View Full Version : Επικαιρότητα: Σοβαρή υπόθεση η ληστεία εκτιμά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Αστυνομία, καθώς οι δράστες εκτιμάται ότι είναι άτομα, που κινούνται περιφερειακά και σε μικρές οργανώσεις. Τέσσερις συνολικά οι τραυματίες της ληστείας
Εξαιρετικά σοβαρή εκτιμάται ότι είναι η υπόθεση της αιματηρής ληστείας, που σημειώθηκε τη Δευτέρα, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Σόλωνος 76, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ληστεία, από την οποία τραυματίστηκαν πέντε άτομα, ενδέχεται να συνδέεται και με την τρομοκρατία, καθώς ο ένας εκ των πέντε δραστών, που συνελήφθη όταν τραυματίστηκε σε συμπλοκή με το φρουρό της τράπεζας και αστυνομικούς, προέρχεται από το χώρο των αναρχικών. Οι δράστες ήταν οπλισμένοι με χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν ελαφρά δύο περαστικοί, ενώ ο 28χρονος συλληφθείς, σπουδαστής των ΤΕΙ, νοσηλεύεται φρουρούμενος και δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση. Αργά το βράδυ επιβεβαιώθηκε ότι έχει τραυματιστεί και ένας ακόμη δράστης, που διαφεύγει της σύλληψης. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής γίνονται συσκέψεις για την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες είναι άτομα, που κινούνται περιφερειακά και σε μικρές οργανώσεις.
Μετά τη ληστεία, οι πέντε δράστες αντάλλαξαν πυροβολισμούς με το φύλακα της τράπεζας, ο οποίος τους καταδίωξε, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στην κοιλιακή χώρα.
Στη συνέχεια, οι δράστες μπήκαν στη στοά επί της Ιπποκράτους, απέναντι από την Ακαδημία Αθηνών, και προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε ένα όχημα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, τραβώντας έξω τον οδηγό του. Αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί, είδαν το περιστατικό και έσπευσαν να ακινητοποιήσουν τους δράστες, οι οποίοι άνοιξαν πυρ.
Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά και ο ένας δράστης τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά στο πόδι, και δύο διερχόμενοι, οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Το όχημα του Υπουργείου έχει μεταφερθεί στην Ασφάλεια για να ληφθούν αποτυπώματα.
NET Μ. Τζεμπελίκου
http://news.pathfinder.gr/greece/news/276269.html
pitchfork
16-01-2006, 23:46
Εχμμμμ....
Τέσπα ας ποστάρω πρώτος εγώ.
Λοιπόν, πιστεύω ότι οι ληστείες είναι κακό πράγμα και πρέπει να τις αποφεύγουμε.
carheart
16-01-2006, 23:50
...ειδικά δε, στην περίπτωση κατά την οποία μας ληστεύουνε.
Angelcurse
17-01-2006, 00:04
akoma eidikotera otan kouvalame megala xrimatika posa h' antikeimena megalis ulikis k sinais8imatikis a3ias!
Poso mallon otan paei na se listepsei aiwnios 28xronos spoudastis TEI
show mercy
pitchfork
17-01-2006, 00:20
Ε ναι ρε πούστη, απαράδεκτο...
Πρέπει να είναι κανείς πολύ μαλάκας για να γουστάρει να τον ληστεύουνε.
Επίσης εγώ προσωπικά (δεν ξέρω τι άποψη έχετε οι υπόλοιποι) κατακρίνω και τις χειροβομβίδες.
Angelcurse
17-01-2006, 03:54
na prosthesw oti dn exw kanena apolutws provlima me tis xeirovomvides para to oti eskase kapote mia konta mou (eeeeeee? dn akousa ti eipeeeeees?)
Oi oplismenoi anarxikoi pou lhsteuoun trapezes einai to megalutero provlhma ths koinwnias mas.
Darkling
17-01-2006, 09:41
Μπακουνι και Κλαιντ
Μην κοροϊδεύετε και μείνετε οντόπικ αν έχετε κάτι να πείτε γιατί μας κράζει και ο DM.
---
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνει η αστυνομία σε σχέση με τους δράστες της χθεσινής ληστείας στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται με πολλή προσοχή το ενδεχόμενο οι ληστές να κινήθηκαν στις παρυφές της τρομοκρατίας ή να υπήρξαν ενεργά μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.
