Log in

View Full Version : Horror Books

ismosax
24-01-2006, 06:40
Xm...den xerw an uparxei antistoixo thread, den vrika me ena grigoro (isws kai ligo proxeiro) psaximo
Anyway, voila some of my favorites:

1. Stephen King - IT
2. Clive Barker - The Books of Blood 1-6
3. Graham Masterton - Oi Pagideumenoi

Gia pete ki eseis!

epp355
24-01-2006, 11:29
The Call of Cthulhu: And Other Weird Stories - H.P. Lovecraft
The Shining - Stephen Kin
The Tooth Fairy - Graham Joyce

ismosax
24-01-2006, 13:32
to teleutaio exei pesei edw kai kana xrono sta xeria mou kai akoma na to diavasw o axreios. mlkia mallon e?

epp355
24-01-2006, 14:17
Einai poli kalo.Ego eixa kollisei asxima!

Atheist
24-01-2006, 15:29
The Case Of Charles Dexter Ward
Dreams In The Witch-House
The Whisperer In Darkness

Και κάτι χιλιόμετρα πιο κάτω το Dracula του Stoker, τρελή ατμόσφαιρα.

ismosax
24-01-2006, 16:09
[quote="Atheist"]The Case Of Charles Dexter Ward
Dreams In The Witch-House
The Whisperer In Darkness

kai to trito Lovecraft einai?

Atheist
24-01-2006, 16:20
Nαι, τα σπάει.

ang69
25-01-2006, 02:16
Bram Stoker - Dracula
Stephen King - The Shining
Jack Ketchum - Off Season

ismosax
25-01-2006, 03:04
to off-season kukloforei sta ellinika? an nai, me poion titlo? :)
apo ketchum mou arese apisteuta to "the Girl Next Door", pragmatika arrwsto, opoios den to exei diavasei na trexei twra..

ang69
25-01-2006, 03:30
Ναι, πραγματικά άρρωστο και το Off Season σχεδόν εξίσου άρρωστο. Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί μεταφρασμένο. Με μια πρόχειρη ματιά στο σάιτ του Ελευθερουδάκη το είδα μόνο στα αγγλικά.

MoRmEnGiL
28-01-2006, 22:01
otidhpote apo lovecraft
epishs psa3e robert bloch, clark ashton smith, arthur machen
ton paria tou masterton opwsdhpote kai ton arxonta tou pseudous

ismosax
29-01-2006, 00:57
polu lovecraft epese telika (oxi oti me xalaei.. :)
o arxontas tou pseudous eixe toso ma toso xalia telos re gmt..krima giati kata ta alla einai para polu kalo..

MoRmEnGiL
29-01-2006, 20:31
o parias htan anwtero imo..

O)))zma
07-03-2006, 17:37
Jesus Ignacio Aldapuerta-The Eyes

splatter kai diastrameno seks

ismosax
08-03-2006, 01:22

Πού το βρήκες αυτό ορέ; Το ψάχνω αρκετό καιρό αλλά έχει εξαντληθεί. Το "επανεκδίδουν" οι Οξύ;

O)))zma
08-03-2006, 10:45
To xe parei filos mou palia.De katafera na to diabaso olo ....

When Black Roses Bloom
17-03-2006, 19:24
The Strange High House In The Mist
Kingsport, The City In The Mists
The Rats In The Walls
The Fungi From Yugoth (A Collection Of Short Poems)
kai fusika...

Polaris
Celephais
The White Ship
The Cats Of Ulthar

Ola ayta einai dhhghmata.

Ta mikra dhhghmata gamane polu perissotero apo ta megala pou bgazeis nohma.

PS. PWS TO KSEXASA O MALAKAS

THE TERRIBLE OLD MAN

(nai to Kingsport me exei gamhsei kala psuxologika kai to latreyw gia osous katalaban...)

