Log in

View Full Version : Texniki i sinaisthima?

O)))zma
02-03-2006, 15:04
Ti epidiokete eseis se ena kommati????

jimid
02-03-2006, 15:50
Νομίζω πως αν επιδιώκεις την τεχνική και μόνο δεν μπορείς να
βγάλεις κάτι πραγματικά καλό.

Προσωπικά μπορεί να ΄βγάλω ένα riff που να μου αρέσει και μετά
να το διαφοροποιήσω κάπως έτσι ώστε να γίνει και πιο ενδιαφέρον
στο παίξιμο.

Για να απαντήσω στην ερώτησή σου λοιπόν,
συναίσθημα.

Illhousen.Gregorian
02-03-2006, 15:54
egw psifizw pato.

BLiTzER
02-03-2006, 15:54
MetallicA h maiden?

psychotron
02-03-2006, 16:02
maiden φιλαράκο!!!!!!!!

Tonosalata
02-03-2006, 16:03
poustes metalades erxontia kremales

Bullet
02-03-2006, 16:39
to deutero

Coroner
02-03-2006, 17:18
Den exei nohma opws to vlepw h parapanw erwthsh. Den ifistatai to dilima.

O ka8enas grafei mousikh opws to niw8ei kai tou vgainei, eite einai super texnikh eite einai 2 accorda. Apo th stigmh pou vgainei aviasta apo mesa sunais8hma uparxei stadar, toulaxiston gia ton sun8eth.

E3alou einai entelws sxetiko ti einai mousikh me sunais8hma kai ti oxi... Milame apla gia minore accorda h san sunais8hma ennooume thn orgh, thn apognwsh h de 3erw ti allo...?

Opote, einai autonohto oti osoi grafoun mousikh au8ormhta, opws to niw8oun, profanws ekfrazoun kapoia sunais8hmata h kapoies dia8eseis, ane3arthta apo thn texnikh pou apaiteitai gia thn anaparagwgh ths mousikhs. Otan milame gia veviasmenes katastaseis den uparxei kati analogo epishs eite prokeitai gia duo accorda eite gia 500 notes/sec.

JnB
02-03-2006, 17:23
Όσο καλύτερη τεχνική, τόσο περισσότερα είδη συναισθήματος μπορείς να εκφράσεις.

The Good Son
02-03-2006, 17:27
Διαφωνώ.

Όσο μεγαλύτερο το συναίσθημα, τόσες περισσότερες τεχνικές μπορείς να χρησιμοποιήσεις

Coroner
02-03-2006, 17:44
Διαφωνώ.

Όσο μεγαλύτερο το συναίσθημα, τόσες περισσότερες τεχνικές μπορείς να χρησιμοποιήσεις

e3hga to nte, giati eimai xazoulis.

Lukather
02-03-2006, 21:44
Ma einai para poli aplo, an eisai erotevmenos mporeis na kaneis 10 finger tapping aftomatos, akoma ki an eisai o veggos! :P

Pera apo tin plaka, o Coroner ta eipe poli kala. einai kathara thema tou ti vgainei apo mesa sou. Tora an kapoioi den to pianoun afto ka to theoroun avnanismo sti tastiera, e den ginetai na katalavainomaste oloi :D

soulless9
03-03-2006, 00:20
symfwnw me coroner ki egw.

gia mena einai synaisthima mesa apo thn texnikh kai kyriws thn theoria.

ena exw na pw:
diaforetika ekfrazesai otan exeis 10.000 lekseis sto leksilogio sou kai diaforetika otan exeis 5.000.

The Good Son
03-03-2006, 00:53
Διαφωνώ.

e3hga to nte, giati eimai xazoulis.

Ήταν γιά να κάνει αντίθεση με το πόστ του αποπάνω.

carheart
03-03-2006, 01:19

ena exw na pw:
diaforetika ekfrazesai otan exeis 10.000 lekseis sto leksilogio sou kai diaforetika otan exeis 5.000.

Οκ, με τη σειρά μου μπορώ άνετα να υποστηρίξω πως βαριέμαι απίστευτα τον Παπαδιαμάντη, ενώ λατρεύω τον Bukowski.

Πέρα από το ατυχές παράδειγμα, μπορεί αν έχεις 10.000 λέξεις να είσαι μανιακός να τις προφέρεις όλες και να λες μαλακίες, αν έχεις 5.000 το ίδιο σε μικρότερη βάση, ενώ να αρκούν 5 μόνο για να χτυπήσουν διάνα. Διάνα όμως. Όχι "κοίτα ρε μαλάκα τι παίζει το παλικάρι ρε, πωπω μόνο ο άλλος που ακούγαμε χτες παίζει να τον έχει". Διάνα.

edited : Και στη ναυμαχία, η γαλέρα η διπλή κρύβεται καλύτερα, όχι η πενταπλή!!!

phthoggon
03-03-2006, 01:37
Όταν κατέχεις την κατάλληλη τεχνική μπορείς να εκφράσεις ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος συναισθημάτων απ ότι εάν όχι. Και για να φτάσεις στις 5 κατάλληλες νότες συνή8ως πρέπει να περάσεις από όλες τις υπόλοιπες... Κατα τ' άλλα σταματήστε να συγχέετε τον όρο τεχνική με πολλές και γρήγορες νότες και τέτοιες βλακείες.

The Good Son
03-03-2006, 01:39
φίλος, εσύ ακούς μπλακμέταλ.

carheart
03-03-2006, 01:47
Όταν κατέχεις την κατάλληλη τεχνική μπορείς να εκφράσεις ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος συναισθημάτων απ ότι εάν όχι. Και για να φτάσεις στις 5 κατάλληλες νότες συνή8ως πρέπει να περάσεις από όλες τις υπόλοιπες... Κατα τ' άλλα σταματήστε να συγχέετε τον όρο τεχνική με πολλές και γρήγορες νότες και τέτοιες βλακείες.

Οκ, αυτό αρνούμαι να το δεχτώ σαν γενικό κανόνα. Ακριβώς επειδή αυτές οι 5 νότες διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Προσωπικά δεν με απασχολεί τι μουσική ξέρει να παίζει ο μουσικός. Στα αρχίδια μου τι μπορεί να παίξει. Το θέμα είναι τι παίζει. Και με έχουν αφήσει μαλάκα τόσο θεόκουλοι, όσο και "σπουδαγμένοι". Και στα αλήθεια, σιγά μην αρχίσω να τους κατηγοριοποιώ έτσι.

