PDA

View Full Version : ΝΙΡΒΑΝΑ

metamelia3
31-03-2006, 16:38
http://images.amazon.com/images/P/B0000035E7.01._AA240_SCLZZZZZZZ_.jpg
Ακούω!

Pitsadoros
31-03-2006, 17:00
ap ta terastiotera group stin istoria tis mousikis leme k apolita dikaiologimena k apo apopsi poiotitas k apopsi impact sti mousiki skini k stin kenwnia :-o

Angelcurse
31-03-2006, 17:17
nta3 apo thema mousikis katartisis k poiotitas SIGOURA dn einai apo ta spoudaiotera sigrotimata. Omws i anakatosoura pou epefere sti mousiki viomixania einai kati pou dn mporei na paravlepsei kaneis.
en prokeimenw twra, to bleach gamei :P

Pitsadoros
31-03-2006, 17:28
gia to bleach einai to thread i gia tous nirvana? to bleach einai to xeirotero mou apo nirvana

Buddy Lackey
31-03-2006, 17:30
eleinoi kai trisathlioi

HAVOC
31-03-2006, 17:44
Συμφωνω με τον αποπανω

Pitsadoros
31-03-2006, 17:45
buddy auto to opeth psilotiflwnei e?

Buddy Lackey
31-03-2006, 17:47
H ektyflwtikh lampsh tou group ftaiei

cloud
31-03-2006, 17:54
Έβλεπα πριν λίγο καιρό το video clip του Heart Shaped Box και δε γίνεται να γαμάει τόσο εκπληκτικά πολύ, και το κομμάτι και το βίντεο.

Deniz
31-03-2006, 18:42
Το μόνο album τους που μπορώ να ακούσω ευχάριστα είναι το Unplugged in New York..
Κατά τ άλλα..ωραίο παγωτό..!!

Bullet
31-03-2006, 19:10
Έβλεπα πριν λίγο καιρό το video clip του Heart Shaped Box και δε γίνεται να γαμάει τόσο εκπληκτικά πολύ, και το κομμάτι και το βίντεο.

apo ta best vidz ever

VirusXI
31-03-2006, 19:19
pff προτιμώ haagen dazs :pink:.

dyingfreedom
31-03-2006, 20:10
IN UTERO

morphine
31-03-2006, 20:32
http://images.play.com/covers/139167m.jpg
http://images.play.com/covers/139168m.jpg
http://images.amazon.com/images/P/B000007WCC.01.MZZZZZZZ.jpg

House Of Low Culture
31-03-2006, 20:36
ρε μπαντιλάκη.

γαμάνε γαμάνε.

Candiru
31-03-2006, 20:38
karagoustaro

Phantom Duck
31-03-2006, 21:10
HIPPIE METAL OR NO METAL AT ALL.

Και το Bleach κι όλα γαμάνε.

freak brother
31-03-2006, 21:34
isws to kalytero rock group ton 90s an oxi to kalytero apo ta top 5

carheart
31-03-2006, 22:58
Τελείως αδιάφοροι για μένα.

Neron
31-03-2006, 23:27
Mapa.
To "Love Buzz" m' aresei pantws.

eleventh guardian
01-04-2006, 00:54
Τελείως αδιάφοροι για μένα.

Kαι για μένα. Αλλά δεν παραγνωρίζω ότι προκάλεσαν τεράστιο ταρακούνημα στο μουσικό στερέωμα τότε που εμφανίστηκαν (και αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο).

HAVOC
01-04-2006, 00:56
Και το νινι σερνει καραβι αλλα μη το κανουμε θεμα
Εξαλλου ηταν εποχη που οι γκραντζιες κανανε την εναλλακτικη τους ανατροπη, οπως πολλα αλλα ρευματα και φυλες...

Συν μια μικρη ταση να θεοποιουμε μετα θανατον...

eleventh guardian
01-04-2006, 01:01
Συν μια μικρη ταση να θεοποιουμε μετα θανατον...

Αυτό στάνταρ, δεν το συζητάμε ότι αν δεν είχε αυτοκτονήσει ο Κομπέιν το ζήτημα με το γκρουπ δεν θα είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις.

Αλλά ήταν ένα καλό συγκρότημα, κακά τα ψέματα.

Amnesiac.
01-04-2006, 01:09
skotwsan to metal.

Pitsadoros
01-04-2006, 01:20
eferan pio poli kosmo sto metal

Boom!
01-04-2006, 02:42
Ψιλοαδιαφοροι μου ειναι. Νταξει κανα δυο κομματια τους κατι λενε, αλλα εχω ακουσει και καλυτερους και στο ιδιο στυλ που επαιζαν.

Τωρα αν σκοτωσαν το metal.... οχι απλα το σκοτωσαν, το ξεκωλιασαν αλλα αν δεν το καναν αυτοι θα το καναν καποιοι αλλοι, νομοτελειακα θα γινοταν.

Κοσμο στο metal εφεραν καποιο, μετα θανατον ομως.

Angelcurse
01-04-2006, 03:13
skotwsan to metal.

vasika imho to metal autoktonise k strafikan arketoi opadoi k "opadoi" tou pros ta ekei.

VirusXI
01-04-2006, 03:17
το μόλυναν λέμε.

metamelia3
01-04-2006, 03:37
Ψιλοαδιαφοροι μου ειναι.
Καταλαβαίνεις ότι με άβαταρ in flames σε μέταλ φόρουμ με μέλη που ακούνε εκείνους τους ΣάννΟ))) η γνώμη σου είναι σαν νυχάκι σε μπιφτέκι των Γκούντυς:
Αηδιαστική αλλά όχι αρκέτα ώστε να χαλάσει την απόλαυση.

Candiru
01-04-2006, 08:15
προσωπικά γουστάρω πιό πολύ τα πρώτα των pearl jam, όμως ο πάταγος των νιρβάνα ξεκίνησε πολύ πριν τον θάνατό του, απλώς ο θάνατός του που συνέβη στοαπόγειο τον μυθοποίησε. Ο θανατος του τραγουδιστή των άλις ιν τσέηνσ έγινε σε περίοδο υποχώρησης του γκραντσ οπότε έκανε μικρή αίσθηση. Αν ζούσε σήμερα ο κομπέην στην καλύτερη θα είχε την φήμη των περλ τζαμ.

όσο για σκότωμα του μέταλ, κλπ εγώ πιστεύω ότι του δώσαν νέα πνοή όπως και γενικά οι μπάντες τέλη 80 αρχές 90 είτε γραντσ είτε θρασ είτε μπλακ γκοθ, νου, κλπ. Το ποζεράδικο στυλ των 80ς είχε κανει το μέταλ βαρετό και τελματωμένο. Με όλες αυτές τις επιρροές και τους νεωτερισμούς ανανεώθηκε.

