View Full Version : Σιδέρωμα
Για μένα είναι παντελώς άχρηστη και χρονοβόρα οικιακή απασχόληση. Οι ρίζες της είναι την εποχή που η γυναίκα ήταν σκλάβα μέσα στο σπίτι και ο άντρας απαιτούσε κολαριστά πουκάμισα και τσάκιση-ξυράφι στο παντελόνι.
Φρικάρω όταν βλέπω βουτυρομπεμπέδες 20 και βάλε χρονών να κατσαδιάζουν την μάνα τους που δεν τους σιδέρωσε το πουκάμισο, μπλούζα παντελόνι, κλπ.
Σήμερα που η μόδα είναι τα ρούχα να είναι χύμα και πληρώνεις όσο όσο για να είναι κουρέλια με τρύπες ή να δείχνουν μόνιμα ασιδέρωτα, είναι καιρός να πάει στο διάλο αυτό το εργαλείο. Αλλωστε τα ασιδέρωτα ρούχα στρώνουν πάνω σου σε λίγες ώρες και τα σιδερωμένα τσαλακώνονται σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που θα τα φορέσεις.
ουπς λάθος, μεταφέρτε το στο death to polls
Lost_In_Cooperland
19-04-2006, 11:53
Αλλωστε τα ασιδέρωτα ρούχα στρώνουν πάνω σου σε λίγες ώρες και τα σιδερωμένα τσαλακώνονται σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που θα τα φορέσεις.
Αυτό (τις περισσότερες φορές). Επίσης οι τσακίσεις μπορούν να πάνε να πεθάνουν.-
enitharmon
19-04-2006, 11:54
σιδερώνω και εσώρουχα και κάλτσες και σεντόνια
κι αν έχω τελειώσει και δεν έχω να σιδερώσω κάτι, σιδερώνω και τις κουρτίνες
metamelia2
19-04-2006, 11:56
Δεν έχω σιδερώσει ποτέ και ούτε φοράω σιδερωμένα ρούχα.
Jim Dandy Mangrum
19-04-2006, 11:59
Strike while the iron is hot
Steel is strongest so say we all :D
to misw.alla lene oti einai kalo gt skotwnei mikrovia klp klp
ta aplwmena rouxa eksallou eksw mazeuoun mpoliko mikrovio.
kata t alla polla rouxa fainontai asxhma an dn einai siderwmena alla mexri na foresw tetoia rouxa AS KLEISEI H SIDERWSTRA PARAKALW.
Ayto pou eipe h melinda. Mikrobia.
Kata ta alla, me ayth th logikh, giati kseskonizoume/sfouggarizoume/skoupizoume? Afou pali 8a brwmisei to spiti klp.
E oxi, de 8a zhsw san gourounaki. Ka8ariothta kai pali ka8ariothta.
ναι, αρκεί να σιδερώνει η μάνα/γυναίκα μου
Απλά πράγματα δηλαδή.
Lost_In_Cooperland
19-04-2006, 12:21
Θα εξελιχθεί πολύ όμορφα και αυτό το thread, νομίζω.
enitharmon
19-04-2006, 12:22
τα μικροβια που τα εντοπίζετε είπαμε;
αν απλώνετε μέσα στο σπίτι μαζεύουν μικρόβια; Τα μικρόβια που αναπνέεται κάθε μέρα δεν πειράζουν;
telika me ton candi dn prokeitai na symfwnhsoume oute se kati toso ashmanto.
re sy pragmatika 8elw na valeis th gynaika sou sto er.
Lost_In_Cooperland
19-04-2006, 12:24
Δε μπορεί, σιδερώνει
Pitsadoros
19-04-2006, 12:40
to mono prama pou xw siderwsei sti zwi mou einai i aspi podia giati eimaste k sovaroi epistimones naoum
Akribws etsi! :D
telika me ton candi dn prokeitai na symfwnhsoume oute se kati toso ashmanto.
re sy pragmatika 8elw na valeis th gynaika sou sto er.
