View Full Version : No more flaming? :(
http://news.com.com/Create%20an%20e-ann ... &subj=news (http://news.com.com/Create%20an%20e-annoyance,%20go%20to%20jail/2010-1028_3-6022491.html?part=rss&tag=6022491&subj=news)
Perspective: Create an e-annoyance, go to jail
By Declan McCullagh
Published: January 9, 2006, 4:00 AM PST
Annoying someone via the Internet is now a federal crime.
It's no joke. Last Thursday, President Bush signed into law a prohibition on posting annoying Web messages or sending annoying e-mail messages without disclosing your true identity.
In other words, it's OK to flame someone on a mailing list or in a blog as long as you do it under your real name. Thank Congress for small favors, I guess.
This ridiculous prohibition, which would likely imperil much of Usenet, is buried in the so-called Violence Against Women and Department of Justice Reauthorization Act. Criminal penalties include stiff fines and two years in prison.
"The use of the word 'annoy' is particularly problematic," says Marv Johnson, legislative counsel for the American Civil Liberties Union. "What's annoying to one person may not be annoying to someone else."
It's illegal to annoy
A new federal law states that when you annoy someone on the Internet, you must disclose your identity. Here's the relevant language.
"Whoever...utilizes any device or software that can be used to originate telecommunications or other types of communications that are transmitted, in whole or in part, by the Internet... without disclosing his identity and with intent to annoy, abuse, threaten, or harass any person...who receives the communications...shall be fined under title 18 or imprisoned not more than two years, or both."
Έκανα paste μόνο 2 μικρά σημεία. Για περισσότερα δείτε το url.
Εγώ ως πρώτα σχόλια θα πω...
1) Violence Against Women and Department of Justice Reauthorization Act μου θυμίζει τραγικά Candiru(κι άλλους από εδώ ;)).
2) Επειδή ίσως σε λίγο καιρό να μην μπορώ να το λέω(ναι αμέ), οι Manowar γαμούσαν, γαμάνε και θα γαμάνε μουσικά οτιδήποτε ακούτε. Με συνοπτικές διαδικασίες μάλιστα. Άντε βγάλτε στη μάχη στον αγώνα τους γραφικούς πλέον υπερασπιστές των πουστομουσικών μέτσαλ σας Atheists κλπ να κάνουμε κανά ωραίο flame.
More flaming posts coming soon.
Το φλεγόμενο τρολ
paparia mentoles
den yparxei periptwsh na ginei kati tetoio
an ginei kai auto...kalws orises total chaos...
Άσκοπη, αν όχι επικίνδυνη για την ελεύθερη έκφραση, νομοθεσία. Δεδομένου πως δεν υπάρχει ζημία από ένα flame σε κάποιο φόρουμ ή web site, δεν υπάρχει και λόγος ποινικοποίησης του. Για προφανείς λόγους, δε μπορούμε να λογοκρίνουμε ό,τι απλά μας κάνει να θυμώνουμε.
Είναι θεμιτό οι ψευδείς δηλώσεις που χτυπούν την αξιοπιστία κάποιου να έχουν νομικές συνέπειες, διότι τέτοιες πράξεις έχουν αρνητικά αποτελέσματα (π.χ. σε έναν εργασιακό χώρο μπορεί να οδηγήσει σε μία απόλυση ή εξαναγκασμένη παραίτηση). Ωστόσο, η εξύβριση ή μία ιντερνετική παρενόχληση δεν έχει καμία σοβαρή συνέπεια.
Δυστυχώς, η νομοθεσία, και κυριότερα το σκεπτικό του νομοθέτη, δε συμβαδίζει με τις πολιτισμικές εξελίξεις που προκύπτουν απ'την ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας. Κάθε προσπάθεια νομικής θεώρησης του ίντερνετ βασισμένη στην απλή προσαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας είναι απλώς ένα μπάλωμα που δεν φέρει καμία θετική συνέπεια.
Neue regel
11-01-2006, 01:54
Εντάξει λογοκρισία του κεράτα είναι όλα αυτά τα μέτρα αλλά
πάντως και τα flames ξεφεύγουν μερικές φορές.
Τσάμπα μαγκιές, imo. Ειδικά μέσα απο ένα forum.
Τι μαλακία θρεντ είναι τούτο...
Αγγελική
(Το έκανα σωστά [και νόμιμα];)
Neue regel
11-01-2006, 04:44
ε κάνε κανά καλύτερο flame...
Ο θρεντ στάρτερ τρώει κρέας
Αγγελική
Τέτοιο;
Neue regel
11-01-2006, 05:03
well done
UmbilicalResidue
11-01-2006, 05:17
είναι τεχνικά ανέφικτο να γίνει κατι τέτοιο :!: :!: :!:
Αγγελική
Τέτοιο;
Είσαι οπαδός Muse και Radiohead.
Α ναι, και είσαι και γυναίκα. Τώρα 100% θα έχω πρόβλημα με τα αποπάνω.
Δημήτρης(μην ξεχνιόμαστε).