Pitsadoros
01-04-2006, 13:37
o candiru sas dielise k simfwnw k epauksanw k agrino k uncle bens

Tonosalata
01-04-2006, 13:43
prosexe kantirou,epikades paramoneuoun na sou paroun to kefali

babality
01-04-2006, 14:44
Τους σιχαινομουνα απο τοτε που πηγαινα σχολειο

Bullet
01-04-2006, 14:45
o candiru sas dielise k simfwnw k epauksanw k agrino k uncle bens

uncle howie filosch

Starbreaker
01-04-2006, 15:23
Egw pantws de thelw na ksanakousw to Smells Like Teen Spirit se sxoliko xoro.

VirusXI
01-04-2006, 15:48
θέλω τώρα τώρα ένα thread διάλογο Καντίρου κ ΤΖΟΗ κ πολλά ποπκορν.
που ναι ο τζοης οεο.

freak brother
01-04-2006, 15:52

polloi anthrwpoi exoun meinei na sixainontai pragmata pou den tous aresan otan phgainan sxoleio xwris na tous dwsoun mia deuterh eukairia.

genika to lew e

open your mind re

skata ston tafo tou morrison

pousthdes punkades skotwsate to aor.

Ace
01-04-2006, 16:05
skata ston tafo tou morrison

NAI! NAI!
freakbro eisai o agaphmenos mou er user.

Boom!
01-04-2006, 16:58
Ψιλοαδιαφοροι μου ειναι.
Καταλαβαίνεις ότι με άβαταρ in flames σε μέταλ φόρουμ με μέλη που ακούνε εκείνους τους ΣάννΟ))) η γνώμη σου είναι σαν νυχάκι σε μπιφτέκι των Γκούντυς:
Αηδιαστική αλλά όχι αρκέτα ώστε να χαλάσει την απόλαυση.

Δε νομιζω οτι χρειαζεται να ακους Sunn O))) και Khanate και δεν ξερω γω τι αλλο για να εκφερεις γνωμη για τους Nirvana.Δηλαδη ελεος.
Αλλωστε ο χρηστης Carheart οπως βλεπω πιο πανω, συμφωνει μαζι μου.

όσο για σκότωμα του μέταλ, κλπ εγώ πιστεύω ότι του δώσαν νέα πνοή όπως και γενικά οι μπάντες τέλη 80 αρχές 90 είτε γραντσ είτε θρασ είτε μπλακ γκοθ, νου, κλπ. Το ποζεράδικο στυλ των 80ς είχε κανει το μέταλ βαρετό και τελματωμένο. Με όλες αυτές τις επιρροές και τους νεωτερισμούς ανανεώθηκε.

Καλα αυτο εννοειται. Και το progressive metal ομως ηταν ανανεωτικο και κανεις δεν ασχοληθηκε μαζι του σε συγκριση με το grunge η το nu metal.Και το power metal επισης τοτε, οταν δεν ηταν για τα πανηγυρια. Γενικα στην Αμερικη γαμιουνται, παιρνουν ενα συγκεκριμενο ειδος και το κανουν μοδα. Το ιδιο γινεται τωρα με το NWOAHM, το οποιο ομως μονο ανανεωτικο δεν ειναι.

θέλω τώρα τώρα ένα thread διάλογο Καντίρου κ ΤΖΟΗ κ πολλά ποπκορν.
που ναι ο τζοης οεο.

Δεν μπαινει και αυτος ο Candiru στο fanclub.gr να αναμετρηθει με το Αρχιποζερι-Σειρι.

Buddy Lackey
01-04-2006, 17:45
:rofl:

cloud
01-04-2006, 17:53
Και το progressive metal ομως ηταν ανανεωτικο
Και το power metal επισης τοτε, οταν δεν ηταν για τα πανηγυρια.

αχαχαχαχχαχ :thumbsup:

Buddy Lackey
01-04-2006, 17:54
Skase re mpoufo afou den exeis idea gia kanena apo ta dio ayta idiwmata

cloud
01-04-2006, 17:58
Συγνώμη, συνεχίστε το παραλήρημα

Swollen
01-04-2006, 18:29
kavla htan oi nirvana, apla kommatia, apli domi, dinata refren k gamato ntramer...!

eleos pou skotwsan k to metal...

Phantom Duck
01-04-2006, 21:02
Άλλωστε το ροκ και το μέταλ των 90's και των 00's είναι βαθύτατα επηρρεασμένο από το power metal και έχει λίγα να κάνει με τα εμπορικά ξεκωλαρίκια των Nirvana.

carheart
01-04-2006, 22:04
Επίσης :

α) όλο το metal άλλαξε με την βοήθεια των Nirvana.
β) οι Nirvana είναι οι σωτήρες της μουσικής
γ) τα 80's δεν έβγαλαν κάτι το ιδιαίτερο
δ) τα 90's είναι ανέμπνευστα
ε) οι Nirvana είναι για τον πούτσο
ζ) ο Mike Patton
η) o Mike_Patton
θ) Τι να κλάσουν οι Coroner μπροστά στους Tool
ι) Οι Deep Purple θα ξαναπαίξουν στην Αθήνα
κ) Ο Kurt Cobain είναι η σπουδαιότερη rock προσωπικότητα μετά τον Jagger
λ) λάμδα
μ) Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ήπιε μπάφο
ν) Οι Radiohead είναι πιο απολαυστικοί από τους Motley Crue.

Silverwing
01-04-2006, 22:07
H kalyteres stigmes tous htan otan o malakas o Cobain aytoktonhse kai meta dialy8hkan.

psychotron
01-04-2006, 22:13
αηδιαστικό συγκρότημα.

Candiru
01-04-2006, 22:20
εγώ πάντως nirvana, pearl jam, alice in chain, soungarden, τα 2-3 πρώτα τους από τον καθένα, δεν τάχω βαρεθεί ακόμα παρόλο που τάχω ακούσει χιλιάδες φορές. Εχουν ένα feeling διαχρονικό.

psychotron
01-04-2006, 22:31
εγώ πάντως nirvana, pearl jam, alice in chain, soungarden, τα 2-3 πρώτα τους από τον καθένα, δεν τάχω βαρεθεί ακόμα παρόλο που τάχω ακούσει χιλιάδες φορές. Εχουν ένα feeling διαχρονικό.
οι pearl jam γαμάνε.
alice in chains και soundgarden ούτε κρύο, ούτε ζέστη.
τους nirvana τους σιχαίνομαι.

H.
02-04-2006, 02:15
Νομίζω ότι είναι θέμα ηλικιακών target groups. Στα 15 μου τα έσπαγα με Nirvana ας πούμε και τώρα δε μου λένε κάτι ακόμα και τα θεωρούμενα άσματα τους. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να με κάνουν να αναπολώ φάσεις από τότε. Τα ίδια πάνω κάτω και με τα άλλα groups που αναφέρθηκαν.

Pitsadoros
02-04-2006, 03:57
an den itan oi nirvana oi melvins de tha paizane oute se xasapotaverna tis ethnikis

"oi nirvana skotwsane to metal eimai metallas k tous vrizw giati skotwsane to metal, metal forever. k den prepei na mou aresoun giati prwton skotwsane to metal k deuteron tous akoune mikra paidia pou den kseroun apo mousiki enw egw akouw tosa xronia k den einai dinaton afou akouw transformers inc. k diabolator trisatanicum na akouw k nirvana efoson exw perasei pleon se allo epipedo noisis"

edit: den paei se kapoion sigkekrimena etsi milaw monos mou

Amnesiac.
02-04-2006, 04:56
eksaitias twn nirvana dialythikan oi sanctuary.