PS2. Shadow Over Insmouth asdfadsfdasfasdf

freak brother
18-03-2006, 13:12

Πού το βρήκες αυτό ορέ; Το ψάχνω αρκετό καιρό αλλά έχει εξαντληθεί. Το "επανεκδίδουν" οι Οξύ;

to xw diavasei apo tis ekdoseis oxy.. meta eixa trelh orexh gia mpifteki thymamai.. :roll:

O)))zma
18-03-2006, 14:45
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Silent_Enigma
07-05-2006, 16:04

auto to exo kai ego! to vivliaraki gamaei!!! prospathei kai en merh ta katafernei na moiasei me DeSade.

o Parias opws anaeferthike gamaei kathws kai to "H MASKA TOU THANATOU" polu polu kalo!!!

aaa kai apo Graham Joyce exo to Requiem..den einai kai asximo!

GuardianOfIvorytower
21-07-2008, 12:11
Bump

Stephen King - The Shining
Clive Barker - Books of Blood
HP Lovecraft - The Case of Charles Dexter Ward

+ Graham Masterton - Pariah
+ Brian Lumley - Necroscope

When Black Roses Bloom
21-07-2008, 12:30
Βάλτε και At The Mountains of Madness και Herbert West: The Reanimator, καθώς και το γαμάτο The Shadow Out Of Time.

Απο H.P. Lovecraft όλα τα παραπάνω.

GuardianOfIvorytower
21-07-2008, 12:33
Ναι καλά, ήμουν οριακά να γράψω At The Mountains of Madness. Γενικά Lovecraft φοβερός κ τρελά επιδραστικός. Ποια είναι εκείνη η ιστορία με τον καθηγητή που παθαίνει αμνησία ξαφνικά κ γίνεται άλλος άνθρωπος? Δεν νομίζω ότι είναι αυτό το The Shadow Out Of Time, ή όχι?

When Black Roses Bloom
21-07-2008, 12:56
Αυτό είναι, με το Great Race of Yith, με τους εξωγήινους που στέλναν την συνείδησή τους πίσω στον χρόνο για να μπορέσουν να μελετήσουν το ανθρώπινο είδος, και αντιστοίχως ο ξενιστής μεταφερόταν, η συνείδισή του δηλαδή, στο σώμα του Yithian και κατέγραφε γι'αυτούς τις εμπειρίες του.

GuardianOfIvorytower
21-07-2008, 13:07
Α μπράβο. Κορυφαία ιστορία. Κ κλασικά στο τέλος σε αφήνει μαλάκα.

Raven Lord
24-07-2008, 19:31
η περίπτωση τσαρλς ντέξτερ ουορντ
με μεγάλη διαφορά από οτιδήποτε άλλο έχει γραφτεί στο χώρο

Shadowking
28-07-2008, 16:30
Ισχύει.

led_zeppelin
05-08-2008, 23:54
Γενικα δεν ειναι και πολυ του γουστου μου, οτι πιο κοντινο σε χορορ μπουκ εχω διαβασει, ηταν το Μιζερι του Στιβεν Κινγκ. Φαση ειχε, κοντεψα να παθω κλειστοφοβια.

GuardianOfIvorytower
06-08-2008, 11:43
Τα σπάει το βιβλίο, από τα καλύτερά του (κ η ταινία επίσης).

X
06-08-2008, 13:17
Herbert - Others
Barker - Books Of Blood
Masterton - Master Of Lies

Kapoio tou Koontz htan sumpathhtiko kathws k kapoia tou King (desperation px)

casshern
06-08-2008, 14:25
To Intensity (http://www.deankoontz.com/books/intensity/excerpts.php) του Dean Koontz ήτο υπέροχα στυλιζαρισμένο θριλεράκι.

Στο πνεύμα του τόπικ, από τα άπαντα του St. King ξεχωρίζω Το πρόσωπο του φόβου (http://stephenking.com/library/novel/dark_half_the.html).

Και αν και αναφέρθηκε πολλάκις, η Περίπτωση του Τσαρλς Ντ. Γουόρντ μετράει πολύ.

fandango
18-08-2008, 12:40
Στο πνεύμα του τόπικ, από τα άπαντα του St. King ξεχωρίζω Το πρόσωπο του φόβου (http://stephenking.com/library/novel/dark_half_the.html).

