View Full Version : Queensryche - Operation:Mindcrime II
Elfstone
10-03-2006, 00:24
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/ad/QR-OM2.jpg
Track listing
1. Freiheit Ouvert
Όταν το πρωτοάκουσα με ξένισε εντελώς... Στην πορεία και με πολύ πιο προσεκτική ακρόαση άρχισε να μ' αρέσει πολύ και να το θεωρώ ένα πολύ καλό cd για τα δεδομένα των Queensryche και σχεδόν άριστο για τα δεδομένα της μουσικής που βγαίνει σήμερα... Σαν concept στέκεται πολύ καλύτερα απ' ότι σαν μεμονωμένα κομμάτια... Θέλω να πω ότι το Mindcrime I εκτός από ένα ανεπανάληπτο concept, σχεδόν όλα τα κομμάτια του στέκονται αυτόνομα... Έλεγες για παράδειγμα θέλω ν' ακούσω το The mission, το Ι don't believe in love, το revolution Calling, το Eyes of a stranger... Αυτό δυστυχώς δεν ισχύει στο Mindcrime IΙ, πλή ίσως των Hostage και The Hands....
Ωστόσο έχει κάποιες στιγμές από το If I Could Change It All και μετά, καλύτερες και από το πρώτο...
Kveldssanger
11-03-2006, 14:41
Στην πορεία και με πολύ πιο προσεκτική ακρόαση άρχισε να μ' αρέσει πολύ και να το θεωρώ ένα πολύ καλό cd για τα δεδομένα των Queensryche και σχεδόν άριστο για τα δεδομένα της μουσικής που βγαίνει σήμερα...
Ζητάω από τώρα συγγνώμη που είμαι εντελώς οφφ τοπικ, αλλά ποια ακριβώς είναι αυτά τα δεδομένα? Μιλώντας για μουσική εννοείς τον χώρο που κινούνται οι Ryche, το metal γενικότερα, τη μουσική γενικότερα? Απλή απορία, γιατί μου φάνηκε λίγο περίεργο αυτό. Αν δω οτι ξεφεύγει το thread και λέμε τις γνωστές βλακείες θα του κάνουμε και ένα split.
Πολύ απλά τα δεδομένα του Metal... Νομίζω δεν χρειάζεται να βάλω επιθετικό προσδιορισμό σ' αυτό...
Kveldssanger
12-03-2006, 14:28
Οκει, φέαρ ιναφ. Συνεχίστε για το album =ρ (το οποίο πρέπει να ακούσω κάποια στιγμη μάλλον)
Γαμεί. Είναι όπως θα πρεπε ναναι ένα O:M II. Ίδιο ύφος μουσικά, διαχρονικό δλδ, Tate που γαμεί, μελωδιάρες, solάρες, θεατρικότητα κτλ. Το μόνο διαφορετικό είναι πως του λείπουν οι refrainάρες.
Γαμεί. Είναι όπως θα πρεπε ναναι ένα O:M II. Ίδιο ύφος μουσικά, διαχρονικό δλδ, Tate που γαμεί, μελωδιάρες, solάρες, θεατρικότητα κτλ. Το μόνο διαφορετικό είναι πως του λείπουν οι refrainάρες.
Συμφωνώ απόλυτα... Όσο για τις refrainάρες, έχει αποδειχτεί ότι είναι υπεραπαραίτητες για να μείνει ένα τραγούδι κλασικό
Dragonlord
15-03-2006, 02:12
Queensryche - Operation Mindcrime II
©2006 Rhino
http://www.electricrequiem.com/iMedia/album/album.249.cover.jpg
01. Freiheit Ouvert
babality
15-03-2006, 09:53
Προσκυνηστε ρε κωλοι...
Mastermind
16-03-2006, 06:33
SPAM
fandango
18-03-2006, 23:01
http://i11.photobucket.com/albums/a157/kfh667/qr-hits-southpark.jpg
They're back.-
necropethamenos
19-03-2006, 00:01
kala, koufoi eisaste?