Αστυνομικοί αναφέρουν ότι πρόκειται για τους πέντε "ληστές με τα μαύρα", που έχουν χτυπήσει τουλάχιστον 6 υποκαταστήματα, αποκομίζοντας περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.
Darkling
17-01-2006, 09:59
Για αναρχικοι δηλαδη μια χαρα κεφαλαιο.
Ληστέψανε τη τράπεζα και τι με νοιάζει εμένα
δεν είμαι με κανένα.
Σου λεω καλά της κάνανε γιατί μας προκαλούσε
γεμάτη εκατομμύριαενώ και ο θεός πεινούσε
Περαστικοί αδιάφορα έκατσαν και κοιτούσαν
Tου διευθυντή της οι κοιλιές και αυτούς τους ενοχλούσαν
κάποιος πανικοβλήθηκε μπας κι ήτανε ο γιος του
Κι ο ιδρωμένος λογιστής μπας κι ήταν ανιψιός του
Κι όσο για τον ταμία που πήγε ν’ αμυνθεί
όταν αναρωτήθηκε για ποιον και το γιατί
Στ’ αρχίδια μου ψιθύρισε και γέμισε τις τσάντες
Άντε... και καλή τύχη μάγκες
Στον μπάτσο βλέπεις πέρασε μονάχα η κοροϊδία
να έχει την ψευδαίσθηση πως είναι εξουσία
Και τώρα η χήρα τουμε δυο ορφανά
με τρεις κι εξήντα σύνταξη τη μοίρα βλαστημά
για άγνωστη αιτία
Ψωροκορώνα γράμματα στο τζόγο της ζωής
Επάγγελμα, ποιο επάγγελμα, τι επάγγελμα, ληστής
Τα τέρατα δικάστηκαν με μάρτυρα την πείνα
αποκλεισμένα μια ζωή ακούσια καραντίνα
η απελπισία περίστροφο σφαίρες της οι ανάγκες
Άντε και καλή τύχη μάγκες
Βρε άντε και καλή τύχη μάγκες
Π.Σιδηρόπουλος
και από το Εν Οίκω Εν Δήμω του ιανουαρίου 2006:
τα μάθατε; χαράς ευαγγέλια για τους απατεώνες και κλέφτες με τα λευκά κολάρα. Οριστικά πλέον αποφασίστηκε να μην επιστραφούν τα πανωτόκια σε όσους τα κατέβαλλαν (δηλ. σε όλους). Εκβιαστικά τα βούτηξαν οι τράπεζες από τους δανειολήπτες, εκβιαστικά και με την αρωγή της επίσημου πολιτείας και των νόμων θα κατακρατήσουν τα κλοπιμαία τους.
Μήπως πρέπει να διαμαρτυρηθούν και οι ληστές των τραπεζών και να απαιτήσουν να ισχύσει και για αυτούς η απόφαση; να μην υποχρεώνονται δηλαδή να επιστρέφουν τα κλοπιμαία στις τράπεζες; Στοκάτω κάτω της γραφής με παράνομο τρόπο τα βούτηξαν και αυτοί: με το πιστόλι στον κρόταφο...
metamelia2
17-01-2006, 11:21
Candiru τράβα το σφυροδρέπανο προς τα πάνω να ξεκλειδώσουν οι παρωπίδες.
distortionofperception
17-01-2006, 14:24
Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απασχολει κάποιον ειναι τι θα τα κάναν τόσα φράγκα. Είναι για "χρηματοδότηση" επαναστατικών οργανώσεων, ή για προσωπική απόλαυση σε κάποιο νησί της Καραϊβικής... Ή μήπως για να αγοράσουν μετοχες? Πάντως όπως και να χει αν θέλαν απλά να ξεπληρώσουν χρέη(ΟΤΕ,ΔΕΗ κ.λπ.) δεν θα πηγαίναν με τόσα γκάνια. Θα μάθουμε άραγε ποτέ τα αποτελέσματα των ερευνών των μπάτσων για τους τύπους? (Ρητορική ερώτηση).
Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απασχολει κάποιον ειναι τι θα τα κάναν τόσα φράγκα. Είναι για "χρηματοδότηση" επαναστατικών οργανώσεων, ή για προσωπική απόλαυση σε κάποιο νησί της Καραϊβικής... Ή μήπως για να αγοράσουν μετοχες? Πάντως όπως και να χει αν θέλαν απλά να ξεπληρώσουν χρέη(ΟΤΕ,ΔΕΗ κ.λπ.) δεν θα πηγαίναν με τόσα γκάνια. Θα μάθουμε άραγε ποτέ τα αποτελέσματα των ερευνών των μπάτσων για τους τύπους? (Ρητορική ερώτηση).
