PDA

View Full Version : Ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης είναι gay;

Candiru
23-04-2006, 23:14
επιτέλους τσιχλόφουσκες για τους μικρούς μας φίλους στο πόλιτικς

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4190699.stm

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/40527000/jpg/_40527191_spongebob_203.jpg

US right attacks SpongeBob video

US conservative groups are up in arms over a music video featuring children's TV heroes such as the cheerful cartoon character SpongeBob SquarePants.

Focus on the Family and other groups say the video - a remake of the Sister Sledge hit, We Are Family - is a vehicle for pro-gay propaganda.

The video's makers plan to mail it to US schools in the spring to promote tolerance and diversity.

They say the attack is based on a misunderstanding.

But James Dobson, founder of right-wing Christian group Focus on the Family, singled out SpongeBob at a black-tie dinner in Washington in the run-up to President Bush's inauguration, the New York Times said.

SpongeBob - who appears on the children's cable channel Nickelodeon - is seen as an icon for adult gay men in the US, apparently because he regularly holds hands with his sidekick Patrick.

His creators deny that he is gay, but he is not the first such character to cause controversy.

Nile Rodgers, who wrote the song and is founder of the We Are Family Foundation (WAFF) which released the new video, says it is intended to help teach children the values of co-operation and unity.

"We believe that this is the essential first step to loving thy neighbour," he said. "And the fun and exciting format makes it a lesson that's easy for children to learn."

But conservatives say it sees the video as a cunning attempt to promote homosexuality.

They point to the fact that the WAFF is linked to a pledge being promoted by some liberal groups which includes a recognition of tolerance of sexual identity.

"We see the video as an insidious means by which the organisation is manipulating and potentially brainwashing kids," Paul Batura, a spokesman for Focus on the Family, told the New York Times.

Mr Rodgers said the groups may have confused his foundation with an unrelated organisation with a similar name that supports gay youth.

WAFF spokesman Mark Barondeso told the newspaper that anyone who thought the video promoted homosexuality "needs to visit their doctor and get their medication increased".

πλάκα πλάκα το καρτούν έχει και διασκευασμένο το I wanna rock από Twisted Sister, αν το παίρναν χαμπάρι ουαί κι αλίμονο. :lol:

katwrimos
24-04-2006, 00:27
psifizo metafora sto general

candirou kana arthro gia ta stroumfakia exeis? Spongebob pote den evlepa...

carheart
24-04-2006, 01:31
Ε από παλιά ακουγόταν ότι σπρώχνει τα παιδιά στην ομοφυλοφιλία. Βέβαια δεν πολυαπευθύνεται σε παιδιά. Αν οποιοσδήποτε κάνει την ταύτιση "καρτούν = για τα παιδιά", είναι βλαμμένος έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν αναστατώνομαι ιδιαίτερα.

Για να είμαι τελείως on topic, τσεκάρετε το επεισόδιο "Rock-a-Bye Bivalve" (http://en.wikipedia.org/wiki/Rock-a-Bye_Bivalve) και κρίνετε μόνοι σας.

The Charon
24-04-2006, 02:34
autoi pou grafoun to sugkekrimeno cartoon , pernoun polla kila narkwtika , perissotera apo oso mporoume na fantastoume.

Raven Lord
24-04-2006, 06:04
ότι ο μπομπ είναι γκαίης είναι παλιό ρε :P :twisted:
εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα ως σύγχρονος άνθρωπος του κόσμου :P :P

Candiru
24-04-2006, 07:57
είναι πολλά επιεισόδια :?:

εγώ έχω δει ένα ολόκληρο έργο σε DVD. Είναι πολύ καλογυρισμένo, όμως όντως έχει πολύ σουρεαλιστικές ανατροπές και παραλογισμούς, οπότε μάλλον κάτι πίνουν ο δημιουργοί του. :D

κατώριμε, έχεις παντελή έλλειψη χιούμορ, επιπλέον χθες το άκουσα στις ειδήσεις και είπα να το βάλω για χαβαλέ.

