PDA

View Full Version : microsoft keyboard fucked up.

Dragonlord
18-01-2006, 03:58
Ok, λοιπόν εδώ και λίγους μήνες έχω ένα Microsoft Digital Media Pro usb keyboard. Driver είναι το Intellitype, τέσπα μέχρι χτες κανένα πρόβλημα. Και ξαφνικά το δεξί shift τά' παιξε. Λοιπόν, ξέρουτε ένα πράμα των windows που λέγεται Ασύγχρονα πλήκτρα; Αν το έχεις αυτο ενεργοποιημένο, για να βγει πχ το ? δεν πατάς shift και ταυτόχρονα το /, πατάς shift και αμέσως μετά /. Πρέπει να είναι για αυτούς που έχουν ένα δάχτυλο or sth. Τέσπα, πίσω στο πρόβλημά μου. Εγώ αυτό το πράμα φυσικά δεν το έχω ενεργοποιημένο. Από χτες βράδυ, το δεξί shift αντιδρά έτσι, αλλά μόνο στα πλήκτρα της τελευταίας σειράς, δηλαδή τα ZXCVBNM,./. Με τα υπόλοιπα είναι μια χαρά. Έκανα install και ξανά install τον driver, το έβαλα στην ps2 θύρα με adaptorάκι μήπως έφταιγε η usb, έκανα κι εφτάοχτώ reboot αλλά παπάργια. Επίσης μετά το τελευταίο reboot έκανε κάτι κουλά στην αρχή, πχ το κράταγα λίγο πατημένο και άναβε το caps lock, και τώρα εδώ και αρκετή ώρα έχει σταματήσει να λειτουργεί όπως τα Ασύγχρονα πλήκτρα - τώρα απλά δεν μπορείς να έχεις το αποτέλεσμα του shift + οποιοδήποτε από τα πλήκτρα της τελευταίας σειράς του πληκτρολογίου με το δεξί shift. Με τα υπόλοιπα πλήκτρα μια χαρά, και το αριστερό shift είναι μια χαρά με όλα τα πλήκτρα.
Καμιά ιδέα;

symposium_lexotanil
18-01-2006, 04:04
http://www.savastore.com/prod_images/CNet/10261961.jpg

Twisted_Bassist
18-01-2006, 04:07
symposium_lexotanil ...

dragon, egw tha eperna new plhktrologio padws.mallon afto enoeis kai o sympo.

Odonian
18-01-2006, 04:09
Εμένα ένας φίιιιιιιιιιλος μου... όταν έχανε στο κομπιούυυυυτερ, δίπλωνε το πληχτρολόγιο και πεταγόντουσαν τινγκ τονγκ τα πλήχτρα στο δωμάτιο! Και μετά τον έδειρε η Κική η μαμά του και του πήρε άλλο.

Ελπίζω να βοήθησα.

Angelcurse
18-01-2006, 05:13
vasika me ta liga pou 3erw:
i ipiresia "asugxrona pliktra" energopoieitai otan patiseis 5 fores to deksi shift. isws na exei kollisei to pliktrologia k me tin katw seira na "patietai" to shift. einai ligo spazokefalia to prob sou k afou prokeitai apla gia ena pliktrologio k oxi tpt pio sovaro... u know what u gotta do :P

epp355
18-01-2006, 10:53
Και εγώ προτείνω νέο πληκτρολόγιο.

Mayhem
18-01-2006, 12:27
to idio

cloud
18-01-2006, 12:36
vasika me ta liga pou 3erw:
i ipiresia "asugxrona pliktra" energopoieitai otan patiseis 5 fores to deksi shift. isws na exei kollisei to pliktrologia k me tin katw seira na "patietai" to shift. einai ligo spazokefalia to prob sou k afou prokeitai apla gia ena pliktrologio k oxi tpt pio sovaro... u know what u gotta do :P

παίζει αυτή η πιθανότητα. δοκίμασε να ενεργοποιήσεις τα sticky keys, αν είναι αυτό το πρόβλημα μάλλον θα απενεργοποιηθούν. αυτή είναι η πιο σπαστική (δυσ)λειτουργία ever.
μήπως είναι ασύρματο;
εν τέλει θα ακολουθήσω το trend, άλλαξε keyboard.