Lost_In_Cooperland
19-03-2006, 00:04
Γιατί το λες αυτό νεκροπεθαμένε;
eleventh guardian
19-03-2006, 03:40
http://i11.photobucket.com/albums/a157/kfh667/qr-hits-southpark.jpg
They're back.-
Eπος :dfinger:
Πόσες και σήμερα είπαμε ότι μείνανε;
sabbattack
21-03-2006, 13:25
epeidh to e8ikse to 8ema o katwrimos...
Loipon. To operation 2 htan metrio ews upo tou metriou. De mou aresan oi sun8eseis (apo qryche de perimenw sun8eseis "ap'ton kwlo tous"), o Tate opws k sto Art of Live apodeiknuei oti tragoudaei sa dhmosios upallhlos pou perimenei to 8wro, enw telos h afiksh tou Dio mou fanhke san "ksemeiname apo idees"...Krima ta palhkaria, kapote akouga Rage for Order k etrema apo righ...
to album pairnei ena 6/10 logw artiothtas k mono. Alliws koulouri k to 3o karfi sto feretro twn qryche.
flamarete twra oso 8elete.
_UnHoLyMaRtYr_
22-03-2006, 02:55
Άποψή σου. Φανταστικός δίσκος.
dyingfreedom
22-03-2006, 03:00
Είναι αυθεντικός Queensryche δίσκος .-
Thats the point. Το αν είναι καλύτερο ή έστω ισάξιο με το πρώτο, η διάρκειά του θα δείξει.
O Diskos einai kalos.Sigoyra kamia sxesi me to proto alla einai kalos.Exei gyro sta 5 poly dynata kommatia kai ta ypoloipa einai mia xara nomizo.
boutyrokavlinos
25-03-2006, 13:07
sas kanei erwta/ poly gamatos diskos ! apla akouste ton !~
metamelia3
25-03-2006, 13:41
Παναϊαμ! Ρόκαβλος με το καλημέρα;
Jim Dandy Mangrum
27-03-2006, 11:58
Παναϊαμ! Ρόκαβλος με το καλημέρα;
asorti me to avatar sou!!
eleventh guardian
10-04-2006, 15:45
Ωστόσο έχει κάποιες στιγμές από το If I Could Change It All και μετά, καλύτερες και από το πρώτο...
Αυτή η κουβέντα σου μου ήρθε στο μυαλό όταν το άκουγα χθες στο λεωφορείο, πηγαίνοντας στη δουλειά. Από το έκτο κομμάτι και μετά το άλμπουμ δυναμώνει πολύ.
Τέλος πάντων, θέλω να το ακούσω λίγο πιο προσεκτικά για να επανέλθω.
Polu kalo.
To "Re-arrange you" gamaei.
Kingryche
13-04-2006, 09:55
It's really growing on me...
Και μπήκε και ψηλά στα charts του Billboard. Για την ακρίβεια...
QUEENSRŸCHE's Operation: Mindcrime II album has landed at #14 on the Billboard Top 200 chart with 44,000 copies sold.
Είναι δισκάρα.
eleventh guardian
13-04-2006, 13:13
Είναι δισκάρα.
Είναι το άτιμο...
Dragonlord
13-04-2006, 23:42
Το πάρω αύριο. Έχει καμιά σπέσχιαλ εντίσον/ντίτζιπακ;
dyingfreedom
13-04-2006, 23:47
Όχι. Μόνο κανονική έκδοση.
Lost_In_Cooperland
13-04-2006, 23:54
Εγώ θα το πάρω μεθαύριο, ελπίζω με στίχους κλ. να αλλάξει η άποψη μου.
Jim Dandy Mangrum
14-04-2006, 11:10
egw to phra shmera ap to taxydromio.
variemai. 8elw na paw spiti na to akousw :(
Buddy Lackey
14-04-2006, 21:29
Gamaei kai nternei. Melwdies pou ola ta alla group tou kosmou den mporoun na grapsoun, Tate - hthopoios ksana, monadikos hxos kai syntheseis apolyta progressive kai phxtra sthn empneysh. Einai trello grower fysika e..
carheart
15-04-2006, 00:10
Melwdies pou ola ta alla group tou kosmou den mporoun na grapsoun
μαζί!!!
eleventh guardian
15-04-2006, 00:14
Τα πλήκτρα μου ηχούσαν ξεκάρφωτα στην αρχή, αλλά μετά από πολλές ακροάσεις είναι ΟΚ, δεν τίθεται θέμα. Πραγματικά είναι ένα 'ryche άλμπουμ που θα αφήσει πλήρως ικανοποιημένο κάθε οπαδό τους και όχι μόνο.
