View Full Version : Evergrey - Monday Morning Apocalypse
Dragonlord
11-04-2006, 23:52
©2006 Inside Out Music
http://www.electricrequiem.com/iMedia/album/album.268.cover.jpg
01. Monday Morning Apocalypse
02. Unspeakable
03. Lost
04. Obedience
05. The Curtain Fall
06. In Remembrance
07. At Loss For Words
08. Till Dagmar
09. Still In The Water
10. The Dark I Walk You Through
11. I Should
12. Closure
Κριτική στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/review.php?action=single&aid=268)
dyingfreedom
12-04-2006, 00:08
Ωραίο αλμπουμάκι.
Πολύ πιο άμεσο από τα προηγούμενα, αλλά λείπει η progressivίλα λίγο.
Πάντως ακούγεται ευχάριστα και σίγουρα δεν είναι αδιάφορο όπως νόμιζα στην αρχή.
One Colour Black
12-04-2006, 12:53
enw einai sthn idia fasi me to the inner circle ( apo ta 3-4 kalytera ths xronias tou) , den me travikse para para poli...
Den kserw , isws ftaiei pou vgikan nea darkthrone , ihsahn , enslaved ,green carnation , pou monopoloun ton xrono mou...will see
Kingryche
12-04-2006, 15:41
Το Monday Morning Apocalypse είναι απλά καταπληκτικός δίσκος, ενω έχει και μια επιπρόσθετη αξία. Μπορεί να κάνει νέους ακροατές/οπαδούς να ασχοληθούν περισσότερο και ουσιαστικότερα με τις προηγούμενες (ποιοτικότατες) δουλειές τους. Αυτό συμβαίνει διότι για τα δεδομένα των Evergrey τα τραγούδια είναι πολύ άμεσα και πιθανολογώ ότι οι νέοι παραγωγοί έχουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.
Σωστά έπραξαν γιατί άλλος ένας δίσκος των 60-70 λεπτών με 6-7 λεπτα τραγούδια μπορεί να κούραζε. Αυτός με τίποτα. Ακούγεται ολόκληρος με μεγάλη ευκολία. Τα τεχνικά σημεία δεν απουσιάζουν απλά είναι μειωμένα. Είναι και κάπως μειωμένος και ο ρόλος των πλήκτρων. Τα refrain είναι πολύ catchy και τον τελευταίο καιρό σιγοτραγουδάω συνέχεια αυτά των Monday Morning Apocalypse, Unspeakable, Lost ή του Still In The Waters. Επίσης, τα solo του Danhage είναι πανέμορφα.
Οι Evergrey ειδικά μετά την κυκλοφορία του (εκπληκτικού) Recreation Day έχουν πάρει τα πάνω τους και είναι σε συνεχή ανοδική πορεία. Ήδη φέτος είναι headliners στο Progpower fest ενώ δημιουργούν δυνατό fanbase. Για μένα το Inner Circle παραμένει η καλύτερη δουλειά τους. Η διαφορετική προσέγγιση που έχει ήταν μια σωστή απόφαση. Αποκορύφωση και μαγεία σαν το When The Walls Go Down δεν υπάρχει αλλά ούτε και ανούσιο τραγούδι.
Still climbing walls of an inner circle...
Zoonchild
12-04-2006, 15:54
για να ρωτήσω αυτούς που το ακούσανε...
είχα πάθει χοντρή πλάκα με τα πρώτα 3 δισκάκια τους. Είχαν μια ιδιαίτερα σκοτεινή αισθητική, ειδικά για power συγκρότημα, η οποία όμως σιγά σιγά υποχώρησε για να δώσει την θέση τις σε πιο progressive/τεχνικές διαθέσεις-ειδικά στα πλήκτρα. Για να είμαι ειλικρινής το Recreation Day μου ήταν σχεδόν αδιάφορο, ενώ δεν με ενθουσιάσε ούτε και το Inner Circle.....Έχω καμία ελπίδα με τον νέο δίσκο ή θα κλάψω τα λεφτά μου?
One Colour Black
12-04-2006, 16:07
etsi opws ta les , mpa , den paizei na sou aresei oute afto...
Vevaia gia na eisai sigouros , rikse mia aftia prwta.
pantws me in search of truth k pisw den exei sxesi
PainOfSalvation
12-04-2006, 16:16
για να ρωτήσω αυτούς που το ακούσανε...
είχα πάθει χοντρή πλάκα με τα πρώτα 3 δισκάκια τους. Είχαν μια ιδιαίτερα σκοτεινή αισθητική, ειδικά για power συγκρότημα, η οποία όμως σιγά σιγά υποχώρησε για να δώσει την θέση τις σε πιο progressive/τεχνικές διαθέσεις-ειδικά στα πλήκτρα. Για να είμαι ειλικρινής το Recreation Day μου ήταν σχεδόν αδιάφορο, ενώ δεν με ενθουσιάσε ούτε και το Inner Circle.....Έχω καμία ελπίδα με τον νέο δίσκο ή θα κλάψω τα λεφτά μου?
sto grafw mazi me ta alla pou mou zhthses?