Πολλή κούραση για ένα ταξίδι στην Καραϊβική.
distortionofperception
17-01-2006, 14:32
Αυτό λέω και γω! Τι μπορει να'ναι τοτε? Είναι πολυ μπέρδεμα η φάση...
Πολύ σωστά distortionofperception! Τί μας νοιάζει εμάς. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα όπως αυτό. (http://forum.electricrequiem.com/viewtopic.php?t=13911)
Και μη ξεχνάτε, anarchy = trendy
Δεν νομίζω πως εξέφρασε αδιαφορία αλλά προβληματισμό.
Αλλά έτσι είστε εσείς οι δημοκράτες, μη δείτε σφυροδρέπανο πουθενά...
distortionofperception
17-01-2006, 16:47
Πολύ σωστά distortionofperception! Τί μας νοιάζει εμάς. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα όπως αυτό. (http://forum.electricrequiem.com/viewtopic.php?t=13911)
Δεν έχω την εικόνα με τη μεγάλη μούτζα! Εγω αναρωτιέμαι πραγματικα για τη φάση κι εσυ προσπαθείς να αποδείξεις το αντίθετο δίνοντας το λινκ για ένα τόπικ που δυστυχώς δεν έπρεπε να ανεβάσω. Οκ κύριε Ντι Εμ θα είμαι σοβαρος δεν θα ξαναποστάρω μαλακία και θα σβήσω το χαμογελό μου απο τα χείλη μου. Κομμένο και το χιούμορ(έστω και το κακόγουστο) μαγκες... Εσυ που έκανες το τόπικ δε μας είπες τι πιστευεις, παρά πηρες δεκα γραμμές, τις έβαλες εκει και άντε γεια! Αχ εμεις οι αναρχοχαρούμενοι... Ο Ντι Εμ γνωρίζοντας με μέσα από τα 250 ποστς μου κατάλαβε αμέσως τι είμαι.... Τέσπα... Το επόμενο τόπικ που θα κάμω θα αφορά το πως σκουπιζεστε με το κωλόχαρτο, απο μπρος προς τα πισω ή αντίστροφα και συνάμα τι είναι πιο υγιεινό...
Tip προς distortionofperception
Δεν είναι να τσαντίζεσαι εδώ μέσα. :wink:
distortionofperception
17-01-2006, 16:53
Το κατάλαβα αφότου πάτησα το έντερ...
Δεν έχω την εικόνα με τη μεγάλη μούτζα! Εγω αναρωτιέμαι πραγματικα για τη φάση κι εσυ προσπαθείς να αποδείξεις το αντίθετο δίνοντας το λινκ για ένα τόπικ που δυστυχώς δεν έπρεπε να ανεβάσω. Οκ κύριε Ντι Εμ θα είμαι σοβαρος δεν θα ξαναποστάρω μαλακία και θα σβήσω το χαμογελό μου απο τα χείλη μου. Κομμένο και το χιούμορ(έστω και το κακόγουστο) μαγκες... Εσυ που έκανες το τόπικ δε μας είπες τι πιστευεις, παρά πηρες δεκα γραμμές, τις έβαλες εκει και άντε γεια! Αχ εμεις οι αναρχοχαρούμενοι... Ο Ντι Εμ γνωρίζοντας με μέσα από τα 250 ποστς μου κατάλαβε αμέσως τι είμαι.... Τέσπα... Το επόμενο τόπικ που θα κάμω θα αφορά το πως σκουπιζεστε με το κωλόχαρτο, απο μπρος προς τα πισω ή αντίστροφα και συνάμα τι είναι πιο υγιεινό...
aww έλα τώρα και μένα με γνωρίζουν από λίγα παραπάνω ποστς, έχουν καταλάβει τί είμαι και με επιθετικούς προσδιορισμούς ή και χωρίς, δοθείσης ευκαιρίας θα βγαίνουμε οφ τόπικ, so what?
Κάνε ό,τι τόπικ θέλεις, κάνε όσο χιούμορ θέλεις με ό,τι θέλεις. Ακόμα και με νεκρούς κάνουν εδώ. :wink:
Καλά τα λέω Veinsaw (ή μήπως να λέω Atheist;)
Το κατάλαβα αφότου πάτησα το έντερ...