ΥΓ: Ακόμα ο Καντιρού δεν πόσταρε εδώ; Λυπάμαι :(
ANTE GAMISOU RE :!:
[quote="Neue regel":17ib76h2]ε κάνε κανά καλύτερο flame...
Αγγελική
Τέτοιο;
Είσαι οπαδός Muse και Radiohead.
Α ναι, και είσαι και γυναίκα. Τώρα 100% θα έχω πρόβλημα με τα αποπάνω.
Δημήτρης(μην ξεχνιόμαστε).
ΥΓ: Ακόμα ο Καντιρού δεν πόσταρε εδώ; Λυπάμαι :([/quote:17ib76h2]
να σου μπει ένα candiru στο μόριό σου
metamelia2
11-01-2006, 12:28
O Steel Assassin ΤΡΩΕΙ ΨΑΡΙ
Μου την είπε ένας φεμινιστής χίπης που χρησιμοποιεί τη λέξη "μόριο" και ο/η Kalki. :(
nuff said
Άντε ρε, γίνετε λίγο πιο δημιουργικοί. Τέτοια καθυστερημένα φλέιμινγκ ποστς μάλλον θα δείξουν πως δεν υπάρχει λόγος να περαστεί τέτοια νομοθεσία.
Το electricrequiem.com στεγάζεται στις ΗΠΑ (Colorado State), παρεπιπτόντως, οπότε και ισχύει η δική τους νομοθεσία. :P
Steel Assassin πως νοιώθεις που ένα ολόκληρο φόρουμ μπάναρε τον γκόμενό σου και σε θεωρεί πνευματικά, σεξουαλικά και μουσικά ανεπαρκή?
Βλέπω το general discussion, το sexion και το music discussion και αν αυτό το forum με θεωρεί "πνευματικά, σεξουαλικά και μουσικά ανεπαρκή" τότε πραγματικά είμαι ευτυχισμένος. :)
Δηλαδή η απόρριψή μας σε επιβεβαιώνει?
Αν νομίζεις ότι κάποιος περιμένει επιβεβαίωση μέσα από ένα φόρουμ και δη από το ER τότε μάλλον θα πρέπει να κοιτάω και το politics πέρα από όσα είπα πριν για να νιώθω ευτυχισμένος. :)
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί κάποιος μπαίνει σε έναν χώρο όπου βιώνει τον χλευασμό και μια αντιμετώπιση ο_τρελός_του_χωριού.
Το δικό μου πιστεύω είναι πως δεν έχεις την παραμικρή ρανίδα μιας θλιβερής απομίμισης μιας ζωής, αλλά μου αρέσει να σου δίνω εναλλακτικές.
Θα σου δώσω ένα μικρό παράδειγμα. Μπαίνω και βλέπω ποστ από τον Phantom Duck πχ πως οι Manowar είναι γελοίοι με τα γούνινα βρακάκια τους και τα τραγούδια για σπαθιά και μάχες.
Εκεί ακριβώς εσύ ο Atheist και ο κάθε Atheist νομίζετε πως εγώ θύμωσα, βγάζω καπνούς από τα αυτιά, σπάω ότι βρίσκω μπροστά μου κλπ. Αντίθετα με το τι νομίζεις όμως, εγώ χαμογελάω με τη καθυστέρηση ενός οπαδού μαϊμούδων που νομίζει πως η γνώμη του για το heavy metal έχει καμιά σημασία. Φυσικά και θα κάνω και κάποιο ποστ για το γαμώτο της υπόθεσης(η χαρά του φόρουμ) αλλά θα συνεχίσω να χαμογελάω.
Τώρα μπορείς να συνεχίσεις την υπέροχη ζωή σου στο ER φίλε Atheist και μια μικρή συμβουλή. Ψάξε εναλλακτικές λύσεις για ζωές ή ρανίδες ή οτιδήποτε ;)
enitharmon
11-01-2006, 15:51
χμου, ο_τρελλός_του_χωριού πολλές φορές είναι γαμώ τα παιδιά.
επίσης SA περιμένω απάντηση στο θρεντ για τους πούστηδες
και για να διευκολύνω http://www.forum.electricrequiem.com/viewtopic.php?t=13767&start=300
Μα δεν μου έχει απαντήσει γιατί μπαίνει.
Δεν είναι θέμα τρελου_του_χωριού (sic), ούτε μειονότητας του ενός, διότι δε πρόκειται για θέμα απόψεων αλλά συμπεριφοράς. Πρόκειται για έναν χρήστη τον οποίο η πλειονότητα δε συμπαθεί.
Σε αντίθεση με μία RL παρέα, όπου όταν δε σε συμπαθούν συνήθως κόβουν τις επαφές μαζί σου, η έξοδος από μία ιντερνετική κοινότητα λόγω αντιπάθειας είναι εθελούσια και δεν μπορεί να εξαναγκαστεί (η παράβαση των κανονισμών είναι, προφανώς, ξεχωριστό ζήτημα).
Ως εκ τούτου, αν κάποιος δεν καταλαβαίνει πως δεν είναι επιθυμητός ή υπάρχουν προσωπικές αντιπάθειες, η καλύτερη λύση είναι να ανέχεται και να αγνοεί κανείς την ύπαρξη του.
