PDA

View Full Version : TI OS

The Charon
03-03-2006, 02:01
xrhshmopoieite kai giati ?

gia games? gia douleia?(ti douleia?) eiste euxaristimenoi?

exete dokimasei pote kapoio enalaktiko OS?

me thn logikh ths plhrwmhs ths adeias xrhshs 8a katafeugate se leitourgika me dwrean adeia xrhshs?

cloud
03-03-2006, 02:09
Ubuntu linux και γαμάει αρκετά.
Και κάτι μου λέει ότι έκανα σε καλό χρόνο την αλλαγή σε open source λειτουργικό, γιατί τα επερχόμενα vista είναι τίγκα στο DRM.
Θέλω να μου χαρίσουν κι ένα macintosh επειδή το μακοσχι είναι πανέμορφο.

silencerius
03-03-2006, 02:15
Windows XP fysika. Ti giati?

03-03-2006, 11:03
XP και σπίτι και δουλειά. Απλά γιατί δε θα κάτσω να μου σπάσουν τα νεύρα ούτε σπίτι ούτε δουλειά προσπαθώντας να κάνω emulation σε προγράμματα που μόνο σε windows έχουν βγει.

Α ναι, τα XP επίσης είναι αηδιαστικά σταθερό λειτουργικό. Τα Vista τώρα που θα βγουν να πάνε να ψοφήσουν, με τις απαιτήσεις και το και-καλά-φιλικό-περιβάλλον που θα εγκαθιστά ότι σαβούρα έχει βγάλει η Microsoft με το έτσι θέλω.

cloud
03-03-2006, 11:26
Να κατηγορούν την microsoft οι εταιρείες κατασκευής cpu επειδή πλεόν βγάζει λειτουργικό κάθε 5 χρόνια και κανείς δεν τρέχει να αναβαθμίζεται κάθε τρεις και λίγο το βρίσκω λογικό, αλλά οι χρήστες; Δεν νομίζω ότι θα έχουν τίποτα τρελές απαιτήσεις πέρα απο μια σοβαρή κάρτα γραφικών, άφθονη μνήμη και τα xp χρειάζονται. Εκτός αν οι διαφάνειες και τα εφφέ τρέχουν software, δεν το ξέρω αυτό.
Βέβαια και hardware να τρέχουν θα είναι σε DirectX, το ιδανικό θα ήταν OpenGL imo, εδώ κολλάει η σοβαρή gpu.
Τι επιπλέον σαβούρα θα εγκαθιστά πέρα απο τη συνιθισμένη;

Othon
03-03-2006, 11:39
Spiti: Win XP-gia ola ta programmata mousikhs kai einai poio efxrhsta genikos! pou kai pou omws xwnw kai ta Win 2003 server gia na eimai poio statheros!
DOuleia: Win 2003 server kai Linux SuSe 9.1

silencerius
03-03-2006, 11:43
Να κατηγορούν την microsoft οι εταιρείες κατασκευής cpu επειδή πλεόν βγάζει λειτουργικό κάθε 5 χρόνια και κανείς δεν τρέχει να αναβαθμίζεται κάθε τρεις και λίγο το βρίσκω λογικό, αλλά οι χρήστες;

e?

an perimenan oi kataskeuastes hardware tin microsoft kai ta leitourgika tis gia na anabathmistoun oi xristes tha xan xrewkophsei apo kairo twra.

cloud
03-03-2006, 11:50
Κι όμως, αυτό γινόταν.

Deggial
03-03-2006, 12:02
xrhshmopoieite kai giati ?

gia games? gia douleia?(ti douleia?) eiste euxaristimenoi?

exete dokimasei pote kapoio enalaktiko OS?