μάλλον όχι γιατί αυτή σιδερώνει εκείνη την ώρα :rofl:
αφού και σε εσένα δεν αρέσει, εδώ νομίζω συμφωνούμε, όσο για τα μικρόβια είναι μια ανυπόστατη φοβία, διότι ενώ τα αναπνέεις, όπως λέει και η ένι, αν κάποια θα κάτσουν στα ρούχα σε πειράζει; Και τι σόι μικρόβια είναι αυτά που κυκλοφορούν ελέυθερα και δεν κολλάνε πάνω μας το καλοκαίρι στο γυμνό σώμα μας, αλλά κολλάνε μόνο στα απλωμένα ρούχα;
τελικά υπάρχουν ένα σωρό ρούχα που δεν απαιτούν σιδέρωμα, όσο πατσαβούρα και να τα κάνεις, αυτά επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση αμέσως.
οσοι είστε Θεσσαλονικείς κάντε μια βόλτα σε ρουχάδικα στην Παύλου Μελά και θα δείτε σε βιτρίνες επίτηδες από τη βιοτεχνία τσαλακωμένα ρούχα που και να θέλεις δεν μπορείς να τα κάνεις έτσι όσο και να τα τσαλακώσεις.
Phantom Duck
19-04-2006, 12:54
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να φοράς καυτά φρεσκοσιδερωμένα ρούχα. Κατά τ' άλλα σκατά στο σίδερο.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να φοράς καυτά φρεσκοσιδερωμένα ρούχα. Κατά τ' άλλα σκατά στο σίδερο.
άφησέ τα να τα κατακάψει ο ήλιος ή το καλοριφέρ
psychotron
19-04-2006, 13:10
Σιχαίνομαι να φοράω ασιδέρωτα / τσαλακωμένα ρούχα.
Τα φρεσκοσιδερωμένα ρούχα δείχνουν ομορφότερα και τα νιώθεις πιο ωραία πάνω σου.
Αυτά περί ριζών με έκαναν να χαμογελάσω με την απύθμενη βλακεία τους.
to mono prama pou xw siderwsei sti zwi mou einai i aspi podia giati eimaste k sovaroi epistimones naoum
To koproskylo o aderfos mou giati bazei emena na tou siderwnw tis podies?
Phantom Duck
19-04-2006, 14:03
Γιατί μένετε στην ίδια χώρα, μην ακούς τις μαλακίες του πιτσαδόρου ;ρ
freak brother
19-04-2006, 14:11
to siderwma se fernei pio konta sto einai sou
metamelia2
19-04-2006, 14:20
Κάπου εδώ πετάγεται ο τουίστιντ και λέει ότι θέλει να σιδερώσει τα πουκάμισα του Καντιρού.
Zoonchild
19-04-2006, 14:53
θέλω να σιδερώσω το πουκάμισο του
<------------
Ιατρικές ποδιές και πουκάμισα θέλουν σιδέρωμα, σόρρυ. Όχι τπτ τρελό, ίσα ίσα να φύγουν οι τρελές ζάρες. Είναι πιστεύω φανερό αργότερα ποιές έγιναν κατόπιν σιδερώματος και ποιές επειδή αυτό δεν έγινε.
Όλα τα υπόλοιπα ασιδέρωτα. Η μάχη για τα tshirt και τα jean ενδοοικογενειακώς καλά κρατεί ακόμα.
blackbird
19-04-2006, 15:52
Για μένα είναι παντελώς άχρηστη και χρονοβόρα οικιακή απασχόληση. Οι ρίζες της είναι την εποχή που η γυναίκα ήταν σκλάβα μέσα στο σπίτι και ο άντρας απαιτούσε κολαριστά πουκάμισα και τσάκιση-ξυράφι στο παντελόνι.
Φρικάρω όταν βλέπω βουτυρομπεμπέδες 20 και βάλε χρονών να κατσαδιάζουν την μάνα τους που δεν τους σιδέρωσε το πουκάμισο, μπλούζα παντελόνι, κλπ.
Σήμερα που η μόδα είναι τα ρούχα να είναι χύμα και πληρώνεις όσο όσο για να είναι κουρέλια με τρύπες ή να δείχνουν μόνιμα ασιδέρωτα, είναι καιρός να πάει στο διάλο αυτό το εργαλείο. Αλλωστε τα ασιδέρωτα ρούχα στρώνουν πάνω σου σε λίγες ώρες και τα σιδερωμένα τσαλακώνονται σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που θα τα φορέσεις.'
xaxaxa pio epikairo de ginetai
shmera akousa to kolhto mou na krazei th kopela tou "eee ta manikia tha t afhseis asiderwta" kai pethana sto gelio.Genika to palikari den einai tetoios typos-einai arketa noikokyrhs kai syneisferei genika se douleies alla o tropos pou to pe ta spase opws kai to sidero pou phge na tou rthei sto kefali
Το απεχθανομαι.