O SA einai ok.
Afiste tis proswpikes epitheseis kai syzitiste san antrwpoi.
Δεν φημίζομαι για την ανοχή μου στην καθυστέρηση.
Ειδικά όταν ουρλιάζει μέσα στο αυτί σου την ύπαρξή της.
ΤΖΙΜΙΝΤ ΓΙΑΤΙ ΡΕ, ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΤΙΤ?
Exw kanei 1 (ENA) edit mono kai auto me ti symfwni gnwmi admin.
Tha mou vgalete kai to onoma adika! :p
άντε όσοι/ες χρησιμοποιείτε σκληρές εκφράσεις γράφετε και το true ονοματάκι σας για να μην σας Bushουριάσουν
@deggial: Αν δεν είμαι επιθυμιτός στο φόρουμ μπορείτε να με banάρετε. Όσο είναι εφικτό αυτό σε dynamic IPs αλλά τέσπα. Μετά μπορεί όλη η τρελοπαρέα του ER να κάτσει και να συμφωνεί πόσο γαμάει το τάδε ή πόσο χάλια είναι το δείνα. Γαμώ τις συζητήσεις ε; :thumbsup:
@atheist: Αφού δεν το κατάλαβες ακόμα, σου το λέω απλά. Για πλάκα. Και φυσικά όπως εγώ βρίσκω καθυστερημένες τις περισσότερες απόψεις εδώ μέσα και γελάω μαζί τους(κυρίως γιατί διαφωνώ), κι εσείς μπορείτε να κάνετε το ίδιο με τις δικές μου.
@enitharmon: Αρνούμαι να απαντήσω σε thread που με ονομάζει sanity assassin :puke: Αν ψάξεις όμως δε νομίζω να υπάρχει κάτι που να μένει αναπάντητο. Συνεχίστε ως ER να υποστηρίζεται gay γάμους και υιοθεσίες. Έτσι ανοιχτόμυαλα, όπως προστάζει το ER πρότυπο. :thumbsup:
EDIT: Atheist, βλέπω βρήκες τελικά το λόγο που ποστάρω εγώ κυρίως στο ER. Βελτιώνεσαι. :)
enitharmon
11-01-2006, 16:20
@enitharmon: Αρνούμαι να απαντήσω σε thread που με ονομάζει sanity assassin :puke: Αν ψάξεις όμως δε νομίζω να υπάρχει κάτι που να μένει αναπάντητο. Συνεχίστε ως ER να υποστηρίζεται gay γάμους και υιοθεσίες. Έτσι ανοιχτόμυαλα, όπως προστάζει το ER πρότυπο. :thumbsup:
δε σε είπα εγώ, οπότε μπορείς να μου απαντήσεις
επίσης, διάβασες τι σε ρωτάω;
μπορείς να απαντήσεις πλζ;
House Of Low Culture
11-01-2006, 16:26
Είμαι με τον Νταρκ Αβέντζερ. Επίσης φέρτε τον WoTaN πίσω στο φόρουμ μπας και γίνει καμιά σοβαρή συζήτηση. Επίσης Ενίθαρμον. Σκάσε.
@deggial: Αν δεν είμαι επιθυμιτός στο φόρουμ μπορείτε να με banάρετε. Όσο είναι εφικτό αυτό σε dynamic IPs αλλά τέσπα. Μετά μπορεί όλη η τρελοπαρέα του ER να κάτσει και να συμφωνεί πόσο γαμάει το τάδε ή πόσο χάλια είναι το δείνα. Γαμώ τις συζητήσεις ε; :thumbsup:
@atheist: Αφού δεν το κατάλαβες ακόμα, σου το λέω απλά. Για πλάκα. Και φυσικά όπως εγώ βρίσκω καθυστερημένες τις περισσότερες απόψεις εδώ μέσα και γελάω μαζί τους(κυρίως γιατί διαφωνώ), κι εσείς μπορείτε να κάνετε το ίδιο με τις δικές μου.
EDIT: Atheist, βλέπω βρήκες τελικά το λόγο που ποστάρω εγώ κυρίως στο ER. Βελτιώνεσαι. :)
το @ που βάζεις τι σημαίνει, αγαπητέ/ή ή αρχίδι;
εντάξει, έχεις καβαλήσει λίγο το καλάμι σου, αλλά δεν πειράζει, όλοι καλοί είαμστε και χαβαλές να γίνεται.
Πάντως, αν νομίζεις ότι μπορείς να μας προσφέρεις τα φώτα σου πάλεψέ το, μόνο που εκ των πραγμάτων αυτό δεν γίνεται σε ένα φόρουμ, απλώς πετυχαίνεις να διατυπώνονται ακόμα περισσότερες πλευρές και τελικά να βρίσκει ό,τι άποψη θέλει κανείς.
FYI to @ simainei "at", stin prokeimeni "pros".
Και FYI είναι For Your Information.