Πως ορίζεις εσύ την τεχνική όμως;

The Good Son
03-03-2006, 01:51
τζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣΕΗΤΑΝτζζζζζζζζζζζζζζζ

soulless9
03-03-2006, 01:52

ena exw na pw:

Οκ, με τη σειρά μου μπορώ άνετα να υποστηρίξω πως βαριέμαι απίστευτα τον Παπαδιαμάντη, ενώ λατρεύω τον Bukowski.

Πέρα από το ατυχές παράδειγμα, μπορεί αν έχεις 10.000 λέξεις να είσαι μανιακός να τις προφέρεις όλες και να λες μαλακίες, αν έχεις 5.000 το ίδιο σε μικρότερη βάση, ενώ να αρκούν 5 μόνο για να χτυπήσουν διάνα. Διάνα όμως. Όχι "κοίτα ρε μαλάκα τι παίζει το παλικάρι ρε, πωπω μόνο ο άλλος που ακούγαμε χτες παίζει να τον έχει". Διάνα.

edited : Και στη ναυμαχία, η γαλέρα η διπλή κρύβεται καλύτερα, όχι η πενταπλή!!!

ma egw den lew pws aytos pou tha ekfrasei kai tis 10.000 lekseis tha ekfrastei kalytera. den eipa gia posothta, eipa gia poikilia. Otan ksereis polla paizeis polla alla den einai anagkgh na paixtoun ola monomias h sto idio kommati. einai posa mporeis na xrgsimopoihseis kai pou. aytes oi 5 pou les tha xrthsimopoiithoun pio eukola apo kapoion pou kserei polla. o matheos twn fates warning paizei liga, polu liga. to na paiksei fates einai arketa eukolo sth kithara, alla o matheos kserei ta kerata tou apo theoria gi ayto kai h mousikh tou exei toso wraies allages kai toso megalh poikilia. oute solo paizei poluploka oute tpt trelo. o tupos ekane oloklhro disko apo 5 notes. aytes oi 5 notes pou paizontai sthn arxh tou a pleasant shade of gray akougontai se olo ton disko. extise kommati panw sth theoria kai ta synaisthimata tou. an den exeis olh ayth th gnwsh den ginetai.

EDIT: den einai toso thema texnikhs oso theorias. kai oxi malakismenhs theorias, tou styl epekshghsh kai analysh klimakwn kai loipa alla oso tou na ksereis ti paizeis kai giati.

carheart
03-03-2006, 01:53
good son σκάσε πια επιτέλους.

Πήγαινε βάλε καμιά χαρτοπετσέτα στην κιθάρα σου και γενικά σκάσε πια.

carheart
03-03-2006, 01:57

ena exw na pw:

ma egw den lew pws aytos pou tha ekfrasei kai tis 10.000 lekseis tha ekfrastei kalytera. den eipa gia posothta, eipa gia poikilia. Otan ksereis polla paizeis polla alla den einai anagkgh na paixtoun ola monomias h sto idio kommati. einai posa mporeis na xrgsimopoihseis kai pou. aytes oi 5 pou les tha xrthsimopoiithoun pio eukola apo kapoion pou kserei polla. o matheos twn fates warning paizei liga, polu liga. to na paiksei fates einai arketa eukolo sth kithara, alla o matheos kserei ta kerata tou apo theoria gi ayto kai h mousikh tou exei toso wraies allages kai toso megalh poikilia. oute solo paizei poluploka oute tpt trelo. o tupos ekane oloklhro disko apo 5 notes. aytes oi 5 notes pou paizontai sthn arxh tou a pleasant shade of gray akougontai se olo ton disko. extise kommati panw sth theoria kai ta synaisthimata tou. an den exeis olh ayth th gnwsh den ginetai.

Έχεις μια βάση αλλα συνεχίζω να διαφωνώ. Έχω παραδείγματα πως γίνεται (οκ, οι περισσότεροι θε γελάσουν βέβαια) με μουσικές γνώσεις απείρως λιγότερες από αυτές των Fates Warning. Η γνώμη μου είναι οτι η μουσική δεν είναι κάτι που αν προπονηθείς, το μελετήσεις και το μάθεις ενδέχεται να το κάνεις καλά, αλλιώς όχι.

phthoggon
03-03-2006, 01:58

Θα έλεγα τεχνική είναι η ικανότητα του να μεταφέρεις στο όργανό σου οποιοδήποτε ιδέα σου έρθει στο μυαλό.

soulless9
03-03-2006, 01:59
ara theoria kai gnwsh ths mousikhs kai tou organou sou.

den lew pws an melethseis THA to kaneis swsta. apla otan exeis melethsei an exeis talento mias kai to talento den megalwnei to na exeis megalyteres gnwseis tha se kanei akoma kalutero.
aplo.

The Good Son
03-03-2006, 01:59
Για να απαντήσω σοβαρα και μια φορά θα αναφέρω ένα κατατοπιστικότατο παράδειγμα.

David Gilmour>>>>Michael Angelo

Πολλές φορές και να μπορείς να παίζεις τα άπιαστα, αλλά να μην το κάνεις, θέλει μαγκιά.

carheart
03-03-2006, 02:02

Θα έλεγα τεχνική είναι η ικανότητα του να μεταφέρεις στο όργανό σου οποιοδήποτε ιδέα σου έρθει στο μυαλό.

Και πως επιτυγχάνεται αυτό; Είναι κάτι έμφυτο, ή προκύπτει μετά από αμέτρητες ώρες προπόνησης και εξάσκησης; (Ας έχουμε ώς σημείο αναφοράς κάποιον που ξέρει να παίζει στοιχειωδώς το όργανό του - μη γράψετε μαλακία)

soulless9
03-03-2006, 02:03

den lew pws an melethseis THA to kaneis swsta. apla otan exeis melethsei an exeis talento mias kai to talento den megalwnei to na exeis megalyteres gnwseis tha se kanei akoma kalutero.
aplo.

sorry gi ayto alla ekana edit argoporhmena ki ets tha mporesete na to ksanadeite me to edit.

carheart
03-03-2006, 02:06

aplo.

Ούτε εγώ ήθελα να σε οδηγήσω σε τέτοια παραδοχή, μιας και προφανώς δεν υφίσταται. Επίσης δεν καταδικάζω (προφανώς) τους ανθρώπους που τους αρέσει να μαθαίνουν τέλεια το όργανό τους και να το κάνουν να "μιλάει" για πάρτη τους. Απλά δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να δημιουργήσεις συναισθήματα μέσω της μουσικής που θα παίξεις.

soulless9
03-03-2006, 02:09
leme peripou to idio pragma apla den to katalabaineis. to mono diaforetiko pou lew egw einai pws mathe ta polla ki as mhn ta xrhsimopoihseis ola pote. egw milaw gia to 'swsta' oxi to 'poso kala'.

carheart
03-03-2006, 02:13
leme peripou to idio pragma apla den to katalabaineis. to mono diaforetiko pou lew egw einai pws mathe ta polla ki as mhn ta xrhsimopoihseis ola pote. egw milaw gia to 'swsta' oxi to 'poso kala'.