πολύ μέτριο, τουλάχιστον για μένα προσωπικά που είχα διαβάσει πιο πριν την Λάμψη, το Αυτό και το Μίζερι

fandango
20-08-2008, 02:20
επειδή από τη βαρεμάρα μου έπιασα για 3η φορά το ΙΤ, μπορείτε να μου προτείνετε ένα βιβλίο που να με κάνει να ξενυχτήσω, από τη μία γιατί θα είναι πολύ γαμάουα και θα θέλω να το τελειώσω μονορούφι και από την άλλη γιατί θα ταχω κάνει πάνω μου και θα φοβάμαι να πάω για ύπνο?

casshern
20-08-2008, 04:22
επειδή από τη βαρεμάρα μου έπιασα για 3η φορά το ΙΤ, μπορείτε να μου προτείνετε ένα βιβλίο που να με κάνει να ξενυχτήσω, από τη μία γιατί θα είναι πολύ γαμάουα και θα θέλω να το τελειώσω μονορούφι και από την άλλη γιατί θα ταχω κάνει πάνω μου και θα φοβάμαι να πάω για ύπνο?

http://www.grafica.gr/eshop/image.php?productid=17370

Τώρα, για Ντάρκ Χά(λ)φ. Δεν είναι από τα αγαπημένα μου Κίνκ, αλλά είναι από εκείνα που ταιριάζουν περισσότερο με αυτό που ζητάει ο τίτλος το τόπικ.
Εναλλακτικά θα πρότεινα Ντεσπερέισον, αλλά πάει περισσότερο προς το σπλάτερ.

Γενικά, πέρα από τους 2-3-4 που έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα, δεν γνωρίζω κάτι πιο πσαγμένο από παγκόσμια λογοτεχνία, αλλά, ΑΛΛΑ.

...αυτά που ζητάς στο κουότ που έκανα, μπορείς να τα βρεις ευκολότερα σε ταινίες, αν το λογοτεχνικό σέρτς δεν ρίξει φως.

Another time, another thread.

When Black Roses Bloom
20-08-2008, 10:18

At The Mountains Of Madness? Αν και μικρό (απ'όσο θυμάμαι). Επίσης, έχω μια σειρά απο τις εκδόσεις Οξύ που λέγεται Σκοτάδι και έχει 7 βιβλία τρόμου μέσα. Graham Masterton, και σια. Πρέπει να το βγάλω μια φωτό στο σπίτι, γιατί στο νετ δεν μπόρεσα να το βρω.

Edit:

Σώπα το βρήκα:

Masterton G.
Liggoti T.
Joyce G.
Shomptow S.P.
Glegg D.
Suster G
Dixon J.P.

http://www.oxy.gr/shop/images/Kouti.jpg

Ένας Gerald Suster ποu σε παρασέρνει στον δικό του "ΔΑΙΔΑΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ". Ο Graham Joyce Θα σας παρουσιάσει την ζωή του Σαμ μέσα από τα μάτια τις "ΝΕΡΑΙΔΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ". Το "ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΦΙΑΛΤΩΝ" του Thomas Ligotti με τα 21 διηγήματα του. Ο Douglas Clegg σας παρουσιάζει τον "ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟU ΧΑΛΟΓΟUΙΝ". Οι "ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ" από τον S.P.Somtow Θα σας συντροφεύουν . Το κλασικό πια "Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ" τοu Graham Masterton. Και τελευταίο το εξαιρετικό "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ" από τον J.P.Dixon.

GuardianOfIvorytower
20-08-2008, 11:39
Αυτή τη σειρά την έχει ένας φίλος κ μου έχει πει πολύ καλά λόγια.

fandango
20-08-2008, 22:59
Σώπα το βρήκα:

Masterton G.
Liggoti T.
Joyce G.
Shomptow S.P.
Glegg D.
Suster G
Dixon J.P.

http://www.oxy.gr/shop/images/Kouti.jpg

Ένας Gerald Suster ποu σε παρασέρνει στον δικό του "ΔΑΙΔΑΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ". Ο Graham Joyce Θα σας παρουσιάσει την ζωή του Σαμ μέσα από τα μάτια τις "ΝΕΡΑΙΔΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ". Το "ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΦΙΑΛΤΩΝ" του Thomas Ligotti με τα 21 διηγήματα του. Ο Douglas Clegg σας παρουσιάζει τον "ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟU ΧΑΛΟΓΟUΙΝ". Οι "ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ" από τον S.P.Somtow Θα σας συντροφεύουν . Το κλασικό πια "Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ" τοu Graham Masterton. Και τελευταίο το εξαιρετικό "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ" από τον J.P.Dixon.