[/postwhore mode]
:P
Δεν είναι η διαφορά των απόψεων που ενοχλεί (εξάλλου είναι απαραίτητη για μία ωραία συζήτηση). Η συμπεριφορά είναι το πρόβλημα, κι ιδιαίτερα δείγματα της δικής σου ή του Wotan, ανθρώπων που σε ένα μουσικό φόρουμ αδυνατούν να καταλάβουν την υποκειμενικότητα της προτίμησης (γούστου).
metamelia2
11-01-2006, 21:30
εμμ... συγγνώμη αλλά θα κάνω μια ον τοπικ ερώτηση:
Αυτή η νομοθεσία επιτρέπει σε κάποιον να μηνύσει αυτόν που τον προσβάλλει μέσω του ποστ ή υπάρχει άμεσα ποινή απ'την Αμερικάνικη κυβέρνηση;
UmbilicalResidue
11-01-2006, 21:35
metamelia2
11-01-2006, 21:36
Γιατί;
UmbilicalResidue
11-01-2006, 21:46
Γιατι η διαδικασία που χρειάζεται για τον εντοπισμό του υβριστή χρήστη ( .. ) είναι 8εωρητικά εως και αδύνατη ενω το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ένας 'σοβαρός' φορέας την καταδίωξη για την σύλληψη ενός τύπου που μετα απο καταγγελία ( .. ) βρίζει σε φόρουμς μου φαίνεται τραγικά γελοίο. Παρεχτός και αν δεν κατάλαβα για τι μιλάμε.
metamelia2
11-01-2006, 21:49
δεν είναι ανέφικτο πάντως...
UmbilicalResidue
11-01-2006, 22:00
ye ok, εδώ δε σε δένουν για defacement.
Αυτή η νομοθεσία επιτρέπει σε κάποιον να μηνύσει αυτόν που τον προσβάλλει μέσω του ποστ ή υπάρχει άμεσα ποινή απ'την Αμερικάνικη κυβέρνηση;
Πρόκειται για ιδιωτική διαφωνία, οπότε μιλάμε για μύνηση. Για προφανείς λόγους, δε θα μπορούσε αυτεπάγγελτα κρατικός φορέας (το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα) να ασκεί τέτοιες διώξεις.
Mou 8umizei mia palaioterh suzhthsh, gia sullhpseis ths germanikhs(?) astunomias users twn kazaa kai allwn p2p.
Sumfwna me thn idia suzhthsh den 8a eprepe na "mpainoume" sto kazaa thn mera pempth ka8ws tote estiazeto h prosoxh twn germanikwn lagwnikwn sth xwra mas.
UmbilicalResidue
11-01-2006, 22:50
Πρόκειται για ιδιωτική διαφωνία, οπότε μιλάμε για μύνηση. Για προφανείς λόγους, δε θα μπορούσε αυτεπάγγελτα κρατικός φορέας (το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα) να ασκεί τέτοιες διώξεις.
Μήνυση σε ποιόν;
Μήνυση σε ποιόν;
Διαβάζοντας ξανά το άρθρο, δε μπορείς να κάνεις (άμεσα) μύνηση, πρόκειται για εισαγγελική δίωξη. Μπορείς, δηλαδή, να καταγγείλεις κάποιον (στο FBI που είναι αρμόδιο για ηλεκτρονικά εγκλήματα). Η ταυτότητα του χρήστη μπορεί να αποκαλυφθεί απ'τα logs του ISP, τα οποία μπορούν να έχουν στα χέρια τους με την άδεια του εισαγγελέα.
Αυτό βεβαίως δε καθιστά τον συγκεκριμένο νόμο περισσότερο υλοποιήσιμο. Αμφιβάλλω αν θα ασχοληθεί καμία αρμόδια αρχή με απλά παράπονα για flames.
Το πραγματικό πρόβλημα της υπόθεσης είναι το σκεπτικό της συγκεκριμένης νομοθεσίας, στο σύνολο της, κατά την κακοποίηση των γυναικών. Τέτοια προβλήματα κοινωνικής φύσεως χρειάζονται οργανομένες, μακροπρόθεσμες τακτικές, καθώς το πρόβλημα δε λύνεται απ'τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο, οι μακροπρόθεσμες στρατηγικές έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα: δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ψηφοθηρικά.
Αντιθέτως, λύσεις που φαίνονται άμεσες ή ριζικές δείχνουν το άμεσο "ενδιαφέρον" της κυβέρνησης, ακόμη κι αν δεν έχουν το παραμικρό αποτέλεσμα, ακόμη κι αν κριθούν αντισυνταγματικές. Τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν όλες οι προσπάθειες για τον περιορισμό πώλησης ηλ. παιχνιδιών σε ανήλικους. Στις ΗΠΑ είναι αντισυνταγματικό ως κρατικός περιορισμός στην ελεύθερη αγορά. Κάθε κατάστημα πρέπει να είναι ελεύθερο να διαλέξει τη δική του στρατηγική, δε μπορεί να εξαναγκαστεί από το κράτος. Πάρα ταύτα, στην ελπίδα συγκέντρωσης περισσότερων ψήφων, υπήρξαν τουλάχιστον 5 πολιτείες που υπερψήφισαν τέτοιους νόμους, μόνο και μόνο για να κριθούν αντισυνταγματικοί απ'το Ανώτατο Δικαστήριο της κάθε πολιτείας μερικούς μήνες αργότερα (η όλη διαδικασία, παρεπιπτόντως, κοστίζει στην πολιτεία).