Αγοραζω υφασματα που στρωνουν χωρις σιδερωμα/φοριουνται ασιδερωτα ως αποψη. Μια χαρα ψοφανε τα μικροβια κατα το πλυσιμο, μια χαρα στεγνωνουν στο στεγνωτηριο.[επενδυση].
Αυτα για το ρουχισμο.
Για σεντονια/κουρτινες κτλ κτλ, παιζει πρεσα που καθαριζεις γρηγορα και επαγγελματικα, και οταν παιζει τρελη βαρεμαρα, υπαρχει μια κυρια που βοηθαει επι πληρωμης. [απο το μισθο μου].
Ο αντρας πορευεται μονος του. Οποιος θελει πουκαμισα και ρουχα που χρειαζονται σιδερωμα, μαθαινει και την τεχνη. Εκτος κι αν σε επειγουσες καταστασεις υπαρξει ανταλλαγη υπηρεσιων.
Αφουτα...
Re sy Candiru, mipos na min ta pleneis kiolas gia na min xanoun autin tin fusiki murodia pou kanei tis gunaikes na min boroun na antistathoun kai na peftoun xeres me tin proti anasa? Edo pou ta leme, ti baineis ston kopo kai foras rouxa, prepei oloi na ta katargisoume kai na vgainoume me to kauli exo, alla me tosous gay pou uparxoun pleon na perpatame toixo toixo e.
Απαντησα το Α γιατι ενταξει αφου καποιος προσφερεται να το κανει γιατι να του στερησεις τη χαρα?
Οχι, σοβαρα τωρα ενα σιδερωματακι μια στο τοσο χρειαζεται οχι τρελα πραγματα και "ο,τι φοραω πρεπει να ειναι σιδερωμενο πριν και να δειχνει αθικτο, γαμαω κλπ". Βασικα πουκαμισα και τετοια ρουχα δε φοραω οποτε πιστευω θα την εβγαζα χαλαρα και με ελαχιστο σιδερωμα αλλα αφου η μανα μου ειναι καθαριοτητα-νοικοκυριο freak τη βγαζω ακομα πιο χαλαρα απο οτι θα ηθελα.
Πραγματικα καταντανε κουραστικες καθε 3 και λιγο κατι εισβολες της μανας μου στο δωματιο μου για να βαλει στη ντουλαπα τα σιδερωμενα. Ελεος ρε μανα!
Ο αδερφος μου το ακριβως αντιθετο. "Γιατι δε μου σιδερωσες το πουκαμισο ;" συνεχεια και ετσι.
Re sy Candiru, mipos na min ta pleneis kiolas gia na min xanoun autin tin fusiki murodia pou kanei tis gunaikes na min boroun na antistathoun kai na peftoun xeres me tin proti anasa? Edo pou ta leme, ti baineis ston kopo kai foras rouxa, prepei oloi na ta katargisoume kai na vgainoume me to kauli exo, alla me tosous gay pou uparxoun pleon na perpatame toixo toixo e.
:rofl: :rofl:
"Γιατι γαμαει να τη λες στον Candiru!"
Nai, xafnika ftaio ego pou o allos parousiazei to sideroma os koinoniki mastiga.
The Charon
19-04-2006, 23:41
Candiru otan tsakwnesw me thn gunaika sou , sou kopanaei 'ean fugw na dw poios 8a se siderwnei ?' (mhpws lew)
ένα χρόνο ήταν διορισμένη σε νησί και δεν μου έλειψε τίποτε από "οικιακές υπηρεσίες".
τι σχέση έχει το σιδέρωμα με την καθαριότητα; Οση σχέση έχει το παρκέ με το σφουγγάρισμα.
Dr. Death
20-04-2006, 00:52
einai san na leme oti sxesh exeis esy me tous homo sapiens sapiens?
babality
20-04-2006, 09:59
Εγω μια φορα εχω σιδερωσει στη ζωη μου. Την παλια μου γκομενα. Σπυριδουλα την λεγανε!!!
enitharmon
20-04-2006, 10:28
Το απεχθανομαι.