το είχα δει αυτό κάποτε στην Αγνωστη Κανταθ, αν τοχει αυριο θα το πάρω :wink:

GuardianOfIvorytower
21-08-2008, 12:03
Εσύ πόσο πολύ κοιμήθηκες για να τη βρεις? :P

(Σοβαρά τώρα, που είναι?)

X
21-08-2008, 16:23
Auto to xe 25 eura sto fnac se kapoia fash. O diavolos sthn prosopsh einai polu geloios pantws.

edit: Epishs to kalutero vivlio King gia mena einai me diafora h makria poreia (den to les horror book vevaia..)

Shadowking
24-08-2008, 16:16
Για πείτε για King, μόνο το Insomnia έχω διαβάσει που δεν τρελλάθηκα κιόλας. Εκτός από Ιt που πρέπει να το διαβάσω κάποτε οπωσδήποτε τι άλλο συνιστάτε.

X
24-08-2008, 18:59
to kalutero vivlio King gia mena einai me diafora h makria poreia

Diaskedastika htan k ta Desperation k Misery alla den thumamai xristo ap'ta story pleon. Auto vevaia to pathainw genika :|

Shadowking
24-08-2008, 19:24
Πω, ο βασικός λόγος που δεν θέλω να τα διαβάσω είναι οι μεταφορές τους στην οθόνη. Το Misery, καλό ήταν, το Desperation και κάτι άλλο δεν βλέπονται.

GuardianOfIvorytower
24-08-2008, 21:04
Για μένα όταν μιλάμε για βιβλία Κινγκ μου έρχονται στο μυαλό τα Shining, Carrie, It αρχικά, κ Christine, Salems Lot, Misery στη συνέχεια.

casshern
24-08-2008, 21:37
ΑΝ εξαιρέσουμε τον Ντάραμποντ(Πράσινο Μίλι-Τελευταία Έξοδος),
9/10 φορές, μεταφορά βιβλίου του Κινγκ στο πανί ισοδυναμεί με δυσφήμηση του έργου του.

Πολλοί μάλιστα έκφράζουν άποψη για τον εν λόγω συγγραφέα βασιζόμενοι εξ ολοκλήρου σε γνωστές trash βιντεοταινίες που φέρουν το όνομα βιβλίων του. Μεγάλη ιστορία αυτή.

Shadowking, με κάθε επιφύλαξη μιας και το Ινσόμνια είναι από τα αγαπημένα μου και προσπερνώντας κάποια φστάνταρτς που αναφέρθηκαν, προτείνω τα εξής.

-- Χρήσιμα Αντικείμενα (πολύ καλή ταινία επίσης, με το μεγάλο Εντ Χάρρις)

-- Νυχτερίτες (Αγγλιστί Tommyknockers)

-- Το Κοράκι (= The Stand)

Αυτά βέβαια, είναι της τάξεως των 700-800 σελίδων, αλλά αν σου αρέσει ο τρόπος που γράφει, καταπίνονται σαν νεράκι.

Σε κάτι πιο συμμαζεμένο, θα to πήγαινα εναλλακτικά, όπως:

-- Το καλοκαίρι της διαφθοράς (δείτα και την ταινία (http://www.imdb.com/title/tt0118636/) που ΓΑΜΕί)

-- Πράσινο Μίλι

--Όλα είναι Δυνατά (συλλογή ιστοριών είναι αυτό και μάλλον η καλύτερη απ' όσες έχω διαβάσει)

Αυτά
και σόρρυ για τη μετατροπή του τόπικ σε StephenKingShrine.

Πείτε και κανέναν άλλο πέρα από τους κλασσικούς τώρα, για να μαθαίνωμε.

Shadowking
25-08-2008, 00:07
@Casshern:
Όταν διάβασα το Insomnia ανησύχησα, άρχισα να τσεκάρω μήπως η γιαγιά μου βγάζει μωβ αύρες και πεταρίζει τα βράδυα.
Εννοώ ότι από ένα σημείο και μετά το παραγάμησε. Eυχαριστώ πολύ πάντως για την λίστα.

fandango
25-08-2008, 02:37
ακόμα δεν έχετε πει το stand by me, ούτε για βιβλίο ούτε για γαμηστερή ταινία, ε.