τι τσάτισμα, εδώ κάθε ποστ και αντιποστ είναι σκέτη διασκέδαση :pingpong: :sk8:
Candiru πραγματικά το γουστάρω που δεν τσαντίζεσαι ποτέ
και δεν βρίζεις ακόμα και όταν σε βρίζουν. Σε βρίσκω σωστό
και σε ένα θέμα. =P
distortionofperception
17-01-2006, 17:08
aww έλα τώρα και μένα με γνωρίζουν από λίγα παραπάνω ποστς, έχουν καταλάβει τί είμαι και με επιθετικούς προσδιορισμούς ή και χωρίς, δοθείσης ευκαιρίας θα βγαίνουμε οφ τόπικ, so what?
Καλά και γιατι χώνεις εμένα με ασπίδα και πρόφαση το κράξιμο που τρώς απο άλλους? :shock:
distortionofperception
17-01-2006, 17:10
Και κάτι τελευταίο (εξόν κι αν εκτοκσεύσεις κι αλλες μπαταμανιές). Αφου δεν περνας καλά οπως λες γιατι δεν διαγράφεις το λογαριασμό σου?
enitharmon
17-01-2006, 17:15
ο 28χρονος σπουδαστής των ΤΕΙ Πειραιά Γιάννης Δ., παιδί λαϊκής οικογένειας
τραγικες εκφρασεις
DM, αν θες να γίνεις το τελευταίο troll του forum, κάνε το αλλά όχι με attention whoring. Δεν έχει πλάκα, απλά δίνεις την εντύπωση του κομπλεξικού και του μίζερου. Ειλικρινά σε λυπάμαι, ίσως να κύλησε και ένα δάκρυ στο μάγουλο μου όταν είπες εμμέσως ότι σε έχουμε παρεξηγήσει...
awwwwwwwwwwwwwwwwwww (sic)
τέσπα, να μην σου σπαμάρω και το τόπικ.
Surprise, surprise! We're off topic.
Έχω την αίσθηση ότι attention whore είναι αυτό που γίνεται κανείς οπώς εσύ, Phoebus στα τελευταία ποστς. Αν θέλεις να επιτεθείς προσωπικά και να εκδηλώσεις εμπάθεια, κάντο με PM να χαρείς. :)
P.S - Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους.
Τώρα επιστροφή στο τόπικ, παρακαλώ :P
τραγικες εκφρασεις
πώπώ δεν το είχα προσέξει! όντως ένα υπουλότατο πισώπλατο γκαιμπελικό χτύπημα στην αριστερά και μην το γελάτε καθόλου. Σοβαρά. :shock:
Ο βαρύς οπλισμός των δραστών προβληματίζει τις Αρχές
ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΝΕΛΛΟΥ
Μια καταιγίδα ευτυχών συγκυριών, που εκδηλώθηκε ταυτοχρόνως με την καταιγίδα των πυροβολισμών από πιστόλια και αυτόματα χθες μεσημεριάτικα στην καρδιά της Αθήνας, έσωσε πολλές ανθρώπινες ζωές.
Ο φύλακας της τράπεζας, Γιάννης Βουτυράκης, κείτεται αιμόφυρτος στη Στοά Θεάτρου. Αυτόπτες μάρτυρες τρέχουν να βοηθήσουν
Το πώς η Στοά Θεάτρου στην καρδιά του οικοδομικού τετραγώνου, που ορίζεται από την Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας, την Ιπποκράτους και την Τρικούπη, δεν έγινε στοά θανάτου, είναι θαύμα.
Πάνω σ' αυτό το θαύμα, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η Αστυνομία πάτησαν γερά για να αναπτύξουν μια πολυεπίπεδη έρευνα βάθους και να καλλιεργήσουν προσδοκίες θεαματικών αποτελεσμάτων σχετικά με υποθέσεις, που δεν ενοχλούνται αν λογισθούν ως παρατρομοκρατία.
Το βάρος των ερευνών έχει πέσει στην Κρατική Ασφάλεια και στην υπηρεσία κοινού εγκλήματος με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία να παρακολουθεί διακριτικά, χωρίς όμως αξιόπιστα στελέχη της να διαισθάνονται δικιά τους ουσιαστική εμπλοκή.