Lost_In_Cooperland
15-04-2006, 02:58
Τα πλήκτρα μου ηχούσαν ξεκάρφωτα στην αρχή, αλλά μετά από πολλές ακροάσεις είναι ΟΚ, δεν τίθεται θέμα. Πραγματικά είναι ένα 'ryche άλμπουμ που θα αφήσει πλήρως ικανοποιημένο κάθε οπαδό τους και όχι μόνο.
Εμένα μέχρι στιγμής δε με άφησαν ικανοποιημένο και θέλω να κλαίω. Κατάρα :cry:
Apla /bow.-
:headbang2:
You’ll never see me coming but
you’ll feel the fear from my shadow.
With intensity, yeah, you’ll bleed.
Before it’s over you’ll age ten years older.
Time flows like a river . . . deep.
I’m going to take you down.
:twisted: :twisted:
Angelcurse
16-04-2006, 15:04
to sigouro einai pws to album thelei polles akroaseis. Tis prwtes fores eixa stravwsei omws siga siga paratirw pragmata pou dn eixa prose3ei.
soulless9
16-04-2006, 22:49
sthn arxh den m arese meta me krathse ligo , meta thn 5h akroash. akoma den me exei peisei pantws.
Lukather
17-04-2006, 11:44
Stin arxi eimoun kai go poli epifilaktikos, kai gia na po tin alitheia ta tragoudia pou o kosmos fanike na aresei emena de mou legan tpt.
Tora, mporo na po oti o diskos me aresei poli os PARA poli. Thes ligo oti ta teleftea xronia mas apogoitevan soridon, ligo oti einai i sinexeia tou epous tous, tora kologoustaro.
Re-arrange you re mounia \m/
Jim Dandy Mangrum
17-04-2006, 12:16
ntroph stous queensryche pou de sevasthkan thn istoria tous kai vevhlwsan to onoma tou apolytou metal concept!!!
oust re vrwmiarides!!
a kai 3exasa. astadiala re!!!! pou nai ta slide??? :evil:
edit: kala einai trelo epos...
eleventh guardian
19-04-2006, 04:01
Με κάθε ακρόαση ο ενθουσιασμός μεγαλώνει. Ήμουν πολύ επιφυλακτικός από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα την ιδέα για το Operation: Mindcrime II και ίσως γι' αυτό το αποτέλεσμα με άφησε τόσο ικανοποιημένο. Aλλά η ουσία δεν αλλάζει. Εχουμε να κάνουμε με έπος.
Το λέω κι ας με πείτε υπερβολικό (είμαι προετοιμασμένος για κράξιμο άλλωστε :D ). Ο δίσκος σε πολλά σημεία του έχει το feeling του πρώτου και ορισμένες στιγμές του είναι πραγματικά συγκλονιστικές (ειδικά η τριάδα Signs Say Go - Re-arrange You - The Chase και φυσικά το υπέρτατο If I Could Change It All).
Προφανώς δεν μπορεί να συγκριθεί με το ορίτζιναλ Operation: Mindcrime. Αυτό ήταν το ορόσημο, το σημείο αναφοράς, η κορυφή. Δεν νομίζω να υπάρχει σοβαρός ακροατής που να περίμενε ή να ήλπιζε ότι το καινούριο θα ήταν το ίδιο αριστούργημα με το πρώτο, ειδικά μετά την κατιούσα που είχε πάρει το γκρουπ τα τελευταία χρόνια.
Κι όμως οι 'ryche τα κατάφεραν. Και δεν λέω για την εκτελεστική αρτιότητα, έναν τομέα στον οποίο ποτέ δεν υστέρησαν. Οι άνθρωποι γαμάνε - και ειδικά ο Tate. Δεν χρειάζονται πολλές ακροάσεις για να καταλάβεις ότι κάτι έχει αλλάξει εδώ. H έμπνευση έχει κάνει την επανεμφάνισή της, οι 'ryche παράτησαν τους άσκοπους πειραματισμούς και κάνουν ξανά αυτό που ήξεραν να κάνουν όπως κανένας -σχεδόν- άλλος.
