View Full Version : Υπό8εση Μαξίμ Ζιλίν.
UmbilicalResidue
04-01-2006, 19:57
χμου
ο Ρώσος παραήταν καθίκι για να θέλει και δικαιοσύνη, οπότε και να του τη φύτεψε αστυνομικός, το έκανε εν βρασμώ ψυχής, οπότε δικαιολογείται. Και ανοίξτε άλλο τόπικ επ'αυτού, εδώ λέμε για άλλα
Η δικαιοσύνη είναι για όλους, εκφράζεται ισότιμα και κυρίως φαίνεται στα δύσκολα !!
pitchfork
04-01-2006, 20:00
Όταν η δικαιοσύνη δεν υπάρχει πουθενά δεν χάθηκε ο κόσμος να μην υπάρχει και σε ακόμη μία περίπτωση.
UmbilicalResidue
04-01-2006, 20:02
Οπότε ας απαιτήσουμε να μην υπάρχει !!
:D :rofl: :P :wink:
Nai mwre, siga twra gia ton rwso, as ton parei to potami. :wave:
pitchfork
04-01-2006, 20:20
Είναι πιο δίκαιο να μην εφαρμόζεται ποτέ παρά να εφαρμόζεται επιλεκτικά
UmbilicalResidue
04-01-2006, 20:28
Είναι πιο δίκαιο να μην εφαρμόζεται ποτέ παρά να εφαρμόζεται επιλεκτικά
Δώσε βάση. Όταν λέω ας απαιτήσουμε να μην υπάρχει, εννοώ την στάση της χρήστριας enitharmon που γουστάρει την τρύπα στην δικαιοσύνη ανεξάρτητα απο το αν υφίσταται κατι τέτοιο. Το να υπάρχει έλλειμα δικαιοσύνης και η κοινή γνώμη να διαμαρτύρεται είναι μια κατάσταση. Το να 8έλει η κοινή γνώμη το έλλειμα ανεξάρτητα απο το αν υπάρχει ή όχι είναι άλλη. Οκ, λαγόκοτα;
Στη θεωρία θέλω διακαιοσύνη για όλους και πάντα και κλπ. Στην πράξη αν είχα μπροστά μου έναν που βίασε ένα παιδί, θα του τάιζα τα μάτια του. Σχετικά είναι όλα. Γι' αυτό άλλωστε δεν έγινα δικαστής ή μπάτσος (ε και γι' αυτο τέλος πάντων).
UmbilicalResidue
04-01-2006, 23:01
Στη θεωρία θέλω διακαιοσύνη για όλους και πάντα και κλπ. Στην πράξη αν είχα μπροστά μου έναν που βίασε ένα παιδί, θα του τάιζα τα μάτια του. Σχετικά είναι όλα. Γι' αυτό άλλωστε δεν έγινα δικαστής ή μπάτσος (ε και γι' αυτο τέλος πάντων).
τι ακριβώς είναι η 8εωρία για σένα δικέ μου;
Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτό που πρέπει να γίνεται για να υπάρχει ισότητα και δικαιοσύνη στην κοινωνία (...) και είναι το σωστό. Εγώ όμως, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της "κοινής γνώμης" δεν είμαστε ικανοί να είμαστε δίκαιοι. Αυτό γενικά ισχύει σε πολλά πράγματα, είτε λόγω έλλειψης γνώσεων για το θέμα, είτε λόγω προσωπικότητας.
Αν με το σχόλιο σου θες να πεις ότι είναι υποκριτικό να υποστηρίζω "στη θεωρία" κάτι που δεν είμαι ικανός να κάνω στην πράξη, τότε (όπως πιθανότατα κι εσύ) είμαι ένοχος. Όπως πιστεύω ότι είμαστε όλοι, από τον οπαδό που φωνάζει "βγάλε σέντρα" και δεν μπορεί να πασάρει ο ίδιος στα 5 μέτρα, μέχρι τον μπλα μπλα κατάλαβες. Μην κρίνεις τα λεγόμενα κάποιου από τις πράξεις του. :P
pitchfork
04-01-2006, 23:58
Εγώ είμαι πάρα πολύ ικανός στο να απονείμω την δικαιοσύνη πιστεύω πάντως.
:roll:
UmbilicalResidue
05-01-2006, 00:06
Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτό που πρέπει να γίνεται για να υπάρχει ισότητα και δικαιοσύνη στην κοινωνία (...) και είναι το σωστό. Εγώ όμως, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της "κοινής γνώμης" δεν είμαστε ικανοί να είμαστε δίκαιοι. Αυτό γενικά ισχύει σε πολλά πράγματα, είτε λόγω έλλειψης γνώσεων για το θέμα, είτε λόγω προσωπικότητας.
Αν με το σχόλιο σου θες να πεις ότι είναι υποκριτικό να υποστηρίζω "στη θεωρία" κάτι που δεν είμαι ικανός να κάνω στην πράξη, τότε (όπως πιθανότατα κι εσύ) είμαι ένοχος. Όπως πιστεύω ότι είμαστε όλοι, από τον οπαδό που φωνάζει "βγάλε σέντρα" και δεν μπορεί να πασάρει ο ίδιος στα 5 μέτρα, μέχρι τον μπλα μπλα κατάλαβες. Μην κρίνεις τα λεγόμενα κάποιου από τις πράξεις του. :P
Δεν είμαι σίγουρος οτι καταλαβαίνω. Δεν ζήτησε κανείς απο την κοινή γνώμη να είναι εκτελεστική ή δικαστική εξουσία ωστόσο αυτοί οι 8εσμοί δεν είναι -και δεν 8α έπρεπε να είναι -τελείως ανεξάρτητοι απο αυτήν. Το τι εν τέλει εφαρμόζεται υποτί8εται πως είναι άμεση συνάρτηση του τι πιστεύεις εσύ, εγώ, η enitharmon και ο χρήστης κάλκι. Έτσι αν η πλειοψηφία της κοινής γνώμης αποδεχόταν ή αποδέχεται το να είναι 'λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα' και οι αστυνομικοί να μπορούσαν να φάνε κάποιον σαν πράξη αντεκδίκησης τοτε αυτό 8α συνέβαινε εμμέσως (απλώς με την αποδοχή της κοινής γνώμης) ή και άμεσα (δηλαδή διασφαλισμένο 8εσμικά ας πούμε). Ανεξάρτητα απο το τι συνέβη στο συγκεκριμένο, νομίζω οτι 8α ήταν πιο εποικοδομητικό να επικεντρω8ούμε στο τι 8α 8έλαμε να συμβαίνει και να εξετάσουμε αν αυτό συμβαίνει. Για παράδειγμα στην περίπτωση που οι αστυνομικοί τον εκτελούσαν και στην συνέχεια συγκάλυπταν το γεγονός ή τον εκτελούσαν απλά εγώ 8α ήμουν κά8ετα διάφωνος, ενώ η enitharmon ας πούμε φαίνεται πως όχι.
Οπότε να κάνουμε ένα poll ε?