Το τρομακτικό σκηνικό κινηματογραφικών διαστάσεων, που ξεκίνησε από την τράπεζα της οδού Σόλωνος και κατέληξε στην Πανεπιστημίου, είχε ως πρωταγωνιστές πέντε ληστές τραπέζης.
Σπουδαστής
* Ενας απ' αυτούς, ο 28χρονος σπουδαστής Γιάννης Δημητράκης, χαροπαλεύει, αλλά αποτελεί την αφετηρία της έρευνας, που ελπίζουν οι Αρχές ότι θα καταλήξει στους υπολοίπους.
* Παρά τον βαρύ οπλισμό που έφεραν οι ληστές, η ληστεία ήταν ανοργάνωτη. Δεν υπήρχε σχέδιο διαφυγής, αλλά οι δράστες φαίνεται πως πόνταραν στην καλή γνώση της περιοχής, στην πολυκοσμία της και στον φόβο του φύλακα να τους ακολουθήσει.
Σε κάθε περίπτωση ήταν προετοιμασμένοι και για το ενδεχόμενο που προέκυψε αν κρίνει κανείς από τη δύναμη πυρός (αυτόματα, χειροβομβίδες) την οποία διέθεταν.
* Πρόκειται για ληστεία ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, σε υποκατάστημα του κέντρου με καλή λεία, με περίσσευμα θρασύτητας και ρίσκου από πολυμελή ομάδα.
* Αλλες πέντε παρόμοιες ληστείες έχουν γίνει σε κεντρικά υποκαταστήματα από το 2002 μέχρι τη χθεσινή.
* Η αστυνομική σεναριολογία τις αποδίδει στους ληστές «με τα μαύρα», με πρωταγωνιστές άτομα που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
* Εξειδικευμένα στελέχη των διωκτικών αρχών αποκλείουν οποιαδήποτε σχέση των δραστών με υποθέσεις της «νέας τρομοκρατίας» (Επαναστατικός Αγώνας, ΛΕΔ). Ομως, η σκοτεινή από κάθε άποψη δολοφονία του ειδικού φρουρού Γιάννη Αμανατίδη είναι πάντα μια περίπτωση που ερευνάται ιδιαιτέρως κάθε φορά που κατάσχεται οπλισμός.
Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζονται τα δύο αυτόματα όπλα τύπου «σκόρπιον» που παράτησαν οι ληστές μαζί με δύο πλήρεις γεμιστήρες, δύο κουκούλες, τρεις χειροβομβίδες, ένα χρονόμετρο και περίπου 49 χιλιάδες ευρώ.
* Ειδική έρευνα γίνεται για τον τύπο DNA του αίματος του τραυματία ληστή που διέφυγε. Το αίμα βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητου του ΥΠΕΧΩΔΕ και στη διαδρομή από την Πανεπιστημίου μέχρι τον υπόγειο της Ομόνοιας.
Επίσης, εξελίσσονται διαδικασίες ταυτοποίησης πλήθους αποτυπωμάτων, διασταύρωσης και ανάλυσης εικόνων που καταγράφηκαν από πολλές κάμερες, καθώς και ταυτοποίησης φυσιογνωμιών που συγκράτησαν αυτόπτες μάρτυρες.
Οι αρμόδιες αρχές μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν εξετάσει δεκάδες άτομα από το στενό και ευρύ περιβάλλον του 28χρονου, βαριά τραυματισμένου, δράστη.
Το 2003
Ο Δημητράκης, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε προσαχθεί το 2003 από την περιοχή των Εξαρχείων αλλά δεν είχε προκύψει κάτι εις βάρος του.
Στο πεδίο των συναναστροφών του τραυματία, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, βρίσκονται άτομα που είχαν προφυλακιστεί στο παρελθόν ως ύποπτοι για ληστεία.
Παράγοντες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης εκφράζουν τη μάλλον ουτοπική διάθεση να αναλάβουν πρωτοβουλία συνεννόησης με τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο των αναρχικών και των αντιεξουσιαστών προκειμένου αυτός να εκκαθαριστεί από άτομα που αναπτύσσουν ποινικού χαρακτήρα δραστηριότητες και θέτουν σε κίνδυνο ζωές πολιτών, με αφορμή τη χθεσινή ληστεία.
