγει φύγει? Επίσης οι άλλοι βλάκες που λες δεν είναι «εξίσου» γιατί θα πάρουν και το σπίτι σου μην το ξεχνάς αυτό. Αν μάλιστα ήξεραν και την αντίδρασή σου δεν θα ήταν καν βλάκες….
peri tou thematos "poious tha afisw pisw kai tha stenaxwriemai pou tous afisa" a) egw pistevw oti tha eprepe na ta mazepsoun kai na fygoun KAI aftoi kai b) to pleon pithano einai oti oi perissoteroi tha to kanoun.
Καλό θα ήταν να πέρναγε η άποψη αυτή σε όλους και γενικά στη ζωή τους πάντως. Ότι γίνεται σε ένα πόλεμο γίνεται και στην καθημερινή ζωή. Οι ίδιοι άνθρωποι είμαστε. Και ο γείτονας εδώ έχει πολύ ωραίο σπιτάκι, θα γούσταρα πολύ να την κάνουν όλοι από κει όταν θα πάω να του το πάρω.
magkia kai tsampoukades, gia tin tampela omws mono. Kai gia oles tis tampeles: gia tin omada, gia tin oikogeneiaki timi epeidi kapoios sas gamise tin aderfi, gia OTIMALAKIASASERTHEI.
ola sto idio tsouvali einai epeidi gia ola afta tis idies "aksies" vazoume mprosta.
Ποιες είναι οι αξίες που εσύ βάζεις μπροστά?
Να ρωτήσω και κάτι άλλο? Εσύ γιατί ζεις? Εννοώ εκτός από το να χέζουμε και να τρώμε, υπάρχει κάποιος άλλος λόγος? Από συνήθεια μήπως?
Συγνώμη που εμένα αν βιάσει κάποιος την αδελφή μου και τον δω μπροστά μου δεν θα γυρίσω το κώλο να τον παρακαλέσω να βιάσει κι εμένα.
Μαλάκα έχω τρελαθεί με αυτό το ποστ, μάλλον κάτι άλλο ήθελες να πεις και δεν κατάλαβα έτσι δεν είναι?
PS για όλους:
Είναι πιο απλό, σωστό και τίμιο να γράψει κάποιος "φοβάμαι μην σκοτωθώ - την κάνω με την μία" παρά να προσπαθεί να πείσει και τους υπόλοιπους ότι σε κάθε περίπτωση που κινδυνεύει η τρισάθλια ζωούλα μας από συνανθρώπους μας, πρέπει να δίνουμε κώλο, να βάζουμε φτερά στα πόδια και όπου φύγει φύγει, εκεί μου τη σπάει εμένα και αντιδρώ.
freak brother
29-04-2006, 18:54
maresei pou o necropethamenos to thewrei kai TOSO sigouro oti tha mporei na fugei apo thn xwra.. les kai tha anoixoun ta synora kai tha poune fugete oloi paidiaaaaaaaa to ploio vouliazeiiiii giouxouuuu
kai osoi den fugoun kala na pathoune ta mouniaaaa!!!
autoi oi malakes pou mphkan sto polytexneio kai tous skotwsane ftaine ama den htan autoi den tha mporousame na grafoume tis malakies mas sto e.r ...
τι μαλακία είπες τώρα, τι σχέση έχει αυτό...
freak brother
29-04-2006, 22:50
τι μαλακία είπες τώρα, τι σχέση έχει αυτό...
oti polemhsan gia kapoia idanika den eipan.. a den mas aresei auth h katastash pame sthn italia na zhsoume giou xouuuuuu..
Ερρ... Ναι. Που το γαμημένο πρόβλημα μ'αυτή την επιλογή; Μήπως πρέπει να είμαστε και πατριώτες κιόλας; Δικαίωμά μου είναι να σας γράψω όλους στα παλιά μου τα παπούτσια και να φύγω γιατί δεν σας γουστάρω βρε αδερφέ! Κακό είναι;
freak brother
30-04-2006, 00:12
Ερρ... Ναι. Που το γαμημένο πρόβλημα μ'αυτή την επιλογή; Μήπως πρέπει να είμαστε και πατριώτες κιόλας; Δικαίωμά μου είναι να σας γράψω όλους στα παλιά μου τα παπούτσια και να φύγω γιατί δεν σας γουστάρω βρε αδερφέ! Κακό είναι;
auth einai h apanthsh sthn erwthsh
"pioi logoi sas odhghsan na zeite mesa se mia sphlia?"