Άλλο παράδειγμα είναι οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι στην Ευρώπη. Εντελώς άχρηστοι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αδύνατοι να εφαρμοστούν σωστά για να έχουν θετικό αποτέλεσμα, αλλά δείχνουν την υποτιθέμενη άμεση δράση της εκάστοτε κυβερνήσεως.
Δηλαδή, εγώ τώρα που προσβλήθηκα που με είπε ο Steel Assassin "οπαδό" δεν μπορώ να του κάνω μήνυση;
Αλλά, ξέχασα, υπέγραψε.
:(
UmbilicalResidue
12-01-2006, 03:23
Μήνυση σε ποιόν;
Διαβάζοντας ξανά το άρθρο, δε μπορείς να κάνεις (άμεσα) μύνηση, πρόκειται για εισαγγελική δίωξη. Μπορείς, δηλαδή, να καταγγείλεις κάποιον (στο FBI που είναι αρμόδιο για ηλεκτρονικά εγκλήματα). Η ταυτότητα του χρήστη μπορεί να αποκαλυφθεί απ'τα logs του ISP, τα οποία μπορούν να έχουν στα χέρια τους με την άδεια του εισαγγελέα.
Αυτό βεβαίως δε καθιστά τον συγκεκριμένο νόμο περισσότερο υλοποιήσιμο. Αμφιβάλλω αν θα ασχοληθεί καμία αρμόδια αρχή με απλά παράπονα για flames.
αυτό λέω. αφ' ενός ακούγεται τελείως παρανοϊκό το να ασχολείται μια τέτοια υπηρεσία με φλέιμς, αφ' ετέρου υπάρχει μια αλφα τεχνική δυσκολία στον εντοπισμό του 'δράστη' εδικά αν αυτός χρησιμοποιεί ας πούμε proxy servers ή ακόμα και ιντερνετ καφέις ή κάποιον άλλο τρόπο να καλύπτει την ip του ή αλλα στοιχεία που τον αφορούν.
metamelia2
12-01-2006, 12:35
ιντερνετ καφέις
[ποστ δίχως νόημα]
Δεν νομίζω να υπάρχουν καμμένοι που θα πηγαίνουν σε νετ καφέις γιά να κάνουν φλέιμς σε φόρα. Λογικά, αν κάποιος μπαίνει σε ένα φόρουμ, μπαίνει απ'το σπίτι ή τη δουλειά του.
[/ποστ δίχως νόημα]
SpiritCrusher
12-01-2006, 18:03
O SA einai ok.
O SA einai ok.
100% άντρας δηλαδή; κι εγώ νόμιζα πως ήταν κρυπτογκέη
Βρε κομμουνιστή χίπη, άντε κολύμπα μέσα σε κανά πουλάκι να φας λίγο κρέας.
Και δεν το λέω ως φλέιμ αυτό, καθαρά επιστημονικά στοιχεία του signature σου είναι. :)
Βρε κομμουνιστή χίπη
XAXAXAX
Den katalavaino giati merikoi epimenete gia kati tetoia pragmata oti einai logokrisia, de sou apagoreuoun na ekfraseis tin apopsi sou gia opoiodipote thema, sou apagoreuoun na pas na les ston allon ANTE GAMHSOU xoris epiptoseis. Einai to idio me to na kaneis minisi se kapoion gia exuvrisi apla pleon einai psifiaki silikonati exuvrisi.
House Of Low Culture
16-01-2006, 09:17
άντε γαμήσου.
Den katalavaino giati merikoi epimenete gia kati tetoia pragmata oti einai logokrisia, de sou apagoreuoun na ekfraseis tin apopsi sou gia opoiodipote thema, sou apagoreuoun na pas na les ston allon ANTE GAMHSOU xoris epiptoseis. Einai to idio me to na kaneis minisi se kapoion gia exuvrisi apla pleon einai psifiaki silikonati exuvrisi.
Η εξύβριση δεν θα έπρεπε να αποτελεί αδίκημα, διότι δεν προκαλεί το παραμικρό είδος ζημίας, οπότε και δεν χρειάζεται κρατική παρέμβαση. Να απαιτείς αποζημίωση λόγω ενός προσωρινού θυμού είναι τουλάχιστον γελοίο.
Σαφώς και δεν είναι γελοίο.
Η εξύβριση αποτελεί προσβολή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας και καλώς
τιμωρείται.
τιμωρείται.
Η μόνη συνέπεια του είναι ένας προσωρινός θυμός. Ε, το πολύ δε θα μου ξαναμιλήσεις κιόλας. Γιατί να μπλέκεται η δικαισύνη σε ένα γεγονός που δεν προκαλεί σωματική, ψυχική ή υλική βλάβη; Δε σε εμποδίζει, εν πάση περιπτώσει, να συνεχίσεις κατά τα άλλα φυσιολογικά τη ζωή σου (σε αντίθεση, παραδείγματος χάριν, με την συκοφαντική δυσφήμιση που μπορεί να σου κοστίσει τη θέση εργασίας σου).