GNROSAS
02-04-2006, 06:07
Idiaitero sigrotima alla iperektimimeno..

I tafoplaka tou Hair Metal eixe arxisi prin tous Nirvana.
Apla autous xrisimopiise to MTV as final Nail to the Coffin.

Emporika tin tafoplaka tou Hair Metal tin themeliosan oi GNR me to Appetite for Destruction kai tin apoteliosan oi Nirvana.

Pantos autoi pou tha eprepe na gnorisoun tin kataksiosi ton Nirvana itan oi Faith no More ..Poli pio influential group gia mpantes ton 90s kathos kai perisotero polidiastatoi mousika...To apolito crossover group ton 80s/90s...

metamelia3
02-04-2006, 10:09
To apolito crossover group ton 80s/90s...
Μάλιστα... Και από πότε οι Νιρβανα είναι κροσσόβερ γκρουπ;

Veinsaw
02-04-2006, 10:17
Ε μετά τον 2ο δίσκο απέκτησαν τέτοια στοιχεία, είναι εμφανές.
Από που ποστάρεις? Εγώ στις 12 θα 'μαι εκεί.

Candiru
02-04-2006, 13:00
To apolito crossover group ton 80s/90s...
Μάλιστα... Και από πότε οι Νιρβανα είναι κροσσόβερ γκρουπ;

για τους Faith no more ήταν το σχόλιο. Σωστός, μόνο που ο πολύ μανιερισμός κάπου κουράζει το ευρύ κοινό, για μένα είναι και αυτοί γαμάτοι.

The Charon
02-04-2006, 13:06
Faith No More kai ta muala sta kagkela loipon

:headbang2:

Tonosalata
02-04-2006, 13:08
Iwanna?

Bullet
02-04-2006, 13:27

psychomaverick
02-04-2006, 13:43
Σίγουρα οι Nirvana ήταν μεγάλο group και ο Cobain αποδείχθηκε έξυπνος και διαχρονικός καλλιτέχνης, αλλά εγώ προτιμώ τους Foo Fighters και γενικότερα τις δουλειές που συμμετέχει ο Grohl (Killing Joke, QOTSA κλπ.).

http://www.bluejean.com.tr/nevarneyok/04601/imperiaflex_0_0_0.jpg

Phantom Duck
02-04-2006, 13:52
Ωχ, το ίδιο έλεγε κι ο Kalki. Να το προσέξεις αυτό.

metamelia3
02-04-2006, 13:55
Άλλο πράγμα είπα. Είπα ότι τελικά ο Γκρολ υπήρξε πιό επιδραστικός στη μουσική σκηνή του 90 απ'τον Κομπέην. Οι Φου Φάιτερς δεν μου αρέσουν.

Phantom Duck
02-04-2006, 14:00
Χμ, λίγο υπερβολικό. Δε νομίζω ότι οι Φουζ ή οι Killing Joke και οι QOTSA μαζί έχουν (ακόμα) την επιρροή των Nirvana (ή του "Nevermind" μόνο) στη μουσική γενικά.

psychotron
02-04-2006, 14:06
"oi nirvana skotwsane to metal eimai metallas k tous vrizw giati skotwsane to metal, metal forever. k den prepei na mou aresoun giati prwton skotwsane to metal k deuteron tous akoune mikra paidia pou den kseroun apo mousiki enw egw akouw tosa xronia k den einai dinaton afou akouw transformers inc. k diabolator trisatanicum na akouw k nirvana efoson exw perasei pleon se allo epipedo noisis"

edit: den paei se kapoion sigkekrimena etsi milaw monos mou
δεν αναφέρομαι σε σένα, παίρνω όμως αφορμή από το post σου για να πω ότι το κακό με τους nirvana είναι ότι ακόμα κι αν δεν άρεσαν σε κάποιον από την αρχή, έτσι και βγει να το πει, οι περισσότεροι θα του απαντήσουν κάτι σαν αυτό που έγραψες.
Ντάξει, νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να μή μας αρέσει κάτι, απλά επειδή δε μας αρέσει, επειδή είναι θέμα γούστου, διαφορετικών ακουσμάτων, όπως θες πέσ το. Όχι επειδή σκότωσε το χεβιμαίταλς ή επειδή το παίζουμε ψαγμένοι, ε.

Phantom Duck
02-04-2006, 14:08
Εννοείται ότι είναι απολύτως φυσικό ακόμη και να τους σιχαίνεσαι, έτσι; Αλλά να τους έχεις ακούσει και να μη σου κάνει κλικ η μουσική, όχι να λες "μπα, πουλάνε, τους ακούνε πιτσιρίκια, σκότωσαν το μέταλ, είναι σκατά".

psychotron
02-04-2006, 14:13
ακριβώς.

House Of Low Culture
02-04-2006, 14:15
γαμούσαν, αλλά σκότωσαν το μέταλ μας.

regularpaul
02-04-2006, 14:17
Όταν μιλάμε για "επίδραση" των Nirvana, εννοούμε ότι έδωσαν μια νέα, τεράστια ώθηση στο rock, μιλάμε για τον αντίκτυπο που άφησαν, δεν εννοούμε μουσική επίδραση έτσι? Γιατί μουσικά επηρεάστηκαν από πολλούς, δεν νομίζω όμως ότι επηρέασαν καμιά σοβαρή νέα μπάντα.

Τους Puddle of Mud ίσως :rofl:

Phantom Duck
02-04-2006, 14:21
Δίνεις τεράστια ώθηση στο ροκ κι έχεις τεράστιο αντίκτυπο χωρίς να επιδράς σε σοβαρές μπάντας.

Μάλιστα.

Εκτός κι αν πιστεύεις ότι όποια μπάντα δημιουργήθηκε μετά τους Nirvana με "μοντέρνο" ήχο δεν είναι σοβαρή, οπότε πάω πάσο.

psychomaverick
02-04-2006, 14:29
Χμ, λίγο υπερβολικό. Δε νομίζω ότι οι Φουζ ή οι Killing Joke και οι QOTSA μαζί έχουν (ακόμα) την επιρροή των Nirvana (ή του "Nevermind" μόνο) στη μουσική γενικά.

Αυτό που λες είναι λάθος, από την στιγμή που ο ίδιος ο Cobain αλλά και ο Grohl πιο μετά είχε παραδεχτεί ότι το ''Come as you are'' είναι κλοπή του ''Eighties'' των Killing Joke (για να μην αρχίσω ν'αναφέρω τα groups που έχουν διασκευάσει Killing Joke και είναι μεγαλύτερα απ΄τους Nirvana).

Phantom Duck
02-04-2006, 14:33
Ενοούσα τους δισκους των παραπάνω σχημάτων με τον Grohl.