ΙΤ.-

casshern
25-08-2008, 02:59
Απολογίες
:oops:

Pitsadoros
25-08-2008, 11:13
exw diavasei kamia dekaria vivlia king k to diaskedastikotero itan makran i nixterini vardia pou einai diigimata merika ap ta opoia stigmatisan tin athwa tote efiviki mou psixoula. to swsto procedere gia mena einai: to auto > lampsi > nixterini vardia > meta opoio thes

entit: mpravo apopane mou thimises ti skini sto apt pupil pou ton vazei na kanei stratiwtiko vadisma i opoia eixe stigmatisei tin athwa tote efiviki mou psixoula alla me ta xronia tin ksexasa. prepei na to ksanadw

GuardianOfIvorytower
25-08-2008, 11:51
Κ το Shawshank Redemption τα σπάει απίστευτα ε (κ η ταινία ακόμα περισσότερο).

ion_storm
28-08-2008, 19:59
Ο casshern είναι σωστός στισ προτασεις για King...
Νυχτερίτες από τα αγαπημένα μου και το Κοράκι για μένα ίσωσ το καλύτερο... αλλά πολύ μεγάλη αρρώστια είναι το Παιχνίδι του Τζεραλντ...κυρίως διαδραματίζεται σε ένα δωμάτιο... (θέλω να πω ποιοι είναι μεσα στο δμάτιο αλλά δεν λέει)...

GuardianOfIvorytower
28-08-2008, 20:01
Το παιχνίδι του Τζέραλντ ήταν απρόσμενα καλό όντως.

ion_storm
28-08-2008, 20:04
Για μένα από τα καλύτερα του.
το διάβαζα καλοκαίρι και με είχε σκαλώσει πολυ άσχημα...
αλλα γιατί λες απρόσμενα καλο?

GuardianOfIvorytower
28-08-2008, 20:08
Γιατί από την περιγραφή (στο οπισθόφυλλο) δεν περίμενα κ παααααάρα πολλά, αλλά με διέψευσε ευχάριστα. Εξελίχτηκε αρκετά καλά.

When Black Roses Bloom
28-08-2008, 20:31
Δεν θυμάμαι αν έχει ποσταριστεί στο συγκεκριμένο θρέντ, αλλά να προτείνω και το Hell House (Το Στοίχειωμα - Εκδόσεις Οξύ) απο Richard Matheson. Πολύ ωραίο.

http://www.fantasticfiction.co.uk/images/n0/n920.jpg

Sample εξώφυλλο.

Edit:

Και ταινία, του 1973

http://www.imdb.com/title/tt0070294/

iskra
30-08-2008, 00:46
trismegisto vivlio to apo pano.
mazi me nyxterites to pio tromaxtiko vivlio pou xo diavasei. apo ta mi-lavkraftika dld. giati px i periptosi tou tsarls ntekster gouornt apla den exei antipalo.

Shadowking
30-08-2008, 21:08
The shadow over Insmouth το κοντράρει στα ίσα και του χώνει γκολ στις καθυστερήσεις.

iskra
30-08-2008, 21:09
stamata na me kynigas se ola ta threads re loverde valverde.

twisted_sister
04-09-2009, 13:37
Λοιπόν, ας καταθέσω κι εγώ την λίστα μου...
Clive Barker-Υφαντόκοσμος, Ο κλέφτης του πάντοτε, Cabal, Το μεγάλο μυστικό θέαμα, Αείπολη...Και για να μην τα γράψω όλα, θα πω οτι το μόνο που βρήκα αδιάφορο ήταν Το καταραμένο παιχνίδι(δεν έχω διαβάσει Αμπαρατ,Τα μυστικά της Βαβυλώνας)
Stephen King-It, The shining, Salems lot, Dead zone, Christine, Misery
Masterton -Ο παρίας, Ο αρχοντας του ψεύδους, Αυτοί που ποτέ δεν κοιμούνται
Poppy Z. Brite- Θεσπέσιο πτώμα... Ό'τι πιο αρρωστημένο έχω διαβάσει!!!Το συνιστώ 110% σε όλους!!
Brian Lumley- Νεκροσκόπος 1&2
Simon Clark- Δίψα για αίμα
Graham Joyce- Το σκοτεινό ημερολόγιο
Thomas Harris- την γνωστή τριλογία
Αυτά προτείνω ανεπιφύλακτα!!
Κάποια αντιπρόταση? :)