Ε καλά δεν ξέρω και πολλούς που να έχουν σκεφτεί να μηνύσουν κόσμο επειδή τους έβρισε.
Άσε που και να είσαι ΤΟΣΟ μαλάκας ώστε να το κάνεις, πρέπει να το αποδείξεις, και αν θες να το κάνεις μέσω μαρτύρων και δικαστικά, λεφτά, τρέξιμο αδασδασγδ.
Απλά καλό είναι να υπάρχει ως νόμος, αν έχεις κάποιον να σου λέει "άντε γαμήσου" και να ξέρεις ότι καλύπτεται νομικά, δεν βοηθάει στο να ξεθυμάνεις.
House Of Low Culture
16-01-2006, 12:35
Απλά καλό είναι να υπάρχει ως νόμος, αν έχεις κάποιον να σου λέει "άντε γαμήσου" και να ξέρεις ότι καλύπτεται νομικά, δεν βοηθάει στο να ξεθυμάνεις.
τι ακριβώς λες εδώ?
tamagothi
16-01-2006, 12:41
Η μόνη συνέπεια του είναι ένας προσωρινός θυμός. Ε, το πολύ δε θα μου ξαναμιλήσεις κιόλας. Γιατί να μπλέκεται η δικαισύνη σε ένα γεγονός που δεν προκαλεί σωματική, ψυχική ή υλική βλάβη; Δε σε εμποδίζει, εν πάση περιπτώσει, να συνεχίσεις κατά τα άλλα φυσιολογικά τη ζωή σου (σε αντίθεση, παραδείγματος χάριν, με την συκοφαντική δυσφήμιση που μπορεί να σου κοστίσει τη θέση εργασίας σου).
1. O "proswrinos thymos" pou anafereis mporei na prokalesei emfragma/egkefaliko. Kai mi mou peis "an to patheis, tote na plirwsei o enoxos" giati tha sou pw ki egw "an xaseis ti douleia sou, tote na plirwsei o enoxos", "an se eixe skotwsei na ton pigainan mesa, alla astoxise" klp.
2. As eixes provlima me tin piesi sou px kai tha sou lega egw ti wraios pou tha itan o "proswrinos thymos" kathe fora pou sou petage o geitonas ta skoupidia stin auli kai s'elege kai kopano apo panw. H sketo kopano, xwris ta skoupidia.
3. Profanws (?) mporei na prokalesei kai "psyxiki vlavi" i ejyvrisi. px apokleieis o allos na fovatai meta na vgei sto dromo? Na to skeftetai kai na afrizei gia ton epomeno xrono? Na mi mporei na koimithei epeidi tha katastrwnei sxedia gia tin ejontwsi sou?
4. Kai sto katw katw siga mi se afisw na me vrizeis xwris na kanw tipota epeidi esy eisai magkakos kai fovamai. Egw exw dikigoro. O kathenas me ta opla tou.
Kai de lew kan oti eimai yper tou na diwketai i ejyvrisi, e. Alla oxi oti de mporei na prokalesei kai tipota. Etsi paei an thelete nomous. Otan parw tin ejousia, ta janasyzitame.
τι ακριβώς λες εδώ?
Ότι η σκέψη πως αυτός διαπράττει το νομικό λάθος, και μπορείς να του επιβάλλεις κάποια κύρωση δρα καθησυχαστικά/αποτρεπτικά_από_βιαιότητες.
Μην σκέφτεσαι σαν σταρχιδιστής 20χρονος, σκέψου τον παππού με τη μαγκούρα.
Και μην ακούς την αποπάνω, θα λογοδοτήσει εν καιρώ στο Reich.
1. O "proswrinos thymos" pou anafereis mporei na prokalesei emfragma/egkefaliko. Kai mi mou peis "an to patheis, tote na plirwsei o enoxos" giati tha sou pw ki egw "an xaseis ti douleia sou, tote na plirwsei o enoxos", "an se eixe skotwsei na ton pigainan mesa, alla astoxise" klp.
2. As eixes provlima me tin piesi sou px kai tha sou lega egw ti wraios pou tha itan o "proswrinos thymos" kathe fora pou sou petage o geitonas ta skoupidia stin auli kai s'elege kai kopano apo panw. H sketo kopano, xwris ta skoupidia.
3. Profanws (?) mporei na prokalesei kai "psyxiki vlavi" i ejyvrisi. px apokleieis o allos na fovatai meta na vgei sto dromo? Na to skeftetai kai na afrizei gia ton epomeno xrono? Na mi mporei na koimithei epeidi tha katastrwnei sxedia gia tin ejontwsi sou?