Tonosalata
02-04-2006, 14:37
kloph e?kai nomiza oti to kanan diaskeuh.
e tous poustides.
na pethanoun.
xa!

psychomaverick
02-04-2006, 15:00
Για την ακρίβεια, ο Grohl έχει δηλώσει ότι δεν μπορούσαν ν'αποφασίσουν αν θα έβγαζαν 2ο single το In Bloom ή το Come as you Are από το Nevermind γιατί το 2ο ήταν ίδιο με το Eighties και φοβήθηκε ότι θ'αντιδράσουν οι Killing Joke (όπως και έγινε αργότερα).

Boom!
02-04-2006, 16:03
eksaitias twn nirvana dialythikan oi sanctuary.

Ευτυχως γιατι τωρα υπαρχουν οι Nevermore.

Emporika tin tafoplaka tou Hair Metal tin themeliosan oi GNR me to Appetite for Destruction

Sorry αλλα οι GNR δεν ξεπηδησαν απο το hair metal ? Ο Axl δε μου εβγαινε on stage με ξασμενο μαλλακι?

metamelia3
02-04-2006, 16:15
Όταν μιλάμε για "επίδραση" των Nirvana, εννοούμε ότι έδωσαν μια νέα, τεράστια ώθηση στο rock, μιλάμε για τον αντίκτυπο που άφησαν, δεν εννοούμε μουσική επίδραση έτσι? Γιατί μουσικά επηρεάστηκαν από πολλούς, δεν νομίζω όμως ότι επηρέασαν καμιά σοβαρή νέα μπάντα.
Αυτό βασικά. Υπήρξαν μπαντάρα, προκάλεσαν απίστευτο ταρακούνημα στα μουσικά δρώμενα κλπ αλλά δεν δημιούργησαν κάποια σχολή η οποία να παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον.

Επιμένω ότι ο Γκρολ είναι πιό σημαντική φιγούρα στην αμερικάνικη σκηνή της δεκαετίας του 90.

Tonosalata
02-04-2006, 16:17
kias einai aniaroi oi fou faiters.
kana dio xitakia lene.

regularpaul
02-04-2006, 16:28
Phantom duck, δεν κατάλαβα τι ακριβώς μου απάντησες. Δηλαδή όσες μπάντες δημιουργήθηκαν μετά τους Nirvana με μοντέρνο ήχο, είναι μουσικά επηρεασμένες από τους Nirvana?

Εγώ είπα αυτό που κατάλαβε πολύ καλά και έγραψε πολύ σωστά ο Kalki. Ότι δεν επηρέασαν ηχητικά νέες μπάντες, δεν δημιούργησαν νέο ήχο, νέα σχολή, όπως έκαναν πχ οι Velvet Underground, οι Melvins ή οι Sonic Youth.

Οι Nirvana είναι πολυαγαπημένη μου μπάντα btw.

Phantom Duck
02-04-2006, 16:57
Ναι, μαλακία, κατάλαβα καλύτερα τώρα. Αν εννοείς ότι δεν υπάρχουν μεγάλες μπάντες που να παίζουν πχ. περάσματα και μελωδίες που εφήυραν οι Nirvana, συμφωνώ. Πιο πολύ εννοούσα αυτό που είπε ο Pitsadoros, ότι χωρίς τους Nirvana δε θα μπορούσαν να αναδειχτούν και οι δικές τους επιρροές όπως οι Melvins, αλλά κι ότι σήμερα θα υπήρχαν απείρως λιγότερα άτομα που να ψάχνονται με αυτή τη μουσική.

Ace
02-04-2006, 17:05
Epishs gamiountai oi doors.

metamelia3
02-04-2006, 17:08
Επίσης οι Ντορς είναι άλλο θέμα συζήτησης στο οποίο σου λέω εξ'αρχής ότι διαφωνώ αλλά πες γιά τους Νιρβάνα.

Ace
02-04-2006, 17:09
Oute kruo oute zesth.
Ta tragoudia tous akougontai euxarista parolauta. 8)

Pitsadoros
02-04-2006, 19:06
oso gia tous sanctuary k tous ipoloipous truemetallous pou thewroun oti adikithikan eksaitias tis epelasis tou grunge ena exw na pw: as menane energoi sto underground. alla autoi k tosoi alloi tote kouvalousane to sindromo tou rockstar k mallon de tha katadexontan na afomoiwthoun se mia skini pou den exei fragka.

episis oi mousikes protimiseis tou cobain eixan terastio euros apo discharge k black flag mexri bikini kill k earth k melvins. ligo xlwmo mou fainetai ena atomo me tetoia akousmata k tetoia eustrofia na vgalei kati pou na isterei se poiotita. opote kala kanane k gamisane ti faidrotita pou epikratouse sto panilithio metal tis epoxis

freak brother
02-04-2006, 20:17
http://www.strofi.com/writersgr/nirvanas/nirvanas.jpg

Παύλος Νιρβάνας (1866 - 1937)

Ο Παύλος Νιρβάνας (Πέτρος Αποστολίδης το πραγματικό του όνομα) αν και δεν γεννήθηκε στη Σκόπελο, ήθελε να θεωρείτε Σκοπελίτης. O Παπαδιαμάντης τον έλεγε Πατριώτη, αφού η Σκόπελος και η Σκιάθος στέκουν δίπλα δίπλα στο γαλάζιο του Αιγαίου. Ο Παπαδιαμάντης κάποτε όταν διάβασε ένα ποίημα του τον χάϊδεψε στο κεφάλι και είπε "και τα ποιήματα μαθήματα είναι".

Γεννήθηκε στη Μαριαννούπολη της Ρωσίας το 1866 απο πατέρα Σκοπελίτη και μητέρα Χιώτισσα. Απο τα μικρά του χρόνια έζησε στον Πειραιά. Εκεί πήγε σχολείο και έμαθε τα πρώτα γράμματα. Το 1888 τελείωσε την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα το 1890 μπήκε στην υπηρεσία του Βασιλικού Ναυτικού ώς ανθυπίατρος και όταν αποστρατεύτηκε ύστερα από πολύχρονη υπηρεσία ήταν γενικός αρχίατρος.

Η υπηρεσία του, ως το 1920, δεν τον εμπόδισε να αναπτύξει παράλληλα μιά πληθωρική λογοτεχνική δραστηριότητα, να συμμετέχει στην πνευματική κίνηση και να συνεργάζεται με πολλά έντυπα, ενώ ο ίδιος εξέδιδε αρκετά περιοδικά.

Ασχολήθηκε με όλα τα είδη του λόγου, γράφοντας ποιήματα, διηγήματα, μυθιστορήματα, θεατρικά έργα, δοκίμια και μεταφράσεις. Εγραψε επίσης, σοβαρές και αξιόλογες μελέτες στην επιστήμη του. Πολλές φορές η δράση του πήρε τη μορφή της φιλανθρωπίας αφού δώρισε την επίβλεψη του στην αρρώστια και τον πόνο.

Για πολύ καιρό ο μέχρι τότε γνωστός στο πολύ κόσμο Πέτρος Κ. Αποστολίδης και αργότερα Παύλος Νιρβάνας, είναι γνωστός σάν "καπετάνιος" ή "γιατρός".