Windows XP Professional, τόσο για παιχνίδια όσο και για οτιδήποτε χρειάζομαι για την σχολή. Αν δεν ήμουν ευχαριστημένος, δε θα τα χρησιμοποιούσα. :P

Μια φορά κι ένα καιρό είχα και Linux. Ναι μεν μπορούσα να βρω χρήσιμα εργαλία για τις περισσότερες ασχολίες, ωστόσο, αφ'ενός δε μου προσέφεραν κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα μπροστά στην ευκολία χρήσης των Windows, αφ'ετέρου η σοβαρότατη έλλειψη παιχνιδιών που με έκανε να boot-άρω πίσω στα Windows σε συχνά διαστήματα ήταν αρκετή για να τα διαγράψω μια και καλή.

03-03-2006, 13:14
Να κατηγορούν την microsoft οι εταιρείες κατασκευής cpu επειδή πλεόν βγάζει λειτουργικό κάθε 5 χρόνια και κανείς δεν τρέχει να αναβαθμίζεται κάθε τρεις και λίγο το βρίσκω λογικό, αλλά οι χρήστες; Δεν νομίζω ότι θα έχουν τίποτα τρελές απαιτήσεις πέρα απο μια σοβαρή κάρτα γραφικών, άφθονη μνήμη και τα xp χρειάζονται. Εκτός αν οι διαφάνειες και τα εφφέ τρέχουν software, δεν το ξέρω αυτό.
Βέβαια και hardware να τρέχουν θα είναι σε DirectX, το ιδανικό θα ήταν OpenGL imo, εδώ κολλάει η σοβαρή gpu.
Τι επιπλέον σαβούρα θα εγκαθιστά πέρα απο τη συνιθισμένη;
Αν είναι hardware οι μαλακίες με τα transparent windows, τότε το θεωρώ ηλίθιο το λειτουργικό σύστημα να έχει τέτοιες απαιτήσεις. Αν είναι software, τσάμπα CPU/μνήμη θα καταναλώνει για φρουφρού κι αρώματα.

Βάλε πάνω το ανανεωμένο(που σημαίνει πιο βαρύ) firewall, το antivirus και δε ξέρω και εγώ τι άλλα σκατά θα δίνουν. Που να χτυπούν τον κώλο τους κάτω σα nod32 δε θα είναι.

Το λειτουργικό imo πρέπει να είναι εύχρηστο και λιτό. Αυτοί πάνε να πασάρουν τα άπειρα πράγματα μέσα από το λειτουργικό.

Αυτό λέω.

PS: Vista δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω μέσα στην επόμενη τριετία, προτιμώ να μείνω με τα XP.

cloud
03-03-2006, 13:28
Ναι συμφωνώ απόλυτα για τη σαβούρα ok.

Αν όμως δεν είναι hardware accelerated το desktop τότε είναι που πραγματικά απορώ ΤΙ στο διάλο καινούριο φέρνουν τα vista πέρα απο τα DRM.
Software transparencies βγάζει και το windowblinds στα xp και μάλιστα τέλειο, χρησιμοποιώντας και τη gpu στο blending και χωρίς να επιβαρύνει το σύστημα.
Με την εικόνα που έχω σχηματίσει ως τώρα προβλέπω να μένουν πολλοί στα XP εκτός απο σένα.

The Charon
04-03-2006, 21:07
kalo einia na lete k poioi exoun plhrwsei to XP.Kai na apantate k sto teleutaio erwthma.

Deggial
04-03-2006, 22:00
me thn logikh ths plhrwmhs ths adeias xrhshs 8a katafeugate se leitourgika me dwrean adeia xrhshs?

Εξαρτάται απ'την ποιότητα του προϊόντος. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα λειτουργικά συστήματα, όχι, καθώς η υποστήριξη από λογισμικό δεν ικανοποιεί τα γούστα μου.

BLiTzER
05-03-2006, 00:17
XP.

XD
05-03-2006, 00:22
XD.