Αξιωματικοί της Αστυνομίας εξέφραζαν ικανοποίηση για την επιχειρησιακή επάρκεια που επέδειξαν οι δύο ειδικοί φρουροί οι οποίοι ενεπλάκησαν με τους δράστες και για το σθένος του φύλακα της τράπεζας, που ακολούθησε επιμόνως πάνοπλους ληστές.
***Στα 57'' είχε σταματήσει το χρονόμετρο των ληστών που εγκαταλείφθηκε στο σημείο της τελικής συμπλοκής. Ετσι η Αστυνομία εκτιμά ότι η ληστεία στην Εθνική Τράπεζα διήρκεσε λιγότερο από λεπτό. Αλλά η συνέχεια προφανώς δεν εξελίχθηκε όπως οι δράστες είχαν υπολογίσει.
--------------------------------------------------------------------------------
Τρόμος ντάλα μεσημέρι
Μάχες των πέντε κουκουλοφόρων με ειδικούς φρουρούς στους δρόμους της Αθήνας
Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ
Αιματηρή ληστεία, χωρίς προηγούμενο, στην καρδιά της Αθήνας χθες, μέρα μεσημέρι. Φωνές αγωνίας. Καταδίωξη. Ανταλλαγή πυροβολισμών. Σειρήνες που ουρλιάζουν. Περιπολικά και μοτοσικλέτες της Αστυνομίας που περνούν με μεγάλες ταχύτητες ανάποδα τους δρόμους. Πανικός...
Στο έδαφος από τα πυρά των ειδικών φρουρών βρίσκεται και ο 28χρονος Γιάννης Δημητράκης. Οι αστυνομικοί τού έχουν περάσει χειροπέδες
Το χρονικό μιας ένοπλης ληστείας με δράστες προετοιμασμένους και για τη χειρότερη εξέλιξη. Ωρα 12.44. Πέντε ένοπλοι φτάνουν έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ιπποκράτους. Οι τέσσερις μπαίνουν μέσα.
Ο πέμπτος τούς περιμένει απ' έξω. Με προτεταμένα όπλα αρπάζουν από δύο ταμεία 110.000 ευρώ και τρέπονται σε φυγή. Μόλις βγαίνουν από το υποκατάστημα βγάζουν τις κουκούλες που φορούν..
Ο 40χρονος Γιάννης Βουτυράκης, φύλακας της τράπεζας, τους ακολουθεί. Ο πέμπτος συνεργός τους φέρεται να απομακρύνεται προς αντίθετη κατεύθυνση.
«Μην πας»
«Μην πας. Μην τους κυνηγήσεις. Τα χρήματα είναι ασφαλισμένα», του φωνάζει ένας συνάδελφός του. Δεν τον ακούει. Τρέχει πίσω τους. Οι ληστές κατευθύνονται προς την οδό Μαυρομιχάλη. Από τη Χαριλάου Τρικούπη μπαίνουν στη Στοά Θεάτρου (πρώην Στοά Χατζηχρήστου), που περικλείεται από τις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου.
Μόλις τους πλησιάζει, τον χτυπούν, κατά μία πληροφορία, με την τσάντα τους. Ο 40χρονος πέφτει στο έδαφος. Του αρπάζουν το όπλο και τον πυροβολούν. Κατά άλλη μαρτυρία, τον αντιλαμβάνονται και πυροβολούν εις βάρος του τραυματίζοντάς τον σοβαρά και στη συνέχεια του αρπάζουν το όπλο.
Τη στιγμή που κάνουν να βγουν από τη στοά προς την Πανεπιστημίου, δύο ειδικοί φρουροί, που έφτασαν πρώτοι στην περιοχή, τους πλησιάζουν.
Οι ληστές ανοίγουν πυρ εναντίον τους. «Κάτω. Πέστε όλοι κάτω...», φωνάζουν εκείνοι για να προστατεύσουν θαμώνες, καταστηματάρχες και περαστικούς. Μια σφαίρα καρφώνεται σε τζαμαρία καφετέριας. Ευτυχώς δεν τραυματίζεται κανείς. Ανταποδίδουν τους πυροβολισμούς και το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σε Φαρ Ουέστ.