Πρόκειται για ένα άλμπουμ πιο΄"θεατρικό", φαίνεται ότι έχει πέσει περισσότερο βάρος στο πώς θα ρέει καλά το concept, κάτι που σε αναγκάζει να το ακούς ολόκληρο και ουχί αποσπασματικά. Γι' αυτό και το booklet είναι απαραίτητο σε κάθε ακρόαση.
Αυτό βέβαια μπορεί να εκληφθεί και ως "μείον", αφού -όπως σωστά έχει γράψει ο telis- είναι λίγα τα κομμάτια που στέκουν ως αυτόνομες οντότητες (το I'm American ίσως ή το The Hands και το IICCA). Είναι αλήθεια επίσης το γραφέν από την πρώτη σελίδα του θρεντ, ότι από το άλμπουμ λείπουν οι ρεφρενάρες. Αυτό είναι ίσως το σημείο που κάνει τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με το πρώτο Mindrcrime.
Το θέμα όμως είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα 100% 'ryche άλμπουμ, με τραγούδια που στέκουν επάξια δίπλα σ' αυτά που μας έκαναν να αγαπήσουμε αυτήν την μπάντα και είναι άξιος συνεχιστής του πρώτου έπους. Δηλαδή εσείς που παραπονιέστε τι άλλο μπορεί να θέλατε;
ΑΡΚΕΤΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΟΥ, ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΟΣ ΓΙΟΥΖΕΡ ΠΟΣΟ ΔΙΣΚΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΘΩΜΑΔΕΣ!
Kingryche
19-04-2006, 12:22
Με κάθε ακρόαση ο ενθουσιασμός μεγαλώνει. Ήμουν πολύ επιφυλακτικός από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα την ιδέα για το Operation: Mindcrime II και ίσως γι' αυτό το αποτέλεσμα με άφησε τόσο ικανοποιημένο. Aλλά η ουσία δεν αλλάζει. Εχουμε να κάνουμε με έπος.
Το λέω κι ας με πείτε υπερβολικό (είμαι προετοιμασμένος για κράξιμο άλλωστε :D ). Ο δίσκος σε πολλά σημεία του έχει το feeling του πρώτου και ορισμένες στιγμές του είναι πραγματικά συγκλονιστικές (ειδικά η τριάδα Signs Say Go - Re-arrange You - The Chase και φυσικά το υπέρτατο If I Could Change It All).
Προφανώς δεν μπορεί να συγκριθεί με το ορίτζιναλ Operation: Mindcrime. Αυτό ήταν το ορόσημο, το σημείο αναφοράς, η κορυφή. Δεν νομίζω να υπάρχει σοβαρός ακροατής που να περίμενε ή να ήλπιζε ότι το καινούριο θα ήταν το ίδιο αριστούργημα με το πρώτο, ειδικά μετά την κατιούσα που είχε πάρει το γκρουπ τα τελευταία χρόνια.
Κι όμως οι 'ryche τα κατάφεραν. Και δεν λέω για την εκτελεστική αρτιότητα, έναν τομέα στον οποίο ποτέ δεν υστέρησαν. Οι άνθρωποι γαμάνε - και ειδικά ο Tate. Δεν χρειάζονται πολλές ακροάσεις για να καταλάβεις ότι κάτι έχει αλλάξει εδώ. H έμπνευση έχει κάνει την επανεμφάνισή της, οι 'ryche παράτησαν τους άσκοπους πειραματισμούς και κάνουν ξανά αυτό που ήξεραν να κάνουν όπως κανένας -σχεδόν- άλλος.
Πρόκειται για ένα άλμπουμ πιο΄"θεατρικό", φαίνεται ότι έχει πέσει περισσότερο βάρος στο πώς θα ρέει καλά το concept, κάτι που σε αναγκάζει να το ακούς ολόκληρο και ουχί αποσπασματικά. Γι' αυτό και το booklet είναι απαραίτητο σε κάθε ακρόαση.