Ingolemo
05-03-2006, 00:25
To desktop twn vista tha xrhsimopoiei directX kai ara tha apaitei mia kalh gpu. Genika ta vista fainontai mia xara, me polla thetika pragmata opws user-layer drivers, dx10, kalutero networking kai security kai polla alla. Gia mia idea apo ta thetika deite edw:

http://www.extremetech.com/article2/0,1 ... 914,00.asp (http://www.extremetech.com/article2/0,1697,1931914,00.asp)

Wraia fainontai, sth praksh na doume (btw kukloforoun hdh betas twn vista cracked, alla beta leitourgiko egw den vazw :P)

On topic :

Windows XP Professional, τόσο για παιχνίδια όσο και για οτιδήποτε χρειάζομαι για την σχολή. Αν δεν ήμουν ευχαριστημένος, δε θα τα χρησιμοποιούσα. :P

Μια φορά κι ένα καιρό είχα και Linux. Ναι μεν μπορούσα να βρω χρήσιμα εργαλία για τις περισσότερες ασχολίες, ωστόσο, αφ'ενός δε μου προσέφεραν κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα μπροστά στην ευκολία χρήσης των Windows, αφ'ετέρου η σοβαρότατη έλλειψη παιχνιδιών που με έκανε να boot-άρω πίσω στα Windows σε συχνά διαστήματα ήταν αρκετή για να τα διαγράψω μια και καλή.

+oti gia tis elaxistes fores pou thelw linux uparxoun kai ta boot cd :P

cloud
05-03-2006, 00:26
[zER]XP.

χαχαχαχαχαχ.

The Charon
05-03-2006, 15:08
egw eimai konta 1 xrono mono me linux/gentoo.Fusika 8elei polu diabasma k polu asxolia , alla nomizw pws a3izei o kopos.

a nai ta xp ektos apo to guitar pro k power tab den to xrhshmopoiousa pou8ena allou.

cloud
05-03-2006, 15:21
Αξίζει ο κόπος γιατί; Άλλοι λένε για λόγους γνώσεων που αποκομίζεις κι άλλοι για καλύτερες επιδόσεις. Προσωπικά πιστεύω ότι το πρώτο δεν ισχύει, τουλάχιστον στον βαθμό που οι ίδιοι εννοούν και όσο για το δεύτερο αντισταθμίζεται απο τους τεράστιους χρόνους του compile.
Για ρίξε λίγο φως, θέλω να περάσω gentoo κάποια στιγμή αλλά βαριέμαι να φτιάχνω κι άλλα partitions..

The Charon
05-03-2006, 15:30
Ean anaferese gia to gentoo , to megalo + (pou alloi mporei na to doune san meiwn) einai to portage tou.Apo thn allh h gentoo koinothta exei tromero documentation kai upostiri3h se sxesh me alles dianomes.Episis einai polu eukolo to installation tou.To handbook installation einai biblos.

Ean anaferese genika gia linux apokomizeis perissotera pragmata oson afora tis dunatothtes kai ton tropo leitourgias tou mhxanhmatos.

cloud
05-03-2006, 15:39
Για το gentoo μιλάω. Θεωρείς δηλαδή ότι το portage είναι καλύτερο απο το aptitude του debian;
Απο την πλευρά του περνάω τελευταίες εκδόσεις πακέτων εύκολα σίγουρα είναι καλύτερο, με ενδιαφέρει τι γίνεται με dependencies και τα ρέστα.

The Charon
05-03-2006, 15:52
cloud , mia fora eixa balei olo kai olo debian gia 1 bradu.opote den mporw na to sugkrinw.
exw asxoli8ei mono me to gentoo apo linux (oso mporei kaneis na to pei auto).
me ta deps den exw prob ektos otan kanw un install ena paketo.h alh8eia einai oti den 3erw pws na ta kanw un emerge.Ean 8elw na bgalw ta deps apo 1 paketo , anagkazomai k ta bgazw 1 by 1 manually.(spania , isws k pote).Isws na uparxei tropos alla na mhn to exw psa3ei toso h' den xreiastike akoma.

Rattlehead
05-03-2006, 20:52
Debian unstable και αναγκαστικά στο ίδιο pc υπάρχουν τα Windows XP για προγράμματα της σχολής, Powertab, GuitarPro και παιχνίδια που παίζω 1 φορά το χρόνο 8)