Συγγνώμη, είπες κάτι έξυπνο;
The Charon
30-04-2006, 02:06
Ante na ginei polemos , na shkw8oun na fugoun autoi pou katastrefoun thn xwra kai as meinoume emeis pou pragmatika thn agapame.
pitchfork
30-04-2006, 03:46
Η πιο σωστά:
Άντε να ανακοινώσουν ότι γίνεται πόλεμος και να ανοίξουν τα σύνορα για να φύγουν οι καθυστερημένοι
Και μετά να τα κλειδώσουν.
necropethamenos
30-04-2006, 10:39
kali diaskedasi.
Τι εννοείς με το κρυφοgay πολιτικός? Εσύ, που προτείνεις να γίνουν όλοι φανεροί gay και όπου φύγει φύγει? Επίσης οι άλλοι βλάκες που λες δεν είναι «εξίσου» γιατί θα πάρουν και το σπίτι σου μην το ξεχνάς αυτό. Αν μάλιστα ήξεραν και την αντίδρασή σου δεν θα ήταν καν βλάκες….
ennoow pws o typakos pou tha vgei stin TV paramones tou polemou kai tha sas tonwsei to patriwtiko pnevma anaferomenos stin TIMI sas pou paei paketo me TA PAPARIA POU KOUVALATE, W ANTRAKLES, kata vasin den tha paei na polemisei o idios. APLA tha efthynetai pou esteile esas kai meta tha gyrisei spiti na pidiksei kanena agoraki pithanotata. Kai o logos pou to lew afto den einai oti px oloi oi deksioi politikoi einai gaydes, alla epeidi oso pio megales emmones exei kapoios me TA GIGANTAIA ANTRIKA PAPARIA TOU toso perissotero gay einai mesa tou (kai synithws den ton paradexetai oute ston idio).
Den einai kan anagki na to pareis kyriolektika afto pou lew, kai metaforika na to pareis pali mas kanei: O typos epikaleitai tin andreia sas kai meta kathetai sto grafeiaki tou - to opoio deixnei akrivws tin elleipsi andreias.
Oi alloi einai vlakes epeidi pane se enan polemo pou tous steilane, skotwnoun kosmo kai skotwnontai kai oi idioi, kai ta spitia HAHA nomizeis oti tha ta parei o stratiwtis pou irthe kai sou ekapse tin oikogeneia e?
ARXIDIA. Ta spitia tha ta parei to kratos pou sou katektise ti xwra kai meta tha ta moirasei OPOU afto goustarei.
Loipon nai, opoios pairnei to oplo tou kai paei kai sfazei/sfazetai einai VODI.
Proswpika, protimw na zisw xwris spiti an einai na prepei na skotwsw gia'fto. POSO MALLON na skotwthw kiolas.
Καλό θα ήταν να πέρναγε η άποψη αυτή σε όλους και γενικά στη ζωή τους πάντως. Ότι γίνεται σε ένα πόλεμο γίνεται και στην καθημερινή ζωή. Οι ίδιοι άνθρωποι είμαστε. Και ο γείτονας εδώ έχει πολύ ωραίο σπιτάκι, θα γούσταρα πολύ να την κάνουν όλοι από κει όταν θα πάω να του το πάρω.
pio akyri sygkrisi de mporouses na kaneis e. To idio einai enas polemos kai enas psyxopathis geitonas. Tha ginosoun katapliktikos amerikanos, koimasai me karampina katw apo to krevvati min tyxon kai o geitonas sou erthei na sou faei to spiti?
Ποιες είναι οι αξίες που εσύ βάζεις μπροστά?
egw den me thewrw oute maxiti oute antrakla oute tipota apo afta.
opote to erwtima afto den apefthynetai se mena, de vazw tipota "mprosta" giati den exw kati idi pisw apo to mprosta.