Η παρουσίασή του στα γράμματα θα γίνει το 1881 με δείγμα ποιητικής γραφής. Η πεζογραφική του παραγωγή, όμως θα εγκαινιαστεί αργότερα το 1894. Η σύντομη ποιητική θητεία του στην παρνασσιακή ποιητική δεν απέδωσε άξια λόγου αποτελέσματα. Ο'τι απομένει από αυτήν είναι η γλωσσική επάρκεια που καταδεικνύεται και κάποια στιχουργική δεξιότητα. Η κύρια προσφορά του πρέπει να εντοπιστεί στο πεζογραφικό του έργο.
Ο Παύλος Νιρβάνας ξεκίνησε από γνήσια ηθογραφικά διηγήματα, με κύριο όπλο την γλωσσική του δεξιότητα και την οικονομία της αφήγησης. Αργότερα στρέφεται στο "αστικό" μυθιστόρημα. Τόσο το Αγριολούλουδο όσο και το Εγκλημα του Ψυχικού κινούνται στον αστικό αθηναϊκό κόσμο, συνδυάζοντας το πρώτο μια ηθογραφική παρουσία του επαρχιωτικού στοιχείου, με κοινωνικές αιχμές το δεύτερο. Αμφότερα, όμως, στέκονται με κριτική ματιά στις προαπαιτούμενες συμβάσεις της ζωής στην αναπτυσσόμενη πόλη.

Περισσότερο γνωστός έγινε με τα χρονογραφήματά του, που διακρίνονται γιά του χιούμορ τους και τις ανθρώπινες προεκτάσεις τους. Αρχισε να τα δημοσιεύει από το 1908 στην εφημερίδα Εστία. Το ψευδώνυμο Παύλος Νιρβάνας πρωτοχρησιμοποίησε στην εφημερίδα Αστυ.

Η γλώσσα των πρώτων του κειμένων είναι η καθαρεύουσα, αργότερα όμως χρησιμοποίησε καθαρή δημοτική γλώσσα με σαφήνεια και ζωηρή έκφραση. Το ύφος του είναι προσωπικό και πρωτότυπο. Το γράψιμό του είναι ευχάριστο, χαριτωμένο και αποκαλύπτει ένα πνεύμα που, παρ' όλη την αίσθηση του μέτρου και τη συγκράτησή του, δεν είναι κλειστό και ανεπίδεκτο σε αλλαγές τολμηρές και ουσιαστικές

Στα 1928 εκλέχτηκε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Τιμήθηκε με το Εθνικό Αριστείο Γραμμάτων.

Ο Παύλος Νιρβάνας πέρασε όλη του τη ζωή με μιά πένα στο χέρι και αυτή ήταν η συντροφιά του και η παρηγοριά του μέχρι που πέθανε στις 28 Νοεμβρίου του 1937 στην Αθήνα, στο σπίτι του στο Μαρούσι.

Αιώνιες Αγάπες
Μες στου νέου την αγκαλιά
λαχταρεί τ'ωραίο της σώμα,
τα γλυκά κερνάει φιλιά
το ένα στόμα το άλλο στόμα.

Και του λέει: «θα σ' αγαπώ
χίλια χρόνια κι άλλα χίλια,
κάνε με να σου το πω
με δυό ματωμένα χείλια».

Τα δαγκάνει σαν καρπό
τα ξινόγλυκα χειλάκια,
με τον άλικο χυμό
πίνει φλόγες και φαρμάκια.

«Πιές το αίμα μου, καλέ μου,
την ψυχή μου σε κερνώ,
στον αιώνα, ποθητέ μου,
και νεκρή θα σ' αγαπώ».

Και τους βλέπει το φεγγάρι
που άκουσε πολλά,
και είδε αγάπες που περάσαν,
και χαμογελά.

Starbreaker
03-04-2006, 00:06
K meta mou lene oti oi panellhnies me exoun kapsei k lew olo akyra asteia.

GNROSAS
03-04-2006, 04:29
Sorry αλλα οι GNR δεν ξεπηδησαν απο το hair metal ? Ο Axl δε μου εβγαινε on stage με ξασμενο μαλλακι?

Nai O Axl evgaine me ksasmeno mali gia ena xrono (86-87) alla
mousika kai stixourgika itan diaforetikoi apo ta Hair Metal kai ta Glam groups tis epoxis..

I mousiki tous itan kirios 70s, to attitude tous eixe stixia punk kai oi stixoi itan poli pio omoi kai kaustikoi apo ta alla mexri tote sigrotimata. Ta mexri tote emporika sigrotimata edixnan kai milousan gia tin xavaletzidiki/Parti pleura tou Rock. Oi GNR to 1987 epaneferan tin omi/mauri pragmatikotita tou rock...

Opote i emporiki allagi arxise me

GNR - Appetite for Destruction 1987-1988
sinexistike me
Faith No More - The Real Thing 1989
Metallica - Black Album 1991
kai oloklirothike me to
Nirvana - Nevermind 1991

Apo oti fainetai ana dekaeties allaze kai i emporiki opsi tou Rock.
60s Xavales/Eksostrefia
70s Omotita/Esostrefia
80s Xavales/Eksostrefia
90s Omotita/Esostefia

Candiru
03-04-2006, 07:08
οι φου φάιτερς είναι οι νιρβάνα του σήμερα: πιό χαρούμενος ήχος, πιό ποπ, εμένα μου θυμίζουν πολύ νιρβάνα. Οι επιδράσεις του γράντζ είναι τεράστιες ακόμα και σήμερα, πέρα από τις δεκάδες αντιγραφές από εφήμερα σχήματα, λίγο πολύ ακόμα και τα πιό ποπ έχουν κάποια τραχύτητα του ύφους του γραντζ στον ήχο τους.

03-04-2006, 10:10
eleinoi kai trisathlioi
Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.

Άλλωστε το γκρατζ σκότωσε το heavy metal. Παρακαλείτε ο κ.κ. Cobain να τινάξει τα μυαλά του με ένα δίκανο ή θα τη βρω τη λουμπίνα και θα την ταϊσω 2 μέτρα ιβοριανό(μπας και πάει με 'υ'?) ατσάλι.

eferan pio poli kosmo sto metal

Ναι. Στο μεταλλικό κόσμο των Korn, των Slipknot και του λοιπού heavy metal της τελευταίας δεκαετίας. Έτσι ρε μουνιά, nirvana metal. :dfinger:

PS: Α ρε Candiru μεταλλική μορφή, μετά από τα ποστς σου σε αυτό το θρεντ θα μπορώ να σε βρίζω στο πόλιτιξ χωρίς τύψεις. :)

Pitsadoros
03-04-2006, 10:16
an den ipirxan oi nirvana re kothonia de tha ipirxe o vanas tou dream show simera me apotelesma tou rock/metal tou simera na einai kata polu ftwxotero

Lost_In_Cooperland
03-04-2006, 10:20
sinexistike me
kai oloklirothike me to
Nirvana - Nevermind 1991

Ναι, ανάμεσα στους 5 δίσκους που έγραψες όμως, βγήκαν άλλοι 87956875623864289 περίπου δίσκοι μελωδικού χαρντ ροκ που πούλησαν τα άντερα τους.

metamelia3
03-04-2006, 10:25
Μπράβο, κάτσε και συζήτησε σοβαρά με κάποιον ο οποίος υποστηρίζει ότι 4 άλμπουμ είναι ικανά να αποτελέσουν την μετάβαση από μια δεκαετία σε άλλη.