Δεν λέμε το ίδιο πράγμα. Εγώ λέω "κάνε ο,τι θεωρείς σωστότερο για να γράψεις τη μουσική σου". Αν θες μάθε τα πολλά και παίξε τα, άμα θες μάθε τα πολλά και μην τα παίξεις, άμα θες μάθε τα λίγα και παίξε τα όλα!

Τι πάει να πει "σωστά";

phthoggon
03-03-2006, 02:22
Και πως επιτυγχάνεται αυτό; Είναι κάτι έμφυτο, ή προκύπτει μετά από αμέτρητες ώρες προπόνησης και εξάσκησης

Είναι μία ικανότητα, η οποία, όπως όλες οι ικανότητες, ξεκινάει από μία βάση ("ταλέντο κτλ") και μετέπειτα αναπτύσσεται περαιτέρω. Τώρα το τι ποσοστό δίνει ο ένας στο πρώτο και τι στο άλλο, αυτό εξαρτάται. Η τεχνική με την αυστηρό της ορισμό, είναι μόνο το δεύτερο (η γνώση του οργάνου και η θεωρία). Τώρα επειδή και ο "ορισμός" μου δεν ήταν και πολύ ακριβής, για να μεταφέρεις τις ιδέες σου στο όργανο απαιτεί και νοητική μουσική ικανότητα.

Πάντως, για να δώσουμε και λίγο παραπάνω τροφή για σκέψη, το μεγαλύτερο μέρος της (ιδιαίτερα rock) μουσικής ΔΕΝ παράγεται με αυτό το συγκεκριμένο τρόπο που είπα αλλά τυχαία. Αυτό σημαίνει ότι πολύ συχνά (και ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει γνώση θεωρίας ή ένα ας πούμε πλάνο για τη σύνθεση) o μουσικός ξεκινώντας με βάση ήδη γνωστές τεχνικές (συχγορδίες, ρυθμικά σχήματα, σκάλες) χτίζει πάνω σε αυτές αυτοσχεδιάζοντας, δηλαδή κινώντας random τα χέρια του στη ταστιέρα και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, εκ των υστέρων δλδ, τι του αρέσει και πως θα φτιάξει τη μουσική του. Για να σου κάνω και ένα (ακραίο) παράδειγμα, όταν οι Sarcofago γράφαν τα riff για το Inri, είμαι σίγουρος ότι δεν ήξεραν που στο διάλο πήγαιναν τα χέρια τους, απλά όταν άκουγαν κάτι καλό σταματούσαν και λέγαν "Οκ, γάμησε!!!". Με άλλα λόγια, σημασία έχει ότι όταν μπορείς να πιάσεις σχεδόν όλες τις νότες και όλες τις πιθανές συχγορδίες έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις από όλα αυτά τα ακούσματα για τη μουσική σου, και αυτό είναι το πλεονέκτημα της τεχνικής. Αυτό μου μεσολαβεί από κει και πέρα (και είναι ίσως εξίσου σημαντικό, μη το γελάτε) είναι το γούστο σου.

soulless9
03-03-2006, 02:24
όταν οι Sarcofago γράφαν τα riff για το Inri, είμαι σίγουρος ότι δεν ήξεραν που στο διάλο πήγαιναν τα χέρια τους, απλά όταν άκουγαν κάτι καλό σταματούσαν και λέγαν "Οκ, γάμησε!!!". Με άλλα λόγια, σημασία έχει ότι όταν μπορείς να πιάσεις σχεδόν όλες τις νότες και όλες τις πιθανές συχγορδίες έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις από όλα αυτά τα ακούσματα για τη μουσική σου, και αυτό είναι το πλεονέκτημα της τεχνικής. Αυτό μου μεσολαβεί από κει και πέρα (και είναι ίσως εξίσου σημαντικό, μη το γελάτε) είναι το γούστο σου.

AKRIBWS ayto kai telos apo mena.

Dream_Catcher
03-03-2006, 06:56
Συναίσθημα - το παίζουμε κουλτουριάρηδες και ουσιαστικοί, αλλά επειδή όλοι είμαστε ψωνάρες, ok τεχνική! Δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι όταν πιάνετε κιθάρα μπροστά σε κόσμο (γκομενάκια) και θέλετε να εντυπωσιάσετε δεν αρχίζετε το bubble buuble!!ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΜΑΙ! :lol:
Τώρα πέρα από την πλάκα (χμ..) κάντε ό,τι σας αρέσει και σας ικανοποιεί και μην το ψάχνετε παραπάνω! Είτε έχεις tribute band στους Theater (βλέπε τεχνική!), είτε γράφεις και ένα κομμάτι τη μέρα ανάλογα με τη διάθεση σου (συναίσθημα!), ένα και το αυτό!

Άντε φιλάκια από Πάτρα - πιέστε και καμιά Μαυροδάφνη να γουστάρετε!

Caffrey
03-03-2006, 08:07
Πάντως, για να δώσουμε και λίγο παραπάνω τροφή για σκέψη, το μεγαλύτερο μέρος της (ιδιαίτερα rock) μουσικής ΔΕΝ παράγεται με αυτό το συγκεκριμένο τρόπο που είπα αλλά τυχαία. Αυτό σημαίνει ότι πολύ συχνά (και ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει γνώση θεωρίας ή ένα ας πούμε πλάνο για τη σύνθεση) o μουσικός ξεκινώντας με βάση ήδη γνωστές τεχνικές (συχγορδίες, ρυθμικά σχήματα, σκάλες) χτίζει πάνω σε αυτές αυτοσχεδιάζοντας, δηλαδή κινώντας random τα χέρια του στη ταστιέρα και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, εκ των υστέρων δλδ, τι του αρέσει και πως θα φτιάξει τη μουσική του. Για να σου κάνω και ένα (ακραίο) παράδειγμα, όταν οι Sarcofago γράφαν τα riff για το Inri, είμαι σίγουρος ότι δεν ήξεραν που στο διάλο πήγαιναν τα χέρια τους, απλά όταν άκουγαν κάτι καλό σταματούσαν και λέγαν "Οκ, γάμησε!!!". Με άλλα λόγια, σημασία έχει ότι όταν μπορείς να πιάσεις σχεδόν όλες τις νότες και όλες τις πιθανές συχγορδίες έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις από όλα αυτά τα ακούσματα για τη μουσική σου, και αυτό είναι το πλεονέκτημα της τεχνικής. Αυτό μου μεσολαβεί από κει και πέρα (και είναι ίσως εξίσου σημαντικό, μη το γελάτε) είναι το γούστο σου.