Στην Πανεπιστημίου
Οι ληστές βγαίνουν στην Πανεπιστημίου. Τρέχουν σε ένα σταματημένο αυτοκίνητο του ΥΠΕΧΩΔΕ. Πυροβολούν στον αέρα και εξαναγκάζουν τον υπάλληλο που βρίσκεται μέσα να αποβιβαστεί. Μόλις εκείνος βγαίνει, μπαίνουν στο Ι.Χ. «Αστυνομία. Παραδοθείτε...», τους φωνάζουν οι ειδικοί φρουροί. Οι δράστες απαντούν και πάλι με πυροβολισμούς. Το ίδιο και οι φρουροί.
Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίζεται στον θώρακα και στην κοιλιά ο ένας από τους ληστές. Πέφτει αιμόφυρτος στην άσφαλτο.
Είναι ο 28χρονος Γιάννης Δημητράκης, σύμφωνα με την Αστυνομία, και είναι φοιτητής των ΤΕΙ Πειραιά. Ελαφρά τραυματίζεται στο πόδι από την ανταλλαγή πυροβολισμών και ένας λαχειοπώλης, ο 73χρονος Γιάννης Τζάρης, ο οποίος είχε την ατυχία να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο.
Πανικός
Οι συνεργοί του 28χρονου φεύγουν. Ο ένας προς την Ομόνοια, κουτσαίνοντας, όπως είπαν κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες.
Οι άλλοι δύο φεύγουν προς την οδό Πανεπιστημίου. Τρέχουν λοξά, μπαίνουν στη στοά και από εκεί βγαίνουν στην οδό Σταδίου, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες.
Οι αστυνομικοί, που είχαν φτάσει στο μεταξύ στην περιοχή, τους ακολουθούν.
Οι δράστες εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, και τον πανικό και διαφεύγουν ανάμεσα στους διερχόμενους πολίτες.
Ο 28χρονος συλλαμβάνεται. Οι αστυνομικοί τού περνούν χειροπέδες. Σφαδάζει από τους πόνους. Κοντά του, στον χώρο της συμπλοκής βρίσκουν δύο ημιαυτόματα όπλα, τρεις χειροβομβίδες, οκτώ γεμιστήρες με φυσίγγια, δύο κουκούλες, ένα χρονόμετρο και 49.000 ευρώ.
Λίγη ώρα αργότερα εντοπίζουν από τη Σταδίου μέχρι την Ομόνοια κηλίδες αίματος. Ανήκουν στον συνεργό του, που έφυγε κουτσαίνοντας, εκτιμούν και λένε ότι τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών.
Τέσσερις τραυματίες... Δύο σοβαρά: ο φύλακας και ο δράστης, που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών. Ενας ελαφρά, ο 73χρονος, και ένας άφαντος.
Στη γειτονιά του 28χρονου, στην Πετρούπολη, άνθρωποι που τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για ένα καλό παιδί που δεν είχε δώσει ποτέ την παραμικρή αφορμή. «Δεν το περιμέναμε», λένε στην «Ε», «το μάθαμε όταν ήρθαν στο σπίτι οι αστυνομικοί με τον εισαγγελέα».
--------------------------------------------------------------------------------
Οι ληστές με τα μαύρα
Πέντε ένοπλες ληστείες αποδίδονται στους «ληστές με τα μαύρα» από την Αστυνομία. Βεβαίως, δεν σημαίνει ότι πρόκειται για τους ίδιους με τους χθεσινούς δράστες. Υπάρχουν όμως κοινά επιχειρησιακά χαρακτηριστικά. Αυτές οι ληστείες είναι:
*Νοέμβριος 2002, υποκατάστημα Alpha Bank, στην Πλάκα. Η λεία των ληστών ήταν 140.000 ευρώ.
*Δεκέμβριος 2002, υποκατάστημα Alpha Bank, Στουρνάρη, 70.000 ευρώ.
*Δεκέμβριος 2003. Υποκατάστημα Εμπορικής Τράπεζας, Σοφοκλέους 250. Οι ληστές άρπαξαν 250.000 ευρώ.
*Δεκέμβριος 2004. Εθνική Τράπεζα, Χαλάνδρι, οι δράστες άρπαξαν 100.000 ευρώ.