Πολύ πολύ γενικά έχεις δίκιο. Το πρόβλημα είναι ότι το συνδέεις πολύ με την κοινή γνώμη. Φυσικά η πορεία της νομοθεσίας στο πέρασμα των αιώνων έχει να κάνει και με τα πιστεύω της κοινής γνώμης (αν και πολύ συχνότερα είχε να κάνει με αυτά μιας ολιγαρχίας), αλλά επουδενί δεν πρέπει να επηρεάζεται η δικαστική εξουσία από αυτή σε μεμονωμένες υποθέσεις. Αν λοιπόν η χρήστης ενίθαρμον θέλει την κεφαλή του αλλοδαπού επί πίνακι, αυτό δε σημαίνει ότι γενικά η κοινή γνώμη (όπως την αντιπροωπεύει η ενίθαρμον - ας το τραβήξουμε λίγο) σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις θέλει η αστυνομία να ξεφεύγει από τα όρια που έχει. Ο νομοθέτης πρέπει εκτός από το να εξετάζει την ηθική της εποχής του, να υποχρεώνει σε ισονομία ανεξάρτητα από τις ορέξεις της πλειοψηφίας (συνεχίζω να υποθέτω ότι αυτή εκφράζεται από την ένι, απλά για το αργκιουμεντ) σε υποθέσεις που αποκτούν δημοσιότητα.
Η πραγματικότητα είναι ότι δε νομίζω ότι οι περισσότεροι ήθελαν στη συγκεκριμένη περίπτωση να φάνε τον Ρώσσο. Αλλά αυτό είναι μια δική μου εκτίμηση, χωρίς κανένα στοιχείο.
UmbilicalResidue
05-01-2006, 00:17
@α8ειστ. Όχι, η λογική που ποστάρω και κάνω διάλογο (και που έφτιαξα το 8ρέντ) είναι να το βουλώνουνε αυτοί που λένε μαλακίες ώστε να μην χάνουμε απο τα μάτια μας το στρατηγικό όραμα της αταξικής κοινωνίας ενώ ξύνουμε τα αρχίδια μας ομαδικώς.
Είχα την εντύπωση πως από τα λεγόμενά σου προέκυπτε πως είναι απαραίτητοι αυτοί που λένε μαλακίες για την ύπαρξη μιας κοινής συνισταμένης κατεύθυνσης της εφαρμογής του δικαίου όπως αυτό δομείται από την κοινή γνώμη.
Όχι?
για το τι ήταν ο ρώσσος το ξέρουμε μόνο από τα ενορχηστρωμένα με την αστυνομία ΜΜΕ, όπως και για την 17Ν και τους συλληφθέντες τα μάθαμε από αυτήν την συνεργασία και βάσει αυτών των αντιλήψεων κερδήθηκε συναίνεση και ανοχή για την απίστευτης έκτασης καταστρατήγηση της θεσμισμένης δικαιοσύνης και στην 17Ν και στον ΕΛΑ και σε οποιαδήποτε παρεμφερή υπόθεση.
Συνεπώς, όσο και να μας κάναν να τον μισήσουμε, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να δικαιολογήσουμε δολοφονία του, διότι πολύ εύκολα με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να οδηγηθούμε και σε ανοχή δολοφονιών πολιτών από την εξουσία και δυστυχώς κάτι τέτοιο συμβαίνει ήδη.
UmbilicalResidue
05-01-2006, 00:48
Πολύ πολύ γενικά έχεις δίκιο. Το πρόβλημα είναι ότι το συνδέεις πολύ με την κοινή γνώμη. Φυσικά η πορεία της νομοθεσίας στο πέρασμα των αιώνων έχει να κάνει και με τα πιστεύω της κοινής γνώμης (αν και πολύ συχνότερα είχε να κάνει με αυτά μιας ολιγαρχίας), αλλά επουδενί δεν πρέπει να επηρεάζεται η δικαστική εξουσία από αυτή σε μεμονωμένες υποθέσεις. Αν λοιπόν η χρήστης ενίθαρμον θέλει την κεφαλή του αλλοδαπού επί πίνακι, αυτό δε σημαίνει ότι γενικά η κοινή γνώμη (όπως την αντιπροωπεύει η ενίθαρμον - ας το τραβήξουμε λίγο) σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις θέλει η αστυνομία να ξεφεύγει από τα όρια που έχει. Ο νομοθέτης πρέπει εκτός από το να εξετάζει την ηθική της εποχής του, να υποχρεώνει σε ισονομία ανεξάρτητα από τις ορέξεις της πλειοψηφίας (συνεχίζω να υποθέτω ότι αυτή εκφράζεται από την ένι, απλά για το αργκιουμεντ) σε υποθέσεις που αποκτούν δημοσιότητα.
Σίγουρα η κοινή γνώμη -ας πούμε το κοινό αίσ8ημα, 8α εξηγήσω γιατί- δεν είναι ο καλύτερος άμεσος σύμβουλος της ορισμένης εξουσίας την στιγμή που 8α κλη8εί να κάνει το κα8ήκον της και προφανώς δεν λέω οτι κατα την επιχείρηση 8α έπρεπε να κάνουν δημοσκόπηση με e-mails για να αποφασιστεί τι 8α πρέπει να γίνει.
Απο την άλλη η παρουσία και η στάση της 8α πρέπει να είναι αυτή που πρέπει απέναντι στο γεγονός και μελλοντικά αυτή 8α κα8ορίσει έμμεσα ή άμεσα όπως είπα πρίν την δράση σε ανάλογες περιπτώσεις. Ένας προβληματισμός όμως είναι στο κατα πόσο αυτή η κοινή γνώμη μπορεί να διαμορφώσει κατάλληλα την άποψη της όταν αυτή για το γεγονός προέρχεται απο αυτά τα μέσα απο τα οποία προέρχεται. Αυτό το κοινό αίσ8ημα για το γεγονός που σε μεγάλο βα8μό το κα8ορίζει ο λαικιστής χι παυλόπουλος του ψι άλτερ εμένα με φοβίζει ειδικά όταν εκφράζεται με τρόπο παρεμφερή με αυτόν της enitharmon, χωρίς να λέω οτι η άποψη της στηρίζεται εκεί.
Η πραγματικότητα είναι ότι δε νομίζω ότι οι περισσότεροι ήθελαν στη συγκεκριμένη περίπτωση να φάνε τον Ρώσσο. Αλλά αυτό είναι μια δική μου εκτίμηση, χωρίς κανένα στοιχείο.
Με βάση τα παραπάνω νομίζω πως αν δεν συμβαίνει τώρα το βλέπεω πολύ πι8ανό να συμβαίνει στο μέλλον.
UmbilicalResidue
05-01-2006, 00:53
Είχα την εντύπωση πως από τα λεγόμενά σου προέκυπτε πως είναι απαραίτητοι αυτοί που λένε μαλακίες για την ύπαρξη μιας κοινής συνισταμένης κατεύθυνσης της εφαρμογής του δικαίου όπως αυτό δομείται από την κοινή γνώμη.
Όχι?
Φυσικά, το να πειστεί ο άλλος απο αυτά που 8α του πείς είναι μια τέτοια κατάσταση. Μόνο που εγώ 8α την πώ consensus ή συνδιαμόρφωση ή κατι ρομαντικό γιατι υπάρχει πι8ανότητα να αλλάξω στάση κατα το διάλογο και εσύ 8α την πείς διαλεκτικό δαρβινισμό ή κατι τέτοιο γιατι είσαι αλλοτριωμένος συμπλεγματικός και μικροψώλης.
enitharmon
05-01-2006, 01:01
δε θυμάμαι τι απάντησες στο τόπικ για τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά δεν είσαι και πολύ διαφορετικός. Βγάζεις συμπέρασμα, κρίνεις και κατακρίνεις παραβλέποντας σημαντικές λέξεις.
όπως και να 'χει, παράβλεψες το "εν βρασμώ ψυχής" που είπα. Αν τον σκότωσε αστυνομικός (δε διάβασα εφημερίδα σήμερα, αλλά το official νομίζω είναι αυτοκτονία ε; ), τότε κατά πάσα πιθανότητα το έκανε κάποιος με τον οποίο υπηρετούσε μαζί.
Και επειδή ξέρω ότι πεθαίνεις να μάθεις την άποψη μου περί δικαιοσύνης, πάρτην:
Ένα κράτος έχει νόμους για να είναι πιο οργανωμένο και να μπορεί να λειτουργήσει. Τιμωρεί όσους δεν τους ακολουθούν και ευελπιστεί η τιμωρία να λειτουργήσει αποτρεπτικά για την επόμενη φορά και παραδειγματικά για τους άλλους. Η δικιά μας δικαιοσύνη καταδικάζει και δεν παραδέχεται την αυτοδικία. Ναις. Έτσι θα έπρεπε να είναι η δημοκρατία. Ο καθένας θα μπορούσε να βρεθεί κάποια στιγμή εκτός νόμου, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τον λιντζάρουμε κιόλας. Βασικά σε πολλές περιπτώσεις με ενοχλούν ακόμα και ισόβια, όλοι οι δολοφόνοι δε θα έπρεπε να βράζουν στο ίδιο καζάνι (αλλά για να γίνει διαφοροποίηση και να εξεταστεί η πιθανότητα υγιούς επανένταξης του καθενός στην κοινωνία θα τιναχτεί ο προϋπολογισμός στον αέρα).
Όπως είπα και παραπάνω η αυτοδικία δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αν την εφάρμοζε ο κάθε πατέρας που σκοτώσαν το παιδί του θα γινόταν μπάχαλο. Κάποιοι το κάνουν. Χμου. Οκ, κακούργημα, μη αποδεκτό, αλλά κατανοητό.
Αυτοί που επιβάλεται να είναι αντικειμενικοί είναι οι φορείς της δικαιοσύνης, δικαστές, αστυνομικοί κλπ, οπότε εικάζω ότι το πρόβλημα σου είναι, ότι τον σκότωσε αστυνομικός (που θα έπρεπε να είναι αμέτοχος) και όχι ο πατέρας της κοπέλας που δολοφόνησε. Δίκιο έχεις. Όμως όπως είπα παραπάνω, υποθέτω, πως αυτός που τον πυροβόλησε είναι συνάδελφος των δύο νεκρών αστυνομικών και δεν ήταν αντικειμενικός. Απαράδεκτο, αλλά ο μοναδικός σωστός αστυνομικός σε αυτόν τον τόπο ήταν ο Θεοχάρης και μεχρι να βελτιωθεί το προφίλ της αστυνομίας και να τεθούν και σοβαρότερα κριτήρια επιλογής αστυνομικών, δε θα έχουμε καλούς μπάτσους. Επίσης να προσθέσω, ότι στη Γερμανία το μυαλό ελάχιστων θα πήγαινε στη δολοφονία του Ρώσου από αστυνομικό, μάλλον επειδή τους εμπιστεύονται πιο πολύ.
Όσο για τον ίδιο το Ρώσο, κάποιος που σκοτώνει για πλάκα, δεν έχει και ιδιαίτερα δικαιώματα στον κόσμο, επέλεξε μόνος το δρόμο αυτό. Αν κατάφερνε να φτάσει ως το δικαστήριο, ναι, γιατί είναι πολίτης και μέσα στη αίθουσα του δικαστηρίου όλα είναι ιδανικά, όλοι ίσοι κλπ. Αλλά έξω είναι μόνος του και οι αστυνομικοί γενικά όχι και οι καταλληλότεροι για αυτή τη δουλειά.
Συνοψίζοντας, έχω πρόβλημα με αυτούς που σκοτώνουν/βασανίζουν για πλάκα, δε θα τους έκανα το ίδιο, αλλά όταν ψοφήσουν δε μου λειπουν καθόλου. Δε νιώθω ικανοποίηση, απλά αδιαφορία. Το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση.
Σόρρυ αν κατέστρεψα την εικόνα του απόλυτα political correct ανθρώπου που μου είχες κολλήσει και ελπίζω να σας έδωσα αρκετό υλικό για σχόλια στο #ourakotagko
Praka: Είναι πιθανότερο να αναφερθώ σε αυτήν ως αξιοπρεπέστατη δομικά επιχειρηματολογία, υποκινούμενη -δυστυΧΕΣΤΑτα- από έναν προβλέψιμο κομπλεξισμό εκφραζόμενο με απρόκλητη ευθύτητα, και όλα αυτά βασισμένα πάνω σε δηλώσεις όπως η παραπάνω που υπηρετούν τον σκοπό μιας backup άμυνας, εάν στο μέλλον "αλλάξεις στάση".
Οπότε αν τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο μια παράθεση διαφοροποιημένων μεταξύ τους απόψεων, διάλεξε αυτή που σε εκφράζει περισσότερο, απόψε, τα πρώτα 5 λεπτά της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου 2006, και διατύπωσέ την όσο πιο πειστικά μπορείς για να μας (ε ναι, τι άλλο) πείσεις αφήνοντας τα χωσίματα στην άκρη και τον Δαρβίνο εκεί μπροστά.
UmbilicalResidue
05-01-2006, 01:15
Praka: Είναι πιθανότερο να αναφερθώ σε αυτήν ως αξιοπρεπέστατη δομικά επιχειρηματολογία, υποκινούμενη -δυστυΧΕΣΤΑτα- από έναν προβλέψιμο κομπλεξισμό εκφραζόμενο με απρόκλητη ευθύτητα, και όλα αυτά βασισμένα πάνω σε δηλώσεις όπως η παραπάνω που υπηρετούν τον σκοπό μιας backup άμυνας, εάν στο μέλλον "αλλάξεις στάση".
Οπότε αν τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο μια παράθεση διαφοροποιημένων μεταξύ τους απόψεων, διάλεξε αυτή που σε εκφράζει περισσότερο, απόψε, τα πρώτα 5 λεπτά της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου 2006, και διατύπωσέ την όσο πιο πειστικά μπορείς για να μας (ε ναι, τι άλλο) πείσεις αφήνοντας τα χωσίματα στην άκρη και τον Δαρβίνο εκεί μπροστά.
Δεν είμαι σίγουρος οτι μπορώ να βγάλω μια άκρη. Είμαι της άποψης οτι λίγο πριν λήξει η Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2006 πραγματοποιούσα δύο παράλληλες συζητήσεις στο παρών 8ρέντ. Μια με μάλλον σοβαρά επιχειρήματα και κυρίως οντόπικ με τον οντόνιαν και μια αστειευόμενος μαζί σου μάλλον οφτόπικ. Τώρα αν δε το έχεις κάνει ήδη -αφου με καλείς να το κανω εγώ ( ; )- φανέρωσε τη γνώμη σου ανεπτυγμένη σε μικρές προτάσεις με τα απολύτως απαραίτητα ουσιαστικά και με πυκνή στίξη.
Θα ήθελα να επιβεβαιώσεις πειστικά την λήξη της σοβαροφανούς σου αντιμετώπισης προς τα λεγόμενά μου αρχικά, αφού πρώτα σου δηλώσω πως με λυπεί το προαναφερθέν συμβάν, εφ' όσον μιλούσα ιδιαιτέρως σοβαρά, ακόμη και εαν δεν εστίαζα στην δική μου, αλλά την δική σου στάση επί του θέματος.
Το δήλωσα, επιβεβαίωσε πειστικά.
Ρε άει στο διάολο και οι δυο σας :(
Πάω να κάνω μαθηματικά που τα καταλαβαίνω. :P
UmbilicalResidue
05-01-2006, 02:00
Καταρχήν να πώ οτι λόγω της έλλειψης στοιχείων υπήρξα πολύ προσεκτικός στην αναφορά του γεγονότος και δεν ανέφερα που8ενά οτι πιστεύω πως οι μπάτσοι τον έφαγαν. Επαναλαμβάνω πως με απασχολεί η στάση απέναντι στο γεγονός.
δε θυμάμαι τι απάντησες στο τόπικ για τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά δεν είσαι και πολύ διαφορετικός. Βγάζεις συμπέρασμα, κρίνεις και κατακρίνεις παραβλέποντας σημαντικές λέξεις.
όπως και να 'χει, παράβλεψες το "εν βρασμώ ψυχής" που είπα. Αν τον σκότωσε αστυνομικός (δε διάβασα εφημερίδα σήμερα, αλλά το official νομίζω είναι αυτοκτονία ε; ), τότε κατά πάσα πιθανότητα το έκανε κάποιος με τον οποίο υπηρετούσε μαζί.
Οκ, ωστόσο αυτό που λές είναι ένα νομικό ελαφρυντικό που αποδίδεται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις πολύ διαφορετικές απο μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών που καλείται να συλλάβει έναν οπλισμένο.
Και επειδή ξέρω ότι πεθαίνεις να μάθεις την άποψη μου περί δικαιοσύνης, πάρτην:
Ένα κράτος έχει νόμους για να είναι πιο οργανωμένο και να μπορεί να λειτουργήσει. Τιμωρεί όσους δεν τους ακολουθούν και ευελπιστεί η τιμωρία να λειτουργήσει αποτρεπτικά για την επόμενη φορά και παραδειγματικά για τους άλλους. Η δικιά μας δικαιοσύνη καταδικάζει και δεν παραδέχεται την αυτοδικία. Ναις. Έτσι θα έπρεπε να είναι η δημοκρατία. Ο καθένας θα μπορούσε να βρεθεί κάποια στιγμή εκτός νόμου, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τον λιντζάρουμε κιόλας. Βασικά σε πολλές περιπτώσεις με ενοχλούν ακόμα και ισόβια, όλοι οι δολοφόνοι δε θα έπρεπε να βράζουν στο ίδιο καζάνι (αλλά για να γίνει διαφοροποίηση και να εξεταστεί η πιθανότητα υγιούς επανένταξης του καθενός στην κοινωνία θα τιναχτεί ο προϋπολογισμός στον αέρα).
Στην παρέν8εση σου περι προϋπολογισμού και επανένταξης δεν καταλαβαίνω τι λές. Αν κρι8έι οτι ο ένοχος δεν έχει ελπίδα επανένταξης η ποινή αρχικά είναι ισόβια (η επανεξέταση είναι κάτι που συμβαίνει), αν όχι σωφρονίζεται και επανεντάσεται.
Όπως είπα και παραπάνω η αυτοδικία δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αν την εφάρμοζε ο κάθε πατέρας που σκοτώσαν το παιδί του θα γινόταν μπάχαλο. Κάποιοι το κάνουν. Χμου. Οκ, κακούργημα, μη αποδεκτό, αλλά κατανοητό.
Αυτοί που επιβάλεται να είναι αντικειμενικοί είναι οι φορείς της δικαιοσύνης, δικαστές, αστυνομικοί κλπ, οπότε εικάζω ότι το πρόβλημα σου είναι, ότι τον σκότωσε αστυνομικός (που θα έπρεπε να είναι αμέτοχος) και όχι ο πατέρας της κοπέλας που δολοφόνησε. Δίκιο έχεις. Όμως όπως είπα παραπάνω, υποθέτω, πως αυτός που τον πυροβόλησε είναι συνάδελφος των δύο νεκρών αστυνομικών και δεν ήταν αντικειμενικός. Απαράδεκτο, αλλά ο μοναδικός σωστός αστυνομικός σε αυτόν τον τόπο ήταν ο Θεοχάρης και μεχρι να βελτιωθεί το προφίλ της αστυνομίας και να τεθούν και σοβαρότερα κριτήρια επιλογής αστυνομικών, δε θα έχουμε καλούς μπάτσους. Επίσης να προσθέσω, ότι στη Γερμανία το μυαλό ελάχιστων θα πήγαινε στη δολοφονία του Ρώσου από αστυνομικό, μάλλον επειδή τους εμπιστεύονται πιο πολύ.
Όσο για τον ίδιο το Ρώσο, κάποιος που σκοτώνει για πλάκα, δεν έχει και ιδιαίτερα δικαιώματα στον κόσμο, επέλεξε μόνος το δρόμο αυτό. Αν κατάφερνε να φτάσει ως το δικαστήριο, ναι, γιατί είναι πολίτης και μέσα στη αίθουσα του δικαστηρίου όλα είναι ιδανικά, όλοι ίσοι κλπ. Αλλά έξω είναι μόνος του και οι αστυνομικοί γενικά όχι και οι καταλληλότεροι για αυτή τη δουλειά.
Είπα οτι δεν έχω στοιχεία για το αν συνέβη πράγματι δολοφονία του απο τους αστυνομικούς ωστόσο αν εξετάσουμε αυτήν την περίπτωση έτσι κι αλλιώς οι αστυνομικοί συνάδελφοι 8α ήταν. Αν εννοείς οτι υπηρετούσαν στο ίδιο τμήμα ήταν φιλαράκια ή κατι σχετικό είναι κάτι που δεν ισχύει απλώς γιατι οι νεκροί άνηκαν στο τμήμα μεταγωγών Ιωαννίνων και οι της επιχείρησης ήταν των ειδικών. Επίσης λές οτι η ισότητα υφίσταται για την δικαστική εξουσία αλλα όχι για τους μπάτσους γιατι αυτοι δεν είναι οι καταλληλότεροι. Ακόμα και αν παραβλέψουμε το γεγονός οτι η ελληνική δικαστική εξουσία (εδικά τον τελευταίο καιρό με το παραδικαστικό) δεν φαίνεται και η πιο αξιόπιστη δεν καταλαβαίνω σε τι ακριβώς είναι επιχείρημα αυτό της βρώμικης αστυνομίας. Σου 8υμίζω οτι είπες οτι ο τύπος δεν αξίζει δικαιοσύνη όχι οτι οι μπάτσοι είναι καοί και τον φάγανε.
Συνοψίζοντας, έχω πρόβλημα με αυτούς που σκοτώνουν/βασανίζουν για πλάκα, δε θα τους έκανα το ίδιο, αλλά όταν ψοφήσουν δε μου λειπουν καθόλου. Δε νιώθω ικανοποίηση, απλά αδιαφορία. Το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση.
Καταρχήν νόμιζα οτι είσαι κατά της 8ανατικής ποινής οπότε με εκπλήσει αυτό που λές τώρα. Απο την άλλη λες ανοιχτά οτι δε σε ενδιαφέρει αν υπάρχει έλλειμα δικαιοσύνης (όπως την όρισες παραπάνω και όπως 8εωρητικά υφίσταται στην Ελλάδα) για ειδικές περιπτώσεις. Αυτό έιναι απο μόνο του άτοπο αλλα και έτσι πιστεύεις οτι 8α μπορείς πάντα να βγάζεις τόσο κα8αρό πόρισμα για να κρίνεις
αν είναι ειδική περίπτωση; Για την συγκεκριμένη πόσους ειδικούς εμπιστεύ8ηκες για να καταλήξεις οτι ήταν εν τέλει ένας τέτοιος; Και αν ήταν τέτοιοι αυτός ή ο Πάσαρης ή ο χι, πόσο εμπιστεύεσαι αυτούς που ενημερώ8ηκες τώρα στο μέλλον τη στιγμή που δεν εμπιστεύεσαι την ίδια την αστυνομία; Ανεξάρτητα απο τις μαλακίες που λέω και το πόσο πολιτικά ορ8ή σε 8εωρώ ή οτι άλλο πόσο υγιής σου φάινετια αυτή η στάση σου σαν πολίτης;
Ατηειστ: "χαχαχα πες ρε μαλάκα τι πιστεύεις."
Ότι θες να την πεις στην ενίθαρμον για λόγους που αγνοώ, με τρόπο που δεν δικαιολογώ, και πως μου αρέσουν οι ιδέες σου επί της υπόθεσης με τον Σοβιετικό.
Επί του θέματος, ένας λιγότερος.
UmbilicalResidue
05-01-2006, 02:28
Όχι δεν είναι προσωπικό το 8έμα, την συγκεκριμένη άποψη που εκφράζει η enitharmon την έχω ακούσει αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες και παρεμφερείς άλλες σε ποικίλες περιπτώσεις απο τον Πάσαρη και τον Ματέι μέχρι τον παιδεραστή της γειτονιάς ή γενικά τον τύπο που 'είναι κα8ίκι, αρα η δικαιοσύνη δεν τον αγγίζει'. Μου φαίνεται λοιπόν ενδιαφέρον να την εξετάσουμε λιγάκι. Ο σοβιετικός ποιός ήταν;
Ο νεκρός. Δεν αποδέχομαι τη νέα καπιταλιστική τροπή της ένδοξης πορείας μιας εξίσου Τσαρικής όσο και επαναστατημένης μητέρας-χώρας μωρέ.
UmbilicalResidue
05-01-2006, 02:35
Η μητέρα ρωσία είχε πάψει να είναι 'σοβιετική' πολλά χρόνια πριν γεννη8εί ο καριόλης στα χρυσά, βελούδινα εδάφη της :τατσντ:.
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ?
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΩΜΕΝΗ ΛΕΠΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΣ?
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΣΠΑΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΣΕ ΧΙΛΙΑ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΗΝΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΗΣ?
ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ, ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΤΙΣΜΕΝΗΣ ΜΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ?
UmbilicalResidue
05-01-2006, 02:41
ομολογώ οτι γελάω ωστόσο είσαι για χώσιμο.
enitharmon
05-01-2006, 03:06
Οκ, ωστόσο αυτό που λές είναι ένα νομικό ελαφρυντικό που αποδίδεται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις πολύ διαφορετικές απο μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών που καλείται να συλλάβει έναν οπλισμένο.
ναι, ειδικές δυνάμεις... ειδικοί θα έπρεπε να είναι και αυτοί που έκαναν τη μεταγωγή
Στην παρέν8εση σου περι προϋπολογισμού και επανένταξης δεν καταλαβαίνω τι λές. Αν κρι8έι οτι ο ένοχος δεν έχει ελπίδα επανένταξης η ποινή αρχικά είναι ισόβια (η επανεξέταση είναι κάτι που συμβαίνει), αν όχι σωφρονίζεται και επανεντάσεται.
Στο "σωφρονίζεται" έχω πρόβλημα. Δεν υπάρχει προσωπικό να ασχοληθεί μαζί τους, έτσι οι περισσότεροι εκτίουν την ποινή τους και βγαίνουν
Είπα οτι δεν έχω στοιχεία για το αν συνέβη πράγματι δολοφονία του απο τους αστυνομικούς ωστόσο αν εξετάσουμε αυτήν την περίπτωση έτσι κι αλλιώς οι αστυνομικοί συνάδελφοι 8α ήταν. Αν εννοείς οτι υπηρετούσαν στο ίδιο τμήμα ήταν φιλαράκια ή κατι σχετικό είναι κάτι που δεν ισχύει απλώς γιατι οι νεκροί άνηκαν στο τμήμα μεταγωγών Ιωαννίνων και οι της επιχείρησης ήταν των ειδικών. Επίσης λές οτι η ισότητα υφίσταται για την δικαστική εξουσία αλλα όχι για τους μπάτσους γιατι αυτοι δεν είναι οι καταλληλότεροι. Ακόμα και αν παραβλέψουμε το γεγονός οτι η ελληνική δικαστική εξουσία (εδικά τον τελευταίο καιρό με το παραδικαστικό) δεν φαίνεται και η πιο αξιόπιστη δεν καταλαβαίνω σε τι ακριβώς είναι επιχείρημα αυτό της βρώμικης αστυνομίας. Σου 8υμίζω οτι είπες οτι ο τύπος δεν αξίζει δικαιοσύνη όχι οτι οι μπάτσοι είναι καοί και τον φάγανε.
χμου, είπα ότι οι μπάτσοι είναι καλοί και καλά κάνανε; Είπα ότι δικαιολογείται. Κατανοητό, αλλά μη αποδεκτό. Επίσης και από άλλο τμήμα να ήτανε, γενικά κρατάνε τέτοιες βεντέτες. Και δεν είπα ότι καλά κάνανε, ούτε ότι απάλλαξαν τον κόσμο από έναν κακοποιό και όλα καλά και ωραία, αλλά ο Ζιλίν ξεπέρασε κάποια όρια.
Καταρχήν νόμιζα οτι είσαι κατά της 8ανατικής ποινής οπότε με εκπλήσει αυτό που λές τώρα. Απο την άλλη λες ανοιχτά οτι δε σε ενδιαφέρει αν υπάρχει έλλειμα δικαιοσύνης (όπως την όρισες παραπάνω και όπως 8εωρητικά υφίσταται στην Ελλάδα) για ειδικές περιπτώσεις. Αυτό έιναι απο μόνο του άτοπο αλλα και έτσι πιστεύεις οτι 8α μπορείς πάντα να βγάζεις τόσο κα8αρό πόρισμα για να κρίνεις
αν είναι ειδική περίπτωση; Για την συγκεκριμένη πόσους ειδικούς εμπιστεύ8ηκες για να καταλήξεις οτι ήταν εν τέλει ένας τέτοιος; Και αν ήταν τέτοιοι αυτός ή ο Πάσαρης ή ο χι, πόσο εμπιστεύεσαι αυτούς που ενημερώ8ηκες τώρα στο μέλλον τη στιγμή που δεν εμπιστεύεσαι την ίδια την αστυνομία; Ανεξάρτητα απο τις μαλακίες που λέω και το πόσο πολιτικά ορ8ή σε 8εωρώ ή οτι άλλο πόσο υγιής σου φάινετια αυτή η στάση σου σαν πολίτης;
για τη θανατική ποινή απάντησα στο σόλο στο άλλο θρεντ.
χμου. Αυτό που έγινε δεν είναι "θανατική ποινή", δεν τον καταδίκασε κάποιο δικαστήριο, δεν είναι η επίσημη θέση του κράτους. Άρα δε μιλάμε για ελλειματική δικαιοσύνη. Ένας μπάτσος ίσως τον σκότωσε (εν βρασμώ, εν ψυχρώ, ό,τι θες) και εξετάζω αν αυτό με κάνει έξαλλη, με θυμώνει, με ενοχλεί, αν θέλω να τον ξηλώσουν ή απλά αδιαφορώ.
Τη γνώμη μου για τον Ζιλίν τη διαμόρφωσα από το ότι σκότωσε για πλάκα μια γυναίκα (το είπε ο ίδιος, γιατί να πουν ψέματα όλα τα καναλια, υποτίθεται μετέφεραν δηλώσεις του).
Ωραία. Με αυτά τα στοιχεία τον θεωρώ υπάνθρωπο, δε θα μου λείψει και δεν τον λυπάμαι, ούτε αν τον σκότωσαν ούτε αν αυτοκτόνησε. Πάμε στον υποτιθέμενο μπάτσο/φονιά τώρα. Δεν έκανε καλά, αλλά επίσης δεν ξέρουμε και τίποτα για το τι τον οδήγησε να τον σκοτώσει. Και από τη στιγμή που το ενδιαφέρον μου για το χαμό του Ζιλίν τείνει στο μηδέν, δεν ασχολούμαι κιόλας. Γενικά τον Ζιλίν τον κατατάσω στο live hard, die hard.
Χμου, "υγιής στάση μου ως πολίτης". Εννοείς ότι αδιαφορώ αν η αστυνομία έκανε κατάχρηση εξουσίας;
Πιστεύεις όντως στη σοβιετική ένωση ή είναι μαλακίες του αθειστ;
Απορία όμως: Γιατί κανείς δε σκέφτεται ότι ο Ζιλίν μπορεί να απείλησε τον αστυνομικό, να του έριξε και ο αστυνομικός σε αυτοάμυνα να τον σκότωσε; Έτσι εξηγούνται και οι πολλαπλοί πυροβολισμοί. Και το γεγονός να συγκαλήφθηκε, για να μην έχουμε πάλι διαπομπεύσεις αστυνομικών που κάνουν ή όχι κατάχρηση εξουσίας.
Απορία όμως: Γιατί κανείς δε σκέφτεται ότι ο Ζιλίν μπορεί να απείλησε τον αστυνομικό, να του έριξε και ο αστυνομικός σε αυτοάμυνα να τον σκότωσε; Έτσι εξηγούνται και οι πολλαπλοί πυροβολισμοί. Και το γεγονός να συγκαλήφθηκε, για να μην έχουμε πάλι διαπομπεύσεις αστυνομικών που κάνουν ή όχι κατάχρηση εξουσίας.
Μα πώς σου 'ρθε αυτό ; :|
Lost_In_Cooperland
05-01-2006, 03:41
Τη γνώμη μου για τον Ζιλίν τη διαμόρφωσα από το ότι σκότωσε για πλάκα μια γυναίκα (το είπε ο ίδιος, γιατί να πουν ψέματα όλα τα καναλια, υποτίθεται μετέφεραν δηλώσεις του).
τι ακριβώς εννοείς όταν λες για πλάκα; Αν εννοείς αυτό που άκουσα κι εγώ σε κάποια κανάλια, ότι δλδ τη σκότωσε για να δει πως είναι το να σκοτώνεις κάποιον, ο σύζυγος δήλωσε ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση, αφού ο δολοφόνος ποτέ δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο.
enitharmon
05-01-2006, 03:55
ο σύζυγος υπερασπίστηκε το δολοφόνο; :mov:
"Aυτά που λένε ότι τη σκότωσε για να δει πως είναι είναι πίπες. Έχει φάει άλλους τόσους, πρέπει να 'χει μάθει πως είναι."
Lost_In_Cooperland
05-01-2006, 04:11
Καμία σχέση. Τον είχαν καλέσει στο δελτίο ειδήσεων του alpha και κάποια στιγμή η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στη δήλωση του ζιλίν ότι σκότωσε τη γυναίκα για να δει πως είναι να σκοτώνεις. ο σύζυγος τη διέκοψε και είπε πως ο ζιλίν δεν δήλωσε ποτέ κάτι τέτοιο. Βέβαια, όπως ήταν φυσικό τον έγραψαν όλοι στ' αρχίδια τους.
Lost_In_Cooperland
05-01-2006, 04:14
"Κανείς δε μπορεί να φάει μόνο έναν"
Καμία σχέση. Τον είχαν καλέσει στο δελτίο ειδήσεων του alpha και κάποια στιγμή η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στη δήλωση του ζιλίν ότι σκότωσε τη γυναίκα για να δει πως είναι να σκοτώνεις. ο σύζυγος τη διέκοψε και είπε πως ο ζιλίν δεν δήλωσε ποτέ κάτι τέτοιο. Βέβαια, όπως ήταν φυσικό τον έγραψαν όλοι στ' αρχίδια τους.
UmbilicalResidue
05-01-2006, 04:37
Στο "σωφρονίζεται" έχω πρόβλημα. Δεν υπάρχει προσωπικό να ασχοληθεί μαζί τους, έτσι οι περισσότεροι εκτίουν την ποινή τους και βγαίνουν
Α. Καλά αυτό είναι το λιγότερο στην λειτουργία των φυλακών όμως. Επίσης είναι περισσότερο 8έμα αδιαφορίας που δεν γίνετια κατι προς αυτήν την κατεύ8υνση.
χμου, είπα ότι οι μπάτσοι είναι καλοί και καλά κάνανε; Είπα ότι δικαιολογείται. Κατανοητό, αλλά μη αποδεκτό. Επίσης και από άλλο τμήμα να ήτανε, γενικά κρατάνε τέτοιες βεντέτες. Και δεν είπα ότι καλά κάνανε, ούτε ότι απάλλαξαν τον κόσμο από έναν κακοποιό και όλα καλά και ωραία, αλλά ο Ζιλίν ξεπέρασε κάποια όρια.
Οκ, είπες: "ο Ρώσος παραήταν καθίκι για να θέλει και δικαιοσύνη,".
για τη θανατική ποινή απάντησα στο σόλο στο άλλο θρεντ.
χμου. Αυτό που έγινε δεν είναι "θανατική ποινή", δεν τον καταδίκασε κάποιο δικαστήριο, δεν είναι η επίσημη θέση του κράτους. Άρα δε μιλάμε για ελλειματική δικαιοσύνη. Ένας μπάτσος ίσως τον σκότωσε (εν βρασμώ, εν ψυχρώ, ό,τι θες) και εξετάζω αν αυτό με κάνει έξαλλη, με θυμώνει, με ενοχλεί, αν θέλω να τον ξηλώσουν ή απλά αδιαφορώ.
Ωραία. Με αυτά τα στοιχεία τον θεωρώ υπάνθρωπο, δε θα μου λείψει και δεν τον λυπάμαι, ούτε αν τον σκότωσαν ούτε αν αυτοκτόνησε. Πάμε στον υποτιθέμενο μπάτσο/φονιά τώρα. Δεν έκανε καλά, αλλά επίσης δεν ξέρουμε και τίποτα για το τι τον οδήγησε να τον σκοτώσει. Και από τη στιγμή που το ενδιαφέρον μου για το χαμό του Ζιλίν τείνει στο μηδέν, δεν ασχολούμαι κιόλας. Γενικά τον Ζιλίν τον κατατάσω στο live hard, die hard.
Φυσικά και μιλάμε για ελλειματική δικαιοσύνη απο τη στιγμή που ο ένας φορεάς άσκησης της (η αστυνομία), αποφασίζει να σκοτώσει κάποιον έτσι. Επίσης λές οτι η ενημέρωση σου είναι ελλειπής για τον τύπο, δεν ξέρεις τα κίνητρα του αλλα δεν σε νοιάζει και ο τύπος είναι ένα κα8ίκι που σκοτώνει για πλάκα. Αυτό μου φαίνεται γρήγορη και μη ψύχραιμη κρίση. Επίσης οι νόμοι της αγοράς είναι απλοί, τα κανάλια 8α πούν ψέμματα απο τη στιγμή που αυτό που 8α πούν είναι πιο ελκυστικό. Μια οξυδερκής ανάλυση σχετικά με τα κίνητρα ενός τύπου που πυροβολεί εν ψυχρώ δύο αστυνομικούς δε λέει μια. Αν ο τύπος όμως είναι 'ρώσος φονιάς με τρομακτική διάπλαση που κρύβεται για όσο γουστάρει μεσα στις ερημιές σα το αγρίμι και που γουστάρει να σκοτώνει για πλάκα ακριβώς όπως στις ταινίες μάγκα μου' τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Εκεί 8έλω να δώσω βάση. Δεν υπάρχει κάποιο σκοτεινό κέντρο που κινεί τα νήματα προς αυτήν την κατεύ8υνση αλλα όσο τα πλαίσια είναι αυτά μια αστυνομία που δε μασάει και πολύ σκοτώνει κάποιον που προκαλεί την εικόνα της με αυτόν τον τρόπο, συγκαλύπτει απο τα μέσα το γεγονός edit:(όχι απο τα ΜΜΕ, απο το εσωτερικό της) και η κοινή γνώμη έντρομη στην αρχή απο την φρίκη της κατάστασης λυτρώνεται στο τέλος όταν το κτήνος πε8αίνει. Κάπως σαν να απαγάγεις πακιστανούς για ασφάλεια και να μην κουνιέται φύλο γιατι όλοι έχουν δεχτεί οτι ο κίνδυνος είναι μέγας και η ανασφάλεια 8έλει αστυνόμευση.
Πιστεύεις όντως στη σοβιετική ένωση ή είναι μαλακίες του αθειστ;
Δεν καταλαβαίνω. Τότε πώς είναι κά8ε φορά τα δώρα κάτω απο το δέντρο;;
Γιατι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα ο τύπος είχε μια σφαίρα στον κρόταφο. Αυτό είναι κάτι που 8α το δεί τουλάχιστον η μάνα του όταν παραλάβει την σορό του, δεν μπορείς να το κρύψεις.
όταν η ελλιματική δικαιοσύνη επαναλαμβάνεται συνεχώς και χωρίς συνέπειες από την τακτική των μπάτσων και μέσα στο κλίμα τρομοϋστερίας που καλλιεργείται επίσημα (κια για βομβιστικές επιθέσεις και για αύξηση της εγκληματικότητας) δεν είναι πλέον καθόλου δύσκολο να ψηφιστεί και ένας νόμος που οι αστυνομικοί να πυροβολούν με την παραμικρή απείθεια κάποιου και αυτός να έχει την ανοχή του τρομοκρατημένου (από τα ΜΜΕ και όχι από τα γεγονότα) κόσμου.
και να φτάσουμε στον παραλογισμό να μην υπάρχει θεσμισμένη θανατική ποινή, αλλά η ντεφάκτο των αστυνομικών. Οπως και ενώ τα ανθρώποινα δικαιώματα είναι θεσμισμένα, αυτά με ειδικούς νόμους (δήθεν για την τρομοκρατία) να καταπατούνται ασύστολα. Για τα δεύτερα φύλλο δεν κουνήθηκε.
Darkling
05-01-2006, 11:01
Τι θα γινει ομως με την ελλιματικη ορθογραφια?
ο Ζιλιν δεν ειναι ακριβως το παραδειγμα της "παραμικρης απειθειας". Συνελθε.
Τι θα γινει ομως με την ελλειματικη ορθογραφια?
ο Ζιλιν δεν ειναι ακριβως το παραδειγμα της "παραμικρης απειθειας". Συνελθε.
βγάλε το ε από το απείθ-ε-ια και βάλτο στο ελλ- -ιματική σου.
Darkling
05-01-2006, 11:15
Εισαι τιγκα καθυστερημενος ε?
Εισαι τιγκα καθυστερημενος ε?
ποιος μιλάει για ορθογραφία, με δυο λάθη σε μια λέξη μόνο
Darkling
05-01-2006, 11:24
αχαχαχαχαχαχαχαχαχ το οτι αντιγραφω απο δικο σου ποστ σου λεει κατι ???? Οχι ε. Οι δολοφονιες αθωων ρωσων πολιτων σε μια φασιστοναζιστικη ελλαδα σε πειραξαν.
αχαχαχαχαχαχαχαχαχ το οτι αντιγραφω απο δικο σου ποστ σου λεει κατι ???? Οχι ε. Οι δολοφονιες αθωων ρωσων πολιτων σε μια φασιστοναζιστικη ελλαδα σε πειραξαν.
αν έγραψα εγώ το ελλιματική δεν κοιτάω μετά τι γράφω, συχνά το πληκρολόγιο από την ταχύτητα δεν χτυπαέι γράμματα
Darkling
05-01-2006, 11:34
Ναι. Τελικα θα πας στην κηδεια του Ρωσου για συλληπητηρια για το τραγικο συμβαν?
Ναι. Τελικα θα πας στην κηδεια του Ρωσου για συλληπητηρια για το τραγικο συμβαν?
οχι αλλά έστειλα συλλυπητήρια στους συγγενείς του μαραγκάκη, του Σέρβου μαθητή, του τσιγγάνου, του Καλτεζά, και ποολα΄ακόμα που δεν τα θυμάμαι
οχι αλλά έστειλα συλλυπητήρια στους συγγενείς του μαραγκάκη, του Σέρβου μαθητή, του τσιγγάνου, του Καλτεζά, και ποολα΄ακόμα που δεν τα θυμάμαι
Στέλνω τα συλλυπητήρια στην εθνική σου συνείδηση. :)
Solo Carriera
05-01-2006, 16:59
βάλε την εθνική σου συνείδηση πολυ βαθιά στον κώλο σου παρεπιμπτόντως, φιλε χρήστη DM.
Στέλνω τα συλλυπητήρια στην εθνική σου συνείδηση. :)
six feet under and i'm dancing on her grave :headbang2:
Και της στέλνεις συλλυπητήρια επιστολή στο καπάκι?
UmbilicalResidue
05-01-2006, 18:12
του Καλτεζά
Να αυτή ήταν ξεκά8αρη περίπτωση δολοφονίας απο μπάτσους.
Περίσσεψε η τηλεοπτική υστερία και γι’ αυτό το δραματικό γεγονός, για την εν ψυχρώ δολοφονία δύο αστυνομικών και την απόδραση του Μαξίμ Ζιλίν... Κανείς δεν έξαψε να βρει τι κρύβεται πίσω από το αποτρόπαιο έγκλημα να μας διαφωτίσει πώς και γιατί ένας άνθρωπος φτάνει σε αυτό το σημείο. Kατόπιν αυτοκτονίας μαθαίνουμε ότι ο σκληρός δολοφόνος ήταν της σφαλιάρας στη φυλακή και κουβαλούσε καφέδες, βιάστηκε κατ’ επανάληψη από συγκρατουμένους του (οι φύλακες πού ήταν;) και άλλα φριχτά.
........
Η αντίστροφη μέτρηση για τους δυο αστυνομικούς δεν ξεκίνησε την στιγμή που ο ψηλός ρώσσος μπήκε στην κλούβα αλλά πολύ νωρίτερα. Ξεκίνησε σε αυτές τις μαύρες τρύπες της ελληνικής κοινωνίας που κατ’ ευφημισμό ονομάζονται «σωφρονιστικά ιδρύματα».
Πάσχος Μανδραβέλης από την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της 4/1/2006.
enitharmon
17-01-2006, 13:18
στοιχηματίστε πόσο καιρό θα κάνει να ξεχαστεί και κερδίστε
Ως γεγονός, ναι θα ξεχαστεί, είναι καθαρά θέμα προβολής αν κάτι ξεχνιέται ή όχι.
Όμως στην συνείδηση του καθενός έχει αποτυπωθεί ήδη το πως νιώθει για την ΕΛΑΣ. Άλλοι νιώθουν πιο ασφαλείς, άλλοι νιώθουν ότι όποιος είναι μπάτσος/μπλε είναι ένας ψυχοπαθής vigilante wannabe. Αυτό το αίσθημα δεν ξεχνιέται.
Ως γεγονός, ναι θα ξεχαστεί, είναι καθαρά θέμα προβολής αν κάτι ξεχνιέται ή όχι.
Όμως στην συνείδηση του καθενός έχει αποτυπωθεί ήδη το πως νιώθει για την ΕΛΑΣ. Άλλοι νιώθουν πιο ασφαλείς, άλλοι νιώθουν ότι όποιος είναι μπάτσος/μπλε είναι ένας ψυχοπαθής vigilante wannabe. Αυτό το αίσθημα δεν ξεχνιέται.
Εδώ θα διαφωνήσω και διακρίνω μια γενίκευση. Δεν είναι καθαρά θέμα προβολής αν κάτι ξεχνιέται ή όχι. Όχι πάντα. Προσωπικά, δεν έχω ανάγκη κάποιο ντοκιμαντέρ ή αφιέρωμα για να ξυπνήσουν μνήμες κάποιων παλαιότερων γεγονότων / υποθέσεων. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι "η ζωή συνεχίζεται".
Πιστεύω ότι οι δύο αδικοχαμένοι αστυνομικοί, που έχασαν τις ζωές τους από έναν δραπέτη, ρισκάρησαν τις ζωές τους, για το κοινωνικό σύνολο. Πιο πολύ θα με τρόμαζε η ιδεά ενός περιφερόμενου δραπέτη με όπλο και το παρελθόν που έχει κοντά στο σπίτι μου, παρά οι αστυνομικοί που για δικό μου και δικό σου καλό των καταδιώκουν.
Πιστεύω ότι οι δύο αδικοχαμένοι αστυνομικοί, που έχασαν τις ζωές τους από έναν δραπέτη, ρισκάρησαν τις ζωές τους, για το κοινωνικό σύνολο. Πιο πολύ θα με τρόμαζε η ιδεά ενός περιφερόμενου δραπέτη με όπλο και το παρελθόν που έχει κοντά στο σπίτι μου, παρά οι αστυνομικοί που για δικό μου και δικό σου καλό των καταδιώκουν.
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ: προσφέρει και πακέτα ρεβεγιόν φουλ πανσιόν στις ξενοδοχειακές της εγκαταστάσεις στη ΓΑΔΑ:
http://www.iospress.gr/mikro2006/mikro20060114.htm
speaking of attention whoring...
γειά σου Καντιρού! :wave: :D
katwrimos
18-01-2006, 20:13
Singomi alla oi dio astinomikoi den ekanan tipota iroiko. Ti douleia tous ekanan, gia tin opoia plironontai. An den tous aresoun ta riska tis douleias as paraitithoun.
Apo kei kai pera, se mia politismeni koinonia i igesia tis astinomias tha eixe apolythei gia anikanotita kai oi oikogeneies ton thimaton tha epernan tis apozimioseis pou tous aksizoun. Stin ellada tha eimai ikanopoihmenos an esto thethoun se diathesimotita oi eksipnoi pou organosan tin "metagogi" enos psixopathous xoris ta aparaitita metra asfaleias.
enitharmon
27-01-2006, 18:27
Στα αζήτητα η σορός του Ζιλίν
Μαξίμ Ζιλίν. Τον θυμάστε; Αν όχι, δεν είστε οι μόνοι. Ουδείς ενδιαφέρεται για την τύχη της σορού του Ρώσου κακοποιού, η οποία παραμένει στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Λάρισας.
Ούτε η ρωσική πρεσβεία δείχνει διατεθειμένη να δώσει, ούτε η οικογένειά του φαίνεται να διαθέτει τα 12.000 ευρώ που απαιτούνται για τον επαναπατρισμό της.
Ετσι, παραμένει στα αζήτητα του νεκροτομείου, αλλά όχι για πολύ... Χθες η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Ρουμπίνη Λεονταρή, απέστειλε σχετικό έγγραφο στην Εισαγγελία Λάρισας, στο οποίο, αφού επισημαίνει ότι εδώ και 20 ημέρες, μετά και τη δεύτερη νεκροτομή, δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους οικείους του προκειμένου να μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να ταφεί, σημειώνει ότι η σορός δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στο νεκροτομείο «γιατί άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα». Πλέον είναι στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα να αποφασίσει την ταφή του Ζιλίν στη Λάρισα, δημοσία δαπάνη.
http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=34042416
distortionofperception
27-01-2006, 22:15
Μακ'ς
Πω πω τώρα που πες αυτό ειδα χτες Κούλογλου και φρίκαρα.... Ευτυχώς που δεν εχω φάει ποτέ. Πολτοποιούν ζωντανα τα μικρά "'αχρηστα" κοτόπουλα κατα εκατοντάδες.... Grind....
Μακ'ς
Πω πω τώρα που πες αυτό ειδα χτες Κούλογλου και φρίκαρα.... Ευτυχώς που δεν εχω φάει ποτέ. Πολτοποιούν ζωντανα τα μικρά "'αχρηστα" κοτόπουλα κατα εκατοντάδες.... Grind....
το αντιπολεμικό σύνθημα "Τα ψόφια τα κοτόπουλα από το Ιράκ, ζεστά θα τα σερβίρουνε σε KFC και Μακ" το ξέρεις;
Αμα δεις καμιά νέα μακ μερίδα με όνομα "human size Mc's maxi jelly(n)burger" να προσέχεις