An eixa omws tis kavles na polemisw gia kati, afto den tha itan 11 anthrwpoi me mia mpala kai 3 ekat. pithikes pou zitwkravgazoun, den tha itan mia diakosaria politikoi ana ton kosmo pou apofasisan oti prepei na psofisw gia parti tous, den tha itan i adiarrikti timi tis oikogeneias pou spilwthike epeidi i anipsia mou exei gkomeno ydravliko klp.
Να ρωτήσω και κάτι άλλο? Εσύ γιατί ζεις? Εννοώ εκτός από το να χέζουμε και να τρώμε, υπάρχει κάποιος άλλος λόγος? Από συνήθεια μήπως?
kat'arxin den yparxei logos i noima. Emeis ftiaxnoume ena.
E, zw gia ta pragmata pou efxaristiemai. Zw gia na akouw kai na paizw mousiki, gia na synanastrefomai (me diaforous tropous) allous anthrwpous pou goustarw, gia na trww na xezw na paizw me ypologistakia, pou kai pou na skeftomai kai na anarwtiemai ligo gia mena ti zwi mou kai ton kosmo kai alla tetoia tapeina pragmata.
Συγνώμη που εμένα αν βιάσει κάποιος την αδελφή μου και τον δω μπροστά μου δεν θα γυρίσω το κώλο να τον παρακαλέσω να βιάσει κι εμένα.
RE XAZOS EISAI?! DEN EIPA VIASEI!! EIPA GAMISEI!! Me ti thelisi tis ennoeitai. Ksereis, stin ellada gia kati tetoio o megalos aderfos mporei na erthei kai na se kanei toumpano giati pidikses tin aderfi tou. Min peis oxi, exw tromera prosfato kai tromera alithino paradeigma.
Μαλάκα έχω τρελαθεί με αυτό το ποστ, μάλλον κάτι άλλο ήθελες να πεις και δεν κατάλαβα έτσι δεν είναι?
Fovamai oti ennoousa kathe leksi.
a-void_me
30-04-2006, 11:30
Κάτι γίνεται λάθος σ' αυτόν τον κόσμο. Όλοι είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν για τα σπίτια τους, τις αδερφές τους, τις ομάδες τους και τους πολιτικούς τους. Κανείς δεν επικαλείται την ελευθερία του.
Γενικώς θα ήταν υπέροχα να αρνούμασταν οποιαδήποτε ανάμειξη στον πόλεμο του κάθε κοιλαρά πλανητάρχη, προσπαθώντας να σώσουμε ότι έχει απομείνει απο την ελευθερία της προσωπικότητάς μας. Έστω όμως να πολεμούν για την ελευθερία τους, θα φάνταζε πιο υγιές.
necropethamenos
30-04-2006, 11:33
Κάτι γίνεται λάθος σ' αυτόν τον κόσμο.
most things
a-void_me
30-04-2006, 11:35
I'm an optimist for the day.
necropethamenos
30-04-2006, 11:40
nai alla an den itan etsi den tha ypirxe daily show.
:(:(:(:(
a-void_me
30-04-2006, 11:42
Τα πάντα εν σοφία εποίησε :vasilakis:
pitchfork
30-04-2006, 13:02
νεκρο ok - από όσα έγραψες εγώ κατάλαβα ότι αναφέρεσαι στους λοβοτομημένους βλαχοαμερικάνους που πήγαν στο ιρακ.
Εγώ αναφέρομαι σε μια περίπτωση που οι τούρκοι θα κάνουν ντου στη ρόδο (και η αστεία κυβέρνησή μας θα προσπαθήσει να αντιδράσει και να την κρατήσει - πράγμα που πολύ αμφιβάλλω).
Η στην περίπτωση που ήσουν ιρακινός, είχες μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και έρχονταν οι αμερικάνοι.