Αυτό βέβαια μπορεί να εκληφθεί και ως "μείον", αφού -όπως σωστά έχει γράψει ο telis- είναι λίγα τα κομμάτια που στέκουν ως αυτόνομες οντότητες (το I'm American ίσως ή το The Hands και το IICCA). Είναι αλήθεια επίσης το γραφέν από την πρώτη σελίδα του θρεντ, ότι από το άλμπουμ λείπουν οι ρεφρενάρες. Αυτό είναι ίσως το σημείο που κάνει τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με το πρώτο Mindrcrime.
Το θέμα όμως είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα 100% 'ryche άλμπουμ, με τραγούδια που στέκουν επάξια δίπλα σ' αυτά που μας έκαναν να αγαπήσουμε αυτήν την μπάντα και είναι άξιος συνεχιστής του πρώτου έπους. Δηλαδή εσείς που παραπονιέστε τι άλλο μπορεί να θέλατε;
Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα.
Jim Dandy Mangrum
19-04-2006, 14:17
ειδικά μετά την κατιούσα που είχε πάρει το γκρουπ τα τελευταία χρόνια.
ektos aytou :)
Kingryche
19-04-2006, 14:29
Το ότι εσένα και λίγους ακόμα σας κάλυπταν τα προηγούμενα albums των Ryche δεν αλλάζει το γεγονός ότι είχαν πάρει την κατιούσα από το Hear και μετά.
Πτώση σε ποιότητα, πτώση σε πωλήσεις, πτώση σε δημοτικότητα. Άλλο μέγεθος ήταν οι Ryche πριν 10 χρόνια και άλλο είναι τώρα. Νομίζεις αυτό δεν το έβλεπε ο Tate όταν πήρε την απόφαση να κάνει το ΟΜ2;
Καλοί, χρυσοί, αγαπημένοι αλλά να λέμε και του στραβού το δίκιο.
Jim Dandy Mangrum
19-04-2006, 14:38
ama sou pw oti to OMII den einai kalytero apo to HITNF 8a me peis trelo...
Kingryche
19-04-2006, 14:46
Ε όχι, καλύτερο το HITNF δεν μπορείς να το πεις...
Το αν εσένα σου αρέσει περισσότερο είναι άλλο θέμα.
Από την άλλη δεν μπορεί να σου αρέσει (και πολύ) το HITNF και να μην σου αρέσουν άλλα συγκροτήματα που κατά δήλωση των ίδιων των Ryche επηρέασαν τον ήχο της μπάντας και ας ανήκουν/ανήκαν σε μια άλλη σκηνή του Seattle.
Jim Dandy Mangrum
19-04-2006, 15:24
Ε όχι, καλύτερο το HITNF δεν μπορείς να το πεις...
Το αν εσένα σου αρέσει περισσότερο είναι άλλο θέμα.
ayto perimena na mou peis
akoma den 3erw an maresei perissotero alla to HITNF maresei ypervolika.
oso gia thn allh skhnh, merika maresoun alla den exei to 8ema kai toso sxesh.
mh kolate sayto
Kveldssanger
19-04-2006, 18:05
ΑΡΚΕΤΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΟΥ, ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΟΣ ΓΙΟΥΖΕΡ ΠΟΣΟ ΔΙΣΚΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΘΩΜΑΔΕΣ!
Όντως, γαμάει!
eleventh guardian
19-04-2006, 20:06
Έτσι. :P
Kveldssanger
21-04-2006, 18:21
Όντως, γαμάει!
Το ακούω τώρα πρώτη φορά. Αν και σίγουρα είναι πολύ νωρίς, μου φαίνεται αρκετά βαρετό.
Όντως, γαμάει!
Εγώ είμαι αυτός. Γαμάει καλύτερο από το πρώτο
Kveldssanger
26-04-2006, 17:46
Βασικά μετά από μπόλικες ακροάσεις, παραμένει τραγικά βαρετός ο δίσκος. Κριμα.
Kingryche
26-04-2006, 17:48
0/2