Το λάθος που κάνεις εδώ ιμό (άν δεκάνωλάθος δλδ!), είναι να θεωρήσεις πως τεχνική είναι μόνο η ικανότητα να παίζεις κλίμακες/συγχορδίες και τα ρέστα. Και το τυχαίο-"ω γάμησε" των Sarcofago τεχνική είναι. Και το να κουρδίσεις όλες τις χορδές σε μια νότα και να παίζεις drones τεχνική είναι. Και το "χώνω παξιμάδια και διάφορα άλλα μεταλλικά στις χορδές του πχιάνου και το παίζω τζών κέητζ" είναι. Κτλ. Απο τη στιγμή που παίζεις, δε γίνεται να μην έχεις τεχνική. Το πρόβλημα έρχεται όταν αρχίσεις να πιστεύεις οτι υπάρχει μια "σωστή" τεχνική. Μια "σωστή" θεωρία. Και τελικώς, μια "σωστή" αισθητική ("Ο μέρτσμπόου δέν παίζει μουσική!"). Δίνει ο μπλακμέταλος πολλές για το άν αυτό πούπαιξε είναι διάστημα τετάρτης αυξημένης? Και -ώ θεοί- με πέμπτες παράλληλες?

phthoggon
03-03-2006, 15:38
Προφανώς ο κάθε τρόπος με τον οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το όργανό σου θεωρείται (κάποιο είδος) τεχνικής. Από κει και πέρα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις τόσο σε δυσκολία όσο και σε χρησιμότητα των διαφόρων τεχνικών. Όπως και να το κάνουμε υπάρχουν κάποιες τεχνικές οι οποίες σου απελευθερώνουν και σου δυναμώνουν το χέρι και σου επιτρέπουν να παίξεις πράγματα που επεκτείνονται σε πολλά μουσικά είδη. Αυτό δεν έχει σχέση με τη τυχόν μουσική τους αξία.

Caffrey
03-03-2006, 16:14
Χμ, δε νομίζω οτι καταλαβαινόμαστε. Να στο πώ κιαλλιώς. Χέστηκα για τις "10.000 λέξεις". Τις έχω βαρεθεί και θέλω νακούσω καινούργιες.

phthoggon
03-03-2006, 16:41
Έλα ρε, ευχαριστώ πολύ. Δημιούργησε τότε δικά σου μουσικά όργανα και βρες δικές σου, καινούργιες τεχνικές. Ομως και πάλι θα έρθεις μπροστά σε απαιτήσεις που έχουν ξαναδημιουργηθεί, σε κινήσεις των μυών που έχουν ένα προηγούμενο ιστορίας. Και θα δεις τότε ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία είναι αντικειμενικά και που είναι αναγκαία να τα μελετήσεις έτσι ώστε να δημιουργήσεις το δικό σου, το νέο. Κάποια πράγματα αναλόγως, όχι όλα. Σε κατάλαβα αυτή τη φορά?

Caffrey
03-03-2006, 17:06
Ομως και πάλι θα έρθεις μπροστά σε απαιτήσεις που έχουν ξαναδημιουργηθεί, σε κινήσεις των μυών που έχουν ένα προηγούμενο ιστορίας.

Είπα όχι? Άλλο αυτό, και άλλο το να κάθεσαι να παίζεις χόουλ τόουνς, αυξημένες καιδεσυμαζεύεται, σε όλη τη ταστιέρα για να "απελευθερώσεις τα δάχτυλα".

Και θα δεις τότε ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία είναι αντικειμενικά και που είναι αναγκαία να τα μελετήσεις έτσι ώστε να δημιουργήσεις το δικό σου, το νέο. Κάποια πράγματα αναλόγως, όχι όλα. Σε κατάλαβα αυτή τη φορά?

Χαέα το περίμενα οτι θα έλεγες κάτι σχετικό.
Δε διαφωνώ ακριβώς, αλλά δέν είμαι σίγουρος οτι συμφωνούμε στο τί είναι "αναγκαίο" και "αντικειμενικο" (φρικαλέα λέξη όταν σχετίζεται με τέχνη πιστεύω. Η μάλλον γενικά, δεβαργιέσαι.).

Το εξής απόσπασμα απο κάπχιο μανιφέστο των Coum Transmissions (Throbbing Gristle) είναι αρκετά περιεκτικό θάλεγα: "Normal, traditional channels of training still remain important, but just seeing and discussing an alternative view can widen one's vision of what might be done. A trained pianist, for example, is just as incapable of capturing thee feel and style of a non-pianist as that non-pianist is of suddenly bursting into Chopin."

Και μια ιστορία. Όταν ο Cage έκανε μάθημα με τον Schoenberg, ο δεύτερος είπε του πρώτου "Για να γράψεις μουσική, θα πρέπει να καταλαβαίνεις αρμονία". Ο Cage είπε οτι δέν την καταλαβαίνει, και ο άλλος αποκρίθηκε "Χέβι!". Χαχα πσέματα δέν είπε αυτό. Είπε "Ε τότε θα συναντάς πάντα ένα εμπόδιο. Σάν να φτάνεις σε ένα τοίχο απο τον οποίο δέ μπορείς να περάσεις." Και είπε ο Cage "Ε τότε θα περάσω τη ζωή μου χτυπώντας το κεφάλι μου σαυτό το τοίχο!". Η μουσική του Cage δέν έχει ίχνος αρμονίας. Χέλ, συνήθως δέν έχει ούτε κάν νότες! Κάτι παρόμοιο είχε αντιμετωπίσει και ο Iannis Xenakis. Λοιπόν τι λές? Με κατάλαβες αυτή τη φορά?