*Ιανουάριος 2005. Υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας, Γκύζη. Οι ληστές άφησαν πίσω τους τσάντα με 5.000 ευρώ, μέρος της λείας τους.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/01/2006
http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=88271664,82544048,1840112
carheart
17-01-2006, 18:28
τραγικες εκφρασεις
πώπώ δεν το είχα προσέξει! όντως ένα υπουλότατο πισώπλατο γκαιμπελικό χτύπημα στην αριστερά και μην το γελάτε καθόλου. Σοβαρά. :shock:
ekei pou 8aumazw ta posts tou DM, kai skeftomai oti 24 grammata den einai arketa gia na perigrapsw thn geloiothta tou, erxesai esu kai ta vazeis ola sth 8esh tous.
enitharmon
17-01-2006, 18:31
τραγικες εκφρασεις
αγαπητε καντιρου, όλοι οι λαικοί δεν είναι αριστεροί
βρήκα αυτή τη φράση γελοία, πρώτον γιατί τι πα να πει "λαικος" και δεύτερον γιατι ξανθοπουλίζει.
freak brother
17-01-2006, 18:34
malakes toses afulaktes trapezes yparxoun.. san na paw na lhstepsw periptero sthn alexandras.
τραγικες εκφρασεις
ekei pou 8aumazw ta posts tou DM, kai skeftomai oti 24 grammata den einai arketa gia na perigrapsw thn geloiothta tou, erxesai esu kai ta vazeis ola sth 8esh tous.
Το να μεταφέρεις μια είδηση με λινκ από pathfinder, σε κάνει γελοίο;
Υιοθέτησα κάποια άποψη σχετικά με την ταυτότητα του δράστη;
Κάρχαρτ αν σταματήσεις θα φαίνεσαι λιγότερο γελοίος απ'ότι είσαι.
symposium_lexotanil
17-01-2006, 18:53
makari na mporousa na po to idio kai gia sena
Μακάρι να μπορούσες να πεις το ίδιο και για τον Solo Carriera :P
enitharmon
17-01-2006, 19:20
ε! σταματείστε μη φωνάξω τους μπάτσους
Solo Carriera
17-01-2006, 19:24
εγώ τι σχέση έχω με οτιδήποτε ρε καραγκιόζη; μ; αλλά μια και αναφέρθηκε το όνομα μου ας πω και εγώ τη γνώμη μου, γιατί ακρίβως έκανες αυτό το thread; για να μας πεις ότι υπάρχουν αναρχικοί που ληστεύουν τράπεζες και συνεπώς ο αναρχισμός είναι μία σαθρή ιδεολογία; μ; τόσο ηλίθιος είσαι;
και ανεξάρτητα απ' όλα αυτά, και χωρίς να σημαίνει οτιδήποτε αυτό, δεν είναι καν αποδεδειγμένο ότι ήταν αναρχικοί.
για το θεό, πήγαινε πίσω στο DM thread σου.
[quote="symposium_lexotanil":2786wu0t]makari na mporousa na po to idio kai gia sena
εγώ τι σχέση έχω με οτιδήποτε ρε καραγκιόζη; μ;[/quote:2786wu0t]
Εσύ απλά έκανες πεολειξία, αθώε ουρακοτάγκε!
http://img14.imageshack.us/img14/163/photo01238sf.jpg
:P :P :P :bananafuck:
Μαλάκα DM είσαι ζώο έτσι.
Με κάποια λογική δημοσιεύεις κάτι εντελώς έξω από τους κύκλους αναφοράς σου, κάτι εντελώς ξένο με όλες τις υπαρκτές έννοιες της λέξης, με μια ελεεινά άκυρη ατάκα "όχι απλά έκανες πεολειχία", η οποία δεν συνδέεται με τίποτα από τα προηγούμενα πέρα από την φωτογραφία την ίδια -wow, πόσο γοητευτικά ουροβόρο!- νομίζοντας πως για κάποιον λόγο αυτό είναι μειωτικό για οποιονδήποτε εκτός από σένα.
Είσαι ενοχλητικά τιποτένιος.
enitharmon
17-01-2006, 19:59
και επειδή διασύρεται μόνος του και ο σολο μπορει να υπερασπιστει τον εαυτο του, δεν πέφτει έντιτ
αλλά ΔΜ, πρήξιμο όμως
Solo Carriera
17-01-2006, 20:18
πω, από τότε είχα αρχίσει να χάνω μαλλιά.
Επίσης, το σωστό είναι πεολειξία.
Neue regel
18-01-2006, 01:48
ή μπανανολειξία
ή μπανανολειξία
πεολειχία
το λαϊκός, όταν συνδυάζεται με τέτοιου τύπου ληστεία και με αναφορέςσε τρομοκρατία δείχνει προςαριστερά μεριά σε πάρα πολύ κόσμο.