View Full Version : Επιστρεφόμενα μπουκάλια
Η επιστροφή, επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών είναι πολύ πιό εύκολη στην γυάλινη συσκευασία. Παλιότερα σχεδόν όλες οι γυάλινες συσκευασίες χρεώνονταν και επιστρέφονταν, σήμερα αυτή η απόλυτα οικολογική και οικονομική συνήθεια έχει τάσεις κατάργησης, διότι αντικαθίστανται με πλαστικές, αλουμινένιες ή μικτές (πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί) συσκευασίες είναι πιό πρακτικές και οικονομικές, αλλά με τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος, αλλά και υγειινής και ποιότητας, διότι και το αλουμίνιο και το πλαστικό ασκούν κάποια επίδραση στο περιεχόμενο σε σχέση με το ουδέτερο γυαλί. Επιπλέον, πολλές εταιρείες είτε καταργούν την συνήθεια της επιστρεφόμενης γυάλινης συσκευασίας, είτε παράγουν και επιπλέον γυάλινες που δεν επιστρέφονται.
Οσες φορές διαμαρτυρήθηκα σε σούπερ μάρκετ οι υπάλληλοι με καθησύχαζαν με το να μου λεν ότι οι νέες γυάλινες δεν χρεώνονται. Εγώ τους έλεγα πως δεν πρόκειται να ξανααγοράσω από αυτή τη συσκευασία γιατί με αναγκάζουν να παράγω ένα επιπλέον σκουπίδι.
Θα μου πείτε ότι το γυαλί ανακυκλώνεται. Μόνο που και η ανακύκλωση είναι μια ενεργοβόρος διαδικασία και συχνά είναι και αυτή ρυπογόνος, πχ για να παράγεις μια θερμοκρασία 1000 βαθμών και άνω για να λιώσει το γυαλί, αυτή η ενέργεια από πού θα παραχθεί; Τι αναθυμιάσεις θα έχει το τήγμα είτε είναι γυαλί, ειτε αλουμίνιο, είτε ακόμα χειρότερα πλαστικό;
Εγώ γενικά μαζεύω από κάδους, παραλίες, χώρους αναψυχής κλπ ή όπου αλλού βρω επιστρεφόμενα μπουκάλια και έχω και κάποιο κέρδος έτσι 2-5 ευρώ την εβδομάδα, ανάλογα βέβαια με την εποχή, το καλοκαίρι πολύ περισσότερα, επιπλέον και οι κάσες των μπουκαλιών επιστρέφονται και κάθε μία έχει τουλάχιστον 3 ευρώ.
Jim Dandy Mangrum
03-04-2006, 11:37
tis mpyres pou mazeuontai spiti tis epistrefw. kai merikes fores einai polles...
ayto
enitharmon
03-04-2006, 12:45
Τι αναθυμιάσεις θα έχει το τήγμα είτε είναι γυαλί, ειτε αλουμίνιο, είτε ακόμα χειρότερα πλαστικό;
οι αναθυμιάσεις φιλτράρονται
2.τα επιστρέφω κι έχω έκπτωση στις αγορές μου
psychotron
03-04-2006, 12:48
tis mpyres pou mazeuontai spiti tis epistrefw.
Δεν έχει επιλογή: "Δεν αγοράζω προϊόντα σε γυάλινα μπυκάλια".
Όχι ότι το επιδιώκω βέβαια αλλά οι χυμοί και το γάλα είναι σε
χάρτινες συσκευασίες. :)
EDIT: Από τις υπάρχουσες επιλογές επιλέγω το lock! =Ρ
Τι αναθυμιάσεις θα έχει το τήγμα είτε είναι γυαλί, ειτε αλουμίνιο, είτε ακόμα χειρότερα πλαστικό;
οι αναθυμιάσεις φιλτράρονται
και τα υπολείματα μαζί με τα παλιά φιλτρα μετά πού πάνε;
Δεν έχει επιλογή: "Δεν αγοράζω προϊόντα σε γυάλινα μπυκάλια".
