PDA

View Full Version : Αμερικάνικη Μουσική Παράδοση

Mostos
25-03-2006, 04:29
Μιλώντας με κάτι φίλους για το πόσο εμφανής είναι η επιρροή της βρετανίζουσας αμερικάνικης ορχηστικής μουσικής στους Manowar (και πόσο pop τραγουδιστής είναι ο Eric Adams) έκατσα και σκέφτηκα πόσο εμφανής είναι αυτή η επιρροή στην σημερινή pop-rock μουσική. Πόσο σημαντικά δηλαδή είναι τα γκόσπελ, η εκ της κέλτικης μουσικής προερχόμενη country και πόσο έχουν επηρρεάσει τη μουσική γενικότερα αλλά έχουν αφήσει ανέπαφη την Ελλάδα. Δεν είναι κρίμα που η ελληνική μουσική αναλώνεται σε ανατολίτικου τύπου μελωδίες;

silencerius
25-03-2006, 06:42
ανέπαφη την Ελλάδα? ε δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

επειδή οι ανατολίτικου τύπου μελωδίες ακούγονται και έχουν μεγαλύτερη πέραση όσον αφορά στη διασκέδαση -κυρίως- δεν νομίζω πως τα είδη που είναι επηρεασμένα από αμερικάνικη/βρετανική μουσική μένουν πίσω.

υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα και είδη ελληνικής μουσικής που δεν έχουν ανατολίτικα ακούσματα και ίσως η πιο αναγνωρισμένη διεθνώς μουσική μας είναι έτσι.

τέσπα αυτό το θρεντ το βλέπω να γίνεται σκυλάδικα vs rest.

MeLinDa
25-03-2006, 12:03
akouste ligh hpeirwtikh doom re anideoi.

Candiru
25-03-2006, 12:45
akouste ligh hpeirwtikh doom re anideoi.

μαύρη μαυρίλα πλάκωσε
μαύρη σαν καλιακούδα
μαύρη ειν' η νύχτα στα βουνά
μαύρη και στα λαγγάδια
μαύρη και η ψυχούλα μου
μοιρολογάει και κλαίει

MeLinDa
25-03-2006, 12:53
:touched:

th mousikh ennoousa alla eisai mesa:)

blackbird
25-03-2006, 14:07
moste diafwnw eidika me th teleutaia sou frash ,einai kapws apolytos o tropos pou apaxiwneis

kat arxas gia poia ellhnikh mousikh milas?yia th laikh,yia th pop,yia thn "entexnh"?

Mostos
25-03-2006, 14:54
βασικά για τα πιο διάσημα κομμάτια απο όλα τα ήδη. όμως το θρέντ δε το κανα για να πουμε για την ελληνική σκηνή αλλα για την αμερικάνικη μουσική οπότε μην πολυσχολιάσετε ετούτο.

blackbird
25-03-2006, 15:01
pantws o adams ontws exei mia pop xroia sth fwnh tou

VirusXI
25-03-2006, 16:27
Θαθελαν να χαν ανατολίτικα στοιχεία οι χωριάτες. Όσο είχαν πήξει στα lsdιά το παλιό καλό καιρό είχαν αβέρτα.
Η ελληνική μουσική που λες δεν υπάρχει καν. Τα παραδοσιακά δεν έχουν ανατολίτικα, εκτός ίσως τα κρητικά που είναι παρόμοιες οι κλίμακες.

silencerius
25-03-2006, 18:10
καλά άμα μιλήσουμε και για κλίμακες τα παραδείγματα ανατολίτικου επηρεασμού είναι εμφανή και στην αμερικάνικη μουσική

από μετάλλικα μέχρι και γω δε ξέρω τι άλλο