Third_EyE
03-03-2006, 17:09
Polla megali malakian erwtisi.........

phthoggon
03-03-2006, 17:23
Caffrey δε μου λες και τίποτα καινούργιο. Η γνώμη μου άλλωστε μια χαρά συνοψίζεται από τη πρώτη φράση του quote των Coum Transmmitions. Οι περιπτώσεις μουσικών που αρχίζουν από το μηδέν και καταφέρνουν να κάνουν κάτι αξιόλογο είναι λίγες (και δε ξέρω αν υπάρχει ομοφωνία για το αν η μουσική των Throbbing Gristle και του Cage είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα) και δε σημαίνει ότι αυτοί οι μουσικοί δε θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ήδη υπάρχουσες τεχνικές. Εγώ για παράδειγμα θα γούσταρα πολύ να μάθω τι μουσική θα έβγαζε ο Burzum εάν είχε κάτσει να μελετήσει πολύ παραπάνω το όργανό του. Δεν παίζει να ήταν ακόμα πιο τέλεια? Άλλωστε και ο Cage ήξερε μια χαρά πως να βάλει τα χέρια του στο πιάνο, άσχετα με τη θεωρητική γνώση.

ΕΔΙΤ: Α και btw, για να φτάσει ο Cage να κάνει μάθημα με τον Schoenberg, εννοείται ότι ήξερε τα αρχίδια του από αρμονία, πέρα από ότι προφανώς δεν την πολυχρησιμοποίησε.

Caffrey
03-03-2006, 17:40
(και δε ξέρω αν υπάρχει ομοφωνία για το αν η μουσική των Throbbing Gristle και του Cage είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα)

Και αυτό είναι σημαντικό γιατί...?

και δε σημαίνει ότι αυτοί οι μουσικοί δε θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ήδη υπάρχουσες τεχνικές

Προφανώς. Στο πρώτο πόστ πούκανα δε μιλούσα περι "σωστών" τεχνικών κτλ? :wink:

Εγώ για παράδειγμα θα γούσταρα πολύ να μάθω τι μουσική θα έβγαζε ο Burzum εάν είχε κάτσει να μελετήσει πολύ παραπάνω το όργανό του. Δεν παίζει να ήταν ακόμα πιο τέλεια?

Θα ήταν σίγουρα διαφορετική. Μα πώς λές οτι συμφωνείς με τους τρανζμίσιονς όταν λές αυτό το πράμα? Τέσπα. Δέν έχω κάτι άλλο να πώ νομίζω.

έντιτ: α είπες για τη πρώτη πρόταση των κούμ, μόνον, άκυρο. Χμού, η δεύτερη δέ σου κάνει? :/ Και σχετικά με τον κέητζ, μα δε δγιαβάζεις τι γράφω ιγιό? Είπε οτι δέ :καταλαβαίνει: αρμονία.

O)))zma
03-03-2006, 17:54
Loipon epeidi to exete paei poli allou
Aformi gia to topic dothike apo ena proigoumeno pou eixa ballei pou elege poio/a tragoudia tha thelate na eixate grapsei
(malakies topic diladi) kai ekei paratirisa oti i pleopsifia anefere tragoudia me poli mpourmpoulithra mesa.
Endexomenos na min to ethesa sosta san topic eksarxis kai na eprepe na einai etsi:

Otan grafete tragoudia prospathite na balete mesa oles tis kainouries texnikes pou exete mathei?

pantos kai sti morfi pou itan edose aformi gia koubenta
omorfa kai oraia

:) :D

phthoggon
03-03-2006, 20:58
Και αυτό είναι σημαντικό γιατί...?

Όσον αφορά το πόσο σύνηθες και πόσο εύκολο είναι εντελώς αυτοδίδακτοι μουσικοί να βγάλουν πρωτοποριακά και μεγάλα (από άποψη ποιότητας, τώρα με με κράξετε απλώς δε βρίσκω καλύτερη λέξη ;p) πράγματα. Imho ούτε ο Cage ούτε οι Gristle το έχουν κάνει, στο σημείο που να βάζω τη μουσική τους να την ακούω κάθε μέρα.

Θα ήταν σίγουρα διαφορετική.

Αυτό λέω και γω. Όμως προσθέτω, δεν αποκλείεται να ήταν και πολύ καλύτερη.

έντιτ: α είπες για τη πρώτη πρόταση των κούμ, μόνον, άκυρο. Χμού, η δεύτερη δέ σου κάνει? :/ Και σχετικά με τον κέητζ, μα δε δγιαβάζεις τι γράφω ιγιό? Είπε οτι δέ :καταλαβαίνει: αρμονία.

Για το πρώτο βαριέμαι να το αναλύσω, σηκώνει πολύ συζήτηση, αλλά θεωρητικά ο σπουδαγμένος πιανίστας ίσως και να μπορέσει να φέρει τον εαυτό του σε μία νοητική κατάσταση μικρού παιδιού χωρίς καμία γνώση μπροστά στο πιάνο, ενώ το μικρό παιδί δε θα μπορέσει ποτέ να παίξει Chopin. O πρώτος πρέπει να σβήσει αυτό που ήδη διαθέτει, ενώ ο άλλος να το αποκτήσει μεμιάς. Τέσπα αυτή η πρόταση έχει βάση επειδή το πρώτο είναι όντως πολύ δύσκολο, ότι μπαίνεις σε "καλούπια" με την μουσική και όχι μόνο παιδεία και μαθαίνεις να σκέφτεσαι με συγκεκριμένο τρόπο είναι γεγονός. Για να κάνω και γω μία αναφορά στον Vai, είχε πει κάποτε ότι είχε δώσει τη κιθάρα του στο μικρό του γιο και άκουγε τι έπαιζε για να ξαναποκτήσει προφανώς μία ιδέα του πως λειτουργείς εκ μηδενικής γνώσης. Επίσης, το ίδιο πράγμα έκαναν και οι Throbbing Gristle ( :!: ) προφανώς, οι οποίοι στη πρώτη περίοδο του συγκροτήματος είχαν διαλέξει να παίζουν όργανα τα οποία δε γνώριζαν (ο Orridge πχ έπαιζε ντραμς και βιολί και διάλεξε να παίζει μπάσο) με την ίδια δικαιολόγηση.

Όσο για τον Cage, η ανεκδοτολογία που συνήθως υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις για να ενισχύει το μύνημα του μουσικού δε νομίζω ότι έχει και πολλή σχέση με τη πραγματικότητα. Για να πας να κάνεις μάθημα με έναν από τους 10 κορυφαίους συνθέτες του 20ου αιώνα δε μπορείς να είσαι ο κάθε άσχετος, σίγουρα είχε τις 5σιες γνώσεις από το κάθε κλασικό οργανοπαίκτη πχ, απλώς όχι αρκετές για να ασχοληθεί σοβαρά με τη (κλασική) κλασική μουσική σα συνθέτης.