Τέλος συμφωνούμε ότι το να σπάσεις στο ξύλο τον γκόμενο της αδελφής σου ή της μάνας σου είναι καθυστερημένο και άσχετο με το τόπικ (αν και σπάνιο πια, το ότι γνωρίζεις περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι ο κανόνας - έλεος, όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις που γνωρίζεις είναι αλλιώς). Συμφωνούμε επίσης (ελπίζω) ότι στην καθημερινή ζωή πρέπει να παλεύεις γι αυτό που θεωρείς σωστό (με δημοκρατικές διαδικασίες και νόμιμα μέσα φυσικά) και όχι να κάθεσαι να σε γαμάει ο κάθε μαλάκας
Re sy avoid me, diladi esy zeis eleutheros tora pou den exoume polemo?
Phantom Duck
30-04-2006, 15:01
Ελεύθερη.
Fixxer νομίζω πως η avoid-me ρώτησε το ίδιο σχεδόν πράγμα απλά πιο ύπουλα.
pitchfork
30-04-2006, 15:58
Η ελευθερία είναι η πιο σχετική έννοια όσο ζουν και άλλοι άνθρωποι εκτός από μας σε αυτή τη γη.
Προσωπικά πιστεύω πάντως ότι η προσωπική ελευθερία του καθενός όπως την αντιλαμβάνεται, είναι η ύψιστη ιδέα για την οποία αξίζει να αγωνισθεί.
Και αν η προσωπική ελευθερία μου όπως την αντιλαμβάνομαι είναι να μπορώ να κάνω ό,τι γουστάρω -includes να βιάζω την αδερφή σου, να τρώω το φαγητό σου, να παρκάρω όπου θέλω, να σκοτώνω όσους κάθονται αριστερά στις κυλιόμενες κτλ-?
Pitsadoros
30-04-2006, 16:19
tha prwtotipisw pali re mounares:
i eleutheria mou teleiwnei ekei pou arxizei i eleutheria tou allou
freak brother
30-04-2006, 17:50
tha prwtotipisw pali re mounares:
i eleutheria mou teleiwnei ekei pou arxizei i eleutheria tou allou
pwwwwwwww
ti eipe o anthrwpos!!!!!
pitchfork
30-04-2006, 17:56
Παρ' όλα αυτά η ενέργεια σου σχετικά με τους τραγελαφικούς στις σκάλες δεν θα ήταν κακή.
:D
a-void_me
30-04-2006, 18:25
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει αυτό απ' τα λεγόμενά μου. Ευτυχώς πέρασε ο χρήστης Atheist και δεν χρειάζεται πια να αποκαταστήσω το νόημα του post ;p
Κατά τα άλλα υπάρχει ένα εύηχο τσιτάτο, του Ενρίκο Μαλατέστα αν δεν απατώμαι, περί ελευθερίας και της συνειδητοποίησης πως δεν θα φτάσουμε ποτέ σ' αυτήν, μόλις το θυμηθώ you'll be the first to know.
xHERETICx
30-04-2006, 19:49
analoga an polemas gia an8rwpous h gia perissotero xrhma tou apo panw sou I guess. kai mia kai milame gia ellada pisteyw oti to endexomeno na kanoume epi8etiko polema den prepei na e3etazetai, ektos ki an 8ewrhsoume epi8esh to na mas gamhsoun apo oles tis pleyres kai afou oloklhrw8ei to ergo tous na apofasisoume oti einai kati pou den prepei na dextoume ;) kai nai men oi polemoi pleon de ginontai toso se epipedo statiwtwn apo genikh epistrateysh alla an yparxei katoxh px pisteyw oti o polemos prepei na metaferetai metaferetai se osous briskontai ekei, eite tous to exei zhthsei kapoios eite oxi
E, zw gia ta pragmata pou efxaristiemai. Zw gia na akouw kai na paizw mousiki, gia na synanastrefomai (me diaforous tropous) allous anthrwpous pou goustarw, gia na trww na xezw na paizw me ypologistakia, pou kai pou na skeftomai kai na anarwtiemai ligo gia mena ti zwi mou kai ton kosmo kai alla tetoia tapeina pragmata.
πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που γουστάρεις να συναναστρέφεσαι και μέχρι χτες βγαίνατε για καφέ ή παίζατε σε ένα συγκρότημα, δεν θα μπορέσουν να φύγουν, για διάφορους λόγους. όταν καλείσαι να τους βοηθήσεις (έστω και αν χρειαστεί να διακινδυνεύσεις την ζωή σου γι αυτό), γυρνάς την πλάτη και τους αφήνεις στην μοίρα τους. εγώ θεωρώ ότι αυτός και μόνο είναι αρκετός λόγος για να κάτσεις. άστα τα άλλα περί περιουσιών και προσφυγιάς. πες με ρομαντικό αν θες, ή ονειροπόλο, αλλά δε θα μπορούσα να ζήσω φυσιολογικά αν ήξερα ότι άφησα άλλους να πεθάνουν ή να υποδουλοθούν για να σώσω τη ζωούλα μου και μόνο.
necropethamenos
30-04-2006, 22:52
πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που γουστάρεις να συναναστρέφεσαι και μέχρι χτες βγαίνατε για καφέ ή παίζατε σε ένα συγκρότημα, δεν θα μπορέσουν να φύγουν, για διάφορους λόγους. όταν καλείσαι να τους βοηθήσεις (έστω και αν χρειαστεί να διακινδυνεύσεις την ζωή σου γι αυτό), γυρνάς την πλάτη και τους αφήνεις στην μοίρα τους. εγώ θεωρώ ότι αυτός και μόνο είναι αρκετός λόγος για να κάτσεις. άστα τα άλλα περί περιουσιών και προσφυγιάς. πες με ρομαντικό αν θες, ή ονειροπόλο, αλλά δε θα μπορούσα να ζήσω φυσιολογικά αν ήξερα ότι άφησα άλλους να πεθάνουν ή να υποδουλοθούν για να σώσω τη ζωούλα μου και μόνο.
eeee twra les otinanai omws. gia poious logous den tha mporoun na fygoun? Sorry kiolas, alla afto pou les den to vlepw katholou pithano. Oi monoi pou tha meinoun einai aftoi pou theloun. Gia tous ypoloipous, pragmatika thewrw poly logikotero (an to thema einai oikonomiko) na plirwsoume emeis pou tha fygoume kai gia aftous pou theloun na fygoun kai de mporoun.
Kammia antirrisi.
opoios meinei, apla to exei dialeksei. Den ton "afisa". Den tou to yposxethika pote, kai opote me rwtise kaneis tou eipa oti EGW TIN KANW SE TETOIA PERIPTWSI.
Και αν η προσωπική ελευθερία μου όπως την αντιλαμβάνομαι είναι να μπορώ να κάνω ό,τι γουστάρω -includes να βιάζω την αδερφή σου, να τρώω το φαγητό σου, να παρκάρω όπου θέλω, να σκοτώνω όσους κάθονται αριστερά στις κυλιόμενες κτλ-?
Γιατί ρε φίλε έκανες τέτοιο post; Πάλι θα έρθει ο Candiru γαμώ τον σχετικισμό του μέσα γαμώ και θα μας πρήξει.
freak brother
30-04-2006, 23:44
eeee twra les otinanai omws. gia poious logous den tha mporoun na fygoun? Sorry kiolas, alla afto pou les den to vlepw katholou pithano. Oi monoi pou tha meinoun einai aftoi pou theloun. Gia tous ypoloipous, pragmatika thewrw poly logikotero (an to thema einai oikonomiko) na plirwsoume emeis pou tha fygoume kai gia aftous pou theloun na fygoun kai de mporoun.
Kammia antirrisi.
opoios meinei, apla to exei dialeksei. Den ton "afisa". Den tou to yposxethika pote, kai opote me rwtise kaneis tou eipa oti EGW TIN KANW SE TETOIA PERIPTWSI.
prwta apola etsi gia na se agxwsw ligo.. se periptwsh polemou ta sunora kleinoun giautous pou theloun na fugoun.. to na vgeis apo thn xwra tha einai exisou eukolo me to na pas na polemhseis..
Νταξ το γάμησες ήδη.