Όχι ότι το επιδιώκω βέβαια αλλά οι χυμοί και το γάλα είναι σε χάρτινες συσκευασίες. :)
EDIT: Από τις υπάρχουσες επιλογές επιλέγω το lock! =Ρ
γάλα Γεωργικής Σχολής, χυμοί μόνο τα αναψυκτικά της ΕΨΑ
babality
03-04-2006, 13:50
Τα δινω στη Βισση :lol:
Aλλα επιστρεφονται, αλλα ανακυκλωνονται
freak brother
03-04-2006, 17:48
anakyklwsh
αναψυκτικά της ΕΨΑ
Εδώ όμως είσαι σωστός.-
τα επιστρέφω κ έχω έκπτωση. Με μια 30αρα άδειες μαλαματίνες, 2 τζάμπα. καλή φάης.
Candiru δες το τελευταίο South Park.
Ίσως σου φανεί γνώριμο το θέμα...
babality
04-04-2006, 10:54
φάης.
:rofl:
House Of Low Culture
04-04-2006, 11:48
συνήθως τα σπάω σε πλατείες ή τα πετάω στο λιμάνι.
εύχομαι καμιά μάνα ή μπαμπάς παιδιού που παίζει εκεί να σε σπρώξει να πέσεις πάνω τους
House Of Low Culture
04-04-2006, 14:01
εύχομαι καμιά μάνα ή μπαμπάς παιδιού που παίζει εκεί να σε σπρώξει να πέσεις πάνω τους
στην πλατεία που τα σπάω έχει μόνο πρεζάκια. Μπορείς να μου στείλεις με pm τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου του παιδιού σου, για να σπάσω κι εκεί κάτι. Αν το πηγαίνεις σε σχολείο.
Τα πετάω στα κεφάλια των οικοδόμων που με έχουν πρήξει δυόμιση χρόνια με τρεις πολυκατοικίες.
Με τον κατασκευαστικο οργασμο που παιζει γυρω σου, το πιο πιθανον ειναι οτι με τα μπυρομπουκαλα σε εχουν χαλαρα αυτοι...
Να προσεχς....
Με τον κατασκευαστικο οργασμο που παιζει γυρω σου, το πιο πιθανον ειναι οτι με τα μπυρομπουκαλα σε εχουν χαλαρα αυτοι...
Να προσεχς....
εγώ με τα μπυρο- και ρετσινο-μπούκαλα από τον κατασκευαστικό οργασμό βγάζω μεροκάματο. Μέχρι και ολόκληρη κασέλα με τα μπουκάλια τα αφήνουν στους κάδους σκουπιδιών (5 ευρώ και βάλε)
pitchfork
23-08-2006, 17:32
το 2
Συνήθως όμως αγοράζω κουτάκια γτ τα μπουκάλια μαζεύονται σπίτι και μέχρι να θυμηθώ να τα επιστρέψω έχω ακούσει το κράξιμο της ζωής μου από τη μάνα μου.
Lock! Αλλη μια οικο-μαλακία του Candiru.
Tonosalata
23-08-2006, 17:49
peristrefomena kefalia
που μπορείς να παραδώσεις άδεια μπουκάλια (στην Θεσσαλονίκη)?
pitchfork
24-08-2006, 01:49
κι άλλος γιούφτος
Tonosalata
24-08-2006, 01:53
sinithws se kaves.
κι άλλος γιούφτος
:moutza:
peristrefomena kefalia
Οχι ρε μλκ κι εγω την ιδια μαλακια σκεφτηκα, αυτο ηθελα να ποσταρω. Γαμαει.
που μπορείς να παραδώσεις άδεια μπουκάλια (στην Θεσσαλονίκη)?
σε κάβες, σε σούπερμάρκετ (αλλά μόνο όσα είδη τα πουλάνε) σε ψιλικατζίδικα, ίσως και σε περίπτερα που πουλάνε μπουκάλια. Ομως τα μπουκάλια πρέπει να είναι επιστρεφόμενα, πχ όχι μπύρες εισαγωγής, όχι ουίσκια, μπουκάλια νερών, κλπ
Analoga ta mpoukalia, otan einai mpyres ta epistrefw gia na tsakwsw ta fraga! Mpoukalia apo krasi h genika mpoukalia pou den epistrefontai ston kado anakyklwshs! Etsi gia na kanw kati gia to periballon. ;-)
The Good Son
24-08-2006, 13:55
τα κρατάω για να παίζω μπουκάλα.
Τα χώνω στο γκώλο του αποπάνω :*