XD
18-01-2006, 17:19
To xw pathei afto kai kati paromoio se 3 diaforetika plhktrologia.

Kai tis 3 fores eixe pesei sperma panw.

Telika agorasa kainourgio/a.

Twisted_Bassist
18-01-2006, 18:14
Kai tis 3 fores eixe pesei sperma panw.

uponoeis kati gia ton admin skouliki?

The Charon
18-01-2006, 19:42
egw lew na meineis me to idio k na turani8eis mexri na bgaleis t-shirts.-

Bullet
18-01-2006, 19:58
dokimases na katebaseis to latest software tou keyboard?

Neue regel
22-01-2006, 02:41
kala theloune kai ta keyboards software?
pou exoume ftasei..

cloud
22-01-2006, 02:48
πάντα ήθελαν, άσχετα αν είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα.

Neue regel
22-01-2006, 03:09
ennoousa ksexwrista. Mes'to leitourgiko gia xilia dyo pragmata yparxoun software, alla afou einai etoima me to install den xreiazetai na ta xeis ypopsin meta

Dragonlord
02-02-2006, 16:11
Λοιπόν, problem solved, μετά από λίγο αχρείαστο πρήξιμο. Πήρα τηλέφωνο τη Microsoft, περιέγραψα το πρόβλημα και μού είπαν ότι θα το αντικαταστήσουν καθώς ήταν μέσα στην εγγύηση. Μου είπαν όμως ότι πρέπει να τούς στείλω το χαλασμένο με δικά μου έξοδα πρώτα. Ρωτάω, "μέσω του μαγαζιού που το αγόρασα δε γίνεται;" και μού λένε ότι αυτό είναι θέμα του καταστήματος, αν θέλουν το κάνουν. Παίρνω κι εγώ το πληκτρολόγιο και το πάω στον Κωτσόβολο. Εκεί μού λένε ότι δεν έχουν απευθείας πάρε-δώσε με το τμήμα service της microsoft και ότι αν έκαναν αυτοί την αλλαγή θα έπρεπε να χρεωθούν τα έξοδα αποστολής, κάτι που ο Κωτσόβολος δε δικαιολογεί. Προσοχή! Όταν είναι να αγοράσετε κάτι από παρόμοια αλυσίδα, ζητήστε εγγύηση και από το κατάστημα. Γνωστός μου είχε ζητήσει από Κωτσόβολο και είχε πάρει 3 μήνες, χωρίς επιπλέον χρέωση. Απλά αν δεν το ζητήσεις σε αφήνουν να βγάλεις μόνος σου το φίδι απτηντρύπα.
Παίρνω λοιπόν εκνευρισμένος το πληκτρολόγιο πάλι σπίτι και τηλεφωνώ πάλι στη Microsoft. Τούς λέω ότι δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω 10-15€ ταχυδρομικά για κάτι που αγόρασα 30€ και υποτίθεται έχει δωρεάν service. Μου λένε, δεν υπάρχει πρόβλημα, θα σας στείλουμε εμείς το καινούργιο και όταν φτάσει δίνετε στο courrier το παλιό! Δηλαδή θα μπορούσαν να το έχουν πει αυτό από την αρχή, αλλά σου λέει οι περισσότεροι απλά θα το στείλουν μόνοι τους οπότε γλιτώνουμε φράγκα.
Έχει γίνει εδώ και αρκετές μέρες αυτό, απλά βαριόμουν να το γράψω. Έκατσα και τα έγραψα μήπως φανούν χρήσιμα σε καναν άλλο σε παρόμοια περίπτωση.

Bullet
02-02-2006, 16:15
apla mhn agorazete oem

Deggial
02-02-2006, 16:22
Και μην αγοράζετε από τέτοια καταστήματα που δεν εξειδικεύονται στην πώληση ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά νομίζουν πως είναι το ίδιο με το να πουλάς πλυντήρια.

The Good Son
02-02-2006, 16:22
dragonlord an katalaba kala, prepei na epathes oti epatha kai gw. Otan patas to shift 3erw gw 5 fores h kati tetoio, sou bgazei to gnwsto parathyro to opoio patas cancel or sth. Apla mporei na pathses enter kai na energopoihse ta asygxrona plhktra. Tespa, afto eixa pathei egw kai mou pathaine paromoia pramata me sena.
Dokimase na psa3eis kapou ston pinaka elegxou gia tis rytmiseis twn asygxronwn plhktrwn, egw apo kei to diorthwsa.