Lost_In_Cooperland
03-04-2006, 10:36
Συγγνώμη :(

cavity
03-04-2006, 16:37
Οι Nirvana ήταν μια χαρά συγκρότημα αν και αρκετά έως πολύ υπερεκτιμημένοι. Αυτό που είπε ο πιτσαδόρος σχετικά με Melvins κλπ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Όσο για το ότι το grunge σκότωσε το metal που λένε πολοί, μη το θεωρείτε επιχείρημα. Για να το θέσω αλλιώς: στον μπούτσο μας :?

Boom!
03-04-2006, 16:59
Nai O Axl evgaine me ksasmeno mali gia ena xrono (86-87) alla
mousika kai stixourgika itan diaforetikoi apo ta Hair Metal kai ta Glam groups tis epoxis..

I mousiki tous itan kirios 70s, to attitude tous eixe stixia punk kai oi stixoi itan poli pio omoi kai kaustikoi apo ta alla mexri tote sigrotimata. Ta mexri tote emporika sigrotimata edixnan kai milousan gia tin xavaletzidiki/Parti pleura tou Rock. Oi GNR to 1987 epaneferan tin omi/mauri pragmatikotita tou rock...

Opote i emporiki allagi arxise me

sinexistike me
kai oloklirothike me to
Nirvana - Nevermind 1991

Apo oti fainetai ana dekaeties allaze kai i emporiki opsi tou Rock.
60s Xavales/Eksostrefia
70s Omotita/Esostrefia
80s Xavales/Eksostrefia
90s Omotita/Esostefia

Διαφωνω σχεδον εντελως μπορω να πω, αλλα δε γαμιεται....

επιδράσεις του γράντζ είναι τεράστιες ακόμα και σήμερα, πέρα από τις δεκάδες αντιγραφές από εφήμερα σχήματα, λίγο πολύ ακόμα και τα πιό ποπ έχουν κάποια τραχύτητα του ύφους του γραντζ στον ήχο τους.

Καλα, αυτο σχετικο ειναι γιατι και το grunge ηταν επηρεασμενο απο παλιοτερα πραγματα, οποτε δεν μπορουμε να αποκλεισουμε την direct επιρροη απο αυτα.

Candiru
03-04-2006, 18:15
επιδράσεις του γράντζ είναι τεράστιες ακόμα και σήμερα, πέρα από τις δεκάδες αντιγραφές από εφήμερα σχήματα, λίγο πολύ ακόμα και τα πιό ποπ έχουν κάποια τραχύτητα του ύφους του γραντζ στον ήχο τους.

Καλα, αυτο σχετικο ειναι γιατι και το grunge ηταν επηρεασμενο απο παλιοτερα πραγματα, οποτε δεν μπορουμε να αποκλεισουμε την direct επιρροη απο αυτα.

αν το παρουμε έτσι θα φτάσουμε στον μότσαρτ :lol:

Εννοώ πως το ευρύ κοινό εξοικειώθηκε με αυτόν τον τραχύ ανεπεξέργαστο ήχο και αυτός υπάρχει στις δουλειές κάθε νέου σχήματος, ακόμα και οι franz ferdinand, caiser chiefs, killers, κλπ έχουν ίχνη από grunge στα κομμάτια τους.

babality
04-04-2006, 10:04
open your mind re
Οπως ο αλλος που ειδα σε μια υπογραφη. Ειμαι ανοιχτομυαλος ακουω δυο ειδη μουσικης. :D :D Αν θυμαμαι καλα ?

Solo Carriera
06-04-2006, 01:30
Ο χρήστης klaount λέει:
apaitw na grapseis sto nirvana thread.
Ο χρήστης Solo Carriera λέει:
simera akousa ena kommati tyxaia logw epeteiou kai skeftomoun ti groupara ypirksan kai poso potapoi einai osoi tous thavoun.

έγραψα.

Vic
06-04-2006, 04:00
Ο χρήστης Vic λέει:
Oi Judas Priest gamane tous Nirvana. Afierwmeno ston Solo Carriera.

Candiru
06-04-2006, 07:24
Ο χρήστης Vic λέει:

τυπικό συγκρότημα που κούρασε εκείνη την εποχή, τυχαία βγάλαν το πολύ καλό painkiller, αλλά ήδη η μπογιά τους δεν περνούσε πια.

PainOfSalvation
06-04-2006, 09:45
αηδιαστικό συγκρότημα.

Dark-Avenger
06-04-2006, 10:20
τυπικό συγκρότημα που κούρασε εκείνη την εποχή, τυχαία βγάλαν το πολύ καλό painkiller, αλλά ήδη η μπογιά τους δεν περνούσε πια.
Γεια σου Καντιρού μεταλλοπατέρα.

Τυχαία βγάλαν ένα από τα 10 καλύτερα albums όλων των εποχών. Καμιά σχέση με το χεβιμεταλλικό ατσάλι των nirvana και των radiohead. :dfinger:

jimid
06-04-2006, 10:31
Τυπικό συγκρότημα οι JP ε;

Μάλιστα.

Candiru
06-04-2006, 11:00
Γεια σου Καντιρού μεταλλοπατέρα.

Τυχαία βγάλαν ένα από τα 10 καλύτερα albums όλων των εποχών. Καμιά σχέση με το χεβιμεταλλικό ατσάλι των nirvana και των radiohead. :dfinger:

μήπως βγάλαν τυχαία όλα τα άλλα μετά το Defenders;

καυτό αντρικό μάτσο Ατσάλι vs φελιζόλ των "αδελφάδων"; :rofl: Αλλά ξέχασα, τότε ήταν ακόμα κρυφή :roll:

Lost_In_Cooperland
06-04-2006, 11:02
candiru δεν ξέρεις τι λες

Darkling
06-04-2006, 11:02
moutza.

jimid
06-04-2006, 13:34
Δεν σου αρέσουν οι JP επειδή ο Hallford είναι gay;

Αν ήταν μουσουλμάνος της Θράκης θα μας τα είχες κάνει
τσουρέκια όμως.

Καμαρώστε ανθρώπους που κυρήτουν την ανοχή στη
διαφορετικότητα...

Candiru
06-04-2006, 13:43

τσουρέκια όμως.

διαφορετικότητα...

1on ποιός είπε ότι δεν μου αρέσουν, όμως την εποχή που μιλάμε είχε αρχίσει η παρακμή τους με ΄μια κορύφωση ως κύκνεο άσμα τους.