Τα 1 και 2 προκύπτουν από την κατάσταση του οργανισμού που πάσχει, για την οποία δεν έχει ευθύνη αυτός που έβρισε. Έμφραγμα μπορεί να συμβεί με την οποιαδήποτε αφορμή, π.χ. κάνοντας σεξ. Θα έπρεπε τότε να φυλακίσουμε τη γυναίκα/ερωμένη του;
Το 3 δε ξέρω καν γιατί κάνω τον κόπο να το αναφέρω, εκτός αν έχεις κάποια επιστημονική έρευνα στα χέρια σου που αναλύει έστω και μία περίπτωση αγοραφοβίας με αφορμή την εξύβριση, lol. Υπάρχει η ψυχική οδύνη, αλλά αυτή θα έπρεπε να καλύπτει πραγματικά σοβαρές περιπτώσεις και να μην καταχράζεται με τον τρόπο που γίνεται τώρα (κυρίως στην περίπτωση τροχαίου).
Τα 1 και 2 προκύπτουν από την κατάσταση του οργανισμού που πάσχει, για την οποία δεν έχει ευθύνη αυτός που έβρισε. Έμφραγμα μπορεί να συμβεί με την οποιαδήποτε αφορμή, π.χ. κάνοντας σεξ. Θα έπρεπε τότε να φυλακίσουμε τη γυναίκα/ερωμένη του;
Έχει ευθύνη γιατί αυτός το προκάλεσε.
Όσο για το πήδημα όχι, γιατί ήξερε τα ρίσκα/έγινε αυτοβούλως.
Αν τον βίαζε, ΝΑΙ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΦΥΛΑΚΑ.
Φυσικά και δεν πάει κάποιος "νορμάλ" άνθρωπος να μηνύσει κάποιον που του είπε ένα "αντε γαμήσου" ή κάτι τέτοιο. Απλά
ανταποδίδει και συνεχίζει τη ζωούλα του.
Νομίζω πως το μέτρο της μήνυσης βρίσκει πιο πολύ αντίκρυσμα
στα "δημόσια" πρόσωπα όπου αν π.χ. εξυβριστούν μπροστά σε
κόσμο δεν μπορούν (ή μάλλον δεν θα ήταν σοφό) να ανταποδώσουν.
Γι'αυτές τις περιπτώσεις καλώς υπάρχει. Ούτως ή άλλως δεν βλέπω
να το προτιμάει η πλειοψηφία οπότε no problem.
Ένας καθηγητής αφήνει μετεξεταστέο μαθητή με καρδιακό πρόβλημα. Ο μαθητής βλέπει τον βαθμό, θυμώνει και έχει καρδιακό επεισόδιο. Κλείνουμε τον καθηγητή φυλακή;
Καταλαβαίνεις πως το θέμα μας είναι η εξύβριση και όχι το πότε,
γενικά, στενοχωρούμε τον συνάνθρωπό μας ε; =P
Νομίζω πως το μέτρο της μήνυσης βρίσκει πιο πολύ αντίκρυσμα
στα "δημόσια" πρόσωπα όπου αν π.χ. εξυβριστούν μπροστά σε
κόσμο δεν μπορούν (ή μάλλον δεν θα ήταν σοφό) να ανταποδώσουν.
Δεν έχει σημασία αν μπορούν ή όχι να ανταποδώσουν. Η εξύβριση δεν τους βλάπτει καθόλου. Ούτε ένας πολιτικός θα χάσει ψήφους επειδή κάποιος τον είπε μαλάκα, ούτε ένας γνωστός καλλιτέχνης θα δει μείωση των πωλήσεων αν τον πω καραγκιόζη. Το γεγονός, μάλλιστα, πως αποτελεί ποινικό αδίκημα με φυλάκιση έως ενός έτους είναι πραγματικά υπερβολή.
Η ύπαρξη αυτών των άρθρων του ποινικού κώδικα δημιουργεί και μία άλλη επικυνδινότητα, την χρήση τους για την αποσιωποίηση πολιτικών αντιπάλων ή όσων έχουν γενικώς κάποια διαφορετική ιδεολογία, όπως έγινε το 1889 με τον Ρόκκο Χοϊδά, το 1958 με τον νόμο 4000 και, πιο πρόσφατα, η καταδίκη για τις φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη το 1995.
τιμωρείται.
Nai, isos i moni sunepeia einai enas prosorinos thumos gia ESENA, alla uparxoun sunaisthimatika euthrausta atoma ta opoia kalos i kakos prepei na prostateuontai apo tous nomous, oso kai na theloume emeis oi gamiades kakoi metallades na psofisoun epeidi klaine me to American Pie apo sugkinisi. Koinos, einai pithani aitia psuxikis vlavis.
Ψυχική βλάβη μπορεί να τους προκαλέσει και μία απόλυση, παραδείγματος χάριν. Κι εντάξει, μία απόλυση δεν έχει σκοπό να στεναχωρήσει ακριβώς. Αν με παρατήσει η κοπέλα μου, μία πράξη που συνειδητά ξέρει τις συνέπεις, κι εγώ τα βάψω μαύρα, θα πρέπει να ζητώ αποζημίωση για την ψυχική βλάβη που μου προκάλεσε; Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στον χειρισμό του θέματος της ψυχικής οδύνης, διαφορετικώς φθάνουμε σε τέτοιες υπερβολές.