Caffrey
04-03-2006, 08:46
Όσον αφορά το πόσο σύνηθες και πόσο εύκολο είναι εντελώς αυτοδίδακτοι μουσικοί να βγάλουν πρωτοποριακά και μεγάλα (από άποψη ποιότητας, τώρα με με κράξετε απλώς δε βρίσκω καλύτερη λέξη ;p) πράγματα. Imho ούτε ο Cage ούτε οι Gristle το έχουν κάνει, στο σημείο που να βάζω τη μουσική τους να την ακούω κάθε μέρα.

Iyho.

Αυτό λέω και γω. Όμως προσθέτω, δεν αποκλείεται να ήταν και πολύ καλύτερη.

Μπορεί να ήταν και τραγικά απαίσια φφσ, δέν έχει νόημα όλο αυτό.

Για το πρώτο βαριέμαι να το αναλύσω, σηκώνει πολύ συζήτηση, αλλά θεωρητικά ο σπουδαγμένος πιανίστας ίσως και να μπορέσει να φέρει τον εαυτό του σε μία νοητική κατάσταση μικρού παιδιού χωρίς καμία γνώση μπροστά στο πιάνο

Αυτό που θα παίξει όμως, δε θα ακούγεται σαν παίξιμο "μικρού παιδιού χωρίς καμία γνώση μπροστά στο πχιάνο". Θα ακούγεται σάν "σπουδαγμένος πχιανίστας που προσπαθεί να παίξει σάν μικρό παιδί χωρίς καμία γνώση κλπ". Ιμό.

Επίσης, το ίδιο πράγμα έκαναν και οι Throbbing Gristle ( ) προφανώς, οι οποίοι στη πρώτη περίοδο του συγκροτήματος είχαν διαλέξει να παίζουν όργανα τα οποία δε γνώριζαν (ο Orridge πχ έπαιζε ντραμς και βιολί και διάλεξε να παίζει μπάσο) με την ίδια δικαιολόγηση.

Yah, και ο Waits είχε πει οτι δοκιμάζει να παίζει όργανα που δέ ξέρει γιατί τα χέργια "συνηθίζουν να πηγαίνουν σε γνώριμα, ωραία μέρη. Πρέπει να προσέχεις όταν το παίξιμο δε γίνεται πχιά με το μυαλό αλλά με τα δάχτυλα να πηγαίνουν σε 'ωραία μέρη'."

Όσο για τον Cage, η ανεκδοτολογία που συνήθως υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις για να ενισχύει το μύνημα του μουσικού δε νομίζω ότι έχει και πολλή σχέση με τη πραγματικότητα. Για να πας να κάνεις μάθημα με έναν από τους 10 κορυφαίους συνθέτες του 20ου αιώνα δε μπορείς να είσαι ο κάθε άσχετος, σίγουρα είχε τις 5σιες γνώσεις από το κάθε κλασικό οργανοπαίκτη πχ, απλώς όχι αρκετές για να ασχοληθεί σοβαρά με τη (κλασική) κλασική μουσική σα συνθέτης.

Σίγουρα? Το ξέρεις στα σίγουρα αυτό ασπούμε? Απόσο γνωρίζω εγώ, είχε πολύ λίγη μουσική παιδεία πρίν ξεκινήσει τα μαθήματα με τον Schoenberg. Και τέσπα, δέν είναι εκεί το νόημα. Είπε οτι δε καταλάβαινε αρμονία. Συγκεκριμένα είχε πει "I had no feeling for harmony" (Αμα θές να πούμε μετέφρασε το αλλιώς, εγώ έτσι το καταλαβαίνω). Και όσα κομμάτια είχε γράψει έως τότε ήταν ατονικά/σειριακά. Τι το ψάχνεις παραπάνω? Γίνεται να "γνωρίζεις τα κέρατα σου σχετικά με κάτι" και να μη τα καταλαβαίνεις?

Και κάπου εδώ πιστεύω, η συζήτηση απο μια "ουσιαστική" δγιαφωνία, μετατρέπεται σε απλώς μια δγιαφωνία for the sake of it.

Vic
04-03-2006, 16:19

to prosypogragw me mia dieykrinhsh: Allazw ton oro "myalo" kai vazw ton genikotero dystyxws alla akrivestero paradoksws "mesa sou". Kai me vash aytou tou orismou gia thn erwthsh tou topic:

To thema einai ti exei sto myalo 'h akrivestera mesa tou (kai myalo kai synaisthimata mazi, se o,ti posothta) tou o allos...

Kapou eixa grapsei gia Oliva kai Quorthon san xtyphta paradeigmata sygkrishs: Faltsadoura terma o Quorthon alla pathos na ksexeilizei apo ta mpatzakia, pathos terma kai o Criss alla kai me (to say the least) poly kalyterh texnikh... Pathos omws mporei na exei o allos kathara mono me to organo tou e? (Steve Vai stis kayles tou einai ena prosforo paradeigma, IA Eklundh se paroksysmo epishs). Kai me thn texnikh mporei na exeis pathos kai exw gnwrisei kai kana dyo xamenous sto diasthma twn mousikwn thewriwn pou katw apo Ksenakh den tha valoun sto pikap. Egw fysika tetoio pathos den exw opote den einai tyxaio oti h klassikh tou deyterou misou tou 20ou aiwna mou fainetai thanatifora vareth.

Den tithetai thema sygkrisews opws tha legame cliche ('h "gousta einai ayta" kalh wra) giati einai aytonohto oti xwris to pathos analato to fai, anthrakes o 8hsayros, e ti na to kanw tote, sta paparia o Michael Angelo pou kounaei thn pena tou kai ta daxtyla tou grhgora klp klp...

Synepws, gnwmh mou einai oti tetoies erwthseis kai analoga debates ginontai gia to aytonohto. Kapoioi mporei na to poun kai katanalwsh sto anousio alla gia mena exei plaka h stigmh pou arxizoun kai diapistwnoun to aytonohto oloi....

Tonizw thn frash "gnwmh mou" opws armozei se ena aytonohto thread :P

Rattlehead
05-03-2006, 21:26
Otan grafete tragoudia prospathite na balete mesa oles tis kainouries texnikes pou exete mathei?
Εννοείται όταν μαθαίνεις μία καινούρια τεχνική και τη γουστάρεις θα θέλεις να τη βάλεις σε ένα καινούριο κομμάτι. Αν και νομίζω αυτό που θέλεις να πεις είναι αν προτιμάμε τα "δύσκολα" ριφ ή τα "απλά και συναισθηματικά". Εννοείται όλοι θα πουν το 2ο. Το ερώτημα είναι όμως κάπως πιο πολύπλοκο γιατί για εμένα ένα απλό ριφ είναι 10 νότες/λεπτό ενώ για τον Malmsteen 500 νότες/λεπτό :P
Γενικά είμαι της άποψης του ότι αν έχεις γνώση πολλών τεχνικών παιξίματος μπορείς να εκφραστείς καλύτερα, αυτές οι γνώσεις μπορούν να σε βοηθήσουν, αλλά ως must βάζω το να μην ακολουθείς πιστά αυτές τις τεχνικές αλλά να κάνεις ότι σου γκαυλώσει. Γενικά στον καλό δρόμο είσαι όταν δε λες "πωπω, τι δύσκολο ριφ που έβγαλα" αλλά "πωπω, τι γαμάτο ριφ που έβγαλα" :puke:

Lost_In_Cooperland
05-03-2006, 21:52
Ό, τι είπε αυτός -----> phthoggon

necropethamenos
06-03-2006, 02:45
kat'arxin diavazontas to thread mou dinetai i entypwsi pws ws texniki orizete mono kati speed-related. Pou einai fysika lathos. Texniki einai px kai ena swsto bend i ena swsto vibrato, akoma kai ena powerchord exei tropous na paixtei kai na akoustei etsi, alliws, alliwtika.

opote gia mena doulevei ws eksis:

i vasi gia to paiksimo sou einai kathara to synaisthima, omws akomi kai gia na apodoseis afto tha xreiastei kapoia pragmata na ta kaneis kala. Eite speed related eite kati allo. Opote aplws prepei na matheis na kaneis kala afta pou sou aresei na paizeis.

efxaristw.

(oxi se kathe kommati de thelw na paiksw OTI KSERW. Oxi oti kserw kai tipota...)

VirusXI
06-03-2006, 13:48
όχι απαραίτητα speed-related, τεχνικά μάλλον εννοεί πολύπλοκα. Τουλάχιστον αυτό είναι πιο κοντά ως ορισμός.

Αυτό γίνεται αυθόρμητα, ότι καινούριο μαθαίνεις το χρησιμοποιείς... on topic συναίσθημα οφκορς, έτσι κιαλλιώς είπαμε, κουλαμάρα.

... κυριολεκτικά εδώ και 3-4 βδομάδες περίπου.

Curehead
06-03-2006, 20:00
η τεχνικη ειναι το μεσον, το συναισθημα η αφετηρια και η καταληξη.

(ειχα εμπνευση ο πουστης)

chrysa!
11-03-2006, 12:06
nomizo oti auta ta 2 einai alilendeta i toulaxiston prepei na einai-oso sigoureueis to paiksimo sou texnika(eite auto einai kithara/basso/foni klp) toso boreis meta na afiseis ton eauto sou na parasirthei apo to sinaisthima xoris na ginoun ola poutana-thelei mia isoropia to pragma

Marillion
04-05-2007, 11:48
less is more gia mena.

Oi sofes atakes tou kitharista twn Echo & the bunnymen.

''The say practise makes perfect...But then again...who wants to be perfect?''

Ta paradeigmata einai polla .Texnikh anaptysei o opoiosdhpote,synaisthima elaxistoi(kai gia ta 2 mazi thelei poly talento).Poso mallon gia prwsopikothta.Pantws o kathenas to eklamvanei diaforetika,allos xreiazete tin texnikh katarthsh gia na xrwmatisei ta kommatia tou kai gia na ylopoihsei tis idees tou opws akrivws tis fantazetai enw allos katafernei na se groovarei me 2 chords kai 2nota solo.Nomizw o 2os vgenei pio magkas
Me ta meionekthmata tou kai ta sloppy merh.Gia merikous ahdia gia mena gohteia.
(imo)

necropethamenos
09-05-2007, 23:09
koita, ta sloppy meri enos talantouxou koulou apla ta prospernaw giati den katafernoun na me ksenerwsoun. Dwse mou empnefsi kai pathos kai sta paparia mou ta ypoloipa.

apo kei mexri na peis oti ta sloppy meri einai goiteia, e, psiloakyro. Diladi nai, goustarw nirvana kai poly apla tragoudia kai poly koulo kitharista kai ton kompein na vgazei ti mpzyxoula tou, alla sigoura ektimw kai tin paragwgara pou exoun. An den tin eixan kai pali tha tous goustara alla einai ena syn. An iksere na paizei kiolas o kompein kai afto mallon sta syn tha itan (sigoura oxi an allaze to styl tou eks aitias tis gnwsis!)

Marillion
09-05-2007, 23:16
Den to phgaina ston cobain.Genika anaferomoun se kavles typou Ron Asheton. Xwris paragwgh xymadio entelws,karagustarw na akouw afta ta gamiolika wah wah .Imo panta etsi :!: (to tonisa kai parapanw vasika)

necropethamenos
09-05-2007, 23:23
to idio isxyei pantou. den milaw mono gia ton cobain, ton efera ws paradeigma.

goustarw koulamara ama einai aisthimatias o paixtis. Aplws einai akoma kalytera an den einai koulos, xwris na ennow oti prepei kai na paizei "texnika"

opws eipa kai prin ena xrono (kai merika posts pio panw) i texniki fainetai kai se poly apla pragmata kai einai ena syn. To pio aplo paradeigma, kapoios pou kserei apo bend.

Marillion
09-05-2007, 23:54
Nai re sy , katalavainw ti enoeis, alla gia mena einai to olo concept ths mousikhs pou shkwnei tin koulamara. Giati kaka ta psemmata h texnikh (akoma kai an kapoios apofasisei na mhn thn xrhsimopoihsei ) se apotrepei apto na deixeis mia sxetikh afeleia stin synthesh sou. Otan milhsa gia gohteia tha su ferw merika paradeigmata :

O Steve Jones twn sex pistols, eprepe na einai koulos gia na vgei ayto to pragma.
O J. Mascis twn dinosaur jr. solarei akatapavsta sthn idia klimaka(kai den 3erei katexei idiaitera to bend) arketa sloppy kai omos tosoi polloi perimenoun thn wra pou tha rhei h stigmh twn solo.
O Johny ramone (mhn gelasete) einai gegonos oti vrisketai stous pio epidrastikous kitharistes olwn twn epoxwn (san apopsh kai oxi san hxo) akrivws epeidh thelhse na parameinei koulos mexri to telos.Kalws h kakws ayta ta synexomena downstrokes opws poly sosta dhlwse o Joe Strummer dhmiourgousan ena wall of sound sta chords tous.An epaize opws eprepe (updownupdown) tha xane afto to raw feeling.