Black Snake Moan
04-09-2009, 14:50
Στηρίζω αυτοί που ποτέ δεν κοιμούνται. Ο παρίας καλός, αλλά μου φάνηκε ότι είχαν πολλές ομοιότητες και για αυτό μου έμεινε το άλλο που το διάβασα και πρώτο.

sabbattack
04-09-2009, 15:17
trismegisto vivlio to apo pano.
mazi me nyxterites to pio tromaxtiko vivlio pou xo diavasei. apo ta mi-lavkraftika dld. giati px i periptosi tou tsarls ntekster gouornt apla den exei antipalo.

pshfizw kai egw Charles Dexter Ward, mou eixe gamhsei ta gymnasiaka xronia patokorfa.

antimusic
04-09-2009, 15:22
πεταγόσουνα τις νύχτες κάθιδρος; :moutza:

casshern
04-09-2009, 17:02
7 προς 3 ότι εννοεί το σήριαλ.

sabbattack
04-09-2009, 17:45
xm, mallon exoume ksekinhsei me to la8os podi e?

1) casshern kata 99% eisai egw (h toulaxiston etsi yposthrizei h ELIT) opote de mporeis na mou th les.

2) den exei ginei pote shrial o charles dexter ward.

3) re rinswind pera oti brizomaste se olo to forum, exeis kapoio problhma me to ti mou ekane emena to biblio?

casshern
04-09-2009, 18:06
1) Το θέμα είναι : Θέλεις να είμαι εσύ?

α) Σιγά τις φρυγανιές !

β) Το παξιμάδι κόβει τη γη.

2) Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει σήριαλ? Να γίνει πολλ!

α) Charles

β) Dexter

γ) Ward

δ) asdf

3) On topik:

α) Στηρίζουμε

α.i) The Sleepless

α.ii) Blood Crazy

α.iii) Necroscopje

LokiTricksterGod
04-09-2009, 18:19
χμ έχω πρόβλημα, δεν μπορώ να τρομάξω με το υπερφυσικό. εκτός κι αν χόρρορ μπούκς εννοούμε το genre και όχι αυτά που μας τρόμαξαν.

γιατί αν λέμε τέτοια τότε νομίζω ότι το girl next door του ketchum και το scar culture του davidson (το κορίτσι της διπλανής πόρτας / ουλές, και τα δύο κυκλοφορούν από εκδόσεις οξυ) πατάνε τα πάντα όλα κάτω.

κατά τ'άλλα charles dexter ward απ'τις ωραιότερες συνθέσεις ατμόσφαιρας που χω διαβάσει ποτέ και it ψυχογράφημα απ'τα λίγα κιας είναι παλπ το μισό.

antimusic
04-09-2009, 21:47
3) re rinswind pera oti brizomaste se olo to forum, exeis kapoio problhma me to ti mou ekane emena to biblio?

μου φάνηκε απίστευτα βλακώδες αυτό που έγραψες όπως το έγραψες.

+1 για το girl next door που είναι και αληθινή ιστορία (http://en.wikipedia.org/wiki/Sylvia_Likens) (spoilers!)