Αγοραζω υφασματα που στρωνουν χωρις σιδερωμα/φοριουνται ασιδερωτα ως αποψη. Μια χαρα ψοφανε τα μικροβια κατα το πλυσιμο, μια χαρα στεγνωνουν στο στεγνωτηριο.[επενδυση].
Αυτα για το ρουχισμο.
Για σεντονια/κουρτινες κτλ κτλ, παιζει πρεσα που καθαριζεις γρηγορα και επαγγελματικα, και οταν παιζει τρελη βαρεμαρα, υπαρχει μια κυρια που βοηθαει επι πληρωμης. [απο το μισθο μου].
Ο αντρας πορευεται μονος του. Οποιος θελει πουκαμισα και ρουχα που χρειαζονται σιδερωμα, μαθαινει και την τεχνη. Εκτος κι αν σε επειγουσες καταστασεις υπαρξει ανταλλαγη υπηρεσιων.
Αφουτα...
ό,τι είπε το χαβοκ. πλας αν και φοράω συνήθως βαμβακερά, μετά το πλύσιμο και το άπλωμα δεν είναι τοσο ασιδέρωτα (παίζει λίγο ρόλο και το πόσο στίφτηκαν κατα το πλύσιμο) και μόλις τα φορέσω στρώνουν. Η μόνη περίοδος που αναγκαστικά σιδέρωνα κάθε φορά τα λευκά πουκάμισα μου, ήταν όσο δούλευα στο εστιατόριο και είχαμε στολή.
Σεντόνια δε σιδερώνονται (ομγ) και κουρτίνες δεν έχω.
Και ό,τι είπε για τους άντρες
εντιτ: εννοούσα ότι τα σεντόνια δε σιδερώνονται σε μένα (και το ομγ επειδή τπο θεωρώ εντελώς ανούσιο και "αυτό μας έλειπε τώρα"). Τι κανουν οι παλιές νοικοκυρές ποσώς με ενδιαφέρει
Εγω μια φορα εχω σιδερωσει στη ζωη μου. Την παλια μου γκομενα. Σπυριδουλα την λεγανε!!!
καλά εσύ λες ότι είσαι αγάμητος :?
Εκτός αν σουρεαλίζεις: η παλιά σου "γκόμενα" ήταν η μπάντα Σπυριδούλα του Παυλάρα και είχες αγοράσει την σιδερότυπη στάμπα τους και την πάτησες πάνω στο... αγαπημένο σου της ΕΡΤ :lol:
Lost_In_Cooperland
20-04-2006, 11:34
Τα τελευταία 5489759346596349 επιφωνήματα (άσχετα με το τι εκφράζουν) σ' αυτό το φόρουμ καντιρού, είναι όλα για πάρτη σου.
Phantom Duck
20-04-2006, 11:42
Αυτό το αστείο θα μπει σίγουρα στη διδακτορική μου διατριβή.
Jim Dandy Mangrum
20-04-2006, 11:42
afierwmeno...
YOU CAN'T STOP IT,
IT'S ALREADY COMING
TOOLATE! NO HIDING
HE'S COMNG FROM THE AIR...
UNSTOPPABLE FOOOOOOOOOOOOOOOOOORCE!!!
Τα τελευταία 5489759346596349 επιφωνήματα (άσχετα με το τι εκφράζουν) σ' αυτό το φόρουμ καντιρού, είναι όλα για πάρτη σου.
ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ!
:angel:
Lost_In_Cooperland
20-04-2006, 11:50
afierwmeno...
YOU CAN'T STOP IT,
IT'S ALREADY COMING
TOOLATE! NO HIDING
HE'S COMNG FROM THE AIR...
UNSTOPPABLE FOOOOOOOOOOOOOOOOOORCE!!!
:headbang:
Η Σπυριδουλα δεν ηταν ενα κοριτσακι που σιδερωσαν οι γονεις του πριν απο πολλα χρονια?[μιλαμε η μανα μου με δυσκολια το θυμηθηκε, και πρεπει μου ειπε να ειχε γινει και ερανος για τη νοσηλεια της]
Ηardcore child abuse case, non?
ντου μπου ντου μπου ζα ντου μπου ζιτσου, στο καζανι και η μαμα του κιτσου....
Μπραβο, να κι ενας μεγαλος ανθρωπος που το ξερει.
Πες και ποιος ειναι ο τιτλος να το αναζητησουμε, plsthnx
Μπραβο, να κι ενας μεγαλος ανθρωπος που το ξερει.