Candiru
24-04-2006, 08:03
Ε από παλιά ακουγόταν ότι σπρώχνει τα παιδιά στην ομοφυλοφιλία. Βέβαια δεν πολυαπευθύνεται σε παιδιά. Αν οποιοσδήποτε κάνει την ταύτιση "καρτούν = για τα παιδιά", είναι βλαμμένος έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν αναστατώνομαι ιδιαίτερα.

Για να είμαι τελείως on topic, τσεκάρετε το επεισόδιο "Rock-a-Bye Bivalve" (http://en.wikipedia.org/wiki/Rock-a-Bye_Bivalve) και κρίνετε μόνοι σας.

το south park είναι το πιό αποδομητικό καρτούν που έχω δει ως προς την απεύθυνσή του σε παιδιά. Ο σφουγγαράκης πάντως ήταν πολύ παιδαριώδης.

Μερικούς από τους λόγους που γινεται η ταύρτιση με ο/φιλία είναι τα γελοία: 1. ότι λείπουν γυναικείες φιγούρες και 2. ότι με τους φίλους του πιάνεται χέρι χέρι. :bang:

enitharmon
24-04-2006, 09:50
το σαουθπαρκ είναι άνω των 16 (και το λένε πριν απο κάθε επεισόδιο)

πιο γκεη από Ernie and Berd δεν είναι κανείς

24-04-2006, 10:02
Πούστης - ξεπούστης, μια φορά είναι απαράδεκτος. Δεν έχετε ιδέα του χιούμορ όσοι το βλέπετε.

Όσο για δημιουργούς που τα πίνουν, δεν έχετε δει Robot Chicken.

Ithilmir
24-04-2006, 11:53
σας γαμάει πολύ καλά ο σπόντζμπόμπ, οπότε ναι, είναι λόγο γκέι. Επίσης η σύγκριση με σάουθπάρκ είναι ψιλοάσχετη. Αλλά ναι, σε σχέση με simsons η futurama είναι πιο παιδικό στάνταρ. Γιαυτό και γαμάει τόσο.

MeLinDa
24-04-2006, 12:07
http://i16.photobucket.com/albums/b40/ka8ysterhmeno/hehe.jpg

Ace
24-04-2006, 13:45
mesa.

Phantom Duck
24-04-2006, 14:26
Ναι αλλά στη σκηνή με το μπαράκι σπρώχνει τους νέους στον τραμπουκισμό και τους Μότορχεντ.

Lost_In_Cooperland
24-04-2006, 14:33
... αποδομητικό καρτούν που έχω δει ως προς την απεύθυνσή του σε παιδιά. Ο σφουγγαράκης πάντως ήταν πολύ παιδαριώδης.

Υπάρχουν αυτά :?: :!:

carheart
24-04-2006, 15:12

το south park είναι το πιό αποδομητικό καρτούν που έχω δει ως προς την απεύθυνσή του σε παιδιά. Ο σφουγγαράκης πάντως ήταν πολύ παιδαριώδης.

Μερικούς από τους λόγους που γινεται η ταύρτιση με ο/φιλία είναι τα γελοία: 1. ότι λείπουν γυναικείες φιγούρες και 2. ότι με τους φίλους του πιάνεται χέρι χέρι. :bang:

Τι εννοείς ακριβώς; Ο spongebob δεν απευθύνεται σε παιδιά, ούτε σε μεγάλους, ούτε σε οσους γελάνε με τις ατάκες που έχουν δημιουργηθεί (στον spongebob) για να γελάσει κανείς. Απευθύνεται σε καμμένους. Οπότε ναι, αν παρακάμψεις κάποιες τελείως οτινάναι ερωτικές σπόντες που έχει, και αν το καρτούν είχε και ερωτικό περιεχόμενο, ο Spongebob θα μπορούσε να είναι gay. Γυναικείες φιγούρες υπάρχουν δυο-τρεις, αλλά σαφώς οχι πρωταγωνιστικές. Αλλά πόση σημασία έχει αυτό; Αυτό θέλει να σου δείξει, αυτό σου δείχνει. Εντάξει, αυτά τα δογματικά "κατηγορώ" όλοι ξέρουμε πόσο gtp είναι.

Επίσης ο Spongebob είναι με διαφορά από τους αδιάφορους χαρακτήρες της σειράς.