Εκτός αυτού, τα συγκεκριμένα άρθρα του ποινικού κώδικα υπάρχουν για την προστασία της τιμής και την καταπολέμιση του χουλιγκανισμού, σύμφωνα με τον Μαγκάκη, τότε υπ. Δικαιοσύνης. Αργότερα, το 1995, με αφορμή την υπόθεση με τις φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη, ο ίδιος ο Μαγκάκης δηλώνει ότι "τώρα εφαρμόζεται σε μια εντελώς άσχετη περίπτωση και προσθέτει ότι παραβιάζει το Σύνταγμα και το νόμο".
Den eipa ego oti prepei na timoreitai nomika otidipote prokalei psuxiki vlavi, apla diafonisa os pros to an prokalei psuxiki vlavi i oxi... :wink:
katwrimos
18-01-2006, 19:42
den exo katalavei an tsakoneste gia to spamming i gia to flame. To spamming safos kai prepei na einai paranomo (kai malista pleimelima) giati apoteli safi paraviasi tou dikaiomatos stin prosopikotita kai stin idiotiki zoi. Sto flaming ta pragmata periplekotai giati sygkrouetai to dikaioma stin prosopikotita me to dikaioma stin eleftheria tou logou. O deggial tha eprepe na min einai toso apolytos se ena zitima pou koryfaioi nomikoi den exoun kataliksei akoma.
Ola afta gia evropi. Oi amerikanikoi nomoi einai aplos gelioi (se diatiposi kai efarmogi) kai den aksizei na sxoliastoun oute kan sto ER.
SpiritCrusher
18-01-2006, 20:43
Καλά, μην παίρνετε και όρκο..
Man sues chatroom pals: I was humiliated beyond what 'no man could endure'
Mike Marlowe fully admits that he sometimes gave George Gillespie a hard time in that AOL chatroom.
But never in his wildest imagination did he expect to be sued in court for what he characterized as "razzing."
"We gave him crap," said Marlowe, a 33-year-old welder in Fayette, Ala. "I'm not going to deny it. I teased him and he teased me back. He gave it back better than he ever got it."
A generation ago, such petty personal beefs might have been settled with fists outside the corner bar, but now it's the Internet age — and Ohio resident George Gillespie instead filed a $25,000 lawsuit against two erstwhile cyber chums he met in the sprawling 900-room, mostly anonymous society that makes up AOL's chat universe.
Όλο το άρθρο: http://www.courttv.com/news/2006/0112/chatroom_suit_ctv.html
Twra prepei na paw na ypograpsw oti exw grapsei sto Athletics?
Ti leei o nomos? Ksenera pantws, to na valw tzifra sta "parte poutsa twra mounia vazeloi" me kanei na niwthw oti yperektimaw ton eayto mou...
PS: Kai epeidh to post mporei na prokalesei psyxikh odynh ksypnwntas asxhmes mnhmes kai den einai kairos gia eksoda:
Vasilhs Kouroumalhs
SpiritCrusher
18-01-2006, 22:36
αχεχεαχαχαχαχαχεχα
Λίιιιγο οφφ-τόπικ αλλά είναι οκ.
http://www.gamespy.com/articles/681/681087p1.html
No Mercy in the Courtroom
The Transcript read as follows:
Fargo: Your honor, I submit that my client knows how 2 play his class, despite libel allegations to the contrary.
Defense Attorney: Objection your honor! He's a Druid. Druids suck.
Judge: Sustained.
The law is just, but it is harsh.
Vasilhs Kouroumalhs
Βασίλης Κουρουμάκης. Δεν ξεφεύγεις μεγάλε από τα λαγωνικά της ασφάλειας σε πρόδωσε το Location :rofl:
E, to onoma mou akoma nomizw pws kserw na to grafw (kai o tonos sthn proparalhgousa parakalw!). Apetyxes san asfaliths, alla filotimh prospatheia :P
Den apantw sto post sou sta metallagmena giati den exei pia shmasia. Diafwnw me dyo-tria shmeia (peri fasismou meria) alla htan to kalytero post sou pou exw dei, eidika epeidh eixes dikio gia ena pragma: se ekrina, kai gia ayto zhtaw syggnwmh.
Parepiptontws, ta peri pisths den anaferthikan gia na dikaiologhsw thn apostrofh mou sta metallagmena, alla gia na sou deiksw oti yparxoun kai xeirotera (episthmonikws) apo esena. ;)
Οι εξελίξεις τα σπάνε λέμε.
http://news.com.com/FAQ+The+new+annoy+l ... tml?tag=nl (http://news.com.com/FAQ+The+new+annoy+law+explained/2100-1028_3-6025396.html?tag=nl)
Q: So what does the rewritten law now say?
The section as amended reads like this: "Whoever...utilizes any device or software that can be used to originate telecommunications or other types of communications that are transmitted, in whole or in part, by the Internet... without disclosing his identity and with intent to annoy, abuse, threaten, or harass any person...who receives the communications...shall be fined under title 18 or imprisoned not more than two years, or both."
και άλλα πολλά.
Θά'χει πλάκα τελικά να βγουν να πουν πως σκοπός τους ήταν μόνο οι VoIP υπηρεσίες.