48 σελίδες.
necropethamenos
01-05-2006, 00:15
Kammia antirrisi.
prwta apola etsi gia na se agxwsw ligo.. se periptwsh polemou ta sunora kleinoun giautous pou theloun na fugoun.. to na vgeis apo thn xwra tha einai exisou eukolo me to na pas na polemhseis..
kat'arxin fantazomai oti opoios tin kanei, tin kanei ligo prin arxisei o polemos.
defteron ok nai ta synora kleinoun, profanws ti kouventa tin kanoume me tin proypothesi oti exoume ena tropo na tin kanoume. alliws outws i allws xese mesa.
triton to gegonos oti tha me anagkasoun me ti via na paw na psofisw gia tin ellada, e, simainei apla oti to olo thema einai akomi pio akraia arrwsto.
pitchfork
01-05-2006, 00:27
defteron ok nai ta synora kleinoun, profanws ti kouventa tin kanoume me tin proypothesi oti exoume ena tropo na tin kanoume. alliws outws i allws xese mesa.
Αυτό είναι λογικό για χάρη της κουβέντας, αν δεν υπάρχει επιλογή τι ρωτάει το τόπικ?
Άλλο αυτό και άλλο το σουρήαλ του ότι θα μπούνε αεροπλάνα της ολυμπιακής για όποιους είναι να την κοπανήσουνε... να είμαστε λίγο σοβαροί. Λιποτάκτης θα γφίνεις στην αρχή ακι θα ψάχνεις ένα τρόπο να φύγεις άρα ότι είπε ο φρηκ.
Και ναι θα είναι άρρωστο και θα εκπλαγείς αλλά έτσι λέει το πρόγραμμα δυστυχώς. Έχει κάποιες διαφορές ο "στρατός σε κατάσταση πολέμου" από την "κατασκήνωση σε φάση διακοπών"
Όσοι μικροί διάβαζαν Άλκη Ζέη να σηκώσουν το χέρι.
necropethamenos
01-05-2006, 00:33
:pink:
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει αυτό απ' τα λεγόμενά μου. Ευτυχώς πέρασε ο χρήστης Atheist και δεν χρειάζεται πια να αποκαταστήσω το νόημα του post ;p
Κατά τα άλλα υπάρχει ένα εύηχο τσιτάτο, του Ενρίκο Μαλατέστα αν δεν απατώμαι, περί ελευθερίας και της συνειδητοποίησης πως δεν θα φτάσουμε ποτέ σ' αυτήν, μόλις το θυμηθώ you'll be the first to know.
Tipota apla epeidi merikes fores pairno kuriolektika ta pragmata, arxika nomiza oti ontos theorises malakia to gegonos oti kanenas den tha polemouse gia tin eleutheria tou kai auto me othise na anarotitho pou tin eide to atomo tin eleutheria, alla meta o kalos user Atheist ontos me ekane na katalavo oti allo ennoouses.
Genika min uposxesai pragmata pou den boreis na tiriseis, an thimitheis to euixo tsitato siga min trexeis na to steileis se mena. :P
Darkling
01-05-2006, 08:27
Το χερι ειπαμε.
a-void_me
01-05-2006, 09:26
Tipota apla epeidi merikes fores pairno kuriolektika ta pragmata, arxika nomiza oti ontos theorises malakia to gegonos oti kanenas den tha polemouse gia tin eleutheria tou kai auto me othise na anarotitho pou tin eide to atomo tin eleutheria, alla meta o kalos user Atheist ontos me ekane na katalavo oti allo ennoouses.
Genika min uposxesai pragmata pou den boreis na tiriseis, an thimitheis to euixo tsitato siga min trexeis na to steileis se mena. :P
Θα το έχω υπόψην μου.
Γενικά είναι όντως "malakia to gegonos oti kanenas den tha polemouse gia tin eleutheria tou" όμως αυτήν την έχουμε παραχωρήσει απο καιρό.
necropethamenos
01-05-2006, 10:00
Το χερι ειπαμε.
anwrime
Phantom Duck
01-05-2006, 14:29
Το χερι ειπαμε.
anwrime
Το Καπλάνι ρε κωλόπαιδα, το Καπλάνι.