The Good Son
02-02-2006, 16:23
arghsa

cloud
02-02-2006, 17:14
Και μην αγοράζετε από τέτοια καταστήματα που δεν εξειδικεύονται στην πώληση ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά νομίζουν πως είναι το ίδιο με το να πουλάς πλυντήρια.

Φιλαράκι ο κωτσόβολος έχει εξειδικευμένο τμήμα για Η/Υ, το OneWay, και είμαι πολύ περισσότερο ικανοποιημένος απο την εξυπηρέτηση και το επίπεδο γνώσεων των τεχνικών του σε σχέση με "εξειδικευμένες" εταιρείες τύπου Πλαίσιο.

Dragonlord
02-02-2006, 18:02
Από το one way τμήμα του αγοράστηκε. Δε νομίζω ότι η εμπειρία μου περιγράφει ακριβώς την "καλή εξυπηρέτηση", μάλλον ανύπαρκτη είναι. Αλλά οκ, μιλάμε για Κόρινθο, προφανώς στην Αθήνα είναι καλύτερα τα πράγματα.
@goodson: Αν ήταν τόσο απλό θα το είχα λύσει... το πρόβλημα είναι ότι, ενώ δεν ήταν ενεργοποιημένα τα ασύγχρονα πλήκτρα, το πληκτρολόγιο αντιδρούσε λες και ήταν - μόνο από το ένα shift. Ήταν τεχνικό το πρόβλημα και φάνηκε και από το ότι το αντικατέστησαν αμέσως μόλις το περιέγραψα (που σημαίνει πιθανότατα ότι αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά σχετικά συχνά).

Αν είχα επιλογή δεν θα είχα αγοράσει από Κωτσόβολο, αλλά όταν τα εξειδικευμένα μαγαζιά στην Κόρινθο έχουν 50% πάνω τις τιμές..

cloud
02-02-2006, 18:31
Δε μου αρέσει καθόλου να υπερασπίζομαι οποιαδήποτε εταιρεία, αλλά πως το παραπάνω περιστατικό σημαίνει κακή εξυπηρέτηση; Νομίζω πως απλά δείχνει την κακή πολιτική της αντιπροσωπείας της Microsoft. Δεν έχω ακούσει ποτέ και πουθενά για έξοδα αποστολής σε περίπτωση βλάβης που το προϊόν καλύπτεται απο την εγγύηση, αν αυτό συμβαίνει γενικότερα τότε όντως η μλκία είναι του Oneway.

Dragonlord
02-02-2006, 19:22
Το να σε αφήνουν ξεκρέμαστο όταν χαλάει κάτι που πήρες από εκεί και να σου λένε "κανόνισέ τα με τη microsoft" είναι κακή εξυπηρέτηση. Το thomann.de πχ σού δίνει τρία χρόνια εγγύηση, ανεξάρτητα από το προϊόν. Δεν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο, έστω για μικρότερο διάστημα; Φυσικά και μπορούσαν, και η απόδειξη είναι ο γνωστός μου που το ζήτησε και το πήρε. Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν; Όχι - δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν καλή εξυπηρέτηση.
Το να προσέχεις τους πελάτες σου αν τους παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα αυτό που τούς πούλησες είναι καλή εξυπηρέτηση. Το να τους λες κόψε το λαιμό σου και στείλ'το Αθήνα είναι κακή. Τόσο απλό.
Το πρόβλημα μού το παρουσίασε περίπου τρεις μήνες μετά την αγορά. Αν το είχε παρουσιάσει αμέσως; Αν ισχύουν αυτά που μου είπαν, και πάλι δε θα μπορούσαν να το στείλουν οι ίδιοι πίσω. Δηλαδή θα μπορούσα να αγοράσω κάτι που να μη δουλεύει και να μού λέγανε ααα, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο κλπ, τώρα κανόνισέ τα με τη microsoft.
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορείς να δεις κάτι τέτοιο σαν "καλή εξυπηρέτηση".