2ον έχω δείξει ότι ενοχλούμαι από το να είναι κάποιος γκέη; :shock: Ισα ίσα που καραγουστάρω την σόλο προσπάθειά του με τους two

απλώς ήταν ειρωνική απάντηση στο άστοχο σχόλιο του dark avenger που τους σύγκρινε με τέτοια βάση με nirvana & radiohead

jimid
06-04-2006, 13:55
1) Το κυρήτω γράφεται με 2 τ ε; Το έγραψα λάθος λοιπόν. =Ρ

2) Όντως δεν κατάλαβα πως πρόκειται για ειρωνικό post. (Νυστάζω)
Gomen nasai λοιπόν!

06-04-2006, 13:58
Ρε μαλάκα Καντιρού, εσύ πρώτα ανέφερες τους priest εδώ, όχι εγώ.

Επίσης εσύ είπες ότι ένα painkiller βγήκε "τυχαία" στην εποχή των nirvana.

Ακόμα γουστάρεις nirvanομαλακίες που σημαίνει πως δεν πρέπει να πιάνεις στο στόμα σου τη μπάντα που έβγαλε όσα έβγαλε ποτέ, όσο και να το πλύνεις.

Τέλος, είσαι μαλάκας. Μάλλον βαρέθηκε στο σέξιον, βαρέθηκες το πόλιτιξ, είπες να χτυπήσεις κι εδώ.

Κιπ ιτ απ μεταλλοπατέρα Καντιρού. :thumbsup:

Starbreaker
06-04-2006, 20:53
http://www.ifrance.com/caratulador/j1/Judas_Priest_Screaming_for_Vengeance-f.jpg

Bullet
06-04-2006, 20:59
http://altnet.ru/~accords/accords/Nirvana/i/Nirvana.jpg

dyingfreedom
06-04-2006, 21:17
http://images.amazon.com/images/P/B000003TAR.01.LZZZZZZZ.jpg

Δισκάρα ό,τι και να λέτε οι επικριτές.
Τι δουλειά έχουν οι Priest σε τόπικ Nirvana; :roll:

Darkling
06-04-2006, 22:47

τσουρέκια όμως.

διαφορετικότητα...

1on ποιός είπε ότι δεν μου αρέσουν, όμως την εποχή που μιλάμε είχε αρχίσει η παρακμή τους με ΄μια κορύφωση ως κύκνεο άσμα τους.

2ον έχω δείξει ότι ενοχλούμαι από το να είναι κάποιος γκέη; :shock: Ισα ίσα που καραγουστάρω την σόλο προσπάθειά του με τους two

απλώς ήταν ειρωνική απάντηση στο άστοχο σχόλιο του dark avenger που τους σύγκρινε με τέτοια βάση με nirvana & radiohead

HAVOC
06-04-2006, 22:50
Οχι αλλο καρβουνο

ifinoi
07-04-2006, 01:16
True. Lock.

Pitsadoros
07-04-2006, 10:12
Kata poso pisteuete oti o Cobain ipirkse protipo emfanisis k simperiforas gia tous neous twn 90's? Ton skotwse i Kourtnei i oxi? Discuss. Pote lock. Discuss.

Candiru
07-04-2006, 10:20
Kata poso pisteuete oti o Cobain ipirkse protipo emfanisis k simperiforas gia tous neous twn 90's? Ton skotwse i Kourtnei i oxi? Discuss. Pote lock. Discuss.

από αποσπάσματα από τα ημερολόγιά του που έχω διαβάσει ήταν μια μορφή αντι-σταρ της εποχής του που όμως τραγικά μετατράπηκε σε σταρ μετά θάνατον.

Σαν μπάντα ψυχολογικά ήταν τελείως απροετοίμαστοι για μια τέτοια επιτυχία και επιπλέον μετά το προσεγμένης και πιό εμπορικής παραγωγής nevermind ακολούθησε το με πιο αντιεμπορικό και κατώτερη παραγωγή In utero, ενώ θα περιμέναμε κάτι ανάλογου ύφους με το nevermind.

γενικά έδειχνε ότι αντιδρούσε με αμηχανία στην τεράστια δημοσιότητα.

Γνώμη μου βέβαια.

cloud
07-04-2006, 11:55
γενικά έδειχνε ότι αντιδρούσε με αμηχανία στην τεράστια δημοσιότητα.

Γεγονός. Διαβάστε κάποιο απο τα βιβλία που έχουν βγει για τη ζωή του, ίσως το βρείτε πιο ενδιαφέρον κι απο τη μουσική τους.

Bullet
07-04-2006, 11:57
sto last days tous dixnei na kanoun allaksokwlies btw

Silverwing
07-04-2006, 12:28
sto last days tous dixnei na kanoun allaksokwlies btw

Cowboy-δες λοιπόν και αυτοί???!??!?!?!?!?!?!?!?

Solo Carriera
07-04-2006, 13:24
Ο χρήστης Vic λέει:

αχαχα, γέλασα αλλά παρ' ολ' αυτά δεν έχεις ιδέα.

Vic
07-04-2006, 14:27
wraia, egw na gelaseis ithela. Kata t'alla sou gamisa kai to sxolio me to pou tsimphe o Candiru!

A, kai fysika san metallopateras pou sevetai ton eayto tou, exw kai paraexw idea :P To oti oi Priest gamane tous Nirvana den exei thesi edw alla isxuei! :P

Kingryche
07-04-2006, 16:19
Δε λέω πιθανόν να τον γούσταρε τον Cobain o Halford αλλά τον αν θα του καθότανε δεν το ξέρουμε... :P

Μια χαρά μπάντα υπήρξαν. Παλιότερα τους άκουγα περισσότερο, εδώ και κάποια χρόνια ο μόνος δίσκος που ακούω (και ευχαριστιέμαι) που και που είναι το Unplugged In New York... Αλήθεια πώς και δεν έχει βγει σε DVD αυτό ακόμα?

Φαντάζομαι τι έχει γίνει στις προηγούμενες σελίδες...

BLiTzER
07-04-2006, 16:39
Yphrksa megalos fan mexri pou pethane o cobain kai an kai pleon den akougontai oute ypo thn ephrreia alkool, prepei na omologhso oti gamane tous priest anytime :P

metamelia3
08-12-2007, 02:37
Bump επειδή η γαμοσυζήτηση για το γαμογκραντζ μου τους θύμισε

ΑΪ'Μ ΝΟΤ ΛΑΪΚ ΔΕΜ
ΜΠΑΤ ΑΪ ΚΑΝ ΠΡΗΤΕΝΤ
ΔΕ ΣΑΝ ΙΖ ΓΚΟΝ
ΜΠΑΤ ΑΪ ΧΑΒ Ε ΛΑΪΤ
ΔΕ ΝΤΕΗ ΙΖ ΝΤΑΝ
ΜΠΑΤ ΑΪ'Μ ΧΑΒΙΝΓΚ ΦΑΝ
ΑΗ ΘΙΝΚ ΑΜ ΝΤΑΜΠ
ΟΡ ΜΕΗΜΠΙ ΤΖΑΣΤ ΧΑΠΙ

ρε μουνια.

metamelia3
08-12-2007, 02:40
και για να το πάμε και στα καπακια:

ΑΪ ΑΜ ΜΠΕΡΙΝΤ ΑΠ ΤΟΥ ΜΑΗ ΝΕΚ ΙΝ
ΚΟΝΤΡΑΞΙΟΝΕΡΥ ΦΛΑΗΣ
ΑΗ ΤΕΗΚ ΠΡΑΗΝΤ ΑΖ ΔΕ ΚΙΝΓΚ ΟΦ ΙΛΙΤΕΡΑΤΣΟΥΡ
ΑΗΜ ΒΕΡΥ ΕΗΠ ΕΝΤ ΒΕΡΗ ΝΑΗΣ
ΙΦ ΓΙΟΥ ΕΒΕΡ ΝΗΝΤ ΕΝΙΘΕΝΓΚ ΠΛΗΖ ΝΤΟΝΤ
ΧΕΖΙΤΕΗΤ ΤΟΥ ΑΣΚ ΣΑΜΟΥΑΝ ΕΛΣ ΦΕΡΣΤ
ΑΗΜ ΤΟΥ ΜΠΗΖΙ ΑΚΤΙΓΚ ΛΑΗΚ ΑΗ ΓΟΥΩΖ ΝΑΗΒ
ΑΗΒ ΣΗΝ ΙΤ ΩΛ
ΑΗ ΓΟΥΩΖ ΧΗΕΡ ΦΕΡΣΤ

ρε μουνιά.

metamelia3
08-12-2007, 02:41
και, και:
ΝΤΟΛ! ΣΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΚ, ΤΕΣΤ! ΜΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΤ!

Harvestman
08-12-2007, 05:33
In Utero για παντα κλπ

Tyler_Durden
08-12-2007, 15:11
pragmatika boro na gemiso selides gia tin latreia pou exo stous THEOUS N I R V A N A , tin epiroi pou askisan ston skliro ixo kai se emena prosopika.gia tin epiroi pou askisan sta akousmata mou fantazomai oti xestikate na mathete, kai variemai kiolas na tin katagrapso edo.oso gia tin apopsi mou peri tis symvolis ton Nirvana ston skliro ixo, isxyei i apopsi mou peri grunge sto antistoixo thread.Oi Nirvana apla GAMANE!

Tonosalata
08-12-2007, 15:14
αν οι νιρβάνα φταίνε που ακούς μουνσπελ, τοτε καλά έκανε ο κερτ.

Tyler_Durden
08-12-2007, 15:19
To pisteyeis??? ki omos an den eixa akousei nirvana sta 12 mou, simera isos imoun kanenas gloiodeis tsiftetelas, eno eimai gloiodeis metallas. :lol: Pera apo tin plaka, stous Nirvana ofeilo oti akouo mousiki me varies kithares.eite ayti legetai doom eite hard rock kai power metal.den xero an sas to eipa, alla oi Nirvana GAMANE!

Harvestman
08-12-2007, 17:23
νομιζω με λιγα λογια, oτι ανηκουμε σε εκεινη την γενια που θελοντας και μη, μπουκαραμε στα 90's στη μουσικη με τους Nirvana να αποτελουν το πιο προσιτο ειδος που θα μπορουσε να ακουσει ενας teenager, να τον αγγιξουν οι στιχοι κ οι μελωδιες, να παρει μια κιθαρα κ να γρατζουνισει και απο κει να ξεκινησει να ακουει κ παραπανω πραγματα. επισης, πιστευω οτι οσοι ξεκινησαν με Nirvana, μπηκαν ακομα πιο ευκολα στον κοσμο του metal. Σε αυτό πρωταγωνιστικο ρολο επαιξε ο ηχος τους που σε φασεις παραηταν heavy σε σχεση με ολες τις αντιστοιχες μπαντες της εποχης. κ αφηστε τον Marillion να λεει για Dinosaur Jr. :P

hcpunksonacid
10-12-2007, 22:47
πολυ απλα με το σπρωξιμο που εφαγαν και το χαιπ σκοτωσαν την σκληρη μουσικη(την σκληρη,οχι σαβατατζ και σανκτουαρι) και αυτο ειχε ως αποτελεσμα να γεμισει ο τοπος απο μπαντες-σαβουρες,που ουτε το μουσικο ουτε και το ιδεολογικο υποβαθρο των νιρβανα ειχαν.
κατα τα αλλα ειναι απλα μια μετρια μπαντα.τιποτα παραπανω.

House Of Low Culture
10-12-2007, 22:55
μετά το Τρύπες thread συνεχίζει και συνεχίζει και συνεχίζει τις παπαριές...

hcpunksonacid
10-12-2007, 23:04
βλακα χολκ,σε αφηνω να κυνηγας τα θρεντ μου.μεχρι εκει εισαι.
στην τελικη ρε κοπανε,ειπα την γνωμη μου.ουτε εβρισα ουτε τπτ.στα αρχιδια μου αν δεν σου αρεσε.

dead in magazines
11-12-2007, 22:07
Χολκ ο πανκής σου ζητά ταπεινά συγνώμη :(
Δε θα ξαναδιαφωνίσει ποτέ με τις απόψεις σου :(

Οντόπικ τώρα, ωραίοτατο γκρουπάκι οι Νιρβάνα παιδιά αλλά πιστεύω ότι τόσος ντόρος δεν τους αξίζει. Πέθανε κι ο Κομπέιν, έγινε αθάνατος, έγιναν κι εκείνοι και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Πλέον, όταν κάποιος πάρει να ακούσει για πρώτη φορά νιρβάνα, δεν αντιλαμβάνεται κάποιο ιδιαίτερο μεγαλείο. Δε βγάζουν το υπέρτατο πάθος που θα σε κάνει να πεις "ΠΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΜΕΓΑΛΕ ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΥΠΟΙ". Ωραιότατοι ναι, μεγαλειώδεις, φοβεροί και "γαμάνε το σύμπαν" με την καμία.

sfinotouvlaki
11-12-2007, 22:27
emenane me vgalan ypertato pa8os kai eixa pei kai "PSSSSSSSSSS MEGALE TI PAIZOUN OI TYPOI" --> ( :oops: )

zihuatanejo
11-12-2007, 23:29
Κάθε φορά, που βάζω να ακούσω το Unplugged και αρχίζει το Lake of Fire, κάτι τέτοιο μου βγάζουν και μένα. :oops:

Γουερ ντου μπαντ φοκς γκο γουεν δει ντααααι;
Δει ντοντ γκο του χεβεν γουερ δι εηντζελς φλαι.
Δει γκο νταουν του δε λεικ οφ φαιρ εντ φραι
γουοντ σι δεμ αγκεν τιλ δε φορθ οφ τζουλαι.

Που λέει και ο Κάλκης. :)

Infected_Silence
18-12-2007, 03:38
To fusiko apotelesma 3wn dekaetion pop/rock...To apokorifoma.
Den eimai oute trelos nirvanatzis oute enthousiwdi gumnasiaka enstikta epireazoun tin apopsi mou...aplws skeptomenos apla kataligo sto simperasma oti oi nirvana itan kai tha einai mia ap'tis stigmes pou auto pou leme rock esthima ksepernaei ton anthrwpino afthormitismo pou paragei ena themito apotelesma....ti kathomai kai grafw twra...akoume kai katalavenoume.......