Πες και ποιος ειναι ο τιτλος να το αναζητησουμε, plsthnx
νομίζω το τραγουδούσε ο Μαρίνος.
Το ρεφρέν το θυμάμαι:
ντουμπου ντουμπου ζα ντουμπου μάγοι
θα μας φάνε οι ανρωποφάγοι
ντουμπου ντουμπου ζα ντουμπου ζίτσου
στο καζάνι κι η μαμά του Κίτσου
ντουμπου ντούμπου και ντουντού
φάγαν την γριά Ντουντού
ντουμπου ντούμπου και ταμπού
πέσαν όλα τα ταμπού
τα υπόλοιπα εν τα θυμάμαι, κάτι λέει πως ο λέων με το βόα εφαγαν κάποιους και ψόφησαν από δηλητηρίαση γιατί ήταν παλιοτόμαρα...
όντως Μαρίνος είναι και βρίσκεται σε αυτή τη δουλειά του (συλλογή 30 χρόνια)
http://www.shop21.gr/product/product.cd ... &prid=7195 (http://www.shop21.gr/product/product.cd.asp?pfid=9195&prid=7195)
Dragonlord
22-04-2006, 00:20
Εκτός αν σουρεαλίζεις: η παλιά σου "γκόμενα" ήταν η μπάντα Σπυριδούλα του Παυλάρα και είχες αγοράσει την σιδερότυπη στάμπα τους και την πάτησες πάνω στο... αγαπημένο σου της ΕΡΤ :lol:
...δεν το είπες αυτό, έτσι;
babality
22-04-2006, 19:41
καλά εσύ λες ότι είσαι αγάμητος :?
Οχι πατησα την ιδια τη σπυριδουλα πανω σε μπλουζα
άιντεεεεεεε, ό,τι νάναι, καλή ανάσταση
Monica.
Merika rouxa deixnoun apaisia asiderota. Safos kai den ta siderono ego pantos.
Alla tha to kana - proxeira - an xreiazotan.
enitharmon
23-04-2006, 00:32
Βλιτζερ, ο στρατος κατι εκανε στο χιουμορ σου, να το προσεξεις
Ti exei to humour mou? Mologa.
Allakse tis idees mou peri sideromatos sigoura. Exeis dei thn epishmh stolh? :P
enitharmon
23-04-2006, 00:59
ποστ πικς
Exo mia apo poro. Tha thn postaro otan de variemai. Alla mh nomizeis oti ksefyges.
enitharmon
23-04-2006, 11:48
σταληθεια νόμιζες ότι τα κάνω όλα αυτα;
Εγώ είχα ψαρώσει μέχρι που έκανες και το 2ο ποστ. Αφού το βγάζεις αυτό το νοικοκυρίστικο, δε φταίω.
Ειδικά εκεί που ψιλόκοβες τα μανιτάρια και με έβριζες γιατί έπαιζα με τα μαχαίρια ήσουν ίδια η γιαγιά μου.
enitharmon
23-04-2006, 22:02
και που να μην ειχες δει το σπιτι μου κιολας ε....
Γιατί ρε, τακτοποιημένο ήταν. Όχι ότι θυμάμαι πολλά δλδ, το πησή την κουζίνα το τρομακτικό κηπάκι στην είσοδο και τον καναπέ. Α και την τουαλέτα. BTW, πρέπει να στο πω κάποια στιγμή, είχα χέσει σπίτι σου. Ωραία ήτανε.
enitharmon
24-04-2006, 09:45
ποιο κηπάκι ρε καμμένε;
http://i22.photobucket.com/albums/b333/Veinsaw/ENI.jpg
Το 'χεις?
enitharmon
24-04-2006, 23:13
ξεχασες το σπιτάκι για τα πουλια
Ρε δεν κάνω πλάκα, αφού μπήκαμε στην πρώτη και ψάχναμε (και ήταν και ψηλή η πουτάνα) και μετά περάσαμε το σπούκη ενδιάμεσο κηπάκι και φτάσαμε στην δική σου.
enitharmon
25-04-2006, 00:10
μια πολυκατοικία είναι βρε παπάρα (ναι, καταλαβα ποιο κηπακι λες. Ο Κβελντ ήδη εξέφρασε ενδιαφέρον να κοιμηθεί εκεί)