MeLinDa
24-04-2006, 15:17
... αποδομητικό καρτούν που έχω δει ως προς την απεύθυνσή του σε παιδιά. Ο σφουγγαράκης πάντως ήταν πολύ παιδαριώδης.

Υπάρχουν αυτά :?: :!:

einai 'apodomistikos' alla k pali dn shmainei kati pou na vgazei nohma.mallon o candi h8ele na pei apodotikos, dn ekana ton kopo na diavasw to post tou.
to 2o dn paizei na yparxei alla mporei na xrhsimopoiei enallaktika leksika opote k skaw.

novembrine
24-04-2006, 16:20
afou eixa diavasei touto dw to post ekatsa k eida shmera gia prwth fora oloklhro episodeio tou mpom tou sfouggarakh.

Sto shmerino episodeio filouse sunexeia enan filo tou, ton xarakthrize "mikre mou aggele" enw gia party tou forese gunaikeia esorouxa.

xaxa ti kammeno paidiko.

cavity
24-04-2006, 17:42
Αν οποιοσδήποτε κάνει την ταύτιση "καρτούν = για τα παιδιά", είναι βλαμμένος έτσι κι αλλιώς

αυτό.

Pitsadoros
24-04-2006, 17:56
egw pantws ton petixa me vammena matia na kseksizetai sta glwssofila me ton touiti sto underworld otan paizane oi capricorns

Candiru
24-04-2006, 19:33
αποδομητικό σημαίνει ότι αρχίζει κάτι να αλλάζει το περιεχόμενο και τους στοχους του. Πχ βλέπουμε καρτούν και φωνάζουμε τα παιδιά να το δουν, αυτό αποτελεί ένα δομικό στοιχείο των κινούμενων σχεδίων¨: ταύτιση των αστείων φατσών με παιδικότητα. Αυτό το δομικό στοιχείο πλέον καταρέει, αποδομείται, κλπ με τέτοια καρτούν(σάουθ παρκ, σφουγγαράκη, αν είναι όπως τα λέτε, γιατί εγώ είδα μόνο ένα, αυτό που κυκλοφορεί τα ντιβιντάδικα).
Εγινα κατανοητός;

δεν είναι εναλλακτικός όρος, μάλλον μεταμοντέρνος.

OrioN
24-04-2006, 19:35
1. ότι λείπουν γυναικείες φιγούρες

Santi.

kai o bob einai surreal kai ws ek toutou kamenos. kai autoi pou lene gia gaylikia to exoun xasei to paixnidi prin kan arxisei.

Phantom Duck
24-04-2006, 19:44
Κι επίσης η κόρη του κύριου καβούρη και η καθηγήτρια οδήγησης.

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης είναι για καμμένους. Ακούστε SunnO))).

MeLinDa
24-04-2006, 20:04

poso ma poso me trwei na vgw off topic.

Candiru
24-04-2006, 23:14

poso ma poso me trwei na vgw off topic.

έλα βγες, βγες, βγες,
αφού τόσο πολύ το θες.

(παράφραση από έμετρο παραμύθι του Τριβιζά):happyjump: :teddy: .

Tonosalata
24-04-2006, 23:17
http://chhimipenjo.com/wp/images/spongebob01.jpg

carheart
24-04-2006, 23:48
lives in a pineapple = fruit = gay

.

atom_smasher
25-04-2006, 05:13
olh auth h parafilologia einai adiaforh gia mena.emenane mou aresei kai to vlepw.

xmou
25-04-2006, 07:51
δεν έχω καταφέρει να δω επεισόδιο ολόκληρο πότε.πρώτη φορά είχα δει νομίζω πρίν κάνα δυο χρόνια και οκ, ναι μέν είναι καμμένο το cartoon χιούμορ ομως ιμο ΔΕΝ έχει.

τον τελευταίο καιρό με όλο το hype και τις "ω τι χαρούμενες φάτσες" που κυκλοφορούν με μπλουζάκια/καπελάκια/avatars/
κονκάρδες/τσάντες/birthmarks μπομπ σφουγγαράκη, έχει σταματήσει να μου είναι αδιάφορος και έχει αρχίσει να γίνεται απεχθής και αυτός και το σαλιγκάρι του και οι fanboydes και πότε θα τους πυροβολήσει ένας άγιος άνθρωπος ανάμεσα στα μάτια όλους αυτούς και τα σχετικά.