Και μενα το Inner δε με ξετρελανε χωρις να ειναι και καμια μουφα βεβαια ετσι?
Το Monday Morning.... δεν παιζεται! Παιζει να ναι και το καλυτερο τους. Πιο εμπορικο και catchy αλλα δε με χαλαει καθολου. Αυριο παω να το χτυπησω και original για πληρη εμπειρια με στιχους κλπ.
Zoonchild
13-04-2006, 08:32
@Pain of Salvation:αν προλάβεις, κάψτο και αυτό... :wink:
PainOfSalvation
13-04-2006, 09:43
okz...outws i allws de prolava na ta kapsw ta x8esina opote 8a mpei kai touto
Καιρό είχα να καθήσω να ακούσω κάτι με προσοχή. Πολύ όμορφο είναι.
Dunno, ενώ δεν έγιναν ποτέ ονοματάρα, σίγουρα έκαναν το θόρυβό τους με το S-D-T κι έκτοτε imo κάθε δίσκος τους έχει κάτι ξεχωριστό να δώσει.
Κανείς δεν το έχει ακούσει ή σε κανέναν δεν άρεσε;
Πολύ όμορφος δίσκος. Το ότι είναι σίγουρα πιο εύπεπτος δίσκος από όλα τα προηγούμενά τους δε με χάλασε καθόλου, ίσα ίσα πιστεύω ότι τους έκανε καλό μια τέτοια αλλαγή. Ωραία δουλειά, λίγο μυστήρια παραγωγή είναι η αλήθεια (αλλά ok το χω σε mp3 μόνο, ίσως πρέπει να το τσιμπήσω για να είμαι σίγουρος για το τελευταίο). Θα είναι μια δουλειά ότι πρέπει για αυτούς που θέλουν να έχουν μια πρώτη επαφή με τους Evergrey πριν ακούσουν Inner Circle και Recreation Day βεβαίως βεβαίως. Μπράβο τους :thumbsup:
Κανείς δεν το έχει ακούσει ή σε κανέναν δεν άρεσε;
Καλα το post μου αποπανω οπου επισημαινω οτι γαμαει, δε το διαβασες; Anyway, το ξαναπιστοποιω οτι ο δισκος γαμαει!
Φερτε τους και για Live!
Για τους υπόλοιπους μιλούσα. Απλώς πέρασε καιρός και κανείς δεν είπε τίποτε...
Kingryche
03-06-2006, 05:51
Ε αμα είναι να ξαναπούμε οι ίδιοι πόσο δισκάρα είναι...
Σήμερα το άκουγα και μου φαίνεται το ίδιο δισκάρα...
Οι Evergrey συνηθίζουν να βγάζουν πολύ "προσωπικά" τραγούδια και το Monday Morning Apocalypse έχει κάμποσα.
Inside out
Going outside in
Shadowking
03-06-2006, 19:32
Το πήρα. Το άκουσα.
Με απογοήτευσε μπορώ να πω. Όμορφα κομμάτια, άρτια παιγμένα, η φωνάρα του Englund τα σπάει ως συνήθως, αλλά...
sorry, αλλά με τις λίγες ακροάσεις που του έριξα, δεν βρήκα ΕΝΑ κομμάτι που να έχει το αντίκτυπο που είχαν πάνω μου κομμάτια από τα προηγούμενά τους. Καμία ανατριχίλα, καμία συγκίνηση. Κρίμα γιατί οι evergrey μου πρόσφεραν αρκετές παλιότερα.
Kveldssanger
04-06-2006, 01:19
Xμ, μόνο σε μένα θυμίζει σε κάποια σημεία Fates τελευταίας περιόδου? Ψιλογαμάτα κομματάκια έχει πάντως.
Εμένα μέχρι και Conception στο Flow μου θύμισε. Ίσως πάλι να είναι η φάση. Δε σου κάνουν όλα κλικ στις ίδιες φάσεις i guess.
Kveldssanger
04-06-2006, 11:52
Έχει πολλά πράγματα να ακούσεις μέσα γενικά, το άκουσα 2-3 φορές χτες και κυλούσε πολύ όμορφα (πράγμα που μου φαίνεται πολύ θετικό αν σκεφτεί κανείς ότι έχω να ακούσω τέτοια πράγματα πολύ καιρό) =ρ
Darkling
04-06-2006, 12:05
Ξαναγινετε μεταλ λοιπον.
Kveldssanger
04-06-2006, 12:06
Εσύ κατέβασέ το εκεί που είσαι. Προλαβαίνεις μέχρι τις 4.
Darkling
04-06-2006, 12:22
Κατεβαινει.