View Full Version : Αναρχικοί
Τι γνώμη έχετε γι'αυτούς; Για τις ενέργειές τους, τα συνθήματα και την ιδεολογία τους;
freak brother
17-11-2005, 21:05
oi pragmatikoi anarxikoi zoune autonomoi se sphlies ston olympo.. kai den tous exei dei anthrwpou mati.
Antrikos
17-11-2005, 21:17
Αν αυτοί που τριγυρνάνε με σκισμένα ρούχα μακριά μαλλιά και βρωμάνε αποκαλούνται αναρχικοί εγώ είμαι ο ΤΑΝΚΙΑΝ.
The Good Son
17-11-2005, 21:22
politics?
Δεν είναι ενιαίος χώρος, υπάρχουν οι κάφροι, οι μπαχαλάκηδες, υπάρχουν και οι μη βίαιοι, οι οικολόγοι με πιό αποτελεσματικές δράσεις σε μικρή κλίμακα βέβαια. Αλλο πράγμα άν δεν έχουν απήχηση.
UmbilicalResidue
17-11-2005, 22:14
παιδιά ελάτε σήμερα που 'ναι η μέρα να μαζευτούμε να 8υμη8ούμε ό,τι μαλακία έχουμε να πούμε αριστεροκατι και να το μπαχαλιάσουμε να το στείλουμε 7 σελίδες!! ε τι λέτε;;
παω να ανοίξω τόπικ 'διαφορουμικές πορείες μνήμης και αγωνιστικό αντίκρισμα στην νικαράγουα'.
pragmatikos anarxikos einai o dhmos8enhs verghs.-
HEROnlysIN
18-11-2005, 00:37
Τι γνώμη έχετε γι'αυτούς; Για τις ενέργειές τους, τα συνθήματα και την ιδεολογία τους;
oti se entypwsiasan isws..
ayto einai.. diafhmhseis entos alloy enos skoteinoy aiwna ..
:rofl:
Υπάρχουν αναρχικοί και αναρχικοί. Πολλοί καταλήγουν στον αναρχισμό λόγω δυσανασχέτησης και αντίδρασης προς την παρούσα κυβέρνηση ή συγκεκριμένα στοιχεία της παρούσας εφαρμογής του υπαρκτού πολιτικού συστήματος, παρά λόγω έκθεσης στις αρχές του αναρχισμού.
House Of Low Culture
18-11-2005, 00:38
καίνε Ανκλαμπς.
HEROnlysIN
18-11-2005, 00:38
na deis poy kapote..
pragmatikos anarxikos einai o dhmos8enhs verghs.-
και οικωλόγος μάλιστα!
http://athens.indymedia.org/old/local/webcast/uploads/metafiles/dvergis.jpg
Retali-ator
18-11-2005, 16:42
Για τις ενέργειές τους, τα συνθήματα και την ιδεολογία τους;
e?
και οικωλόγος μάλιστα!
Exeis dikio.
Auti tha eprepe na einai i swsti orthografia tis leksis. :P
και οικωλόγος μάλιστα!
Exeis dikio.
Auti tha eprepe na einai i swsti orthografia tis leksis. :P
μόνο που οπαραπάνω καραγκιόζης ουδεμία σχέση έχει με οικολογία, έχει καταδικαστεί και για καταπάτηση δασικής έκτασης και απλώς τον χρησιμοποιούν για να παραπλανούν για την πραγματική οικολογική παρουσία στην χώρα μας
Enas_alla_lewn
18-11-2005, 17:25
Οι αναρχικοί είναι οι μόνοι που αντιστέκοντε στην αδικία πλέον. Θέλουν έναν κόσμο ελεύθερο που ο καθένας θα ζει όπως θέλει.
Candiru:
Den diafwnw epi toutou.
Pantws exei kali aisthisi tou xioumor.
http://www.papaki.panteion.gr/teuxos12/images/athens7.gif
Thymitheite kai ti gnwsti afisa (tin opoia den vriskw at the moment).
Οι αναρχικοί είναι οι μόνοι που αντιστέκοντε στην αδικία πλέον. Θέλουν έναν κόσμο ελεύθερο που ο καθένας θα ζει όπως θέλει.
Akougetai tromaktiko.
- Yeah, we'll have one guy who like, who like, makes bread. A-and one guy who like, l-looks out for other people's safety.
- You mean like a baker and a cop?
- No no, can't you imagine a place where people live together and like, provide services for each other in exchange for their services?
- Yeah, it's called a town.
symposium_lexotanil
18-11-2005, 18:11
sygkinithika.
Εγώ θέλω να σκοτώνω όπως θέλω.
freak brother
18-11-2005, 19:10
egw thelw na ginw mpatsos :roll:
μπάτσος: εδεσσαϊκό κεφαλοτύρι δηλαδή; :lol:
Raven Lord
18-11-2005, 22:48
όρισε πρώτα τι εννοείς "αναρχικός"...
pitchfork
19-11-2005, 01:04
εγώ mod.
Οι αναρχικοί είναι μια χαρά παιδιά. Πήξαμε στο φασισταριό εδώ μέσα μου φαίνεται.
ρεταλιέητορ γουοναμπήδες.
Τουλάχιστον αυτός ξέρει από καλή μουσική.
Darkling
19-11-2005, 04:07
Καντιρου, εχεις πλακωθει/βανδαλισει/καψει αυτοκινητο ποτε?
Τελίκα αποφάσισα οτι αυτοί οι οποίοι συνηθίζεται να αποκαλούνται αναρχικοί (αυτοί που κάνουν τις φασαρίες) δεν είναι τιποτα παραπέρα απο κοινοί τραμπούκοι που θα μπορούσαν απλά να είναι φίλαθλοι στην άλλη ζωή.
Ρέηβεν γενικά αναρωτήθηκα.
Πάντως έχω να πω οτι όσες ιδέες βλέπω συνήθως σε αφίσες (Λευτεριά σε όλους, Ανοίξτε τις φυλακές κλπ) είναι εν πολλοίς αστεία, υπάρχουν και λίγες ιδέες που είναι μπροστά αλλά χάνονται.
UmbilicalResidue
19-11-2005, 05:37
Τελίκα αποφάσισα οτι αυτοί οι οποίοι συνηθίζεται να αποκαλούνται αναρχικοί (αυτοί που κάνουν τις φασαρίες) δεν είναι τιποτα παραπέρα απο κοινοί τραμπούκοι που θα μπορούσαν απλά να είναι φίλαθλοι στην άλλη ζωή.
Ρέηβεν γενικά αναρωτήθηκα.
Πάντως έχω να πω οτι όσες ιδέες βλέπω συνήθως σε αφίσες (Λευτεριά σε όλους, Ανοίξτε τις φυλακές κλπ) είναι εν πολλοίς αστεία, υπάρχουν και λίγες ιδέες που είναι μπροστά αλλά χάνονται.
Μπακούνιν - 8εός και κράτος. (http://dwardmac.pitzer.edu/anarchist_archives/bakunin/godandstate/godandstate_ch1.html)
Κροπότκιν - Η8ική του αναρχισμού. (http://dwardmac.pitzer.edu/Anarchist_Archives/kropotkin/AM/anarchist_moralitytc.html)
Προυντόν - Τι είναι ιδιοκτησία; (http://etext.lib.virginia.edu/toc/modeng/public/ProProp.html)
Όλα έχουν μεταφραστεί και διάφορες εκδόσεις βρίσκονται σχετικά εύκολα.
Εντελώς περιοριστική λίστα αλλα λύνει αποριές.
εδιτ: αρκετοί όροι χρειάζονται μια σχετική εξοικείωση αλλα το ίντερνετς είναι φίλος μας.
umbi, βάζεις τους πρώτους αναρχικούς που ενώ είχαν και πολλές δημιουργικές ιδέες, τις ανάπτυξαν τουλάχιστον 100 χρόνια πριν και είτε είναι επηρρεασμένοι από τον διαφωτισμό και τον Ρουσώ για το ΄΄οτι ο άνθρωπος είναι εγγενώς ελεύθερος, αγαθός, κλπ είτε δίνουν έμφαση στον ατομικίστικο αναρχισμό (Στίρνερ, Ανρυ, Νετσάγιεφ (ο στάλιν του αναρχισμού)).
Επίσης, εκτός από λίγες περιπτώσεις, ο αναρχισμός εκείνη την εποχή δύσκολα ξεχώριζε από μια εγκληματική οργάνωση. Παρόλα αυτά υπήρξαν υποδειγματικοί χαρακτήρες που ακόμα θαυμάζονται (Εμμα Γκόλνταμ, Λουίζ Μισέλ, Αλέξαντρος Μπέρκμαν, Κροπότκιν, κλπ). Εκείνη τν εποχή είχε επηρρεάσει ακόμα και διαννοούμενους, όπως ο γυιός του δικού μας ιστορικού Παπαρηγόπουλου που έχει γράψει και βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει πριν λίγα χρόνια από αναρχική ομάδα.
Ο αναρχισμός σήμερα έχει άλλο περιεχόμενο και αυτό μπο΄ρείς να το ανακαλύψεις στην Κοινωνική οικολογία του Μάρρευ Μπούκσιν, στην Περιεκτική Δημοκρατία του Τάκη Φωτόπουλου και στην αυτονομία του Καστοριάδη. Το οικολογικό κίνημα πριν αρχίσει να φλερτάρει με εκλογές ήταν κατά βάση αναρχικό και προπαντός μη βίαιο.
Darkling
19-11-2005, 11:36
o Αναρχισμος, ειναι κατι σαν το Σταρχιδισμο?
Καντιρου, εχεις πλακωθει/βανδαλισει/καψει αυτοκινητο ποτε?
μαλακίες δεν κάνω, έχω συμμετάσχει σε καταστροφή περίφραξης μέσα σε δάσος που ήταν "νόμιμη" στα χαρτιά, μας κάναν αγωγή, αλλά δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και ακόμα περιμένουμε (κοντά δέκα χρόνια, μάλλον σύμφωνα με την νομοθεσία την σκαπουλάραμε).
Darkling
19-11-2005, 11:40
Θα τουφεκιζα οποιονδηποτε πειραζε μια περιφραξη νομιμη δικια ΜΟΥ.
Θα γλυτωνατε και τα 10 χρονια βρε κουτο.
Οι αναρχικοί είναι μια χαρά παιδιά. Πήξαμε στο φασισταριό εδώ μέσα μου φαίνεται.
Na mou ekshghsei kapoios thn diafora anamesa tous parakalw.
Giati emena h symperifora kai twn 2 mou fainetai sxetika omoia. Kai aparadekth.
carheart
19-11-2005, 14:11
Den mporw na krinw thn ideologia tou anarxismou. Den me ekfrazei polu (sumfwnw me kapoia pragmata mono) kai sun tois allois orizei kai thn makrinh ekeinh outopia pou den 8a zhsoume pote.
Aploika skeptomenos, fusika kai 8a uparxoun swsta atoma mesa sta plaisia tou "anarxikou".
Alla den einai kamia exairetikh diapistwsh auto. "Pantou uparxoun kaloi kai malakes kai ta sunafh".
Den exw asxolh8ei idiaitera pantws me to ka8ara 8ewrhtiko tou meros kai tous ekfrastes tou, an kai skopeuw kapoia stigmh sto mellon.
An h erwthsh einai ti nomizw gia ta ka8usterhmena pou akoune punk, ntunontai oso pio skata mporoun, pinoun koka kola sta krufa kai grafoun sun8hmata tupou "spaste tis kameres twra!" enw oi idioi den exoun spasei pote kamia, e den 8a mpw ston kopo na grapsw kati parapanw.
Darkling
19-11-2005, 17:07
Den me ekfrazei polu (sumfwnw me kapoia pragmata mono) kai sun tois allois orizei kai thn makrinh ekeinh outopia pou den 8a zhsoume pote..
Το δευτερο σκελος της προτασουλας της Λατρειας Καρχαρτ, απλα θα μπορουσε να υποκαταστησει, το μισο Πολιτικς, ολο το Πολιτικς απο τοτε που μπηκε ο Μπακουντιρου, το ιντημηντια και αλλα πολλα.
pitchfork
19-11-2005, 17:13
ifinoi είναι απλό.
Στο παραπάνω παράδειγμα ο καντιρού είναι αναρχικός, κατέστρεψε την περίφραξη για να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση στο δάσος του mits.
Ο μιτσμαν που θα τον έσφαζε στο γόνατο είναι ο φασίστας.
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τη διαφορά μεταξύ τους ε?
Ελπίζω το αποπάνω πόστ να είναι ειρωνικό.
όσοι παρακολουθούσατε το παλιό ιντυμέντια θα είχατε καταλάβει πολύ καλά την φαινομενικά παράλογη έννοια του αναρχοφασίστα ή αναρχοσταλίνα.
Δυστυχώς δεν φτάνει να είσαι από την σωστή πλευρά μόνο σε ιδεολογικό επίπεδο.
Για τους εξυπνάκηδες με τις περιφράξεις, την γκρεμίσαμε για να απολαμβάνουν όλοι το δάσος και να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Θυμήθηκα ότι πάλι εκείνη την εποχή είχαμε μπλοκάρει τις εισόδους και σε έναν παράνομο υπό κατασκευή οικισμό στον χορτιάτη και ακυρώσαμε την δημοπρασία των κτημάτων. Αν και κάναμε και κάποιες μικροζημιές, η αστυνομία που ήρθε ούτε καν μας άγγιξε, παρόλο που ήμασταν οι περισσότεροι αναρχικοί, κάποια πράγματα (πχ το συνολικό καλό) είναι εύκολα κατανοητά ακόμα και από τους μπάτσους.
pitchfork
20-11-2005, 21:22
@ifinoi, φασίζουσες απόψεις έχει επίσης και ο atheist.
Darkling
20-11-2005, 21:31
όσοι παρακολουθούσατε το παλιό ιντυμέντια θα είχατε καταλάβει πολύ καλά την φαινομενικά παράλογη έννοια του αναρχοφασίστα ή αναρχοσταλίνα.
Για τους εξυπνάκηδες με τις περιφράξεις, την γκρεμίσαμε για να απολαμβάνουν όλοι το δάσος και να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Θυμήθηκα ότι πάλι εκείνη την εποχή είχαμε μπλοκάρει τις εισόδους και σε έναν παράνομο υπό κατασκευή οικισμό στον χορτιάτη και ακυρώσαμε την δημοπρασία των κτημάτων. Αν και κάναμε και κάποιες μικροζημιές, η αστυνομία που ήρθε ούτε καν μας άγγιξε, παρόλο που ήμασταν οι περισσότεροι αναρχικοί, κάποια πράγματα (πχ το συνολικό καλό) είναι εύκολα κατανοητά ακόμα και από τους μπάτσους.
Μπορω να εχω προσβαση και απολαυση στο σπιτι σου?
είναι το ίδιο η καταπάτηση ενός δημόσιου αγαθού και η καταπάτηση του σπιτιού μου που είναι στην πόλη;
άντε γιατί πολύ βλακεία έβρεξε αυτές τις μέρες :roll:
@ifinoi, φασίζουσες απόψεις έχει επίσης και ο atheist.
Αυταρχικές και εγωιστικές φίλος.
Darkling
20-11-2005, 22:59
είναι το ίδιο η καταπάτηση ενός δημόσιου αγαθού και η καταπάτηση του σπιτιού μου που είναι στην πόλη;
άντε γιατί πολύ βλακεία έβρεξε αυτές τις μέρες :roll:
Ασε τις μετεωρολογικες πιπες σου, εσυ ειπες οτι ηταν "νομιμη" η περιφραξη.
Antrikos
20-11-2005, 23:41
Kάποιος να του πει ότι ΔΕΝ διαβάζουμε ιντυμύδια.
freak brother
21-11-2005, 00:07
Kάποιος να του πει ότι ΔΕΝ διαβάζουμε ιντυμύδια.
ma to xerei
pitchfork
21-11-2005, 00:13
lol
UmbilicalResidue
21-11-2005, 01:26
Βασικά να πούμε αμα 8εωρείτε οτι ο καντιρού λέει πίπες απαντήστε όπως πρέπει με βάση τα 8έματα που 8ίγονται ή μην απαντήσετε κα8όλου. Το στειλάκυ 'είσαι αριστεροπερίεργος αρα λέω μαλακίες με ύφος΄έχει αρχίσει να μου φαίνεται κουραστικό.
Dr. Death
21-11-2005, 01:36
Το στειλάκυ 'είσαι αριστεροπερίεργος αρα λέω μαλακίες με ύφος΄έχει αρχίσει να μου φαίνεται κουραστικό.
pio poly ap aytes tou indymedia?
UmbilicalResidue
21-11-2005, 02:17
Το στειλάκυ 'είσαι αριστεροπερίεργος αρα λέω μαλακίες με ύφος΄έχει αρχίσει να μου φαίνεται κουραστικό.
pio poly ap aytes tou indymedia?
Καλά αυτό δεν απενοχοποιεί κανένα. Ωστόσο αφού 8έτεις 8έμα indymedia να πώ δύο πράγματα. Τα ελληνόφωνα indymedia υπήρξαν δύο, ένα της 8εσσαλονίκης και ένα της α8ήνας. Το της α8ήνας είναι και αυτό που λειτουργεί ακόμα και αυτό που δίνει συνή8ως λίνκς ο καντιρού. Το της 8εσσαλονίκης διέκοψε τη λειτουργία του για πρακτικούς και πολύ περισότερο ιδεολογικούς λόγους που περιγράφονται σε ένα πολύ αναλυτικό έντυπο τιτλοφορούμενο 'αντε γειά' και που μπορεί να βρε8εί ολόκληρο στο παλιό λίνκ. (http://thessaloniki.indymedia.org/) Τα περισότερα απο τα προβλήματα που περιγράφονται και αντιμετώπιζε το ιντυμίντια της 8εσσαλονίκης εμφανίζονται και στο αντίστοιχο της α8ήνας ίσως μάλιστα σε εκ8ετικό βα8μό. Αυτά είναι και ο λόγος που προσωπικά πέρα απο πολύ συγκεκριμένη ειδησεογραφική κάλυψη δε το γουστάρω και τα περισσότερα απο αυτά που λέγονται στα φόρουμ του μου προκαλούν και μια αναγούλα ή μειδίαμα στην καλύτερη. Ταυτόχρονα όμως το ζήτημα της αδιαμεσολάβητης και άμεσης πληροφόρησης είναι ιδιαίτερα σημαντικό και μη χλευάζετε εύκολα κατι επειδή απλώς φέρει τον τίτλο 'εναλλακτικό'. Χωρίς να κινδυνολογώ είναι τέτοια η λειτουργία του mainstream τύπου που για λόγους αδιαφορίας και -όχι λίγες φορές- πολιτικής στην σύνταξη, ειδήσεις δεν έχουν επαρκή κάλυψη ή η τελευταία δεν είναι εντελώς ανεξάρτητη.
Ασε τις μετεωρολογικες πιπες σου, εσυ ειπες οτι ηταν "νομιμη" η περιφραξη.
νόμιμη εντος εισαγωγικών φίλε, με σημαντική κωλυσιεργία από τις δημόσιες υπηρεσίες για να μας δώσουν περισσότερα στοιχεία, για να το κυνηγήσυμε με νόμιμο τρόπο, το θέμα το είχε καλύψει και ο τοπικός τύπος τότε και η καταστροοφή έγινε παρουσία τηλεόρασης, γιαυτό και μας πιάσαν, δεν κάναμε τυφλά χτυπήματα αλλά επώνυμα και φανερά. Το ερώτημα γιατί δεν έγινε ποτέ η δίκη δεν σε απασχολεί;
προσωπικά ούτε εγώ ξέρω, αλλά η υπόθεση βρωμούσε τότε πολύ.
pitchfork
21-11-2005, 20:57
Σήμερα τι γίνεται σε κείνο το μέρος ξέρεις?
Έχτισε ο καημένος ο ανθρωπάκος ή του το φαγε το χωραφάκι το κωλοκράτος για να το χαρίσει σε τίποτα "δικά μας παιδιά" μετά από μερικά χρόνια?
σωστός! Η τραγική ειρωνεία είναι ότι γύρω του το δάσος το έχουν γαμίσει και έχουν όλοι χτίσει και αυτό είναι το μόνο που έμεινε άχτιστο. :shock:
Δυστυχώς εν μας παίρνει να κυνηγάμε έναν έναν, ήδη οι περισότεροι οικολόγοι στη Θεσσαλονίκη είναι μυνημένοι για σχετικές δίκες και μας τρώει και χρόνο και χρήμα και ενέργεια. Περίπου 2 δίκες το χρόνο, σε καμιά πάντως δεν καταδικαστήκαμε ακόμα. 8)
pitchfork
22-11-2005, 00:19
Καλά.
Το φόρουμ θα κάνει λίγο ακόμη υπομονή.
Antrikos
22-11-2005, 00:25
:rofl:
Τελικά ο πιτσφορκ γαμάει σε όλα τα φόρουμ εκτός από αθλέτιξ :)
pitchfork
22-11-2005, 00:30
Οι γκόμενες έχουν άλλη άποψη πάντως.
wraithmare
24-11-2005, 02:26
Fasistes kai anarxikoi, prepei na moirastoun tin idia moira.
Painful death, punishment for their lack of brain cells.
Akoma kai oi "true" anarxikoi.
Kai aftoi gia toboutso ideologia exoun.
pitchfork
24-11-2005, 02:29
Ε καλά ρε, μην τη συγκρίνεις με την δική μας που είναι γαμάτη....
atom_smasher
24-11-2005, 04:06
pitsfork kai auto htan kalo.
wraithmare
24-11-2005, 04:45
Ε καλά ρε, μην τη συγκρίνεις με την δική μας που είναι γαμάτη....
Poia dikia mas?
Βασικά να πούμε αμα 8εωρείτε οτι ο καντιρού λέει πίπες απαντήστε όπως πρέπει με βάση τα 8έματα που 8ίγονται ή μην απαντήσετε κα8όλου. Το στειλάκυ 'είσαι αριστεροπερίεργος αρα λέω μαλακίες με ύφος΄έχει αρχίσει να μου φαίνεται κουραστικό.
Otan diafwnoume me kapoia protash, kalo 8a htan na exoume etoimh mia antiprotash h toulaxiston ena logo diafwnias.
Θα τους έστελνα σ'ένα νησί να ζήσουν μαζί με τις ιδέες και τα πιστεύω που έχουν για την κοινωνία. Μετά από ένα μήνα θα πήγαινα να δω τί απέμεινε.
Θα τους έστελνα σ'ένα νησί
carheart
31-12-2005, 03:54
uparxei kapoio provlhma, user Atheist?
Σκάσε μη σε κλείσω σε κανένα κελί και σε κάνω σαπούνι να δούμε μετά τι θα λες για τις ιδέες σου ρε αρχίδι.
metamelia2
31-12-2005, 04:56
ΝΤΟΥ!
pitchfork
01-01-2006, 21:27
DM έχεις κάποιο συγκεκριμένο νησί στο μυαλό σου?
Αν όχι εγώ προτιμώ τη Μύκονο.
DM έχεις κάποιο συγκεκριμένο νησί στο μυαλό σου?
Αν όχι εγώ προτιμώ τη Μύκονο.
Μακρόνησο, Γυάρο, Αη Στράτη