Candiru
25-04-2006, 09:52
http://chhimipenjo.com/wp/images/spongebob01.jpg

μιλάμε, αυτό είναι για διδακτορικό κλινικής ψυχανάλυσης:

πιό πολλά μας λέει η εικόνα για ψυχαναγκαστική ομοφοβική/κρυπτοομοφιλοφιλική φαντασία των δημιουργών της, παρά για εν γένει ομοφιλιλικά μυνήματα του καρτούν ως τέτοιο.

carheart
25-04-2006, 12:14
δεν έχω καταφέρει να δω επεισόδιο ολόκληρο πότε.πρώτη φορά είχα δει νομίζω πρίν κάνα δυο χρόνια και οκ, ναι μέν είναι καμμένο το cartoon χιούμορ ομως ιμο ΔΕΝ έχει.

τον τελευταίο καιρό με όλο το hype και τις "ω τι χαρούμενες φάτσες" που κυκλοφορούν με μπλουζάκια/καπελάκια/avatars/
κονκάρδες/τσάντες/birthmarks μπομπ σφουγγαράκη, έχει σταματήσει να μου είναι αδιάφορος και έχει αρχίσει να γίνεται απεχθής και αυτός και το σαλιγκάρι του και οι fanboydes και πότε θα τους πυροβολήσει ένας άγιος άνθρωπος ανάμεσα στα μάτια όλους αυτούς και τα σχετικά.

Ναι, το hype είναι ενοχλητικό. Όταν πρωτοείδα Spongebob (2-3 χρόνια πριν) μου είχε αρέσει τρομερά η καΐλα και ορισμένοι διάλογοι όχι_από_τους_βασικούς. Κατά τα άλλα, ξαναλέω πως ο ίδιος ο Spongebob είναι από τους κάπως πιο αδιάφορους χαρακτήρες της σειράς.

Atheist
25-04-2006, 12:16
Ο Καλαμάρης σας καλαμαρώνει το παχύ έντερο όμως.

Phantom Duck
25-04-2006, 12:37
Εννοείται ότι ο Καλαμάρης είναι ο κρυφός άσος της σειράς.

grheadbanger
26-04-2006, 00:58
ki oi tipoi pou doublaroun tous xaraktires sto elliniko metaglwtismeno einai morfes

wraithmare
26-04-2006, 13:05
Wooldoor sockbat re

http://www.comedycentral.com/shows/draw ... kbat.jhtml (http://www.comedycentral.com/shows/drawn_together/cast/wooldoor_sockbat.jhtml)

26-04-2006, 13:13
O wraithmare ξέρει πολλά κιλά μπάλα.

Wheeeeeeeeeeeeeeeeeee!

sabbattack
29-04-2006, 17:34
O BoB sas kanei agrio saiks.

De pa na ton mpairnei.

OPws elege k o Wotan:

Eksw poustrelia apo ta paidika mas.

DarkOmeN
30-04-2006, 19:11
O καλαμάρης είνα απίστευτος! Ο Bob δεν είναι gay απλά ψάχνεται σεξουαλικά!Μάλλον θα γίνει όμως.. Cya..Ooops!Sorry Kalki! ;)

Candiru
11-05-2006, 15:50
http://kebawe.com/wallpapers/maiden/SpongeEd.shtml

αυτό πάλι; Για πρωτη φορά το είδα στο άβαταρ του νέρονα

Stormrider
24-05-2006, 02:09
O BoB sas kanei agrio saiks.

+
o patrik vgazei trelo gelio.

sabbattack
24-05-2006, 03:42
Stormrider ksereis apo bu8o tou mpikini :thumbsup:

off topic, poio gkomenaki exeis sto avatar?

Stormrider
24-05-2006, 04:16
mia pou kathotan sto ena metro persi kalokairi dipla m.
den tin kserw,alla me megepse to stithos tis :P

sabbattack
24-05-2006, 04:23
Pwpwpw me magepse k emena h atimh...

Re mpas k exoume kaei entelws?

04:23 pm..... :oops: