View Full Version : Τραγούδια...
Kveldssanger
31-12-2005, 18:54
...που λατρεύετε να βρίσκετε σε διαφορετικές εκτελέσεις. Το χουμε συζητήσει αρκετές φορές με τον κύριο ναθινγκμαν ότι υπάρχουν κάποια τραγούδια που σε κάνουν να προσπαθείς να τα βρεις σε όσες περισσότερες εκδοχές μπορείς. Το θυμήθηκα πάλι με αφορμή την εκτέλεση των Espers στο Black is the colour που μου έστειλε (και είναι πανέμορφη). Το εν λόγω κομμάτι το χουμε βρει σε καμιά δεκαριά εκτελέσεις. Το δεύτερο που μου έρχεται αμέσως στο μυαλό είναι φυσικά το Ain't no sunshine, όπου και έχουμε χάσει το μέτρημα. Πρέπει πλέον να έχουμε ξεπεράσει τις 20. Πείτε και σεις τα δικά σας....
carheart
31-12-2005, 19:11
Love will tear us apart
Gloomy Sunday
...kai polla apo Celtic Frost.
Kveldssanger
31-12-2005, 19:13
Μια που ανέφερες το Love will tear us apart, μου θύμισες ότι αυτό και το Eleanor Rigby είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις που οι περισσότερες εκτελέσεις μου αρέσουν πολύ έως πάρα πολύ, αλλά τα original όχι και τόσο.
carheart
31-12-2005, 19:16
sumfwnw gia to prwto, me to deutero (kai genika me Beatles) den exw asxolh8ei idiaitera.
to Eleanor Rigby gamaei genikos
dyingfreedom
31-12-2005, 20:13
Paradise Lost - Permanent Solution
ειδικά το video edit είναι τέλειο.-
bleeding
31-12-2005, 20:32
to if i go away ton savatage. prin kapoia xronia epsaxna maniodos na vro bootleg me auto to kommati mesa
nothingman
31-12-2005, 20:48
χμ
δεν καταλάβατε τι θέλει να πει ο κακόμοιρος ο Κβελντ
τραγούδια που ψάχνετε να τα βρείτε σε πολλές και διαφορετικές διασκευές. Πχ μας είχε πιάσει κάποτε η βλακεία και είχαμε βρει το Ain't no sunshine από punk μέχρι ska και dub (...)
να προσθέσω λοιπόν και τα Sorry seems to be the hardest word και Which side are you on? που είναι και η πιο πρόσφατη προσθήκη.
Kveldssanger
31-12-2005, 20:55
Επίσης δεν χρειάζεται να σας θυμίσω για μια ακόμα φορά τι ακριβώς σας κάνει το Ain't no sunshine.
Πολύ ωραίο είναι το Ain't No Sunshine σε όλες τις εκτελέσεις που έχω ακούσει.
Ένα άλλο που μου 'ρχεται είναι το Tainted Love, με καλύτερη εκτέλεση αυτή των Ramones imo.
Επίσης το All the Pretty Little Horses, αλλά γι΄αυτό δεν τρελένομαι και ιδιαίτερα για να ψάχνω, πιο πολύ κατα τύχη έχω ακούσει μερικές διασκευές του.
regularpaul
31-12-2005, 21:06
Καλά κατάλαβα ότι σε κάποιους κυρίους δεν αρέσει το original Love will tear us apart? ban/ignore/ξύλο?
Ον τόπικ την μισιρλού.
Το έχω από τους Last Drive φυσικά και από τους Μανώλη Αγγελόπουλο, Γλυκερία, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Dick Dale βεβαίως βεβαίως, Αgent Orange, Esquivel, Enoch Light, Kronos Quartet, Τrashmen, Ventures και κάμποσες ακόμα garage/surf και όχι μόνο μπάντες.
Ακόμα το blue moon και το somewhere over the rainbow.
nothingman
31-12-2005, 21:09
να σου δώσω το bootleg της Τελετής Λήξης να το έχεις και από Βίσση ;ρ
Angelcurse
01-01-2006, 00:40
To jesus saves m'aresei ipervolika k tin alternative version tou ti vriskw katapliktiki me ta "gospel" fwnitika sto telos. Episis na prosthesw k se auto to topic oti o Jon Oliva exei gamw tis fwnes imho :P
Gimme gimme gimme :oops: :oops: :oops:
Lost_In_Cooperland
01-01-2006, 12:35
όντως, και τώρα τελευταία "φοριέται" πολύ.
Kveldssanger
01-01-2006, 13:05
Για πε καμιά άλλη εκτέλεση.
metamelia2
01-01-2006, 13:22
Visage - Fade To Grey
New Order - Blue Monday
Εκτός από Malmsteen - Erasure :oops: και κάτι λατινο-αμερικάνοι που λέγονται Attaque 77 :oops: Όποιος ξέρει άλλη, ας τη μοιραστεί με εμάς :)
Kveldssanger
01-01-2006, 15:27
Από ό,τι βλέπω το έχουν διασκευάσει και οι A perfect circle. Και οι The Leather Nun. Και οι Beseech.. Wow.
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=am ... =17:558490 (http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&token=&sql=17:558490)
και για
Black is the colour
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=am ... =17:159424 (http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&token=&sql=17:159424)
Kveldssanger
01-01-2006, 15:39
Για το Ain't no sunshine η λίστα είναι τρομακτική.
Lost_In_Cooperland
01-01-2006, 17:44
Εκτός από Malmsteen - Erasure :oops: και κάτι λατινο-αμερικάνοι που λέγονται Attaque 77 :oops: Όποιος ξέρει άλλη, ας τη μοιραστεί με εμάς :)
και οι Sinergy, η Madonna έχει samplαρει τη μελώδια του κομματιού στο νέο single της, στο mad κυκλοφορεί μια επανεκτέλεση από την Παπαρίζου και άλλες πολλές που δεν τις έχω ακούσει :P
metamelia2
01-01-2006, 22:33
Gloomy Sunday
Lost_In_Cooperland
02-01-2006, 05:06
Bang Bang (My Baby Shot Me Down)
4-5 εκδοχές έχω ακούσει και είναι όλες πολύ ωραίες.
αυτό ακούω τώρα και θυμήθηκα πως είναι τέλειο. για πες ποιές εκδοχές έχεις ακούσει.
metamelia2
02-01-2006, 16:21
ακούστε το από Coil :pink:
Αν το 'χουν κάνει κι αυτό αργόοοοο πεισιθανάτιο μέλισμα, δεν θέλω.
House Of Low Culture
02-01-2006, 16:38
αχχααχχαχχα.
metamelia2
02-01-2006, 16:39
έδω η Cher το είπε κοψοφλέβικα, θα κωλώσουν οι Coil?
[edit:]Και το τέηντεντ λαβ σας γαμάει.
[edit:]Και το τέηντεντ λαβ σας γαμάει.
:thumbsup:
Lost_In_Cooperland
03-01-2006, 02:45
αυτό ακούω τώρα και θυμήθηκα πως είναι τέλειο. για πες ποιές εκδοχές έχεις ακούσει.
Cher
Nancy Sinatra
Frank Sinatra
Coverdale
και άλλη μια είχα πετύχει στη TV αλλά δε ξέρω ποιο συγκρότημα ήταν.
Amnesiac.
03-01-2006, 02:47
toxoun diaskeyasei kai oi audio bullys alla sas ksorkizw, mi to akousete.
metamelia2
03-01-2006, 04:03
Frank Sinatra
Coverdale
Το τραγούδι ιμο δεν ταιριάζει σε κανέναν απ'τους δύο.
Lost_In_Cooperland
03-01-2006, 04:15
Από coverdale το έχεις ακούσει; Αν δεν κάνω λάθος είναι από την εποχή των The Government (πριν πάει στους Deep Purple) και πιστεύω ταίριαξε ωραία στη φωνή του (που τότε ήταν αρκετά διαφορετική, ειδικά σε σχέση με τους Whitesnake). Tou Σινατρα είναι η πιο αδιάφορη από αυτές που έχω ακούσει.
metamelia2
03-01-2006, 04:19
όχι δεν την έχω ακούσει απλά δεν μου ακούγεται να κολλάει. Π2Π έχουμε όμως. ίδωμεν. Επιστρέφω με εντυπώσεις αύριο.
psychomaverick
06-01-2006, 14:46
Για το Ain't no sunshine η λίστα είναι τρομακτική.
Μία από τις καλύτερες εκτελέσεις, την οποία άκουσα και πρόσφατα είναι του Scott Walker (από το Any Day Now album).
Visage - Fade To Grey
New Order - Blue Monday
mmmmmmmmmmmmm :pink: :pink: :pink: :pink: :pink:
50 ways to leave your lover
exw petyxei 3-4 diaforetikes, i mia kalyteri aptin alli
a-void_me
17-02-2006, 20:50
Feeeever
Καλά κατάλαβα ότι σε κάποιους κυρίους δεν αρέσει το original Love will tear us apart? ban/ignore/ξύλο?
Ον τόπικ την μισιρλού.
Το έχω από τους Last Drive φυσικά και από τους Μανώλη Αγγελόπουλο, Γλυκερία, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Dick Dale βεβαίως βεβαίως, Αgent Orange, Esquivel, Enoch Light, Kronos Quartet, Τrashmen, Ventures και κάμποσες ακόμα garage/surf και όχι μόνο μπάντες.
Ακόμα το blue moon και το somewhere over the rainbow.
κατα τη γνώμη μου η μισιρλού ορίτζιναλ (όπως την τραγουδάνε δηλαδή , οχι σε ροκ μορφή) είναι απο τα πιο ομορφα κομμάτια έβερ. τι μελωδία.
Vangelis
25-02-2006, 20:33
E... summertime παιζει να χει πανω απο 2500 διασκευες.
Το gloomy sunday εκτος απο holliday και bjork σε ποιες αλλες εκτελεσεις λεει?
silencerius
25-02-2006, 21:54
apo diamanda galas.
j/k, einai diaforetiko kommati, alla aksizei (exei kai peripou to idio noima, oxi akribws gia autoktonia alla einai etsi katathliptiko, akouse to)
carheart
25-02-2006, 21:57
και από Kronos Quartet.
silencerius
25-02-2006, 22:07
fobero thread btw.
ontopic: to ypsisto Little Wing tou Jimi Hendrix.
Ektos apo Hendrix (fysika), to xw apo Pearl Jam, Stevie Ray Vaughan, Metallica, Steve Vai/Joe Satriani/Yngwie Malmsteen (apisteuth ektelesh), (edit1) Eric Clapton kai The Corrs.
edit2: Episis to Personal Jesus twn Depeche Mode to xw apo Johnny Cash, Richard Cheese kai Marilyn Manson.
edit3: Sorry gia ta edits, mou rxontai ena ena, psaxnw gia covers tou How Soon is Now apo The Smiths, ektos apo tis rwssides kserete poios allos to leei?
Psaxnw kyriws tin version stin eisagwgh twn Magisswn, tis seiras pou bazei to star.
Kveldssanger
26-02-2006, 01:40
Και οι Lost έχουν κανει το How soon is now. Β-side σε κάποιο single.
metamelia2
26-02-2006, 01:56
To είχα κατεβάσει και από τους Everclear αλλά δεν ξέρω αν όντως είναι δική τους η διασκευή. Πανάθλια ήταν.
dyingfreedom
26-02-2006, 14:29
Και οι Lost έχουν κανει το How soon is now. Β-side σε κάποιο single.
γαμάει η διασκευή. Βρίσκεται στο σιγκλάκι του Say Just Words.
Kveldssanger
07-06-2006, 01:05
*bump*
Villeman ή όπως είπε η eni το νορβηγικό τζιβαέρι. Storm, In Extremo, Tempest και μια ΘΕΙΚΗ εκτέλεση της Rita Eriksen. Το τραγούδι φυσικά και τα σπάει ολοκληρωτικά.