Paradeigmata polla pantws . O Verlaine epoxhs television , o Kevin Shields o Joey Santiago twn pixies kai o Tony Iommi epishs.

Den exw tpt me tus texnikous(kai polles fores ousiwdeis) kitharistes , apla thelw na pw oti antilamvanomai thn koulamara san ena meso na kaneis thn agnoia na fainetai gohteytikh.Kai ayto enoousa kai sta prohgoumena post mou panw katw.Nomizw pantws pws tzampa sizitoume kai kanenas den exei dikio h adiko,einai apla thema to pos kathetai sto ayti tou kathenos re pal 8)

verdictdenied
18-05-2007, 15:58
Κάποιος είπε (δεν θυμάμαι ποιός): "Μάθε τα πάντα για την μουσική και μετά ξέχνα τα όλα".
Ως δίλημμα δεν στέκει για μένα.
Η τεχνική σε βοηθά ώστε να πετύχεις αυτό που έχεις μεσ' το κεφάλι σου (συναίσθημα).
Τεχνική για την τεχνική είναι για τον πούτσο και παπαριές του στυλ "εγώ δεν μελετάω γιατί με ενδιαφέρει η σύνθεση και το συναίσθημα" είναι άλλο τόσο γτπ.

manos g
24-05-2007, 17:02
hello.

1.Nomizw oti an to 8ema mas einai h "texnh" tote ta pragmata einai kapws etsi : Den psaxnoyme poios einai o kalyteros texniths.Poios paizei poio polla h poios kanei ta poio xazemena pragmata.Psaxnoyme poionoy to ergo einai sygklonistiko, eystoxo,
kai se 8esh na anoi3ei dialogo me ton akroath.
Den einai kai h texnh omws synifasmenh me thn texnikh? den yparxoyn prossegiseis sthn texnh poy aforoyn to texniko ths kommati? Akoma kai an aytes einai spoydes (na doyme poso apisteyta mysthria mporei na ginei to tade pragma) to apotelesma pali mporei na einai sygklonistiko kai apolyta konta se osa mas sygkinoyn mesa apo thn texnh kai oxi psokolhmeno sthn texnikh toy diastash kai mono.

Oso afora to 8ema :minimalismos: nomizw oti kai ekei yparxoyn polles proseggiseis.
Yparxoyn polla paradeigma an8rwpwn poy eftasan sto 1000 kai meta apofashsan na pane sto 1 . h aytwn poy apo to 0 phgan sto 1. O ka8enas akoyloy8ei mia poreia kai katalhgei kapoy. Kai ola ta anamesa isws einai akoma kai poio dynata apo to apotelesma.

Me alla logia. Oso psaxnesai kai ka8e fora poy dokimazeis mia kainoyrgia prossegish 3anabriskeis kainoyrgia pragmata, nomizw oti to texniko kommati ka8orizei polla apo to pws 8a akoygetai h moysikh poy paizeis . Mporei telika na ftaseis sto 1000 kai ekei na apofasiseis oti twra 8es na ftaseis kai sto 2000 h na peis oti ok twra nomizw oti twra 8elw na paw sto 1. Pantws proswpika panta zhleya toys an8rwpoys poy apo to 0 phgainan sto 1 kai katafernan mesa apo tosmh mikrh poreia na paragoyn ena sygklonistiko apotelesma.

ayta.

O)))zma
24-05-2007, 17:14
hello.

1.Nomizw oti an to 8ema mas einai h "texnh" tote ta pragmata einai kapws etsi : Den psaxnoyme poios einai o kalyteros texniths.Poios paizei poio polla h poios kanei ta poio xazemena pragmata.Psaxnoyme poionoy to ergo einai sygklonistiko, eystoxo,
Den einai kai h texnh omws synifasmenh me thn texnikh? den yparxoyn prossegiseis sthn texnh poy aforoyn to texniko ths kommati? Akoma kai an aytes einai spoydes (na doyme poso apisteyta mysthria mporei na ginei to tade pragma) to apotelesma pali mporei na einai sygklonistiko kai apolyta konta se osa mas sygkinoyn mesa apo thn texnh kai oxi psokolhmeno sthn texnikh toy diastash kai mono.

Oso afora to 8ema :minimalismos: nomizw oti kai ekei yparxoyn polles proseggiseis.
Yparxoyn polla paradeigma an8rwpwn poy eftasan sto 1000 kai meta apofashsan na pane sto 1 . h aytwn poy apo to 0 phgan sto 1. O ka8enas akoyloy8ei mia poreia kai katalhgei kapoy. Kai ola ta anamesa isws einai akoma kai poio dynata apo to apotelesma.

Me alla logia. Oso psaxnesai kai ka8e fora poy dokimazeis mia kainoyrgia prossegish 3anabriskeis kainoyrgia pragmata, nomizw oti to texniko kommati ka8orizei polla apo to pws 8a akoygetai h moysikh poy paizeis . Mporei telika na ftaseis sto 1000 kai ekei na apofasiseis oti twra 8es na ftaseis kai sto 2000 h na peis oti ok twra nomizw oti twra 8elw na paw sto 1. Pantws proswpika panta zhleya toys an8rwpoys poy apo to 0 phgainan sto 1 kai katafernan mesa apo tosmh mikrh poreia na paragoyn ena sygklonistiko apotelesma.

ayta.

:thumbsup:

lab
24-05-2007, 17:14
hendrix re mounia!!!!!!!!!!!!!!!

illuzion_g
25-05-2007, 19:05
h apopsi mou einai pos kalo einai na exeis texniki mexri to simeio na mporeis na ekfrazeis auto pou niotheis...px pio poly goustaro tis 4 protes notes tou ONE ton metallica para to solo tou kai xairomai pou mporo na paikso tis 4 autes notes alla gia to solo sta @@ mou! genika omws min kollate!o allos goustarei malmsteen kai o allos darkthrone! mporeis na peis se kapoion oti auta pou akouei einai mlkies! oxi... prosopika tha ksenerona an oi darkthrone evgazan enan disko me texnikoures pantws!alla auto dn simainei pos dn mou aresoun oi nevermore px i oi spastic ink.kai gia na penepso to spiti mou dn nomizo pos i koulamara einai kati to kako! opws niothei kaneis :D

necropethamenos
26-05-2007, 11:51
[quote="manos g":1xn8toij]hello.

ayta.

:thumbsup:[/quote:1xn8toij]

ontws swsta ta leei o theios