Abruzzi
04-09-2009, 21:50
Duma Key

fandango
04-09-2009, 21:53
Duma Key

για πες κι άλλα :P

GuardianOfIvorytower
05-09-2009, 13:08
Λοιπόν, ας καταθέσω κι εγώ την λίστα μου...
Clive Barker-Υφαντόκοσμος, Ο κλέφτης του πάντοτε, Cabal, Το μεγάλο μυστικό θέαμα, Αείπολη...Και για να μην τα γράψω όλα, θα πω οτι το μόνο που βρήκα αδιάφορο ήταν Το καταραμένο παιχνίδι(δεν έχω διαβάσει Αμπαρατ,Τα μυστικά της Βαβυλώνας)
Stephen King-It, The shining, Salems lot, Dead zone, Christine, Misery
Masterton -Ο παρίας, Ο αρχοντας του ψεύδους, Αυτοί που ποτέ δεν κοιμούνται
Poppy Z. Brite- Θεσπέσιο πτώμα... Ό'τι πιο αρρωστημένο έχω διαβάσει!!!Το συνιστώ 110% σε όλους!!
Brian Lumley- Νεκροσκόπος 1&2
Simon Clark- Δίψα για αίμα
Graham Joyce- Το σκοτεινό ημερολόγιο
Thomas Harris- την γνωστή τριλογία
Αυτά προτείνω ανεπιφύλακτα!!
Κάποια αντιπρόταση? :)

Για Barker, King, Masterton συμφωνούμε, χεχε (τα έχουμε πει κ από κοντά)
Να διαβάσεις Lovecraft :)

Παρακμιακό Εργαλείο
09-09-2009, 22:34
^
Lovecraft γιέαααα!
π.χ. το The Dunwich Horror είναι και σύντομο.

Επίσης, το Pet Sematary του S.King. Και μερικές σύντομες ιστορίες τρόμου απ'τον E.A.Poe.

Out Of The Body
09-09-2009, 23:49
.

CUREd
06-11-2009, 21:11
απο λαβκραφτ η περιπτωση του τσαρλς ντεξτερ γουορντ.μπαρκερ, ο κλεφτης του παντοτε.κινγκ ειναι ο αγαπημενος μ αλλα θα ξεχωρισω την λαμψη το αυτο κ το σαλεμς λοτ.παντως μετρανε πολυ κ μερικα απο τα συντομα διηγηματα του που εχουν εκδοθει σε συλλογες.κ το ντεσπερεισιον γιατι εχει μια ενδιαφερουσα λογικη πανω στο θεμα της σχεσης θεου-ανθρωπου.

Nachtmystium
22-01-2010, 08:32
μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί όλοι αυτοί ήταν μαλάκες δεξιοί;

CUREd
28-01-2010, 23:14
ela mou?prwth fora to akouw auto.

Spade
09-05-2010, 16:50
Η Λαμψη του Stephen King και διαφορα διηγηματα τρομου και μυστηριου οπως το Καποια Στοιχειωμενα Σπιτια του Αλμπροουζ Μπηρς

redeemer
15-08-2010, 19:14
Απο Κινγκ η τετράδα ΙΤ,Σαλεμς Λοτ,Μίζερι,The stand είναι υπεραπαραίτητη απλά.
Καλές φάσεις είναι και τα Tommyknockers,Dark Half,Dolores Claibourne και Thinner απλώς παρεκλείνουν λίγο από το horror genre.
Επίσης ενα από τα βιβλία με short stories ου είχε κυκλοφορήσει ήταν πολύ καλό αλλά μου διαφεύγει ο τίτλος αυτή τη στιγμή.

Γενικότερα,τα βιβλία του Κινγκ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων αποτελούν καλογραμμένα,ευχάριστα για να περνάς την ώρα σου μυθιστορήματα.
Το μεγάλο του αρνητικό είναι πως από ένα σημείο και μετά δεν μπόρεσε να αποφύγει την επανάληψη και την ανακύκλωση ιδεών στα βιβλία του.

pixies
17-08-2010, 10:24
Επίσης ενα από τα βιβλία με short stories ου είχε κυκλοφορήσει ήταν πολύ καλό αλλά μου διαφεύγει ο τίτλος αυτή τη στιγμή.
to ntolores kleborn les?

GuardianOfIvorytower
17-08-2010, 16:08
Ε δε το λες κ short story αυτό...μήπως το Graveyard Shift?

redeemer
17-08-2010, 16:14
Δεν ήταν το Ντολόρες.Μικρές αυτοτελείς,ως επί το πλείστον γαμιστερές, ιστορίες είχε,αλλά δεν 8θμάμαι τίτλο καθόλου.Τέσπα.

Ξεκινάω Under the Dome σήμερα.